Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Σαπχατζίδης: Ο Τσοχατζόπουλος είναι φαντομάς...


της Αντωνίας Ξυνού
Κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου στράφηκε και τρίτος κατηγορούμενος στη δίκη για το μαύρο πολιτικό χρήμα. Ο επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη Γιώργος Σαπχατζίδης, κατά την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα τα ..
.έχω χάσει όλα. Φοβήθηκα να πω την αλήθεια στη Βουλή, γιατί τότε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν ακόμα παντοδύναμος. Ο άνθρωπος δεν ζει στην πραγματικότητα, είναι αλλού, είναι φαντομάς, είναι παντού και πουθενά.»

Για πρώτη φορά ο επιχειρηματίας έστρεψε τα βέλη του σε βάρος του πρώην υπουργού. "Σήμερα θα κάνω κατάθεση ψυχής. Ένα ψέμα είπα στη ζωή μου και βρέθηκα στη φυλακή. Λυπάμαι που ο Άκης Τσοχατζόπουλος, δεν αναλαμβάνει τίποτα από όσα του αναλογούν και δεν λέει τίποτα".

Συγκεκριμένα, αναλύοντας την όλη σχέση του με την υπόθεση, υποστήριξε πως τον προσέγγισε ο πρώην υπουργός μετά τις εκλογές του 2004 αναφέροντας ότι υπάρχουν άραβες και Κύπριοι επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν επενδύσει σε ακίνητα στην Ελλάδα. "Με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι, γιατί κι εγώ ασχολιόμουν με τις επενδύσεις".

Κατά τον κατηγορούμενο, μετά από συμφωνία που είχαν οι δύο άνδρες για την αγοραπωλησία ακινήτου επί της Κηφισίας, ο κ.Σαπχατζίδης, μετά από παρότρυνση του πρώην υπουργού, του έδωσε τα χρήματα μαύρα. "Το ρίσκο του μεγάλου κέρδους με κέντρισε και είπα το ναι. Αυτό το μεγάλο λάθος με κατέστρεψε".

Η απολογία συνεχίζεται...

enet.gr

Read more...

Άνω- κάτω οι ΑΝΕΛ από την πρόταση Χαικάλη για πρωθυπουργό... Καραμανλή!..


Εξαπίνης πιάστηκε η βάση του κόμματος...
Άναστάτωση επικρατεί στη βάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, από την πρόταση - βόμβα του Παύλου Χαικάλη για Οικουμενική κυβέρνηση Σωτηρίας με πρωθυπουργό τον Καραμανλή και αντιπρόεδρο τον Τσίπρα. Πολλοί είναι αυτοί που...

θεωρούν ότι δεν πέφτει λόγος στον βουλευτή να κάνει τέτοιες σοβαρές προτάσεις, που δεν περιλαμβάνονται και στο πρόγραμμα του κόμματος, ενώ από την άλλη δεν είναι λίγοι αυτοί που είδαν με θετικό μάτι την πρόταση αυτή, αφού παραδοσιακά στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων ο Καραμανλής έχει υψηλή δημοφιλία...Από την πλευρά της ηγεσίας των ΑΝΕΛ μέχρι στιγμής τηρείται σιγή ιχθύος...
parapolitika.gr

Read more...

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση...



Ψηφίστηκε από το Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο που θέτει νέους κανόνες για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμηση, καθώς και η τροπολογία, που ορίζει ότι η αναμόρφωση του Δημόσιου Τομέα θα γίνεται με...
έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων.
Συγκεκριμένα, το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας έχει ως εξής:
Ψήφισαν 96 βουλευτές, τα άρθρα 2 και 16 έλαβαν 52 υπέρ, 42 κατά και 2 «παρών», το άρθρο 53 έλαβε 56 υπέρ, 38 κατά και 2 «παρών».
Τέλος, η επίμαχη τροπολογία υπερψηφίστηκε με 52 «ναι», 39 «όχι» και 5 «παρών»...

Read more...

Επανεξετάζεται η απαγόρευση αξιώματος Δεν γλίτωσε ο Μπερλουσκόνι την φυλάκιση για την υπόθεση Mediaset


Δεν γλίτωσε ο Μπερλουσκόνι την φυλάκιση για την υπόθεση Mediaset
Είναι η πρώτη καταδίκη του Μπερλουσκόνι μετά από περίπου 30 δίκες εναντίον του   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Ρώμη, Ιταλία
Το ιταλικό Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε εφετειακή απόφαση κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Mediaset.

Επιπλέον ζήτησε την επανεξέταση της απαγόρευσης κατοχής δημοσίου αξιώματος για πέντε χρόνια που είχε επιβάλλει το ίδιο δικαστήριο.

Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση πρέπει να αναψηλαφηθεί ως προς το σκέλος της απαγόρευσης.

Το Εφετείο είχε επιβάλλει στον Μπερλουσκόνι ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών που μετατράπηκε με ευνοϊκές ρυθμίσεις σε ένα έτος, το οποίο θα εκτίσει μάλλον με κατ'οίκον περιορισμό ή κοινωνική υπηρεσία, λόγω της ηλικίας του (είναι 76 ετών).

Γραφειοκρατικοί λόγοι μπορεί να καθυστερήσουν την επιβολή της ποινής κράτησης μέχρι το φθινόπωρο.Ο μεγιστάνας του Τύπου έχει εξάλλου ένα μήνα καιρό για να ζητήσει να εκτίσει την ποινή του σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ο Μπερλουσκόνι θα παραμείνει για την ώρα γερουσιαστής και πρόεδρος του Λαού της Ελευθερίας (Pdl).

Ωστόσο η απόφαση θα έχει επιπτώσεις στον μάλλον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό υπό τον Ενρίκο Λέτα, αφού ένα από τα βασικά κόμματα που τον απαρτίζουν θα βρεθεί με καταδικασμένο πρόεδρο.

Στο μεταξύ πηγές της ιταλικής κυβέρνησης ανέφεραν ότι οι αποφάσεις της ιταλικής δικαιοσύνης «δεν πρέπει να συγχέονται» με την πολιτική ζωή της χώρας, ενώ διαβεβαίωναν ότι δεν αναμένουν η απόφαση να προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση ή να δυσχεράνει το έργο της.

Παραταύτα, ο Λαός της Ελευθερίας δηλώνει ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει την κυβέρνηση, ωστόσο στελέχη είχαν προτείνει απόσυρση των υπουργών του και μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε περίπτωση καταδίκης.

Όπως σημειώνει το Reuters η καταδίκη μπορεί να προκαλέσει διαμαρτυρίες και στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος (του οποίου η εσωτερική συνοχή δεν είναι δεδομένη), καθώς μερίδα στελεχών του αισθάνονται μάλλον άβολα από τη συγκατοίκηση με το Pdl.

Σε κάθε περίπτωση, είναι η πρώτη τελεσίδικη καταδίκη του Μπερλουσκόνι μετά από περίπου 30 δίκες εναντίον του, μεταξύ άλλων, για απάτη, διαφθορά, ακόμα και σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικη πόρνη, μια υπόθεση που ακόμα δεν έχει κλείσει.

Ο Μπερλουσκόνι στρεφόταν πάγια κατά των πολιτικών του αντιπάλων και κατά αριστερών δικαστών που οργανώνουν δίκες εναντίον του.

Μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία προς το τέλος του 2011, ο Μπερλουσκόνι κράτησε για λίγο απόσταση από τα πολιτικά πράγματα, αλλά σταδιακά και πάρα τις δικαστικές του περιπέτειες ξαναβγήκε στο προσκήνιο «πριονίζοντας» την κυβέρνηση Μόντι.

Στις εκλογές του Φεβρουαρίου το Pdl κέρδισε αλλά δεν κατόρθωσε να σχηματίσει βιώσιμο σχήμα και μετά από αρκετές εβδομάδες διεργασιών σχηματίστηκε κυβέρνηση υπό τον Ενρίκο Λέτα με την στήριξη και της μπερλουσκονικής παράταξης.

Η καταδίκη μπορεί να φέρει το οριστικό τέλος της πολιτικής παρουσίας του στα ιταλικά πολιτικά πράγματα, μετά από σχεδόν 20 χρόνια αμφιλεγόμενης –ίσως το λιγότερο που μπορεί να πει κανένας– διαδρομής.

«Σεβασμός στις αποφάσεις»


Σε μια πρώτη αντίδραση μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο πρόεδρος της Ιταλίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, τόνισε ότι «η οδός που πρέπει να ακολουθηθεί είναι η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός της βούλησης της δικαιοσύνης». Και πρόσθεσε «ελπίζω ότι μπορούν τώρα να αναπτυχθούν στην βουλή πιο ευνοϊκές συνθήκες ώστε να εξετασθούν τα προβλήματα της δικαιοσύνης. Χρειάζεται σύμπνοια και συνεργασία ώστε να μπορέσει η χώρα να ασχοληθεί με θέματα βασικής σημασίας για την θεσμική της δομή».

Σεβασμό και εφαρμογή της απόφασης ζήτησε από την πλευρά του το ανώτατο στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος Γκουλιέλμο Επιφάνι ενώ ο Μπέπε Γκρίλο, ο ηγέτης του M5S, έγραψε δηκτικά στο ιστολόγιό του ότι η απόφαση «είναι σαν την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Ο Μπερλουσκόνι μόλυνε, διέφθειρε και παρέλυσε την πολιτική ζωή της χώρας επί 21 χρόνια».

Στο μεταξύ, κορυφαία στελέχη της ιταλικής κεντροδεξιάς, συνεδριάζουν για τον καθορισμό της περαιτέρω στρατηγικής τους. «Πρόκειται για μια ημέρα μεγάλης πίκρας και παραποίησης της αλήθειας», δήλωνε ο Ενρίκο Ροτόντι, στέλεχος της κεντροδεξιάς.

Η πρώην υπουργός Μάρα Καρφάνια επιστράτευσε τη συνήθη ρητορική του Μπερλουσκόνι για τον πόλεμο της δικαιοσύνης εναντίον του «ενός μεγάλου πολιτικού ηγέτη και ενός από τους σημαντικότερους φορολογούμενους της Ιταλίας».

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στα 571,9 εκατ. ευρώ ο τζίρος Ζημίες 21,8 εκατ. ευρώ για τον όμιλο Τιτάν το πρώτο εξάμηνο


Ζημίες 21,8 εκατ. ευρώ για τον όμιλο Τιτάν το πρώτο εξάμηνο
Σε επίπεδο εξαμήνου, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 4,4% στα 571,9 εκατ. ευρώ   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Αύξηση των εσόδων, αλλά και ζημίες, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο όμιλος Τιτάν, για το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η σαφής πλέον ανάκαμψη στις ΗΠΑ και η ανθεκτικότητα της ζήτησης στην Αίγυπτο, σε συνδυασμό με την αύξηση των εξαγωγών και τη μείωση του κόστους, αντιστάθμισαν τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της εγχώριας αγοράς.

Σε επίπεδο τριμήνου (Απρίλιος - Ιούνιος), ο κύκλος εργασιών παρουσίασε βελτίωση, για πέμπτο συνεχές τρίμηνο.
Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 2%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), μειώθηκαν κατά 12,6%, στα 67,9 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 5,3 εκατ. ευρώ, έναντι 27,8 εκατ. ευρώ, το 2012.
Σε επίπεδο εξαμήνου, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 571,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 4,4%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) μειώθηκαν κατά 17,8% και έφθασαν τα 92,2 εκατ. ευρώ.
Tα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους παρουσίασαν ζημίες, ύψους 21,8 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 8,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012.
Αρνητική επίδραση στα αποτελέσματα εξαμήνου του ομίλου είχε η υποχώρηση τοπικών νομισμάτων, κυρίως της αιγυπτιακής λίρας έναντι του ευρώ.
Με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, ο κύκλος εργασιών του πρώτου εξαμήνου θα είχε αυξηθεί κατά 8%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) θα είχαν μειωθεί κατά 12,6%.
Επιπλέον, σε αντίθεση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, ο όμιλος δεν είχε έσοδα από την πώληση δικαιωμάτων διοξειδίου του άνθρακα.
Σε ό,τι αφορά τη μητρική, ο κύκλος εργασιών, στο εξεταζόμενο διάστημα, ανήλθε στα 118,9 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 6,7%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, λόγω των κατά πολύ υψηλότερων εξαγωγών τσιμέντου.
Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 7,5 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 75%.
Τα καθαρά αποτελέσματα παρουσίασαν ζημίες 22,3 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2012.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αντιδράσεις για το άνοιγμα της συζήτησης Πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας «δεν ψηφίζουμε» λένε βουλευτές


Πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας «δεν ψηφίζουμε» λένε βουλευτές
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συζήτηση περί άρσης των πλειστηριασμών α' κατοικίας από το 2014.

Μετά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλο, που απέρριψε από το βήμα της Βουλή την Τετάρτη το ενδεχόμενο ψήφισης της άρσης των πλειστηριασμών, το «δεν ψηφίζουμε» τέτοια μέτρα είπε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Π.Ρήγας δήλωσε: «Δεν έχω καμία πρόθεση να περάσει μέτρο που θα βάζει σε κίνδυνο την α' κατοικία του Έλληνα πολίτη, όταν βεβαίως αυτό προσδιορίζεται με σαφήνεια. Το υπάρχον καθεστώς που αφορά τις 200.000 ευρώ πλαφόν πρέπει να διατηρηθεί και να ισχύσει».

Το ενδεχόμενο άρσης των πλειστηριασμών α' κατοικίας έχει προκαλέσει και την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τόνισε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά: «Να μην τολμήσει να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία του Έλληνα εργαζόμενου».

Στη σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών α' κατοικίας φαίνεται ότι προχωρά το αρμόδιο υπουργείο υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας για αναστολή του μέτρου.

Όπως είπε την Τετάρτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ.Σκορδάς, επιχειρείται μερική αναστολή των πλειστηριασμών από το 2014 με κοινωνικά κριτήρια.

Μιλώντας στο Mega, εξήγησε ότι κυρίαρχο ρόλο θα έχουν αν ο δανειολήπτης είναι άνεργος ή πολύτεκνος, πόσα χρόνια το ακίνητο προστατεύεται από την υπάρχουσα νομοθεσία και η αντικειμενική του αξία.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο «παγώματος» των πλειστηριασμών ισχύει από το 2008 και ανανεώνεται κάθε χρόνο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Aυτοί είναι οι νέοι Ανώτατοι Δικαστικοί!...


Όλα τα ονόματα
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ορίζεται ο Σ.Θεοχαρίδης, εισαγγελέας η Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, ενώ πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ορίζεται ο...
κ.Ρίζος. Παράλληλα αναβαθμίζεται σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου ο Γ. Σιδέρης. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ η επιλογή έγινε από τον υπουργό κ. Αθανασίου σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό με βάση το τρίπτυχο αρχαιότητα, ήθος και επιστημονική κατάρτιση....

Read more...

ΣΤΑ 92,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΙΚΑ...


Στο ποσό των 92.662.187,88 ευρώ ανήλθαν τον Ιούλιο του 2013 τα έσοδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από καθυστερούμενες οφειλές προηγούμενων ετών, παρουσιάζοντας αύξηση 20,80% σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα του Ιουλίου 2012...

Όπως αναφέρει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε ανακοίνωσή του, «η διαπιστωθείσα αυτή αύξηση στην καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι ενθαρρυντική για την περαιτέρω πορεία των εσόδων του Ιδρύματος».

Read more...

Ενταξη όλων των προϊόντων εστίασης στον μειωμένο ΦΠΑ, ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο...


Τις έντονες διαμαρτυρίες των μελών του που προέρχονται από τους επαγγελματικούς κλάδους της εστίασης, σχετικά με τις αντικρουόμενες διατάξεις που περιλαμβάνει η εγκύκλιος για τη μείωση του ΦΠΑ, εκφράζει το...
Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ζητώντας να ενταχθούν όλα τα προϊόντα εστίασης στον συντελεστή 13%.

Το θέμα του ΦΠΑ συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα...

Read more...

Γαλάζια αξιοκρατία στον ΟΑΕΔ...




Αντικαταστάθηκαν δυο περιφερειακοί διευθυντές με συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ!...

Η «γαλάζια» επέλαση στις θέσεις ευθύνης του ΟΑΕΔ συνεχίζεται, καθώς με απόφαση της ...
διοίκησης του ΟΑΕΔ ο περιφερειακός διευθυντής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας του οργανισμού, Δημήτρης Καραμπέρης, αντικαθίσταται από συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ. Σήμερα μάλιστα ο κ. Καραμπέρης καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να διεκδικήσει την ανακοπή της απόφασης αντικατάστασής του και την παραμονή στη θέση του.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 ο «γαλάζιος» διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αποφάσισε να αντικαταστήσει τους δύο περιφερειακούς διευθυντές Μακεδονίας και Πελοποννήσου με δύο συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ. Οσον αφορά την πρώτη Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ, ο κ. Αμπατζόγλου ορίζει ως αναπληρωτή προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Μακεδονίας, τον προϊστάμενο του Τμήματος Επαγγελματικής Κατάρτισης, Δ. Κανελλίδη, ο οποίος είναι υπάλληλος Β΄ βαθμού του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής.

Σύμφωνα με τον Δ. Καραμπέρη, η αντικατάστασή του είναι «αναιτιολόγητη και χωρίς κανένα σκεπτικό», διότι ο ίδιος δεν έχει υποπέσει σε κανένα παράπτωμα, δεν έχει κριθεί ανεπαρκής και δεν έχει προκύψει κανένα έκτακτο γεγονός. Οπως τονίζει μάλιστα στην «Εφ.Συν.», δεν υπήρξαν οι νόμιμες διαδικασίες διότι «ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ "αποφάσισε και διέταξε" την αντικατάσταση των δύο περιφερειακών διευθυντών Μακεδονίας και Πελοποννήσου, χωρίς νόμιμη απόφαση κανενός συμβουλίου, χωρίς καμία υπηρεσιακή διαδικασία και χωρίς να συντρέχει ο χρόνος κρίσης διευθυντών ή προϊσταμένων». Τέλος ο κ. Καραμπέρης θέτει και θέμα αξιοκρατίας, αναφέροντας ότι ο ίδιος έχει βαθμό Β΄ ΠΕ Οικονομικού Διοικητικού, τη στιγμή που ο αντικαταστάτης του (συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ) έχει βαθμό Β΄ ΤΕ Πληροφορικής...

Πηγή: parapolitiki.com


Read more...

''ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ''...


Όταν το ΔΝΤ, η ΕΕ και η κυβέρνηση μιλούν για πρόοδο, εννοούν ότι προχωρά το τσάκισμα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων και ό,τι άλλο χρειάζεται το κεφάλαιο, ...
προκειμένου να σταθεροποιηθεί και να ανακάμψει η κερδοφορία του, σημειώνει το ΚΚΕ σχολιάζοντας την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Όταν μιλούν για καθυστερήσεις και ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων, ο λαός πρέπει να περιμένει νέο γύρο επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, στην ασφάλιση, στην υγεία, στην παιδεία, προσθέτει.
Καμία αναμονή. Είναι ανάγκη η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να μην χάσουν άλλο χρόνο, ελπίζοντας σε βελτίωση της ζωής τους, όταν έρθει η καπιταλιστική ανάπτυξη, γιατί και αυτή στα συντρίμμια των δικών τους δικαιωμάτων θα πατήσει.  Τώρα, με την ενδυνάμωση της συμμαχίας τους και της πάλης τους, μαζί με το ΚΚΕ, πρέπει να βαδίσουν στο δικό τους δρόμο, για τα δικά τους συμφέροντα, καταλήγει.

Read more...

Μειώσεις μισθών 7% στον ιδιωτικό τομέα προβλέπει το ΔΝΤ



Ανοικτό μένει το θέμα των μισθών του ιδιωτικού τομέα, καθώς το ΔΝΤ προβλέπει νέες μειώσεις 7% για φέτος και 1,5% το 2014, συνολική πτώση 20% από το 2010
Ανοιχτό το ενδεχόμενο παρεμβάσεων σε μισθούς του ιδιωτικού τομέα και συντάξεις αφήνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ζητώντας παράλληλα μεγαλύτερη ευελιξία στις ομαδικές απολύσεις και γενικότερα στο εργατικό δίκαιο, όπως στο πεδίο των συμβάσεων προσωρινής απασχόλησης.
Η έκθεση αξιολόγησης του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα περιγράφει, σύμφωνα με Τα Νέα, ένα νέο πεδίο στα εργασιακά, συμπλέοντας με την πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν.
Ειδικότερα, το ΔΝΤ αναφέρει πως, παρά τις πρόσφατες ρυθμίσεις για τον κατώτατο μισθό, τις συλλογικές συμβάσεις και το κόστος των απολύσεων, η εργατική νομοθεσία παραμένει "ιδιαιτέρως άκαμπτη" στην Ελλάδα ιδιαίτερα στο θέμα των ομαδικών απολύσεων.
Για το θέμα αυτό η ελληνική κυβέρνηση θα διερευνήσει τις "απαιτούμενες αλλαγές" ώστε να νομοθετήσει τον ερχόμενο Δεκέμβρη. Στο θέμα αναφέρθηκε χθες ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.
Μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA", τόνισε πως "δεν έχουμε καμία δέσμευση για αυξομείωση ποσοστών ομαδικών απολύσεων, αλλά η Ελλάδα πρέπει να εκπονήσει μέχρι τον Νοέμβριο μελέτη για τις πρακτικές σε άλλες χώρες και να καταθέσει προτάσεις για αλλαγές εάν χρειαστεί".
Στην ίδια χρονική τροχιά θέτει το Ταμείο και την αναθεώρηση της εργατικής νομοθεσίας, εγείροντας διάφορα ζητήματα όπως παρεμβάσεις στον τομέα της προσωρινής απασχόλησης, χωρίς να αποκλείει ενδεχόμενη μείωση του μισθού εισόδου για τις ευέλικτες μορφές εργασίας.
Το ΔΝΤ αναφέρει επίσης πως μέχρι τέλος Οκτωβρίου η κυβέρνηση θα αξιολογήσει τις επιπτώσεις των πρόσφατων μεταρρυθμίσεων στη ναυτιλία (ατομικές συμβάσεις κ.α.) ώστε να εγκρίνει μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, χωρίς να αποκλείεται η αύξηση της ευελιξίας.
Παρεμβάσεις αναμένονται και στον κλάδο των νέων δικηγόρων, για τους οποίους επισημαίνει ότι εφόσον απασχολούνται σε ιδιωτική επιχείρηση, δεν πρέπει να καλύπτονται από τον κατώτατο μισθό.
Ανοικτό μένει το θέμα των μισθών του ιδιωτικού τομέα, καθώς το Ταμείο προβλέπει νέες μειώσεις 7% για φέτος και 1,5% το 2014, συνολική πτώση 20% από το 2010.
Το Ταμείο δίνει επίσης έμφαση στην ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών στα ασφαλιστικά Ταμεία που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τον Νοέμβριο.
Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας την Τετάρτη στον Σκάι, διαβεβαίωσε πως "δεν πρόκειται να μειωθεί καμία σύνταξη", προσθέτοντας ωστόσο πως "αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εξορθολογίζουμε το σύστημα όπου χρειάζεται".
Ως το 2016 η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σταδιακά στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9%, ενώ υπό υπό αναμόρφωση τίθεται και το σύστημα των προνοιακών επιδομάτων.

Read more...

«Η Τουρκία οδεύει προς τη δικτατορία»...



Εντάξετε μας στην Ε.Ε., λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης...
«Οδηγούμαστε με μεγάλη ταχύτητα προς την δικτατορία», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αναφερόμενος στο ...
μέλλον της χώρας του μετά τις διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη.

«Το
κυβερνών ΑΚΡ είναι από κάθε άποψη μη δημοκρατικό κόμμα. Για παράδειγμα, ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πει δημοσίως ότι πιστεύει στην ισότητα ανδρών και γυναικών. Δεν το έχει πει ποτέ. Ένα πρόσωπο το οποίο δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο, δεν μπορεί, κατά την άποψή μας, να είναι ούτε δυτικό ούτε δημοκρατικό», τόνισε ο Τούρκος πολιτικός, προσθέτοντας ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν σέβεται την διάκριση των εξουσιών και η χώρα «οδεύει με τέρμα το γκάζι προς ένα απολυταρχικό καθεστώς», καθώς, όπως ανέφερε, δημοσιογράφοι, συγγραφείς και γελοιογράφοι που δεν αρέσουν στον πρωθυπουργό βρίσκονται κλεισμένοι στην φυλακή.

Ο ίδιος ο Κιλιτσντάρογλου, αναφέρει το ΑΜΠΕ, δηλώνει δυτικός και τάχθηκε υπέρ της ενταξιακής προοπτικής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Ήταν το κόμμα μας που εγκαινίασε την ενταξιακή διαδικασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλουμε τον δυτικό πολιτισμό, θέλουμε την δυτική αντίληψη περί δημοκρατίας και περί ελευθερίας. Κάποιες φορές η Δύση προσπαθεί να μας επιβάλει την σκέψη ότι θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με μία δεύτερης κατηγορίας δημοκρατία. Κάτι τέτοιο δεν το δεχόμαστε... Εντάξετε μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση!», είπε ο αρχηγός του CHP και υποστήριξε ότι μια Ευρωπαϊκή Ένωση με την Τουρκία μέλος της θα κερδίσει μεγαλύτερη επιρροή τόσο στις περιοχές προς τον Καύκασο όσο και στην Μέση Ανατολή.

Αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που ξεκίνησαν από την Πλατεία Ταξίμ, ο Κιλιτσντάρογλου υποστήριξε ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις διαδηλώσεις στην Πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, τονίζει ωστόσο ότι άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο για την Τουρκία. «Η στάση του Ερντογάν ‘έχω την πλειοψηφία και κάνω ό,τι θέλω’ αποτελεί πια παρελθόν», υποστηρίζει.

Read more...

Καταχράστηκε 100.000 ευρώ υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος –...



Αποτάσσεται με απόφαση Βαρβιτσιώτη...
Αποτάσσεται από τις τάξεις του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, υπαξιωματικός διότι καταχράστηκε 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με...
tanea.gr, o εν λόγω υπαξιωματικός δημιούργησε από τον Ιούλιο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 σημαντικό έλλειμμα στην υπηρεσία του, καταχρώμενος ποσό άνω των 100.000 ευρώ, το οποίο παραδέχθηκε και ο ίδιος κατά τον επιτόπιο έλεγχο.

Tο ακριβές ύψος της κατάχρησης ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο και θα προσδιοριστεί με την έκδοση τελικού Πορίσματος της ορισθείσας Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου....

Read more...

Έκλεισε και η συμφωνία για τη ΔΕΣΦΑ...


Το ΤΑΙΠΕΔ απεδέχθη το τίμημα των 400 εκ. που προσέφερε η Socar

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, απεδέχθη ομόφωνα την βελτιωμένη προσφορά της Socar, ύψους 400 εκατ. ευρώ, που...

αφορά στο 66% της ΔΕΣΦΑ.

Η εταιρεία από το Αζερμπαϊτζάν κατέθεσε την αυξημένη εγγυητική επιστολή ύψους 40 εκατ. ευρώ που εκκρεμούσε. Το ΤΑΙΠΕΔ που είναι ο πωλητής του 31% θα εισπράξει 188 εκατ. ευρώ και τα Ελληνικά Πετρέλαια στα οποία ανήκει το υπόλοιπο 35% θα εισπράξουν 212 εκατ. ευρώ. Με αντικείμενο την έγκριση της προσφοράς της Socar θα συνεδριάσει αύριο το διοικητικό συμβούλιο των ΕΛΠΕ.

«Το ΤΑΙΠΕΔ με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχεται την Socar στην Ελληνική αγορά, ως ένα πολύ σοβαρό και στρατηγικό εταίρο, που θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας μας. Τα οφέλη που μελλοντικά θα προκύψουν, είναι πολλαπλάσια, τόσο για τον Έλληνα καταναλωτή, όσο και για την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ταμείου...
parapoltika.gr

Read more...

Νέα αναβολή για Ρέστη...



Για άλλο δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ από την FBBank
Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, πήρε ο επιχειρηματίας Βίκτορας Ρέστης, ο οποίος εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας για θέματα διαφθοράς, Ρέας Κατσιβέλη. Η νέα υπόθεση για την οποία ελέγχεται αφορά...
δάνειο 10 εκατ. ευρώ από την FBBank, τα οποία φέρονται να κατέληξαν σε εταιρείες συμφερόντων ή επιρροής του.
Η υπόθεση αυτή είναι η δεύτερη για την οποία καλείται, σε συμπληρωματική απολογία, ο Β.Ρέστης, λίγες μέρες μετά τη δικαστική απόφαση να κριθεί προφυλακιστές. Την κλήση για συμπληρωματική απολογία την έλαβε στην έκτη Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται για το δάνειο των 5,8 εκατ. που εμφανίζεται να υπεξαιρέθηκε από την ίδια τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα του επιχειρηματία να αποφυλακιστεί, απορρίφθηκε, παρόλο που συνοδεύτηκε από κατάθεση 6,2 εκατ. (τα 5,8 εκατ. ευρώ που φέρονται να υπεξαιρέθηκαν συν τους τόκους). Τα αδικήματα που τον βαραίνουν είναι υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος κατ'εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου (N. 1608/50). Θεωρείται ύποπτος φυγής...
enet.gr

Read more...

Παρέμβαση Άκη στην απολογία Ζήγρα: Δεν μπορούμε να ακούμε ό,τι να 'ναι ...




crimenet.gr

 Την έντονη αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του Νίκου Ζήγρα, που απολογείται για δεύτερη μέρα στο Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων.

«Ρωτήστε τον για τις...
διακοπές που έκανε στη Σαρδηνία με την Βίκυ Σταμάτη με ιδιωτικό αεροσκάφος. Για τα έξοδα για το γάμο του στο Παρίσι, για τη βάπτιση του παιδιού του στο Πατριαρχείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος, ενώ συνέχισε, προτρέποντας τους δικαστές να ρωτήσουν τον Ακη Τσοχατζόπουλο για το «που βρήκε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ που ξόδεψε για να βγει βουλευτής και να έχει ασυλία».
Τα λεγόμενα του κ. Ζήγρα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού, ο οποίος ανέφερε:
«Είναι απολογία κατηγορουμένου αυτό; Κατηγορητήριο είναι αυτό... Δεν μπορούμε να ακούμε ό,τι να 'ναι...»
Ο Νίκος Ζήγρας, απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου τόνισε ότι όλα ξεκίνησαν το 1997 - 1998 όταν ο Άκης Τσοχατζοπουλος τον έφερε σε επαφή με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη, ο οποίος, όπως είπε, εκπροσωπούσε αραβικά συμφέροντα που θα έκαναν επενδύσεις στην Ελλάδα σε ακίνητα.
«Ο Μιχαηλίδης μού έδινε βαλίτσα με μετρητά ή επιταγές σε φάκελο με τελικό παραλήπτη τον Άκη Τσοχατζοπουλο. Αρχικά δεν είχα υποψιαστεί κάτι ύποπτο. Αργότερα, όμως, κατάλαβα ότι τα χρήματα αυτά ήταν από εξοπλιστικά προγράμματα. Τα γνώριζε όλα ο Άκης και κρατούσε σημειώσεις. Εγώ πίστευα απόλυτα τον Άκη, ο οποίος αρνήθηκε ότι τα χρήματα είχαν σχέση με τα εξοπλιστικά», επεσήμανε.
Ακόμη, στην απολογία του ο κατηγορούμενος θέλησε να κάνει σαφές στους δικαστές πως δεν είχε κανένα περιουσιακό όφελος από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Read more...

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου Εντολή πρωθυπουργού σε υπουργούς κατά της αυγουστιάτικης ραστώνης


Εντολή πρωθυπουργού σε υπουργούς κατά της αυγουστιάτικης ραστώνης
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Οδηγίες στους υπουργούς να παραμείνουν σε εγρήγορση τον Αύγουστο, ώστε να επιτευχθούν οι μνημονιακοί στόχοι, εν όψει του δύσκολου γύρου των διαπραγματεύσεων με την τρόικα το Σεπτέμβριο, πρόκειται να δώσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς να προχωρήσει άμεσα το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας/ απολύσεων, καθώς και οι άλλες μεταρρυθμίσεις, υπό το φως και των παρατηρήσεων της έκθεσης του ΔΝΤ.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα αναφερθεί και σε προβλήματα δυσλειτουργιών στην κυβέρνηση και τα δύο κόμματα που την στηρίζουν.

Τα πλέον πρόσφατα παραδείγματα είναι το «παρών» της βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ Θ.Τζάκρη, στη χθεσινή ψηφοφορία για τροπολογία του αφορούσε την ΕΥΔΑΠ, καθώς και οι επικρίσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλου για «ξεκούραστους τεχνοκράτες» που πρέπει να κατανοήσουν ότι «κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει αποδεκτός από αυτή τη Βουλή».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάρις Κουκουλόπουλος είχε  καταψηφίσει το άρθρο 81 για τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών κατά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, γεγονός που είχε προκαλέσει αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ.

Πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου είχαν σημειωθεί και άλλες αντιδράσει, γεγονός που οδήγησε τον γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο να θέσει το δίλημμα στους βουλευτές: «ή ψηφίζετε ή εκλογές τον Αύγουστο». Οι εκλογές τον Αύγουστο αποφεύχθηκαν, ωστόσο το «δόγμα Μπαλτάκου» παραμένει.

Πάντως, η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έχει ως κεντρικό θέμα την ελληνική προεδρία της ΕΕ το α' εξάμηνο του 2014 και επί του θέματος πρόκειται να ζητηθούν οι προτεραιότητες που τίθενται εν όψει του Ιανουαρίου.

Για την ατζέντα της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ έχει ενημερώσει ήδη την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Σε ονομαστική ψηφοφορία η τροπολογία Αντιδράσεις για την κατάργηση δημοσίων οργανισμών με Προεδρικό Διάταγμα


Αντιδράσεις για την κατάργηση δημοσίων οργανισμών με Προεδρικό Διάταγμα
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τροπολογία που προβλέπει ότι η κατάργηση ή η συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και φορέων μπορεί να γίνεται με Προεδρικά Διατάγματα κατέθεσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης στο Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Η τροπολογία προκάλεσε τις αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, που ζήτησαν την απόσυρσή της και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας.

Της τροπολογίας του υπεραμύνθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας: «Για πρώτη φορά γίνεται μια ολοκληρωμένη συνεκτική προσπάθεια για την οργάνωση των δομών των υπουργείων. Θα έχουμε 17 ομοιόμορφα διατάγματα, που θα ρυθμίζουν τις δομές τους».

Επιτέθηκε, δε, κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Αν άκουγε κάποιος μόνο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αγορεύουν, θα πίστευε ότι η κυβέρνηση κινείται στα όρια του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος».

Ο Κυρ.Μητσοτάκης αντέτεινε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που με Προεδρικά Διατάγματα γίνεται η οργάνωση των υπουργείων και παρέπεμψε σε σχετικούς νόμους, που έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν.

«Δεν αλλάζει το θεσμικό εργαλείο με το οποίο καταρτίζονται οι οργανισμοί των υπουργείων. Το μόνο που αλλάζει, είναι η καταληκτική διαδικασία αξιολόγησης των δομών» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι έχει γίνει ήδη συστηματική προεργασία πριν κατατεθεί η τροπολογία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, έκανε λόγο για «κατάπτυστη τροπολογία», ενώ ο Ν. Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υποστήριξε ότι είναι «άλλοθι για να συγκαλυφθούν οι χιλιάδες απολύσεις, που πρόκειται να γίνουν».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ν. Αναγνωστάκης, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα στηρίξει την τροπολογία και θα ψηφίσει «παρών».

«Με προκλητικό τρόπο πάει η κυβέρνηση να λύσει τα χέρια της για τα αντιλαϊκά μέτρα, που θα πάρει, απολύοντας δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους» υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης.

Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και για την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εξωτερικών και η οποία επιτρέπει τις χορηγίες στην ελληνική προεδρία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Read more...

Δεν τ' αγαπούσε η μητριά του...



Η συγκλονιστική μαρτυρία του πατέρα, για το θάνατο των δύο μικρών παιδιών... 
Σε υγρό τάφο γιαδύο αγγελούδια από τη Βουλγαρία, μετατράπηκε η κεντρική αρδευτική διώρυγα του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού, στην περιοχή του Στρεφίου, το μεσημέρι της Τετάρτης.


Δυνάμεις της ...
Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν έρευνες και αργότερα είχαν τη συνδρομή της 6ης ΕΜΑΚ, χωρίς όμως μέχρι αργά το βράδυ να υπάρξει αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια του προανακριτικού έργου ο πατέρας φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς πως η μητριά του ήταν αυτή που πέταξε τα παιδιά στο κανάλι γιατί δεν τα αγαπούσε, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο. Ωστόσο οι Αρχές εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο που μπορεί να δώσει εγκληματική τροπή στην υπόθεση.

Με πληροφορίες από ilialive.gr

Read more...

Κατά τη διάρκεια δηλώσεων μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό ΥΠΕΘΑ Αποστομωτική απάντηση Αβραμόπουλου στις προκλήσεις Σκοπιανού δημοσιογράφου



«Αφού είσαι από τη… Μακεδονία, γιατί δεν μιλάς ελληνικά;» απάντησε ο υπουργός στον προκλητικό δημοσιογράφο, που έφυγε από το χώρο της συνέντευξης αλλά εξακολούθησε να προκαλεί μέσω twitter.

«Μα καλά βρε παιδάκι μου, αφού είσαι από τη… Μακεδονία, γιατί δεν μιλάς ελληνικά;» ήταν η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος σε σκοπιανό δημοσιογράφο που επεδίωξε να προβοκάρει τις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντησή που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ στην Ουάσιγκτον. 

Έχοντας από νωρίς στήσει το «καρτέρι» του στο χώρο όπου οι δύο υπουργοί Άμυνας θα έκαναν τις προγραμματισμένες δηλώσεις τους, ο σκοπιανός δημοσιογράφος επιχείρησε με το έτσι θέλω να προκαλέσει επεισόδιο, απευθύνοντας - χωρίς να προβλέπεται από το τυπικό της διαδικασίας- ερώτηση προς τον κ. Αβραμόπουλου για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. 

Ετοιμόλογος, όμως, ο κ. Αβραμόπουλος δεν τον άφησε να ολοκληρώσει την πρότασή του, ρωτώντας τον ποια είναι η χώρα καταγωγής του. «Είμαι από τη Μακεδονία» αποκρίθηκε ο Σκοπιανός για να εισπράξει άμεσα την καλοπληρωμένη απάντηση του ΥΠΕΘΑ, πως αφού είναι από τη Μακεδονία δεν μιλάει τα ελληνικά. Τα χαμόγελα και η θυμηδία που δημιουργήθηκε στο χώρο ήταν τέτοια, που μέσα σε λίγα λεπτά ο σκοπιανός δημοσιογράφος πήρε την κάμερα που κρατούσε «επ’ ώμου» αποχωρώντας από το χώρο. 

Να σημειώσουμε πάντως πως κύκλοι του ΥΠΕΘΑ σχολιάζοντας την εν λόγω ενέργεια εξέφραζαν την άποψη πως ήταν προσχεδιασμένη αφού ο σκοπιανός είχε επανειλημμένως επικοινωνήσει την Τρίτη με την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον ζητώντας επιτακτικά να μάθει τον τόπο και τον χρόνο όπου θα έκανε δηλώσεις ο κ. Αβραμόπουλος, προκειμένου να πάει και αυτός εκεί για να ρωτήσει αναφορικά «με το θέμα της ονομασίας».

Συνεχίζει να προκαλεί ο σκοπιανός δημοσιογράφος

Ο Τσβετιν Τσιλιμάνοφ, όμως, δεν αρκέστηκε σε αυτό το «επεισόδιο» αλλά συνέχισε την επίθεσή του μέσω Twitter τόσο λίγη ώρα μετά το περιστατικό με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας όσο και αργότερα το απόγευμα . 

Αρχικά, πριν από δώδεκα ώρες, έγραψε πως ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, έχει τη νοοτροπία του… «Έλληνα Μαλάκα», κατηγορώντας τον πως με όσα δήλωσε προσέβαλε τους υποτιθέμενους «Μακεδόνες». 

That attitude -> I ask Avramopoulos a legit question, and he answers ns should speak Greek http://www.youtube.com/watch?v=jRXYO9rNzZQ&feature=youtu.be 

Στη συνέχεια αποφάσισε να «απαντήσει» και σε όλους εκείνους τους χρήστες του Twitter που επικρότησαν την αντιμετώπισή του από τον Έλληνα υπουργό, προχωρώντας, όμως, πολύ περισσότερο και φτάνοντας στο σημείο να επικρίνει τις πολιτικές τους επιλογές σε σχέση με την οικονομική κρίση.

Αφού έγραψε ότι «το να είσαι διπλωμάτης, δεν σημαίνει ότι μπορείς να προσβάλεις την χώρα εκείνη που το μόνο που θέλει είναι να είναι σύμμαχό σου» και ότι «όταν απαντάς με προσβολές, σημαίνει ότι δεν έχεις επιχειρήματα», έκανε ένα νοηματικό άλμα γράφοντας: Αν μπούμε στην Ε.Ε., τότε πιθανότατα θα πρέπει να δώσουμε χρήματα για αυτή την “μαύρη τρύπα” που αποκαλείται Υπουργείο Οικονομικών. Οπότε γιατί μας λέτε όχι;». Και η επίθεσή του καταλήγει με την εξής ανάρτηση: Αν είστε τόσο χαζοί ώστε να ψηφίζετε εκείνους που οδήγησαν τη χώρα σας στην κρίση μόνο επειδή είναι νταήδες, τότε σας αξίζει αυτό που παθαίνετε

To all my newly acquired friends: being a diplomat doesnt mean insulting a country that only wants to be your ally 1.
When you answer with insults, it means your arguments are weak (ICJ verdict, positive EU reports, Interim Accord) 2.
And 4., if you are dumb enough to vote for the same guys who drove your country to a ditch just because they act macho, u deserve what u get

Read more...