Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Μία... κόσμια αντιπαράθεση!..


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος κατηγόρησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, πως υπηρετεί τις απόψεις του προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος...
θέλει την Ευρώπη κάτω από τις δικές του διαταγές.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απάντησε με μεγάλο σεβασμό στον Μανώλη Γλέζο αναφέροντας:

“Αγαπητέ μου Μανώλη αν και δεν ανήκουμε στην ίδια γενιά, ξέρεις ότι σε εκτιμούμε πολύ στην Ελλάδα. Για εμάς είσαι ένα σύμβολο και σε ακούμε πάντοτε με πάρα πολύ προσοχή. Θα μου επιτρέψεις όμως να σου πω ότι σε μερικά πράγματα δεν συμφωνώ. Εγώ ανήκω στη γενιά εκείνη που έβγαινε στους δρόμους και αγωνιζόταν ως φοιτητής για μια ομοσπονδιακή Ευρώπη.

Εκεί που θα συμφωνήσω μαζί σου, είναι ότι άλλαξαν οι προτεραιότητες. Η Ευρώπη όμως, σταδιακά προχωράει. Ο στόχος που πρέπει να μείνει, κατά τη δική μου άποψη, είναι η πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης για να ενισχυθεί περισσότερο η αυτονομία της και να μπορεί να διαδραματίσει τον παγκόσμιο ρόλο που της αναλογεί. Δεν πρέπει όμως ποτέ να απομακρυνθεί από τους πολίτες της.

Δεν θα συμφωνήσω επίσης μαζί σου, τώρα που τον γνωρίζω πολύ καλύτερα, για τον πρόεδρο Γιούνκερ, ο οποίος και συμπτωματικώς είναι και πολύ καλός φίλος της Ελλάδος και νομίζω ότι τον έχει τιμήσει και εκτιμήσει ο ελληνικός λαός. Τον τελευταίο καιρό κάνει μεγάλες προσπάθειες για να βρει τον περίφημο εκείνο δίκαιο συμβιβασμό για να προχωρήσει, ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Είναι ίσως από τους τελευταίους μεγάλους Ευρωπαίους σαν εκείνους που γνώρισε η δική σου γενιά μετά τον πόλεμο και η οποία είχε το όνειρο να φτιάξει μια Ευρώπη χωρίς σύνορα, ειρηνική, δημιουργική και προοδευτική. Τότε ήταν που ελέχθη “ποτέ πόλεμος πια”, και απευθύνομαι σε σένα γιατί εσύ τον βίωσες και γι’ αυτό σου είπα ότι είσαι σύμβολο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και άλλων λαών γιατί όλοι ξέρουν το μεγάλο σου επίτευγμα της εποχής εκείνης.

Και θα έλεγα και κάτι άλλο μιας και το ανέφερες (στην Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού (CULT)). Να καλλιεργηθεί περισσότερο ο διάλογος και να υπάρχει εμπιστοσύνη για όλα τα θέματα που από κοινού πλέον αντιμετωπίζουμε, πολλά με τα οποία έχουν να κάνουν με το χαρτοφυλάκιο μου και αναφέρομαι σε θέματα ασφάλειας και θέματα μετανάστευσης. Γι αυτό είπα ότι αυτή η Επιτροπή (CULT) χρειάζεται στήριξη και θα την έχει, τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά μιας και μεγάλο κομμάτι της έχει να κάνει με το χαρτοφυλάκιο μου. Χρειάζεται να ξαναγεννηθεί το όραμα της νέας μας μεγάλης πατρίδας, της Ευρώπης.”..

Read more...

Από την γγ Δημοσίων Εσόδων Τελευταία προειδοποίηση στους ανασφάλιστους οδηγούς, έλεγχοι το καλοκαίρι


Τελευταία προειδοποίηση στους ανασφάλιστους οδηγούς, έλεγχοι το καλοκαίρι
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τελευταία προειδοποίηση στους ανασφάλιστους οδηγούς να σπεύσουν να ασφαλίσουν το όχημά τους απηύθυνε ουσιαστικά η γγ Δημοσίων Εσόδων Κ.Σαββαΐδου, προαναγγέλλοντας την έναρξη των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων μεταξύ των λιστών του υπουργείου Οικονομικών και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, μέσα στο καλοκαίρι, ίσως τον Ιούλιο. Ανάλογες δράσεις θα ακολουθήσουν και για τα ΙΧ που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, πρόσθεσε.

Ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα υπολογίζεται στο 1 εκατομμύριο, με την απώλεια των εσόδων για το Δημόσιο να φτάνει μέχρι και τα 100 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου σε συνέντευξη Τύπου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος άμεσα θα ξεκινήσουν έλεγχοι για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οδηγών και αυτό υπολογίζεται ότι θα συμβεί πιθανόν και τον επόμενο μήνα.

Όπως είπε η κυρία Σαββαϊδου ανάλογη δράση θα ξεκινήσει και για τα ΚΤΕΟ, ενώ έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του Επικουρικού Κεφαλαίου Δημήτρη Ζορμπά ότι έχουν εντοπιστεί και πλαστά συμβόλαια σε περισσότερες από 2000 περιπτώσεις και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Τσουχτερά πρόστιμα θα φέρουν οι έλεγχοι

Πλέον η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσει τους ελέγχους και αυτό σημαίνει ότι όταν εντοπίζονται - με τη διασταύρωση των στοιχείων - τα ανασφάλιστα οχήματα θα αποστέλλεται ειδοποίηση και ο πολίτης θα έχει οκτώ ημέρες για να πληρώσει των 250 ευρώ παράβολο υπέρ Δημοσίου και να κάνει το συμβόλαιο, αλλιώς τα στοιχεία πηγαίνουν στην αστυνομία και επιβάλλεται από χρηματικό πρόστιμο μέχρι και αφαίρεση πινακίδων.

Όπως αναφέρθηκε κάθε μήνα η τροχαία κάνει 500.000 ελέγχους ενώ οι διασταυρώσεις των στοιχειών θα γίνονται πλέον δύο φορές το χρόνο από τη Γραμματεία.

Ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου Δημήτρης Ζορμπάς ανέφερε ότι από 1η Μαΐου λειτουργεί ηλεκτρονική εφαρμογή που εντοπίζει αν είναι ασφαλισμένο ένα όχημα (www.hic.gr) την οποία έχουν επισκεφθεί 234.000 άνθρωποι και το 21% προέκυψε ότι είναι ανασφάλιστο.

Το επικουρικό κεφαλαίο είναι ταμείο αλληλεγγύησης των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και αυτό αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και καθυστερεί περίπου δυο χρόνια την πληρωμή των αποζημιώσεων.

Σημειώνεται ότι από όταν ξεκίνησε η εφαρμογή υπήρξαν 70.000 νέοι ασφαλισμένοι.

Η τροχαία είναι συνδεδεμένη με την ηλεκτρονική σελίδα του Επικουρικού κεφαλαίου και βρίσκει αν είναι ανασφάλιστο το όχημα.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη πριν την κρίση τα ανασφάλιστα οχήματα ήταν σχεδόν διπλάσια.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου ανέφερε ότι το ζήτημα είναι πρωτίστως κοινωνικό.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σε εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ Κουτσούμπας: Σκληρά για το λαό τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση και «χαράς ευαγγέλια» για το μεγάλο κεφάλαιο


«Το ΚΚΕ σταθερά υπερασπίζεται την άποψή του και προειδοποιεί: Και με την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους, σαν αυτή των 47 σελίδων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, και με το επίσης πιθανό σταμάτημα των διαπραγματεύσεων σε λογική ρήξης με τους δανειστές και διπλού νομίσματος για τη χώρα, πάλι ο λαός και η νεολαία θα πληρώσουν τα σπασμένα» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε στην Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, σε εκδήλωση για την νέα έκδοση των Θέσεων του ΚΚΕ κατά των ναρκωτικών.
dimitris-koutsoumpas-sugkentrosi
«Τα μέτρα που θα πάρει και στη μια και στην άλλη περίπτωση η κυβέρνηση, θα είναι σκληρά για το λαό και «χαράς ευαγγέλια» για το μεγάλο κεφάλαιο, για τους λίγους που εκμεταλλεύονται το λαό. Και οι δύο εκδοχές έχουν φορολογικά βάρη για τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών υποδομών της χώρας, μέτρα για το ασφαλιστικό, τα εργασιακά δικαιώματα και άλλα» πρόσθεσε.
Ο κ. Κουτσούμπας, ανέφερε ότι «ο δρόμος αυτός που του προτείνουν και οι σημερινοί κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι προηγούμενοι ΝΔ- ΠΑΣΟΚ είναι χωρίς διέξοδο για το λαό. Κι αυτό, γιατί ούτε οι μεν ούτε οι δε αμφισβητούν την ΕΕ, το χρέος, τον καπιταλιστικό δρόμο, την εξουσία του κεφαλαίου».
«Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα στην ελληνική κοινωνία που λέει τα πράγματα με το όνομά τους και η πρότασή του πατάει στις οικονομικές ανάγκες του λαού, στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, στην ευημερία του. Κι αυτό προϋποθέτει ρήξη και αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγει ο λαός, μονομερή διαγραφή του χρέους - και το λαό μας πραγματικά στην εξουσία» κατέληξε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Αιφνιδιαστικά ο Τσίπρας αφαίρεσε από την Βαλαβάνη τις αρμοδιότητες στελέχωσης για ΤΑΙΠΕΔ, ΣΔΟΕ και ΓΓΔΕ


690_4f6caf13-fa4e-48a5-947b-8438301f3a78
Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε το μεσημέρι το Μέγαρο Μαξίμου, αφού   με δυο αποφάσεις του Πρωθυπουργού αφαιρούνται αρμοδιότητες από τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρη Μάρδα.
Πιο συγκεκριμένα τους αφαιρούνται οι αρμοδιότητες για “τα ερωτήματα και τις αποφάσεις για την επιλογή, προαγωγή, τοποθέτηση, μετακίνηση, απόσπαση, μετάθεση και μετάταξη υπαλλήλων των υπηρεσιακών μονάδων” μιας σειράς δημοσίων φορέων όπως είναι:
 Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης Υπουργείου Οικονομικών του Αυτοτελούς τμήματος Στρατηγικής, Προγραμματισμού και Διαχείρισης Έργων, του Αυτοτελούς Τμήματος Ασφαλείας, του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης και της Γενικής Διεύθυνσης Υποδομών και Υπηρεσιών Πληροφορικής Επικοινωνιών.
Της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και των υπαγόμενων σε αυτήν υπηρεσιών.
-Της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και των υπαγόμενων σε αυτήν υπηρεσιών.
– Της Ειδικής Γραμματείας Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και των υπαγόμενων σε αυτήν υπηρεσιών με την επιφύλαξη της απόφασης Ανάθεσης Αρμοδιοτήτων στον Υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη.
– Της εποπτείας των παρακάτω νομικών προσώπων: α) της Επιτροπής Ολυμπίων και κληροδοτημάτων, β) της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, γ) του Βαρβακείου Ιδρύματος, δ) τού Ειδικού Ταμείου Ελέγχου και Ποιότητας Αλκοόλης και Αλκοολούχων ποτών, ε) της Ελληνικό Α.Ε., στ) της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, ζ) του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Από τις αποφάσεις δεν προκύπτει ποιος αναλαμβάνει τις παραπάνω αρμοδιότητες.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Ποιος «έστησε» και πόσο στοίχισε η τροπολογία φάντασμα;


maximou_nyxta_120713
Μια τροπολογία αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης εμφανίστηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο που είχε καταθέσει χθες στη Βουλή η Νάντια Βαλαβάνη.
Σύμφωνα με την τροπολογία που ήταν φωτογραφική και παρέπεμπε ευθέως στον περιβόητο κουτσονόμο, δηλαδή την πληρωμένη τροπολογία που είχε καταθέσει ο Μένιος, κάποιοι βιομήχανοι ονόματα δεν λέμε θα κέρδιζαν τριάντα εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από την έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου.
Στο οικονομικό επιτελείο ψάχνονταν για να εντοπίσουν το συγγραφέα της τροπολογίας.
Το ίδιο και ο Λαφαζάνης ο οποίος δεν είχε ιδέα για το τερατούργημα.
Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή η τροπολογία είχε στηθεί από πολυπράγμονα παράγοντα του Μαξίμου που ειδικεύεται στα δημιουργικά ραντεβού με επιχειρηματίες.
Λεπτομέρειες λίαν προσεχώς.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Πλημμύρισε από κόσμο το Σύνταγμα…


«Παίρνουμε στα χέρια μας την διαπραγμάτευση», το κεντρικό μήνυμα…

Δείτε τις φωτογραφίες…

Ένα ακόμη βροντερό μήνυμα στους δανειστές στέλνουν απόψε χιλιάδες Αθηναίοι, στη μεγάλη συγκέντρωση που βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα, στο Σύνταγμα.

«Παίρνουμε...
τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας - Γκρεμίζουμε τη λιτότητα» είναι το σύνθημα της συγκέντρωσης, οι εμπνευστές της οποίας απηύθυναν πρόσκληση στους Έλληνες πολίτες να διαδηλώσουν σήμερα Τετάρτη, στο Σύνταγμα και στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, προκειμένου να στείλουν μήνυμα στους δανειστές της χώρας.

Στη συγκέντρωση έξω από το Σύνταγμα βρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος δήλωσε: 

«Είμαστε ευχαριστημένοι που ένα μέρος του λαού μας στηρίζει την ελπίδα, τη ζωή και το μέλλον των παιδιών. Βρισκόμαστε εδώ για να διατρανώσουμε ότι δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσουμε, δεν πρόκειται τις ελληνικές απαιτήσεις να τις βάλουν κάτω από το χαλί. Προσπαθούμε να κάνουμε μία έντιμη και βιώσιμη συμφωνία αλλά είμαστε αποφασισμένοι και για το "όχι" σε όλα όσα χρειαστούν»…




Read more...

ΕΚΤ: Αύξηση κατά 1,1 δισ. ευρώ του ELA...


Σε αύξηση, κατά 1,1 δισ. ευρώ, του ορίου άντλησης έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA για τις εγχώριες τράπεζες προχώρησε πριν από λίγο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) συνεχίζοντας την...
διασφάλιση της ρευστότητας των συστημικών τραπεζών.

Μετά τη σημερινή απόφαση, το όριο του ELA διαμορφώνεται στα 84,1 δισ. ευρώ από 83 δισ. ευρώ...
enikonomia.gr

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στουρνάρας συμβάλλει στο ασφυκτικό πλαίσιο...


...ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση...
"Με τη σημερινή του έκθεση για τη νομισματική πολιτική ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μόνο ξεπερνά τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την...
ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τη νομισματική πολιτική της χώρας:

«Με τη σημερινή του έκθεση για τη νομισματική πολιτική ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος όχι μόνο ξεπερνά τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας, αλλά προσπαθεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφυκτικού πλαισίου στις κινήσεις και τα διαπραγματευτικά περιθώρια της Ελληνικής Κυβέρνησης. Και είναι απορίας άξιον πως συμβαίνει αυτό όταν υποτίθεται ότι ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος.»...
left.gr

Read more...

Μήνυση της Ραχήλ Μακρή στον Στουρνάρα...



Μήνυση της Ραχήλ Μακρή στον Στουρνάρα - Κεντρική ΕικόναΜήνυση αναμένεται να καταθέσει η  Ραχήλ Μακρή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κοτζαμάνη, εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα, κατηγορώντας τον ότι...
προωθεί το Grexit και ότι με δηλώσεις του διασαλεύει το δημοκρατικό πολίτευμα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα ότι "οι Γερμανοί εκτελούσαν τους ταγματασφαλίτες όταν πλέον δεν τους χρειάζονταν" και ζητεί από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου εκ μέρους του κ. Στουρνάρα στο σύνολο των δηλώσεών του που "διακυβεύουν την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και υποκινούν άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες σε πράξεις πανικού".

Διαβάστε την ανακοίνωσή της:

"Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αποσαφηνίσει την Ελληνική διαπραγματευτική θέση με τους θεσμούς στην αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης και όχι απλά συμφωνίας.
Παράλληλα η σαράντα επτά σελίδων πρόταση περαιτέρω υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας με υφεσιακά μέτρα και καταδίκης της κοινωνίας στα αρνητικά αποτελέσματα της ανθρωπιστικής κρίσης απορρίφθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Φαίνεται ότι η θέση του Πρωθυπουργού ότι: "Τον λογαριασμό θα τον πληρώσει η ολιγαρχία", θορύβησε ορισμένους οι οποίοι εξαπέλυσαν τους πολικούς υποτακτικούς τους σε εκστρατεία παραπληροφόρησης και οικονομικού εκφοβισμού των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό η θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ότι: «Η αποτυχία ενός deal θα οδηγήσει σε χρεοκοπία και Grexit» ούτε στην ανάσχεση της εκροής καταθέσεων συμβάλει, ούτε την ηρεμία στο τραπεζικό σύστημα προάγει αλλά αντίθετα δύναται να θεωρηθεί ότι προκαλεί αστάθεια στο τραπεζικό σύστημα και εντάσσεται στο σύνολο εκβιαστικών πιέσεων προς την Ελληνική Κυβέρνηση να αποδεχθεί μια κοινωνικά και οικονομικά επαίσχυντη πρόταση. 
Δεν είναι δυνατόν ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και νυν Διοικητής της ΤτΕ να αγνοεί ότι σύμφωνα με τη συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συνθήκη λειτουργίας αυτής η έξοδος από το ευρώ συνεπάγεται έξοδο της Χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τη στιγμή μάλιστα που ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δηλώνει: «Οι συνθήκες δεν προβλέπουν Grexit. Να μην μπούμε σε άγνωστα μονοπάτια»
Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να βασίζει την τραπεζική ρευστότητα στον έκτακτο μηχανισμό ELA, τον οποίο κάποιοι μέχρι εχθές αγνοούσαν και λοιδορούσαν, και να υφίστανται εμπρηστικές δηλώσεις πανικού που θα αυξήσουν την εκροή καταθέσεων πέραν των 30 δισ. ευρώ που διαπίστωσε ο κ. Στουρνάρας για το διάστημα Οκτωβρίου 2014-Απριλίου 2015, χωρίς να μας διευκρινίζει εάν έχει πράξει το παραμικρό για να ανασχέσει το φαινόμενο. 
Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές οφείλουν να διερευνήσουν την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου στο σύνολο των δηλώσεων που διακυβεύουν την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και υποκινούν άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες σε πράξεις πανικού. 
Ως εκπρόσωπος των πολιτών θα αναλάβω όλες τις θεσμικές και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που κρίνονται επιβεβλημένες για να στηρίξω την εθνική προσπάθεια χωρίς εκβιαστικά διλλήματα συμφωνιών που αποκλίνουν από τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας και στοχεύουν στην περαιτέρω φτωχοποίηση των πολιτών."...
parapolitika.gr

Read more...

Έρχεται ο φόρος...μπύρας...


Έρχεται ο φόρος μπύρας – Ποιοι θα τον πληρώνουνΠοιοι θα τον πληρώνουν...
"Φόρο μπύρας" υπέρ των δήμων για δράσεις ανακύκλωσης επιβάλλει το υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Ο εν λόγω φόρος καθορίζεται σε...
ποσοστό 10% επί του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ), εισπράττεται μαζί με τον ΕΦΚ από τις τελωνειακές αρχές και τα εισπραττόμενα ποσά αποδίδονται στο λογαριασμό που τηρείται στο όνομα του υπουργείου Εσωτερικών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπό τον τίτλο "Φόρος ζύθου υπέρ δήμων και κοινοτήτων", ο οποίος μετονομάζεται σε "Φόρο μπύρας υπέρ δήμων".

Τα έσοδα του λογαριασμού κατανέμονται στους δήμους με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και προορίζονται αποκλειστικά για την κάλυψη δαπανών για την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την ανακύκλωση των απορριμμάτων που παράγονται από την κατανάλωση μπύρας (γυάλινες φιάλες, αλουμινένια κουτάκια).

Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για νέο φόρο και ως εκ τούτου δεν θα επιβαρυνθεί η τελική τιμή του προϊόντος καθώς ο εν λόγω φόρος αντικαθιστά τον «φόρο ζύθου» που θεσμοθετήθηκε με Βασιλικό Διάταγμα το 1958.

Ο φόρος προβλέπεται στο άρθρο 34 του νομοσχεδίου «Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας ΟΤΑ – Οικονομική βιωσιμότητα και αυτοτέλεια ΟΤΑ – Κανόνες Δημοσιονομικής Διαχείρισης και άλλες διατάξεις θεμάτων Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση έως μεθαύριο Παρασκευή...
enikos.gr

Read more...

Έξοδος από το ευρώ, σημαίνει και έξοδος από την ΕΕ...


 Nεες απειλές από Σουλτς...
Η Ελλάδα θα μπορούσε τελικά να βρεθεί όχι μονό εκτός του ευρώ, αλλά και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
«Πιστεύω ότι...
η αποχώρηση από το ευρώ σημαίνει επίσης έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο  Σουλτς στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Παρόλα αυτά σημείωσε ότι είναι «νομικά "ασαφές"» το πώς μια χώρα θα μπορούσε να φύγει από το ευρώ σύμφωνα με τις ισχύουσες συνθήκες της ΕΕ.

Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα οι απόψεις Σουλτς ταυτίζοντι με τις προειδοποιήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος το πρωί της Τετάρτης η οποία στην έκθεση για τη νομισματική πολιτική αναφέρει ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να υποχρεωθεί σε "μια επώδυνη διαδρομή" αν εξέλθει από την Ευρωζώνη και την ΕΕ».

Read more...

Υστέρηση 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ στα έσοδα το πρώτο 5μηνο


esoda

Υστέρηση της τάξης των 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ καταγράφεται στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο 5μηνο του έτους, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».
Ο εκτροχιασμός στα έσοδα οφείλεται εν μέρει στην καθυστέρηση υποβολής φορολογικών δηλώσεων και αφετέρου στη μείωση της εγχώριας κατανάλωσης, η οποία έχει πλήξει τα έσοδα από τον ΦΠΑ.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού έχουν συρρικνωθεί κατά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το στόχο, στοιχείο που ουσιαστικά επιβεβαιώνει την άτυπη στάση πληρωμών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες προμηθευτές και παρόχους του.
Όπως αναφέρει μάλιστα το δημοσίευμα, η άτυπη στάση πληρωμών έχει δημιουργήσει πλασματικό πρωτογενές πλεόνασμα 1,5 δισ. ευρώ, τη στιγμή που αν οι υποχρεώσεις του Δημοσίου εξυπηρετούνταν κανονικά το πρωτογενές αποτέλεσμα θα ήταν ελλειμματικό κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Εντύπωση προκαλεί εν τω μεταξύ το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί επίσημα τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Μαΐου, μια εβδομάδα μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία για τη δημοσίευσή τους.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Η πρόταση Νικολούδη, η συμφωνία με Ελβετία και η επιβεβαίωση του Matrix24.gr Σχέδιο για φόρο 21% στις αδήλωτες καταθέσεις


Πλήρης επιβεβαίωση του Μatrix24.gr που στις 29/5 είχε αποκαλύψει την επιστολή Νικολούδη στον Τσίπρα («Διαφωνώ με το φόρο 15% στο μαύρο χρήμα του εξωτερικού»), καθώς σε συμφωνία με την Ελβετία για την οικειοθελή φορολόγηση των ελληνικών «μαύρων» καταθέσεων με συντελεστή 21% έχει καταλήξει η Ελλάδα, πράγμα που δήλωσε το πρωί ο υπουργός Επικρατείας κος Παναγιώτης Νικολούδης μετά από συνάντηση που είχε με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
katatheseis11
Φόρο 21% θα πρέπει να καταβάλουν όσοι έχουν αδήλωτες καταθέσεις στην Ελβετία προκειμένου να τις νομιμοποιήσουν στο πλαίσιο της κυοφορούμενης συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ελβετικών αρχών. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη μετά από συνάντηση που είχε για το θέμα αυτό με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο υπουργός Επικρατείας και υπεύθυνος για τη διαφθορά δήλωσε ότι ο φορολογικός συντελεστής 21% έχει συμφωνηθεί με τις ελβετικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον ίδιο φορολογικό συντελεστή εξετάζει να ψηφίσει η κυβέρνηση και για τη νομιμοποίηση του συνόλου των αδήλωτων καταθέσεων των Ελλήνων σε άλλες χώρες του εξωτερικού.
Σημειώνεται ότι το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που τέθηκε πρόσφατα σε διαβούλευση προβλέπει:
- Συντελεστή φορολόγηση 15% για τις αδήλωτες καταθέσεις που βρίσκονταν στο εξωτερικό στις 30 Απριλίου.
- Συντελεστή φορολόγησης 30% για τις αδήλωτες καταθέσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, είτε βρίσκονται σε τράπεζες είτε «κάτω από το στρώμα».
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ξεπερνά τα όρια η πρόεδρος της Βουλής Σε μια χωρίς προηγούμενο κίνηση η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου επέστρεψε την Ετήσια Έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ως απαράδεκτη!


konstantopoulou
Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι «επιστρέφει ως απαράδεκτο» το έγγραφο της έκθεσης της ΤτΕ και του συνοδευτικού σημειώματος του Διοικητή της, προσθέτοντας ότι «οφείλει να πει τι θέσεις λαμβάνει στις συνεδριάσεις του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
Πρόκειται για πρωτοφανή κίνηση δεδομένου ότι η ΤτΕ είναι ένας ανεξάρτητος θεσμός που διατυπώνει ελεύθερα εδώ και δεκαετίες τις απόψεις του και ποτέ μέχρι τώρα δεν αμφισβητήθηκε το δικαίωμα αυτό. Η κίνηση της κ. Κωνσταντοπούλου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και αμηχανία καθώς ξεπερνά κάθε όριο. Μάλιστα ειπώθηκε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου εξέφρασε κριτική γιατι η Έκθεση ηταν σε ηλεκτρονική και όχι έντυπη μορφή.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Η Κωνσταντοπούλου επέστρεψε το στικάκι του Στουρνάρα...

Η Κωνσταντοπούλου επέστρεψε ως απαράδεκτη την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος
...με την εκθεση της ΤτΕ.
Τον κατηγορεί για «ωμή παρέμβαση», καθώς θέλει "να δημιουργήσει τετελεσμένα και να αποτρέψει την ουσιαστική διεκδίκηση της διαγραφής του χρέους"...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου,  επέστρεψε το στικάκι του Στουρνάρα με την εκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, κίνηση την οποία η πρόεδρος της βουλής, την χαρακτήρισε ως "απαράδεκτη", καθώς, έπρεπε κανονικά  να δοθεί σε χαρτί.


Από...

το προεδρείο της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον κεντρικό τραπεζίτη για «ωμή παρέμβαση» στο έργο της Επιτροπής καθώς, όπως υποστήριξε, «ο κ. Στουρνάρας έσπευσε στα κλεφτά με αντιθεσμική κίνηση να στείλει την έκθεση σήμερα στις 10:40 και την ώρα που η Επιτροπή Αλήθειας παρουσίαζε τα πρώτα της συμπεράσματα». 

Πρόσθεσε δε, πως, «ο κ. Στουρνάρας έχει συμπράξει στην οικονομική πολιτική, έχει συμπράξει στη μνημονιακή πολιτική και έχει παραβιάσει τις υποχρεώσεις του, όταν επιχείρησε ωμή παρέμβαση κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και παρεμβαίνει σήμερα, επιχειρώντας αντιδημοκρατικά να δημιουργήσει τετελεσμένα και να αποτρέψει την ουσιαστική διεκδίκηση της διαγραφής του χρέους»...

Read more...

Ο Σαμαράς πηγαίνει εκτάκτως στον Παυλόπουλο


samaras_pavlopoulos
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα έχει εκτάκτως αύριο Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς.
Η συνάντηση των δυο πολιτειακών παραγόντων θα είναι η πρώτη μετά την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, και σηματοδοτεί την κρισιμότητα των στιγμών, με την εθνική διαπραγμάτευση να χτυπάει “κόκκινο”, και την τελική έκβασή της να θεωρείται αβέβαιη.
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αναπτύξει τις τελευταίες μέρες έντονη πολιτική κινητικότητα, και είναι χαρακτηριστικό ότι χθες είχε σημαίνουσας σημασίας συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή.
Το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τους Κώστα ΣημίτηΕυάγγελο Βενιζέλο καιΛουκά Παπαδήμο εξετάζει ο Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο των θεσμικών επαφών που ετοιμάζει.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Ο Μ. Γλέζος υπέβαλε την παραίτηση του, από το Ευρωκοινοβούλιο...


Την παραίτηση του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέβαλε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, και θα τεθεί σε ισχύ από τον...
Ιούλιο.

Eίχε από πέρυσι ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει, όταν ολοκληρώσει ένα χρόνο θητείας.

Την θέση του Μανώλη Γλέζου θα πάρει ο Γιάννης Μηλιός, καθώς ο Νίκος Χουντής που προηγείτο, είναι βουλευτής και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών...

Read more...

Τι σημαίνει η (κούφια) απειλή των capital controls...



Τα capital controls είναι για την οικονομία ό,τι ο ανασχηματισμός και οι εκλογές για την πολιτική: Δεν προαναγγέλλονται. Τα capital controls δεν είναι...
επίσης νόμιμα: Με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο και την κοινοτική αρχή της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων απαγορεύονται ρητώς και δια ροπάλου στην ενωμένη Ευρώπη και την ευρωζώνη του κοινού νομίσματος. Τα capital controls δεν αποτελούν, ακόμη, «όπλο» και «απειλή» για την καταστροφή μιας ευρωπαϊκής οικονομίας: Αποτελούν, κατ' εξαίρεση, έσχατη γραμμή άμυνας για την προστασία μιας εθνικής οικονομίας.

 
Ως εκ τούτων και μόνον - των θεμελιωδών οικονομικών και τραπεζικών αρχών - το μπαράζ των απειλών (;), τελεσιγράφων και διαρροών των τελευταίων 24ώρων περί επικείμενης επιβολής ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, εάν δεν είναι το έσχατο παίγνιο της διαπραγματευτικής πίεσης, μπορεί να είναι απλώς το έσχατο βήμα αυτο-υπονόμευσης και αυτο-ακύρωσης των ευρωπαϊκών θεσμών.

Η πρώτη αντίφαση έρχεται από αυτή καθ΄αυτή την χρήση της «απειλής»: Τα capital controls επιβάλλονται για να αποτρέψουν ενδεχόμενο bank run και να προστατεύσουν τις τράπεζες μιας χώρας. Εξ ου και δεν προαναγγέλλονται. Εν προκειμένω, οι αλλεπάλληλες «προειδοποιήσεις» - προερχόμενες είτε από την... Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αδωνι, είτε από την Sddeutsche Zeitung και τους Financial Times  - χρησιμεύουν αποκλειστικά και μόνον στο ακριβώς αντίθετο: Στην πυροδότηση εκροής καταθέσεων και πιθανού bank run.

Σε ακόμη πιο θεσμικό και υψηλό επίπεδο, η υλοποίηση της απειλής προϋποθέτει αυτο-ακύρωση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας: Για να υπάρξει ανάγκη επιβολής capital controls θα πρέπει η ΕΚΤ να αποκόψει - χωρίς να υπάρχει είτε τραπεζική, είτε κρατική χρεοκοπία - την πρόσβαση της Ελλάδας στον μηχανισμό πληρωμών Target2 του ευρωσυστήματος. Θα ήταν τουλάχιστον παράδοξο ο εγγυητής της τραπεζικής σταθερότητας στην ευρωζώνη να πυροβολήσει τα πόδια του. Και θα ήταν ηθικά - και νομικά διάτρητο - να αποδεχθεί η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ρόλο πολιτικού υποχείριου στον βωμό των σκοπιμοτήτων των δανειστών.

Εξίσου διάτρητο είναι μάλλον και το νομικό πλαίσιο για την υλοποίηση μιας τέτοιας απειλής. Με βάση τη νομοθεσία του 1993, τη μόνη αρμοδιότητα για την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων την έχει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας - εν προκειμένω ο Γιάννης Στουρνάρας - με απαραίτητη προϋπόθεση την έγκριση από τον υπουργό Οικονομικών την ίδια μέρα - εν προκειμένω από τον Γιάνη Βαρουφάκη. Με δεδομένο ότι η ελληνική κυβέρνηση ουδεμία πρόθεση εκφράζει για επιβολή capital controls, ο μόνος τρόπος να οδηγηθεί εκεί θα ήταν μετά από μία κατ' εντολή ολοκληρωτική ασφυξία των τραπεζών.

Επίσης, η ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων, χωρίς κανέναν περιορισμό, εντάσσεται στις τέσσερις βασικές ιδρυτικές αρχές της ΕΕ. Η επιβολή τους είναι δυνατή μόνον «υπό αυστηρές προϋποθέσεις που σχετίζονται με το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια ασφάλεια». Αυτή η εξαίρεση, από καταβολής ευρωζώνης επετράπη μόνον μία φορά, στην περίπτωση της Κύπρου, τον Μάρτιο του 2013, όταν η Κομισιόν έδωσε την επίμαχη - και ιστορικά ελεγχόμενη - έγκριση επικαλούμενη σημαντικό κίνδυνο «πλήρους αποσταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Για την ιστορία, στην περίπτωση της Κύπρου, επιβλήθηκε όριο ημερήσιων αναλήψεων 300 ευρώ από τα ΑΤΜs, κάθε μεταβίβαση άνω των 5.000 ευρώ προϋπέθετε ειδική έγκριση, οι αποστολές εμβασμάτων για σπουδές παιδιών στο εξωτερικών δεν μπορούσαν να ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ, ενώ όποιος Κύπριος ταξίδευε στο εξωτερικό δεν μπορούσε να έχει μαζί του πάνω από 1.000 ευρώ.

Η μεγάλη διαφορά με την περίπτωση της Κύπρου όμως - την οποία, παρεμπιπτόντως, ο μάλλον μη... αντιμνημονιακός Economist χαρακτήρισε «κολοσσιαίο λάθος της Ευρώπης» - είναι ότι τα capital controls επιβλήθηκαν για να γίνει το περίφημο bail in των τραπεζών: Να διασωθούν οι κυπριακές τράπεζες με ευρωπαϊκά κεφάλαια και με παράλληλο κούρεμα καταθέσεων.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, τραπεζικές χρεοκοπίες δεν υφίστανται και συζήτηση για bail in δεν υπήρξε και δεν μπορεί λογικά να υπάρξει. Εκτός εάν η Ευρώπη... παραφρόνησε σε τέτοιο βαθμό που θέλει να χρεοκοπήσει τις ελληνικές τράπεζες για να τις... διασώσει αμέσως μετά. Με χρήματα των «γερμανών και γάλλων φορολογουμένων» που, όμως, δεν μπορούν να δοθούν για κρατική διάσωση...


Read more...

Τράπεζα της Ελλάδας: Αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα οδηγήσει σε έξοδο από το Ευρώ...


Τράπεζα της Ελλάδας: Αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα οδηγήσει σε έξοδο από το Ευρώ
Απαραίτητη χαρακτηρίζει ο διοικητής της Τράπεζας της ΕΛλάδος τη σύναψη µιας νέας συµφωνίας µε τους εταίρους προκειμένου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην έκθεση της νομισματικής πολιτικής για το 20140-2015, «να αποσοβηθούν οι άµεσοι...
κίνδυνοι που υπάρχουν σήµερα για την οικονοµία, να περιοριστεί η αβεβαιότητα και να δοθεί µια διατηρήσιµη αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα».



Σύμφωνα με το κείμενο της έκθεσης σε αντίθετη περίπτωση «η αποτυχία στις διαπραγµατεύσεις θα είναι η αρχή µιας επώδυνης πορείας που θα οδηγήσει αρχικά σε πτώχευση και τελικά στην έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και ―πιθανότατα― από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια ελεγχόµενη κρίση χρέους, όπως αυτή που διαχειριζόµαστε σήµερα µε τη βοήθεια των εταίρων, θα µετατραπεί σε ανεξέλεγκτη κρίση, µε µεγάλους κινδύνους για το τραπεζικό σύστηµα και τη χρηµατοπιστωτική σταθερότητα. Η έξοδος από το ευρώ θα προ σθέσει στο ήδη βεβαρηµένο περιβάλλον µια νέα οξύτατη συναλλαγµατική κρίση που θα εκτινάξει τον πληθωρισμό.

Περιγράφοντας δε την επόμενη ημέρα μετά μια τέτοια εξέλιξη αναφέρει ότι «όλα αυτά σηµαίνουν βαθιά ύφεση, δραµατική µείωση των εισοδηµάτων, πολλαπλασιασµό της ανεργίας και κατάρρευση όσων έχει πετύχει η ελληνική οικονοµία στα χρόνια της ένταξης στην ΕΕ και κυρίως την περίοδο του ευρώ. Η Ελλάδα, από ισότιµο µέλος στον πυρήνα των ευρωπαϊκών χωρών, θα µετατραπεί σε µια φτωχή χώρα της Νότιας Ευρώπης». 

Η Τράπεζα της Ελλάδας χαρακτηρίζει, μάλίστα, «ιστορική επιταγή» τη συμφωνία με τους εταίρους.

Όσον αφορά, δε, τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις εκτιμά ότι «υπάρχει σοβαρή προσέγγιση στους όρους και η απόσταση που αποµένει να διανυθεί για την ολο κλήρωση της συµφωνίας είναι σχετικά µικρή».

Η εκτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδας όσον αφορά την οικονομία είναι ότι «η επιβράδυνση του ρυθµού ανάπτυξης της οικονοµίας θα γίνει εντονότερη το β’ τρίµηνο του 2015, µε κίνδυνο η οικονοµία να µπει σε µια νέα φάση ύφεσης».

Επαναλαμβάνει, ακόμα, ότι προϋπόθεση για τη διασφάλιση της βιωσιµότητας της ανάπτυξης είναι η πλήρης εφαρµογή των διαρθρωτικών µεταρρυθµίσεων που έχουν ήδη δροµολογηθεί, καθώς και η επέκταση και εµβάθυνσή τους στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.

Παράλληλα σύμφωνα με την ΤτΕ οι εκροές καταθέσεων στο διάστημα Οκτωβρίου 2014-Απριλίου 2015 ανήλθαν στα 30 δισ. ευρώ.


Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση της Τράπεζα της Ελλάδος εδώ

protothema.gr

Read more...

Συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ...


Συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά υπό την Γεννηματά...για πρώτη φορά υπό την Γεννηματά...
Yπό την νέα της πρόεδρο, Φώφη Γεννηματά, συνεδριάζει για πρώτη φορά σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. 

Τρεις ημέρες μετά την...
εκλογή της στη θέση της προέδρου του Κινήματος και μια μέρα αφότου συνάντησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ενημερώθηκε προσωπικά για την πορεία της διαπραγμάτευσης η κυρία Γεννηματά συγκαλεί την ΚΟ του κόμματός της στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, με φόντο την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. 

Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα συζητηθούν οι κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις και η πορεία της διαπραγμάτευσης, με την νέα πρόεδρο του κόμματος να ζητά επιτάχυνση της συμφωνίας για το εθνικό συμφέρον.

Χθες εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα, η Φώφη Γεννηματά μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως «είναι μία κρίσιμη ώρα που απαιτεί ειλικρινή διάλογο, συνεννόηση, ένα νέο πατριωτισμό», συμπληρώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνο κόμμα θα συμβάλει στη συνεννόηση». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ακόμη ότι στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία που θα εξασφαλίζει θετική προοπτική για τη χώρα, ενώ τόνισε πως η καθυστέρηση εξεύρεση λύσης κοστίζει και πως ενδεχόμενη ρήξη με τους δανειστές θα είναι καταστροφική, καθώς η χώρα θα οδηγηθεί στην απομόνωση και τη φτωχοποίηση. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, κάλεσε τον πρωθυπουργό να λάβει αποφάσεις με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση του προκατόχου της, Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι η συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης θα μπορούσε να συμβάλει στη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων...
iefimerida.gr

Read more...

Από σήμερα οι νέες ρυθμίσεις...


Από σήμερα οι νέες ρυθμίσεις για τα τιμολόγια της ΔΕΗ - Κεντρική Εικόνα...για τα τιμολόγια της ΔΕΗ...
Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, Τετάρτη, το νέο σχέδιο ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών των νοικοκυριών αλλά και των επιχειρήσεων προς τη ΔΕΗ. Η νέα ρύθμιση προβλέπει...
εξόφληση του 10% των ληξιπρόθεσμων οφειλών και έως 36 μηνιαίες δόσεις. Έως τώρα ο ανώτατος αριθμός δόσεων για τους οικιακούς καταναλωτές ήταν 8 και για τις επιχειρήσεις 4 έως 6, ενώ η προκαταβολή και η υπαγωγή στη ρύθμιση ήταν 20%. 

Δεν θα κόβεται το ρεύμα

Όπως επισημάνθηκε στην κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και του προέδρου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, το ύψος των οφειλών προς τη ΔΕΗ εκτινάχτηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης από το 2011 και μετά και ανέρχονται σε 1,9 δισ. ευρώ. Με τη ρύθμιση αυτή, η ΔΕΗ στοχεύει στο να ανασχεθεί ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σημειώνεται ότι για τους καταναλωτές που υπάγονται με κοινωνικό τιμολόγιο θα συνεχίσει να ισχύει η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών με πάνω από 40 έως 60 δόσεις. Ενώ, δεν προβλέπεται αποκοπή της ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών.

Για τις εποχιακές (τουριστικές) επιχειρήσεις προβλέπεται προκαταβολή 20 % και 8 μέχρι 18 δόσεις, με προκαταβολή επίσης 10 %.

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν και πελάτες που είχαν επιδείξει αντισυμβατική συμπεριφορά (π.χ. παράνομη σύνδεση μετρητή, ρευματοκλοπή), οι οποίοι αποκλείονταν από το προηγούμενο καθεστώς ρυθμίσεων. Στόχος είναι να τους δοθεί η δυνατότητα να κάνουν «νέα αρχή» στις σχέσεις τους με τη ΔΕΗ.

Επίσης, στο νέο πρόγραμμα έχουν δυνατότητα να ενταχθούν και οφειλέτες που είχαν διακανονίσει το χρέος τους με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο (ξεπερνούν το 1.000.000 οι ρυθμίσεις που έχουν γίνει από το 2011, από τις οποίες οι 280.000 είναι τώρα ενεργές). Προϋπόθεση για την τήρηση των διακανονισμών αποτελεί η εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών.

Οι αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση μπορούν να υποβάλλονται από σήμερα, Τετάρτη, (χρειάζεται ο αριθμός της παροχής και το ΑΦΜ) στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ ή τηλεφωνικά στο 11770. 
Όσοι υποβάλλουν αίτηση τηλεφωνικά, θα λαμβάνουν με courier  τα κουπόνια των μηνιαίων δόσεων...
parapolitika.gr

Read more...