Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Με 43 νέα ονόματα οι λίστες των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας

Ψηφοδέλτια με... συμμάχους


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Σαράντα τρεις νέους υποψήφιους, σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου -εκ των οποίων 14 προέρχονται από τη Δημοκρατική Συμμαχία, τρεις από τον ΛΑΟΣ, πέντε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ένας από τη Δράση- περιλαμβάνουν οι λίστες της Νέας Δημοκρατίας σε όλες της περιφέρειες της χώρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, εκτός από τη Μεσσηνία, όπου εκλέγεται από το 1977, θα είναι αυτή τη φορά υποψήφιος, όχι στη Μαγνησία όπως στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά στην περιφέρεια Αττικής, για να ενισχυθεί το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Δείτε όλη τη λίστα των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ εδώ. Στο σύνολο των 412 υποψηφίων βουλευτών, οι 139 είναι γυναίκες.

Το ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος θα ανακοινωθεί την Παρασκευή. Σε αυτό αναμένεται να ηγείται η Ντόρα Μπακογιάννη και να ακολουθούν ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Γιάννης Μιχελάκης.

Στη ΝΔ ευελπιστούν ότι το κόμμα θα αυξήσει το ποσοστό του, εκλέγοντας και τέταρτο βουλευτή επικρατείας, έτσι ώστε να μην χάσει την έδρα του κανείς από τους τρεις που εξέλεξε στις 6 Μαΐου (Χ.Αθανασίου, Χρ.Λαζαρίδης και Γ.Μιχελάκης).

Στις Σέρρες, τελευταίος στη λίστα -για συμβολικούς λόγους- είναι ο γιος του Αχιλλέα Καραμανλή, Κώστας.

Αλλαγές σε σχέση με την 6η Μαΐου υπάρχουν στο νομό Ηρακλείου, όπου, μετά τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, τοποθετήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, πρώην βουλευτής της ΔΗΣΥ.
Επίσης, στο νομό Χανίων ετέθη επικεφαλής ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, επίσης πρώην βουλευτής της ΔΗΣΥ.
Αλλαγές υπάρχουν επίσης στην Κεφαλλονιά και την Ηλεία, όπου υπήρξαν γκρίνιες και πιέσεις για διαφορετικούς λόγους.

Στο νομό Ηλείας δεν μπαίνει σε εκλόγιμη θέση ο πρώην βουλευτής της ΔΗΣΥ Γιώργος Κοντογιάννης, μετά τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων αλλά και των δύο άλλων βουλευτών Κώστα Τζαβάρα και Διονυσίας Αυγερινοπούλου.

Στην Κεφαλονιά (μονοεδρική στην οποία η ΝΔ δεν εξέλεξε βουλευτή στις 6 Μαΐου), αλλάζει το ψηφοδέλτιο και τίθεται επικεφαλής ο Πέτρος Αλιβιζάτος, πρώην υφυπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση του Λ.Παπαδήμου.

Στην ένατη θέση στην Α' Αθήνας, περιφέρεια στην οποία η ΝΔ στις 6 Μαΐου είχε καταλάβει οκτώ έδρες, τοποθετείται ο προερχόμενος από το ΛΑΟΣ, πρώην βουλευτής Θανάσης Πλεύρης.
Στην κορυφή της λίστας στην Α' Αθήνας είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά την πρωτιά της στις προηγούμενες κάλπες, και ο ακλουθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Νικήτας Κακλαμάνης, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Παναγιώτης Μηταράκης, ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Ανδρέας Ψυχάρης.

Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος εντάχθηκε προ ημερών στη ΝΔ, δεν είναι υποψήφιος, κατόπιν δικής του επιθυμίας.
Στη Β' Αθηνών στη κορυφή της λίστας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Α' Πειραιά ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στη Β' Πειραιά ο Γιάννης Τραγάκης, στο Υπόλοιπο Αττικής -κάτω από τον κ. Σαμαρά- ο Μάκης Βορίδης, στην Α' Θεσσαλονίκης πρώτος είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και στη Β' Θεσσαλονίκης ο Θ.Καράογλου.  
Σε μη εκλόγιμες θέσεις στην Β' Αθήνας τοποθετούνται ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και η Αλεξάνδρα Πετραλιά από την ΔΗΣΥ.
* Ο κ. Κωνσταντίνος Πατέρας, πρώην υποψήφιος Βουλευτής στο νομό Τρικάλων, με το ΛΑΟΣ, είχε την Τρίτη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, στον οποίο ανακοίνωσε την απόφασή του να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: