Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Τρίτο και ογκωδέστερο ραντεβού στις πλατείες για τους «Αγανακτισμένους»

Συνεχίζουν απτόητοι

Ένα μοναδικό στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος
Ένα μοναδικό στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, το Λευκό Πύργο και άλλες πλατείες της χώρας.

Μεγάλη είναι η προσέλευση στην πλατεία Συντάγματος, όπου κυριαρχούν και πάλι τα πανό σε ελληνικά, ισπανικά και ιταλικά...

* Κλειστή είναι η λεωφόρος Αμαλίας, καθώς και η βασιλίσσης Σοφίας από Ξενοφώντος.

Στο Facebook, και στη σελίδα των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα», συνεχής είναι η ροή δημοσιεύσεων από νέους και νέες που δηλώνουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις.

«Εχτές έχασα την δουλειά μου 2η φορά μέσα σε 1,5 χρόνο. Η απογοήτευση και η απελπισία πλέον είναι καθημερινότητα για μένα... αλλά εγώ είμαι κάθε μέρα εκεί κύριοι κλέφτες!!! Μέχρι να αρχίσετε να σκιάζεστε και να αρχίσετε να ιδρώνετε!!! Δεν έχω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος!!!» αναφέρει ο Α.Τ.

Ανάλογα μηνύματα νέων, που εκφράζουν την αγωνία τους και ζητούν ένα καλύτερο μέλλον δημοσιεύονται και στη σελίδα «Ευρωπαϊκή Επανάσταση».

Πρόκειται για μια σελίδα που έφτιαξαν Έλληνες και Ισπανοί, οι οποίοι καλούν όλους τους Ευρωπαίους σε μαζικές κινητοποιήσεις την Κυριακή, 29 Μαΐου, στις κεντρικές πλατείες των χωρών τους.

«Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών. Κατηγορούμε τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις για την άσχημη κατάστασή μας και απαιτούμε την απαραίτητη αλλαγή πορείας.

» Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα» αναφέρει η ανακοίνωση στη σελίδα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: