Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Στο Κύπελλο Ελλάδος «Διπλό» στην Κομοτηνή και τελικώς... Ολυμπιακός-Αστέρας


  (Φωτογραφία:  Intime )

Κομοτηνή
Ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, στη ρεβάνς του 6-2 από τον πρώτο ημιτελικό στο Καραϊσκάκη και έτσι «σφράγισε» και τυπικά τη συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου της 11ης Μαΐου. Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με δύο γκολ του Μήτρογλου (27' και 40') και τη μείωση του σκορ από πέναλτι του Παπαδόπουλου (84') το οποίο κέρδισε ο Λουρέσο από τον Παπάζογλου. Ετσι, ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το 26ο Κύπελλο Ελλάδας της Ιστορίας, με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης που το Σάββατο απέκλεισε τον ΠΑΟΚ.

Με δημιουργό τον Μανιάτη και εκτελεστή τον Μήτρογλου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο και... εξουδετέρωσε όποια σκέψη των γηπεδούχων για ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο 27΄ ο διεθνής μέσος πέρασε ωραία κάθετη μπαλιά στον Μήτρογλου, ο οποίος «τσίμπησε» με το κεφάλι τη μπάλα προ του Βρονταρά, τον απέφυγε και από πλάγια θέση πλάσαρε για το 0-1. Στο 40΄ ο Μανιάτης σέντραρε από αριστερά και ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού, αμαρκάριστος στην «καρδιά» της αντίπαλης περιοχής, διπλασίασε με κεφαλιά τα τέρματα της ομάδας του. Νωρίτερα, ο Πανθρακικός είε χάσει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 22΄, όταν το δυνατό σουτ του Βαϊρουά έξω από την περιοχή απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κάρολ.

Οι γηπεδούχοι μπορούσαν να μειώσουν στο 53΄, όμως ο Κάρολ αντέδρασε και πάλι σωστά στην κεφαλιά του Λουσέρο, ενώ στο 67΄ ο Μίνγκας αστόχησε απελπιστικά απέναντι από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Ο Πανθρακικός έψαξε ως το τέλος το γκολ της τιμής και τελικά το πέτυχε στο 83΄ με πέναλτι που κέρδισε ο Λουσέρο από τον Παπάζογλου και αξιοποίησε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες: Χρήστου, Κάστσελαν - Λυκογιάννης, Μήτρογλου

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Σκλιοπίδης, Βαϊρουά (66΄ Καθάριος), Κάστσελαν, Σερφά, Λουσέρο, Μακρυδημήτρης (78΄ Μπονγκ), Δ.Παπαδόπουλος, Τζάνης (48΄ Μίνγκας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίκτορ Σάντσεθ): Κάρολ, Παπάζογλου, Α.Παπαδόπουλος, Μανωλάς (46΄ Σιόβας), Λυκογιάννης, Φέισα (73΄ Μοντέστο), Μανιάτης, Μασάντο, Φουστέρ (65΄ Φετφατζίδης), Γκρέκο, Μήτρογλου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: