Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΠΛΑΣΤΟ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΟΜΟΛΟΓΟ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΗΠΑ


«Άδειασε» και επίσημα το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ τους ομογενείς «σωτήρες» με τα 600 δισ.!


http://newpost.gr/post/158998/adeiase-kai-episima-to-amerikaniko-ypoik-toys-omogeneis-sotires-me-ta-600-dis/ 
Άνθρακας ο θησαυρός των 600 δισ. ευρώ που θα διέθετε ο οργανισμός End National Debt για να σώσει την Ελλάδα και την Κύπρο από την πτώχευση.

Το υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε πως το επίμαχο ομόλογο είναι (ω, τι έκπληξη!) πλαστό.

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Καρυώτη, καθηγητή της Πολιτικής Οικονομίας του Maryland, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, το ομόλογο αυτό είναι πλαστό, καθώς ο ίδιος απευθύνθηκε σε ειδικούς του υπουργείου Οικονομικών της Αμερικής, που εξέτασαν αντίγραφό του και κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα.

«Οι ειδικοί μου απάντησαν στις 3 Οκτωβρίου και μου είπαν: Ερευνήσαμε το ομόλογο που μας στείλατε και σας λέμε πως είναι πλαστό. Κυκλοφορούν πολλά τέτοια παρόμοια στην αγορά. Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν πουθενά αυτά…».

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επίσημη απάντηση του υπ. Οικονομικών της Αμερικής, «Αυτό το ομόλογο είναι ψεύτικο ενώ ψεύτικα είναι και τα ονόματα των αξιωματούχωνπου υπογράφουν το ομόλογο αυτό».

»Και τα υπόλοιπα ομόλογα είναι πανομοιότυπα με αυτό. Μάλιστα για να δείξουν μια κάποια αυθεντικότητα το κάθε ένα από αυτά, έχει διαφορετικό αριθμό επάνω», συμπλήρωσε ο κύριος Καρυώτης ο οποίος για μια περίοδο υπήρξε αντιπρόεδρος του συγκεκριμένου οργανισμού.http://newpost.gr

Read more...

Πάνω από 700 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν 1,4 εκατ. οικογένειες



ά ό 700 . ώ  ώ 1,4 . έ
Σοκ για 1,4 εκατομμύριο οικογένειες με παιδιά από την κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα και των επιδομάτων του ΟΓΑ σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι οικογένειες θα υποστούν ετήσιες εισοδηματικές απώλειες που υπερβαίνουν τα 700 εκατ. ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι τα χορηγούμενα από τον ΟΓΑ επιδόματα θα αντικατασταθούν από νέου τύπου εισοδηματικές ενισχύσεις, ωστόσο θα προκύψουν τόσο μεγάλες εισοδηματικές απώλειες γιατί πρώτον, με τη κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα θα προκύψουν πρόσθετες ετήσιες φορολογικές επιβαρύνσεις για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχος οικογενειάρχες με ετήσια εισοδήματα άνω των 5.000 ευρώ. Οι επιβαρύνσεις αυτές μάλιστα θα κλιμακώνονται σε υψηλότερα επίπεδα όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός των προστατευόμενων τέκνων!

Δεύτερον, Με την αντικατάσταση των επιδομάτων του ΟΓΑ οι οικογένειες θα υποστούν και άλλες εισοδηματικές απώλειες και αυτό γιατί τα νέα επιδόματα που θα λαμβάνουν θα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις σημαντικά μειωμένα. Οι τρίκτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με ετήσια εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ και μέχρι 45.000 ευρώ θα πάψουν πλέον να λαμβάνουν επιδόματα για τα παιδιά τους!

Τρίτον, πολλές οικογένειες με ένα ή δύο τέκνα θα υποστούν σημαντικές εισοδηματικές απώλειες καθώς τα επιπλέον ποσά που θα πληρώνουν κάθε χρόνο στην εφορία εξαιτίας της κατάργησης των αφορολογήτων για τα παιδιά θα κυμαίνονται από 200 έως και 3.150 ευρώ το χρονο, ενώ τα ποσά των επιδομάτων που θα εισπράττουν θα κυμαίνονται από 156 έως και 960 ευρώ το χρόνο!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, θα καταργηθούν τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια εισοδήματος για τα προστατευόμενα τέκνα. Τα όρια αυτά ανέρχονται σε 2.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα κάθε φορολογούμενου και σε 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο από τρίτο και τα επόμενα. Με την κατάργηση των αφορολογήτων για τα τέκνα όμως, όλοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δικαιούνται αφορολόγητο όριο 5.000 ευρώ, είτε έχουν παιδιά είτε δεν έχουν.

Έτσι, με την εν λόγω κατάργηση θα προκύψει φορολογική επιβάρυνση η οποία θα φτάνει μέχρι:

*τα 200 ευρώ, εάν υπάρχει μόνο ένα τέκνο και το ετήσιο εισόδημα είναι 7.000 ευρώ ή μεγαλύτερο

*τα 400 ευρώ, εάν υπάρχουν δύο τέκνα και το ετήσιο εισόδημα είναι 9.000 ευρώ ή μεγαλύτερο

*τα 700 ευρώ, εάν υπάρχουν τρία τέκνα και το ετήσιο εισόδημα είναι 12.000 ευρώ ή μεγαλύτερο

*τα 1.240 ευρώ, εάν υπάρχουν τέσσερα τέκνα και το ετήσιο εισοδήματα είναι 15.000 ευρώ ή μεγαλύτερο!

Επιπλέον, ακόμα χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όσους φορολογούμενους αποκτούν εισοδήματα προερχόμενα από ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ή ελεύθερα επαγγέλματα. Ειδικότερα, για τους εν λόγω φορολογούμενους που βαρύνονται με τέκνα θα προκύψει πρόσθετη ετήσια φορολογική επιβάρυνση η οποία θα ανέλθει:

*Σε 2.450 ευρώ, εφόσον υπάρχει ένα προστατευόμενο τέκνο και το ετήσιο ατομικό εισόδημα είναι ίσο ή μεγαλύτερο των 7.000 ευρώ.

*Σε 3.150 ευρώ, εφόσον υπάρχουν δύο προστατευόμενα τέκνα και το ετήσιο ατομικό εισόδημα είναι ίσο ή μεγαλύτερο των 9.000 ευρώ.

*Σε 4.200 ευρώ, εφόσον υπάρχουν τρία προστατευόμενα τέκνα και το ετήσιο ατομικό εισόδημα είναι ίσο ή μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ.

*Σε 5.250 ευρώ, εφόσον υπάρχουν τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και το ετήσιο ατομικό εισόδημα είναι ίσο ή μεγαλύτερο των 15.000 ευρώ.

Όσον αφορά τα επιδόματα από τον ΟΓΑ, θα αντικατασταθούν από επιδόματα που θα καταβάλλονται μέσω τραπεζικών λογαριασμών ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια. Τα νέα επιδόματα θα ανέρχονται σε 40 ευρώ το μήνα για το πρώτο παιδί, 40 ευρώ το μήνα για το δεύτερο, 50 ευρώ για το τρίτο, 50 ευρώ για το τέταρτο και 60 ευρώ για κάθε παιδί από το πέμπτο και τα επόμενα.

Τα εν λόγω ποσά θα δίδονται σε οικογένειες με ετήσια εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, μειωμένα στα 2/3 σε οικογένειες με εισοδήματα από 10.000 έως 20.000 ευρώ και μειωμένα στο 1/3 σε οικογένειες από 20.000 έως 30.000 ευρώ. Εάν το εισόδημα της οικογένειας είναι μεγαλύτερο των 30.000 ευρώ δε θα της χορηγείται κανένα επίδομα!moneypost.gr

Read more...

Ένας νεκρός και έξι τραυματίες από έκρηξη σε τουριστικό σκάφος στην Κω

Τραγωδία εν πλω


Τραυματιοφορείς έσπευσαν στο λιμάνι για τη μεταφορά των τραυματιών
Τραυματιοφορείς έσπευσαν στο λιμάνι για τη μεταφορά των τραυματιών   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Έκρηξη σε τουριστικό σκάφος, με 28 επιβαίνοντες, σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μανδράκι της Κω. Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν δέσει το σκάφος στο λιμάνι. Από την έκρηξη έχασε τη ζωή του ο πλοίαρχος και ιδιοκτήτης του ημερόπλοιου, 51 ετών, ενώ στους έξι ανέρχονται οι τρυματίες. Ανάμεσά τους είναι και δύο παιδιά.

Όλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Πρόκειται για έναν 52χρονο άνδρα και μία 47χρονη γυναίκα από την Ολλανδία, ένα 9χρονο κορίτσι και ένα αγόρι επτά ετών από τη Γερμανία, έναν 30χρονο άνδρα από το Βέλγιο κι έναν 28 χρονο Έλληνα.

Έρευνα και προανάκριση για το τραγικό περιστατικό διενεργεί το Λιμενικό. Από την πρώτη στιγμή οι αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. Τα πρώτα στοιχεία ανέφεραν ότι το δυστύχημα προκλήθηκε όταν εξερράγη το «κανονάκι» με το οποίο οι επιβαίνοντες στο σκάφος επιχείρησαν να ρίξουν βεγγαλικά.

Το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι χάρη σε έναν 26χρονο απόφοιτο της Σχολής του Εμπορικού Ναυτικού που επέβαινε σε αυτό.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας...




Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2012 περίπου 5 εκατομμύρια κάτοχοι αυτοκινήτων και δικύκλων, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», θα κληθούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2013, τα οποία κυμαίνονται από 22 έως 1.320 ευρώ για οχήματα που...
κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι 31-12-2009 και από 0,90 έως 3,40 ευρώ ανά γραμμάριο εκπομπών ρύπων για όσα οχήματα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στη χώρα από 1-1-2010 και μετά.



Η διαδικασία για την καταβολή των τελών αλλάζει φέτος, καθώς καταργούνται τα ειδικά αυτοκόλλητα σήματα, τα οποία κατά τα προηγούμενα έτη οι ιδιοκτήτες οχημάτων όφειλαν να προμηθεύονται από τις τράπεζες, τα ΕΛΤΑ ή τις εφορίες και να επικολλούν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων ή σε ευδιάκριτο σημείο πάνω στα δίκυκλά τους.

Ειδικότερα με βάση το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, που θα τεθεί σε εφαρμογή τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου:

• Για όσους κατόχους οχημάτων είναι πιστοποιημένοι στις διαδικτυακές υπηρεσίες του ΤΑΧΙSNET, που βρίσκονται στις ιστοσελίδες της ΓΓΠΣ, τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα «φορτωθούν» στην ηλεκτρονική υπηρεσία ειδοποίησης πληρωμών. Οι υπόχρεοι θα πρέπει να τα «κατεβάσουν» και να τα εκτυπώσουν.

• Για όσους δεν έχουν πιστοποιηθεί στο TAXISNET τα ειδοποιητήρια θα εκτυπωθούν από τη ΓΓΠΣ και θα τους αποσταλούν ταχυδρομικά.

• Και οι δύο παραπάνω κατηγορίες ιδιοκτητών οχημάτων θα πρέπει να προσέλθουν σε κάποιο τραπεζικό κατάστημα για την εξόφληση των τελών. Η εξόφληση θα είναι εφικτή και μέσω διαδικτύου για όσους έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτυακής τραπεζικής εξυπηρέτησης.

• Τα τέλη θα βεβαιώνονται στο όνομα κάθε ιδιοκτήτη οχήματος όπως αυτό εμφανίζεται στο αρχείο οχημάτων του TAXISNET. Εφόσον δεν εξοφληθούν έως τις 31-12-2012 θα βεβαιώνονται στο διπλάσιο. Το συνολικό ποσό των τελών κυκλοφορίας που προσδοκά να εισπράξει φέτος το δημόσιο φθάνει το 1 δισ. ευρώ.
Εφ.Ελεύθερος Τύπος


Read more...

Υπήρξε πρόοδος, οι διαβουλεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται, λέει το ΥΠΟΙΚ

Η προσοχή στρέφεται στο Eurogroup


Ο υπουργός Οικονομικών μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου
Ο υπουργός Οικονομικών μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στην τελευταία συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα υπήρξε πρόοδος τόσο στο δημοσιονομικό σκέλος όσο και στο διαρθρωτικό, ανέφερε μετά το τέλος της σύσκεψης ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε τη Δευτέρα στο Eurogroup είναι μία θετική τοποθέτηση από τους προϊσταμένους τους, την κ. Λαγκάρντ, τον κ. Ρεν και τον κ. Ντράγκι, που να λέει ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος. Αυτό είναι το βασικό. Κάναμε τα αδύνατα δυνατά να παραμείνει ανοιχτή η συζήτηση. Η θετική τοποθέτησή τους για την Ελλάδα θα δώσει την αφορμή να συνεχιστούν οι συζητήσεις για να υπάρξει σύγκλιση σε όλα, δημοσιονομικά και διαρθρωτικά».

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την επόμενη και τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Για την εκταμίευση της δόσης ανέφερε: «Ο στόχος είναι να πάρουμε τη δόση έγκαιρα. Δεν έχουμε κλείσει ακόμη, αλλά είμαστε κοντά. Πρέπει να κλείσουμε τα μέτρα και για το 2013 και για το 2014».

Για την ρήτρα αιρεσιμότητας είπε ότι είναι στο τραπέζι, δεν το έχουμε πετύχει ακόμη, όμως είναι υπό συζήτηση.

Αναφορικά με το επίδομα των ανέργων ανέφερε ότι «δεν τίθεται θέμα. Δεν υπάρχει αυτό. Λάθος συναγερμός».

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, δεν θα υπάρξει νέα συνάντηση με την τρόικα αργότερα σήμερα ή αύριο, Κυριακή, καθώς ο υπουργός Οικονομικών και η τρόικα μεταβαίνουν στο Λουξεμβούργο για την συνεδρίαση του Eurogroup.

Στο Λουξεμβούργο, ο κ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει την υφιστάμενη πρόοδο, που ενδεχομένως θα επιτρέψει να μπει το ελληνικό ζήτημα στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της 18ης - 19ης Οκτωβρίου.

Αμέσως μετα το ραντεβού με την τρόικα ο κ. Στουρνάρας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό.

Στη σημερινή συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας στο επίκεντρο βρέθηκαν οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Εκ του λόγου αυτού, προσήλθε στη συνάντηση και ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Παναγιώτης Θωμόπουλος. Σημειώνεται ότι από το δάνειο των 31,6 δισ. ευρώ, περίπου 24 δισ. ευρώ θα διατεθούν, μέσω του Ταμείου, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Στη συνάντηση με την τρόικα συμμετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και ο ειδικός γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, καθώς μετά τις τράπεζες συζητήθηκαν τόσο τα δημοσιονομικά θέματα (ειδικά για το 2013, από το υπουργείο λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα 7,8 δισ. ευρώ, αλλά η τρόικα ζητεί μέτρα 9 δισ. ευρώ), όσο και τα διαρθρωτικά (υποχρεώσεις βάσει του μνημονίου).
«Αγκάθι» παραμένει ακόμη η πρόβλεψη για την ύφεση το 2013 (το υπουργείο εκτιμά ύφεση 3,8% και η τρόικα την ανεβάζει στο 5%), από την οποία εξαρτάται η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και η συνέχιση της χρηματοδότησης από το ΔΝΤ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΡΕΝ - Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ...


EΤΟΙΜΗ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ;
Θετικό μήνυμα στην Ελλάδα έστειλε, πριν από λίγο και ο κοινοτικός Επίτροπος επί Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, εντελώς τυχαία προφανώς,μετά την Κριστίν Λαγκάρντ.
Ο Όλι Ρεν έκανε λόγο για πρόοδο, ...
τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει και ότι η σύναψη συμφωνίας είναι δυνατή κατά τις επόμενες μέρες.

Read more...

ΛΑΓΚΑΡΝΤ - Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ...


ΘΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΌ ΔΝΤ, Ε.Ε, ΕΚΤ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΦΤΑΣΕ...
Οι συνομιλίες με την Ελλάδα για το οικονομικό της πρόγραμμα είναι πολύ καλές και παραγωγικές, ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, μετά την συνάντηση της με αξιωματούχους από το Συμβούλιο...
Συνεργασίας των χωρών του Κόλπου.
Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες...

Read more...

Δεν υπάρχουν πολιτικές λύσεις, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, λέει ο Ι.Στουρνάρας

Τα βλέμματα στο Λουξεμβούργο


Προσπαθούμε να βρούμε ένα συμβιβασμό που να συμφέρει την ελληνική οικονομία και τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών
Προσπαθούμε να βρούμε ένα συμβιβασμό που να συμφέρει την ελληνική οικονομία και τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
«Δεν υπάρχουν πολιτικές λύσεις, διαπραγματεύσεις με την τρόικα υπάρχουν» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά, προκειμένου να τον ενημερώσει για το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων με το κλιμάκιο των ελεγκτών νωρίτερα το Σάββατο.

«Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται. Υπάρχουν αποκλίσεις, δεν έχουν κλείσει ακόμα. Θα συνεχίσουμε και την επόμενη εβδομάδα» είπε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας:

«Ευελπιστούμε στο Eurogroup να έχουμε μια θετική παρουσίαση από την τρόικα, δηλαδή από τους προϊσταμένους, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν η τρόικα επιμένει στη «συνταγή» των περικοπών σε επιδόματα, μισθούς και συντάξεις, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι «προσπαθούμε να συμβιβαστούμε, προσπαθούμε να βρούμε ένα συμβιβασμό που να συμφέρει την ελληνική οικονομία και τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα».

Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου με την τρόικα και σύμφωνα με στέλεχος του ΥΠΟΙΚ υπήρξε πρόοδος τόσο στο δημοσιονομικό σκέλος όσο και στο διαρθρωτικό, ενώ συζητήθηκαν και οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και γι' αυτό στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Παναγιώτης Θωμόπουλος.

«Ο στόχος είναι να πάρουμε τη δόση έγκαιρα. Δεν έχουμε κλείσει ακόμη, αλλά είμαστε κοντά. Πρέπει να κλείσουμε τα μέτρα και για το 2013 και για το 2014» ανέφερε πηγή του υπουργείου Οικονομικών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μία «τίμια έκθεση» για την Ελλάδα αναμένει από την τρόικα η Άνγκελα Μέρκελ

Μήνυμα εν όψει της άφιξης


  (Φωτογραφία:  Corbis )

Βερολίνο, Γερμανία
«Θεωρώ δεδομένο ότι η τρόικα θα μας δώσει μια τίμια έκθεση» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, 'Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε συγκέντρωση της νεολαίας των Χριστιανοδημοκρατών στο Ροστοκ, λίγα 24ωρα πριν την άφιξή της στη χώρα μας.

Η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι βρίσκεται σε πολύ στενή επαφή με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το τι πρέπει ακόμη να γίνει, διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν μπορεί ακόμη να γνωρίζει ποια συμπεράσματα θα πρέπει να εξαχθούν από την έκθεση.

Η καγκελάριος υπεραμύνθηκε πάντως της πολιτικής της για την αντιμετώπιση της κρίσης και της προσπάθειάς της να συνδεθεί η βοήθεια προς τις υπερχρεωμένες χώρες με αυστηρούς όρους.

«Πιστεύω στο ευρώ» τόνισε και εξέφρασε για μια ακόμη φορά την στήριξη της στον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Γιενς Βάιντμαν.

Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ υποστηρίζει ότι η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ σηματοδοτεί την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο βοήθειας και κάνει λόγο για «σημάδι της γερμανοελληνικής αλληλεγγύης».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Γερμανική Ραδιοφωνία, ο κ. Μπόσμπαχ υποστήριξε ότι η έκθεση της τρόικας θα αναφέρεται σε «σεβασμό για τις προσπάθειες της Ελλάδας να πετύχει τους συμφωνηθέντες στόχους», κατόπιν «θα διαπιστώνεται με λύπη ότι δεν μπόρεσαν να επιτευχθούν όλοι αυτοί οι στόχοι, αλλά ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν καλό δρόμο» και ότι «σε κάθε περίπτωση, δεν είναι απόφαση της τρόικας αλλά των κρατών-μελών της Ευρωζώνης εάν η Ελλάδα θα λάβει περαιτέρω 31 δισεκατομμύρια ή όχι».

Ο ίδιος επισήμανε ότι υπάρχει πλέον αλλαγή στην πολιτική αντίληψη, τώρα «θέλουμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να παραμείνουμε ενωμένοι στην Ευρωζώνη» και πρόσθεσε ότι, εάν αυτό παραμείνει ως πολιτική επιθυμία, τότε δεν θα μπορούν να απορριφθούν πιθανά αιτήματα άλλων χωρών για βοήθεια ανάλογη με αυτή που δίδεται στην Ελλάδα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών...



Σε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει για την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, προχωρά η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών.

Η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια έκτακτης συνέλευσης και έπειτα από τις διαβεβαιώσεις που...
παρείχε ο υπουργός Οικονομικών για έκτακτη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, ώστε προκειμένου να καλύψει μέρος των υποχρεώσεων του, και για την καταβολή μέρους των οφειλομένων.

Συγκριμένα, η Ένωση αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι οι κινητοποιήσεις αναστέλλονται «μετά τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα για έκτακτη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καλύψει μέρος των υποχρεώσεων του, τη δέσμευση για άμεση πληρωμή εντός της ερχόμενης εβδομάδος προκαταβολής νοσηλίων Μαΐου, τη νομοθετική ρύθμιση μέχρι τέλος του μήνα για συμψηφισμό υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και την καταβολή του χρέους έως 31-12-2011 προς τους παρόχους υγείας, άμεσα με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ.ευρώ».


Read more...

Αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας το δεύτερο κούρεμα μισθών «Παγώνει» η νέα μείωση μισθών στο δημόσιο

Αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας το δεύτερο «κούρεμα» μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους, το οποίο προβλεπόταν από το Μνημόνιο να ισχύσει από 1ης Νοεμβρίου 2012.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή, το υπουργείο Οικονομικών  «παγώνει» τις περαιτέρω περικοπές που προβλεπόταν να υποστούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών (εφοριακοί, τελωνειακοί κ.λπ.).

Η αναστολή της μείωσης θα ισχύσει μέχρι να μπορέσει η κυβέρνηση να τους καταβάλει το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων και Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων, που καθιέρωσε το νέο μισθολόγιο. Οι αποδοχές των υπαλλήλων αυτών είχαν μειωθεί ήδη έως 25% από την 1η Νοεμβρίου 2011 και επρόκειτο να «ψαλιδιστούν» περαιτέρω σε τρεις δόσεις (α΄δόση από 1ης/11/2012, β΄ δόση από 1ης/11/2013 και γ΄ δόση από 1ης/11/2014).protothema.gr

Read more...

Απειλές για τη ζωή του δέχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ.Μανιάτης

Μετά το επεισόδιο με τη ΧΑ στη Βουλή


Ο Γιάννης Μανιάτης στο βήμα της Βουλής και κάτω ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παπάς
Ο Γιάννης Μανιάτης στο βήμα της Βουλής και κάτω ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παπάς   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Δύο απειλητικά τηλεφωνήματα για τη ζωή του δέχτηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ,  όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5, Γ.Μανιάτης, μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε την Παρασκευή στη Βουλή με βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό, άγνωστοι τηλεφώνησαν με απόκρυψη στο πολιτικό του γραφείο και απείλησαν για τη ζωή του.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια για το περιστατικό.

Εκρηκτικό ήταν το κλίμα που επικράτησε την Παρασκευή στη Βουλή, με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αποχωρούν από τη συνεδρίαση στην οποία συζητιόταν επερώτησή της για τη χάραξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης εκ μέρους της Ελλάδας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Την έκρηξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη προκάλεσαν τα σχόλια βουλευτών της Χρυσής Αυγής κατά των Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...