Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Νέα δημοσκόπηση από πανεπιστήμιο


Προβάδισμα δέκα μονάδων δίνει η έρευνα του Πανεπιστημίου Πατρών η οποία διενεργήθηκε την περίοδο από 22 έως 29 Μαίου. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,2%, με δεύτερη της ΝΔ που καταγράφει 15,2%.
Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,7%, ενώ τέταρτο κόμμα είναι σύμφωνα με την έρευνα η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8,7%. Το ΚΚΕ καταγράφει ποσοστό 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,4%, η Δημιουργία Ξανά! 4,3%, η ΔΗΜΑΡ: 3,8%, ενώ το ποσοστό των  αναποφάσιστων φτάνει το 11,9%.

Την ίδια στιγμή, στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 29,6% και ακολουθεί η ΝΔ με 26,7%.


 Πηγή: best.gr
 enikos.gr

Read more...

Κυβέρνηση με κορμό την «υπεύθυνη κεντροαριστερά» ζητά ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Αναγκαία η προοδευτική συνεργασία»


«Αποτρέψαμε την κόλαση της εξόδου από το ευρώ» λέει ο Ευ.Βενιζέλος
«Αποτρέψαμε την κόλαση της εξόδου από το ευρώ» λέει ο Ευ.Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης «με κορμό την υπεύθυνη κεντροαριστερά» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε προεκλογική του ομιλία στη Νέα Ιωνία το βράδυ της Τετάρτης, τονίζοντας πως η συνεργασία είναι απαραίτητη «αλλά πρέπει να είναι προοδευτική».

«Με τη δύναμη της αλήθειας λέμε ότι η χώρα δεν κυβερνιέται δίχως κυβέρνηση με κορμό την υπεύθυνη κεντροαριστερά» είπε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Σε υπουργικές καρέκλες δεν θα είναι τα γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ».

Όσον αφορά το θέμα της δανειακής σύμβασης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «οι όροι δανεισμού του Δημοσίου που έχουμε πετύχει είναι οι ευνοϊκότεροι που υπάρχουν στην Ευρώπη», σημειώνοντας επίσης πως με την στήριξη του τραπεζικού συστήματος «προχωράμε στην προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών». Οι «θετικές όψεις της δανειακής σύμβασης θα μας δώσουν τους μοχλούς της ανάπτυξης», υποστήριξε.

Παράλληλα, σημείωσε την εκτίμησή του πως «η γραμμή της αναθεώρησης της σύμβασης συσπειρώνει τους ευρωπαίους σοσιαλιστές». «Έχουμε συμμάχους στη διεθνή κοινή γνώμη [...] τώρα λέμε αυτά που λέγαμε επί μήνες με τη τρόικα και δεν μπορούσαμε να τα περάσουμε έχοντας απέναντί μας τους ομογάλακτους αδελφούς της ΝΔ» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε σε κάθε περίπτωση πως «η μονομερής καταγγελία της σύμβασης είναι παιχνίδι με τη φωτιά», αναρωτώμενος: «Ποιος τολμά να πει στον Έλληνα πως θα μπλοκαριστούν τα κοινοτικά κονδύλια, όπως έγινε στην Ουγγαρία;».

Η έκθεση της ΕΤΕ για έξοδο από το ευρώ

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στη μελέτη που δημοσιοποίησε την Τρίτη η Εθνική Τράπεζα, στην οποία παρουσίασε τις εκτιμήσεις για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα είχε ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ.

«Αν κάτι προσφέραμε στη χώρα, παρά την οργή και την αγανάκτηση, την ανεργία και την ύφεση που ξεκίνησε το 2007 και όχι το 2010, είναι ότι αποτρέψαμε αυτήν την εικόνα και δεν βιώνει η χώρα αυτή την κόλαση» είπε ο Ευ.Βενιζέλος, «διαβάζοντας αντίστροφα» όπως είπε την έκθεση.

Η ΕΤΕ, ανέφερε, παρουσίαζει την «κατάσταση που θα υπάρξει αν η χώρα φύγει από το ευρώ και γυρίσει όχι στην "αγαπημένη" μας δραχμή, αλλά σε μια πληθωριστική δραχμή της ανεργίας και της ύφεσης». «Είναι μια ζοφερή κατάσταση που κανείς δεν θέλει να ζήσει και πιστεύω ότι ο λαός θα κάνει επιλογές που θα αποτρέψουν να βρεθούμε σε τέτοια κατάσταση» συμπλήρωσε.
Σχετικά με τις αναφορές ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως η έκθεση προκάλεσε την αντίδραση «κάποιου κόμματος» και διερωτήθηκε «γιατί». «Έχει κανείς τη μύγα για να μυγιαστεί;» είπε, σχολιάζοντας: «Αφού όλοι είμαστε υπέρ της Ευρώπης».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ελεύθερος με 50.000 ευρώ


Τον περιοριστικό όρο της εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ αντιμετωπίζει μετά την απολογία του ο επιχειρηματίας Γ. Καλδής, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο διακίνησε μέσα σε 10 χρόνια σχεδόν 15 εκατομμύρια που προέρχονταν από τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Η απόφαση ελήφθη από τους εφέτες ανακριτές της υπόθεσης, καθώς ο επιχειρηματίας κατηγορείτο σε βαθμό κακουργήματος καθώς φέρεται να εμπλέκεται στη διαδρομή του μαύρου χρήματος.

Ο επιχειρηματίας φέρεται ως δικαιούχος της εξωχώριας εταιρeίας PLACID BLUE, η οποία μέσω λογαριασμού που διατηρούσε στο Μονακό εμφανίζει πληρωμές σε χρηματιστές και άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την υπόθεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας τόσο η εν λόγω εταιρία , όσο και άλλες ,όπως η FAIRWAYS με διαχειριστή τον Αλ. Λέτσα, φέρονται ουσιαστικά να δημιουργήθηκαν με παραινέσεις του Μιχάλη Χριστοφοράκου για να εξυπηρετήσουν στην καταβολή των λεγόμενων «ωφέλιμων πληρωμών» με τρόπο ώστε να χάνονται τα ίχνη του χρήματος.

Σύμφωνα μάλιστα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος όσον αφορά την κίνηση λογαριασμών προσώπων που ελέγχονται ποινικά στην υπόθεση της Siemens, έκθεση που παραδόθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το 2010, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται να έχει διακινήσει σε διάστημα μικρότερο των δέκα ετών ποσό που φθάνει τα 14,8 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος, συγγενής εξ αγχιστείας του επιχειρηματία Αλ. Λέτσα, φέρεται να υποστηρίζει ότι θέλησε να εξυπηρετήσει τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει ότι συμμετέχει σε παράνομες διαδικασίες καταβολής «μιζών».

Πηγή:capital.gr
 .enikos.gr

Read more...

«Ντέρμπι» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν νέες δημοσκοπήσεις

Μάχη στήθος με στήθος


H εικόνα των κομμάτων βάσει της δημοσκόπησης
H εικόνα των κομμάτων βάσει της δημοσκόπησης  


Αθήνα
Μάχη στήθος με στήθος δίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις που έρχονται στη δημοσιότητα λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Δημοσκόπηση της VPRC δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται, ισοπαλία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse, ενώ πρωτιά στη ΝΔ δίνει γκάλοπ της GPO.

Πιο συγκεκριμένα, νέα ανατροπή στα ποσοστά των κομμάτων προκύπτει από δημοσκόπηση της VPRC, η οποία δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο του περιοδικού «Επίκαιρα».

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής τα ποσοστά έχουν ως εξής:

  • ΣΥΡΙΖΑ 30%
  • Ν∆ 26,5%
  • ΠΑΣΟΚ 12,5%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,5%
  • ΔΗΜΑΡ 7,5%
  • ΚΚΕ 5,5%
  • Χρυσή Αυγή 4,5%
Κάτω από το όριο του 3% που εξασφαλίζει την είσοδο στη Βουλή βρίσκονται τα υπόλοιπα κόμματα:

  • Δράση-ΦΣ-Δημιουργία Ξανά 2%
  • Οικολόγοι Πράσινοι 1,5%
  • ΛΑΟΣ 1%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5%
  • Άλλο κόμμα 1%
Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με ποσοστό 39%, έναντι 29% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ισοπαλία προκύπτει στην καταλληλότητα για πρωθυπουργό, αφού Αντ.Σαμαράς, Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνουν από 15% έκαστος.

Ισοπαλία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι». Τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 24,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ το ΠΑΣΟΚ έρχεται τρίτο με 13,5%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η Δημοκρατική Αριστερά λαμβάνουν από 5%, η Δημιουργία Ξανά 2,5%, ο ΛΑΟΣ 1,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1%. Οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 6%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έρχονται και πάλι ισόπαλοι με 27%, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 14,5% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,5%, η Δημιουργία Ξανά με 3%, ο ΛΑΟΣ με 1,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1%.

Επτακομματική Βουλή και πρωτιά της ΝΔ με ποσοστό 23,4% στην πρόθεση ψήφου προκύπτει από δημοσκόπηση της GPO που παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης το MEGA. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1%.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,4%, το ΚΚΕ με 5,9%, η ΔΗΜΑΡ με 5,1%, η Χρυσή Αυγή με 4,2% ενώ εκτός Βουλής τίθενται η Δράση-Δημιουργία Ξανά με 2,6%, ο ΛΑΟΣ με 2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 0,5%.

Αναφορικά με την παράσταση νίκης, η ΝΔ καταλαμβάνει ποσοστό 56,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 33,6% και το ΠΑΣΟΚ 0,5%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρει: «Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σε ποσοστά από 65% έως 85%, τάσσεται υπέρ της σταδιακής απεμπλοκής από το μνημόνιο, με εξασφάλιση της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Τα συνθήματα της 6ης Μαΐου για απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου ή για μονομερή καταγγελία, απορρίπτονται και αποτελούν παρελθόν».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

"Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ"


Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το ΚΚΕ με αφορμή την προγραμματική συμφωνία, αλλά και την μετεκλογική συνεργασία με την Λούκα Κατσέλη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:
«Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα βρήκε με τη Λούκα Κατσέλη, η οποία ως υπουργός υπερψήφισε το μνημόνιο  και δεκάδες αντιλαϊκές αποφάσεις, είναι ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει την υποκρισία και την εξαπάτηση του λαού που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φιλοδοξεί να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ με τη μετακόμιση στελεχών του παλιού ΠΑΣΟΚ στο νέο»..enikos.gr

Read more...

Αμετακίνητοι οι φαρμακοποιοί



Επ' αόριστον συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί της Αττικής, με αποτέλεσμα εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.

Αυτό αποφάσισε απόψε στη Γενική του Συνέλευση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, τα μέλη του οποίου θα εξακολουθήσουν να μη δίνουν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους εάν δεν τους καταβληθούν άμεσα τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για το τρέχον έτος αλλά και για το 2011.
Για το τρέχον έτος ζήτησαν την άμεση εξόφλησή τους με μετρητά, ενώ για όσα τους οφείλονται από πέρυσι είπαν ότι θα πρέπει και αυτά να εξοφληθούν άμεσα ή να συμψηφιστούν με οφειλές τους προς την Εφορία.

Σημειώνεται ότι και οι φαρμακοποιοί του Πειραιά έχουν ήδη αποφασίσει να αναστείλουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους, τουλάχιστον μέχρι και τις 6 Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να πληρωθούν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται από τα ταμεία.

Read more...

ΔΗΜΑΡ: Σκηνικό τρόμου στήνουν οι ένοπλες συμμορίες της Χρυσής Αυγής



ΔΗΜΑΡ: Σκηνικό τρόμου στήνουν οι ένοπλες συμμορίες της Χρυσής Αυγής
Για σκηνικό «έντασης και τρόμου» που στήνουν στις γειτονιές της Αθήνας και στην περιφέρεια της χώρας «οι ένοπλες συμμορίες της Χρυσής Αυγής» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

«Σκηνικό έντασης και τρόμου στήνουν στις γειτονιές της Αθήνας και στην περιφέρεια της χώρας οι ένοπλες συμμορίες της Χρυσής Αυγής. Είναι προφανές ότι ψάχνουν ευκαιρία για νέα Πάτρα. Μαχαιρώνουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους, αυτοδικούν και τρομοκρατούν με καταδρομικές επιχειρήσεις» επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ.

«Η Πολιτεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι απούσα. Οφείλει να κάνει το καθήκον της και να προστατέψει τους πολίτες. Καλούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να δώσουν με την ψήφο τους την απάντηση στη βία» καταλήγει η Δημοκρατική Αριστερά.http://newpost.gr/

Read more...

Αποκάλυψη: Η Λαγκάρντ λυπάται τα παιδιά του Νίγηρα αλλά τα «σκότωνε»!

ΤΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΑΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΟΥΡΑΝΙΟΥ



Αποκάλυψη: Η Λαγκάρντ λυπάται τα παιδιά του Νίγηρα αλλά τα «σκότωνε»!
Μόλις δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, αύξησε το μετοχικό κεφάλαιο της κρατικής γαλλικής εταιρείας AREVA, η οποία δραστηριοποιείται στον Νίγηρα, την τρίτη χώρα παγκοσμίως στην παραγωγή ουρανίου.

Και μόλις το περασμένο Σάββατο η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) δήλωνε στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», ότι σκέφτεται συνεχώς τα παιδιά στον Νίγηρα, τα οποία, όπως ανέφερε, «διψούν για μόρφωση».

Αλήθεια, πόσο πολύ όμως συμπονά αυτά τα παιδιά η κυρία Λαγκάρντ;  Ας είμαστε ειλικρινείς, καθόλου δεν τα λυπάται «η κυρία του ΔΝΤ». Σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», ο δημοσιογράφος Παντελής Μπουκάλας εύστοχα σημειώνει: «Μακάρι να είχε κάποια μακρινή έστω σχέση με την αλήθεια η μισή από τις λέξεις που χρησιμοποιήσε η κυρία Λαγκάρντ».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι σκέφτεται πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο στο Νίγηρα, καθώς όπως σημείωνε «χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι (σσ τα παιδιά) στην Αθήνα».

Ο Νίγηρας παραμένει από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου και τα παιδιά του, το μέλλον της χώρας αυτής, πάσχουν από τα ραδιενεργά απόβλητα μίας πανίσχυρης γαλλικής βιομηχανίας εξόρυξης ουρανίου.

Η γαλλική βιομηχανία Areva εμπορεύεται την πρώτη ύλη των κοιτασμάτων και απολαμβάνει ετησίως κέρδη ύψους 14 δισ. ευρώ από τα οποία σπαταλά μόλις το 0,05% το χρόνο για υγειονομική και κοινωνική φροντίδα των κατοίκων του Νίγηρα.

Η Αreva με τα ραδιενεργά της απόβλητα σκορπά τον πυρηνικό θάνατο τόσο στον περιβάλλον του Νίγηρα όσο και στον πληθυσμό του... Οπότε ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Πάλι καλά που φτάνουν στο σχολείο αυτά τα παιδιά, πάλι καλά που μπορούν και διψούν για μάθηση... Μα τι υποκρισία.

Ο Παντελής Μπουκάλας ήταν σαφής: «Ξέρει βέβαια η κ. Λαγκάρντ ότι στο καταστατικό του ΔΝΤ κανένα άρθρο δεν προβλέπει τη συμπόνια, τη φιλανθρωπία, την αλληλεγγύη.(...) Ξέρει επίσης ότι ενώ υπάρχουν Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Δημοσιογράφοι του Κόσμου κ.ο.κ., δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν ποτέ Τραπεζίτες του Κόσμου, Χρηματιστές του Κόσμου, Επενδυτές του Κόσμου».

Η Κριστίν Λαγκάρντ θα μπορούσε και να παραιτηθεί, να σκύψει το κεφάλι και να ζητήσει τελικά συγγνώμη πρώτα από τα παιδιά του Νίγηρα. Τα κορόιδεψε, τα ξεγέλασε και τα... «σκότωσε» με μερικά εκατομμύρια ευρώ. http://newpost.gr

Read more...

«Ανάβει» η κόντρα Μπακογιάννη- ΣΥΡΙΖΑ για τη 17Ν



«Ανάβει» η κόντρα Μπακογιάννη- ΣΥΡΙΖΑ για τη 17Ν
«Εξτρεμισμός και αντιφάσεις χαρακτηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα «επειδή τον καίει η αλήθεια, ας πάρει επιτέλους καθαρή πολιτική θέση για το φαινόμενο της τρομοκρατίας».


«Να τοποθετηθεί όμως και για τις αμετανόητες λογικές σημαντικών στελεχών του, που υποστηρίζουν ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας βοήθησε τη Δημοκρατία και ότι δεν μετανιώνουν που υπερασπίστηκαν τον Γιωτόπουλο» ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη, κατηγορώντας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι απέναντι στα γεγονότα αυτά υπεκφεύγουν ή απαντούν με ύβρεις και συκοφαντίες ή δικαιώνουν όσα η ίδια λέει.

«Όλα αυτά, όμως, προσβάλλουν βίαια τη μνήμη 71 νεκρών και 580 τραυματιών που ήταν θύματα της τρομοκρατίας στον τόπο μας» καταλήγει στη δήλωσή της η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΣΥΡΙΖΑ: Αρνούμαστε να παρακολουθήσουμε την κ. Μπακογιάννη
Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να παρακολουθήσει τον δρόμο της κ. Μπακογιάννη, «που συνιστά μια προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης των θυμάτων της τρομοκρατίας» απάντησε ο πολιτικός σχηματισμός στις νέες βολές της κ. Ντόρας Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη που συστρατεύθηκε με τη ΝΔ, αναστέλλοντας τη λειτουργία του κόμματός της, έδωσε συνέχεια στην κόντρα με το ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις κατηγορίες της κατά στελεχών του πολιτικού σχηματισμού, που, όπως υποστήριξε, «ήταν μάρτυρες υπέρ κατηγορουμένων της 17 Νοέμβρη στο δικαστήριο».

«Η ζώη είναι ιερή και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την αφαιρεί για οποιοδήποτε λόγω από τον οποιοδήποτε» προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην κ. Μπακογιάννη, η οποία ζήτησε του ζήτησε να πάρει «καθαρή πολιτική θέση για το φαινόμενο της τρομοκρατίας».
 http://newpost.gr

Read more...

Έρχονται 61.000 νέα λουκέτα


«Νέα κυβέρνηση πρέπει οπωσδήποτε να σχηματιστεί μετά τις εκλογές αυτές, για να κρατήσει τη χώρα όρθια εντός της Ευρωζώνης και να φροντίσει άμεσα για την αναπτυξιακή της ανάκαμψη». Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) και υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ, μία στις τέσσερις επιχειρήσεις, δηλαδή 180.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν μέσα στη χρονιά, ενώ επίσης εκτιμάται ότι τουλάχιστον 61.200 από αυτές τελικά θα βάλουν λουκέτο.

Από αυτές τις 61.200, όπως προκύπτει από την έρευνα, οι 12.000 επρόκειτο να κλείσουν το πρώτο τρίμηνο του έτους, μετά τη λήξη των εκπτώσεων και η εξέλιξη αυτή μεταφράζεται σε 240.000 χαμένες θέσεις απασχόλησης, εκ των οποίων 106.000 το τρέχον εξάμηνο. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι οι συνολικές απώλειες στις θέσεις απασχόλησης ξεπέρασαν τις 150.000, εκ των οποίων οι 65.000 θέσεις μισθωτής εργασίας χάθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 2011.

«Τα στοιχεία από το μητρώο μελών του επιμελητηρίου με τις ιδρύσεις και διακοπές λειτουργίας επιχειρήσεων, επιβεβαιώνουν τη δραματική αυτή εξέλιξη, διότι η σχέση διακοπές λειτουργίας προς ιδρύσεις επιχειρήσεων, από 1,25 το 2008, έφτασε το 2,20 το 2011- και μάλιστα με σταθερή μείωση της συμμετοχής της μεταποίησης στο σύνολο των επιχειρήσεων, δηλαδή μείωση της εγχώριας προστιθέμενης προς όφελος των δραστηριοτήτων της εμπορίας και της παροχής υπηρεσιών, αποτέλεσμα που υπογραμμίζει την συνεχή επιδείνωση του ισοζυγίου πληρωμών τα τελευταία χρόνια και που αντανακλά τη συνεχή μείωση του βαθμού ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας», σημειώνει το ΒΕΑ. 

Read more...

Πορεία διαμαρτυρίας πυροσβεστών στο κέντρο της Αθήνας



Πορεία διαμαρτυρίας πυροσβεστών στο κέντρο της Αθήνας
Πορεία πραγματοποίησαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Διάσωσης (ΠΟΣΔΥΠ) με τους διαδηλωτές να ζητούν την άμεση πρόσληψη 1.903 συμβασιούχων πυροσβεστών πυρόσβεσης- διάσωσης, εν όψει της καλοκαιρινής αντιπυρικής περιόδου.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι πυροσβέστες ζητούν εδώ και μήνες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος να προχωρήσει σε ιατρικές εξετάσεις και πρόσληψη των 1.903 συμβασιούχων πυροσβεστών.

Όμως, εδώ και λίγες ημέρες, εκκρεμεί εκ νέου η σχετική διαδικασία για έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ όπως αναφέρουν, την 1η Ιουνίου πρέπει οι πυροσβέστες να έχουν προσληφθεί.

Read more...

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναλάβει κυβερνητική ευθύνη, είπε ο Χάνες Σβόμποντα...



Υπέρ της συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου τάσσεται ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, ανακοινώνοντας, μάλιστα, πως το... κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμβάλει στην σταθεροποίηση της Ελλάδας» τόνισε, εκτιμώντας πως μετά τις εκλογές ο κ.Τσίπρας θα είναι διαλλακτικότερος.

Μιλώντας σε ανοικτή συζήτηση στη δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία, με τον αρχηγό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι, ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Χ. Σβόμποντα τόνισε πως είναι σημαντικό ο Αλέξης Τσίπρας να συμμετάσχει και να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες στην επόμενη ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε να υπάρξει μια πολιτική λύση για την ελληνική κρίση χρέους, επισημαίνοντας πως «εάν θέλουμε να σωθεί η Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε στον κ.Τσίπρα ότι τώρα θα υπάρξει διαπραγμάτευση».

Όπως είπε, οι Σοσιαλδημοκράτες της Ευρώπης ζητούν κοινωνικά ισορροπημένα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, όπου βέβαια ο δημόσιος τομέας θα πρέπει να μικρύνει και να γίνει αποτελεσματικότερος, ενώ θεωρεί πως, μετά τις εκλογές, ο κ. Τσίπρας θα είναι διαλλακτικότερος.

Ο ίδιος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, συναντήθηκε με συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ, από τους οποίους διατυπώθηκαν ρεαλιστικότερες προσδοκίες, ενώ ελπίζει ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία και η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία θα τον υποστηρίξει.

Σβόμποντα και Γκίζι απηύθυναν, επίσης, κοινή προειδοποίηση για εξαθλίωση της Ελλάδας μετά από ενδεχόμενη έξοδό της από το ευρώ.

«Εάν η Ελλάδα εξέλθει από το ευρώ, θα περάσει στην εξαθλίωση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Γκίζι, ο οποίος βλέπει τον κίνδυνο ευρείας εξάπλωσης της φτώχειας, σε περίπτωση υποτίμησης του ελληνικού νομίσματος και θεωρεί πως μόνον οι πολύ πλούσιοι στην Ελλάδα θέλουν την έξοδό της από το ευρώ, όμως «αυτή τη χάρη δεν θέλουμε να τους την κάνουμε».

Οι δύο πολιτικοί εμφανίστηκαν στη συζήτηση σύμφωνοι πως θα πρέπει να υπάρξει ένας καλύτερος συντονισμός της φορολογικής πολιτικής στην Ευρώπη και ζήτησαν τη θέσπιση ενός ευρωπαϊκού κανονισμού σύνδεσης της υπηκοότητας με τη φορολογική υποχρέωση.

Με τον τρόπο αυτό θα αποτρέπεται, όπως τόνισαν, η αποφυγή καταβολής φόρου εισοδήματος και περιουσίας στη χώρα τους, από πλούσιους Ευρωπαίους, μέσω της μετεγκατάστασής τους σε χώρα με χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή.

Newsroom ΔΟΛ,


Read more...

Συνάντηση της Προέδρου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα


Στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφασης της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Στελεχών της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ για συστράτευση όλων των γνήσια προοδευτικών δυνάμεων  και επίτευξης προγραμματικής σύγκλισης με στόχο μια  προοδευτική διακυβέρνηση, η Πρόεδρος  του κόμματος Λούκα Τ. Κατσέλη  συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:
ΑΛEΞΗΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ: Θα ήθελα ξεκινώντας να εξάρω το σημαντικό ηθικό πλεονέκτημα που δημιουργεί η απόφαση της Κοινωνικής Συμφωνίας να θέσει στο τραπέζι του διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ  προγραμματικές θέσεις και όχι ανταλλάγματα βουλευτικών εδρών ή αξιωμάτων. Σε μια εποχή ιδεολογικής και πολιτικής φθήνιας, σε  μια εποχή που ορκισμένοι εχθροί ενώνονται σε ανίερες συμμαχίες μη τυχόν και χάσουν τα οφίτσιά τους  και την πρόσβασή τους στην εξουσία, αυτή είναι μια στάση που πιστεύω ότι θα εκτιμηθεί από τον ελληνικό λαό.
Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να συζητήσουμε επί της ουσίας τους προγραμματικούς άξονες και τα πρώτα βήματα μιας αριστερής προοδευτικής κυβέρνησης που θα βγάλει από το λαό μας τη σφιχτή θηλιά του μνημονίου.  Συμφωνήσαμε ότι το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών δεν είναι η παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη. Το διακύβευμα είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη με έναν λαό που θα ζει με αξιοπρέπεια ή με έναν λαό λεηλατημένο, χωρίς δικαιώματα, χωρίς δυνατότητα να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο, χωρίς ελπίδα. Αυτό είναι το διακύβευμα.
Συμφωνήσαμε επίσης στην ανάγκη να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε το μνημόνιο, αντικαθιστώντας το από ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης για την ανάπτυξη, την οικονομική και την κοινωνική, για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δημοσιονομική εξυγίανση, τη δίκαιη όμως δημοσιονομική εξυγίανση. Τις λεπτομέρειες αυτής της ελάχιστης προγραμματικής σύγκλισης θα έχουμε τη δυνατότητα να τις διατυπώσουμε στην πορεία προς τις εκλογές. Άλλωστε αυτό που μας αφορά και αυτό που συζητάμε είναι η πορεία προς τις εκλογές, οι κίνδυνοι και οι δυνατότητες για τη χώρα, οι ίδιες οι εκλογές αλλά και η πορεία μετά τις εκλογές, σταθερά προσανατολισμένοι στην οραματική μας κοινή επιδίωξη για την προγραμματική σύγκλιση των προοδευτικών αριστερών και οικολογικών δυνάμεων του τόπου.
Τέλος, συμφωνήσαμε ότι μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την Ελλάδα και το λαό μας, μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την σταθερότητα της οικονομίας μας δεν είναι οι εταίροι, αλλά εγχώριες δυνάμεις που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με εξωθεσμικά αλλά και θεσμικά κέντρα των Βρυξελλών, όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Εμάς δεν μας ξαφνιάζει αυτό. Θα θυμάστε ότι το είχε επισημάνει σε δηλώσεις του ο Γιάννης Δραγασάκης εκείνη την περίοδο, τότε που στείλαμε επιστολή στον κ. Μπαρόζο και στον κ. Ρομπάι. Αυτό που μας ξαφνιάζει όμως είναι το πόσο αδίστακτοι είναι ορισμένοι που, προκειμένου να παίζουν πολιτικά παιχνίδια, δεν διστάζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. Και πιστεύουμε ότι στην ίδια ανεύθυνη τυχοδιωκτική σκοπιμότητα εντάσσεται και η σπουδή της ΕΤΕ  χθες να δημοσιοποιήσει μια έκθεση για το ευρώ.
Λυπούμαστε πραγματικά για το κατάντημα των πανικόβλητων, μέσα και έξω από τη χώρα. Ας γνωρίζουν όμως πως ότι κι αν σκαρφιστούν, όσο κι αν προσπαθήσουν, όποια κινδυνολογία κι αν επινοήσουν δεν είναι σε θέση να χειραγωγήσουν ούτε την αξιοπρέπεια, ούτε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα στις 17 του Ιούνη θα γυρίσει σελίδα.  Ο λαός μας στις 17 του Ιούνη θα γυρίσει σελίδα. Όλοι αυτοί, που προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν και να τον εμποδίσουν, το κάνουν ακριβώς γιατί γνωρίζουν ότι ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Η αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου θα αγωνιστούν μαζί ώστε  ενώνοντας το λαό να γράψουν τις σελίδες του μέλλοντος, σελίδες αξιοπρέπειας, ελπίδας και αισιοδοξίας.
ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ: Όταν γράφεται ιστορία έχουμε όλοι ευθύνη να αποφασίσουμε τι πιστεύουμε, με ποιους είμαστε, τι κάνουμε. Διαλέγουμε. Αυτό κάναμε όσοι από εμάς στην Κοινωνική Συμφωνία ήμασταν βουλευτές, καταψηφίζοντας το δεύτερο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Και προσωπικά αυτό έκανα τον Οκτώβριο, όταν καταψήφισα το άρθρο 37 για τις εργασιακές σχέσεις,
Το δίλημμα σήμερα, το διακύβευμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε ή όχι μια ακηδεμόνευτη προοδευτική διακυβέρνηση για τον τόπο; Μια κυβέρνηση η οποία θα βάλει τέλος στην πολιτική της λιτότητας, της βαθιάς ύφεσης, της έκρηξης της ανεργίας, των μεγάλων ανισοτήτων, της βίαιης αναδιανομής εισοδήματος και πλούτου από τον ευρωπαίο και Έλληνα φορολογούμενο, από τον εργαζόμενο και συνταξιούχο στους κερδοσκόπους, στην τραπεζοκρατία, στην ολιγαρχία;
Εμείς  ως Κοινωνική Συμφωνία πήραμε μια απόφαση, ότι θα στηρίξουμε τις γνήσιες προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου που θέλουν κι αναζητούν μια προοδευτική διακυβέρνηση. Βασική συνιστώσα αυτών των δυνάμεων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό, με απόφαση της πρώτης μας πανελλήνιας  συνάντησης στελεχών, αποφασίσαμε να δουλέψουμε , να αγωνιστούμε και να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για μια ελάχιστη προγραμματική σύγκλιση για την επόμενη μέρα, για τις 18 του Ιούνη, για μια προοδευτική διακυβέρνηση.
Ήδη, όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, έχει γίνει μια σημαντική πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση. Στις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί αυτή η προγραμματική συμφωνία, ένα πρόγραμμα, ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, το οποίο θα στοχεύει στην παραγωγική αναδιάρθρωση, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην έξοδο της χώρας μας  από την κρίση με αξιοπρέπεια. Αυτός είναι ο στόχος, αυτό είναι το διακύβευμα, γι αυτό θα αγωνιστούμε. Γι αυτό ως Κοινωνική Συμφωνία θέλουμε να συμβάλουμε πριν από τις εκλογές και μετά τις εκλογές.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ο Γιώργος Κασσάρας, μέλος της Ιδρυτικής Διοικούσας Επιτροπής και ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Λάζαρος Λασκαρίδης ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας, ο Συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αθανασίου και ο Αλέκος Καλύβης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.
Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί συνάντηση της Προέδρου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων ενώ αναμένεται και συνάντησή της με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Read more...

Τσίπρας: "Κίνδυνος για την Ελλάδα" από τις κινήσεις Παπαδήμου - Ταμβακάκη!

Τους χαρακτηρίζει εχθρούς της χώρας(!), αδίστακτους και τυχοδιώκτες



 

  
Διπλή επίθεση με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του τέως πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Απόστολου Ταμβακάκη εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι "μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την Ελλάδα και το λαό μας, μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την σταθερότητα της οικονομίας μας δεν είναι οι εταίροι, αλλά εγχώριες δυνάμεις που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με εξωθεσμικά αλλά και θεσμικά κέντρα των Βρυξελλών, όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Εμάς δεν μας ξαφνιάζει αυτό. Θα θυμάστε ότι το είχε επισημάνει σε δηλώσεις του ο Γιάννης Δραγασάκης εκείνη την περίοδο, τότε που στείλαμε επιστολή στον κ. Μπαρόζο και στον κ. Ρομπάι".

Με τον τρόπο αυτό επέλεξε να επικρίνει την κίνηση του κ. Παπαδήμου - σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters- να ζητήσει από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο δημόσια δήλωση με την οποία να προειδοποιεί ότι αθέτηση των συμφωνιών θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαδήμος έχει διαψεύσει ότι ζήτησε από τον κ. Μπαρόζο να παρέμβει με δημόσια δήλωση ζητώντας την τήρηση των συμφωνηθέντων.

Μετά την συνάντησή του με την κυρία Λούκα Κατσέλη ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με αφορμή την δημοσιοποίηση έκθεση για το ευρώ.

"Αυτό που μας ξαφνιάζει όμως είναι το πόσο αδίστακτοι είναι ορισμένοι που, προκειμένου να παίζουν πολιτικά παιχνίδια, δεν διστάζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. Και πιστεύουμε ότι στην ίδια ανεύθυνη τυχοδιωκτική σκοπιμότητα εντάσσεται και η σπουδή της ΕΤΕ  χθες να δημοσιοποιήσει μια έκθεση για το ευρώ", υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας την κριτική του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: "Λυπούμαστε πραγματικά για το κατάντημα των πανικόβλητων, μέσα και έξω από τη χώρα. Ας γνωρίζουν όμως πως ότι κι αν σκαρφιστούν, όσο κι αν προσπαθήσουν, όποια κινδυνολογία κι αν επινοήσουν δεν είναι σε θέση να χειραγωγήσουν ούτε την αξιοπρέπεια, ούτε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα στις 17 του Ιούνη θα γυρίσει σελίδα.  Ο λαός μας στις 17 του Ιούνη θα γυρίσει σελίδα. Όλοι αυτοί, που προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν και να τον εμποδίσουν, το κάνουν ακριβώς γιατί γνωρίζουν ότι ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Η αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου θα αγωνιστούν μαζί ώστε  ενώνοντας το λαό να γράψουν τις σελίδες του μέλλοντος, σελίδες αξιοπρέπειας, ελπίδας και αισιοδοξίας".

Read more...

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της VPRC

Νέα ανατροπή στο δρόμο προς τις κάλπες



 
 
Επτακοµµατική Βουλή µε πρώτο κόµµα τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δηµοσκόπηση της VPRC. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30% στην εκτίµηση εκλογικής επιρροής και διατηρεί σαφές προβάδισµα έναντι της Νέας ∆ηµοκρατίας, που ακολουθεί µε 26,5%.

Τα "Επίκαιρα" δημοσιεύουν σήμερα τμήμα της τελευταίας δημοσκόπησης της VPRC πριν τις εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό  12,5%, ενώ  μικρή αλλά διακριτή πτώση καταγράφουν τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα, η ∆ηµοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη συγκρατεί τα ποσοστά της τάξης του 7,5% και επιβεβαιώνει το ρόλο ρυθµιστή στο µετεκλογικό σκηνικό.

Τριπλή ισοπαλία έχουµε στην καταλληλότητα πρωθυπουργού. Αντώνης Σαµαράς, Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρούνται καταλληλότεροι για πρωθυπουργοί από το 15% των ερωτηθέντων και βρίσκονται στη... δεύτερη θέση, αφού προηγείται σταθερά ο... Κανένας µε 31%!
.protothema.gr

Read more...

Σε προεκλογική και μετεκλογική συνεργασία προχωρούν ο Τσίπρας-Κατσέλη...



«Σε μία εποχή ιδεολογικής φθήνιας που ορκισμένοι εχθροί ενώνονται σε ανίερες συμμαχίες η στάση της κοινωνικής συμφωνίας σε επίπεδο θέσεων και όχι ανταλλαγμάτων θα .... εκτιμηθεί από τον λαό.

Συμφωνήσαμε σε προγραμματικούς άξονες και τα πρώτα βήματα για μία προοδευτική κυβέρνηση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας παράλληλα πως «το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ αλλά η παραμονή της χώρας στο ευρώ με λαό που θα ζει με αξιοπρέπεια ή με λαό που θα ζει λεηλατημένος. Ο μεγάλος εχθρός δεν είναι οι εταίροι στην Ευρώπη αλλά οι εγχώριες δυνάμεις που βρίσκονται σε επαφή με κέντρα των Βρυξελλών. Λυπούμαστε για την κατάντια τους».
newsbeast.gr


Read more...

Σκληρή δήλωση Τσίπρα για τις παρέμβασεις σχετικά με την έξοδο της χώρας από το ευρώ

«Λυπούμαστε για την κατάντια τους»


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στις συνεχείς παρεμβάσεις για το θέμα της Ελλάδας και την παραμονή στο Ευρώ.

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα του Reuters για τηλεφώνημα του Λουκά Παπαδήμου στον Ζοζέ Μπαρόζο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι με την κ. Κατσέλη συμφώνησαν πως μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την Ελλάδα, τη σταθερότητα της οικονομίας, δεν είναι οι εταίροι, αλλά εγχώριες δυνάμεις που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με θεσμικά και εξωθεσμικά κέντρα των Βρυξελλών.

«Υπό το πρίσμα αυτό η αποκάλυψη δεν μας ξάφνιασε. Αυτό που μας ξαφνιάζει είναι το πόσο αδίστακτοι είναι ορισμένοι, που προκειμένου να παίζουν πολιτικά παιχνίδια, δεν διστάζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της οικονομίας.»

Στην ίδια ανεύθυνη και τυχοδιωκτική σκοπιμότητα, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, εντάσσεται και η σπουδή της Εθνικής Τράπεζας να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεσή της για το ευρώ.

Λυπούμαστε για το κατάντημα των πανικόβλητων, μέσα και έξω από τη χώρα, είπε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως -ό,τι και να επινοήσουν- δεν θα χειραγωγήσουν την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Ο λαός στις 17 Ιουνίου θα γυρίσει σελίδα, τόνισε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε σημειώνοντας ότι οι αριστερές δυνάμεις ενώνονται για να γράψουν τις σελίδες του μέλλοντος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συμπαράταξη της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς με το ΣΥΡΙΖΑ



Συμπαράταξη της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς με το ΣΥΡΙΖΑ
Τη συμπαράταξή της με τις «κοινωνικές δυνάμεις που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ», διατηρώντας την πολιτική αυτοτέλειά της, ανακοίνωσε η Ελληνική Οικολογική Αριστερά, μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας της με τον Αλέξη Τσίπρα.  


«Με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε πολλά κοινά σημεία και προγραμματική σύγκλιση με τους συναγωνιστές της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα είμαστε συναγωνιστές σ΄ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για μια νέα αριστερή οικολογική διακυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα και στη μεγάλη προσπάθεια μετά τις εκλογές να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης στην προοπτική της ευρείας ανασυγκρότησης μιας μεγάλης δημοκρατικής, σύγχρονης παράταξης της αριστεράς με οικολογική οπτική, με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες της κοινωνίας αλλά και στην ανάγκη να προστατεύσουμε το περιβάλλον», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία πριν από δυόμισι χρόνια κάνοντας σημαία την πράσινη ανάπτυξη, ωστόσο «πολύ σύντομα η πράσινη ανάπτυξη έγινε μια πολιτική μαύρης λεηλασίας για τους φυσικούς πόρους και τις ανθρώπινες αντοχές».

Όπως υποστήριξε, «το μνημόνιο δεν καταστρέφει μονάχα την κοινωνική συνοχή. Έχει βάλει στο στόχαστρο και το φυσικό περιβάλλον».

«Είναι απαραίτητο να οικοδομήσουμε μια εναλλακτική στρατηγική που θα προστατεύει την κοινωνία αλλά και το φυσικό περιβάλλον. Στόχος μας δεν είναι να επιστρέψουμε στο μοντέλο παραγωγής και ανάπτυξης που είχαμε το 2007, το 2008 πριν από το μνημόνιο. Το μοντέλο αυτό έκρυβε μέσα του τις αιτίες που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταθέσει στον ελληνικό λαό ένα εναλλακτικό σχέδιο, ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα έχει ως βασικό συστατικό τον οικολογικό σχεδιασμό και την προστασία του περιβάλλοντος.http://newpost.gr

Read more...

Όλο το ΠΑΣΟΚ του Άκη στο ΣΥΡΙΖΑ...

Στο Συνασπισμό μεταπήδησαν 127 στελέχη από την ομάδα Τσοχατζόπουλου



 
 
Χθες 127 στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πλειοψηφία τους είναι μέλη του Ρεύματος Νέων Σοσιαλιστών, με διαδρομή στο εθνικό συμβούλιο της νεολαίας του Κινήματος, αλλά και στο εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο μεταξύ δύο συνεδρίων. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι Ελευθεριάδης Αντώνιος πολιτικό συμβούλιο νεολαίας ΠΑΣΟΚ,  Ζερβάκη Μαρία μέλος εθνικού συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, Θέμης Τζήμας μέλος εθνικού συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, Ρέντζου Πετρούλα εθνικό συμβούλιο νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Σκουλάς Μανώλης στέλεχος της ΠΑΣΠ, Στεφάνου Νίκος εθνικό συμβούλιο νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Τσουκαλάς Κώστας εθνικό συμβούλιο νεολαίας ΠΑΣΟΚ και άλλοι.

Οι περισσότεροι συνδέονται με τον Δημήτρη Σακελλάρη, ο οποίος παραιτήθηκε προ εβδομάδων από το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος και οι πληροφορίες τον φέρνουν να συζητά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για στελέχη που είχαν διαχρονικά προνομιακές σχέσεις με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αλλά και τη Λούκα Κατσέλη στα χρόνια της κυριαρχίας του Γιώργου Παπανδρέου, ειδικά την περίοδο της αντιπολίτευσης. Άκης και Λούκα ήταν οι συνήθεις ύποπτοι για καλεσμένοι σε όλες τους τις εκδηλώσεις. Χαρακτηριστικό είναι το πρόγραμμα του 5ου ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ, το καλοκαίρι του 2009. Μια εκδήλωση στην οποία ο Άκης είχε μιλήσει για την αριστερά και την κοινωνική πολιτική στην περίοδο της ύφεσης…

«Συντρόφισσες και σύντροφοι,

σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα του 5ου κάμπινγκ του Ρεύματος των Νέων Σοσιαλιστών, το οποίου θα διεξαχθεί από 9 ως 13 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του «Μύλου», στη Νικήτη Χαλκιδικής. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά, να μιλήσουμε πολιτικά αλλά και να απολαύσουμε τη θάλασσα και τον ήλιο της καλοκαιρινής Χαλκιδικής.

Πέμπτη 9 Ιουλίου

- Έναρξη κάμπινγκ, χαιρετισμός διοργανωτών (20:00 μμ)
- Ροκ βραδιά με δύο γκρουπ νέων καλλιτεχνών (22:30 μμ)

Παρασκευή 10 Ιουλίου

- « Η απάντηση των σοσιαλιστών στην οικονομική κρίση», πολιτική εκδήλωση με την κ. Λούκα Κατσέλη, βουλευτή, μέλος του Εθνικού και του Πολιτικού Συμβουλίου, πολιτική εκπρόσωπο του τομέα οικονομίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (19:00 μμ)
- Λαϊκή βραδιά με την Άννα Ζήση (21:30 μμ)

Σάββατο 11 Ιουλίου

- Πανελλαδική ομάδα του Ρεύματος Νέων Σοσιαλιστών (18:00 μμ)
- «Η άλλη κρίση: κοινωνική πολιτική και Αριστερά στον καιρό της οικονομικής ύφεσης», πολιτική εκδήλωση με τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, πρώην υπουργό και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (20:00 μμ)
- Λαϊκή βραδιά με το συγκρότημα των Παπαϊωάννου – Μαρίας Φωτίου (23:00μμ)

Κυριακή 12 Ιουλίου

- Θεματικές συζητήσεις Π.Α.Σ.Π. Α.Ε.Ι. – Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. (18:00 μμ)


Με τιμή,

Αντώνης Ελευθεριάδης
Τηλ. επικοινωνίας: 6937072195
Αναρτήθηκε από akr στις 7:31 π.μ. 0 σχόλια   Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 26 ΙΟΥΝΊΟΥ 2009»

Δείτε το blog του Ρεύματος Νέων Σοσιαλιστών
protothema.gr

Read more...

Ακύρωση μνημονίου και εφαρμοστικών νόμων, λένε τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Τι προβλέπει το οικονομικό μανιφέστο του Συνασπισμού



 
 
"Ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο μέτρο διακυβέρνησης της χώρας θα προχωρήσει στην άμεση ακύρωση των μνημονίων και ειδικότερα του 2ου Μνημονίου, το οποίο διαμόρφωσε μαζί με την τρόικα και άρχισε να υλοποιεί η κυβέρνηση Παπαδήμου με τη στήριξη κυρίως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Στη θέση τους θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ένα Εθνικό Σχέδιο για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, τη παραγωγική ανασυγκρότηση, την αναδιανομή εισοδήματος και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση", επισημαίνεται στο μανιφέστο που περιλαμβάνει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα κρίσιμα ζητήματα.
    
"Η άμεση ακύρωση των μνημονίων και των νόμων που τους θεσπίζουν, θα συνοδευτεί στη συνέχεια με την ακύρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των σχετικών εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων, αρχής γενομένης ειδικότερα από εκείνους τους εφαρμοστικούς νόμους που μειώνουν μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, καταργούν Συλλογικές Συμβάσεις, περιορίζουν συνδικαλιστικές ελευθερίες και αποδιαρθρώνουν εργασιακές σχέσεις", προστίθεται στο κείμενο του Συνασπισμού.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να καταγγείλει τις Δανειακές Συμβάσεις, προκειμένου να αντικαταστήσει τους επαχθείς τους όρους και να επαναδιαπραγματευθεί τη διαδικασία διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του συνόλου του δημόσιου χρέους, προκειμένου το εναπομείναν να μπορεί να αποπληρώνεται, με όρους και προϋποθέσεις που δε θα αμφισβητούν την εθνική κυριαρχία και την οικονομική βιωσιμότητα της πατρίδας μας.
Οι όροι για προτεραιότητα αποπληρωμής δανείων έναντι εσωτερικών αναγκών και για  άρση ασυλίας της δημόσιας περιουσίας λόγω εθνικής κυριαρχίας, δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτοί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες", αναφέρεται επίσης.

"Ταυτόχρονα, με την καταγγελία της Δανειακής Σύμβασης", υπογραμμίζει ο συντάκτης του κειμένου που αποτυπώνει τις επίσημες απόψεις του Συνασπισμού, "ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τη συνολική διαπραγμάτευση του χρέους, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε κάθε περίπτωση σε εθνικό επίπεδο, αφού ιδιαίτερα το διατεινόμενο ελληνικό κρατικό χρέος δεν είναι μόνο άδικο και βαθύτατα ταξικό αλλά και μη βιώσιμο. Στόχος της διαπραγμάτευσης θα είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και η αποπληρωμή του υπόλοιπου με ρήτρες ανάπτυξης και με νέους ευνοϊκούς όρους".

Στο μανιφέστο η ηγεσία του κόμματος παροτρύνει τα στελέχη του κόμματος να μην εκφωνούν "από τα μέσα ενημέρωσης προσωπικές προτάσεις φορολόγησης, όσο κι αν μοιάζουν εκ πρώτης όψεως δίκαιες και σωστές, αφού τα θέματα της φορολογίας είναι πολύ σύνθετα και χρειάζονται ειδικές γνώσεις" και αποκαλύπτεται ότι "σύντομα θα παρουσιάσουμε συνοπτικότατο πρόγραμμα 4-5 μέτρων αναδιανομής πλούτου, στα οποία θα πρέπει να επιμένουμε στις δημόσιες παρουσίες μας".

Το οικονομικό μανιφέστο του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να παρουσιαστεί την Παρασκευή οικοδομείται σε εννέα κεφάλαια τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν «πάγωμα» ιδιωτικοποίησης ΔΕΚΟ, κρατικοποίηση του ΟΤΕ και τραπεζών, σταδιακές αυξήσεις μισθών και συντάξεων και νέο φορολογικό σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της Κουμουνδούρου έχει ήδη ολοκληρώσει την λεπτομερή εξειδίκευση των προγραμματικών θέσεων του κόμματος και ευελπιστεί ότι με τον τρόπο αυτό δοθεί μια σαφής και ξεκάθαρη απάντηση σε όσους επικρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στερείται συγκεκριμένου και ουσιαστικού προγραμματικού λόγου για την επόμενη ημέρα.

Επιπροσθέτως, η Κουμουνδούρου – μετά και το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» της περασμένης Κυριακής που ανέφερε ότι κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει και μια διαφορετική φορολογική πρόταση – εξέδωσε «εσωτερικό» μήνυμα ζητώντας από όσους μιλούν σε ΜΜΕ να μην εκφέρουν «προσωπικές προτάσεις φορολόγησης αφού τα θέματα της φορολογίας είναι πολύ σύνθετα και χρειάζονται ειδικές γνώσεις».

Κατάργηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων

Ειδικότερα, στις εξειδικευμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα περιλαμβάνεται κεφάλαιο που θα εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο το κράτος θα επανακτήσει τον έλεγχο των στρατηγικών τομέων της οικονομίας (πχ. ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, σιδηρόδρομοι, λιμάνια, αεροδρόμια κ.λπ.). «Αδιαπραγμάτευτος» στόχος του κόμματος είναι ο δημόσιος έλεγχος επιχειρήσεων όπως : ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, Μέσα Μεταφοράς κ.α. και επομένως η κατάργηση των σχεδίων του ειδικού Ταμείου που έχει συγκροτηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τον συγκεκριμένο σκοπό.
Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι αποτελεί δύσκολο γρίφο ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να επανακρατικοποιηθούν επιχειρήσεις όπως ο ΟΤΕ γι αυτό και έμπειρα στελέχη του κόμματος εξηγούν όλα αυτά «θα καθορισθούν συγκεκριμένα από την κυβέρνηση της Αριστεράς,  με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες, τις δυνατότητες και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει» επισημαίνουν όμως πως «σε κάθε περίπτωση θα αποτραπούν άμεσα οι ιδιωτικοποιήσεις των επιχειρήσεων που έχουν προγραμματιστεί» .

«Δίκαιο και εύχρηστο» φορολογικό σύστημα αποκατάσταση κατωτάτων μισθών

Πέραν αυτών, το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει ετοιμάσει για άμεση παρουσίαση 4-5 μέτρων για την αναδιανομή του πλούτου ενώ σχεδιάζει και ειδικό φορολογικό σύστημα στην βάση της κοινωνικής δικαιοσύνης, ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Πρέπει βέβαια να τονιστεί ότι η βασική φιλοδοξία του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ – όπως και των υπολοίπων κομμάτων όταν μιλούν για νέο φορολογικό σύστημα – είναι η αποτελεσματική πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας και η ανασυγκρότηση των φορολογικών μηχανισμών.

Επιπλέον, το μανιφέστο της Κουμουνδούρου θα περιλαμβάνει την άμεση κατάργηση των «χαρατσιών» για τα μικρομεσαία και χαμηλά εισοδήματα και  την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού (επαναφορά μετενέργειας, θεσμού διαιτησίας, Συλλογικές συμβάσεις κ.α.).

Στα εντυπωσιακά καταγράφεται το γεγονός ότι μετά από αρκετούς μήνες θα ακουστεί για πρώτη φορά από κόμμα πρόταση για αύξηση μισθών και συντάξεων! Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο της Κουμουνδούρου «ποντάρει» στο ότι με την συνολική στρατηγική του είναι εφικτή η ανάκαμψη και ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και άρα παράλληλα με τους «ρυθμούς ανάπτυξης – ανάκαμψης» θα καταστεί εφικτή και η «σταδιακή αύξηση των μισθών και συντάξεων, πρώτα επί όλων των χαμηλότερων με στόχο μισθούς και συντάξεις ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαβίωσης»

«Ανακεφαλαιοποίηση = Εθνικοποίηση» για τις Τράπεζες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα επισημάνει  ότι δεν αντιτάσσεται στο πρόγραμμα  ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα ξεκαθαρίσει όμως ότι αυτή θα πρέπει να γίνει με κοινές μετοχές μετά ψήφου και όχι χωρίς ψήφο  όπως αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Στην ουσία με τον τρόπο θα επιχειρήσει την εθνικοποίηση των τραπεζών εξηγώντας ότι «είναι ιδιαίτερα απαραίτητη και απόλυτα αναγκαία σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς» καθώς οι «δημόσιες τράπεζες» θα λειτουργήσουν ως εργαλείο «ανάπτυξης, παραγωγής και κοινωνικής χρηματοπιστωτικής πολιτικής με στόχο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών».


«Μονομερείς ενέργειες μόνο για λόγους επιβίωσης»

Επιπροσθέτως, θεωρείται βέβαιη η αποσαφήνιση ορισμένων ζητημάτων που έχουν να κάνουν με το ενδεχόμενο αναστολής πληρωμών προς το εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει ότι δεν είναι αυτοσκοπός οι μονομερείς ενέργειες -όπως για παράδειγμα αναστολή πληρωμών – θα επισημάνει όμως πως αυτές θα γίνουν μόνο αν προκύψει ζήτημα επιβίωσης της χώρας και του λαού στέλνοντας με τον τρόπο αυτό μήνυμα ότι το πιστόλι δεν αποσύρεται από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Πέραν τούτων, θα παρουσιαστεί ο γενικότερος στόχος της δημιουργίας μετώπου από της χώρες του Νότου προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις για βιώσιμη ευρωπαϊκή λύση, μορατόριουμ αποπληρωμής του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης και απασχόλησης για το υπόλοιπο, στα πρότυπα της απόφασης για τη Γερμανία το 1953.

«Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι δική μας επιλογή»

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επισημάνει ότι η  προοπτική της εξόδου μιας χώρας από το ευρώ χρησιμοποιείται ως κυρίαρχος εκβιασμός στην πορεία προς τις εκλογές και θα σημειώσει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να εκβιάσουν τους ψηφοφόρους. Θα εξηγήσει ότι η Ευρώπη των μνημονίων είναι καταδικασμένη να διαλυθεί και θα τονίσει ότι το κόμμα «δεν πρόκειται να υποκύψει στον κυρίαρχο εκβιασμό και να αθετήσει  το αντιμνημονιακό ανορθωτικό προοδευτικό πρόγραμμά του , δίχως το οποίο η καταστροφή της χώρας, είτε εντός είτε εκτός ευρωζώνης, θα είναι μοιραία και απόλυτη».

Δείτε περισσότερα εδώ
 protothema.gr

Read more...

Ο Βενιζέλος σκέφτεται να «μετακομίσει» στη Β’ Αθηνών για να κόψει τον Ραγκούση



Ο Βενιζέλος σκέφτεται να «μετακομίσει» στη Β’ Αθηνών για να κόψει τον Ραγκούση
Τα ψηφοδέλτια των κομμάτων κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο το βράδυ, πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα όμως, μπορεί να γίνουν, μέχρι την Παρασκευή, οπότε και θα κατατεθούν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας.

Μπορεί π.χ. κάποιοι υποψήφιοι να αποσυρθούν χωρίς να αντικατασταθούν ή ακόμη, οι αρχηγοί να μετακινηθούν σε άλλη περιφέρεια.

Στο πλαίσιο αυτό, στην Ιπποκράτους λέγεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχεται εισηγήσεις και μάλιστα το σκέφτεται, να μετακομίσει από το Ηράκλειο στη Β’ Αθηνών και στην περίπτωση κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να εκλέξει πέντε βουλευτές, να επιλέξει αυτή την περιφέρεια, σπρώχνοντας εκτός Βουλής τον Γιάννη Ραγκούση και κάνοντας ένα μεγάλο δώρο στην Εύα Καϊλή.

Θα πείτε, δεν ήταν ευκολότερο να αλλάξει τη σειρά στην Β΄ Αθηνών; Θα ήταν, αλλά θα είχε πολλές αναταράξεις προεκλογικά- απαντούν από την Ιπποκράτους.

Άβυσσος η ψυχή του ΠΑΣΟΚου…


Θε.Δα.
 http://newpost.gr

Read more...

Το ΠΑΜΕ για τη "Βοήθεια στο σπίτι"


Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» που λήγει στις 30 Ιουνίου και να ανανεωθούν οι συμβάσεις των 4.000  εργαζομένων σε αυτό, προκειμένου να μη χάσουν αυτή την κοινωνική στήριξη οι 130.000 ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ, ζητά το ΠΑΜΕ.
«Απαιτούμε τώρα να ανανεωθούν οι Συμβάσεις Εργασίας των εργαζομένων και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια αλλά και η επέκταση του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
Τώρα πρέπει να δοθεί τέλος στην εργασιακή ομηρία 4000 εργαζομένων στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ». Να σταματήσει η χρόνια συνεχιζόμενη ανασφάλειά τους, με την άμεση μονιμοποίησή τους, χωρίς κανέναν όρο ή άλλη προϋπόθεση», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΠΑΜΕ.enikos.gr

Read more...

Πυρά Πεταλωτή κατά Βενιζέλου – ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ


 «Πυρά» κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και των ηγεσιών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ εξαπέλυσε ο Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή τους επικεφαλής («ανθρώπους του τουρκικού προξενείου» τους αποκαλεί) των ψηφοδελτίων στη Ροδόπη.
Η απόφαση της Ιπποκράτους να τον κατατάξει σε μη εκλόγιμη θέση είναι προφανές ότι εξόργισε τον Γιώργο Πεταλωτή, που σε δήλωσή του εκφράζει την πικρία του που ούτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ούτε κανένα άλλο από τα κεντρικά στελέχη της Ιπποκράτους, δεν τον πήραν ούτε ένα τηλέφωνο έστω διαχειριστικά, παρότι για περίπου 2 χρόνια ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Παράλληλα, σχολιάζοντας τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στο νομό κάνει λόγο για επικεφαλής – ανθρώπους του τουρκικού προξενείου. Συγκεκριμένα σε μήνυμά του που απέστειλε με sms σημειώνει: «Ανακοινώθηκαν οι λίστες και στη Ροδόπη. Και OK ας αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ.
Είναι ένας δημοκράτης άνθρωπος, κεντροαριστερός και θέλει εκπροσώπηση στον τόπο του.
Να ψηφίσει Χατζηοσμάν, ΠΑΣΟΚ,
Καραγιουσούφ ΣΥΡΙΖΑ ή Ιλχάν (Δημοκρατική Αριστερά);;;
Όλα προϊόντα του τουρκικού προξενείου. Μόνο η ΝΔ έχει χριστιανό.
Ντροπή. Και σε όσους κεντρικούς που στον κυβερνητικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, που υπερασπιζόταν τα πάντα δεν πήραν ούτε ένα τηλέφωνο έστω διαχειριστικά».papaioannou

Read more...

«Αδελφικοί οι δεσμοί μας με την ΑΔΕΔΥ, παρά τη δυσαρέσκεια» υπενθυμίζει ο Ευ.Βενιζέλος

«Είμαστε εδώ για να πούμε αλήθειες»


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο για να πούμε αλήθειες, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της συνάντησής του με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος έχει στενούς και αδελφικούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι και παραμένουν, παρόλο που «μπορεί αυτή την περίοδο να ζούμε τη δυσαρέσκεια και την απαισιοδοξία και πολλές φορές την αγανάκτησή του».

«Το δίλημμα των επικείμενων εκλογών είναι αν θα πορευτούμε μόνοι μας, με τη γραμμή της μονομερούς καταγγελίας της δανειακής σύμβασης -που είναι παιχνίδι με τη φωτιά και που μπορεί να μας οδηγήσει είτε από επιλογή είτε από λάθος έξω από το ευρώ με τραυματικές συνέπειες- ή στη γραμμή της θαρραλέας αναθεώρησης, με θεμέλιο λίθο την παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη δημοσιονομική προσαρμογή, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα μπορούσε να παραταθεί «όσο γίνεται περισσότερο, ίσως και για τρία χρόνια» αν βρεθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία -όπως τόνισε- μπορούν να βρεθούν και συμπλήρωσε ότι πάνω σε αυτό μπορούν να οικοδομηθούν τα έξι σημεία για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης.

Αναφερόμενος στο δεύτερο σημείο της πρότασής του, «που αφορά σε μεγάλο βαθμό τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο» ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι για τη συλλογική αυτονομία και τις εργασιακές σχέσεις «πάντα ζητούσαμε στη σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα να κινούνται σε επίπεδα σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο, αλλά η επιμονή της τρόικας υπαγορευόταν και από πιέσεις συγκεκριμένων κύκλων στην Ελλάδα που ακολούθησαν παρασκηνιακές διαδικασίες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε, επίσης, ότι «πάντα αγωνιστήκαμε να μην υπάρχει πάνω από τα κεφάλια των δημοσίων υπαλλήλων η απειλή της απόλυσης και της μείωσης συγκεκριμένου αριθμού χωρίς αυτό να προκύπτει μέσα από μια σοβαρή μελέτη και από μια ανάγκη αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών» σημειώνοντας πως κάθε σοβαρή τέτοια μελέτη οδηγεί απλώς στην ανάγκη εσωτερικών μετακινήσεων και όχι απολύσεων.

«Η αλήθεια είναι ότι αν δει κανείς πόσοι είναι οι συνολικά απασχολούμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα σώματα ασφαλείας και στην εκπαίδευση, στους υπόλοιπους κλάδους της δημόσιας διοίκησης υπάρχουν σχετικά λίγοι δημόσιοι υπάλληλοι, που επωμίζονται ένα πολύ μεγάλο έργο» προσέθεσε.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι η εργασιακή εφεδρεία και η πρόβλεψη της δανειακής σύμβασης για συγκεκριμένο αριθμό μείωσης του προσωπικού, ήταν σημεία στα οποία επέμενε η τρόικα στη διαπραγμάτευση και τα οποία «εμείς δεν είχαμε αποδεχτεί, αλλά έπρεπε κάποια στιγμή να σταθμίσουμε τα δεδομένα, να δούμε αν πρέπει να υπογραφεί η σύμβαση για να μειωθεί το χρέος και να λάβουμε τα χρήματα ή αν έπρεπε να επιμείνουμε σε κάτι που θα μπορούσαμε να το θέσουμε στην πρώτη αναθεώρηση της σύμβασης».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι γνωρίζει πως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι υπέρ της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης, «δεν θέλουν όμως να απειλείται η δουλειά τους, η μονιμότητά τους, οι συνταγματικές εγγυήσεις».

Όλοι θέλουν να αναδιοργανωθεί η δημόσια διοίκηση και να εκσυγχρονιστούν οι διαδικασίες του κράτους, να υπάρχουν σύγχρονος κώδικας διοικητικής διαδικασίας και διοικητικής οικονομίας και ένα πειθαρχικό δίκαιο που «να χωρίζει την ήρα από το στάρι» προσέθεσε.

Στη συνάντηση συμμετέχουν και ο τέως υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, καθώς και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Το βολεμένο ΠΑΣΟΚ μετακόμισε στην Κουμουνδούρου, δήλωσε ο Π.Ψωμιάδης

Ανεβαίνουν οι προεκλογικοί τόνοι


Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα επιτέθηκε ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα Παναγιώτης Ψωμιάδης, δηλώνοντας ότι το «βολεμένο κι επικίνδυνο ΠΑΣΟΚ μετακόμισε στην Κουμουνδούρου». Επίσης, χαρακτήρισε «συμμορία της δραχμής» αυτούς που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και διατύπωσε ερωτηματικά για την προέλευση των χρημάτων που ξοδεύει προεκλογικά.
«Χωραφάς, Κοτσακάς, Ραυτόπουλος, ισχυροί σύμβουλοι μέχρι χθες του Άκη Τσοχατζόπουλου, είναι σήμερα σύμβουλοι και πρόσωπα-κλειδιά δίπλα στον κ. Τσίπρα, είναι τα πρόσωπα που κατευθύνουν τον κ. Τσίπρα» τόνισε ο κ. Ψωμιάδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Και προσέθεσε: «Δεν τα λέω εγώ αυτά, τα γράφουν έγκριτες εφημερίδες. Το ερώτημα είναι τι εκφράζουν αυτά τα μπουμπούκια; Δεν είναι περίεργο ότι ξαφνικά δυνάμωσε οικονομικά ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την πλούσια προεκλογική καμπάνια; Ποιοι καθοδηγούν και ποιοι χρηματοδοτούν; Πάντως, ο Σόρος, ο βασιλιάς των κερδοσκόπων, όπως γράφεται, στηρίζει Τσίπρα. Δεν πρέπει να παραδώσουμε τη χώρα στην αριστερή δικτατορία του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Ψωμιάδης παρουσίασε στους δημοσιογράφους ένα μικρό λεωφορείο της ΝΔ, με το οποίο ο ίδιος θα ταξιδέψει σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα για να συντονίσει τον προεκλογικό αγώνα.
Για τον εαυτό του, ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε: «Είμαι αντιμνημονιακός, διότι δεν μπορεί να αντέξει ο λαός άλλες θυσίες». Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο σχολίασε ότι είναι άδικο αυτό που του συμβαίνει, κάθεται σε μια «ηλεκτρική καρέκλα», αλλά έχει κάνει και αυτός λάθη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Bουλευτής της "Χρυσής Αυγής", εμφανίστηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με συνοδεία ...φουσκωτών (ΒΙΝΤΕΟ) ...



Νέα ένταση πριν από λίγο έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Αυτή την φορά οι εργαζόμενοι τα "έβαλαν" όχι με τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά εμφανίστηκε

με βουλευτή της Χρυσής Αυγής που... είναι ταυτόχρονα και εργαζόμενος στο δήμο Θεσσαλονίκης ο οποίος εμφανίστηκε για να ...διαδηλώσει παρουσία δύο φουσκωτών! Οι εργαζόμενοι στην παρουσία των ...συνοδών άρχισαν να αντιδρούν έως ότου τελικά απομακρύνθηκαν.
Δείτε Βίντεο από τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν πριν:

Read more...

Tο είδαμε κι αυτό: Σπίτι στα Σκόπια χτίζει ο Μπουτάρης!...



Όπως αναφέρουν σήμερα τα σκοπιανά μμε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρης ζήτησε και πήρε άδεια απ΄το συμβούλιο της πόλης Krucevo στην νότια ΠΓΔΜ για ανέγερση κτιρίου 30 δωματίων το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως μουσείο αλλά και ως κατοικία!
Συγκεκριμένα...
πληροφορίες του σκοπιανού δικτύου "kanal 5" αναφέρουν πως ο κ.Μπουτάρης κατάγεται απ'τη συγκεκριμένη περιοχή και το σπίτι θα χτιστεί σύμφωνα με τη βλάχικη αρχιτεκτονική όπως ακριβώς ήταν και τιο σπίτι των γονιών του..

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί το Krucevo τον ερχόμενο Αύγουστο όπου και θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου..

Τι να σχολιάσει κανείς;
Ελπίζουμε να διαψευστεί η είδηση αν και συνήθως το Kanal 5 διακινεί αξιόπιστες πληροφορίες.O κυρ γιάννης -στην καλύτερη περίπτωση- σκοπεύει να προελκύσει σκοπιανούς τουρίστες στην πόλη και διαλέγει πάλι τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποίησε τόσο με τους Τούρκους (όπου πρότεινε να επαναφέρουν στις οδούς της πόλης τις τουρκικές ονομασίες) ή τους Ισραηλινούς (με την πρόταση για τη δημιουργία πάρκου αφιερωμένου στη γενοκτονία ακριβώς στηνν αρχή της Λ.Νίκης -πάρκο Ελευθερίας).Ίσως βέβαια η εξήγηση να είναι λίγο πιο περίπλοκη και ..καθόλου ευχάριστη.Θα το ερευνήσουμε..

Αυτό που είναι σίγουρο πάντως είναι πως η διένεξη για το όνομα,οι συνεχείς προκλήσεις από μέρους των σκοπιανών,το περί δικαίου αίσθημα των κατοίκων της Μακεδονίας αλλά και η συγκυρία που βρίσκει τη χώρα μας να βάλλεται από παντού αποτελούν λεπτομέρειες για τον συμπαθή -κατά τ΄άλλα- μπαρμπα γιάννη..

http://greece-salonika.blogspot.com


Read more...

Αιχμηρά twitter από τον Πάγκαλο ...





Διαβάστε τρία μηνύματα του Θεόδωρου Πάγκαλου που θα συζητηθούν...

«Το κόμμα μου με αγνόησε τελείως από τη στιγμή που εγκατέλειψα τη Βουλή» αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter ο Θεόδωρος Πάγκαλος. ...




Και στο επόμενο μήνυμα σημειώνει «Πρέπει να κάνουμε τακτικό συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές. Να ληφθούν υπόψη όλες οι νέες δυνάμεις».

Μάλιστα ο Θεόδωρος Πάγκαλος προχωράει ένα βήμα παραπέρα και κάνει λόγο για νέα ηγεσία. «Πρέπει να προσαρμόσουμε τις δομές και την κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ στον 21ο αιώνα, και να εκλέξουμε και την ανάλογη ηγεσία».






real.gr


Read more...

Παπαρήγα: Ούτε μία ψήφος σε όσους τρομοκρατούν το λαό...



Όσοι τρομοκρατούν το λαό με την πτώχευση δεν πρέπει να πάρουν ούτε μια ψήφο, διεμήνυσε η Αλέκα Παπαρήγα, και στρέφοντας τα πυρά της στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε και εκείνους που υποστηρίζουν πως... δεν υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης, ότι εγκληματούν σε βάρος του λαού.

Σε δηλώσεις κατά την περιοδεία της στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε επίσης πως το «όχι στο μνημόνιο, όχι στα αντεργατικά μέτρα» και το «πάση θυσία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είναι δυο πράγματα ασυμβίβαστα.

«Ο λαός», επανέλαβε, «πρέπει να συνειδητοποιήσει την ανάγκη αποδέσμευσης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο έξοδο από την Ευρωζώνη, αλλά απαλλαγή από τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτίμησε πως η φιλολαϊκή ανάπτυξη είναι ασυμβίβαστη με την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση» .

Το ΚΚΕ, υποστήριξε η κ. Παπαρήγα, πρέπει να είναι πανίσχυρο στη Βουλή, ώστε να αξιοποιήσει τη δυνατότητα στην επόμενη Bουλή που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «θα είναι κινούμενη άμμος», «να υπάρξουν κάποιοι νόμοι που να ανατρέπουν κάτι, έστω και ένας νόμος φιλολαϊκός να βγει είναι θετικό». Πάνω απ' όλα, τόνισε, πρέπει να οργανωθεί ο λαός «για να διεκδικήσει το ψωμί του στο ενδεχόμενο της άναρχης πτώχευσης» και στο σημείο αυτό, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως ο κίνδυνος της άναρχης ή προγραμματισμένης πτώχευσης είναι υπαρκτός.

Όποιοι όμως τρομοκρατούν το λαό με την πτώχευση για να παραλύσει δεν πρέπει να πάρουν ούτε μια ψήφο, παρατήρησε η γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ «αυτοί που λένε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκληματούν, γιατί αφήνουν το λαό ανοργάνωτο και αφοπλισμένο».
naftemporiki.gr


Read more...

Σοκ: Νέο αναδρομικό χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ...



Πριν καλά-καλά εμφανιστεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το περίφημο ΕΕΤΗΔΕ για το 2012, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες καλούνται να πληρώσουν ένα νέο «κρυφό» χαράτσι το ύψος του οποίου μπορεί να... υπερβαίνει ακόμη και τα 100(!) ευρώ. Υπεύθυνοι αυτή τη φορά είναι οι δήμοι οι οποίοι αναζητούν αναδρομικά το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και μάλιστα για μια ολόκληρη 5ετία.

Το αναδρομικό χαράτσι επιβάλλεται σε δόσεις ενώ η πρώτη δόση έχει ήδη αποτυπωθεί στους λογαριασμούς που λαμβάνουν οι πελάτες της ΔΕΗ μέσα στον Μάιο. Μάλιστα, στους λογαριασμούς δεν υπάρχει καμία απολύτως αιτιολόγηση της επιβάρυνσης με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναρωτιέται πως προκύπτει το χαράτσι. Η αιτία, είναι η εξής:

Μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, εκτός από το ΕΕΤΗΔΕ (το λεγόμενο έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών), εισπράττονται τα δημοτικά τέλη αλλά και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ). Συνήθως, στο ΤΑΠ δεν δίνουμε σημασία καθώς το ποσό είναι μικρό. Τώρα όμως, θα μας φανεί και θα μας τσούξει καθώς ζητούν αναδρομικά πέντε ετών.
πηγη fpress.gr


Read more...

Ανησυχία από τα δημοσιεύματα περί απόρριψης του σχεδίου στήριξης της Bankia

Διαψεύδουν ΕΚΤ και Μαδρίτη


  (Φωτογραφία:  Reuters )


Μαδρίτη, Ισπανία
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) απέρριψε χωρίς περιστροφές το ισπανικό σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας Bankia με το ποσό των 19 δις. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτούνταν έμμεσα από την ΕΚΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times που επικαλείται Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Το σχέδιο προέβλεπε να δοθούν 19 δισ. ευρώ με ομόλογα του ισπανικού δημοσίου στη μητρική εταιρία της Bankia, τα οποία στη συνέχεια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άντληση χρηματοδότησης από την ΕΚΤ μέσω των τριμηνιαίων δημοπρασιών της, ώστε να αποφευχθεί η ανάγκη να αναζητήσει η Ισπανία το ποσό αυτό από τις αγορές ομολόγων.

Η ΕΚΤ είπε στη Μαδρίτη ότι χρειάζεται μία κατάλληλη ένεση κεφαλαίων στη Bankia και ότι το σχέδιό της κινδυνεύει να παραβιάσει την ευρωπαϊκή απαγόρευση «νομισματικής χρηματοδότησης», δηλαδή της χρηματοδότησης των κυβερνήσεων από την ευρωτράπεζα.

Η απόρριψη από την ΕΚΤ φαίνεται να σκληραίνει την επιμονή της Μαδρίτης ότι η μόνη λύση στην κρίση, που ωθεί το κόστος δανεισμού της σε μη βιώσιμα επίπεδα, είναι να καταστεί η ΕΚΤ το τελευταίο καταφύγιο δανεισμού για τις κυβερνήσεις.

Ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Μαδρίτη υποστηρίζουν ότι τα σχέδια διάσωσης στην Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ιρλανδία ήταν καταστροφικά και ότι η Ισπανία δεν θα συμβιβασθεί στην άρνησή της να δεχθεί μία αντίστοιχη παρέμβαση.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι η Ισπανία εφάρμοσε τις μεταρρυθμίσεις που της ζήτησαν οι Βρυξέλλες και πρέπει τώρα να της δοθεί ανακούφιση από την ΕΚΤ, διαφορετικά το μέλλον του ενιαίου νομίσματος θα απειληθεί.

Η ισπανική κυβέρνηση θέλει να αρχίσει ξανά η ΕΚΤ το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και επίσης να ανασχεδιασθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), ώστε να λειτουργεί και ως ταμείο διάσωσης τραπεζών. «Είναι όπως ένα παιχνίδι πόκερ τώρα και δεν νομίζω ότι η Ισπανία μπλοφάρει», δήλωσε ένας κυβερνητικός σύμβουλος.

Διαψεύδουν η ΕΚΤ και η ισπανική κυβέρνηση

Η ισπανική κυβέρνηση διέψευσε τις πληροφορίες που την έφεραν να έχει θέσει υπόψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχέδιο για τη διάσωση της Bankia και ότι το σχέδιο αυτό απορρίφθηκε.

Συγκεκριμένα, ο ισπανός υπουργός Οικονομίας Λουίς ντε Γκίντος αρνήθηκε ότι η ΕΚΤ απέρριψε το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης, λέγοντας ότι «ουδέν σχέδιο ετέθη υπόψη» της ΕΚΤ.

«Η ισπανική κυβέρνηση ουδένα σχέδιο έθεσε υπόψη της ΕΚΤ και η ΕΚΤ ουδένα σχέδιο απέρριψε», υποστήριξε.

Επίσης, σε ανακοίνωση της ΕΚΤ τονίζεται ότι δεν έχει υποβληθεί τέτοιο σχέδιο και πως δεν έχει εκφράσει άποψη για σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης μεγάλης ισπανικής τράπεζας.

Παράλληλα, η ΕΚΤ τονίζει ότι είναι έτοιμη να δώσει τις συμβουλές εάν υπάρξουν τέτοια σχέδια.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ο Άκης ζητούσε το 1 εκατ. για να κλείσει στόματα

Αποκαλύψεων συνέχεια…


 
 
Τρίτα πρόσωπα εμπλεκόμενα, προφανώς, στη διαδικασία του ξεπλύματος του «μαύρου» χρήματος, φαίνεται πως έπρεπε να πληρωθούν άμεσα από τον Άκη Τσοχατζόπουλο προκειμένου να μην «ξεσπάσει θύελλα», όπως γράφει ο ίδιος ο πρώην υπουργός σε σημειώσεις του που κατασχέθηκαν στο πολιτικό του γραφείο στην Κυψέλη.

Οι πιέσεις για πληρωμές που δέχεται ο πρώην υπουργός φαίνεται πως είναι πολύ ισχυρές και όπως προκύπτει έρχονται σε μια περίοδο που εκείνος αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας. Για αυτό και ζητάει απεγνωσμένα το ποσό του 1. εκατ. ευρώ από τον άλλοτε στενό του συνεργάτη Γιάννη Σμπώκο χωρίς όμως να καταφέρει απ΄ ότι φαίνεται και να το λάβει. Για το λόγο αυτό, γράφει, ότι αναγκάζεται να καλύψει ο ίδιος το ποσό από το «απόθεμα» και από δανεισμό από τρίτους, ενώ φτάνει στο σημείο να σκέπτεται τη «συγκρότηση αμάδας σταθερής καθοδήγησης και πίεσης προς τον ΙΣ» δηλαδή τον Ιωάννη Σμπώκο…

Μάλιστα, μέσα από τις σημειώσεις αυτές εξηγείται και γιατί ο πρώην υπουργός σε άλλα χειρόγραφά του μιλάει για 1 εκατ. ευρώ που πρέπει να του επιστρέψει ο άλλοτε στενός του συνεργάτης ενώ σε άλλα για 920.000 ευρώ. Ο Ι. Σμπώκος φαίνεται να του έστειλε κάποια στιγμή γύρω στις 70.000 ευρώ - «ψίχουλα» όπως τα χαρακτηρίζει ο Α. Τσοχατζόπουλος - και στη συνέχεια να έκλεισε εντελώς την «στρόφιγγα» της …χρηματοδότησης. Το αποτέλεσμα ήταν ο πρώην υπουργός να υποστεί …οικονομική ασφυξία φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να μην μπορεί να εξοφλήσει λογαριασμούς ΔΕΚΟ του γραφείου του.  Επιπλέον, να δέχεται ισχυρές πιέσεις για πληρωμές από πρόσωπα που δεν κατονομάζει πλην όμως αυτά – όπως προκύπτει – τον πίεζαν πολύ!

Πιο συγκεκριμένα, σε μια από τις σημειώσεις του ο Α. Τσοχατζόπουλος αναφέρει μιλώντας, προφανώς, για τον Ι. Σμπώκο: «Το πρόβλημα που δημιούργησε είναι ότι αυτός με κοροϊδίες πάνω από χρόνο – από το 2010 – διαβεβαίωνε ότι βρήκε ασφαλείς διαδικασίες και τρόπους διακίνησης σταδιακά του 1 εκα. στο εξωτερικό και παραλαβή του κάτι όμως που ποτέ δεν λειτούργησε. ….Δημιουργούσε κάθε φορά ένα σενάριο για αποστολή στη Ρωσία, στην Ουκρανία που πάντα κάτι συνέβαινε και δεν πραγματοποιούνταν εκτός από τα αυτά τα ψίχουλα 50.000 +20.000. Καμία καινούργια αποστολή επιστροφής από τα παραπάνω. Συνέπεια: η μη αποστολή τελικά παρά τις υποσχέσεις και τις συμφωνίες που δεχόμουν για πολλούς μήνες!!! Και δέχθηκα να καλύψω από το απόθεμα μου αυτά που καθυστερούσε και δεν έρχονταν και προς το τέλος μόνο κατάλαβα ότι είναι παλιανθρωπιά, ότι υπήρχε σκόπιμη κοροϊδία….». Είναι φανερό πια ότι ο πρώην συνεργάτης του ενώ υπόσχεται τα χρήματα στον Α. Τσοχατζόπουλο δεν του τα επιστρέφει ποτέ είτε γιατί δεν μπορεί (σ.σ. ο Γ. Σμπώκος είναι κατηγορούμενος για ξέπλυμα στην υπόθεση των υποβρυχίων) είτε γιατί δεν θέλει.

Σε άλλο χειρόγραφό του ο Α. Τσοχατζόπουλος αναφέρει: «Θέλω να γνωρίζεις να καταλάβεις ότι αν δεν φέρω λεπτά τώρα σε όλους αυτούς επειδή είναι σε τραγική οικονομική  κατάσταση θα ξεσπάσει θύελλα. …Γνωρίζουν όλοι πλέον τη ζημιά που μου έκανες…..Παρά τις υποσχέσεις δεν μου επέστρεψες καθόλου χρήματα. Τα υποσχόμενα που δεν ήρθαν ποτέ τα κάλυψα εν τω μεταξύ εγώ από το αποθεματικό και όταν ξέμεινα με δανεισμό από τρίτους!!! Για αυτό είμαι καταχρεωμένος! Καταλαβαίνεις ή όχι; …Για αυτό δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Φέρε άμεσα τα χρήματα….είτε μέρος άμεσα από τις 900.000».

Ακόμη, σε άλλη σημείωση του αναφέρει: «Προς το τέλος μόνο κατάλαβα την σχεδιασμένη πρόθεση να με ζημιώσεις σημαντικά. …..Για αυτό σήμερα διεκδικούμε από «ΑΥΤΟΝ» την άμεση πληρωμή επιτέλους όλων των αποστολών επιστροφής που είχαν συμφωνηθεί από το 2010 δηλαδή 920.000 ευρώ καθώς και το επιπλέον κόστος που μου δημιούργησε η απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά του. Για το σκοπό αυτό συγκροτείται ομάδα σταθερής καθοδήγησης και πίεσης προς τον ΙΣ».

«Θα έρθουν νέα χτυπήματα»

Για μια ακόμη φορά ο πρώην υπουργός είναι προφητικός για την τροπή που θα πάρει η διερεύνηση της υπόθεσής του. Αναφέρει: «Κακή εξέλιξη της υπόθεσης … Θα έρθουν νέα χτυπήματα που τα γνωρίζουμε. Θα ασκηθεί δίωξη…θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου. Πρέπει να αντέξω τώρα τα χτυπήματα όπως άντεξα ένα χρόνο και τώρα στο τέλος ακόμη περισσότερο»

Σε άλλη σημείωσή του μιλάει και πάλι για το οικονομικό: ««Σκέψου καλά το οικονομικό!!!! Για μένα έχει τεράστια σημασία τώρα. Είμαστε μεταξύ μας, με τους ανθρώπους μας σε βαθιά κρίση. Αιτία έλλειψή χρημάτων….Μου ζητάτε να κινητοποιηθώ, να πάρω πρωτοβουλίες να δράσω και να λύσουμε μαζί θέματα. Καλά δεν καταλαβαίνουνε ότι χωρίς επαρκή χρήματα δεν θα μπορέσω να κάνω οτιδήποτε».

Την  ίδια  ώρα σε συμπληρωματική απολογία, πιθανότατα εντός του Ιουλίου, αναμένεται να κληθεί από τους ανακριτές της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών, ο πρώην υπουργός 'Αμυνας 'Ακης Τσοχατζόπουλος ώστε να δώσει εξηγήσεις για την πληθώρα των στοιχείων που προέκυψαν από την αξιολόγηση των χιλιάδων σελίδων του κατασχεθέντος αρχείου του.protothema.gr

Read more...

Λαγκάρντ: "Πήρα ένα μάθημα από την Ελλάδα"

Ας πρόσεχε...



 
Έντονη δυσαρέσκεια φέρονται να έχουν εκφράσει  αρκετά μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  για  τις ατυχείς δηλώσεις της διευθύντριας του ιδρύματος Christine Lagarde στον Guardian και την ατυχέστατη σύγκριση της Ελλάδος με τα παιδιά της Αφρικής.

Πληροφορίες του protothema.gr  αναφέρουν ότι το κλίμα είναι βαρύ και αρκετά μέλη του Ταμείου δεν έχουν  ικανοποιηθεί από τις εξηγήσεις που η ίδια έδωσε μέσω Facebook μετά τον  καταιγισμό αντιδράσεων από χιλιάδες Έλληνες στην προσωπική της ιστοσελίδα.

Πληροφορίες από την Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι η Γαλλίδα πολιτικός "τα άκουσε" από μέλη της διοίκηση του ΔΝΤ, τα οποία ζήτησαν εξηγήσεις για τις πρόσφατες δηλώσεις της.

Μάλιστα, η κα Λαγκάρντ φέρεται να δήλωσε ότι "πήρα ένα μάθημα" από το συγκεκριμένο θέμα, ενώ πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι για να αμβλύνει το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί ενδέχεται η ίδια να προβεί στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων την ερχόμενη Πέμπτη αντί, όπως συνηθίζεται, του εκπροσώπου της.

Στο ταμείο επίσης δεν είδαν με θετικό μάτι - ακριβώς γιατί βάζει στο στόχαστρο το κύρος του ιδρύματος - τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν  την ισχυρή γυναίκα του ΔΝΤ να μην εκπληρώνει την φορολογικές της υποχρεώσεις την ίδια ώρα που κάνει τέτοια κριτική σε μια χώρα ενταγμένη και μάλιστα σε αυστηρότατο  πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής όπως στην Ελλάδα, όπου οι Έλληνες καλούνται σε θυσίες υπέρ άνω των δυνάμεων τους.
Πληροφορίες μάλιστα πολύ καλά διασταυρωμένες αναφέρουν  πως τα προσεχή 24ωρα θα δούμε συνέντευξη της κ. Λαγκάρντ σε μεγάλο ελληνικό ΜΜΕ όπου εκεί θα έχει και το χρόνο και το έδαφος να ανασκευάσει πλήρως και να αντιστρέψει το κλίμα που δημιουργήθηκε εις βάρος της.

Στο ταμείο επίσης δεν είδαν με θετικό μάτι - ακριβώς γιατί βάζει στο στόχαστρο το κύρος του ιδρύματος - τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν  την ισχυρή γυναίκα του ΔΝΤ να μην εκπληρώνει την φορολογικές της υποχρεώσεις, την ίδια ώρα που κάνει τέτοια κριτική σε μια χώρα ενταγμένη και μάλιστα σε αυστηρότατο  πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής όπως η Ελλάδα, όπου οι Έλληνες καλούνται σε θυσίες υπεράνω των δυνάμεων τους.

Η κ. Lagarde πάντως θα επιμένει στην αυστηρή τήρηση  του προγράμματος  δημοσιονομικής προσαρμογής.   Πηγές από το ταμείο τόνιζαν πως παρά το ατυχές των δηλώσεων «η διοίκηση του ιδρύματος  εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στο κύρος και την υπευθυνότητα της κ. Λαγκάρντ αφού ανταποκρίνεται πλήρως και με θετικά για το ταμείο αποτελέσματα».

Κοινώς μάζεψε κάποια δισ. για τα ταμείου του ταμείου…
Θυμηθείτε εδώ τις επίμαχες δηλώσεις Λαγκάρντ.

Διαβάστε επίσης εδώ για τον σάλο που προκλήθηκε με αναρτήσεις στη σελίδα της στο Facebook και εδώ  για την προσπάθεια ανασκευής του θέματος από την ίδια..protothema.gr

Read more...