Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σκληρή δήλωση Τσίπρα για τις παρέμβασεις σχετικά με την έξοδο της χώρας από το ευρώ

«Λυπούμαστε για την κατάντια τους»


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στις συνεχείς παρεμβάσεις για το θέμα της Ελλάδας και την παραμονή στο Ευρώ.

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα του Reuters για τηλεφώνημα του Λουκά Παπαδήμου στον Ζοζέ Μπαρόζο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι με την κ. Κατσέλη συμφώνησαν πως μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την Ελλάδα, τη σταθερότητα της οικονομίας, δεν είναι οι εταίροι, αλλά εγχώριες δυνάμεις που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με θεσμικά και εξωθεσμικά κέντρα των Βρυξελλών.

«Υπό το πρίσμα αυτό η αποκάλυψη δεν μας ξάφνιασε. Αυτό που μας ξαφνιάζει είναι το πόσο αδίστακτοι είναι ορισμένοι, που προκειμένου να παίζουν πολιτικά παιχνίδια, δεν διστάζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της οικονομίας.»

Στην ίδια ανεύθυνη και τυχοδιωκτική σκοπιμότητα, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, εντάσσεται και η σπουδή της Εθνικής Τράπεζας να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεσή της για το ευρώ.

Λυπούμαστε για το κατάντημα των πανικόβλητων, μέσα και έξω από τη χώρα, είπε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως -ό,τι και να επινοήσουν- δεν θα χειραγωγήσουν την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Ο λαός στις 17 Ιουνίου θα γυρίσει σελίδα, τόνισε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε σημειώνοντας ότι οι αριστερές δυνάμεις ενώνονται για να γράψουν τις σελίδες του μέλλοντος.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: