Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Νέο δημοσίευμα στην ΠΓΔΜ «Σλαβο-Αλβανική Μακεδονία» προτείνει η Ελλάδα για τα Σκόπια;



Η σκοπιανή εφημερίδα Dnevnik γράφει ότι η πρόταση έχει υποβληθεί στον Μάθιου Νίμιτς από τον πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη

Την ονομασία «Σλαβο-Αλβανική Μακεδονία» φέρεται να πρότεινε για τα Σκόπια στον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ για την ονομασία, Μάθιου Νίμιτς, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης.

Αυτό υποστηρίζει σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Dnevnik των Σκοπίων, που είναι γνωστή για τις σχέσεις της με την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως η νέα ονομασία προτάθηκε από την Ελλάδα κατά την τελευταία συνάντηση του απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και των Σκοπίων, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι.

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Dnevnik, απαίτησε η προτεινόμενη ονομασία να ισχύει έναντι όλων (erga omnes).

Έως αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση της φερόμενης ελληνικής πρότασης για επίλυση της διαφοράς της ονομασίας από το υπουργείο Εξωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως και στο παρελθόν και άλλες φορές η συγκεκριμένη εφημερίδα επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις, με πληροφορίες, ωστόσο, που ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν.
protothema.gr

Read more...

Από 1η Ιανουαρίου 2014 «Ηλεκτρονικές κατασχέσεις» εντός 10 ημερών από την εφορία ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ

Με οδηγίες από Βέλγους και Ολλανδούς εμπειρογνώμονες της Task Force - Για χρέη από 300 ευρώ και άνω, αλλά χωρίς να θίγεται το ακατάσχετο των 1.000 ευρώ από μισθούς και συντάξεις - 

του Κωστή Πλάντζου
Φάμπρικα για άμεσες «ηλεκτρονικές» κατασχέσεις στήνει το υπουργείο Οικονομικών. Με οδηγίες από Βέλγους και Ολλανδούς εμπειρογνώμονες της Task Force, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ετοιμάσει την... "ελληνική έκδοση" της εφαρμογής ηλεκτρονικής κατάσχεσης τραπεζικών καταθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σύστημα σχεδιάζεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2014.
Μετά το αυτοματοποιημένο σύστημα υπενθύμισης οφειλών που τέθηκε σε λειτουργία ήδη στα τέλη της άνοιξης, ομάδα Βέλγων και Ολλανδών εμπειρογνωμόνων παρείχε επιπλέον βοήθεια και για την «ηλεκτρονική παρακράτηση» (ή «αυτοματοποιημένη κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών» όπως λέγεται).
Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν σε κατασχέσεις καταθέσεων με διαδικασίες - εξπρές, ενεργοποιώντας και σχετική διάταξη νόμου η οποία ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο και δίνει τη δυνατότητα στο δημόσιο να εκδίδει  ειδοποιητήρια και κατασχετήρια με ηλεκτρονικό τρόπο, προκειμένoυ να μειώσει το χρόνο διεκπεραίωσης της κατάσχεσης.
Με το ισχύον σύστημα ταχυδρομικής έκδοσης χειρόγραφων κατασχετηρίων απαιτούνται συνήθως μέχρι και 4 μήνες για να ολοκληρωθεί μία κατάσχεση.  Συχνά οι μεγάλοι οφειλέτες είχαν και τον χρόνο (ή την πληροφορία) για να προλάβουν να σηκώσουν τις καταθέσεις τους.
Με το νέο σύστημα, οι κατασχέσεις θα γίνονται για χρέη από 300 ευρώ και άνω, αλλά χωρίς να θίγεται το ακατάσχετο των 1.000 ευρώ από μισθούς και συντάξεις, όπως υποστηρίζουν στο υπουργείο Οικονομικών. Η εφορία θα έχει πρόσβαση στο μητρώο όλων των καταθετών και θα πληροφορείται άμεσα τα τραπεζικά υπόλοιπα που διαθέτει ο οφειλέτης του δημοσίου. Θα εκδίδει στη συνέχεια το κατασχετήριο σε ηλεκτρονική μορφή ενώ οι τράπεζες θα δεσμεύουν στη συνέχεια το τραπεζικό υπόλοιπο του λογαριασμού και θα τα αποδίδουν στον λογαριασμό του δημοσίου.
Έτσι υπολογίζεται ότι ο χρόνος από την έκδοση του ηλεκτρονικού κατασχετηρίου μέχρι την κατάσχεση του υπολοίπου του τραπεζικού λογαριασμού δεν θα περνούν περισσότερες από δέκα εργάσιμες ημέρες.
Στόχος του υπουργείου, όπως λένε στο οικονομικό επιτελείο, είναι να πιεστούν όσοι χρωστούν πολλά αλλά δεν εμφανίζονται στην εφορία για να κάνουν ρύθμιση. Αυτοί θα είναι και οι πρώτοι που μπαίνουν στο στόχαστρο.
Το ίδιο ισχύει όμως και για όσους έκαναν στο παρελθόν  ρύθμιση, αλλά δεν μπόρεσαν να την τηρήσουν αφού, με το νέο σύστημα ρυθμίσεων, έχουν αποκαλύψει σχεδόν τα πάντα για την περιουσιακή τους κατάσταση στην εφορία (ακίνητα, τραπεζικούς λογαριασμούς κλπ).
Ωστόσο το μέτρο θα πλήξει και όσους χρωστούν πολύ χαμηλά ποσά, από μόλις 300 ευρώ και άνω. Ήδη τα δικαστικά τμήματα των εφοριών εκδίδουν «με ρυθμούς πολυβόλου» ειδοποιητήρια και κατασχετήρια, χωρίς να αποκλείουν και τους μικροφειλέτες.

newmoney.gr

Read more...

Συγχώνευση σε 800 Οργανισμούς, ψαλίδι σε 30.000 υπαλλήλους...


Στο μικροσκόπιο μπαίνουν περίπου 800 Οργανισμοί και φορείς του Δημοσίου, με στόχο, ύστερα από αξιολόγηση, να συγχωνευθούν ή να καταργηθούν -κι αυτό σημαίνει ότι...
περίπου 25.000 έως 30.000 εργαζόμενοι σε αυτούς αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο στην καλύτερη περίπτωση να μπουν στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας ή στη χειρότερη να απολυθούν.

Στο στόχαστρο αυτή τη φορά μπαίνουν οι εργαζόμενοι σε φορείς του Δημοσίου που είναι Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου ή Ιδιωτικού Δικαίου ή και ανώνυμες εταιρείες, αρκεί να μην έχουν μπει στο ΤΑΙΠΕΔ και είναι σίγουρο ότι ορισμένοι υπάλληλοι από αυτούς τους Οργανισμούς θα «καλύψουν» τις μνημονιακές απαιτήσεις των 15.000 απολύσεων το χρονικό διάστημα 2013 και 2014, καθώς και το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας που περιλαμβάνει άλλους 12.500 υπαλλήλους.

Τα υπουργεία

Οι Οργανισμοί αυτοί είναι στην αρμοδιότητα δέκα υπουργείων, τα οποία θα εξεταστούν αρχικώς, με στόχο όταν τελειώσει η αξιολόγηση αυτών να συνεχίσουν και με τα υπόλοιπα υπουργεία.

Τα υπουργεία αυτά είναι:

* Οικονομικών

* Ανάπτυξης

* Παιδείας

* Πολιτισμού

* Διοικητικής Μεταρρύθμισης

* Υγείας

* Εργασίας

* Αγροτικής Ανάπτυξης

* Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

* Περιβάλλοντος

Τα υπουργεία αυτά έχουν αναλάβει την υποχρέωση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τους φορείς που έχουν στην αρμοδιότητά τους, ενώ η ολοκλήρωση της διαδικασίας σε πρώτη φάση αναμένεται τον Απρίλιο του 2014. Την ημερομηνία ορίζει σχετικό έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που φέρει την υπογραφή της αν. υπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου και ορίζεται ότι στη συγκεκριμένη αξιολόγηση δεν περιλαμβάνονται οι δήμοι.

Η αξιολόγηση

Οι βασικοί άξονες της αξιολόγησης θα είναι:

* Καθορισμός στόχων και αρμοδιοτήτων που πρέπει να διατηρηθούν, να καταργηθούν ή να αποκεντρωθούν.

* Ποιοι από αυτούς τους φορείς είναι υπερστελεχωμένοι και ποιοι υποστελεχωμένοι.

* Ποιες δυνατότητες υπάρχουν να γίνει ανακατανομή του προσωπικού είτε μέσα στο φορέα είτε από ένα φορέα σε έναν άλλο.

* Πως θα αξιοποιηθούν πόροι και θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες

Η αξιολόγηση των δομών θα έχει επίσης τους εξής στόχους:

* αναδιοργάνωση των φορέων για να γίνουν περισσότερο λειτουργικοί,

* αξιοποίηση στελεχών,

* αύξηση παραγωγικότητας και συμμετοχής,

* συντονισμός, έλεγχος και συγκεκριμενοποίηση των στόχων, ανάδειξη ενός νέου μοντέλου οργάνωσης,

* διαμόρφωση των δομών ώστε να επιτευχθεί καλύτερη οργάνωση των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού...
enet.gr

Read more...

Πανελλαδική απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων...


Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ). Οι εμποροϋπάλληλοι διαμαρτύρονται για...
το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση.
Πανελλαδική απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία η 3η Νοεμβρίου, είναι η πρώτη Κυριακή που τα καταστήματα θα είναι ανοικτά μετά το 1908 οπότε καθιερώθηκε στην Ελλάδα η κυριακάτικη αργία.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ αναφέρει επίσης ότι η απεργία δεν γίνεται μόνο για τη διατήρηση της αργίας την Κυριακή, αλλά και για την επαναφορά όλων των βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως οι μισθοί και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας...
ethnos.gr

Read more...

Βρούτσης: Νομιμότητα ή περικοπές στο ασφαλιστικό...


Κυβέρνηση και υπουργός προκαλούν υπέρμετρα τον λαό, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ...

Η "προστασία" του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας από "κάθε παραβατική συμπεριφορά" δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ότι θα...
αποτελέσει τον στόχο του - Ο "προθυμότερος" μαθητής της Τρόικας φορτώνει τα βάρη πάλι στους ασφαλισμένους, απάντησε ο Δ. Στρατούλης

«Είμαστε αποφασισμένοι να θωρακίσουμε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας από παραβατικές συμπεριφορές, γιατί μόνο η τήρηση της νομιμότητας και η μηδενική ανοχή στις εστίες ανομίας, εξασφαλίζουν ότι δεν θα χρειαστεί να πάρουμε στο μέλλον καμία επώδυνη απόφαση για τις συντάξεις», είπε συγκεκριμένα ο υπουργός μετά από την σύσκεψη με τους διοικητές των Ταμείων εν όψει του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό που θα κατατεθεί κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη στην Βουλή.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης, ότι με το νομοσχέδιο «ολοκληρώνεται ένας κύκλος "νοικοκυρέματος" στην οργάνωση του ασφαλιστικού», και πως «εξοπλίζονται τα ταμεία με θεσμικά εργαλεία που βελτιώνουν δραστικά την εισπρακτική ικανότητα του συστήματος, και διασφαλίζεται ότι δεν πρόκειται να θιγεί απολύτως καμία σύνταξη».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν ήδη δρομολογηθεί με την υλοποίηση των προγραμμάτων «Ήλιος»,«Εργάνη» «Άτλαντας» και κάλεσε «τις διοικήσεις και τα στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων, τους εργαζόμενους και, κυρίως, τους ίδιους τους εργοδότες, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που τους αναλογεί».

«Δεν μπορεί ένα ολόκληρο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης να μένει αιχμάλωτο όσων επιχειρήσεων και εργοδοτών με το πρόσχημα της κρίσης δεν αποδίδουν τις εισφορές των εργαζομένων. Δε νοείται τα ασφαλιστικά ταμεία να δίνουν συντάξεις με «το ζύγι και το μάτι», να μην ελέγχουν τις εισφορές που έχουν καταβληθεί ή να μην αναζητούν τα «χαμένα» τους έσοδα», εξήγησε ο Γ. Βρούτσης και συμπλήρωσε ότι αποτελεί «μάχη εθνικής σημασίας η εισφοροδιαφυγή».

Μάλιστα, μιλώντας στο Mega ο υπουργός Εργασίας, διαβεβαίωσε πως «δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια ηλικίας που προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία, ούτε όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα με τις προϋποθέσεις του νόμου 3863/10».

«Δεν θα δοθεί παράταση για αναγνώριση πλασματικών χρόνων συνταξιοδότησης (ισχύουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου), και δεν θα γίνουν παρεμβάσεις στις συντάξεις των ευγενών Ταμείων (ΔΕΚΟ, Τράπεζες) από τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους (εργοδοτικές εισφορές), αν και η εξίσωση είναι δύσκολη», συμπλήρωσε.

Τόνισε, επίσης, πως έρχονται μειώσεις στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, αποφεύγοντας να προσδιορίσει το ακριβές ποσοστό.

Στο προσχέδιο του σχεδίου νόμου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η επιβολή προστίμου 10.500 ευρώ στους εργοδότες που έχουν δηλώσει εργαζόμενους στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, όχι όμως και στην Αναλυτική περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ) που υποβάλλουν.

Αναλυτικότερα, στα 17 άρθρα του προσχεδίου του νομοσχεδίου προβλέπεται επίσης:
• Η επέκταση από την 1η Δεκεμβρίου της υποχρέωσης για υποβολή ΑΠΔ των 12 τομέων του ΤΑΠΙΤ (Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα) και του ΤΑΥΤΕΚΩ (Προσωπικού Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας), ώστε να δηλώνονται πλέον και οι καταβαλλόμενες εισφορές για εφάπαξ και επικουρική σύνταξη.
• Ο έλεγχος δηλωθεισών και καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών μέσω ΑΠΔ.
• Η ηλεκτρονική διασταύρωση προνοιακών επιδομάτων που θα καταχωρούνται στο ηλεκτρονικό σύστημα «ΗΛΙΟΣ».
• Η απόδοση ΑΜΚΑ ταυτόχρονα με την υποβολή αίτησης για τη χορήγηση του πιστοποιητικού γέννησης του παιδιού.
• Η ενοποίηση των ποσοστών εισφοράς και των οι ασφαλιστέων αποδοχών στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.
• Η επέκταση του «εργόσημου» και σε όσους απασχολούνται αποκλειστικά κατά τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων.
• Η συνταξιοδότηση στο 62ο έτος της ηλικίας με 40 έτη ασφάλισης για τους αγρότες.
• Η ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών για τους δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Η ρύθμιση προβλέπει την επιμήκυνση έως 10 έτη για αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες χωρίς απώλεια της επιδότησης επιτοκίου από το Δημόσιο.
• Η θεσμοθέτηση του ακατάσχετου, για τα εκπαιδευτικά επιδόματα τα επιδόματα ανεργίας και τους ωφελούμενους δράσεων που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
• Ακόμη, ο χρόνος που έχει διανυθεί από την 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους μεταξύ φορέων επικουρικής ασφάλισης του Δημοσίου και ταμείων επαγγελματικής υποχρεωτικής ασφάλισης συνυπολογίζεται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και τον υπολογισμό του ποσού της σύνταξης. Για παλαιότερες αιτήσεις η σύνταξη υπολογίζεται με τις διατάξεις περί διαδοχικής ασφάλισης και κάθε φορέας απονέμει στον δικαιούχο το ποσό που αναλογεί, χωρίς να τηρούνται αλληλόχρεοι λογαριασμοί.
Αυξάνεται τέλος στο 95% από 80%, η προσωρινή σύνταξη που θα χορηγούν τα ταμεία.


Ο "προθυμότερος" μαθητής της Τρόικας φορτώνει τα βάρη πάλι στους ασφαλισμένους

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βρούτση, ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής Β’ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας, τόνισε ότι αν η κυβέρνηση τολμήσει να εφαρμόσει τις συμφωνίες της με την τρόικα, "θα ανατραπεί με πάταγο λόγω των παλλαϊκών αντιστάσεων που θα πυροδοτήσει".

Ολόκληρη η δήλωση:

Ο Υπουργός Εργασίας έχει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες γιατί, για άλλη μία φορά, αποδείχτηκε ο προθυμότερος μαθητής της τρόικας αποδεχόμενος την κάλυψη και πάλι ολόκληρου του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας για το 2014 από τον ήδη λεηλατημένο κουμπαρά των ασφαλισμένων.

Ο Υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση προκαλούν υπέρμετρα τον λαό ισχυριζόμενοι ότι θεωρούν μάχη εθνικής σημασίας την προσπάθεια αύξησης των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, όταν είναι γνωστό ότι τα μείωσαν και εξακολουθούν να τα μειώνουν δραματικά με τις μνημονιακές πολιτικές τους σφαγιασμού των μισθών, εκτίναξης της ανεργίας και της εισφοροδιαφυγής και καταλήστευσης των αποθεματικών τους μέσω του κουρέματος των ομολόγων του δημοσίου, τα οποία κατείχαν.

Ένα είναι σίγουρο, ότι η κυβέρνηση, εάν τολμήσει να εφαρμόσει τις συμφωνίες της με τους τοκογλύφους δανειστές της χώρας για να αρπάξει για λογαριασμό τους έστω και ένα επιπλέον ψίχουλο από το ψωμί των συνταξιούχων, θα ανατραπεί με πάταγο λόγω των παλλαϊκών αντιστάσεων που θα πυροδοτήσει...
left.gr

Read more...

F.T: “Με μείωση μισθών στην Ελλάδα δεν θα τελειώσει η κρίση”...


Η μεταρρυθμιστική κόπωση στο Νότο είναι εμφανής - Η αισιοδοξία πως έχει μπει τέλος στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους είναι λανθασμένη.

Η κρίση του ευρώ δεν...
θα τελειώσει, ειδικά με μείωση μισθών στην Ελλάδα, εκτιμούν οι Financial Times, τονίζοντας ότι η μεταρρυθμιστική κόπωση στον Νότο είναι εμφανής.

Σε νέο του άρθρο στην ιστοσελίδα της οικονομικής εφημερίδας, ο οικονομολόγος Wolfgang Münchau υποστηρίζει ότι η κατάσταση στην Ευρώπη δεν θα βελτιωθεί χωρίς μια πραγματική δημοσιονομική ένωση, σημειώνοντας ότι η αισιοδοξία πως έχει μπει τέλος στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους είναι λανθασμένη.

Σύμφωνα με τον Münchau, οι αισιόδοξοι αναφέρουν πως η διαδικασία ανάκτησης της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών οικονομιών βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και αποδίδει καρπούς.

«Δείτε όμως την πορεία των εξαγωγών στην Ισπανία ή τη μείωση των μισθών στην Ελλάδα. Η προσαρμογή αυτή όμως είναι λάθος», προειδοποιεί.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ενώ η Ευρωζώνη εσωτερικά είναι να σύστημα σταθερής συναλλαγματικής ισοτιμίας, δεν είναι καθόλου έτσι εξωτερικά.

«Το ευρώ ακολουθεί το δρόμο που του επιβάλλουν, φλερτάροντας με υψηλά επίπεδα. Η άνοδος του ευρώ τροφοδοτείται από τα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ και εάν τυχόν η ευρωπαϊκή κρίση αναζωπυρωθεί, τότε το ενιαίο νόμισμα θα οδηγηθεί σε σημαντική πτώση», εκτιμά και προσθέτει πως εάν όμως η κατάσταση συνεχίσει ως έχει, τότε η ΕΚΤ ίσως αποφασίσει να μειώσει τα επιτόκια - ακόμη και σε αρνητικά επίπεδα - παρέχοντας ταυτόχρονα περισσότερη ρευστότητα προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά το προφανές, δηλαδή ότι η άνοδος του ευρώ καθιστά δυσκολότερη την εσωτερική προσαρμογή, κυρίως για τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

«Η προσαρμογή πιθανότατα μένει στη θεωρία και δεν περνά στην πράξη», υποστηρίζει ο Münchau τονίζοντας ότι η προσαρμογή που ζητά το ΔΝΤ από την Ευρωζώνη δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί.

Όπως εκτιμά, αυτή τη στιγμή, η Ευρωζώνη δεν διαθέτει κανένα αξιόπιστο σχέδιο για επιτυχή δημοσιονομική προσαρμογή και βιωσιμότητα χρέους και χωρίς ένα τέτοιο σχέδιο, «η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν θα τελειώσει»...
protothema.gr

Read more...

Αυτοί είναι οι "μαϊμού" εφοριακοί που εξαπατούσαν ηλικιωμένους



Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες των 5 ατόμων που παρίσταναν τους εφοριακούς
Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των πέντε ατόμων που συνελήφθησαν στις 10 Οκτωβρίου 2013 για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων κατ” εξακολούθηση, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης από κοινού κατ” εξακολούθηση, κατ” επάγγελμα και κατά συνήθεια, περιουσιακού οφέλους και αντίστοιχης ζημίας που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, τετελεσμένη και σε απόπειρα και της απλής συνέργειας από κοινού στην παραπάνω πράξη τελεσθείσα κατ” εξακολούθηση, κατ” επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
*ΖΕΡΒΑ Δημήτριο του Ελευθερίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1962 στη Βέροια Ημαθίας
*ΖΕΡΒΑ Γεώργιου του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα
*ΖΕΡΒΑ Ιωάννη του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα
*ΖΩΓΡΑΦΟΥ Χριστίνα του Παναγιώτη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα και SCUTELNICU Simona – Gabrilla του Constantin και της Olga , που γεννήθηκε το 1987 στη Ρουμανία.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9769851 και 210-9690800 του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Read more...

Κομισιόν: Γιατί δεν παίρνουν σύνταξη και οι ενήλικοι άγαμοι άρρενες;...




Ανησυχία φαίνεται να προκαλεί στο υπουργείο Οικονομικών το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα της καταβολής συντάξεων στις άγαμες θυγατέρες θανόντων συνταξιούχων του δημοσίου. Αυτή τη φορά, όμως...
το ενδιαφέρον της Κομισιόν δεν εστιάζεται στο αν πρέπει να καταβάλλεται η σύνταξη αυτή, αλλά στο γιατί δεν καταβάλλεται και στους ενήλικους άγαμους άρρενες.

Οι αιτιάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκαλύπτονται σε σειρά έγγραφων απαντήσεων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα έπειτα από ερωτήσεις βουλευτών για τις περικοπές στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, «από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τεθεί θέμα και έχει ζητηθεί ενημέρωση για ποιους λόγους δεν θεμελιώνουν αντίστοιχα συνταξιοδοτικά δικαιώματα με τις άγαμες θυγατέρες ενήλικοι άγαμοι άρρενες». Ο κ. Σταϊκούρας σπεύδει να επισημάνει στους βουλευτές ότι «εάν δεν στοιχειοθετηθεί επαρκής τεκμηρίωση, η χώρα κινδυνεύει με παραπομπή σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, λόγω παραβίασης των διατάξεων της Οδηγίας 2006/54/ΕΚ, περί εφαρμογής της Αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών».

Σε ό,τι αφορά στο ύψος των συντάξεων για τις άγαμες θυγατέρες θανόντων του δημοσίου, ο κ. Σταϊκούρας αφού χαρακτηρίζει επιβεβλημένη τη θέσπιση ανωτάτου ορίου που έγινε με το Ν. 4093/2012, για δημοσιονομικούς και κοινωνικοασφαλιστικούς νόμους, τονίζει: «λαμβάνοντας υπόψη αφενός μεν τα σύγχρονα κοινωνικο-ασφαλιστικά δεδομένα, αφετέρου δε το ότι μετά από αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων λόγω της εξαιρετικά δυσμενούς δημοσιονομικής συγκυρίας, τα καταβαλλόμενα ποσά αυτών, ακόμα και σε εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχους έχουν μειωθεί δραστικά (λ.χ. η καταβαλλόμενη σύνταξη Διευθυντή υπουργείου με 35 έτη υπηρεσίας ανέρχεται επί του παρόντος στα 1.130 ευρώ), οι προεκτεθείσες διατάξεις του Ν. 4093/2012, είναι οι ευνοϊκότερες δυνατές».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισημαίνει όμως και τρία ακόμη στοιχεία που δίνουν και το στίγμα της άποψης του υπουργείου για το θέμα.

Πρώτον, αναφέρει ότι «η χορήγηση της σύνταξης συνδέεται με την παροχή εργασίας για ικανό διάστημα και κατατείνει στην αναπλήρωση του απωλεσθέντος εισοδήματος που επέρχεται μετά το πέρας του εργασιακού βίου του υπαλλήλου-λειτουργού ή του στρατιωτικού, στοιχείο που δεν συντρέχει στην περίπτωση των άγαμων θυγατέρων, οι οποίες δεν προσέφεραν καμία υπηρεσία στο Δημόσιο και απολαμβάνουν συνταξιοδοτικής προστασίας εκ μόνης της ιδιότητάς τους ως άγαμα τέκνα υπαλλήλων».

Αναφέρει επίσης ο κ. Σταϊκούρας ότι «ουδέποτε καταβάλλονταν αυξημένες εισφορές προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα μεταβίβασης της κύριας σύνταξης υπαλλήλου-λειτουργού του Δημοσίου ή στρατιωτικού στις άγαμες θυγατέρες αυτού, τουναντίον οι σχετικές συντάξεις προέρχονται από αποδοχές που εν όλω ή εν μέρει δεν υποβλήθηκαν σε κράτηση για κύρια σύνταξη υπέρ Δημοσίου, δεδομένου ότι η προαναφερθείσα κράτηση εισήχθη στο ασφαλιστικό σύστημα του Δημοσίου για πρώτη φορά μετά την 1.1.1993 με τις διατάξεις του Ν. 2084/1992». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σταϊκούρας κρίνει σκόπιμο να επισημάνει ότι «κατ' ακολουθία των ανωτέρω, οι συντάξεις αυτές δεν έχουν ανταποδοτικά χαρακτηριστικά και κατά συνέπεια δεν μπορούν να συγκριθούν με τις συντάξεις που καταβάλλονται στους εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχους».

Ανάμεσα στους βουλευτές που είχαν καταθέσει ερώτηση στο υπουργείο Οικονομικών για τον περιορισμό της σύνταξης των άγαμων θυγατέρων συνταξιούχων του δημοσίου ήταν και οι βουλευτές της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, Βύρων Πολύδωρας, Ελένη Μακρή Θεοδώρου, Κώστας Τζαβάρας και Μάξιμος Σενετάκης.

Read more...

Πάγκαλος: Kι εμεις παρακολουθούσαμε τους αμερικανούς...





Αλλά, το κατάλαβαν... 
«Κι εμείς παρακολουθούσαμε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα» δήλωσε σήμερα στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή την...
αποκάλυψη ότι η NSA είχε στήσει κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι επί υπουργίας του στο υπουργείο Εξωτερικών γίνονταν παρακολουθήσεις και «στόχος» ήταν ο αμερικανός πρέσβης.



Πρόσθεσε, επίσης, ότι κάποτε η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί όχι μόνο τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα αλλά και τον αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα.



«Δεν μάθαμε τίποτε καινούριο, γιατί ξέραμε τα πάντα, αλλά ήταν πολύ διασκεδαστικό να ακούμε τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα να μιλάει με τον πρεσβευτή στην Αγκυρα και το Στέιτ Ντιπαρτμεντ με ακατάλληλες για ανηλίκους εκφράσεις» είπε.



Οι παρακολουθήσεις σταμάτησαν γιατί «το κατάλαβαν οι Αμερικάνοι», είπε ο κ. Πάγκαλος.


left.gr

Read more...

O Κουίκ "αδειάζει" τον Καμμένο...



Διαφωνω οτι το ΠΑΣΟΚ είναι “εγκληματική οργάνωση”...
"Στεγνά άδειασε" τον πρόεδρο του, Πάνο Καμμένο, ο Τέρενς Κουίκ, ο οποιος κρατησε αποστάσεις απο...
τη φράση του - πως το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση.

Μιλώντας στον  "Real FM", χαρακτήρισε «τραβηγμένο» τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό και πρόσθεσε πως ο ίδιος θα τον απέφευγε.

«Είναι τραβηγμένος ο χαρακτηρισμός “εγκληματική οργάνωση”. Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που γνωρίσαμε και οδήγησε την Ελλάδα εδώ που την οδήγησε. Ωστόσο, εγώ θα απέφευγα αυτόν τον χαρακτηρισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ....

Read more...

Κρεμαστινός: Το ΠΑΣΟΚ είναι ο αδύναμος κρίκος...





Mε αφορμή τον χαρακτηρισμό του ΠΑΣΟΚ, ως «εγκληματική οργάνωση», από τους Απ. Τζιτζικώστα και Πάνο Καμμένο, ο Δημήτρης Κρεμαστινός, μίλησε στον "Real Fm" και τόνισε πως «το θέμα δεν είναι ...
σοβαρό. Το σοβαρό θέμα είναι το κατά πόσο ένα κόμμα είναι υπεύθυνο και πρέπει να το ρίξουμε στην πυρρά όταν 2-3 στελέχη του παραβιάζουν τους κώδικες ηθικής».

«Το θέμα είναι πόσο τα κόμματα, εξαγνίζονται με το να απομακρύνουν αυτά τα φαινόμενα», είπε και συνέχισε, λέγοντας πως  «ο αδύναμος κρίκος είναι το ΠΑΣΟΚ και προφανώς όσοι διαβλέπουν μεγάλες ταλαιπωρίες να συμβούν στη χώρα, βεβαίως το πρώτο θύμα θα είναι το ΠΑΣΟΚ».

«Το ΠΑΣΟΚ έκανε το λάθος, αντί μόλις προέκυψε το θέμα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να καταφύγει σε εκλογές η δημοψήφισμα, έκανε το λάθος να προσπαθήσει μόνο του να το επιλύσει», πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη φάση η οποία δυστυχώς δεν βλέπω πότε θα τελειώσει. Και δεν θα τελειώσει με τον τρόπο που σήμερα η αντιπολίτευση εισηγείται», τόνισε ακόμη ο κ. Κρεμαστινός...

Read more...

Άνω των 30 εκατ. ευρώ το ποσό επιχορήγησης του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ



Στοιχεία για τα ποσά επιχορήγησης εταιρειών του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ από το υπουργείο Ανάπτυξης. Αναλυτικά τα επενδυτικά σχέδια μετά από ερώτηση βουλευτού της ΔΗΜΑΡ
Ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ τα ποσά επιχορήγησης εταιρειών του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ για τα επενδυτικά τους σχέδια στο πλαίσιο ενός μόνο αναπτυξιακού νόμου, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη Αικατερινάρη για την αποχώρηση μεγάλων βιομηχανικών ομίλων και την πρόσφατη ανακοίνωση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ για τη μεταφορά τής έδρας της στο Βέλγιο και την εισαγωγή τής μετοχής της στο διεθνές χρηματιστήριο Euronext-Brussels, αναζητώντας πρόσβαση σε κανάλια πιστώσεων και άντλησης κεφαλαίων.
Σε απάντηση της ερώτησης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι «εταιρείες του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ έχουν επιδοτηθεί για επενδυτικά τους σχέδια στο πλαίσιο Αναπτυξιακών Νόμων».
Όπως ενδεικτικά αναφέρει ο υφυπουργός Ανάπτυξης στον Ν. 3299/04 έχουν υπαχθεί και επιχορηγηθεί από το υπουργείο τα εξής επενδυτικά σχέδια:
- ΕΛΒΑΛ ΑΕ: Έχουν υπαχθεί πέντε επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 33.864.311,85 ευρώ και επιχορήγησης 10.723.640,96 ευρώ, εκ των οποίων δύο έχουν ολοκληρωθεί και τρία βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΑΕ: Έχει υπαχθεί και υλοποιείται επενδυτικό σχέδιο συνολικού προϋπολογισμού 18.951.662 ευρώ και επιχορήγησης 5.685.498,60 ευρώ.
- ΕΤΕΜ ΑΕ: Έχει υπαχθεί και υλοποιείται επενδυτικό σχέδιο συνολικού προϋπολογισμού 9.883.330 ευρώ και επιχορήγησης 3.459.165,50 ευρώ.
- ΣΥΜΕΤΑΛ: Έχει υπαχθεί και υλοποιείται επενδυτικό σχέδιο συνολικού προϋπολογισμού 26.316.595 ευρώ και επιχορήγησης 7.894.978,50 ευρώ.
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ: Έχει υπαχθεί και υλοποιείται επενδυτικό σχέδιο συνολικού προϋπολογισμού 1.531.295 ευρώ και επιχορήγησης 459.388,50 ευρώ.
- ΧΑΛΚΟΡ ΑΕ: Έχουν υπαχθεί δύο επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 8.523.191,27 ευρώ και επιχορήγησης 2.983.116,94 ευρώ.
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Α. Ξηροτύρη στην ερώτησή της είχε επισημάνει ότι η ανακοίνωση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχες ανακοινώσεις της ΦΑΓΕ και της Coca Cola 3E, καθώς και σε παρόμοια πρόθεση της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ και του ομίλου S&B AE και υποθηκεύει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και την ευρωστία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.
Η κ. Ξηροτύρη έχει επισημάνει ταυτόχρονα ότι ο όμιλος των εταιρειών ΒΙΟΧΑΛΚΟ αριθμεί πάνω από 80 νομικά πρόσωπα, απασχολεί 8.000 άτομα, έχει ετήσιο τζίρο 3,3 δισ. ευρώ εκ των οποίων το 85% προέρχεται από το εξωτερικό ενώ αποτελεί το 1,3% του ελληνικού χρηματιστηρίου από πλευράς κεφαλαιοποίησης, συμμετέχει σε ποσοστό 2,36% στον Γενικό Δείκτη και βρίσκεται στη 15η θέση ανάμεσα σε 60 μετοχές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας 2014...


teli-kykloforias-660 5

Η ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ανοίγει από εβδομάδα προκειμένου οι ιδιοκτήτες ΙΧ να μπορέσουν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2014, τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι...
το τέλος του χρόνου στις τράπεζες, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν πρόστιμα.

Οπως αναφέρει και η «Ημερησία» η ηλεκτρονική εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας θα ανοίξει στις 4 Νοεμβρίου ενώ πιθανή είναι ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να μπει στο σύστημα και ο φόρος πολυτελείας. Υπενθυμίζεται πως όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 με βάση τα κυβικά του κάθε ΙΧ

Από 51 κ.ε. έως 300 κ.ε. 22 ευρώ
Από 301 κ.ε έως 758 κ.ε. 55 ευρώ
Από 786 κ.ε έως 1.071 κ.ε. 120 ευρώ
Από 1.072 κ.ε έως 1.357 κ.ε. 135 ευρώ
Από 1.358 κ.ε έως 1.548 κ.ε. 240 ευρώ
Από 1.549 κ.ε έως 1.738 κ.ε. 265 ευρώ
Από 1.739 κ.ε έως 1.928 κ.ε 300 ευρώ
Από 1.929 κ.ε έως 2.357 κ.ε 660 ευρώ
Από 2.358 κ.ε έως 3.000 κ.ε 880 ευρώ
Από 3.001 κ.ε έως 4.000 κ.ε 1.000 ευρώ
Από 4.001 κ.ε και άνω 1.320 ευρώ

Read more...

Κέντρο υποκλοπών η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα...





Κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών είναι και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, σύμφωνα με έγγραφο της NSA που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel, ενώ ...
σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν “Τα Νέα” εκτός από την ειδική μονάδα συλλογής πληροφοριών που βρίσκεται στην Αθήνα, υπάρχει και εξοπλισμός που λειτουργεί εξ αποστάσεως χωρίς να απαιτείται η παρουσία προσωπικού. Το έγγραφο που δημοσίευσε το Spiegel περιλαμβάνεται στα στοιχεία που διέρρευσαν από τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που περιλαμβάνει το δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, εκτός από την ειδική μονάδα συλλογής πληροφοριών που βρίσκεται στην Αθήνα, υπάρχει και εξοπλισμός που λειτουργεί εξ αποστάσεως χωρίς να απαιτείται η παρουσία προσωπικού.

Όπως αναφέρεται, ο εξοπλισμός τοποθετείται στους υψηλότερους ορόφους ή και στην ταράτσα των πρεσβειών και καλύπτεται με πάνελ ή κατασκευές για προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα. Μια τέτοια κατασκευή από λευκά δομικά υλικά διακρίνεται και στην οροφή της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα στο παλαιό κτίριο προς την πλευρά της οδού Πέτρου Κόκκαλη που καταλήγει στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Η Αθήνα είναι μία από τις 19 περιοχές δραστηριοποίησης των "κοριών" της NSA στην Ευρώπη, ενώ συνολικά σύμφωνα με το Spiegel ειδικές μονάδες συλλογής πληροφοριών τις οποίες στελεχώνουν πράκτορες της NSA, της CIA και άλλων μυστικών υπηρεσιών δραστηριοποιούνται σε 80 περιοχές του πλανήτη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Νέων, από τις 19 περιοχές στην Ευρώπη, μόνο στην Αθήνα, τη Μόσχα και τη Βιέννη συναντώνται μονάδες σε συνδυασμό με τηλεχειριζόμενο εξοπλισμό.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Spiegel, οι πράκτορες των ειδικών μονάδων συλλογής πληροφοριών, γνωστές ως Special Collection Service (SCS), εργάζονται υπό καθεστώς διπλωματικής ασυλίας και σε συνθήκες άκρας μυστικότητας σε δωμάτια των πρεσβειών με ειδική θωράκιση. Σύμφωνα με το έγγραφο της NSA, οι μονάδες SCS έχουν υπερσύγχρονο εξοπλισμό που μπορεί να υποκλέπτει επικοινωνίες κινητών τηλεφώνων, ασύρματων δικτύων και δορυφορικών επικοινωνιών.

enet.gr

Read more...

Το οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ με χρονοχρέωση και τμηματικό ωράριο...


Από την 1η Νοεμβρίου 2013 έως και την 30η Απριλίου θα ισχύσει το οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ με χρονοχρέωση με τμηματικό ωράριο.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι ...
οι πελάτες της θα μπορούν να κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση με τμηματικό ωράριο για τη χειμερινή περίοδο από την 1η Νοεμβρίου 2013 έως και την 30η Απριλίου 2014.

Το τμηματικό ωράριογια τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών θα είναι 3:00-5:00 το απόγευμα και 2:00 με 8:00 το πρωί.

Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών το τμηματικό ωράριο θα είναι μεταξύ 3:30 και 5:30 το απόγευμα και 2:00 με 8:00 το πρωί.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό μπορούν να ζητήσουν τα σχετικά πληροφοριακά έντυπα από τα αρμόδια γραφεία ΔΕΗ της περιοχής τους ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ, (http://www.dei.com.gr), όσο και της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ...
in.gr

Read more...

Αυξήθηκαν κατά 700 εκατ. ευρώ Στα 59,66 δισ. ευρώ ανήλθαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο


Στα 59,66 δισ. ευρώ ανήλθαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στα 59,66 δισ. ευρώ ανήλθαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο στο 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2013. Σε μηναία βάση αυξήθηκαν κατά 700 εκατ. ευρώ, ενώ εάν αφαιρεθούν οι εισπράξεις και οι διαγραφές έναντι «παλαιού» και «νέου» ληξιπρόθεσμου χρέους διαμορφώθηκαν σε 215 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων το σύνολο του ληξιπρόθεσμου χρέους στο πρώτο 9μηνο του 2013 ανήλθε στα 59,66 δισ. ευρώ, όταν στα τέλη Αυγούστου 2013 το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος (παλαιό και νέο) ανήρχετο σε 58,969 δισ. ευρώ.

Από τα 59,66 δισ. ευρώ τα 53,476 δισ. ευρώ αφορούσαν σε οφειλές που δημιουργήθηκαν πριν την 1η Ιανουαρίου 2013 και 6,188 δισ. ευρώ σε χρέη που σωρεύτηκαν μέσα στο 2013.

Αν αφαιρεθούν οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές που εισέπραξαν ή διέγραψαν οι εφορίες τον Σεπτέμβριο τα παλιά χρέη ανέρχονται στα 52,129 δισ. ευρώ, ενώ αν αφαιρεθούν οι εισπράξεις και οι διαγραφές έναντι του «νέου» ληξιπρόθεσμου χρέους τα συνολικά «νέα» χρέη μειώνονται στα 5,112 δισ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αμεσα στη διάθεση της αστυνομίας Δωρεά δέκα περιπολικών από τη γαλλική αστυνομία στην ΕΛ.ΑΣ.


Δωρεά δέκα περιπολικών από τη γαλλική αστυνομία στην ΕΛ.ΑΣ.
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Δέκα νέα επιβατικά αυτοκίνητα παρέλαβε την Τρίτη η Ελληνική Αστυνομία, ως δωρεά της Γαλλικής Αστυνομίας. Τα οχήματα παρέδωσε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ελλάδα, Ζαν Λου Κουν-Ντελφόρζ, παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδιας, του γγ Δημόσιας Τάξης Αθανάσιου Ανδρεουλάκου και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου.

Εξάλλου, η ΕΛ.ΑΣ. παρέλαβε άλλα οκτώ οχήματα, δωρεά της Αστυνομίας του Λουξεμβούργου.

Τα οχήματα θα τεθούν άμεσα στη διάθεση των μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά την τελετή, ο Ν.Δένδιας αναφέρθηκε στα θέματα της μετανάστευσης, λέγοντας: «Ελπίζω ότι η Γαλλική Κυβέρνηση θα είναι αρωγός στην ευρύτερη προσπάθεια που κάνουμε και την οποία με ιδιαίτερη ζέση διεξάγει ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς, για την αντιμετώπιση του τεράστιου μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο έχει η Ευρώπη, αλλά και η χώρα μας».

«Η Ευρώπη πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένους άξονες που για εμάς είναι καθοριστικής σημασίας, όπως παραδείγματος χάριν της διατήρησης ως ποινικού αδικήματος της διέλευσης στα σύνορα της Ευρώπης και της Ελλάδος ειδικά, της δυνατότητας να μπορούμε να θέτουμε υπό κράτηση το άτομο το οποίο έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και επίσης την ευρωπαϊκή βοήθεια στην προσπάθεια επιστροφής των ανθρώπων αυτών στις χώρες από τις οποίες προέρχονται», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Επιτελεί την αποστολή της» Κεδίκογλου: Η ΕΥΠ συνεργάζεται με τις ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας


Κεδίκογλου: Η ΕΥΠ συνεργάζεται με τις ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των ΗΠΑ και άλλων χωρών για την πάταξη της τρομοκρατίας, τονίζει με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στο θέμα των υποκλοπών.

«Η ΕΥΠ είναι κατά το νόμο υπεύθυνη για την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας και προφανώς αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

»Η ΕΥΠ επιτελεί την αποστολή της μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα και ο νόμος, σεβόμενη ταυτόχρονα φίλους και συμμάχους.

»Άλλωστε είναι γνωστό πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών συνεργάζεται εδώ και χρόνια, με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες των ΗΠΑ και άλλων χωρών για την πάταξη του φαινομένου της τρομοκρατίας.

»Κάθε περαιτέρω ανάλυση και συζήτηση σχετικά με την αποστολή της ΕΥΠ μόνο ως υπονόμευση του έργου της μπορεί να εκληφθεί και ως εκ τούτου περιττεύει» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Καταθέσεις στο Κογκρέσο Μας κατασκοπεύουν ξένοι σύμμαχοί μας, λέει αμερικανός «αρχικατάσκοπος»

Μας κατασκοπεύουν ξένοι σύμμαχοί μας, λέει αμερικανός «αρχικατάσκοπος»
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Ουάσινγκτον
Ενώπιον επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων καταθέτουν ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA), Κιθ Αλεξάντερ, ο υποδιοικητής, Κρις Ίνγκλις, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζέιμς Κλάππερ και ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Τζέιμς Κόουλ.

«Δεν παρακολουθούμε αδιακρίτως» δήλωσε ο Κλάππερ, εν μέσω του σκανδάλου που έχει ξεσπάσει σχετικά με τις παρακολουθήσεις ηγετών χωρών-συμμάχων των ΗΠΑ. Ο ίδιος τόνισε ότι συχνά οι ξένοι σύμμαχοι των ΗΠΑ πραγματοποιούν ενέργειες κατασκοπείας κατά αμερικανών ηγετών και των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Πρόσθεσε ότι η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών διαθέτει αυστηρή εποπτεία.

Νωρίτερα, εν μέσω της έντονης αντίδρασης της Ευρώπης στις συνεχείς αποκαλύψεις, η αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας ανακοίνωσε «επανεξέταση» των επιχειρήσεων παρακολουθήσεων της χώρας.

Η επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής, Ντάιαν Φάινσταϊν ζήτησε να μπει τέλος στις παρακολουθήσεις ηγετών συμμαχικών κρατών.

Η ίδια δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος τη διαβεβαίωσε ότι οι παρακολουθήσεις θα σταματήσουν, ωστόσο ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος δηλώνει στο BBC ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής.

Την ίδια ώρα, η Ουάσινγκτον ελπίζει ότι το σκάνδαλο κατασκοπείας δεν θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις της με την ΕΕ για τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου.

«Θα ήταν ατυχές αν αυτό το ζήτημα, όσο σημαντικό κι αν είναι, μας αποσπάσει από τον κοινό μας στόχο να διαπραγματευτούμε μια συμφωνία», δήλωσε μια εκπρόσωπος της αμερικανικής υπηρεσίας για το εμπόριο (USTR).
Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για την μαζική παρακολούθηση των επικοινωνιών εκατομμυρίων ανθρώπων από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ στη Γαλλία και την Ισπανία, καθώς και η ενδεχόμενη παρακολούθηση του τηλεφώνου της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ προκάλεσαν διπλωματική κρίση μεταξύ Βρυξελλών και Ουάσινγκτον.
«Οι συζητήσεις για τις δραστηριότητες παρακολούθησης της NSA είναι ξεχωριστές από τις εμπορικές μας διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε η εκπρόσωπος, η οποία ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία της.
Νωρίτερα, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος Δικαιοσύνης, Βίβιαν Ρέντινγκ, είχε εκτιμήσει ότι «πολλά θέματα», κυρίως όμως το ζήτημα της προστασίας των ψηφιακών δεδομένων, θα μπορούσαν να «εκτροχιάσουν» τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ για τη συμφωνία του ελευθέρου εμπορίου.
«Η προστασία των δεδομένων δεν είναι γραφειοκρατικό ζήτημα, ούτε τελωνειακός φραγμός. Είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα και, ως τέτοιο, δεν είναι διαπραγματεύσιμο» είχε υπογραμμίσει.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...