Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα στο ΑΣΕΠ Οριστικά αποτέλεσματα για την κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στην τελική ευθεία μπήκε η διαδικασία μετάταξης δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεων.

Ο οριστικός ενιαίος πίνακας βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς ολοκληρώθηκαν από το ΑΣΕΠ οι διαδικασίες έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων, μετά και την εξέταση των ενστάσεων που υποβλήθηκαν.

Στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ έχουν αναρτηθεί τα οριστικά αποτελέσματα που αφορούν στην κινητικότητα των υπαλλήλων Ι.Δ.Α.Χ. ΔΕ Διοικητικών ειδικοτήτων, οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεών τους δυνάμει των διατάξεων της υποπαραγράφου Ζ.4 της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012, στο πλαίσιο της υπ' αριθμ. 1/2013 Ανακοίνωσης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Τα οριστικά αποτελέσματα, τα οποία εκδόθηκαν μετά την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων, περιλαμβάνουν τους εξής πίνακες:
Όπως έχει γνωστοποιήσει το υπουργείο, το επόμενο και τελευταίο βήμα είναι η ανακοίνωση μετακίνησης από τον υπουργό, κάτι που πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα, καθώς και η δημοσίευση της ανακοίνωσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Στη συνέχεια, οι υπάλληλοι θα πρέπει να εμφανιστούν στον φορέα υποδοχής την ημερομηνία που καθορίζει η ανακοίνωση του υπουργού.
Στην περίπτωση κατά την οποία κάποιος υπάλληλος δεν εμφανιστεί, με δική του ευθύνη εκδίδεται πράξη απόλυσής του από το όργανο διοίκησης του φορέα υποδοχής.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εγκρίθηκε από το Eurogroup Working Group Πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ


Στις 13 Μαΐου θα συνεδριάσει το Eurogroup για να εγκρίνει τη δόση ύψους 4,2 δισ. ευρώ
Στις 13 Μαΐου θα συνεδριάσει το Eurogroup για να εγκρίνει τη δόση ύψους 4,2 δισ. ευρώ   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Εγκρίθηκε τη Μ.Δευτέρα από το Eurogroup Working Group η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου εκπληρώθηκαν οι προϋποθέσεις που είχε θέσει η τρόικα, προκειμένου να χορηγήσει τη δόση του Μαρτίου και έτσι ανοίγει πλέον ο δρόμος για την εκταμίευση.

Αν και το υπουργείο Οικονομικών δεν αντιμετώπισε ενδιάμεσα θέμα ταμειακών διαθεσίμων, η εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ θα δώσει ανάσες, καθώς θα επιταχύνει την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, ενώ θα επιτρέψει τη διατήρηση του «μαξιλαριού ασφαλείας» που έχει σχηματίσει η κυβέρνηση.
Στις 13 Μαΐου θα συνεδριάσει το Eurogroup για να εγκρίνει την δόση του πρώτου τριμήνου ύψους 4,2 δισ. ευρώ, ενώ στα τέλη Μαΐου αναμένεται και η έγκριση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για την εκταμίευση 1,8 δισ. ευρώ.
Η Ελλάδα στις 20 Μαΐου θα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα που διακρατά η ΕΚΤ ύψους 5,6 δισ. ευρώ, κάτι που αναμένεται να γίνει χωρίς πρόβλημα καθώς η εκταμίευση των 4,2 δισ. ευρώ από τον EFSF θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της εν λόγω έκδοσης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μισθός κάτω από τα 490 ευρώ για "ανάσχεση της ανεργίας"



Τι προβλέπει η νομοτεχνική προσθήκη του υπουργείου Οικονομικών για την απασχόληση ανέργων στα προγράμματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Σε μερική αποδοχή και του δεύτερου άρθρου της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ, για την δυνατότητα μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Η διατύπωση της νομοτεχνικής προσθήκης του κου Στουρνάρα, για την απασχόληση ανέργων σε ολιγόμηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (που αφορά στο πρώτο άρθρο της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ), προβλέπει καθαρές αμοιβές «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας», ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως - ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως.
Σε ό,τι αφορά δε, την μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αυτή μπορεί να προβλέπεται «ως μέτρο ανάσχεσης της ανεργίας, για τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφιστάμενες σε αυτές, θέσεις εργασίας».
Η τροποποίηση που επέφερε ο υπουργός Οικονομικών, προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος παρατήρησε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και το Προεδρείο, πως «δεν είναι δυνατόν τα μεσάνυκτα να ρίξετε τον κατώτατο μισθό στο μηδέν και να καταβαραθρώσετε τα ασφαλιστικά ταμεία».
Αργότερα, και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ζήτησε από το Προεδρείο να μην κάνει αποδεκτές τροπολογίες που δεν είναι σε γνώση των βουλευτών και δεν έχει προλάβει να αναπτύξει και ο αρμόδιος υπουργός στην Ολομέλεια.
«Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών είναι επιθυμητή, καθώς είναι απ' τις πιο υψηλές στην Ευρώπη» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών. «Η διατύπωση λέει «εφόσον το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές προϋποθέσεις». Όταν πετύχουμε υπέρβαση του στόχου για δημοσιονομικό πλεόνασμα, θα έχουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες και θα μειώσουμε τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό είναι θετικό μέτρο. Και τα 490 ευρώ είναι όντως χαμηλός μισθός - αλλά μην ξεχνάτε πως μιλάμε για ανέργους. Θα είναι μια ανακούφιση γι' αυτούς».

Read more...

Στο Κύπελλο Ελλάδος «Διπλό» στην Κομοτηνή και τελικώς... Ολυμπιακός-Αστέρας


  (Φωτογραφία:  Intime )

Κομοτηνή
Ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, στη ρεβάνς του 6-2 από τον πρώτο ημιτελικό στο Καραϊσκάκη και έτσι «σφράγισε» και τυπικά τη συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου της 11ης Μαΐου. Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με δύο γκολ του Μήτρογλου (27' και 40') και τη μείωση του σκορ από πέναλτι του Παπαδόπουλου (84') το οποίο κέρδισε ο Λουρέσο από τον Παπάζογλου. Ετσι, ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το 26ο Κύπελλο Ελλάδας της Ιστορίας, με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης που το Σάββατο απέκλεισε τον ΠΑΟΚ.

Με δημιουργό τον Μανιάτη και εκτελεστή τον Μήτρογλου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο και... εξουδετέρωσε όποια σκέψη των γηπεδούχων για ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο 27΄ ο διεθνής μέσος πέρασε ωραία κάθετη μπαλιά στον Μήτρογλου, ο οποίος «τσίμπησε» με το κεφάλι τη μπάλα προ του Βρονταρά, τον απέφυγε και από πλάγια θέση πλάσαρε για το 0-1. Στο 40΄ ο Μανιάτης σέντραρε από αριστερά και ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού, αμαρκάριστος στην «καρδιά» της αντίπαλης περιοχής, διπλασίασε με κεφαλιά τα τέρματα της ομάδας του. Νωρίτερα, ο Πανθρακικός είε χάσει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 22΄, όταν το δυνατό σουτ του Βαϊρουά έξω από την περιοχή απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κάρολ.

Οι γηπεδούχοι μπορούσαν να μειώσουν στο 53΄, όμως ο Κάρολ αντέδρασε και πάλι σωστά στην κεφαλιά του Λουσέρο, ενώ στο 67΄ ο Μίνγκας αστόχησε απελπιστικά απέναντι από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Ο Πανθρακικός έψαξε ως το τέλος το γκολ της τιμής και τελικά το πέτυχε στο 83΄ με πέναλτι που κέρδισε ο Λουσέρο από τον Παπάζογλου και αξιοποίησε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες: Χρήστου, Κάστσελαν - Λυκογιάννης, Μήτρογλου

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Σκλιοπίδης, Βαϊρουά (66΄ Καθάριος), Κάστσελαν, Σερφά, Λουσέρο, Μακρυδημήτρης (78΄ Μπονγκ), Δ.Παπαδόπουλος, Τζάνης (48΄ Μίνγκας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίκτορ Σάντσεθ): Κάρολ, Παπάζογλου, Α.Παπαδόπουλος, Μανωλάς (46΄ Σιόβας), Λυκογιάννης, Φέισα (73΄ Μοντέστο), Μανιάτης, Μασάντο, Φουστέρ (65΄ Φετφατζίδης), Γκρέκο, Μήτρογλου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο «Τελευταία ευκαιρία» για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δίνει ο Γ.Βρούτσης


«Η χώρα δεν θα δει άλλη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας
«Η χώρα δεν θα δει άλλη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Πρόσκληση σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, να ενταχθούν στην ρύθμιση που ψηφίζεται την Κυριακή στο πολυνομοσχέδιο, απηύθυνε από την Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας εμφατικά ότι «είναι η τελευταία ευκαιρία».

Η ρύθμιση πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή το αργότερο ως την 1 Ιουλίου.

«Η χώρα δεν θα δει άλλη ρύθμιση» είπε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια ο κ. Βρούτσης, δηλώνοντας ότι η ρύθμιση είναι η καλύτερη δυνατή.

Διευκρίνισε πάντως ότι το ΝΑΤ εξαιρέθηκε διότι η ρύθμιση ήταν πολύ ευνοϊκή για τους εφοπλιστές και αν υλοποιούνταν θα κατέρρεε το Ταμείο.

Αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας ο υπουργός δήλωσε ότι αξιοποιούνται όλα τα όπλα που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο, τονίζοντας ότι είναι εξασφαλισμένα 2,4 δισ. ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ενώ ενεργοποιείται πρόγραμμα διαφόρων επιχειρηματικών δράσεων για μισό εκατομμύριο ανέργους, ύψους 1 δισ. ευρώ.

«Δεν σταματάμε όμως εδώ» είπε. «Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και σε συνεργασία με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη δίνεται μάχη και προσπάθεια μέσα από αναθεώρηση επιχειρησιακών προγραμμάτων, τα οποία δεν έχουν εξαντλήσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν».

Ακόμη, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουνίου η Ελλάδα θα γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των συνταξιούχων αλλά και την μέση σύνταξη στην Ελλάδα. Επανέλαβε ότι οι συντάξεις είναι εξασφαλισμένες και δεν υπόκεινται σε καμία μείωση, ενώ το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μπαίνει σε περίοδο σταθερότητας και ασφάλειας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πόσες δόσεις προβλέπονται Έρχεται τον Αύγουστο ο ΦΑΠ του 2011 και του 2012, το Νοέμβριο του 2013


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Από το καλοκαίρι θα αρχίσουν να έρχονται τα ειδοποιητήρια για την καταβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ).

Σύμφωνα με ρύθμιση που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο, προβλέπεται ότι η πληρωμή του ΦΑΠ για το 2011 και το 2012 θα αρχίσει από τον ερχόμενο Αύγουστο, ενώ για τον ΦΑΠ του 2013 από το Νοέμβριο, καθώς ως καταληκτική προθεσμία για την καταβολή και της τελευταίας δόσης από τα εκκαθαριστικά αυτά τίθεται η 28η Φεβρουαρίου 2014.

Σημειώνεται ότι ο ΦΑΠ του 2011 και του 2012 θα περιληφθεί σε ένα εκκαθαριστικό και θα καταβληθεί σε 7 μηνιαίες δόσεις, ενώ ο ΦΑΠ του 2013 θα αποσταλεί σε ξεχωριστό εκκαθαριστικό που θα πρέπει να αποπληρωθεί σε 4 μηνιαίες δόσεις.

Σύμφωνα με άλλη ρύθμιση, εξαιρούνται οι αγρότες από την έκτακτη εισφορά του 42% για τα νέα φωτοβολταϊκά.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία προβλέπεται ότι η ρύθμιση θα τεθεί σε εφαρμογή το αργότερο ως την 1 Ιουλίου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ''ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ'' ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ...


Ανεξέλεγκτη μοιάζει να είναι η κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μετά την αποκάλυψη ότι η οικονομική διαχείριση επί των ημερών του Γιώργου Παπανδρέου και συγκεκριμένα την περίοδο 2004-2010 οδήγησε στη ''μαύρη τρύπα '' ύψους ...
115 εκατομ. ευρώ !

Το θέμα προκαλεί βαθύ ρήγμα στις σχέσεις του πρώην προέδρου με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, που δεν αποκλείεται να φτάσει το επόμενο διάστημα στα άκρα, καθώς ο τελευταίος δεν φαίνεται διατεθειμένος να καλύψει την υπόθεση, αλλά αντιθέτως δηλώνει αποφασισμένος να υπάρξει πλήρης διαφάνεια. «Αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να κρυφτεί, δεν μπορώ να σηκώνω τα βάρη άλλων, δεν φταίω σε τίποτα που κάποιοι έκαναν για χρόνια το κομμάτι τους», είπε την Παρασκευή σε συνεργάτες του. 

Είναι γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή που απέκτησε μια γενική άποψη για τα οικονομικά του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος κατάλαβε ότι «αργά ή γρήγορα θα βρει το θέμα μπροστά του», όπως έλεγαν συνεργάτες του και φυσικά ούτε θα μπορούσε, ούτε θα έπρεπε να το καλύψει, όπως πιθανόν θα περίμεναν κάποιοι με βάση πρακτικές του παρελθόντος. 
Ψύχραιμοι παρατηρητές εκτιμούν ότι τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσουν θρυαλλίδα εξελίξεων και είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αφού είναι ολοκληρωτικό το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η νυν ηγεσία σε σχέση με τα όσα παρέλαβε και τις μελλοντικές υποχρεώσεις που έχει το κόμμα, συνεπεία της πρωτοφανούς σπατάλης κατά την παπανδρεϊκή εποχή. «Μην εκπλαγείτε εάν οδηγηθούμε σε πλήρη “αποπαπανδρεοποίηση” του ΠΑΣΟΚ με αφορμή αυτό το θέμα», έλεγαν έμπειρα στελέχη.
Πηγή : protothema.gr

Read more...

ΝΑΙ από δύο ανεξάρτητους...





Δύο ανεξάρτητοι βουλευτές υπερψήφισαν απόψε το πολυνομοσχέδιο. Πρόκειται για τον Κώστα Μαρκόπουλο, που είχε διαγραφεί από τη ΝΔ και στη συνέχεια, είχε...
ενταχθεί στο κόμμα του Καμμένου, όπου αποχώρησε, και τον Θεόδωρο Σολδάτο, ο οποίος επίσης είχε διαγραφεί από τη ΝΔ...

Read more...

Στην Αντιγόνη των Πριγκιποννήσων Εισβολή και μικροκαταστροφές σε ελληνική εκκλησία της Κωνσταντινούπολης


Εικόνα από τις καταστροφές στο ναό (φωτ. εφημερίδα Ανατολή)
Εικόνα από τις καταστροφές στο ναό (φωτ. εφημερίδα Ανατολή)  

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Ομάδα 10 περίπου νεαρών ατόμων εισέβαλαν το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου στη νήσο Αντιγόνη της Κωντσταντινούπολης και προκάλεσαν μικροζημιές.

Οι νεαροί, ηλικίας μεταξύ 15 και 18 ετών, συνελήφθησαν από κατοίκους του νησιού και μεταφέρθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όμως αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή ήταν ανήλικοι. Όπως διαπιστώθηκε οι νεαροί δεν είναι κάτοικοι του νησιού
Κύκλοι της ελληνικής μειονότητας στην Πόλη σχολιάζουν ότι ο θρησκευτικός και εθνικιστικός φανατισμός που καλλιεργείται από διάφορους κύκλους στην Τουρκία, μεταξύ αυτών και από κυβερνητικούς, είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της επίθεσης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συμπεριλαμβάνονται στις 25.000 μετακινήσεις Τη δεξαμενή για τις 15.000 απολύσεις περιέγραψε ο Αντώνης Μανιτάκης


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τις ομάδες εργαζομένων από τις οποίες θα αναζητηθούν οι 15.000 υπάλληλοι που θα απολυθούν μέχρι το τέλος του 2014 περιέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη και οι τρεις αρχηγοί με τις δηλώσεις τους το επιβεβαίωσαν, να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε νομίμως και τηρώντας όλες τις συνταγματικές εγγυήσεις του κοινωνικού κράτους δικαίου να αποχωρήσουν από το δημόσιο 15.000 υπάλληλοι που υπηρετούν στο σύνολο του δημόσιου τομέα», είπε ο κ. Μανιτάκης και διευκρίνισε ότι «ο αριθμός αυτός δεν προέρχεται αποκλειστικά από τους 25.000 υπαλλήλους που πρόκειται να μετακινηθούν, όπως λάθος διαδίδεται. Η κινητικότητα των 25.000 υπαλλήλων είναι αποσυνδεδεμένη αριθμητικά από τις 15.000 αποχωρήσεις».

Κύριος σκοπός της κινητικότητας είναι και παραμένει η ορθολογική ανακατανομή του προσωπικού και όχι οι αποχωρήσεις εκτός αν κάποιοι κατά τη διαδικασία της κινητικότητας αποφασίσουν την αποχώρηση, υπογράμμισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο υπουργός κατήγγειλε πως όσοι κάνουν λόγο για υποχρεωτικές αποχωρήσεις, περισσότερες των 15.000, επιχειρούν καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας στους δημοσίους υπαλλήλους και το κάνουν για μικροκομματικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό για τις 15.000 αποχωρήσεις οι πηγές είναι εξής:

•    Οι πειθαρχικά υπόλογοι υπάλληλοι που θα κριθούν απολυτέοι με τελεσίδικη δικαστική απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου ουσίας που στην προκειμένη περίπτωση είναι το ΣτΕ.
•    Από την κατάργηση των ΝΠΙΔ και από τη λύση των συμβάσεων του προσωπικού που υπηρετούν σε αυτά.
•    Από την αποτίμηση των προσόντων, δηλαδή, από την αξιολόγηση των προσόντων που θα γίνει κατά την επανατοποθέτηση του προσωπικού στις νέες διευθύνσεις των δημοσίων υπηρεσιών, η οποία γίνεται αμέσως μετά την αξιολόγηση των δομών και ενόψει της μετακίνησης του πλεονάζοντος προσωπικού σε άλλη δημόσια υπηρεσία που έχει διαπιστωμένα κενά, όπως αυτά προκύπτουν από τα σχέδια στελέχωσης.
•    Από την εθελούσια έξοδο όλων όσοι ενώ βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αργίας ή αναγκαστικής μετακίνησης λόγω κινητικότητας, προτιμήσουν να αποχωρήσουν από το δημόσιο με τη θέλησή τους λαμβάνοντας αποζημίωση που δικαιούνται ή εξαγοράζοντας τρία πλασματικά έτη.
•    Κατά την αποτίμηση των προσόντων και με αφορμή την αξιολόγηση των δομών, θα ελεγχθούν και αξιολογηθούν αναγκαστικά τα τυπικά προσόντα όλων όσων απασχολούνται στο δημόσιο. Θα ελεγχθεί η νομιμότητα της έννομης σχέσης που τα συνδέει με αυτή, η πραγματική συνδρομή των τυπικών προσόντων που επικαλούνται και θα γίνει πιστοποίηση των προσόντων και δικαιολογητικών τους.

«Δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο και δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι όσους δεν τους συνδέει έγκυρη έννομη σχέση με το δημόσιο ή δεν έχουν καν σύμβαση εν ισχύ πρόσληψης με αυτό» είπε ο κ. Μανιτάκης και προσθεσε: «Οι συγκεκριμένες αποχωρήσεις δεν αποβλέπουν στη μείωση του προσωπικού των δημοσίων υπαλλήλων αφού η προβλεπόμενη μείωση υπαλλήλων επιτυγχάνεται και με το παραπάνω με τις συνταξιοδοτήσεις. Οι σχεδιαζόμενες αναγκαστικές αποχωρήσεις αποβλέπουν αποκλειστικά στην άμεση ποιοτική ανανέωση του προσωπικού», είπε ο κ. Μανιτάκης.        

«Με την επείγουσα ποιοτική αναβάθμιση του προσωπικού, θέλουμε να αντιμετωπίσουμε μια κοινωνική αδικία, απομακρύνουμε τους υπαλλήλους που διαπιστωμένα δεν έχουν τα προσόντα του ελληνικού δημοσίου, που δεν έχουν καν προσληφθεί ή έχουν κριθεί ακατάλληλοι ή ως ανίκανοι, από τα αρμόδια πειθαρχικά ή δικαστικά όργανα ή έχουν καταδικαστεί πειθαρχικά και στη θέση τους τοποθετούμε υπαλλήλους άξιους και νέους», είπε ο κ. Μανιτάκης και πρόσθεσε: «καταπολεμούμε έναν εσωτερικό ύπουλο εχθρό της μεταπολιτευτικής μας Δημοκρατίας, την φαυλοκρατία και πελατοκρατία».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ένταση κατά τη συζήτηση Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με 168 «ναι», 123 «όχι», 1 «παρών» υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο, σε σύνολο 292 παρόντων βουλευτών.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σε σύντομη δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανέφερε: «Η κυβέρνηση βγήκε πιο ενισχυμένη από την σημερινή ψηφοφορία διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που μιλούσαν για προβλήματα».
Στο πρακτορείο Reuters ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι σε μία δύσκολη συγκυρία η Ελλάδα θα αποδείξει ότι μπορεί να επιτύχει.

Ο πρωθυπουργός απείχε από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, επιλέγοντας να μην τοποθετηθεί, όπως και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμμετείχαν, πάντως, στην ψηφοφορία.

Για την έγκριση του πολυνομοσχεδίου, που εισήχθη ως ένα μοναδικό άρθρο, είχε ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Επιπλέον ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία για δύο ρυθμίσεις που εντάχθηκαν στο πολυνομοσχέδιο στο παρά ένα της ψηφοφορίας.

Υπέρ του πολυνομοσχεδίου ψήφισε ο ανεξάρτητος (προερχόμενος από τη ΝΔ) βουλευτής Θ.Σολδάτος, καθώς και ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος έχει αποστασιοποιηθεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και δεν στήριξε το κόμμα του Χρ.Ζώη «Νέα ΜΕΡΑ». Όπως όλα δείχνουν οι δύο βουλευτές βρίσκονται σε τροχιά επανένταξης στη ΝΔ. 
Ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σχετικά με τη στάση των δύο ανεξάρτητων βουλευτών, ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς απάντησε: «Κάτι σημαίνει αυτό».
Επιπλέον, τα μέλη του κινήματος «Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος και Χρ. Αηδόνης καταψήφισαν το πολυνομοσχέδιο, ωστόσο υπερψήφισαν τις τροπολογίες.

Ένταση για την ρύθμιση «ανάσχεσης της ανεργίας
»

Οι τόνοι ανέβηκαν για τη ρύθμιση (πρόταση του ΠΑΣΟΚ) που έφερε, μία ώρα πριν αρχίσει η ψηφοφορία, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας για την ανάσχεση της ανεργίας, η οποία προβλέπει μισθό κάτω των 490 ευρώ για ολιγόμηνη απασχόληση ανέργων και δυνατότητα για μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές σε επιχειρήσεις που διατηρούν τις θέσεις εργασίας.

Η ένταση συνεχίστηκε μετά την αποχώρηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π.Καμμένου, ο οποίος διέκοψε την ομιλία του διαμαρτυρόμενος για την οχλαγωγία στην αίθουσα. Το λόγο πήρε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης για να παρατηρήσει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που ορίζει ο κώδικας της Βουλής για τον χειρισμό αυτών των καταστάσεων.

Εν συνεχεία, ο Απόστολος Κακλαμάνης σχολίασε την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνη, ο οποίος είχε εξαπολύσει βολές κατά του Γ.Στουρνάρα και του Αντ.Μανιτάκη, για να συνεχιστεί επί ώρα η εκτός διαδικασίας κόντρα μεταξύ βουλευτών.

Περίπου στις 23:00, παρενέβη ο προεδρεύων της Βουλής για να αρχίσει η ψηφοφορία.

Νωρίτερα, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια διεξήχθη σε υψηλούς τόνους.

Εκ μέρους των κυβερνητικών εταίρων, μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΕυάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας βολές και κατά του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις ανακοινώσεις περί πλεονασμάτων και ανάπτυξης. Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική για τον τρόπο που προωθούνται οι ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και για τον τρόπο που επιχειρείται η αξιοποίηση κονδυλίων για τους ανέργους. Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας είχει σκληρή αντιπαράθεση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μίλησε για σχέδιο εφαρμογής των μνημονίων της εσωτερικής υποτίμησης και διάλυσης της μεσαίας τάξης, που εκτελείται με το δόγμα του σοκ και τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καταργώντας ακόμη και τις κοινοβουλευτικές διατάξεις που προϋποθέτουν το διάλογο. Ο κ. Καμμένος εν μέσω οχλαγωγίας διέκοψε την ομιλία του και αποχώρησε από την αίθουσα, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα διατύπωσε τη θέση ότι το δίλημμα μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών είναι κάλπικο, καθώς το κεντρικό ζήτημα τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι με ποιο τρόπο θα βγει το κεφάλαιο από την κρίση. Όπως τόνισε, ο αγώνας του ΚΚΕ για ανατροπή κυβέρνησης και εξουσίας θα πάει μέχρι τέλους.

Η αποστροφή αυτή της κ. Παπαρήγα ενόχλησε -όπως φαίνεται- τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, εν μέσω των επικρίσεων για το πολυνομοσχέδιο, έκανε ένα διάλειμμα για να επιτεθεί στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι «ιστορικά έχει χρεοκοπήσει η μαρξιστική ιδεολογία». Στον Ν.Μιχαλολιάκο απάντησε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Ν.Καραθανασόπουλος λέγοντας: «Πιάστηκαν αδιάβαστοι πάλι, όμως, γιατί πρέπει να ξέρουν ότι εκείνοι που συνέτριψαν το φασισμό και το ναζισμό είναι οι κομμουνιστές».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...