Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ''ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ'' ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ...


Ανεξέλεγκτη μοιάζει να είναι η κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μετά την αποκάλυψη ότι η οικονομική διαχείριση επί των ημερών του Γιώργου Παπανδρέου και συγκεκριμένα την περίοδο 2004-2010 οδήγησε στη ''μαύρη τρύπα '' ύψους ...
115 εκατομ. ευρώ !

Το θέμα προκαλεί βαθύ ρήγμα στις σχέσεις του πρώην προέδρου με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, που δεν αποκλείεται να φτάσει το επόμενο διάστημα στα άκρα, καθώς ο τελευταίος δεν φαίνεται διατεθειμένος να καλύψει την υπόθεση, αλλά αντιθέτως δηλώνει αποφασισμένος να υπάρξει πλήρης διαφάνεια. «Αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να κρυφτεί, δεν μπορώ να σηκώνω τα βάρη άλλων, δεν φταίω σε τίποτα που κάποιοι έκαναν για χρόνια το κομμάτι τους», είπε την Παρασκευή σε συνεργάτες του. 

Είναι γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή που απέκτησε μια γενική άποψη για τα οικονομικά του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος κατάλαβε ότι «αργά ή γρήγορα θα βρει το θέμα μπροστά του», όπως έλεγαν συνεργάτες του και φυσικά ούτε θα μπορούσε, ούτε θα έπρεπε να το καλύψει, όπως πιθανόν θα περίμεναν κάποιοι με βάση πρακτικές του παρελθόντος. 
Ψύχραιμοι παρατηρητές εκτιμούν ότι τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσουν θρυαλλίδα εξελίξεων και είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αφού είναι ολοκληρωτικό το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η νυν ηγεσία σε σχέση με τα όσα παρέλαβε και τις μελλοντικές υποχρεώσεις που έχει το κόμμα, συνεπεία της πρωτοφανούς σπατάλης κατά την παπανδρεϊκή εποχή. «Μην εκπλαγείτε εάν οδηγηθούμε σε πλήρη “αποπαπανδρεοποίηση” του ΠΑΣΟΚ με αφορμή αυτό το θέμα», έλεγαν έμπειρα στελέχη.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: