Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ανέρχεται σε 3.532.000 ευρώ Πώς κατανέμεται στα κόμματα η εκλογική χρηματοδότηση


Πώς κατανέμεται στα κόμματα η εκλογική χρηματοδότηση
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Κατανεμήθηκε σε επτά κόμματα τα οποία είχαν εκλέξει βουλευτές και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές η χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση μέρους των εκλογικών τους δαπανών στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 3.532.000 ευρώ - κατά τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές (25ης Ιανουαρίου 2015) το αντίστοιχο ποσό ήταν 4.036.000 ευρώ.

Η απόφαση αυτή υπογράφεται από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνη Μανιτάκη.

Επί του συνόλου των 3.532.000 ευρώ προσδιορίστηκε η κατανομή ποσοστού 50% (1.766.000€) της εκλογικής χρηματοδότησης στα πολιτικά κόμματα που έχουν εκλέξει βουλευτές στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και ποσοστού 10% (353.200 €). στα πολιτικά κόμματα που έχουν εκλέξει μέλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014.

Έτσι, το ποσό των 1.766.000 ευρώ θα κατανεμηθεί ως εξής στα πολιτικά κόμματα που έχουν εκλέξει βουλευτές κατά τις προηγούμενες εθνικές εκλογές::

ΣΥΡΙΖΑ 702.225,62
Νέα Δημοκρατία 537.365,45
Χρυσή Αυγή 121.432,76
Το Ποτάμι 116.910,77
ΚΚΕ 105.737,58
ΑΝΕΛ 91.822,68
ΠΑΣΟΚ 90.505,14

Το ποσό των 353.200 ευρώ θα κατανεμηθεί ως εξής στα πολιτικά κόμματα που έχουν εκλέξει μέλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014:

ΣΥΡΙΖΑ 113.199,14
Νέα Δημοκρατία 96.840,56
Χρυσή Αυγή 40.028,95
Ελιά 34.182,66
Το Ποτάμι 28.154,82
ΚΚΕ 26.044,59
ΑΝΕΛ 14.749,28

Σε κάθε περίπτωση η καταβολή των ποσών στη Χρυσή Αυγή λόγω της δίωξης ηγετικών στελεχών της για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αναστέλλεται. Το ποσό των 161.461,71 ευρώ παρακρατείται και θα καταβληθεί στο δικαιούχο κόμμα όταν αρθούν οι νομικοί περιορισμοί.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Παππάς: Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε το νομοσχέδιο για τις συχνότητες


Νίκος Παππάς: Θα προχωρήσουμε το νομοσχέδιο για τις συχνότητες
Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα έδωσε με ξεκάθαρο τρόπο τα βασικά διλήμματα αυτών των εκλογών, δήλωσε στην Web TV του ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των συχνοτήτων και...
των αδειών για την εκπομπή ψηφιακού σήματος.

«Νομίζω ότι η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα έδωσε με ξεκάθαρο τρόπο τα βασικά διλήμματα αυτών των εκλογών. Θέλουμε μια κυβέρνηση η οποία θα βάλει επί τάπητος το θέμα του χρέους και θα πιέσει ούτως ώστε να δοθεί λύση ή μια κυβέρνηση που θα αποτελείται από κόμματα που μέχρι πρότινος το θεωρούσαν βιώσιμο; Θέλουμε μια κυβέρνηση η οποία θα βάλει με έμφαση το θέμα των αντίρροπων μέτρων για την προστασία της κοινωνίας στο τραπέζι ή μια κυβέρνηση η οποία θα αποτελείται από κόμματα τα οποία μας καλούσαν εμάς να υπογράψουμε μέτρα τα οποία τρις χειρότερα από αυτά που υπάρχουν;  Περνώντας οι μέρες είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει την ευκαιρία ο κόσμος να καταλάβει, να δει, να συγκρίνει, να κρίνει και να αποφασίσει για το μέλλον» δήλωσε ο κ. Παππάς .

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στο θέμα των συχνοτήτων υπογραμμίζοντας πως «δυστυχώς η βίαιη ανακοπή της ζωής της κυβέρνησής μας άφησε το νομοσχέδιο το οποίο έχουμε αναρτήσει στη διαβούλευση. Είναι σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε άμεσα στη δημοπράτηση των συχνοτήτων στην δημοπράτηση των αδειών για την εκπομπή ψηφιακού σήματος και νομίζω ότι είναι ένα βήμα το οποίο δε θα ανακοπεί παρόλα τα προβλήματα που ανέκυψαν όπως σας είπα και παρόλη, δυστυχώς το διαπιστώνω αυτό, τη βούληση των πολιτικών μας αντιπάλων να αφήσουν τα πράγματα ως έχουν και να δώσουν ακόμη μια παράταση σε αυτό το άναρχο τοπίο που δεν τιμά κανέναν. Ούτε τους ιδιοκτήτες των καναλιών».

Ο κ. Παππάς ευχήθηκε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων καλές επιτυχίες και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα τελεσφορήσει το άνοιγμα στην κοινωνία με τις καινούργιες προσπάθειες, με το έντυπο και το Πρακτορείο 104,9 FM.

«Σε συνεργασία με την έκθεση βοηθιέται ο κόσμος να έρθει σε επαφή με αυτήν την καινούργια προσπάθεια, με το καινούργιο βηματισμό, τον πάρα πολύ σημαντικό για την ενημέρωση των πολιτών, ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίσει να καταλάβει το πόσο σημαντική είναι η δουλειά του Πρακτορείου και πιστεύω πραγματικά ότι η κρίσιμη συμβολή στην ενημέρωση του πολίτη θ' αναβαθμιστεί, θα γίνει ακόμη πιο έγκυρη, ακόμα πιο έγκαιρη με την αυταπάρνηση του κόσμου που εργάζεται εκεί και με την αποφασιστικότητα να αναδειχθεί το ότι μπορεί ένας δημόσιος φορέας ενημέρωσης να παίζει το ρόλο που οι πολίτες προσδοκούνε από αυτό» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Επικρατείας.

Read more...

Αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός του Μεϊμαράκη ...

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με την αποχώρηση του Σκουρλέτη...
Το πρωτοπαλίκαρο του Μεϊμαράκη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, εγινε αποψε  ηρωας πρωτοφανούς τραμπουκικης συμπεριφοράς στο στούντιο της ΕΡΤ.
Το... 
βίντεο δείχνει τα όσα συνέβησαν στον αέρα, αλλά τα χειρότερα, οπως ήδη σας ενημερωσαμε , γινανε στο διάλειμμα...

Τραμπουκισμοί στην ΕΡΤ, από τον άνθρωπο του Μεϊμαράκη, Μανώλη Κεφαλογιάννη...

Πολιτικές χυδαιότητες Κεφαλογιάννη - Αποχώρησε από τo πάνελ ο Π. Σκουρλέτης (Video)-Αποχώρησε ο Σκουρλέτης.
-Η Κανέλλη ζήτησε κι από τον Κεφαλογιάννη να αποχωρήσει.
- Ο Πετράκος μίλησε για τραμπουκισμούς εκτός κάμερας, με κύριο πρωταγωνιστή τον Κεφαλογιάννη
Αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός της ΝΔ και του Μεϊμαράκη.
ΦΩΤΟ...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Αυτά που συνέβησαν εκτός κάμερας ήταν πολυ χειρότερα απ' όσα παρακολούθησαν οι τηλεθεατές στον αέρα της εκπομπής. 
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αποχώρησε από την εκπομπή μετά από προκλητική και χυδαία συμπεριφορά του εκπροσώπου της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη. 
Τη στιγμή μάλιστα που ο Σκουρλέτης σηκώθηκε από την καρέκλα του, ο Κεφαλογιάννης απαξιωτικά του κουνούσε το χέρι, λέγοντας "άντε φύγε". 
Ο παρουσιαστής Πάνος Χαρίτος αναγκάστηκε να πάει σε διάλειμμα, αλλά... 
αυτά που συνέβησαν εκτός κάμερας, όπως ανέφεραν η Λιάνα Κανέλλη και ο Θανάσης Πετράκος, ήταν ακόμη χειρότερα. 

Η Κανέλλη ζήτησε  από τον Χαρίτο να ακυρώσει την εκπομπή και στη συνέχεια από τον Κεφαλογιάννη να αποχωρήσει κι αυτός. 


Ο παρουσιαστής καυτηρίασε την συμπεριφορά του εκπροσώπου της ΝΔ, λέγοντας "και επειδή ο κ. Κεφαλογιάννης δεν ζητάει συγνώμη γι' αυτά που έγιναν, ζητάω εγώ απο το κοινό".
Ο Πετράκος μίλησε για τραμπουκισμούς εκτός κάμερας με κύριο πρωταγωνιστή τον Μανωλη Κεφαλογιάννη. 
Μάλλον, αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός που επαγγέλλεται ο Μεϊμαράκης... 
 




Read more...

Απέρριψε τα σενάρια περί οικουμενικών λύσεων Τσίπρας: Από τη μια συκοφαντούν, από την άλλη ζητούν να συμπεθεριάσουμε


Τσίπρας: Από τη μια συκοφαντούν, από την άλλη ζητούν να συμπεθεριάσουμε
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην Κοζάνη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Κοζάνη
Ισχυρή εντολή για κυβέρνηση της Αριστεράς ζήτησε για ακόμη μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την προεκλογική του ομιλία στην Κοζάνη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι στους προηγούμενους επτά μήνες οι δυνατότητες διακυβέρνησης ήταν ελάχιστες, ωστόσο υποστήριξε πως η κυβέρνηση κατάφερε να δώσει δείγμα γραφής «για τις αλλαγές που θέλει και μπορεί να κάνει».

«Ο λαός είναι όρθιος, όλοι είμαστε όρθιοι και διεκδικούμε όλοι μαζί όχι μια δεύτερη ευκαιρία, όπως λέγεται συνήθως, αλλά μια πρώτη. Μια πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει επιτέλους η Αριστερά. Γιατί στην πρώτη μας περίοδο, που κράτησε μόλις εφτά μήνες, οι δυνατότητες να κυβερνήσουμε ήταν ελάχιστες», είπε ο κ.Τσίπρας.

Παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, σημείωσε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να δώσει δείγμα γραφής για τις αλλαγές που θέλει και μπορεί να κάνει.

Ανέφερε ενδεικτικά τη ρύθμιση για τις εκατό δόσεις, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, το κυνήγι της φοροδιαφυγής, το γεγονός ότι καταργήθηκε το χαράτσι στα νοσοκομεία, την περίθαλψη των ανασφάλιστων, το «φρένο» στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας.

Τώρα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «είμαστε πιο διαβασμένοι, για να δώσουμε τη μάχη της διακυβέρνησης. Κι ας το κάνω για άλλη μια φορά καθαρό εδώ μπροστά σας: Εμείς δεν είμαστε, ούτε έχουμε σκοπό να γίνουμε, επαγγελματίες της εξουσίας. Η διακυβέρνηση για μας δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μέσο για να ανοίξουμε την πόρτα της δημοκρατίας και της συμμετοχής».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο παρουσίασε χθες στην 80η ΔΕΘ και είπε ότι «δεν αποτελεί συρραφή σχεδίων επί χάρτου κάποιων σοφών. Δούλεψαν βέβαια γι' αυτό άνθρωποι με γνώσεις, επιστημονική κατάρτιση, προοδευτικές ιδέες. Αλλά το πρόγραμμά μας αποτελεί πρώτα-πρώτα προϊόν της ίδιας της πάλης των εργαζομένων σε όλα τα μέτωπα.

» Συμπυκνώνει τα συμπεράσματα και τα αιτήματα των αγώνων εκατομμυρίων ανθρώπων. Πατάει γερά στην πραγματικότητα της σημερινής Ελλάδας. Και μαζί με το ρεαλισμό, που χαρακτηρίζει κάθε πρότασή του, είναι, και θέλουμε να είναι, ένα μανιφέστο αγώνα ενάντια στο παλιό» συμπλήρωσε.

Τόνισε πως «το πρόγραμμά μας δεν είναι προϊόν ούτε κάποιου κομματικού σωλήνα, ούτε κάποιων εγκεφάλων ξεκομμένων από το λαό και τις αγωνίες του. Είναι ο οδικός χάρτης της απελευθέρωσης που προτείνουμε στο λαό. Και ζητάμε την ισχυρή εντολή του, αλλά και την ακόμα πιο ισχυρή συμμετοχή του, για να περπατήσουμε στους νέους δύσκολους δρόμους».

Δήλωσε πως «είμαστε οι μόνοι που έχουμε τη θέληση να προχωρήσουμε, με όποιο κόστος, τις αναγκαίες αλλαγές. Όχι μόνο γιατί οι αξίες, οι ιδέες, η ιστορία μας, ταυτίζονται με το όραμα αυτών των αλλαγών, από την αρχή της ύπαρξης μας. Αλλά και γιατί είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε κανενός είδους κρυφές ή φανερές σχέσεις με τον κόσμο της φθοράς, του πλούτου, της διαφθοράς, της διαπλοκής».

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να «συμπεθεριάσει» με τους εκπροσώπους του παλιού πολιτικού συστήματος της διαφθοράς και της διαπλοκής, απορρίπτοντας έτσι τα σενάρια περί οικουμενικών λύσεων.

Είπε, μάλιστα, πως αυτοί που προτείνουν οικουμενική λύση θέλουν «οικουμενική συνέχιση της υποδούλωσης, οικουμενικές μαζικές απολύσεις, οικουμενικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, οικουμενική αποδοχή της εργασιακής ζούγκλας, οικουμενικό συμπεθεριό με τη διαπλοκή και τη διαφθορά».

«Από τη μια συκοφαντούν, βρίζουν, διαστρέφουν την αλήθεια, και μας εμφανίζουν ως καταστροφή της χώρας, από την άλλη ζητούν να συμπεθεριάσουμε. Σε τι; Να σας πω σε τι. Όχι στο πώς θα αλλάξουμε τη χώρα, γιατί αυτοί τίποτε δεν θέλουν και δεν έχουν σκοπό να αλλάξουν. Αλλά στα λάφυρα φίλες και φίλοι. Στη μοιρασιά. Θέλουν να μας πνίξουν σε ένα πολιτικό χυλό», είπε.

Από την Κοζάνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη ΔΕΗ και σημείωσε: «Είμαστε εμείς που καταφέραμε να κρατήσουμε τη ΔΕΗ ενιαία αποτρέποντας την πώληση της μικρής ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ. Και αυτό τον αγώνα θα συνεχίζουμε να δίνουμε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

» Για να μπορέσουμε να ανασυντάξουμε την επιχείρηση και να της δώσουμε τη θέση που της αξίζει στην νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα, με διαφανή και χρηστή διοίκηση, με σεβασμό στη δημόσια υγεία και στο περιβάλλον». Αναφέρθηκε, επίσης, και στο θέμα της κατασκευής της μονάδας 5 στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Πτολεμαϊδας της ΔΕΗ.

Για το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν κατάφερε να πετύχει όσα επιδίωκε με τους δανειστές επισήμανε ότι αυτό που έχει σημασία είναι ο μαχητής όταν πέφτει να μπορεί να σηκωθεί και να συνεχίσει τη μάχη.

«Κι αν κάποιοι δραπέτευσαν από τις γραμμές μας μπροστά στις δυσκολίες. Κι αν κάποιοι επιμένουν ότι θα ήταν καλύτερο να επιλέξουμε την καταστροφική ρήξη από την δύσκολη συμφωνία. Ας μην ξεχνάμε το βασικό: Καμιά απογοήτευση, καμιά αμηχανία, καμιά ιδιώτευση, καμιά διάσπαση, δεν πρόκειται να απαντήσει στο καίριο ερώτημα: Σε ποιον θα εμπιστευτούμε τις τύχες της χώρας; Σε κείνους που την έθαψαν στο χαντάκι; Ή σε κείνους που πάλεψαν και μάτωσαν για να τη βγάλουν;»

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε το μοντέλο ανάπτυξης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και παρατήρησε: «Ανάπτυξη για τη ΝΔ του Μεϊμαράκη, του Σαμαρά, του 'Αδωνι, του Κυριάκου, είναι οι απολύσεις, η μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, η λιτότητα στην πιο άγρια μορφή της, η παντοδυναμία του κεφαλαίου απέναντι στην εργασία, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το ξερίζωμα του αγρότη».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Read more...

Ανοησίες...


Η συνέντευξη του Π. Λαφαζάνη στην Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), λίγο έλειψε να θυμίσει την κόντρα της δημοσιογράφου με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. 
Ολα ξεκίνησαν όταν η Σία ρώτησε τον Παναγιώτη, αν η ΛΑ.Ε, είναι κομμα της δραχμής. 
Ο Λαφαζάνης δεν άντεξε και της...
έριξε το "καρφί": Δεν είμαστε κόμμα της δραχμής. Αυτά είναι ανοησίες που τα ακούω από τον ΣΚΑΙ. 
Η Κοσιώνη, μετά το ξάφνιασμα, του απάντησε: Δεν είναι ψέμα, εσείς βγαίνετε και τα λέτε (τα περί δραχμής). Και του ζήτησε να σταματήσει τα "παιχνίδια με τις λέξεις". 
Ο Λαφαζάνης, όμως, το... βιολί του: Εγώ τα θεωρώ ανοησίες, δεν με ενοχλεί η κριτική...

Read more...

Με Ραλλία Χρηστίδου και Ταμίλα Κουλίεβα ο ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών...


Υποψήφια στη Β' Αθήνας με το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στις εκλογές η Ραλλία Χρηστίδου, σύμφωνα με τις λίστες των υποψηφίων που ανακοίνωσε η Κουμουνδούρου. Η γνωστή τραγουδίστρια θα είναι υποψήφια στη...
Β' Αθηνών. Μαζί της υποψήφια στον ίδιο συνδυασμό θα έιναι και η ηθοποιός Ταμίλα Κουλίεβα, όπως και οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Ξυδάκης και ο Χρήστος Σπίρτζης.

  • Η λίστα των υποψηφίων
Στη λίστα των ψηφοδελτίων, τα ψηφοδέλτια Α' και Β' Αθήνας είναι με αλφαβητική σειρά και όχι με τη σειρά εκλογής, ενώ το χαρακτηριστικό από το ψηφοδέλτιο της Β' Αθηνών είναι ότι απουσιάζει το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη, καθώς πληροφορίες τον θέλουν να είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. 

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τα επόμενα εικοσιτετράωρα
...

Read more...

Eβγαλαν τον Καλύβη για να βάλουν την Ραχήλ...



Εντονα ενοχλημένος, αποχωρεί με αιχμές...

Ο Αλέκος Καλύβης στα τέλη Αυγούστου παραιτήθηκε από την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσχωρήσει στην Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ωστόσο, ο...
υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουάριο για το νομό Αττικής, δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο της ΛΑ.Ε. με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μπήκε στην θέση του η Ραχήλ Μακρή για να έχει το κόμμα μεγαλύτερα εκλογικά οφέλη στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο κ.Καλύβης με δήλωση του τόνισε ότι θα στηρίξει την Λαϊκή Ενότητα, αλλά δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της και αφήνει αιχμές εναντίον του κόμματος.

Αναλυτικά:

«Στηρίζω τη Λαϊκή ενότητα χωρίς να συμμετέχω στα ψηφοδέλτιά της.

Προέχει ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα.Τα υπόλοιπα θα τα δούμε ψύχραιμα μετά τις εκλογές».

.iefimerida.gr

Read more...

Δείτε τους Δήμους και τις προσλήψεις που ζητούν προεκλογικά...


Συνεχίζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η κατάθεση αιτήσεων για κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ αύξηση παρουσιάζουν οι αιτήσεις των Δήμων.

Αναλυτικότερα, ο Δήμος Αίγινας ζητεί την...
ολοκλήρωση των 30 προσλήψεων υπαλλήλων μέσω του ΟΑΕΔ. Ήδη έχουν προσληφθεί 19 υπάλληλοι και απομένουν να προσληφθούν ακόμη 11 υπάλληλοι.
Ο Δήμος Καλαμαριάς ζητεί για τον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων την ανανέωση των συμβάσεων 15 ατόμων και την πρόσληψη 16 ατόμων και για την Σχολική Επιτροπή Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσλήψεις καθαριστριών για τον καθαρισμό σχολικών κτιρίων.
Ο Δήμος Παπάγου ζητεί για τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής προσλήψεις προσωπικού για τους παιδικούς σταθμούς (31 με δίμηνες συμβάσεις και 18 άτομα με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου).
Ο Δήμος Σαμοθράκης ζητεί την πρόσληψη 6 ατόμων με σύμβαση ενός έτους για την εφαρμογή του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογένειας και Επαγγελματικής Ζωής», 2 ατόμων γενικών καθηκόντων και 2 ατόμων για την αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία στο δίκτυο ύδρευσης.
Ο Δήμος Σητείας ζητεί την ανανέωση των συμβάσεων 5 ατόμων για τους βρεφικοπαιδικούς σταθμούς του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικοπολιτικής Ανάπτυξης Σητείας.
Ο Δήμος Ύδρας ζητεί την πρόσληψη εργατών με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας για πρόσκαιρες ανάγκες του Δήμου.
Ο Δήμος Φαρσάλων ζητεί την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 57 δασκάλων μουσικής για τη μουσική σχολή του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Προστασίας.
Ο Δήμος Χίου ζητεί την πρόσληψη βρεφονηπιοκόμων, νηπιαγωγών και υπηρεσιών καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για παιδικούς σταθμούς.
Ακόμη, το υπουργείο Παιδείας ζητεί να επιτραπούν οι αποσπάσεις ομοσπονδιακών προπονητών και τεχνικών συμβούλων στις Ολυμπιακές Αθλητικές Ομοσπονδίες.
Επίσης, η Ιερά Μητρόπολης Κυθήρων και Αντικυθήρων ζητεί την 9μήνη ανανέωση της απόσπασης εκπαιδευτικού (θεολόγου) για την μηχανοργάνωση της Μητροπόλεως, καθώς η εκπαιδευτικός γνωρίζει κομπιούτερ.
Η θυγατρική εταιρεία της υπό εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.» ζητεί την κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη εποχικού προσωπικού, 27 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 45 ημέρων...
ethnos.


Read more...

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Τσίπρας δεν θα καταφέρει να παραπλανήσει ξανά τους πολίτες...




Πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «εικόνα του πρόωρα παλαιού» και τονίζει πως...
τα όσα είπε ο απερχόμενος πρωθυπουργός είναι αοριστίες και επαναλήψεις των παλαιών διακηρύξεων».

Όπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε «πεισματική εμμονή στην αυταπάτη της αυτοδυναμίας. (...) Συνεχίζει την σκιαμαχία του δικομματισμού».

«Πιστεύει ότι για μια ακόμη φορά μέσα από την άρνηση της πραγματικότητας, θα καταφέρει να αποκρύψει την τραγική αποτυχία του στην διακυβέρνηση της χώρας και να εγκλωβίσει και πάλι τους πολίτες» τονίζει το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει: 

Πήρε την γομολάστιχα, έσβησε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και στην θέση του έκανε copy paste παλαιά προγράμματα πολλών κομμάτων. Δεν είχε το θάρρος ούτε για στοιχειώδη αυτοκριτική, ούτε για τα μεγάλα προβλήματα που με τις επιλογές του σώρευσε στην οικονομία και τους πολίτες. Ούτε μία συγγνώμη για όσους έχασαν την δουλειά τους και τις επιχειρήσεις τους με τα capital controls.

Όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε «ούτε μία συγγνώμη για την κατάσταση στα νοσοκομεία, στα σχολεία, για τις εικόνες ντροπής με τους πρόσφυγες. Για αυτό και δε θα καταφέρει και αυτή την φορά να παραπλανήσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες»...
newpost.gr 

Read more...

Τσίπρας: Το δίλημμα είναι θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή η ΝΔ...

-To κόμμα (ΠΑΣΟΚ) που καθοδηγείται από τον Βενιζέλο, δεν έχει σχέση με το καινούργιο. Εκφράζει το πιο παλιό από το παλιό. -Στη Ρωσία δεν πήγα ποτέ να ζητήσω λεφτά... -Ο δρόμος της δραχμής δεν είναι δρόμος εξόδου από την κρίση. -Τα βασικά σημεία της συνέντευξης Τσίπρα.. NEA ANAΡΤΗΣΗ Στη ΝΔ δεν συγκρίνουν ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, ή Μεϊμαράκη με Τσίπρα γιατί ξέρουν ότι θα χάσουν κατά κράτος. Στη ΝΔ δεν έχουν... να συγκρίνουν πρόγραμμα, είπε μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας, στη συνέντευξη Τυπου, στο "Ι. Βελλίδης". Βασικά σημεία της συνέντευξης -Ο λαός είχε πλήρη επίγνωση και ότι έχει να κάνει με μια πατριωτική δύναμη και ότι έχει να κάνει με μια δύναμη που αγωνίζεται - Είναι το δάνειο των 83 δισ. ευρώ που δεν θα φορτώσουν το χρέος. Καλύπτουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας και αποπληρώνουμε τα ομόλογα με επιτόκιο 3,8% και 4.5%. Τα καλύπτουμε με δάνειο που έχει επιτόκιο 1.5%. Διασφαλίζουμε πλήρως το τραπεζικό σύστημα. Αποφεύγουμε το κούρεμα καταθέσεων. Πως λοιπόν χρέωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα 90 δισ που λέει η ΝΔ; Από - χρεώνουμε τη χώρα. Δεν χρεώνουμε τη χώρα. Αυτά είναι αστεία πράγματα. - Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση στον ελληνικό λαό ότι για τα δεινά δεν φταίνε τα 40 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας αλλά φταίνε οι έξι μήνες που ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε. - Κάποιοι άλλοι που πίστευαν ότι η Ρωσία είναι συνέχεια της Σοβιετικής Ένωσης είχαν αυταπάτες. Εγώ ξέρω πολύ καλά τι θέλω. - Εγώ στη Ρωσία δεν πήγα ποτέ να ζητήσω λεφτά. Εμπορικές συνεργασίες προσπάθησα να κάνω. Και είναι σε καλή εξέλιξη αυτή η προσπάθεια. Και πρέπει να συνεχιστεί. - Συνάντησα δυο φορές τον Πούτιν και έβαλα ένα πλαίσιο συνεργασίας με τη Ρωσία. Δεν καταλαβαίνω γιατί η Γερμανία έχει απευθείας ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία κι εμείς δεν μπορούμε να έχουμε. Η λογική του ότι εμείς θα κάνουμε ότι μας πουν κάποιοι άλλοι οδήγησε τη χώρα εκεί που την οδήγησε. - Δεν μας ενδιαφέρει ότι τα μέσα ενημέρωσης είναι απέναντί μας - σας θυμίζω την περίοδο του δημοψηφίσματος - δεν μας έκανε κακό. Δεν θα φοβηθούμε το πολιτικό κόστος γιατί έχουμε μια αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τον κόσμο. Η κ. Βούλτεψη φανέρωσε την πρόθεση της ΝΔ να μην αλλάξει τίποτα στο τηλεοπτικό τοπίο. Προσδοκά στήριξη από τα μέσα ενημέρωσης το επόμενο διάστημα. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με τη ΝΔ θα συνεχιστεί η ασυδοσία. - Το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες έχει κατατεθεί αλλά πρέπει να γίνει με τη μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση και το διάλογο. Η κυβέρνηση κατάφερε να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν ολοκληρώθηκε η προσπάθεια γιατί κάποιοι αριστεροί βουλευτές αποφάσισαν να ρίξουν την κυβέρνηση. - Ο ελληνικός λαός θα δώσει αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ. - Γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί τεχνητό δίλημμα στον λαό. Αυτός που θα είναι πρώτος θα είναι κοντά στην αυτοδυναμία και θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Η ΝΔ και ο κ. Μεϊμαράκης δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν προγραμματικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένουν να μιλούν για συνεργασία στη ΝΔ γιατί θέλουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα 40 χρόνων και προσπαθούν να δημιουργήσουν το ψευδές ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα. Υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές. - Ο δρόμος της δραχμής δεν είναι δρόμος εξόδου από την κρίση. Το λέω μετά βεβαιότητας. - Στα κρίσιμα σημεία και στα ανοιχτά θέματα της συμφωνίας όπως το χρέος θα δώσουμε τη μάχη για να πετύχουμε περισσότερα. Η ΝΔ μέχρι χθες υποστήριζε ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Η συζήτηση άνοιξε για το χρέος γιατί πλέον δεν συζητείται αν θα γίνει ή όχι αλλά σε τι βάθος και τι έκτασης. - Δώσαμε τη σκληρή μάχη της διαπραγμάτευσης και κερδίσαμε πολλά. Φέραμε μια συμφωνία που έχει δυσκολίες, αλλά δίνει την δυνατότητα μιας προοπτικής. Αποκαθιστά τη χρηματοδότηση της χώρας, αξιοποιεί το πακέτο Γιούνκερ, διασφαλίζει ότι δεν θα εκποιηθεί η Δημόσια περιουσία. - Την ίδια ερώτηση (σ.σ. για τις συνεργασίες) μας κάνατε και πριν το Γενάρη και βρέθηκαν έντιμες δυνάμεις. Το κρίσιμο δίλημμα είναι θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών. - Εμείς ζητούμε ισχυρή εντολή για να συνεχίσουμε το έργο της αριστερής κυβέρνησης που ξεκίνησε στις 25 Γενάρη. - Στη χώρα πρέπει να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σοκ. Κι αυτό πρέπει να το σχεδιάσουμε και μέσω δημόσιων επενδύσεων αλλά και με την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων. Οι ιδιώτες επενδυτές θέλουν σταθερό φορολογικό σύστημα - όχι κατά ανάγκη χαμηλό αλλά σταθερό. Χρειάζονται τομές στη γραφειοκρατία και τη διαφθορά για να έχουμε τη δυνατότητα των άμεσων ιδιωτικών επενδύσεων. Έχει σημασία και αν αυτή η ανάπτυξη θα είναι μια άνεργη ανάπτυξη όπως πριν τους Ολυμπιακούς ή μια ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσιμο. Εδώ είναι και η βασική διαφορά με τη ΝΔ. - Ο τρόπος να ξεφύγουμε από την ύφεση είναι, αυτό που περνάει μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και μέσα από το πρόγραμμα Γιούνκερ. Η επιστροφή στην ανάπτυξη προβλέπεται το β' εξάμηνο του 2016. Η ανάπτυξη θα εξαρτηθεί από τις μεγάλες τομές που θα κάνουμε στη χώρα. - Τα capital controls ήταν μια εκδηκητική επιλογή των εταίρων μας για να εμποδίσουν το λαό να έχει ενεργό ρόλο στη διαπραγμάτευση - Ο ελληνικός λαός θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να έχει μια καθαρή νίκη σε αυτές τις εκλογές. - Όλοι βρεθήκαμε σε μία κρίση συνείδησης. Είναι διαφορετικό κάποιοι να αγωνιούν στο παρά πέντε μήπως καταρρεύσει μία τράπεζα και στο και πέντε να είναι έτοιμοι να κατέλθουν με διαφορετικό συνδυασμό στις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να γίνει ενιαίο κόμμα. Υπήρχε ένα κόμμα μέσα στο κόμμα και περίμενε πότε θα υπάρξει συμφωνία για να διαφοροποιηθεί. Όποιος ήθελε το σχέδιο της δραχμής θα αντιδρούσε σε οποιαδήποτε συμφωνία. Σεβόμαστε τις διαφορετικές γνώμες αλλά υπάρχουν και όρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει με πιο συμπαγή θέση και κοινοβουλευτική ομάδα. - Είναι απολύτως σαφές ότι όλοι όσοι μπαίνουν στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται από το πρόγραμμα του κόμματος και τις αποφάσεις που θα λάβει το κόμμα στις κρίσιμες ψηφοφορίες που θα λάβουν χώρα. Οι σύντροφοι πρώην βουλευτές έχουν δεσμευτεί απολύτως ότι θα υλοποιήσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο προφανώς εμπεριέχονται όσα συμφωνήσαμε με τους εταίρους μας. - Οδηγηθήκαμε σε αυτές τις εκλογές, επειδή μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να καταψηφίσει τη συμφωνία και να κάνει άλλο κόμμα. Λογικό είναι να υπάρχει αμηχανία στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο ξεδιαλύνονται τα διλήμματα της κάλπης ο κόσμος πρέπει να απαντήσει: Ποιος θέλει να τον κυβερνήσει; Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Το κρίσιμο ερώτημα για τους αναποφάσιστους είναι: Ξεμπερδεύουμε με το παλιό; Θα δοθεί η δυνατότητα στην Αριστερά να κριθεί μέσα στο πλαίσιο ενός χρόνου που θα μπορεί να παράξει έργο; - Έχω κάνει τόσο πολλή αυτοκριτική. Κοιτάμε μπροστά, είμαστε περήφανοι για τις επιλογές μας, τα λάθη μας με εντιμότητα τα παραδεχόμαστε. Τώρα και σοφότεροι είμαστε και εμπειρότεροι μετά τη δοκιμασία που περάσαμε. Βλέπουμε με αισιοδοξία το αύριο. Ξέρουμε που θα πατήσουμε. - Δεν χάσαμε τις τράπεζες. Σώσαμε τις τράπεζες. Βρεθήκαμε μπροστά σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και στην 17ωρη διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες γνωρίζαμε πάρα πολύ καλά ότι το εναλλακτικό σχέδιο που υπήρχε στο τραπέζι εμπεριείχε την κατάρρευση ενός μεγάλου μέρους του τραπεζικού συστήματος. Καταφέραμε και σώσαμε τις τράπεζες. - Ένα θέμα αναφορικά με τη δικαιοσύνη είναι αυτή να μπορέσει να αναπνεύσει. Γιατί δεν είχε γίνει τίποτα για τις λίστες; Γιατί ξαφνικά άνοιξαν αυτά τα θέματα; Γιατί αυτούς τους έξι μήνες έκατσαν στον πάγκο του εισαγγελέα μεγάλα ονόματα και πλήρωσαν; Γιατί δεν άνοιξαν αυτά τα θέματα; Μήπως γιατί κάποιοι στις λίστες ήταν προστατευόμενοι; Ο λαός ζητά δικαιοσύνη. Χρειάζεται να έχουμε τη βούληση για συγκρούσεις και τη βούληση να αφήσουμε ανενόχλητους τους δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους. - Η συμφωνία έχει δυσκολίες. Κι έχει σημασία να βρούμε τα αντισταθμιστικά μέτρα που χρειάζονται. Αν συγκρίνει κανείς τη συμφωνία με την προσδοκία μας, ναι, αυτό που φέραμε είναι χειρότερο από την προσδοκία μας. Αν συγκρίνουμε σε σχέση με αυτά που πρότειναν οι εταίροι ή με αυτά που έφεραν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, τι είναι χειρότερο; Θέλω να συκγρίνουμε νούμερα, για να δούμε τι είναι χειρότερο και τι καλύτερο. Η συμφωνία Παπανδρέου το 2010 ήταν δημοσιονομικής προσαρμογής 17 δισ.ετησίως. Αυτό που έφερε αργότερα ο Σαμαράς ήταν 10 δισ. ετησίως και αυτό που φέρνουμε εμείς 9.9 ετησίως. Λένε για το mail Χαρδούβελη. Το mail Χαρδούβελη ήταν μια πρόταση με τους δανειστές. Να σας φέρω τις προτάσεις που κατέθεσε κατά καιρούς ο Βαρουφάκης να δούμε αν είναι καλύτερες; - Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και δεν του φτάνουν οι ΑΝΕΛ για να κάνει κυβέρνηση, γιατί δε ρωτάτε τι θα κάνουν και τα άλλα κόμματα; Έχουμε το πρόγραμμά μας και διεκδικούμε να είμαστε πρώτοι στις εκλογές. Αν δεν φτάνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα αφήσουν τη χώρα ακυβέρνητη, θα μας οδηγήσουν σε δεύτερες εκλογές; Κανείς δεν δίνει μάχη για να βγει πρώτος, είναι δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος. Όλοι η μάχη που κάνουν είναι να μας αναγκάσουν να είμαστε όμηροι των παλαιών κομμάτων. Όμως όρους και προϋποθέσεις ώστε να μην κάνουμε τις μεγάλες τομές κανείς δεν θα μας βάλει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει όμηρος του παλιού κατεστημένου. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει δεύτερος... Αυτή είναι η δημοκρατία. Αν ο λαός επιλέξει την επιστροφή στο χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνη δύναμη θα συνεχίσει να αγωνίζεται. Την συμφωνία την φέραμε εμείς. Θα έφερνε καλύτερη συμφωνία ο Σαμαράς; Θα έφερνε καλύτερη συμφωνία ο Θεοδωράκης που μου έλεγε υπέγραψε ότι να 'ναι; Η σωστή τήρησή της είναι ο τρόπος εξόδου από τα μνημόνια. Έχει σημεία μαχών και σκληρών διαπραγματεύσεων μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας που εμείς θα τις δώσουμε. - Δεν προδώσαμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού φτάσαμε τη διαπραγμάτευση στα άκρα προς όφελός του. Ο λαός μπορεί να κρίνει πόσο ματώσαμε αυτούς του έξι μήνες. Οι προηγούμενοι έλεγαν ότι τα μνημόνια είναι ευλογία. Νομίζω ότι οι διαφορές είναι ξεκάθαρες. - Στη ΝΔ δεν συγκρίνουν ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, ή Μεϊμαράκη με Τσίπρα γιατί ξέρουν ότι θα χάσουν κατά κράτος. Στη ΝΔ δεν έχουν να συγκρίνουν πρόγραμμα. Δεν ξέρω αν ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Είναι πρωτοφανές για προεκλογική περίοδο να βγαίνει υποψήφιος πρωθυπουργός και να λέει ότι θέλει τον Τσίπρα πρωθυπουργό κι ας είναι ψευτράκος και πονηρούλης. Ο άνθρωπος είναι υπηρεσιακός πρόεδρος στη ΝΔ. Δεν τα πάει κι άσχημα αλλά μπορεί να μη θέλει να αναλάβει την ευθύνη. - Ο λαός είχε πλήρη επίγνωση και ότι έχει να κάνει με μια πατριωτική δύναμη και ότι έχει να κάνει με μια δύναμη που αγωνίζεται. - Είναι το δάνειο των 83 δισ. ευρώ που δεν θα φορτώσουν το χρέος. Καλύπτουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας και αποπληρώνουμε τα ομόλογα με επιτόκιο 3,8% και 4.5%. Τα καλύπτουμε με δάνειο που έχει επιτόκιο 1.5%. Διασφαλίζουμε πλήρως το τραπεζικό σύστημα. Αποφεύγουμε το κούρεμα καταθέσεων. Πως λοιπόν χρέωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα 90 δισ που λέει η ΝΔ; Από - χρεώνουμε τη χώρα. Δεν χρεώνουμε τη χώρα. Αυτά είναι αστεία πράγματα. - Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση στον ελληνικό λαό ότι για τα δεινά δεν φταίνε τα 40 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας αλλά φταίνε οι έξι μήνες που ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε. - Κάποιοι άλλοι που πίστευαν ότι η Ρωσία είναι συνέχεια της Σοβιετικής Ένωσης είχαν αυταπάτες. Εγώ ξέρω πολύ καλά τι θέλω. - Εγώ στη Ρωσία δεν πήγα ποτέ να ζητήσω λεφτά. Εμπορικές συνεργασίες προσπάθησα να κάνω. Και είναι σε καλή εξέλιξη αυτή η προσπάθεια. Και πρέπει να συνεχιστεί. - Συνάντησα δυο φορές τον Πούτιν και έβαλα ένα πλαίσιο συνεργασίας με τη Ρωσία. Δεν καταλαβαίνω γιατί η Γερμανία έχει απευθείας ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία κι εμείς δεν μπορούμε να έχουμε. Η λογική του ότι εμείς θα κάνουμε ότι μας πουν κάποιοι άλλοι οδήγησε τη χώρα εκεί που την οδήγησε. - Δεν μας ενδιαφέρει ότι τα μέσα ενημέρωσης είναι απέναντί μας - σας θυμίζω την περίοδο του δημοψηφίσματος - δεν μας έκανε κακό. Δεν θα φοβηθούμε το πολιτικό κόστος γιατί έχουμε μια αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τον κόσμο. Η κ. Βούλτεψη φανέρωσε την πρόθεση της ΝΔ να μην αλλάξει τίποτα στο τηλεοπτικό τοπίο. Προσδοκά στήριξη από τα μέσα ενημέρωσης το επόμενο διάστημα. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με τη ΝΔ θα συνεχιστεί η ασυδοσία. - Το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες έχει κατατεθεί αλλά πρέπει να γίνει με τη μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση και το διάλογο. Η κυβέρνηση κατάφερε να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν ολοκληρώθηκε η προσπάθεια γιατί κάποιοι αριστεροί βουλευτές αποφάσισαν να ρίξουν την κυβέρνηση. - Ο ελληνικός λαός θα δώσει αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ. - Γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί τεχνητό δίλημμα στον λαό. Αυτός που θα είναι πρώτος θα είναι κοντά στην αυτοδυναμία και θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Η ΝΔ και ο κ. Μεϊμαράκης δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν προγραμματικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένουν να μιλούν για συνεργασία στη ΝΔ γιατί θέλουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα 40 χρόνων και προσπαθούν να δημιουργήσουν το ψευδές ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα. Υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές. - Ο δρόμος της δραχμής δεν είναι δρόμος εξόδου από την κρίση. Το λέω μετά βεβαιότητας. - Στα κρίσιμα σημεία και στα ανοιχτά θέματα της συμφωνίας όπως το χρέος θα δώσουμε τη μάχη για να πετύχουμε περισσότερα. Η ΝΔ μέχρι χθες υποστήριζε ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Η συζήτηση άνοιξε για το χρέος γιατί πλέον δεν συζητείται αν θα γίνει ή όχι αλλά σε τι βάθος και τι έκτασης. - Δώσαμε τη σκληρή μάχη της διαπραγμάτευσης και κερδίσαμε πολλά. Φέραμε μια συμφωνία που έχει δυσκολίες, αλλά δίνει την δυνατότητα μιας προοπτικής. Αποκαθιστά τη χρηματοδότηση της χώρας, αξιοποιεί το πακέτο Γιούνκερ, διασφαλίζει ότι δεν θα εκποιηθεί η Δημόσια περιουσία. - Την ίδια ερώτηση (σ.σ. για τις συνεργασίες) μας κάνατε και πριν το Γενάρη και βρέθηκαν έντιμες δυνάμεις. Το κρίσιμο δίλλημμα είναι θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών. - Εμείς ζητούμε ισχυρή εντολή για να συνεχίσουμε το έργο της αριστερής κυβέρνησης που ξεκίνησε στις 25 Γενάρη. - Είναι καλό να ζητά κανείς συγγνώμη αλλά θα έπρεπε ο κ. Μεϊμαράκης να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε το κόμμα του τα προηγούμενα χρόνια και φόρτωσε χρέη τον ελληνικό ναό. Για τους χαρακτηρισμούς ψευτράκος, αλητάκος δεν ζητάω να μου ζητήσει συγγνώμη. Είναι οξύμωρο να ζητάει συνεργασία με κάποιον που αποκαλεί ψευτράκο και πονηρούλη. -To κόμμα (ΠΑΣΟΚ) που καθοδηγείται από τον Βενιζέλο, δεν έχει σχέση με το καινούργιο. Εκφράζει το πιο παλιό από το παλιό. Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών Υπέρβαση εσόδων του προϋπολογισμού κατά 1,6%


Υπέρβαση εσόδων του προϋπολογισμού κατά 1,6% σημειώθηκε τον Αύγουστο όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ο προϋπολογισμός προέβλεπε έσοδα 3, 991 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και τελικά έφθασαν τα 4,055 δισ. υπερβαίνοντας τον στόχο.
euros
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών υπέρβαση εσόδων τον Αύγουστο σημειώθηκε επίσης στις ΔΟΥ και στα Ελεγκτικά Κέντρα κατά 617 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014. Δηλαδή σημειώθηκε αύξηση 28,17%
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην αύξηση των εσόδων τον Αύγουστο συνέβαλε και η πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος η οποία είχε παραταθεί ( για τις 31 Αυγούστου) για όσους φορολογούμενους είχαν υποβάλει τις δηλώσεις τους μετά την επιβολή των capital controls στις τράπεζες.
Μεγάλη αύξηση, υπήρξε και στους ελέγχους της τουριστικής περιόδου όπως προκύπτει και από τα στοιχεία. Έτσι το τρίμηνο Ιούνιος - Αύγουστος 2015 πραγματοποιήθηκαν 39.614 έλεγχοι έναντι 7.115 ελέγχων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 και 22.275 ελέγχων το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.
Ο ΦΠΑ που αντιστοιχεί στην περίοδο αυτή, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένος και θα εμφανιστεί στα έσοδα τον Σεπτέμβριο αλλά κυρίως τον Οκτώβριο, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τσίπρας: Το αριστερό μου χέρι είναι μια χαρά...


Ο Καμμένος φάνηκε πιο έντιμος από κάποιους συνεργάτες μου...
Εγώ βρήκα συμπαθητικό το διαφημιστικό σποτ των "Ανεξάρτητων Ελληνων", όπως και το...
προηγούμενο, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τον "μικρό Αλέξη" -που έσπασε το χέρι του- του Πάνου Καμμένου.
Και  πρόσθεσε: Η ευρηματικότητα πρεπει να την βλέπει κανείς με καλές προθέσεις.
Με τους ΑΝΕΛ έχουμε πολλές ιδεολογικές διαφορές. Η συνεργασία μου με τον Καμμένο εκφράζεται από εντιμότητα και αποδείχτηκε πιο έντιμος από δικούς μου συνεργάτες. 
Να του επισημάνω, πως, το αριστερό μου χέρι είναι μια χαρά, είπε χαμογελώντας...

Read more...

Δεν ξέρω αν ο Μεϊμαράκης θέλει να γίνει πρωθυπουργός...


Καταλαβαίνει τα όρια του...
Δευτερο "καρφί" Τσίπρα, κατά Μεϊμαράκη: Δεν ξέρω αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός ο Μεϊμαράκης. 
Προεκλογικά, βγαίνει και λέει ότι θέλει τον Τσίπρα για πρωθυπουργό.
Μπορεί να μην...
θέλει ο άνθρωπος αυτό τον ρόλο. Καταλαβαίνει τα όρια του...

Read more...

Καμμένος για ΝΔ: Δεν υπάρχει περίπτωση να συμπλεύσουμε με το "Τζουράσικ Πάρκ"...


Καμμένος για ΝΔ: Δεν υπάρχει περίπτωση να συμπλεύσουμε με το Τζουράσικ Πάρκ
«Οι πραγματικοί αγρότες, οι πραγματικοί κτηνοτρόφοι, εκείνοι που ζουν από την πρωτογενή παραγωγή, ουσιαστικά όχι απλώς δεν θα φορολογηθούν, αλλά...
θα ελαφρυνθούν οι υποχρεώσεις τους προς το κράτος» σημείωσε ο πρόεδρος των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων", Πάνος Καμμένος, από τη Λάρισα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Οι δυνατότητες οι οποίες δίνονται με τη νέα συμφωνία να περνούν το κόστος της παραγωγής στην φορολόγηση τους, τους δίνει την δυνατότητα όχι μόνον να μην πληρώσουν φόρο αλλά τελικά να έχουν και αύξηση των εισοδημάτων τους» πρόσθεσε.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι παραμένει «βαθιά αντιμνημονιακός» και ότι η συμφωνία που επετεύχθη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υπό τις συνθήκες που επετεύχθη, ήταν η καλύτερη δυνατή, καθώς, όπως είπε, το δίλημμα που ετέθη από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας,  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν «έξοδος από την ΕΕ (όχι Grexit) με αντίτιμο δεκάδες εκατομμύρια». Υποστήριξε ότι η πρόταση του κ. Σόιμπλε δεν είχε οικονομικό στόχο, αλλά να αποκλείσει την Ελλάδα από την ΕΕ, ώστε το σύνολο των 3 εκατ. μεταναστών από τη Συρία να μην περάσουν στην κεντρική Ευρώπη και να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.

Επίσης, επανέλαβε ότι η συμφωνία που επετεύχθη δεν είναι μνημόνιο και επισήμανε ότι πλέον δεν ενέχεται το αγγλικό δίκαιο, ότι γίνεται αναφορά για διαγραφή του χρέους και ότι προβλέπεται το αναπτυξιακό πακέτο για την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΛ αποτελούν εγγύηση για το αύριο, τόσο στα εθνικά θέματα όσο και σε εκείνα της ορθοδοξίας, του ελληνισμού και της στήριξης της ελληνικής οικονομίας και ότι το κόμμα του παραμένει ανεξάρτητο, παρά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν περί «απορρόφησης» του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για μία ακόμη φορά μίλησε για τη μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει με την ψήφο του για το ποιοι θα μπουν στην Βουλή.

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα συνεργασίας με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι καταφέρθηκε κατά και των τριών κομμάτων και των επιλογών τους, και τόνισε: «εμείς επιδιώκουμε την σταθερότητα. Θεωρώ ότι η στάση του πρωθυπουργού και η σκληρή διαπραγμάτευση που έκανε στις Βρυξέλλες θα πρέπει να εκτιμηθούν από τον ελληνικό λαό, όπως και η στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Οι πολίτες αποφασίζουν».

Για πιθανή συνεργασία με τη ΝΔ, που όπως και ό ίδιος υπενθύμισε οι περισσότεροι εκ των ΑΝΕΛ προέρχονται από τις τάξεις της, ο κ. Καμμένος σχολίασε μεταξύ άλλων: «Αν στη ΝΔ θέλουν και θεωρούν σταθερότητα τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Πλεύρη, τον κ. Βορίδη, τον κ. Βουλγαράκη, τον κ. Ψωμιάδη ας αποφασίσει. Αν θέλουν να γυρίσουμε πίσω θα γυρίσουμε πίσω. Αν θέλουν να πάμε μπροστά θα πάμε μπροστά. Εμείς πάντως να συμπλεύσουμε με το ”Τζουράσικ Πάρκ” δεν υπάρχει περίπτωση».

Ο κ. Καμμένος, είχε σειρά επαφών με φορείς της πόλης, καθώς και με στελέχη του κόμματος του. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην τεκμαρτή εργασία, στη δυνατότητα που παρέχεται στην αγροτική οικογένεια να κάνει απόσβεση φυτικού, ζωικού κεφαλαίου και μηχανικού εξοπλισμού, στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων που τους δίνει την δυνατότητα να πάρουν πίσω τον ΦΠΑ, κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν μέχρι τώρα, στη διαγραφή του 50% του κεφαλαίου των κόκκινων αγροτικών δανείων (αφορά στους αγρότες και όχι σε συνεταιρισμούς), σημειώνοντας ότι επιδίωξη είναι να φθάσει στο 100%, και στη δημιουργία ομάδων παραγωγών με 10 άτομα.

Επίσης στάθηκε ιδιαίτερα στο μητρώο των αγροτών ώστε να διαχωριστούν οι πραγματικοί αγρότες από τους «μαϊμού». «Αυτό είναι ουσιαστικά το μεγάλο πρόβλημα της μεταπολίτευσης» σχολίασε.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα να κλείσει ή να υποβαθμιστεί η 1η Στρατιά, αντιθέτως –δήλωσε- ετοιμάζεται αναδιοργάνωση και ενίσχυση της και χαρακτήρισε τη Λάρισα ως την «στρατιωτική πρωτεύουσα» της χώρας.

 Όπως ανέφερε, ο σχεδιασμός προβλέπει να μετατεθούν δυνάμεις από τις νότιες περιοχές και με κέντρο τη Λάρισα να διασπαρούν προς τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά. Ενώ συμπλήρωσε ότι η 1η Στρατιά παίζει σημαντικό ρόλο και γενικότερα στον διακλαδικό σχεδιασμό.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Λάρισα, ενώ ανέφερε ότι το βράδυ θα ανακοινωθεί και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Όπως σχολίασε, ο επικεφαλής θα είναι μία σημαντική προσωπικότητα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

Τα πρόσωπα-«κλειδιά» Συγκροτείται «εθνική ομάδα» για το δημόσιο χρέος


Συγκροτείται «εθνική ομάδα» για το δημόσιο χρέος
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Σε προχωρημένο στάδιο φαίνεται να βρίσκεται σχέδιο για συγκρότηση ειδικής επιστημονικής ομάδας που θα αναλάβει να τεκμηριώσει τις ελληνικές θέσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και η οποία θα αποτελείται από διακεκριμένους Έλληνες οικονομολόγους που απολαμβάνουν διεθνούς αναγνώρισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr η σχετική πρωτοβουλία εκκίνησε επί υπουργίας Ευκλείδη Τσακαλώτου, ωστόσο φαίνεται πως έχει αναπτύξει συγκεκριμένη δυναμική, καθώς έχει γνωστοποιηθεί και στα άλλα κόμματα.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας φέρονται να υποστηρίζουν την σχετική πρωτοβουλία, η οποία ωστόσο θα εξελιχθεί περαιτέρω μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Επικεφαλής της ομάδας εργασίας φέρεται να τίθεται ο διακεκριμένος Έλληνας ομογενής καθηγητής του Yale, John Geanakoplos, ο οποίος μάλιστα θα συναντηθεί με τον κ. Τσακαλώτο στην Αθήνα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες προκειμένου να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της «Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης», ο John Geanakoplos φέρεται να παραιτήθηκε από τη θέση του Management Director του επενδυτικού fund Ellington Capital Management, καθώς υπήρχε σοβαρό ασυμβίβαστο.

Ρόλο στην ομάδα διαπραγμάτευσης φέρεται να έχει και ο κορεάτης Γκλεν Κιμ, πρώην σύμβουλος του Γ.Βαρουφάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Οκτωβρίου ή το αργότερο στα μέσα Νοεμβρίου και παράλληλα με την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους θεσμούς θα δρομολογηθεί και η διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους , από την οποία εξαρτάται σε αυτή την φάση και η χρηματοδοτική εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης.

Το ΔΝΤ έχει τις δικές τους θέσεις για το ζήτημα του χρέους και δεν συμφωνεί απόλυτα με τις θέσεις των Ευρωπαίων που επικαλούμενοι την συμφωνία που επετεύχθη στις 13 Ιουλίου στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης υποστηρίζουν πως αυτό που προέχει δεν είναι η βιωσιμότητα του χρέους, αλλά να παραμείνουν σε βιώσιμα επίπεδα οι μεικτές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος.

Ήδη η γερμανική πλευρά ομιλεί για μεγαλύτερη περίοδο χάριτος και αποπληρωμής των δανείων της ευρωζώνης προς την Ελλάδα, ώστε οι ετήσιες μεικτές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας να είναι μικρότερες του 15% του ΑΕΠ.

Δεδομένου ότι η προαναφερόμενη σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης αποφάσισε πως ονομαστικό κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν μπορεί να γίνει, η ελληνική πλευρά θα επιχειρήσει με την υποστήριξη του ΔΝΤ να αποσπάσει στην επικείμενη διαπραγμάτευση και δέσμευση για παρεμβάσεις στα επιτόκια δανεισμού, καθώς η όποια επιμήκυνση των ωριμάσεων του χρέους δεν διασφαλίζει την χώρας μας από κινδύνους που σχετίζονται με τις αυξήσεις των επιτοκίων, ειδικά στην περίοδο μετά το 2017.

Στην αιχμή της εν λόγω διαπραγμάτευσης θα ευρεθούν ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και η Τράπεζα της Ελλάδος που θα τροφοδοτήσουν την «εθνική ομάδα» τεκμηρίωσης με τα απαραίτητα στοιχεία και προτάσεις.

Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς Μεϊμαράκης: Σταθερότητα και αξιοπιστία για την επανεκκίνηση της οικονομίας


Μεϊμαράκης: Σταθερότητα και αξιοπιστία για την επανεκκίνηση της οικονομίας
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων είχε στα γραφεία της ΝΔ, στη Συγγρού, ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος τόνισε ότι αν δεν υπάρξει πολιτική σταθερότητα, είναι δύσκολο να ορθοποδήσει η αγορά.

«Χρειάζεται εθνικό κυβερνητικό σχήμα γιατί περνάμε εθνική κρίση, τη χειρότερη μετά τον Β'  Παγκόσμιο Πόλεμο» ανέφερε και ανακοίνωσε ότι κατέθεσε ισοδύναμα μέτρα ύψους 4,6 δισ. ευρώ.

«Από την αρχή της υλοποίησης αυτής της υφεσιακής συμφωνίας, με σωστά επιχειρήματα, μπορούμε να αλλάξουμε το μείγμα για να πάμε σε ανάπτυξη» πρόσθεσε.

«Απαιτείται πολιτική σοβαρότητα και οικονομική σταθερότητα. Η αγορά δεν θα ανοίξει αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.

Για την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές απάντησε χαρακτηριστικά ότι χρειαζόμαστε μια εθνική Ελλάδος στα καλά της, όπως τότε που πήραμε το Euro, ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είπε ότι θα εξαρτηθεί από το τρίτο κόμμα.

Στις θετικές εξελίξεις στον τουρισμό αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, σημειώνοντας ότι είχαμε νέο ρεκόρ 26 εκατ. αφίξεων που απέφεραν 15 δισ. έσοδα και συνέβαλαν κατά 1% στο ΑΕΠ.

«Σκεφτείτε τι θα γινόταν με καλύτερη εικόνα στην οικονομία και στη χώρα, χωρίς όλα αυτά που περάσαμε» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας. «Να προκύψει κυβέρνηση που να ενώνει δυνάμεις» πρόσθεσε.

Αντίστοιχα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας δήλωσε ότι σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, θα πρέπει να μπουν οι άξιοι χωρίς κομματικά κριτήρια.

«Ο καλύτερος τρόπος για να βγούμε από το μνημόνιο είναι να το εφαρμόσουμε σωστά και γρήγορα» υπογράμμισε.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς δήλωσε ότι ενημέρωσαν τον κ. Μεϊμαράκη για τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία που, όπως σημείωσε, κορυφώθηκαν με τα capital controls.

Μεϊμαράκης: Οι προτεραιότητεςτης νέας κυβέρνησης

Μετά τη συνάντηση,  ο κ. Μεϊμαράκης δεσμεύθηκε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι να πάρει ξανά μπροστά η οικονομία, να ξαναζωντανέψει η αγορά, ενώ δεύτερη προτεραιότητα, η άμεση ενίσχυση της ρευστότητας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε δήλωσή του επεσήμανε πως «οικονομία και Αγορά χωρίς λεφτά δεν υπάρχουν», τονίζοντας πως η πραγματική οικονομία, η αγορά, ο ιδιωτικός τομέας και οι εργαζόμενοί του, είναι αυτοί που έχουν δεχτεί τα πιο μεγάλα πλήγματα το τελευταίο επτάμηνο. Σύμφωνα με τον κ. Μειμαράκη η οικονομία δουλεύει μόνο με σταθερότητα και αξιοπιστία και μόνο έτσι θα έρθουν επενδύσεις και θα δημιουργηθούν δουλειές.

«Στην προσπάθεια αυτή χρειάζεται η επιστράτευση όλων. Είναι η ώρα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και της σκληρής δουλειάς όλων για να πάμε μπροστά. Σταθερότητα, συνεργασία , αξιοπιστία, επενδύσεις, δουλειές» τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Μειμαράκης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Read more...

«Δεν θα ξεμπερδέψετε με μένα» Τσίπρας: Να τηρήσουμε τη συμφωνία για να βγούμε από τη μέγγενη της επιτροπείας


Τσίπρας: Να τηρήσουμε τη συμφωνία για να βγούμε από τη μέγγενη της επιτροπείας
Ο Αλέξης Τσίπρας και η Όλγα Γεροβασίλη   (Φωτογραφία:  Motionteam )

Αθήνα
Σκοπός της επόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι να εφαρμόσουμε τη συμφωνία με τα απαραίτητα αντισταθμιστικά, για να φύγουμε το συντομότερο δυνατόν από την μέγγενη της επιτροπείας, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην καθιερωμένη συνέντευξη  Τύπου στην 80η ΔΕΘ. Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε το δίλημμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου: ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ που κουβαλάει τις αμαρτίες των προηγούμενων 40 ετών.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη, ακόμη κι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, γιατί κανείς δεν θα αναλάβει την ευθύνη να την αφήσει ακυβέρνητη.
Για το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε πως μπορεί να συνεργαστεί με ένα κόμμα τόσο διαφορετικό όσο οι ΑΝΕΛ.
Σε ερώτηση αν επιμένει ότι δεν θα γινόταν πρωθυπουργός σε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, χαρακτήρισε τεχνητό το δίλημμα που παρουσιάζεται ότι πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε ένα modus vivendi μεταξύ δύο δυνάμεων «που είναι η μέρα με τη νύχτα».
Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει κομμάτι του παλιού.
Χαρακτηριστική ήταν και η αναφορά του, σε άλλο σημείο της συνέντευξης, για τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για τον οποίο είπε: «Δεν τα πάει άσχημα, αλλά ξέρει τα όριά του», σημειώνοντας πως ίσως δεν θέλει να αναλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο.
Όσο για το συγγνώμη που ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ για τον χαρακτηρισμό «ψευτράκος», ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Μεϊμαράκη να ζητήσει συγγνώμη για όσα έφερε η ΝΔ στη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια. Πρόσθεσε ότι είναι οξύμωρο ο κ. Μεϊμαράκης να ζητήσει να συνεργαστεί με κάποιον τον οποίο αποκαλεί «πολιτικό αγύρτη».
Καρφία για Λαφαζάνη
Αναφορικά με τα ταξίδια στη Ρωσία και τις προσδοκίες για οικονομική βοήθεια που δεν επιβεβαιώθηκαν, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως επισκέφτηκε τη Μόσχα δύο φορές για να επανεκκινήσει τις ελληνορωσικές σχέσεις, ενώ άφησε αιχμές κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη λέγοντας πως «όποιος πιστεύει πως η Ρωσία είναι συνέχεια της Σοβιετικής Ένωσης, τότε ας λύσει αυτά τα προβλήματα».
Ένα ακόμη καρφί για τις κινήσεις Λαφαζάνη έριξε ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση για τις τηλεοπτικές άδειες. Είπε πως η κυβέρνηση έπεσε από βουλευτές της, γι’ αυτό και δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε πως όλοι βρέθηκαν σε κρίση συνείδησης, ωστόσο -όπως είπε- είναι διαφορετικό κάποιοι να αγωνιούν στο παρά πέντε μήπως καταρρεύσει μία τράπεζα και στο και πέντε να είναι έτοιμοι να κατέβουν με διαφορετικό συνδυασμό στις εκλογές. «Όποιος ήθελε τη δραχμή θα αντιδρούσε σε οποιαδήποτε συμφωνία» είπε.
Αρκετές φορές στη συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η συμφωνία που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερη από τις δύο προηγούμενες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η συμφωνία που έφερε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010 ήταν μια συμφωνία δημοσιονομικής προσαρμογής 40 δισ. ευρώ, αυτή που έφερε στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς ήταν προσαρμογής 25 δισ. ευρώ, ενώ αυτή που φέρνουμε εμείς είναι προσαρμογής 9,9 δισ. ευρώ».
Σχετικά με τις τράπεζες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «τις σώσαμε, δεν τις χάσαμε», καθώς «γνωρίζαμε πάρα πολύ καλά ότι το εναλλακτικό σχέδιο που υπήρχε στο τραπέζι εμπεριείχε την κατάρρευση ενός μεγάλου μέρους του τραπεζικού συστήματος. Καταφέραμε και σώσαμε τις τράπεζες».
«Το αριστερό μου χέρι είναι μια χαρά»
Το αριστερό μου χέρι είναι μια χαρά, σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας κληθείς να σχολιάσει το τηλεοπτικό σποτ του Πάνου Καμμένου.
«Το βρήκα συμπαθητικό, όπως και το προηγούμενο, γνωρίζω ότι στους όρους της πολιτικής επικοινωνίας η ευρηματικότητα είναι κάτι που πρέπει να βλέπει κανείς καλοπροαίρετα.
» Με τον Πάνο Καμμένο συνεργαστήκαμε με εντιμότητα και ειλικρίνεια, παρά τις διαφορές μας, στάθηκε σε δύσκολες στιγμές πιο έντιμα από άλλους συνεργάτες με ίδια ιδεολογική αφετηρία».
«Δεν θα ξεμπερδέψετε εύκολα από μένα»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε το ενδεχόμενο να κινήσει εσωκομματικές διαδικασίες σε περίπτωση εκλογικής ήττας στις 20 Σεπτεμβρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται να ξεμπερδέψετε εύκολα από μένα».
Στέλνοντας μήνυμα στους υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του είπε πως «είναι απολύτως σαφές ότι όσοι είναι στις λίστες δεσμεύονται από τις αποφάσεις που θα λάβει το κόμμα στις κρίσιμες ψηφοφορίες που θα λάβουν χώρα». Συμπλήρωσε μάλιστα πως έχουν δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που εμπεριέχει όσα συμφωνήσαμε με τους εταίρους».
«Δεν είμαστε δογματικοί»
Αναφορικά με τις Σκουριές, ο κ. Τσίπρας είπε πως «δεν είμαστε δογματικοί», εξηγώντας ότι ζητήθηκε από την εταιρεία να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις σε ένα κομμάτι των εργασιών κι αυτή εκβιαστικά σταμάτησε τις δραστηριότητες στο 100%.
Εμείς δεν εκβιαζόμαστε, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως είναι επιθυμητή η ανάπτυξη και οι επενδύσεις, αλλά με κανόνες και με σεβασμό στο περιβάλλον και στο εργατικό δίκαιο. «Θέλουμε ανάπτυξη και επενδύσεις, όχι πλιάτσικο. Θέλουμε να συνεχιστούν οι μεταλλευτικές εργασίες χωρίς καταστροφή του περιβάλλοντος».
Κεντροδεξιό άνοιγμα και επίθεση σε Βενιζέλο
Σε ερώτηση αν επιφυλάσσει ευνοϊκότερη κριτική απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως δεν ταυτίζονται όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με αυτούς που πήραν τις αποφάσεις. Πολλά από τα στελέχη του, είπε, πίστεψαν στα ιδανικά της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης και είναι φυσικό με πολλούς από αυτούς να συμπορευτούμε.
Ο κ. Τσίπρας άνοιξε την πόρτα και σε ψηφοφόρους της ΝΔ λέγοντας ότι και με αυτούς μπορεί να υπάρξει συμπόρευση αρκεί να απορρίπτουν τις λογικές του παλαιοκομματισμού.
Συνεχίζοντας επιτέθηκε τόσο στην κ. Γεννηματά, για την οποία είπε ότι «στοιχίζεται πίσω από τον κ. Μεϊμαράκη», αλλά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο χαρακτήρισε βασικό υπαίτιο της πολιτικής που εκφράζει το πιο παλιό από το παλιό. «Το κόμμα που καθοδηγείται από τον κ. Βενιζέλο δεν μπορεί να έχει σχέση με το καινούριο» είπε.
Αναφορικά με τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αρνήθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύεται τον εαυτό του (μετά την ανακοίνωση που ζητούσε την αναστολή του μέτρου), παραδέχτηκε ότι το μέτρο είναι ένα συμβιβασμός στο πλαίσιο της 17ωρης διαπραγμάτευσης και δεσμεύτηκε ότι θα αναζητηθεί ισοδύναμο, που δεν θα έχει επίπτωση στα δημόσια έσοδα.
Ερωτηθείς για τις χιλιάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν, για τον μεγάλο αριθμό ανέργων και την επιβάρυνση που επέφεραν τα capital controls, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι είναι κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο το κόμμα δίνει σκληρή μάχη για να ξεφύγει η χώρα από αυτό.
Ο τρόπος να δώσουμε στήριξη στις επιχειρήσεις είναι η στήριξη των τραπεζών, το ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα Γιούνκερ των 35 δισ. ευρώ και η ελάφρυνση των χρεών τους μέσω των κόκκινων δανείων και αυτό είναι απότοκο της στήριξης των τραπεζών.
«Στόχος να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σοκ. Χρειαζόμαστε επενδύσεις από το πρόγραμμα Γιούνκερ και ΕΣΠΑ αλλά και πρόγραμμα ιδιωτικών επενδύσεων. Αλλά για να πετύχει αυτό, χρειάζεται σχεδιασμός. Οι ξένοι επενδυτές, για να επενδύσουν, θέλουν ένα σταθερό περιβάλλον, το οποίο το δημιουργήσαμε, καθώς και ένα θεσμικο πλαίσιο ώστε να γνωρίζουν πότε θα έχουν απόδοση τα κεφάλαιά τους. Χρειάζονται τομές σε γραφειοκρατία και διαφθορά».
Όσον αφορά στο προσφυγικό και ερωτηθείς για την στάση της Ανγκελα Μέρκελ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι ντροπή η Μεσόγειος να ξεβράζει νεκρά παιδιά. Υπάρχει περίσσια υποκρισία μπροστά στο δράμα των προσφύγων, σημείωσε και κατηγόρησε τόσο τις συντηρητικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου και του Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος όπως είπε λαϊκίζει πιο πολύ και από την Χρυσή Αυγή.
«Δεν το περίμενα από κάποιον που δηλώνει κεντρώος» σημείωσε.
Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής  κ. Μουζάρας «πατάει πάνω στα βήματα που είχε οργανώσει η κ. Χριστοδουλοπούλου για το προσφυγικό. Και η Γαλλία και η Γερμανία είχαν στάση που είναι πιο κοντά στις δικές μας διεκδικήσεις. Κατανοούν το πρόβλημα». Ωστόσο ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Ευρώπη πληρώνει την αλλοπρόσαλλη πολιτική επεμβάσεων στις χώρες, από τις οποίες προέρχονται οι πρόσφυγες.
Νένα Σώκου
Newsroom ΔΟΛ

Read more...