Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

[Βιντεο] Δείτε τι αποκαλύπτει σε ομιλία του πριν απο 18 χρονια ο Α. Παπανδρέου για το ρόλο της σημερινής Ευρώπης στην Ελλάδα


20131102-173953.jpg
Δείτε τι γνώριζε ο Ανδρέας Παπανδρέου ως πρωθυπουργός στη σύνοδο κορυφής στις Κάννες το 1995 για το ρόλο της Ευρώπης. Το κρίσιμο λεπτό ειναι στα 3′ και 13” . Δείτε το βίντεο εδω:

Read more...

Διορισμός επιλαχόντων προηγούμενων διαγωνισμών ΑΣΕΠ χωρίς νέα προκήρυξη...


Τροποποιήσεις στο σύστημα προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, που όμως δημιουργούν ερωτήματα για καταστρατήγηση της αξιοκρατίας, φέρνει το...
σχέδιο νόμου "Ρυθμίσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Διοικητικής Διακυβέρνησης".

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, στο άρθρο 8 του εν λόγω νομοσχεδίου ορίζεται πως η κάλυψη θέσεων τακτικού προσωπικού των υπηρεσιών και των νομικών προσώπων είναι δυνατόν να πραγματοποιείται έπειτα από πρόταση του ΑΣΕΠ και με την σύμφωνη γνώμη του οικείου φορέα από πίνακα επιλαχόντων προηγούμενου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, χωρίς νέα προκήρυξη.

Με άλλα λόγια, θα μπορούν να διορίζονται υποψήφιοι που κρίθηκαν μη διοριστέοι σε προηγούμενες προκηρύξεις.

Το επιχείρημα που προβάλλει η κυβέρνηση για τη ρύθμιση αυτή είναι πως έτσι επιταχύνονται οι διαδικασίες πρόσληψης στο Δημόσιο και μειώνεται το κόστος διενέργειας διαγωνισμών...
in.gr

Read more...

Ο Μπαλτάκος διόρισε και την γυναίκα του στη Βουλή!...


Νέα "επεισόδια" για την δράση του πολυπράγμονα γενικού γραμματέα...

Νέα στοιχεία για την δράση του πολυπράγμονα γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου, φέρνουν σήμερα ...
στο φως τα Παραπολιτικά. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ο κυβερνητικός αξιωματούχος, εκτός τον γιο του, διόρισε και την... σύζυγο του, χωρίς να κρατήσει τους τύπους, παρακούοντας τις εντολές του πρωθυπουργού που είχε ζητήσει να μην υπάρχουν διορισμοί συγγενών και φίλων. Ο Μπαλτάκος διόρισε και την γυναίκα του με μισθό 1.700 ευρώ στη Βουλή!

Αναλυτικό ρεπορτάζ και παρασκήνιο για τα "έργα και τις ημέρες" του κ. Μπαλτάκου στα Παραπολιτικά, που κυκλοφορούν σήμερα, σε όλα τα περιπτερα της χώρας...

Read more...

Η θεωρία των δυο άκρων κατέρρευσε στο Νέο Ηράκλειο...


Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Φαήλος Κρανιδιώτης και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης υπήρξαν οι "προφήτες" της θεωρίας των δυο άκρων, την οποία στη συνέχεια υιοθέτησε κι επίσημα ο Αντώνης Σαμαράς.


Θυμίζω ότι ...
σύμφωνα με τη θεωρία αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα ακραίο κόμμα, εκτός συνταγματικού τόξου, που αποτελεί κάτι αντίστοιχο της Χρυσής Αυγής στα αριστερά του πολιτικού φάσματος.

Χθες, αμέσως μετά τη δολοφονία δυο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, ο Φάηλος Κρανιδιώτης έσπευσε με ένα ειρωνικό tweet να χλευάσει όσους δεν αποδέχθηκαν τη συγκεκριμένη θεωρία. Μέχρι εκεί φαίνεται ότι μπορεί να καταλάβει, ας μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι χθες η θεωρία των δυο άκρων κατέρρευσε πανηγυρικά, δυστυχώς με τεράστιο κόστος για την ελληνική κοινωνία. Εκτιμώ ότι κανείς σώφρων άνθρωπος δεν μπορεί να εξισώσει το ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ με όσους ζώστηκαν τα κουμπούρια -που λέει και ο Φαήλος- και πιθανότατα στο όνομα κάποιας αριστερίστικης ιδεολογίας δολοφόνησαν χθες δυο τυχαία μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ελπίζω χθες να συνειδητοποίησαν κι όσοι απλοί πολίτες έσπευσαν να υιοθετήσουν τη συγκεκριμένη θεωρία ότι υπήρξαν οι ίδιοι θύματα του πολιτικού τυχοδιωκτισμού της Νέας Δημοκρατίας η οποία από τη λύσσα της να εμφανιστεί ως η μόνη πολιτική δύναμη σταθερότητας, συκοφάντησε με τρόπο χυδαίο τους πολιτικούς της αντιπάλους, ακόμα και στο διεθνές ακροατήριο.

Αργά ή γρήγορα, δεν θα χρειαστεί μόνο να ξεμπερδέψουμε με τους νεοναζί και τους λοιπούς δολοφόνους αλλά και με αυτούς που δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, πετώντας τα σκουπίδια που έχουν μέσα στο κεφάλι τους στην πόρτα μας, μέσω των ΜΜΕ. Φτάνει...


parapolitiki.com

Read more...

Επικοινωνιακό σόου της Χ.Α. ...




... η παράδοση, σήμερα, των αδειών οπλοφορίας...
Οταν ξεκίνησαν οι συλλήψεις των εγκεφάλων της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας, είχε ζητήσει από τους βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης να καταθέσουν τις άδειες οπλοφορίας.

Ωστόσο, αυτοί επέλεξαν...
να το κάνουν σήμερα, για να δώσουν "επικοινωνιακό" χαρακτήρα μετά των θάνατο των 2 υποστηρικτών της οργάνωσης χθες το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο.
 left.gr

Read more...

Λαζόπουλος o εκλεκτός!: Αυτός είναι ο νέος διοικητής στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Στο Διδυμότειχο η Κακαλή!



O άνθρωπος που στήριξε Παπανδρέου και Παπουτσή και ποτέ Βενιζέλο είναι ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης!! Έχει τη σημασία του που το αναφέρουμε αυτό, αφού φαίνεται ότι επιβραβεύεται απο το επιτελείο του Βενιζέλου!! Πολλά λόγια δεν  χρειάζονται. Ο νοών νοείτω! Ο Μπένι που το έμαθε σήμερα τι παίχτηκε τραβάει τα μαλλιά του, αφού
πέρασε ο λόγος του ... "θεού" !!!! Από αύριο μαθαίνουμε ο Μπένι θα αρχίσει να παίρνει κεφάλια...
Το gatzoli πάντως είχε δημοσιεύσει   ότι το νοσοκομείο έχει δοθεί στο ΠΑΣΟΚ και γνώριζε εξ αρχής το πρόσωπο που θα αναλάβει τη διοίκηση και γι αυτό γράφαμε πως ενώ όλοι περιμένουν ανανέωση όχι με κομματικά ένσημα, τα κόμματα συνεχίζουν το χαβά τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες η Σούλα Κακαλή κατά 99% ανηφορίζει για Διδυμότειχο.
gatzoli.gr



Read more...

Κανονικά θα διεξαχθεί το ντέρμπι στη Λεωφόρο


Κανονικά θα διεξαχθεί το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (19:30), αφού οι αρχές δεν κρίνουν πως συντρέχει λόγος ανησυχίας μετά τη διπλή δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.
Το ούτως ή άλλως μικρό ενδεχόμενο αναβολής του ντέρμπι των «αιωνίων» φαίνεται πως εξαλείφεται. Μετά τη χθεσινοβραδινή διπλή δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, υπήρχαν κάποιοι που ανησυχούσαν για την ασφάλεια στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.
Θεωρούσαν πως με την έκρυθμη κατάσταση στην Αττική και το φόβο αντιποίνων, αντιδράσεων ή διαδηλώσεων, δεν θα ήταν φρόνιμο να απασχολείτο τόσο μεγάλη αστυνομική δύναμη για την τήρηση τάξης για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και να μην είναι διαθέσιμη για άλλες ανάγκες στο λεκανοπέδιο. Ωστόσο από τη στιγμή που ούτε η διοργανώτρια αρχή, αλλά ούτε και η ΕΛ.ΑΣ έχουν θέσει τέτοιο ζήτημα, το ντέρμπι θα διεξαχθεί κανονικά και στην προγραμματισμένη του ώρα (19:30), φυσικά με ισχυρότατη αστυνομική δύναμη, όπως έχει αποφασιστεί από τις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας.
Πηγή: sport-fm

Read more...

Γεωργιάδης:Κάποιοι επιθυμούν να βυθιστεί η χώρα στο τέλμα


“Χρειάζεται ηρεμία, έχουμε πιεστεί πάρα πολύ αυτά τα χρόνια της κρίσης. πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον των παιδιών μας. Όσοι το έκαναν δεν έχουν στο μυαλό τους το κάλο της πατρίδας” τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης την επομένη της δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο που στοίχισε τη ζωή σε δυο ανθρώπους και τον βαρύτατο τραυματισμό ενός ακόμη και πρόσθεσε:
“Αν αποδειχθεί ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα κάποιοι επιθυμούν να βυθιστεί η χώρα στο τέλμα”.O κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι σε κανένα κόμμα δεν φυλάσσονται όλα τα τοπικά πολιτικά γραφεία του, κάνοντας έμμεση αναφορά στη ΧΑ να μην σπεκουλάρει πολιτικά.
“Χρειάζεται ομόθυμη καταδίκη του περιστατικού, να κινηθεί η αστυνομία όσο μπορεί πιο γρήγορα για να εντοπίσουμε τους δολοφόνους” πρόσθεσε στη συνέχεια ο υπουργός.

Read more...

Κανέλλη: Προβοκατορικά τρομοκρατική επίθεση


Η Λιάνα ΚανέλληΓια προβοκατόρικα τρομοκρατική επίθεση έκανε λόγο η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας νωρίτερα στην πρωινή του Mega.
Η κ. Κανέλλη, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι στόχος είναι ο εκφοβισμός του κόσμου, πως η ενέδρα θανάτου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής είναι προβοκάτσια, αλλά και ότι επρόκειτο για οργανωμένη, σχεδιασμένη επίθεση.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Στο στόχαστρο η πολιτική σταθερότητα ο κύκλος της βίας και η καταδίκη της απο ολα τα κόμματα


20131102-074503.jpg
Μεγάλη αναταραχή στην κυβέρνηση και σε όλο τον πολιτικό κόσμο έχει προκαλέσει το τρομοκρατικό, όπως όλα δείχνουν, χτύπημα έξω από το γραφείο της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο με θύματα οπαδούς του κόμματος του προφυλακισθέντος Νίκου Μιχαλολιάκου.
Στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί προβληματισμός καθώς ο κύκλος αίματος και πολιτικής βίας που όπως όλα φαίνεται έχει ανοίξει μπορεί να δυναμιτίσει επικίνδυνα την ατμόσφαιρα και να απειλήσει τη δημοκρατική ομαλότητα. Ο προβληματισμός στο κυβερνητικό στρατόπεδο εντείνεται καθώς η κινητοποίηση των Χρυσαυγιτών μετά τη διπλή δολοφονία ήταν άμεση, με μέλη του κόμματος να σπεύδουν στο σημείο της δολοφονίας και με δηλώσεις τους να καταφέρονται κατά της κυβέρνησης.
Η διπλή δολοφονία των δύο νεαρών το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο έρχεται μόλις 40 ημέρες από το φόνο του Παύλου Φύσσα από το Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν τη διπλή δολοφονία ανέφεραν μιλώντας στο Τovima.gr ότι περίμεναν το χτύπημα. «Εγινε αυτό που φοβόμασταν τον τελευταίο καιρό, όταν και αναμέναμε ένοπλη αιματηρή επίθεση μεγάλου βεληνεκούς από οργάνωση αντάρτικου πόλης», ανέφεραν χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως αρχικώς εκτιμούν ότι ο σχεδιασμός των ενόπλων ήταν άλλος, πιθανόν οικονομικός ή πολιτικός. «Ομως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν από 40 ημέρες άλλαξε τη στόχευσή τους», συμπληρώνουν.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο η επίθεση να είναι έργο της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ, τον περασμένο Φεβρουάριο, στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού. Οι αρχές εκτιμούν πως ίσως μέλος της συγκεκριμένης οργάνωσης να είναι ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης. Ο 42χρονος συμμετείχε στον «Επαναστατικό Αγώνα», η οποία εξαρθρώθηκε. Πρόσφατα ο αντιεξουσιαστής είχε αναρτήσει δύο μηνύματα στο διαδίκτυο και στο ένα καταφερόταν κατά της Χρυσής Αυγής.
Ομόθυμη καταδίκη της διπλής δολοφονίας από όλα τα πολιτικά κόμματα
Η αιματηρή επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο που στοίχισε τη ζωή σε δύο άτομα και έστειλε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένο ένα ακόμη νεαρό καταδικάστηκε ομόθυμα από όλα τα πολιτικά κόμματα.
Δένδιας: Η χώρα δεν θα γίνει πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών
Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης ήρθε μέσω του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, ο οποίος, αφού εξέφρασε την οδύνη του για το θάνατο των δύο νέων, ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν θα γίνει πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών. «Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία», είπε χαρακτηριστικά.
Κεδίκογλου: Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα
Στο ίδιο κλίμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος, λίγο αργότερα, τόνισε ότι οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα.«Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και ενωμένη την ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου από το Μέγαρο Μαξίμου.
ΝΔ: Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται, όποιον και αν στοχεύει
«Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει.Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άγρια δολοφονία και το σοβαρό τραυματισμό νέων ανθρώπων από αδίστακτους εγκληματίες», επισημαίνει η ΝΔ σε ανακοίνωση για την δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο.
ΣΥΡΙΖΑ: Η διπλή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη Δημοκρατία
«Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα. Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Παππαδημούλης μέσω Twitter είχε χαρακτηρίσει τη δολοφονία «επαγγελματική» προσθέτοντας πως «όποιοι κι αν είναι από πίσω,πλήττει τη δημοκρατία,την κοινωνία,τη χώρα.Τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό».
ΠΑΣΟΚ: Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα
«Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού» προσθέτει το ΠΑΣΟΚ. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νεκρών. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, μιλώντας σε συνεργάτες του, σύμφωνα με το Mega, υπογράμμισε ότι χρειάζεται απόλυτη ψυχραιμία. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η βία είναι βία, ανεξαρτήτου καταγωγής και προσχημάτων».«Είναι απόλυτα καταδικαστέα αυτή η πράξη και η δημοκρατία και η νομιμότητα θα προστατεύσουν την χώρα», πρόσθεσε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Καμμένος: Καλούμε του Ελληνες σε ενότητα και αντίσταση απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας
Για προσπάθεια κάποιων να οδηγήσουν τη χώρα σε «εμφύλιο πόλεμο» έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας» ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος.
ΔΗΜΑΡ: Η δημοκρατία θα σταθεί απέναντι στον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος
«Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει με αποτροπιασμό τη δολοφονία δυο νέων ανθρώπων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος» τονίζει η ΔΗΜΑΡ.
ΚΚΕ: Δημιουργούνται ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί η συγκεκριμένη επίθεση
«Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί», επισημαίνει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί» προσθέτει ο Περισσός.
«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη όλης της Ελλάδος για τον χαμό δύο νέων παιδιών, δύο ανθρώπων που θεωρούμε μέλη της δικής μας οικογένειας» αναφέρει η ΧΑ .

Read more...

Η φωτογραφία του δράστη με το όπλο στο χέρι


20131102-095154.jpg
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία περνά από μικροσκόπιο το υλικό από τα βίντεο ασφαλείας καταστημάτων της περιοχή όπου το απόγευμα της Πέμπτης έγινε η άγρια δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής.
Μία εικόνα, αν και μακρινή, του ενός δράστη της δολοφονίας δημοσίευσε η εφημερίδα newsbomb και δείχνει τον άγνωστο στο σημείο της δολοφονίας να κρατά το όπλο, με το οποίο δολοφόνησε τους Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη. 
Πρόκειται για το δράστη, ο οποίος αφού άδειασε το όπλο που είχε στα δύο νεαρά παιδιά, μέλη της ΧΑ στη συνέχεια ανέβηκε στη μηχανή που οδηγούσε ο συνεργός του και απομακρύνθηκαν.
Πηγή: iefimerida.gr

Read more...

Εκτός κινδύνου ο τραυματίας από την επίθεση...


Οι γιατροί κρίνουν καλή την κατάσταση της υγείας του 29χρονου που μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχτηκε στο ...
Νέο Ηράκλειο από κρανοφόρους δράστες.

Ο 29χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση που δέχτηκε από κρανοφόρους δράστες κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, διακομίστηκε βαριά τραυματισμένος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο

Το τραύμα από όπλο που έφερε στη θωρακική χώρα αντιμετωπίστηκε χειρουργικά με σπληνεκτομή.

Πλέον ο 29χρονος βγήκε από το χειρουργείο και οι γιατροί κρίνουν σταθερή την κατάσταση της υγείας του...

Read more...

Πώς έγινε η δολοφονική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο...


Δώδεκα κάλυκες συνέλεξαν οι αρχές στον τόπο της δολοφονίας. Με άλλο μέσο έγινε η διαφυγή των δραστών. Βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρέδωσε η Χρυσή Αυγή στις αρχές. Πιθανότερο σενάριο το...
τρομοκρατικό χτύπημα.

Προσχεδιασμένη και καλά οργανωμένη θεωρούν οι αρχές τη δολοφονική επίθεση που έγινε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, όπου δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλο ένα τραυματίστηκε.

Τις έρευνες ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, γεγονός που υποδεικνύει πως οι αρχές θεωρούν ως το πιο πιθανό σενάριο, το τρομοκρατικό χτύπημα. Παράλληλα, εξετάζοντας τα στοιχεία, συμπεραίνουν πως η επίθεση ήταν καλά οργανωμένη, ακόμα και στις πιο μικρές της λεπτομέρειες.

Και «χαριστική βολή»

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή και φορούσαν κράνη, σταμάτησαν μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με τον συνοδηγό να κατεβαίνει από τη μηχανή και να πυροβολεί με πιστόλι κατά ομάδας 5-6 ατόμων. Αφού δώσει τη «χαριστική βολή» στους δύο που τελικά «κατέληξαν», ο δολοφόνος επιβιβάζεται ξανά στη μηχανή, η οποία φεύγει προς τα γύρω στενά.

Λίγη ώρα αργότερα, οι αρχές εντόπισαν στην οδό Γρηγορίου Αυξεντίου που βρίσκεται 2-3 στενά πιο μακριά, μία μηχανή Yamaha, χρώματος μπλε, η οποία ήταν κλεμμένη. Οι αρχές θεωρούν πως πιθανότατα αυτή ήταν η μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες, οι οποίοι στη συνέχεια φέρεται να διέφυγαν με άλλο μέσο.

Από το σημείο της δολοφονίας, οι αρχές συνέλεξαν 12 κάλυκες που ανήκουν σε πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Αξίζει να σημειωθεί πως η Χρυσή Αυγή παρέδωσε βίντεο στις αρχές, από το κλειστό κύκλωμα που έχει στα γραφεία της.

Η περιοχή που έγινε η δολοφονία παραμένει αποκλεισμένη από τις αρχές...
efsyn.gr

Read more...

Φύλακες των γραφείων της Χ.Α. ...





...ηταν οι δυο νεκροί και ο τραυματίας.
Ακούστε το ΗΧΗΤΙΚΌ, "Στο κόκκινο"...

Η μαρτυρία απο τη στιγμή της δολοφονίας, όπως μεταδόθηκε "Στο κόκκινο 105,5Fm".
Ακούστε την:...



Read more...

Αιφνιδιαστικός έλεγχος στις φυλακές Κορυδαλλού

Αιφνιδιαστικός έλεγχος στις φυλακές Κορυδαλλού
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, που διενεργήθηκαν σε θαλάμους, κελιά, κοινόχρηστους, κλειστούς και υπαίθριους χώρους κ.λπ. βρέθηκαν σε προαύλιο χώρο και κατασχέθηκαν: δέκα ξύλινα ρόπαλα, δέκα αυτοσχέδια μεταλλικά ρόπαλα, ένα αυτοσχέδιο σουβλί, δύο μικρά μαχαίρια (εμπορίου), επτά αυτοσχέδια μαχαίρια, ένα κινητό τηλέφωνο,   ένα μη λειτουργικό κινητό τηλέφωνο και ένας φορτιστής κινητού τηλεφώνου.
Επιπλέον, χθες το απόγευμα, σε προαύλιο χώρο του σωφρονιστικού καταστήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι.
Το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
enikos.gr

Read more...

Ανακοίνωσεις για το φονικό στο Νέο Ηράκλειο σε χρόνο-ρεκόρ από τη Χρυσή Αυγή ...





Με πραγματικάφοβερή ταχύτηταγια τη φύση του περιστατικού στο Νέο Ηράκλειο αντιδρά η Χρυσή Αυγή, με τους βουλευτές της να...
βγαίνουν ακαριαία στα κανάλια αλλά και με το κόμμα να εκδίδει αμέσως μετά σχετική ανακοίνωση.

Παραθέτω ένα μέρος της:

Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους. Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη στιγμή που εκδόθηκε αυτή η ανακοίνωση, σύμφωνα με το Mega Channel,  ο 2ος νεαρός που τελικά κατέληξε, έδινε ακόμα σκληρή μάχη για τη ζωή του. Απίστευτη βιασύνη.

Να και το video της τοποθέτησης Κασιδιάρη στο Star Channel η οποία γίνεται ελάχιστη ώρα μετά το φονικό:

parapolitiki.com

Read more...

Καρχιμάκης για τη δίωξή του: Απολύτως αβάσιμα όσα λέγοντα σε βάρος μου


karximakisΟ Μιχάλης Καρχιμάκης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικά με τη δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του:
Όλα όσα γράφονται ή λέγονται σε βάρος μου είναι απολύτως αβάσιμα, γιατί είναι αντίθετα προς την αλήθεια.
Υπήρξα και παραμένω ο άνθρωπος και πολιτικός που τολμά να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, επειδή παγίως απέβλεψα στην τήρηση των δημοκρατικών αρχών και κυρίως στο σεβασμό και την διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων.
Οι ευτελείς ψευδολόγοι επιχειρούν ματαιοπονώντας να εξασφαλίσουν άλλοθι για την αμαρτωλή τους συμπεριφορά.
Η εναντίον μου σκευωρία θα καταρρεύσει .
Και όσοι νομίζουν ότι θα μου κλείσουν το στόμα, πλανώνται πλάνην οικτράν..

Read more...

Λίγο μετά την επίθεση...




Αμοντάριστα πλάνα, από το σημείο της δολοφονίας.
Δειτε το ΒΙΝΤΕΟ...

Read more...

Ο Γιώργος Παπανδρέου για τη διπλή δολοφονία και τι λεει για τα αιτία της


20131102-000012.jpg
Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για την δολοφονία δύο νέων ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός ακόμη από σφαίρες ψυχρών εκτελεστών, στο Νέο Ηράκλειο.
Το θλιβερό αυτό γεγονός επιβεβαιώνει ότι, είναι ώρες ευθύνης για όλους όσοι πιστεύουν στην Δημοκρατία, για όλους όσοι πιστεύουν ότι η Δημοκρατία δεν προστατεύεται από οπαδούς της βίας, απ´ όπου και αν αυτοί προέρχονται.
Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενότητα και η συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Κάθε δημοκράτη πολίτη που πιστεύει στις δημοκρατικές πρακτικές απέναντι σε κάθε μορφή βίας και αυθαιρεσίας. Που δεν ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα αλλά αναζητά πραγματικές αιτίες και λύσεις. Που αναζητά πάντα λύσεις μέσα από την αλήθεια και τον διάλογο, χωρίς να επιδιώκει να επιβάλει τις δικές του.
Μπροστά στις δυσκολίες οφείλουμε να ενώνουμε αντί να πολώνουμε. Η πόλωση υπονομεύει την συλλογική δύναμη και θέληση της Ελληνικής κοινωνίας.
Είναι αυτονόητη αλήθεια ότι η χώρα, η Ελληνική κοινωνία, δεν αντέχουν το μίσος και τον διχασμό.
Ούτε μπορεί η Ελλάδα να ξαναζήσει καταδικασμένες πρακτικές που καλλιεργούν το μίσος και την βία.
Αισθάνομαι την ανάγκη να επαναλάβω όσα είχα δηλώσει για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα:
“Αν πιστεύουμε ότι η βία αφορά πάντα “κάποιους άλλους”, τότε είναι βέβαιο ότι θα χτυπήσει και την πόρτα του καθενός μας.
Αν πιστεύουμε ότι υπάρχει δικαιολογημένη και αδικαιολόγητη βία, καλή και κακή βία, τότε γινόμαστε εμείς φορείς της κι ας μην έχουμε σηκώσει ποτέ το χέρι μας.
Η βία είναι βία.
Από όπου και αν προέρχεται.
Απέναντι σε οποιαδήποτε ιδέα.
Απέναντι στον οποιονδήποτε.
Δεν έχει χρώμα.
Είναι αδικαιολόγητη και καταδικαστέα.
Θα το πω άλλη μιά φορά.
Το διακύβευμα είναι η Δημοκρατία.
Το δικό μας όπλο είναι η δημοκρατική νομιμότητα.
Μικροκομματικοί υπολογισμοί και δεύτερες σκέψεις, δεν δικαιολογούνται.
Από τις απειλές για “κρεμάλες” πριν δύο χρόνια και τους προπηλακισμούς, φθάσαμε στις εν ψυχρώ δολοφονίες.
Το μίσος, η βία, ο φασισμός, ο ρατσισμός, ο νεοναζισμός, όπως και κάθε ακραία αντίληψη, νοοτροπία και συμπεριφορά, δεν έδωσαν ποτέ λύση.
Προκάλεσαν νέα βία, έχυσαν περισσότερο αίμα.
Οδήγησαν στον αυταρχισμό και τον σκοταδισμό.
Είναι φαινόμενα που πλήττουν την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη και υπονομεύουν τις δυνατότητες της χώρας και του Ελληνικού λαού να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα διακυβεύματα και τις προκλήσεις των καιρών.”
Είναι απόλυτη πεποίθησή μου ότι η σημερινή διπλή δολοφονία, ανεξάρτητα από το αν είναι μια πράξη εκδίκησης, τρομοκρατίας, προβοκάτσιας ή μια ενέργεια κοινού εγκλήματος, πρέπει να σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητας μας να αναμετρηθούμε, πολίτες και πολιτεία, με το τέρας της βίας. Χωρίς φόβο και αναστολές.

Read more...

Τίτλοι τέλους για την Nutriart-Κατσέλης. Εγκρίθηκε η πτώχευση



Λουκέτο στον μεγάλο όμιλο αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Nutriart- Κατσέλης έπειτα από την απόφαση της πτώχευσης που εκδόθηκε την Πέμπτη
Λουκέτο μπαίνει στην εταιρεία "Nutriant-Κατσέλης", έπειτα από την απόφαση της πτώχευσης που εκδόθηκε την Πέμπτη, κατόπιν ανάλογης αίτησης που είχε κατατεθεί τον περασμένο Ιούνιο.
Η αίτηση πτώχευσης είχε κατατεθεί στις αρχές του καλοκαιριού, και εκδικάσθηκε στις αρχές του φθινοπώρου, με την απόφαση να βγαίνει τελικά με συνοπτικές διαδικασίες.
Η οικονομική κρίση, η έλλειψη ρευστότητας και η απώλεια μεριδίων οδήγησαν σταδιακά στο κλείσιμο ενός από τα κυρίαρχα brand στον τομέα των τροφίμων.
Οι δύο κύριες οικογένειες-μέτοχοι της εταιρείας (Δαυίδ- Λεβέντης) είχαν απευθυνθεί για βοήθεια σε τράπεζες και βασικούς μετόχους, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να λάβουν την απαραίτητη χρηματοδότηση.
Σαν τελευταία λύση αποφασίστηκε η πώληση προσωπικών περιουσιακών στοιχείων μελών της διοίκησης, σχέδιο που "ναυάγησε" από τη στιγμή που δεν βρέθηκε αγοραστής.
Αξιοσημείωτο είναι πως η εταιρεία παρουσίαζε συνεχώς πτωτική πορεία τα τελευταία τρία έτη και για αυτόν τον λόγο προχώρησε πρόσφατα σε μείωση της παραγωγής της.
Το τελευταίο διάστημα η "Nutriant-Κατσέλης" εμφάνιζε μηνιαίο έλλειμμα ύψους περίπου 1,2 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών της.
2012 20,23 εκατ.ευρω
2011 38,32 εκατ.ευρω
2010 79,25 εκατ.ευρω
- Το 2010 ήταν 79,25 εκατομμύρια ευρώ
- Το 2011 έπεσε στα 38,32 εκατομμύρια ευρώ
- Το 2012 έπεσε σχεδόν 50% με μόλις 20,23 εκατομμύρια ευρώ

Read more...

Υπόθεση υποκλοπών σε Καραμανλή: Κλήθηκε σε απολογία ο Μ. Καρχιμάκης



Αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι και στο γραφείο του Μ. Καρχιμάκη. Κατηγορείται για το αδίκημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας
Για ηθική αυτουργία στο κακούργημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, κατηγορείται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.
Προηγήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι και στο γραφείο του, όπου και βρέθηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα, τα οποία φέρεται να του τα έδωσε πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ.
Ο κ. Καρχιμάκης καλείται να απολογηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, στον 3ο τακτικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των υποκλοπών και του σχεδίου δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο κ. Καρχιμάκης κατηγορείται με βάση στοιχεία που προέκυψαν από τη δικογραφία για τις δύο παραπάνω υποθέσεις.
Η κλήση του ανακριτή προς τον κ. Καρχιμάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά σκέλος της υπόθεσης και όχι τη βασική δικογραφία και σχετίζεται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απορρήτου, που αφορά μυστικά της Πολιτείας.
Ως φυσικός αυτουργός της πράξης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται μία υπάλληλος της ΕΥΠ η οποία έχει ήδη απολογηθεί και με τη σύμφωνο γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα έχει αφεθεί ελεύθερη (η κατηγορούμενη φέρεται να έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που της αποδίδονται).
Η υπόθεση της κλήσης του κ. Καρχιμάκη αφορά ποινική δίωξη που ασκήθηκε βάσει αναφοράς υπαλλήλου της ΕΥΠ που περιέχεται στη δικογραφία, από την οποία φαίνεται να προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι η κατηγορουμένη τροφοδοτούσε με απόρρητα έγγραφα τον πρώην υπουργό.
Το μυστήριο με τον αλλοδαπό πράκτορα
Εξάλλου, ο ανακριτής της υπόθεσης, η οποία πλέον έχει συνενωθεί με τη δικογραφία που αφορά καταγγελίες για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, φαίνεται να έχει στα χέρια του σημαντική κατάθεση όσον αφορά το σκέλος των υποκλοπών.
Ο μάρτυρας φέρεται να έχει κατονομάσει αλλοδαπό στον οποίο αποδίδει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, η οποία ως γνωστό διαδραματίστηκε το 2004 και δημοσιοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2005. Ο κατονομαζόμενος αλλοδαπός, σύμφωνα με τη μαρτυρία, βρέθηκε στην Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα και, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί η ταυτότητά του καθώς και το κατά πόσο παραμένει στην χώρα.
Παράλληλα, με εντολή του ανακριτή έχει διαταχθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου και, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που διαβιβάζονται στο ανακριτικό γραφείο και τα οποία θα αξιολογηθούν ώστε να κριθεί αν αποτελούν επαρκές υλικό για ποινική χρήση, φαίνεται ότι πρόσωπα που ελέγχονται για τις επίμαχες τηλεφωνικές καταγραφές συνομιλούν ακόμα και τώρα για το "θέμα των υποκλοπών του 2005".
Τέλος ο κ. Φούκας προτίθεται να αποστείλει δεύτερο αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ όσον αφορά την παροχή στοιχείων για τα περίφημα "καρτοκινητά-σκιές" με τα οποία φέρεται να επικοινώνησαν τηλέφωνα από το Μέριλαντ των ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα των υποκλοπών η δίωξη που έχει ασκηθεί, αφορά το αδίκημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπίας, ενώ οι κατηγορίες της δικογραφίας που σχετίζεται με το θέμα του πρώην πρωθυπουργού, αφορούν τα αδικήματα των "προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας", της "διατάραξης ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος" και της "αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα".
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Read more...

Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις Πάγκαλου...


Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση...

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο τις δηλώσεις του πρώην υπουργού
Θεόδωρου Πάγκαλου περί ...
παρακολούθησης Αμερικανών πρεσβευτών, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με αφορμή τη μήνυση που υπέβαλε για το θέμα ο δικηγόρος Αθηνών Αγης Τάτσης.

Ο δικηγόρος ζητά με τη μήνυσή του, την οποία υπέβαλε στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, την ποινική δίωξη του Θόδωρου Πάγκαλου για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως έκθεση της χώρας σε κίνδυνο αντιποίνων, παραβίαση μυστικών της πολιτείας κ.α.

Στη μήνυσή του ο κ. Τάτσης, ο οποίος θα κληθεί πρώτος σε κατάθεση στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, επισημαίνει πως είτε είναι αληθείς, είτε όχι, οι ισχυρισμού τού πρώην υπουργού αποτελούν ποινικό αδίκημα.

Ο κ. Πάγκαλος, με αφορμή δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο, σύμφωνα με τα οποία η αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα είχε κεντρικό ρόλο στο λεγόμενο σκάνδαλο παρακολουθήσεων της ΝSA, είχε υποστηρίξει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους Αμερικανούς πρεσβευτές στην Αθήνα και την Άγκυρα...
newsbeast.gr

Read more...