Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

"Ανένδοτο αγώνα ανατροπής" αρχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πανελλαδική εκστρατεία για την αξιωματική αντιπολίτευση με χαρακτηριστικά ανένδοτου αγώνα. Θα λάβουν μέρος όλα τα στελέχη. Πρώτος στόχος, το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ
Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας την Τρίτη αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά άμεσα εκστρατεία σε όλη την Ελλάδα, ο οποίος θα έχει χαρακτηριστικά "ανένδοτου αγώνα ανατροπής".
Ο νέος "ανένδοτος" θα είναι κατά όλων των κυβερνητικών επιλογών, τόσο μέσα όσο και έξω από τη Βουλή.
Η αρχή γίνεται την προσεχή Πέμπτη με επίκεντρο την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την σχετική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί. Ήδη έχουν σταλεί προσκλήσεις συμμετοχής με στόχο την κοινή δράση στο ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ, τους ΑΝΕΛ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους Οικολόγους, πέραν των κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών φορέων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκστρατεία θα λάβουν μέρος, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, όλα τα κορυφαία στελέχη, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος .
Παράλληλα με την πολιτική εκστρατεία θα κινηθεί και η οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος με το στήσιμο νέων οργανώσεων, την προσέλκυση νέων μελών, την οργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και διαλόγου για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση.
Όσον αφορά στη ΔΕΗ, πρώτος στόχος, όπως θα τεθεί και στην εκδήλωση της Πέμπτης, είναι να αποτραπεί η ψήφιση του νομοσχεδίου από το κοινοβούλιο. Δεύτερος στόχος, η διερεύνηση νομικών δυνατοτήτων για την ακύρωση της εφαρμογής του νόμου.
Η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και σε άλλα νομοσχέδια όπως αυτό για το Ρυθμιστικό Σχέδιο. Εκδηλώσεις στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα.
Η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγκειται, σε πρώτη φάση, στο να μην περάσουν τα κρίσιμα νομοσχέδια που προαναφέρθηκαν, σε δεύτερη φάση, να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό και σε τρίτη φάση να αποτραπεί η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή, ώστε να προκληθούν εκλογές.
Όλα αυτά συνιστούν την "τριλογία του ανένδοτου αγώνα" για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και την πρόκληση εκλογών, σύμφωνα με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news247.gr/

Read more...

Eπιστολή-κεραυνός για την ηγεσία της ΧΑ...



... από πρώην στέλεχος ...
Μετά την κατάθεσή του στις ανακρίτριες, το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής σπάει τη σιωπή του και καταγγέλλει παρακολουθήσεις και εκβιασμούς.

Στην επιστολή που έστειλε στο ...
"Έθνος" της Τρίτης απαντά και στον γγ της Χρυσής Αυγής που υποστήριξε ότι έσπευσε να καταθέσει στις Αρχές, επειδή τον απέλυσαν από την οργάνωση και τώρα ισχυρίζονται ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο μάρτυρας προσήλθε αυθορμήτως στις δικαστικές αρχές και εισέφερε επωνύμως στοιχεία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ήταν στέλεχος του κόμματος και είχε κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής, ενώ στη συνέχεια αξιοποιήθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή.

Ο ίδιος, ωστόσο, τους τελευταίους μήνες αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή καθώς δεν συμφωνούσε, όπως προκύπτει από την κατάθεσή του που αποτελεί πλέον μέρος της ογκώδους δικογραφίας.

Τα κυριότερα αποσπάσματα:

«Ήμουν μέλος από το 2005 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013. Μετείχα ως υποψήφιος στις Εθνικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου του 2012. Η ιδεολογία του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή είναι ο Εθνικοσοσιαλισμός. Στη ΧΑ μπήκα με πλήρη συνείδηση τις ξεκάθαρα εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας της, της οποίας θερμός θιασώτης ήμουν και εγώ.

» Η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται για την επικράτηση των ιδεών και αρχών του Εθνικοσοσιαλισμού και συνακόλουθα για τη δημιουργία ενός Εθνικοσοσιαλιστικού Κράτους με σημείο αναφοράς τη μεσοπολεμική Γερμανία.

» Τελικός σκοπός είναι η δημιουργία ενός μονοκομματικού καθεστώτος στο οποίο κράτος και κόμμα θα ταυτίζονται και το πρώτο θα τελεί υπό τις εντολές του δεύτερου. Η επικράτηση του καθεστώτος αυτού θα γινόταν με την εξάπλωση και τη διάδοση των ιδεών του κόμματος στην κοινωνία και με την κατά το μέτρο του δυνατού διείσδυση σε κρατικούς θεσμούς, δηλαδή στην αστυνομία και τον στρατό.»

Read more...

Γιατρός μίλησε για τα προβλήματα της Υγείας και κλήθηκε σε απολογία...



Η εποχή Βορίδη εγκαινιάζεται...
Η εποχή Βορίδη εγκαινιάζεται, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ένωση γιατρών Ρεθύμνου και o Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου, αναφερόμενοι στην κλήση σε απολογία του Μ. Μεραμβελιωτάκη.
Η...
ανακοίνωση:

«Η τοποθέτηση Βορίδη στο Υπουργείο Υγείας δεν ήταν βέβαια τυχαία.
Στόχος ήταν η ολοκλήρωση του καταστροφικού έργου των μνημονιακών κυβερνήσεων στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.
Στόχος ήταν επίσης η πλήρης φίμωση κάθε φωνής που θα αναδεικνύει τις δραματικές πια συνθήκες εργασίας των Γιατρών και των Εργαζομένων του Ε.Σ.Υ.
Τρανταχτό παράδειγμα, η κλήση σε απολογία του Μ. Μεραμβελιωτάκη, Γιατρού του ΚΥ Μοιρών, από το ΔΥΠΕάρχη Κρήτης κ. Γρηγοράκη. Ο λόγος; Ο εν λόγω Γιατρός ανέδειξε σε ομιλία του τα προβλήματα των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ν. Ηρακλείου, επισημαίνοντας ότι οι πολιτικές των Μνημονίων οδηγούν αναπόφευκτα σε κλείσιμο κάποιων ΚΥ.
Ο κ. Γρηγοράκης δεν έχασε ευκαιρία. Πιστός απολογητής των πολιτικών της διάλυσης, ακολούθησε την τακτική Βορίδη:Μιλάς; Πέφτει... τσεκούρι.
Ο λόγος για τον οποίο κλήθηκε σε απολογία ο Γιατρός είναι -κατά το ΔΥΠΕάρχη- ότι από τις δηλώσεις του “είναι ενδεχόμενο να τρομοκρατήθηκαν κάποιοι”.
Η πραγματική τρομοκρατία, κ. Γρηγοράκη, επιχειρείται να εδραιωθεί στις συνειδήσεις όσων ακόμη αντιστέκονται και δε φοβούνται να υπερασπιστούν την αλήθεια. Η πραγματική τρομοκρατία είναι η τακτική των πολιτικών διώξεων απέναντι σε κάθε καθαρή φωνή.
Την ώρα που η τραγωδία της Δημόσιας Υγείας στη μνημονιακή Ελλάδα γίνεται γνωστή και διεθνώς, το επιτελείο των έμμισθων υπαλλήλων της Τρόικα συνεχίζει να επιχειρεί τη φίμωση όσων φέρνουν στο φως την πραγματικότητα.
Οι κάτοικοι της υπαίθρου βιώνουν πρώτοι απ’ όλους την πραγματικότητα αυτή, με την υποβάθμιση των ΚΥ και την αποψίλωσή τους από προσωπικό, προκειμένου να ενισχυθούν τα υποστελεχωμένα Νομαρχιακά Νοσοκομεία.
Η δική μας βασική αποστολή λοιπόν, ως λειτουργοί του Ε.Σ.Υ, είναι να καταθέτουμε καθημερινά τη μαρτυρία μας για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Δημόσια Υγεία στις μέρες των Μνημονίων.
Εδώ στο Ρέθυμνο άλλωστε, τις τακτικές των πολιτικών διώξεων τις έχουμε καταργήσει στην πράξη.
Είμαστε όλοι σύσσωμοι στο πλευρό του συναδέλφου, και δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός θα πέσουν για ακόμη μια φορά στο κενό. Είναι γνωστό ότι σε ημέρες χαλεπές η αλήθεια είναι η μεγαλύτερη πράξη αντίστασης και θα συνεχίσουμε να την έχουμε σημαία μας».

 ErtOpen

Read more...

Πώς αγνoεί το ΣτΕ η κυβέρνηση...


Πώς αγνoεί το ΣτΕ η κυβέρνησηΒρήκε τον τρόπο να ξεπεράσει το ΣτΕ και τις αποφάσεις για τις αντισυνταγματικές περικοπές η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με...
έγγραφο της Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος του υπουργείου Οικονομικών προαναγγέλλεται η μη καθολική συμμόρφωση με δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματικές τις διατάξεις για τη φορολόγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης των πανεπιστημιακών και του επιδόματος αλλοδαπής των πολιτικών υπαλλήλων του Δημοσίου.

Στο έγγραφο της Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνεται μεν ότι «η διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών είναι υποχρεωμένη από το Σύνταγμα να συμμορφώνεται με τις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας», διευκρινίζεται όμως ότι «όσον αφορά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που εκδίδονται κατά την αναιρετική διαδικασία, αυτές ισχύουν μεταξύ των διαδίκων και εφαρμόζονται από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Οικονομικών».

Καταλήγει δε στο συμπέρασμα ότι οι αποφάσεις 29/2014 και 1840/2013 του ΣτΕ (αφορούν στην πάγια αποζημίωση βιβλιοθήκης των πανεπιστημιακών και το επίδομα αλλοδαπής των δημοσίων υπαλλήλων), ως αναιρετικές «αναφέρονται σε συγκεκριμένους φορολογούμενους και δίνουν λύσεις σε συγκεκριμένες υποθέσεις, χωρίς να υποχρεώνουν τη διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών σε γενική αποδοχή τους».

Αυτό σημαίνει ότι οι επίμαχες αποφάσεις του ΣτΕ δεν θα εφαρμοστούν για το σύνολο του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ και για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά μόνο για όσους προσέφυγαν αρχικά και δικαιώθηκαν με τις τελικές αναιρετικές αποφάσεις...
tribune.gr

Read more...

Ελλάδα - Ακτή (23:00) για τη νίκη - πρόκριση στους «16»

Ιαπωνία - Κολομβία (23:00)


Live Ελλάδα - Ακτή (23:00) για τη νίκη - πρόκριση στους «16»
Τη νίκη που θα τη φέρει «αγκαλιά» με την πρόκριση ψάχνει απόψε (23:00, ΝΕΡΙΤ) η Εθνική Ελλάδας απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού στην «Αρένα Καστελάο» της Φορταλέζα, στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου, με διαιτητή τον Κάρλος Βέρα από το Εκουαδόρ.

Ταυτόχρονα, για να φτάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο στόχο του θα πρέπει εκτός της δικής του νίκης η Ιαπωνία να ηττηθεί ή να αναδειχθεί ισόπαλη της πρωτοπόρου Κολομβίας στο μεταξύ τους παιχνίδι, που θα ξεκινήσει την ίδια ώρα στην Κουιάμπα.
Τα πράγματα είναι λοιπόν απλά για την Εθνική ομάδα. Νίκη και κατά πάσα πιθανότητα συνέχεια, ισοπαλία ή ήττα κι άλλος ένας αποκλεισμός μετά πολλών... επαίνων για τους διεθνείς, με την Ελλάδα να μετρά έως τώρα έξι ήττες, μία ισοπαλία και μία νίκη στις τρεις φορές που μετείχε σε τελική φάση, έχοντας σκοράρει μόλις δύο φορές και δεχθεί 18 γκολ.Να... μη νικήσουν οι Ιάπωνες!

Με ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον αναμένεται και η άλλη αναμέτρηση του ομίλου, ανάμεσα στην Ιαπωνία και την Κολομβία. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 41.112 θεατών «Pantanal arena» της πόλης Τσιουάμπα και θα τον διευθύνει ο Πορτογάλος, Πέδρο Προένσα.

Οι Ιάπωνες που δεν έχουν δείξει κάτι σπουδαίο μέχρι τώρα στην διοργάνωση, θέλουν οπωσδήποτε την νίκη και παράλληλα ήττα της Ακτής Ελεφαντοστού απ την Ελλάδα αλλά με «μικρό» σκορ, για να προκριθούν χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Το έργο τους όμως απέναντι στην Κολομβία του Χοσέ Πέκερμαν, δεν είναι καθόλου εύκολο. Ο Αργεντινός προπονητής, έχει δημιουργήσει ένα σύνολο, που δεν πείθει σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά διαθέτει ουσία και πλήρη αξιοποίηση των ικανοτήτων που διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές.

Παρά την απουσία του Φαλκάο, οι Κολομβιανοί, έχουν πετύχει δύο νίκες σημειώνοντας πέντε γκολ και κάνουν σκέψεις για την συνέχεια της διοργάνωσης. Εφ΄όσον δεν νικήσουν οι Ιάπωνες, η Ελλάδα με νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού, προκρίνεται στους «16» του Μουντιάλ.

Στις δύο προηγούμενες φορές που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες, η Κολομβία έχει μία νίκη, ενώ ένας αγώνας έληξε χωρίς νικητή. 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Νέo «θύμα» ο Κιελίνι H συνήθεια του Σουάρες να... δαγκώνει τρέλανε τα Μέσα δικτύωσης


H συνήθεια του Σουάρες να... δαγκώνει τρέλανε τα Μέσα δικτύωσης
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Ο Λουίς Σουάρες κατέφερε να κλέψει την παράσταση στην πρόκριση της Ουρουγουάης κόντρα στην Ιταλία, καθώς όπως φάνηκε ξεκάθαρα και κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και από τις μετ' έπειτα φωτογραφίες, δάγκωσε τον Κιελίνι σε μία μεταξύ τους διεκδίκηση της μπάλας.
Aθήνα

Ο Σουάρες έχει ξαναδαγκώσει πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 21 Απριλίου 2013, στο 2-2 με την Τσέλσι στο «Ανφιλντ» για το αγγλικό πρωτάθλημα, όταν στο 74' είχε δαγκώσει στο χέρι τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς της Τσέλσι.
Και τότε είχε περάσει, αρχικά, ατιμώρητος από τον διαιτητή, ωστόσο με βάση τις φωτογραφίες και το βίντεο τιμωρήθηκε με 10 αγωνιστικές από την αγγλική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Εκπληκτική ήταν η αντίδραση στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον Ουρουγουανό επιθετικό να δέχεται έντονη κριτική αλλά και ειρωνεία.
Χαρακτηριστικό το.. τιτίβισμα του ΒΒC:



Aλλά και του διάσημου συγγραφέα, Πάουλο Κοέλιο:



Δείτε και άλλα εύστοχα:



Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ξενογιαννακοπούλου: Επιχειρούν να δαιμονοποιήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ...


Αιχμές κατά της συγκυβέρνησης με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφήνει η πρώην υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία "βλέπει" εκλογές το φθινόπωρο. Παράλληλα, τάσσεται υπέρ της τοποθέτησης του...
προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για την συγκρότηση μίας ευρείας προοδευτικής πολιτικής συμμαχίας.


Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε στο Facebook:

"Οι εξελίξεις επιταχύνονται και πλέον είναι πολύ πιθανές οι εκλογές το φθινόπωρο. Η συζήτηση για την επίσπευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας υποκρύπτει το πρόσχημα της συγκυβέρνησης να προσφύγει στην κάλπη με θεσμικό θέμα και όχι την οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Η βαθύτερη αιτία είναι ότι δεν μπορεί να διατηρηθεί για πολύ ακόμη η εικονική πραγματικότητα της υποτιθέμενης εξόδου από το μνημόνιο. Η έκθεση του ΔΝΤ, η υπενθύμιση των προαπαιτούμενων και η ΔΕΗ είναι χαρακτηριστικές ενδείξεις για αυτά που θα ακολουθήσουν. Σ' αυτό το πλαίσιο, είναι θετική η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα και η απόφαση για τη συγκρότηση μιας ευρείας προοδευτικής πολιτικής συμμαχίας. Κατά πόσο θα είναι και καθοριστική θα φανεί στη συνέχεια. Στην πολιτική υπάρχει μια διπλή αλήθεια. Η σαφής δήλωση προθέσεων και θέσεων είναι το ήμισυ του παντός, καταλύτης που δημιουργεί δυναμική και αυτοτροφοδοτεί την υλοποίηση τους. Ταυτόχρονα, όμως, δεν αρκούν οι προθέσεις, οι πράξεις και οι επιλογές τελικά κρίνουν το αποτέλεσμα.
Το σίγουρο είναι πως αυτή η προοπτική ανησυχεί την συγκυβέρνηση και τις δυνάμεις που την στηρίζουν, γιατί κατανοούν τη δυναμική που θα δημιουργήσει. Επιδίωξη τους είναι αφενός να εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ απομονωμένο πολιτικά και εγκλωβισμένο στις υπαρκτές αντιφάσεις του, που τις υπερτονίζουν, και αφετέρου να στηρίζουν διάφορα ενδιάμεσα αναχώματα μέσα από τη λεγόμενη Κεντροαριστερά, που θα συνεχίζουν να λειτουργούν ως υποστυλώματα. Σ'αυτήν την κατεύθυνση επιχειρούν να απαξιώσουν τα πρόσωπα και τις δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, και κυρίως του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ, και να δαιμονοποιήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, με κινδυνολογία που θυμίζει όσα λέγονταν τη δεκαετία του '70 για το ΠΑΣΟΚ. Ματαιοπονούν, δεν έχουν πλέον ακροατήριο, δεν υπάρχουν πλέον ψευδαισθήσεις.
Παρακολουθώ όμως και τις ενστάσεις και τις αμφιβολίες που διατυπώνονται τόσο από καλούς συντρόφους που επίσης έχουν αποστασιοποιηθεί από το σημερινό μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ, όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, Είναι φυσικό να υπάρχουν γιατί ζούμε αλλαγή εποχής. Είμαστε μπροστά σε αχαρτογράφητα νερά. Οι σταθερές μιας ζωής κατέρρευσαν και στα σημερινά ερωτήματα δεν δίνουν απαντήσεις οι βεβαιότητες του χθες, όσο και αν αυτό μας μελαγχολεί. Το ερώτημα τελικά που όλοι μας καλούμαστε να απαντήσουμε είναι απλό: εφόσον διαφωνούμε με αυτήν την κατάσταση και τη συνέχεια αυτής της πολιτικής, και αφού θέλουμε αλλαγή της, ποιο μπορεί να είναι σήμερα ένα εναλλακτικό προοδευτικό πλαίσιο που θα την εκφράσει; Σε ένα τέτοιο πολιτικό μέτωπο ο ΣΥΡΙΖΑ διαδραματίζει βασικό ρόλο, γιατί ο λαός σε αυτήν τη φάση του τον αναγνώρισε. Αλλά, υπάρχουν και οι ευρύτερες σοσιαλιστικές-προοδευτικές δυνάμεις, που κυρίως προέρχονται από το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζουν να έχουν ισχυρές αναφορές στο λαό, στους κοινωνικούς χώρους και τις τοπικές κοινωνίες, και αυτό φαίνεται στις αντίστοιχες εκλογικές διαδικασίες. Το ερώτημα είναι θα συνεχίσουμε οι μεν να μελαγχολούμε με πολιτικά μνημόσυνα σε αναμονή μιας ανάστασης, και οι δε στη μειοψηφική ασφάλεια της ιδεολογικής καθαρότητας, ή με πολιτικούς και προγραμματικούς όρους θα συμβάλλουμε στη συγκρότηση ενός πλειοψηφικού προοδευτικού ρεύματος ανατροπής και αλλαγής πορείας; Το ερώτημα δεν αφορά συσχετισμούς δυνάμεων, προσωπικές αγωνίες και επετηρίδες, Δεν αφορά μόνο το εκλογικό αποτέλεσμα. Αφορά κυρίως την επόμενη μέρα, αν θα υπάρχει σταθερή προοδευτική διακυβέρνηση με στρατηγική και προοπτική, ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη στην Ευρώπη και ισχυρό συνεκτικό κοινωνικό μέτωπο στη χώρα. Αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα που συνεπάγεται τις αντίστοιχες επιλογές ευθύνης"...
enikos.gr

Read more...

Το τέλος ενός ακόμα μύθου...


 
Δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009...
Δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 αναφέρει στην πρότασή του ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Κούτρας, και...
εισηγείται στο δικαστικό συμβούλιο να μην ασκηθεί καμία κατηγόρια κατά του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δυο μελών της διοίκησης της.

Τις καταγγελίες περί διόγκωσης, που αποτέλεσαν αντικείμενο δικαστικής έρευνας, είχε υποβάλλει στον οικονομικό εισαγγελέα Γρήγορη Πεπόνη η Ζωή Γεωργαντά, που διετέλεσε μέλος της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο οικονομικός εισαγγελέας είχε διατάξει το 2013 την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και δυο μελών της για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση. Οι ανακρίσεις που ακολούθησαν δεν επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες, με αποτέλεσμα η υπόθεση να κλείσει χωρίς απολογίες, με τυπικές κλήσεις.

Σήμερα η υπόθεση έφθασε στο Εφετείο, όπου και έγινε η σχετική εισαγγελική πρόταση και εκκρεμεί στο Συμβούλιο Εφετών για τελική κρίση.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Σχόλιο: Κανείς φυσικά δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και όσους άλλους συκοφαντήθηκαν τότε με απώτερο σκοπό να καλυφθούν τα εγκλήματα της εποχής Καραμανλή.

Εξάλλου, πώς να ζητήσεις συγγνώμη όταν στη διασπορά τέτοιων μύθων βασίζεις την πολιτική σου εξέλιξη και επιβίωση; Θυμίζω ότι η περίφημη κ. Γεωργαντά έφτασε να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ενώ ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί από κάποιους να θεωρείται «πολιτικό κεφάλαιο».

Το πρόβλημα είναι ότι με όλα αυτά τα παραμύθια επιτεύχθηκε ένας τρομερός διχασμός των Ελλήνων πολιτών που έφτασε στο σημείο να γεννήσει μέχρι και τη Χρυσή Αυγή. Δυστυχώς, θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να εκλείψουν οι καταστροφικές συνέπειες όλων αυτών των ψεμάτων.

parapolitiki.com

Read more...

Πενήντα προσαγωγές κοντά στην κατοικία του πρωθυπουργού...





Σε 50 προσαγωγές προχώρησαν οι αρχές το απόγευμα της Τρίτης κοντά στην κατοικία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην Κηφισιά. Πιο αναλυτικά, ομάδα περίπου 60 ατόμων που – σύμφωνα με...
την αστυνομία – προερχόταν από τον αναρχικό χώρο, προσπάθησε λίγο μετά τις 7:00 να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις ειδικές συνθήκες κράτησης και τις φυλακές τύπου Γ’.
Η συγκέντρωση εμποδίστηκε από τις αστυνομικές αρχές που προσήγαγαν τα περισσότερα άτομα. Μέχρι στιγμής, καμία προσαγωγή δεν έχει μετατραπεί σε σύλληψη.
H ανοιχτή συνέλευση αντιεξουσιαστών, σε ένδειξη αλληλεγγύης, έχει καλέσει σε συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ όπου έχουν μεταφερθεί οι προσαχθέντες, για απόψε μετά τις 10:00 το βράδυ.
Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή Αγώνα Φυλακών ξεκίνησε από τη Δευτέρα μαζική απεργία πείνας σε όλες τις φυλακές σε ένδειξη διαμαρτυρίας «ενάντια στο φασιστικό νομοσχέδιο των φυλακών τύπου Γ΄ και για την υπεράσπιση του δικαιώματος της άδειας και της αναστολής».

efsyn.gr

Read more...

Κατατέθηκε τροπολογία Επανέρχονται οι μισθοί των δικαστικών στα επίπεδα του 2012


Επανέρχονται οι μισθοί των δικαστικών στα επίπεδα του 2012
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τροπολογία με την οποία σπεύδει να αποκαταστήσει τις αμοιβές των δικαστικών των οποίων οι περικοπές κρίθηκαν παράνομες προ ημερών με δικαστική απόφαση κατέθεσε η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα επιστρέφονται και αναδρομικά από 1ης Αυγούστου 2012 μισθοί, παροχές και συντάξεις. Ωστόσο με απόφαση του πρωθυπουργού δεν θα ισχύσει η αναπροσαρμογή και για τους βουλευτές.

Η δαπάνη που προκαλείται κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για τις αυξήσεις στους δικαστικούς είναι 69.560.000 ευρώ (49.400.000 για τους εν ενεργεία και 20.160.000 για τους συνταξιούχους) λόγω της αναπροσαρμογής (αύξησης) των μισθών, των παροχών και των συντάξεων.

Επίσης θα υπάρξει εφάπαξ δαπάνη 99.760.000 από την αναδρομική καταβολή μισθών, παροχών και συντάξεων.

Το μισθολόγιο των δικαστικών και του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους διαμορφώνεται ως εξής:

α) Βασικός Μισθός
Πρόεδρος Αρείου Πάγου και αντίστοιχοι: 4.134 ευρώ (από 3.023 ευρώ)
Αντιπρόεδρος και αντίστοιχοι: 3.721 ευρώ (από 2.880 ευρώ)
Αρεοπαγίτης και αντίστοιχοι: 3.307 ευρώ (από 2.525 ευρώ)
Εφέτης και αντίστοιχοι: 2.894 ευρώ (από 2.258 ευρώ)
Πρόεδρος Πρωτοδικείου και αντίστοιχοι: 2.480 ευρώ (από 2.009 ευρώ)
Πρωτοδίκης και αντίστοιχοι: 2.067 ευρώ (από 1.778 ευρώ)
Πάρεδρος Πρωτοδικείου και αντίστοιχοι: 1.654 ευρώ (από 1.511 ευρώ)
Ειρηνοδίκης Δ Τάξης: 1.488 ευρώ (από 1.368 ευρώ)

β) Επίδομα Βιβλιοθήκης
Πρόεδρος Αρείου Πάγου και αντίστοιχοι: 688,16 ευρώ (από 500 ευρώ)
Αντιπρόεδρος και αντίστοιχοι: 656,88 ευρώ (από 485 ευρώ)
Πρόεδρος Εφετών, Αρεοπαγίτης και αντίστοιχοι: 625 ευρώ (από 470 ευρώ)
Εφέτης και αντίστοιχοι: 594,32 ευρώ (από 460 ευρώ)
Πρόεδρος Πρωτοδικείου και αντίστοιχοι: 563,04 ευρώ (από 456 ευρώ)
Πρωτοδίκης και αντίστοιχοι: 487,97 ευρώ (από 420 ευρώ)
Ειρηνοδίκης Γ και Δ Τάξης: 344,08 ευρώ (από 316 ευρώ)

γ) Πάγια μηναία αποζημίωση λόγω παραμονής στην έδρα κ.λπ.
Πρωτοδίκης και ανώτεροι: 769,12 ευρώ (από 560 ευρώ)
Ειρηνοδίκης Δ Τάξης μέχρι και Πρωτοδίκης: 644,44 ευρώ (από 460 ευρώ)

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επισημαίνει ακόμη ότι:

  • οι αυξήσεις αυτές θα συμπαρασύρουν και το ποσό του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, που υπολογίζεται σε ποσοστό μέχρι 60% επί του βασικού μισθού, ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας.
  • Η μέση αύξηση στο επίδομα χρόνου θα είναι περίπου 20%.
  • αναπροσαρμόζονται και οι συντάξεις του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που αφορά 2.469 συνταξιούχους.
Δεν ισχύουν οι αναπροσαρμογές για τους βουλευτές

Στη διαβεβαίωση ότι δεν θα ισχύσει για τους βουλευτές η απόφαση για την αναπροσαρμογή των απολαβών που αποφασίστηκε με δικαστικές αποφάσεις για τους δικαστικούς λειτουργούς, προέβη η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Ειδικότερα η κ. Βούλτεψη σε ανακοίνωσή της υπογράμμισε ότι η αναπροσαρμογή των απολαβών για τους δικαστικούς λειτουργούς με εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δεν θα ισχύσει για τους βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών κρίθηκαν αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου οι αναδρομικές από 1η Αυγούστου 2012 περικοπές των συντάξεων των δικαστικών, εισαγγελέων και των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ...


Στις 18 Ιουλίου ανακοίνωσε ο ΟΓΑ ότι θα καταβληθεί το 2ο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών στους δικαιούχους του οργανισμού...
Η πληρωμή αφορά δικαιούχους που θα έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση-δήλωση Α21 (μέσω του TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων), μέχρι και την 30η Ιουνίου 2014.
Επίσης, την ίδια ημερομηνία (18/7/2014) θα γίνει πληρωμή των Οικογενειακών Επιδομάτων και στους δικαιούχους εκείνους που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2013 (που δεν έχουν πληρωθεί) και η αίτησή τους έχει εκκαθαριστεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης διευκρινίζει ότι:

α) Προαπαιτούμενο για την πληρωμή των επιδομάτων αποτελεί η υποβολή της φορολογικής δήλωσης (έντυπο Ε1).

β) Αιτήσεις Α21 που θα υποβληθούν μετά τις 30/6/2014 θα ικανοποιηθούν σε επόμενη πληρωμή.

γ) Οι δικαιούχοι Οικογενειακών Επιδομάτων για το 2014 υποχρεούνται να υποβάλουν νέες αιτήσεις Α21, δεδομένου ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013 δεν λαμβάνονται υπόψη.

δ) Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους, μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr)».
Πηγή : protothema.gr

http://fimotro.blogspot.gr/2014/06/18.html

Read more...

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩΛΗΘΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ


ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Απαράδεκτη χαρακτήρισε την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, μιλώντας στο περιοδικό Fortune o πρόεδρος του ΟλυμπιακούΒαγγέλης Μαρινάκης. Μιλώντας για πρώτη φορά σε...
μεγάλο Ευρωπαϊκό ΜΜΕ μετά τη σαρωτική του νίκη (έλαβε 14.000 σταυρούς και αναδείχθηκε πρώτος και με διαφορά μεταξύ των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων) με το συνδυασμό Πειραιάς-Νικητής στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. 

«Θεωρώ ότι η πώληση του λιµανιού είναι απαράδεκτη. Το έχω πει επανειλημμένως και είναι δέσµευση του συνδυασμού µας ότι το λιμάνι δεν πωλείται. Αν κοιτάξετε στις χώρες της Ευρώπης, το 97% των µεγάλων λιµανιών ανήκουν στον δήμο και τα επιμελητήρια. Το λιµάνι δεν µπορεί να πουληθεί σε έναν ιδιώτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης. Τι προκρίνει ο ίδιος ως ένας άνθρωπος που βρίσκεται χρόνια στο χώρο της ναυτιλίας και έχει γνώση του καθεστώτος λειτουργίας σε αντίστοιχες περιπτώσεις; Το μοντέλο των παραχωρήσεων λιµενικών δραστηριοτήτων του λιµανιού «σε πολλούς διαχειριστές και πολλούς χρήστες», αντί της πώλησης της πλειοψηφίας των µετοχών σε έναν ιδιοκτήτη.

«Μας αρέσει η ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά όχι σε βάρος του κόσμου»

«Πρέπει να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός, να µπορούν οι κλάδοι που σχετίζονται µε τη λειτουργία του λιµανιού να τύχουν µιας σωστής µεταχείρισης και όχι να πέσουν θύµατα ενός µονοπωλιακού καθεστώτος. Μας αρέσει η ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά όχι εις βάρος του κόσµου. Εχω µάθει από πολύ µικρός να ανταγωνίζοµαι µε ίσους όρους άλλους πλοιοκτήτες, οι οποίοι µιλάνε όµως µε πολλούς ναυλωτές, και όχι µόνο µε έναν. Το πρώτο βήµα έγινε µε την Cosco, που πήρε ένα κοµµάτι του λιµανιού. Το επόµενο µπορεί να γίνει µε άλλες εταιρείες που θα αξιοποιήσουν τα υπόλοιπα τµήµατά του. Ο έλεγχος όµως να παραµείνει στο Δηµόσιο. Σε κάθε περίπτωση λέµε “όχι” στο µονοπώλιο», προσθέτει, τονίζοντας ότι «θα εξετάσουµε τις επενδυτικές προτάσεις και θα πρέπει τα ανταποδοτικά οφέλη να µεταφράζονται σε έργα για τον δήµο του Πειραιά. Δεν µπορεί κάποιοι να εκµεταλλεύονται το µεγαλύτερο λιµάνι της χώρας και ο Πειραιώτης να µην καρπώνεται αντίστοιχα όφελος. Εµείς θα το αλλάξουµε αυτό. Δεν έχει νόηµα ένα λιµάνι να αναπτύσσεται και να δουλεύει νύχτα – µέρα ακατάπαυστα, αλλά η πόλη να µαραζώνει. Για µένα αυτό είναι καταστροφή».

Αναφερόμενος στον τουρισμό και στους ανθρώπους που θα φθάσουν στον Πειραιά με τα κρουαζιερόπλοια ο κ. Μαρινάκης περιγράφει το όραμά του για τον τομέα αυτό: «Θα πρέπει οι τουρίστες, πριν καν φτάσουν στο λιµάνι, να ενηµερώνονται µε ντοκιµαντέρ, βιβλία και τουριστικά φυλλάδια µέσα στο πλοίο για την πόλη και, όταν φτάνουν στον Πειραιά, να τυγχάνουν θερµής υποδοχής και να αντικρίζουν µια, αν µη τι άλλο, θετική πρώτη εικόνα της πόλης, ένα ευχάριστο και ευρωπαϊκού τύπου αστικό περιβάλλον. Αν οι άνθρωποι αυτοί περπατήσουν έστω και µια ώρα στον Πειραιά, θα αλλάξουν την τοπική οικονοµία. Μάλιστα ετοιµάζουµε ένα βιβλίο, ένα ντοκιµαντέρ και ένα φιλµ που θα αναδείξουν τη σηµασία της πόλης µας σε όλον τον κόσµο».

Οι προτεραιότητες της νέας δημοτικής Αρχής του Πειραιά

Παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις και  χώροι πρασίνου στις γειτονίες, είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας δημοτικές Αρχής με επικεφαλής τον Γιάννη Μώραλη που θα αναλάβει από Σεπτέμβριο. «Εχουµε δεσµευτεί για φεστιβάλ τέχνης σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πλατεία, ώστε το 2021 ο Πειραιάς να κερδίσει το στοίχημα και να καταστεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης (...). Παράλληλα, δεσµευτήκαµε για τη δηµιουργία θέσεων εργασίας µέσω της αξιοποίησης του λιµανιού µας – και όχι µόνο», τονίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Πειραιάς σε πέντε χρόνια θα είναι πολύ διαφορετικός

Κλείνοντας τη συνέντευξή του στο Fortune ο πρόεδρος του Ολυμπιακού απορρίπτει κάθε συζήτηση για δικό του πολιτικό φορέα επισημαίνοντας πως κύριο µέληµά του είναι ο Πειραιάς και φυσικά ο Ολυµπιακός, που είναι συνδεδεµένος άρρηκτα µε την πόλη και βάζει στοίχημα ότι σε πέντε χρόνια από τώρα ο Πειραιάς θα είναι πολύ διαφορετικός. «Θέλω να βλέπω ζωή στην πόλη, λιγότερα λουκέτα στα µαγαζιά και δουλειά για τους νέους. Θέλουµε παιδιά που να είναι υπερήφανα για τον Πειραιά, που θα δουλεύουν για την πόλη τους και θα προσπαθούν για το καλύτερο στον τόπο που γεννήθηκαν. Είναι θέµα παιδείας, προόδου στον αθλητισµό, πολιτισµού και εργασίας», καταλήγει ο κ. Μαρινάκης.

Πηγή: Μαρινάκης στο Fortune: Να μην πωληθεί το λιμάνι του Πειραιά | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/160459#ixzz35UuNYwRk
http://fimotro.blogspot.gr/2014/06/blog-post_6103.html

Read more...

Δείτε φωτογραφίες Φωτογραφικά ντοκουμέντα: Μιχαλολιάκος και Παππάς με τη σβάστικα και το σήμα των SS

Φωτογραφικά ντοκουμέντα: Μιχαλολιάκος και Παππάς με τη σβάστικα και το σήμα των SSΟ Χρήστος Παππάς δε διστάζει να φωτογραφηθεί σε στάση προσοχής και με τη σβάστικα στο μπράτσο την ώρα που χαιρετά ναζιστικά στο γερμανικό νεκροταφείο... 

«Δεν είμαστε ναζιστές, αλλά Έλληνες εθνικιστές» λένε βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, ωστόσο το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών» μαρτυρά ότι η ηγεσία της οργάνωσης έχει βαθιές ναζιστικές ρίζες.

Στη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους οι ειδικές εφέτες ανακρίτριες, Ιωάννα Κλάππα και Μαρία Δημητρακοπούλου, μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό από το ξεκίνημα της Χρυσής Αυγής.

Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς φωτογραφίζονται μόνοι ή από κοινού με αρκετή υπερηφάνεια υψώνοντας τη δεξιά σε ναζιστικό χαιρετισμό έχοντας περασμένη στο μπράτσο τους τη σβάστικα. Σε άλλη φωτογραφία φορούν αυτοσχέδια ναζιστική στολή... Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής όπου η σβάστικα έχει αντικατασταθεί από ένα ακόμη πιο μισητό σύμβολο, αυτό των αιμοσταγών SS.

Μάλιστα ο Χρήστος Παππάς δε διστάζει να φωτογραφηθεί σε στάση προσοχής και με τη σβάστικα στο μπράτσο την ώρα που χαιρετά ναζιστικά στο γερμανικό νεκροταφείο... 

Όσο για τα περί παγανιστικών τελετών από μέλη της Χρυσής Αυγής; Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης με τη συντροφιά μασκοφόρων μελών της οργάνωσης κρατώντας τη ναζιστική σημαία γιόρτασαν την έναρξη του θερινού ηλιοστασίου.

Δείτε παρακάτω...
















protothema.gr

Read more...

Ριζικές αλλαγές στις χρήσεις γης Καταργούνται οι περιοχές «αμιγούς κατοικίας»


Καταργούνται οι περιοχές «αμιγούς κατοικίας»
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με ένα γερό ανακάτεμα στην «τράπουλα» των χρήσεων γης, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) καταργεί τις κατηγορίες της αμιγούς και γενικής κατοικίας. Δημιουργεί τρεις νέες κατηγορίες και εισάγει σε αυτές πολλές νέες χρήσεις προκειμένου, όπως υποστηρίζουν οι συντάκτες του νομοσχεδίου, να δοθεί η δυνατότητα εξέλιξης των συγκεκριμένων περιοχών και να εξυπηρετηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων τους.

Οι νέες κατηγορίες χρήσεων γης καθορίζονται στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε τη Δευτέρα από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νικόλαο Ταγαρά στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Αυτές θα θεσπίζονται από τα Τοπικά και Ειδικά Χωρικά Σχέδια τα οποία θα αντικαταστήσουν τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια. Από το κατατεθέν νομοσχέδιο έχουν αποσυρθεί οι ρυθμίσεις για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς και τις ιδιωτικές πολεοδομήσεις, καθώς και κάθε άλλη διάταξη που δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, δημιουργούνται 18 κατηγορίες χρήσεων γης, δηλαδή διπλάσιες από αυτές που υπάρχουν σήμερα. Συγκεκριμένα:

Kατοικία (Κ1): Στις περιοχές που διέπονται από ειδικά διατάγματα, βάσει των οποίων επιτρέπεται μόνο η κατοικία -εκτός από ορισμένες χρήσεις σε συγκεκριμένους χώρους που προσδιορίζονται στο ρυμοτομικό σχέδιο- θα επιτρέπονται χρήσεις οι οποίες προβλέπονται από την κατηγορία Πολεοδομικού Κέντρου. Με άλλα λόγια, στην κατηγορία Κ1, η οποία ουσιαστικά αντικαθιστά εκείνη της «αμιγούς κατοικίας», θα μπορούν να επιτρέπονται εκθεσιακά κέντρα, τράπεζες, εστιατόρια, καφέ, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις, χώροι στάθμευσης, πρατήρια καυσίμων, συνεργεία αυτοκινήτων, επαγγελματικά εργαστήρια κτλ. Χρήση κατοικίας Κ1 δεν θα μπορούν να έχουν ιδιοκτησίες που βρίσκονται πάνω σε πρωτεύουσες και δευτερεύουσες αρτηρίες, σε λεωφόρους και στο βασικό οδικό δίκτυο (π.χ. όσες βρίσκονται πάνω στη λεωφόρο Κηφισιάς).

Κατοικία επιπέδου γειτονιάς (Κ2): Στις οικιστικές περιοχές με χαρακτήρα γειτονιάς προβλέπεται κατοικία σε ποσοστό τουλάχιστον 50% ανά κτίριο. Σε αυτές τις γειτονιές θα επιτρέπονται επίσης χρήσεις κοινωνικής πρόνοιας, βρεφονηπιακοί σταθμοί, οίκοι ευγηρίας, ορφανοτροφεία, γηροκομεία, ιδρύματα ατόμων με ειδικές ανάγκες, ιδρύματα χρόνιων πασχόντων, κοινωφελείς ξενώνες, άσυλα, κτίρια εκπαίδευσης (σχολεία, φροντιστήρια κ.ά.), αθλητικές εγκαταστάσεις, θρησκευτικοί χώροι, ιατρεία, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά καταστήματα κ.ά. Για τις συγκεκριμένες χρήσεις τίθενται περιορισμοί ως προς τη μέγιστη επιφάνεια ανά οικόπεδο, τη δυναμικότητα των μαθητών κτλ.

Κατοικία ενδιάμεσου επιπέδου (ΜΚ): Επιτρέπονται όλες οι χρήσεις των περιοχών κατοικίας επιπέδου γειτονιάς, αλλά… επεκτείνονται σε περισσότερα τετραγωνικά. Έτσι επιτρέπονται χρήσεις ειδικής εκπαίδευσης, γυμναστήρια, αθλητικές σχολές, βιβλιοθήκες, αίθουσες πολιτιστικών εκδηλώσεων μουσεία, πινακοθήκες, θέατρα, κινηματογράφοι, συνεδριακά κέντρα, εμπορικά καταστήματα κτλ. σε έκταση που μπορεί να φτάνει τα 1.500 τ.μ. Τα νοσοκομεία και τα ξενοδοχεία μπορεί να έχουν 100 κλίνες και οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα μπαρ να «απλώνονται» σε 400 τ.μ.

Εκτός από τις τρεις κατηγορίες χρήσεων κατοικίας, στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται επίσης χρήσεις πολεοδομικού κέντρου, τουρισμού - αναψυχής - δεύτερης κατοικίας, εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, ελεύθερων χώρων - αστικού πρασίνου, χονδρικού εμπορίου, εγκαταστάσεων μέσων μαζικής μεταφοράς, εγκαταστάσεων αστικών υποδομών κοινής ωφέλειας, παραγωγικών δραστηριοτήτων χαμηλής και μέσης όχλησης, παραγωγικών δραστηριοτήτων πολεοδομικής εξυγίανσης, τεχνολογικού πάρκου, εμπορευματικού κέντρου, παραγωγικών εγκαταστάσεων υψηλής όχλησης, ιδιαιτέρων χρήσεων, οροθετημένων οικισμών, κύριου οδικού δικτύου πόλεων.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το ΥΠΕΚΑ προωθεί την αντιστοίχιση των περίπου 6.000 ΚΑΔ (Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριοτήτων) του υπουργείου Οικονομικών με τις χρήσεις γης του νέου συστήματος. Ειδικότερα, η αντιστοίχηση αυτή θα γίνει με υπουργική απόφαση που πρέπει να δημοσιευθεί μέσα σε έναν μήνα από τη δημοσίευση του νόμου και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ.

Καθορίζονται εκ των προτέρων συντελεστές δόμησης

Για πρώτη φορά για τις οικιστικές περιοχές, οι οποίες προτείνονται προς πολεοδόμηση με βάση τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια ή τα Ειδικά Χωρικά Σχέδια, καθορίζονται εκ των προτέρων ανώτατα όρια συντελεστή δόμησης ως εξής:

  • για τις περιοχές που προορίζονται για χρήση κύριας κατοικίας ο συντελεστής δόμησης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 0,8.
  • για τις περιοχές που προορίζονται για χρήση πολεοδομικού κέντρου ο συντελεστής δόμησης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1,2.
  • για τις περιοχές που προορίζονται για χρήση τουρισμού - αναψυχής ο συντελεστής δόμησης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 0,6.
  • για τις περιοχές που προορίζονται για χρήση παραθεριστικής (δεύτερης) κατοικίας ο συντελεστής δόμησης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 0,4.
  • για τις περιοχές που προορίζονται για χρήση εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας ο συντελεστής δόμησης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1,2.
Επιπλέον, είναι αξιοσημείωτο ότι σε Οικοδομικά Τετράγωνα για τα οποία έχει καθορισθεί χρήση αμιγούς κατοικίας και έχουν πρόσωπο σε πρωτεύουσες και δευτερεύουσες αρτηρίες των ισχυόντων Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (συμπεριλαμβανομένων των περιοχών των ρυθμιστικών σχεδίων Αττικής και Θεσσαλονίκης) θα έχουν χρήσεις Κυρίου Οδικού Δικτύου Πόλεων, εάν τα απέναντί τους οικόπεδα έχουν χρήση γενικής κατοικίας. Έτσι σε αυτά τα οικόπεδα, τα οποία σήμερα έχουν χρήση αμιγούς κατοικίας, προστίθενται χρήσεις όπως εστίαση, μπαρ, καφετέριες, αναψυκτήρια, χώροι στάθμευσης (οχημάτων μέχρι 3,5 τόνους), ξενοδοχεία, εγκαταστάσεις πρωτοβάθμιας περίθαλψης, μονάδες αιμοκάθαρσης, ιδιωτικές κλινικές άνευ νοσηλείας κτλ.

Πιο ευέλικτος ο σχεδιασμός χάριν ανάπτυξης

Το ΥΠΕΚΑ επιχειρεί να κάνει τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό πιο «ευέλικτο». Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, όλα τα επίπεδα του σχεδιασμού μπορούν να τροποποιηθούν με μια απλή υπουργική απόφαση προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επενδυτές. Δηλαδή οπότε προκύπτει ένα έργο «εθνικής σημασίας» ή έργα και δράσεις εθνικών ή ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ή όπως αναφέρεται στο κείμενο του νομοσχεδίου «εξαιρετικές και απρόβλεπτες ανάγκες και νέα δεδομένα» ο σχεδιασμός θα μπορεί να προσαρμόζεται, με υπουργική απόφαση, προκειμένου να εξυπηρετείται η επιχειρηματικότητα. Γενικότερα, τα επίπεδα σχεδιασμού μειώνονται από επτά σε τέσσερα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Με πρόνοιες για εργαζόμενους και τοπικές κοινωνίες Στις 2 Ιουλίου στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»


Στις 2 Ιουλίου στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»
Στο ννμομοσχέδιο θα ενσωματωθούν πρόνοιες για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την επόμενη Τετάρτη, 2 Ιουλίου -αντί της προσεχούς Πέμπτης- θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά στο θέμα της «μικρής ΔΕΗ», αποφασίστηκε στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του υπουργού Επικράτειας, Δημήτρη Σταμάτη και με τη συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Η απόφαση αυτή ελήφθη δεδομένου ότι μέχρι την Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες μαζί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στο Λονδίνο.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η συζήτηση στη σύσκεψη είχε σκοπό να αποσαφηνίσει όλα τα θέματα και να ενισχύσει όλες τις πρόνοιες που έτσι κι αλλιώς θα έμπαιναν στον διαγωνισμό και τώρα θα μπουν στο νομοσχέδιο.
 
Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, διασφαλίζεται το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων, δίνεται το 30% και του ενεργητικού και του παθητικού μέρους της επιχείρησης και διασφαλίζονται οι τοπικές κοινωνίες.
«Επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα. Άλλωστε πρόκειται για απόφαση που έχει περάσει από Υπουργικό Συμβούλιο εδώ και ένα χρόνο», έλεγαν κυβερνητικές πηγές.  «Δεν υπήρχε θέμα επί της αρχής του νομοσχεδίου», τόνισαν και πηγές από το ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν οι ακόλουθες αλλαγές:

- Διασφαλίζονται πλήρως τα ασφαλιστικά δικαιώματα όσων εργαζομένων μετακινηθούν στη μικρή ΔΕΗ και εξακολουθούν να ισχύουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

-Οι υδάτινοι πόροι της ΔΕΗ που χρησιμοποιούνταν για άρδευση θα συνεχίσουν να αξιοποιούνται από τους αγρότες.

-Η μικρή ΔΕΗ δεν θα πάρει ένα πελατολόγιο - φιλέτο από τη ΔΕΗ αλλά οι πελάτες θα είναι ισομερώς και δίκαια ι κατανεμημένοι στις δύο επιχειρήσεις.

-Σε όσες περιοχές υπήρχε σχεδιασμός για νέο εργοστάσιο από τη ΔΕΗ όπως πχ η Φλώρινα, θα τεθεί πρόβλεψη για "επενδυτικό πριμ", δηλαδή θα έχει προβάδισμα στον διαγωνισμό όποιος ενδιαφερόμενος δεσμευτεί για νέες επενδύσεις. Με άλλα λόγια θα υπάρξει ένα εύλογο τίμημα και δεν θα ληφθεί υπόψη μόνο η χρηματιστηριακή αξία.

-Τα ισχύοντα δικαιώματα των πελατών του δικτύυ της ΔΕΗ θα μεταφερθούν ως υποχρεώσεις στον ιδιώτη.

-Η σύμβαση για την παραχώρηση του 30% της ΔΕΗ σε ιδιώτες θα συζητηθεί στη Βουλή ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη διαφάνεια.

'έλος, όλα το ποσό που θα προκύψει από την συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση δεν θα ενισχύσει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά το επενδυτικό έργο της ΔΕΗ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σφοδρή επίθεση Μιχάλη Καρχιμάκη στη ΝΔ




Η Ιστορία Κύριοι της ΝΔ δεν άρχισε να γράφεται το 2009


Κλείσατε το2009 την βουλή,για να μας κληρονόμησετε την καταστροφή που προξενησατε,στην οικονομία ,και να απαλλαξετε απο τις ποινικές ευθύνες κάποιους απο τους υπουργούς σας.

Κύριοι της Δεξιάς πρέπει να σας υπενθυμίσουμε.
Τις εκλογές το 2009 δεν τις προκαλέσαμε εμείς ...τις προκηρύξατε εσείς .

 1)γιατί γνωρίζατε την τραγική εικόνα της οικονομίας που προξενησατε εσείς οπως αποκαλύφθηκε στην συνέχεια ..
 Παραλάβατε το 2004 έλλειμμα 4% δηλαδή περίπου 10 δις ευρω με το 2003 να καταγράφεται και πρωτογενές πλεόνασμα,και παραδώσατε,το 2009 16% δηλαδή 36,5 δις.ευρω.
 Παραλάβατε,το 2004, 170 δις ευρω χρέος,και παραδώσατε το 2009 ,340 δις.ευρω.


2)γιατί έπρεπε να παραγράψετε με το κλείσιμο της βουλής και την πορεία στις κάλπες ,
Τις ποινικές ευθύνες κάποιων απο τους υπουργούς σας για σκάνδαλα και παράνομες πράξεις που συγκλόνησαν την ελληνική κοινωνία ..ομόλογα ,βατοπεδι,κ.λ.π.

Αυτά πληρώσαμε κύριοι της Δεξιάς και όχι τις υποχρεώσεις του δημοσίου παρελθόντων ετών

Την Βουλή την κλείσατε εσεις ως έχοντες την πολιτική και συνταγματική ευθύνη στα δυο χρόνια της θητείας της ,ενώ η συνταγματική προθεσμία έληγε μετα απο δυο ολόκληρα χρόνια .
Η θητεία της βουλής οπως ορίζει το Σύνταγμα ανεξαρτήτως συνθηκών διαρκεί τέσσερα χρόνια ,και όχι δυο.

Τραπήκατε σε φυγή για να αφήσετε την απασφαλισμένη χειροβομβίδα της καταστροφής στην οικονομία που επιφέρατε στα 6 χρόνια περίπου διακυβέρνησης σας στα χέρια του ΠΑΣΟΚ .
 Η ιστορία κύριοι της Δεξιάς δεν άρχισε να γράφεται το 2009..

Έχει αφετηρία κυριως το 2004 που αριθμοί και τα στοιχεία ειναι συντριπτικά και αμείλικτα .
http://kinisi75pasok.blogspot.gr/

Read more...