Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου Εντολή πρωθυπουργού σε υπουργούς κατά της αυγουστιάτικης ραστώνης


Εντολή πρωθυπουργού σε υπουργούς κατά της αυγουστιάτικης ραστώνης
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Οδηγίες στους υπουργούς να παραμείνουν σε εγρήγορση τον Αύγουστο, ώστε να επιτευχθούν οι μνημονιακοί στόχοι, εν όψει του δύσκολου γύρου των διαπραγματεύσεων με την τρόικα το Σεπτέμβριο, πρόκειται να δώσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς να προχωρήσει άμεσα το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας/ απολύσεων, καθώς και οι άλλες μεταρρυθμίσεις, υπό το φως και των παρατηρήσεων της έκθεσης του ΔΝΤ.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα αναφερθεί και σε προβλήματα δυσλειτουργιών στην κυβέρνηση και τα δύο κόμματα που την στηρίζουν.

Τα πλέον πρόσφατα παραδείγματα είναι το «παρών» της βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ Θ.Τζάκρη, στη χθεσινή ψηφοφορία για τροπολογία του αφορούσε την ΕΥΔΑΠ, καθώς και οι επικρίσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλου για «ξεκούραστους τεχνοκράτες» που πρέπει να κατανοήσουν ότι «κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει αποδεκτός από αυτή τη Βουλή».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάρις Κουκουλόπουλος είχε  καταψηφίσει το άρθρο 81 για τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών κατά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, γεγονός που είχε προκαλέσει αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ.

Πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου είχαν σημειωθεί και άλλες αντιδράσει, γεγονός που οδήγησε τον γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο να θέσει το δίλημμα στους βουλευτές: «ή ψηφίζετε ή εκλογές τον Αύγουστο». Οι εκλογές τον Αύγουστο αποφεύχθηκαν, ωστόσο το «δόγμα Μπαλτάκου» παραμένει.

Πάντως, η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έχει ως κεντρικό θέμα την ελληνική προεδρία της ΕΕ το α' εξάμηνο του 2014 και επί του θέματος πρόκειται να ζητηθούν οι προτεραιότητες που τίθενται εν όψει του Ιανουαρίου.

Για την ατζέντα της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ έχει ενημερώσει ήδη την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: