Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Καμμένος: O Λαφαζάνης είναι αυτός που έριξε την κυβέρνηση...


 Αυτόνομα στις εκλογές οι ΑΝΕΛ...
«Δηλώνουμε ευθέως ότι εμείς κατεβαίνουμε αυτόνομα στις εκλογές. Θέλουμε ξεχωριστή λαϊκή εντολή, αλλά...
την επόμενη ημέρα, με πολύ χαρά, όπως έχουμε ήδη συζητήσει με τον πρωθυπουργό, αν το επιθυμεί ο ελληνικός λαός, θα είμαστε μαζί» ανέφερε από τη Χίο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επαναλαμβάνοντας πως με τα υπόλοιπα κόμματα, «δεν θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί».

Ειδικά για το Ποτάμι, ο κ. Καμμένος είπε ότι «με αυτή τη ροή, δεν μπορούμε να το παρακολουθήσουμε», ενώ για το κόμμα του κ. Λαφαζάνη (Λαϊκή Ενότητα) είπε ότι «ο κ. Λαφαζάνης αυτή τη στιγμή είναι αυτός που έριξε την κυβέρνηση». Σε κάθε περίπτωση, «μπορεί να δημιουργηθούν καινούργιοι σχηματισμοί, και αυτό είναι κάτι που θα το επανεξετάσουμε» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι «το θέμα είναι ότι δεν ψηφίζει ο κ. Μεϊμαράκης, αλλά ψηφίζει ο ελληνικός λαός. Στις εκλογές, στη Δημοκρατία, αποφασίζει ο λαός. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός ποιον θέλει στην κυβέρνηση».

«Προβλέψεις δεν θα κάνω για το ποιος είναι μπροστά, ποιος είναι πίσω. Συνήθως εμάς μας δίνουν έξω από τη Βουλή και όποτε μας δίνουν έξω από τη Βουλή ερχόμαστε πιο ενισχυμένοι. Θα το αποφασίσουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες», πρόσθεσε..

Όσον αφορά στο θέμα της εκ νέου διεξαγωγής εκλογών, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, δήλωσε ότι «μακάρι να μην υπήρχε η έλλειψη της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε αριθμό βουλευτών και να μην χρειαζόταν να κάνουμε εκλογές. Οι εκλογές ελπίζω ότι θα γίνουν πολύ σύντομα, είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν με όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα», επισήμανε.

Παράλληλα τόνισε ότι επιδίωξη των ΑΝΕΛ είναι «να γίνουν οι εκλογές σε ήπιο κλίμα με όλους τους κανόνες της Δημοκρατίας. Δεν θα απαντήσουμε σε προκλήσεις, ούτε σε προσπάθεια όξυνσης του κλίματος, ούτε σε προσωπικές επιθέσεις. Έχουμε μια ξεκάθαρη ιδεολογική άποψη. Η πολιτική που προτείναμε στον ελληνικό λαό βρισκόταν σε αυτή την κατεύθυνση. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με ηπιότητα, σωφροσύνη και χωρίς προσωπικές επιθέσεις σε κανέναν» κατέληξε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε την 96 ΑΔΤΕ στην Χίο και στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη για το μεταναστευτικό με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο Χίου. Επίσης επισκέφθηκε φυλάκια στο Φαρμακονήσι και την Καλόλιμνο.

Ακολούθως, ο υπουργός επισκέφθηκε την 80 ΑΔΤΕ στην Κω και συμμετείχε σε σύσκεψη για το μεταναστευτικό με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο της Κω.

Read more...

Προσφυγικό δράμα OHE: Συστάσεις προς Ελλάδα και ΠΓΔΜ για την κατάσταση στα σύνορα


OHE: Συστάσεις προς Ελλάδα και ΠΓΔΜ για την κατάσταση στα σύνορα
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Γενεύη
Την ανησυχία του για την χρήση βίας από την αστυνομία της ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα εξέφρασε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), καλώντας την κυβέρνηση των Σκοπίων να εφαρμόσει «χρηστή διαχείριση» των συνόρων της.

Ο Αντόνιο Γκουτιέρες μίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ποπόσκι, ο οποίος του έδωσε διαβεβαιώσεις ότι τα σύνορα δεν θα κλείσουν στο μέλλον.

Η UNHCR κάλεσε, επίσης, την Ελλάδα να παρέχει άμεση βοήθεια στους ανθρώπους που βρίσκονται αποκλεισμένοι στην ελληνική πλευρά των συνόρων και να τους βοηθήσει να μεταβούν στις εγκαταστάσεις υποδοχής προσφύγων, μακριά από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

29 φωτογραφίες


Η αστυνομία της ΠΓΔΜ χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να διαλύσει το πλήθος χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα από την Ελλάδα. Αναφορές κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες.

Ένταση είχε προηγηθεί και νωρίτερα την Παρασκευή, μετά την απόφαση της γειτονικής χώρας να μπλοκάρουν τα σύνορα για τους μετανάστες.

Σύμφωνα με ανταποκριτές ειδησογραφικών πρακτορείων, η ένταση ξέσπασε μεταξύ των δυνάμεων της ΠΓΔΜ που βρίσκονταν στα σύνορα και περίπου 3.000 μεταναστών και προσφύγων. Οι μετανάστες είχαν περάσει τη νύχτα στην ύπαιθρο, κάνοντας το πρωί αρκετές προσπάθειες να περάσουν τα σύνορα.

Μεταξύ άλλων, οι αρχές της ΠΔΓΜ κάλυψαν με συρματόπλεγμα τις ράγες που χρησιμοποιούν οι μετανάστες για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη. Στην πρόσφατη απόφαση που υπέγραψε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, προβλέπεται και η η ανάμειξη του στρατού για την αντιμετώπιση αυξημένων μεταναστευτικών ροών, «επιβοηθητικά» στο έργο της αστυνομίας.

Τα σύνορα άνοιξαν και οι πρώτοι πρόσφυγες πέρασαν από την Ελλάδα στο έδαφος της ΠΓΔΜ το απόγευμα της Παρασκευής. Στην ουδέτερη ζώνη παραμένουν εγκλωβισμένοι 3.000 χιλιάδες πρόσφυγες και κατά πληροφορίες η διέλευσή τους θα γίνεται σταδιακά -από τις 5 το πρωί του Σαββάτου θα επιτρέπεται η είσοδος 300 ατόμων ανά δίωρο.


        
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Απάντηση στην Γεροβασίλη Κωνσταντοπούλου: Απελθούσα είναι η κυβέρνηση, όχι η πρόεδρος της Βουλής


Κωνσταντοπούλου: Απελθούσα είναι η κυβέρνηση, όχι η πρόεδρος της Βουλής
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
«Είναι θλιβερό και προκλητικό να μιλά για 'γελοιοποίηση των θεσμών, περιφρόνηση για τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους θεσμικούς παράγοντες', αλλά και… για 'απελθούσα πρόεδρο της Βουλής η άρτι παραιτηθείσα κυβέρνηση των τεσσάρων κατεπειγόντων μνημονιακών νομοσχεδίων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, με τον τίτλο «απάντηση από το γραφείο της προέδρου της Βουλής προς την παραιτηθείσα Κυβέρνηση».

Η δήλωση έρχεται ως απάντηση στην παρέμβαση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στην κόντρα της κ. Κωνσταντοπούλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η κ. Γεροβασίλη κατηγόρησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι γελοιοποιεί τους θεσμούς και συμπράττει στην επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, ενω χαρακτήρισε την Ζ.Κωνσταντοπούλου «απελθούσα Πρόεδρο της Βουλής».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση που άνοιξε τη Βουλή αιφνιδιαστικά για να ψηφισθεί η άκυρη και αντισυνταγματική μνημονιακή εξουσιοδότηση στις 13 Αυγούστου. Η κυβέρνηση που εξίσου αιφνιδιαστικά στη συνέχεια δρομολόγησε διαδικασίες διερευνητικών εντολών με ορίζοντα τις εκλογές, για τις οποίες αποκαλύπτεται ότι, από κοινού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε ενημερώσει τους εκβιάζοντες δανειστές (και συμφωνήσει μαζί τους), σύμφωνα με τις απερίφραστες δηλώσεις των εκπροσώπων της Κομισιόν και της καγκελαρίας της Γερμανίας, την ώρα που κρατούσε τους πάντες και τη Βουλή στο σκοτάδι.

» Για την πρωτοφανή δήλωση της κυβερνητικής Εκπροσώπου ότι η πρόεδρος της Βουλής 'εμφανίζεται να συμπράττει με τον κ. Μεϊμαράκη στην επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά του πρωθυπουργού και κατά της δημοκρατικής τάξης', αν αξίζει μία απάντηση αυτή είναι ότι άλλο η θεσμική συνεννόηση της 3ης πολιτειακής παράγοντος με τον 4ο πολιτειακό παράγοντα και άλλο η σύμπραξη, για την οποία μπορεί ακέραια να υπερηφανεύεται η προσχωρήσασα στο μνημονιακό μπλοκ κυβέρνηση και οι βουλευτές που, συμπράττοντας με εκπροσώπους 3 μνημονιακών κομμάτων επιχείρησαν προ μίας εβδομάδας κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με παράκαμψη της προέδρου της Βουλής.

» Ως προς την δημοκρατική τάξη, υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Βουλής εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου. Δεν υπάρχει 'απελθούσα πρόεδρος', αλλά απελθούσα κυβέρνηση, η οποία έχει άλλωστε αποχωρήσει και από τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενη στην πρόεδρο της Βουλής και αποχωρώντας συλλογικά και επιδεικτικά κατά την ομιλία της στη Βουλή- κάτι που δεν έκανε ποτέ για κανέναν και καμία βουλευτή ή αρχηγό κόμματος.

» Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι κάποιοι όχι απλώς δεν είναι 'κάθε λέξη του Συντάγματος', αλλά έχουν τόσο βαθιά περιφρόνηση για την συνταγματική νομιμότητα που δεν ορρωδούν προ ουδενός. Γι’ αυτό και διαλύουν δια μιας κυβέρνηση, κόμμα και Βουλή».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ομιλία στην Πολιτική Γραμματεία Τσίπρας: Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους ακόμη κι αν δεν υπάρχουν


Τσίπρας: Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους ακόμη κι αν δεν υπάρχουν
Ο Αlέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Να αποδομήσει τον μέχρι πρότινος εσωκομματικό του αντίπαλο Παναγιώτη Λαφαζάνη επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι επαναστατικό δεν είναι να επιλέγεις την απόδραση από την πραγματικότητα ή να δημιουργείς μια εικονική πραγματικότητα.
«Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευκαιρία «να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει, καθώς και να αποκτήσει ένα ευκρινές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαλλαγμένης από συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες».
Ανέφερε ακόμη ότι η Αριστερά δεν είχε ποτέ την πολυτέλεια να επιλέγει τον χρόνο ή τις συνθήκες που θα δώσει τις μάχες.
Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε στην Πολιτική Γραμματεία τη συγκρότηση τριών επιτροπών, εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας, ενώ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της του οργάνου τη Δευτέρα, καθώς και σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής τις επόμενες ημέρες.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τι είπαν στις απολογίες τους Προφυλακιστέοι και οι επτά Γεωργιανοί για τη ληστεία στην Ύδρα


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι τέσσερις Γεωργιανοί που οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πειραιά για να απολογηθούν, μετά τη σύλληψή τους στις 16/08 στην Ύδρα, για την ανθρωποκτονία 67χρονου ημεδαπού και ληστεία σε βάρος του ίδιου και της 58χρονης συζύγου του.
georgianoi
Για την υπόθεση απολογήθηκαν χθες άλλοι τρεις ομοεθνείς τους που κρίθηκαν και αυτοί προφυλακιστέοι.
Εναντίον των συλληφθέντων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και ληστεία κατά συναυτουργία και συμπληρωτικά και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους σημερινούς προσαχθέντες στην εισαγγελία ζήτησε να τηρηθεί για το πρόσωπο του η διαδικασία της σιωπής, δηλαδή να απολογηθεί όταν προσκομιστούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στη δικογραφία.
Οι άλλοι τρεις αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση. Να σημειωθεί ότι δύο από τους Γεωργιανούς που συνελήφθησαν στη λιμενική ζώνη του νησιού, έχουν υποστηρίζει ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους υπόλοιπους και ότι είχαν μεταβεί στην περιοχή για διακοπές.
Πηγές από την αστυνομία μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα υποστήριξαν ότι οι δύο από τους συλληφθέντες ήταν ήδη σεσημασμένοι για κλοπές και διαρρήξεις, ενώ δακτυλικά αποτυπώματα δύο εκ των επτά Γεωργιανών έχουν βρεθεί ήδη σε ροζ κουτί κρέμας που βρίσκονταν μέσα στην οικία του άτυχου 67χρονου αλλά και σε πρεβάζι παραθύρου.
Ανέφεραν επίσης ότι έχουν βρεθεί πολλά δακτυλικά αποτυπώματα στην οικία που ακόμα ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν προλάβει να ταυτοποιήσουν, ενώ αναμένονται και αναλύσεις DNA.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποστήριξαν ότι οι επτά συλληφθέντες είχαν συστήσει σπείρα και ο κάθε ένας από αυτούς εμπλεκόμενους είχε διακριτούς ρόλους. Επίσης στη δικογραφία έχει συμπεριληφθεί ένα cd που δείχνει τους δράστες να κινούνται στην περιοχή και κοντά στην οικία.
Σύμφωνα με πληροφορίες η 58χρονη σύζυγος του άτυχου 67χρονου, λόγω του στρες που έχει υποστεί από την όλη υπόθεση, έως σήμερα δεν έχει μπορέσει να αναγνωρίσει κάποιους από τους δράστες.
Μάλιστα στην πρώτη κατάθεσή της στην αστυνομία για το τραγικό συμβάν φέρεται να υποστηρίζει ότι είδε ξαφνικά δύο ανδρικές σκιές πάνω από το κρεβάτι της. Με άρπαξαν με ακινητοποίησαν και μου έδεσαν τα μάτια φέρεται να έχει δηλώσει το θύμα. Δεν αποκλείεται η 58χρονη αν αυτό κριθεί απαραίτητο να κληθεί για αναγνώριση εκ νέου. Σημειώνεται ότι δράστες της ληστείας πριν αποχωρήσουν με τα χρήματα και τα κλοπιμαία από το σπίτι, που φέρεται να έχουν παραδώσει σε ζευγάρι Γεωργιανών που εξακολουθεί να αναζητείται από την αστυνομία έδωσαν στην 58χρονη να πιει κάποια υπνωτική ουσία.
Ο 67χρονος σύζυγός της βρέθηκε δεμένος και φιμωμένος ενώ είχε και μώλωπες στο σώμα του από χτυπήματα. Ο άτυχος 67χρονος πέθανε από απόφραξη των αναπνευστικών οδών με ταυτόχρονο έμφραγμα. Τα στοιχεία των Γεωργιανών κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ενώ παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής σε ποιο σωφρονιστικό κατάστημα θα μεταφερθούν.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ενταση με Καμμένο, στην Κω...


Οργή λαού κατά την άφιξη Καμμένου στην Κω. Τον υποδέχθηκαν με αυγά & μπουκάλια.ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
ΒΙΝΤΕΟ...
"Θερμή" υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Κω -λόγω της μεγάλης εισροής μεταναστών- στον υπουργό Αμύνης, Πάνο Καμμένο, με αποτέλεσμα...
οι άντρες ασφαλείας, που τον συνόδευαν, να χρειαστεί να τον φυγαδεύσουν.
Δείτε το Βίντεο ,από το kosnews24.gr:




Read more...

Αν χρειαστεί θα φύγουμε και από την Ευρωζώνη συντεταγμένα...



Ο Λαφαζάνης κάλεσε το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε ένα μεγαλο αντιμνημονιακό μέτωπο. 
-Θα αναλάβουμε την τρίτη διερευνητική εντολή...
 Η «Λαϊκή Ενότητα» έχει «εναλλακτικό, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο», που θα βάλει «τέλος στα μνημόνια και τους εκβιασμούς» της ΕΕ, για να επιβιώσει η χώρα, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης. 
Ο...
ίδιος επισήμανε ότι η έξοδος από την ευρωζώνη είναι μια επιλογή που θα υλοποιήσει η Λαϊκή Ενότητα εφόσον χρειαστεί, προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, μίλησε για εθνικοποίηση των Τραπεζών προκειμένου «να παίξουν ένα αναπτυξιακό ρόλο» και κάλεσε το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ένα μεγαλο αντιμνημονιακό μέτωπο.
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας»:

«Γιατί σπεύδει με πρωτοφανή σε ταχύτητα τρόπο να κάνει τις εκλογές η κυβέρνηση; Γιατί βιάζεται; Δεν βιάζεται για καλό σκοπό. Θέλει να αποφύγει να αισθανθεί ο λαός τις βαρύτατες συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών. Η κυβέρνηση θέλει να υφαρπάξει τις ψήφους του ελληνικού λαού. Παλιά τακτική και γνώριμη» σημείωσε ο Π. Λαφαζάνης κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου.


Να εθνικοποιήσουμε τις Τράπεζες

Δεν μας αιφνιδιάζουν, πηγαίνουμε στις εκλογές αποφασισμένοι. 25 βουλευτές που μένουν συνεπείς στις προεκλογικές δεσμευσεις του ΣΥΡΙΖΑ πήραμε την πρωτοβουλία και καταθέσαμε τη συγκρότηση της «Λαϊκής Ενότητας». Δεν θα είναι άλλο ένα κόμμα, φιλοδοξεί να γίνει ένα μεγάλο μέτωπο λαϊκής βάσης και μεγάλων ενωτικών αγώνων. Ένα μέτωπο που θα σαρώσει τα μνημόνια, ένα μέτωπο προοδευτικό, μέτωπο απέναντι στη μνημονιακή συννένεση, έναντια στην εθνική υποτέλεια, ένα μέτωπο δημοκρατίας και ανασυγκρότησης της χώρας. Θέλουμε διαγραφή του χρέους, ακύρωση των μνημονίων. Να στηρίξουμε μισθούς και συντάξεις, να καταργησουμε τον ΕΝΦΙΑ, να εθνικοποιήσουμε τις Τράπεζες για να παιξουν ένα αναπτυξιακό ρόλο στη χώρα. Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος δεν θα μείνει ορφανό στις εκλογές. Την ελπίδα και την προοπτική θα τη συνεχίσουμε

Το ΟΧΙ θα το συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Σημαία μας το ΟΧΙ του 62%. Μέτωπο ενάντια στη νέα μνημονιακή συναίνεση. Μέτωπο ενάντια στις μνημονιακές δυνάμεις, δηλαδή στον λοβοτομημένο ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Η χώρα δεν αντέχει άλλα μνημόνια. Θα αντισταθούμε και θα νικήσουμε

Η κυβέρνηση παραιτήθηκε, φοβήθηκε, δεν ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης. Το να αναζητά ανατροπείς δείχνει φόβο και πανικό. Μια νέα δύναμη αναδύεται στο προσκήνιο. Στοχεύουμε στην κυβέρνηση για να εφαρμόσουμε μια νέα πολιτική χωρίς μνημόνια και λιτότητα.


Να φύγουμε από την Ευρωζώνη

Λαφαζάνης: Έχουμε πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ένα προοδευτικό και δημοκρατικό πρόγραμμα. Να ακυρώσουμε τα μνημόνια. Δεν μπορούμε να είμαστε θύματα εκβιασμών των κυρίαρχων κύκων της ΕΕ. Δεν μπορεί η Μέρκελ και ο Σόιμπλε να καθορίζει τις τύχες της χώρας μας. Αν χρειαστεί να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, θα φύγουμε από την ευρωζώνη για να εφαρμόσουμε ένα προοδευτικό πρόγραμμα και να δώσουμε ελπίδα στη χώρα μας.


Έγκυρη και θεσμική η γνώμη της Προέδρου της Βουλής

Η Πρόεδρος της Βουλής εκφράζεται θεσμικά και βασίζεται στο Σύνταγμα και στον κανονισμό της Βουλής. Οι εκλογές εξπρές εκφράζουν μια αντιδημοκρατική νοοτροπία που δείχνει φόβο απέναντι στο λαό να ενημερωθεί. Η κυβέρνηση θέλει εκλογές αρον-άρον για να αποπροσανατολίσει και να υφαρπάξει την ψήφο του Ελληνικού λαού.


Καλούμε το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αντιμνημονιακό μέτωπο

Λαφαζάνης: Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με κανένα μνημονιακό κόμμα. Προϋπόθεση για να συνεργαστούμε είναι να ακυρωθούν τα μνημόνια και να ακολουθηθεί μια άλλη προοδευτική πορεία. Είμαστε ανοιχτοι σε συνεργασίες με αριστερές δυνάμεις και τις καλούμε σε συνδιαμόρφωση μιας κοινής πορείας. Καλούμε το ΚΚΕ για ένα μεγαλο αντιμνημονιακό μέτωπο και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με διάθεση να συνεισφέρουμε χωρίς ηγεμονισμούς και πρωτοκαθεδρίες. Δεν συνεργαζόμαστε με μνημονιακές δυνάμεις.


Θα αναλάβουμε την τρίτη διερευνητική εντολή

Η κυβέρνηση δεν έπεσε, παραιτήθηκε. Πήρε πρωτοβουλία παραίτησης με μια τακτική που θυμίζει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δεν γίνεται να επιβραβεύεται η κωλοτούμπα. Ακολουθούμε ένα δρόμο με σταθερότητα και συνέπεια. Ο τόπος δεν μπορεί να προχωρήσει με μνημόνια. Δεν αντέχει ο κόσμος. Πρέπει να τελειώνουμε με τα μνημόνια πριν τα μνημόνια τελειώσουν τον ελληνικό λαό. Ακολουθούμε ένα δύσκολο δρόμο απέναντι σε μια μνημονιακή συναίνεση.

Ο λαός θα πει πάλι ένα μεγάλο ΟΧΙ και ένα μεγάλο ΝΑΙ σε ένα μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο ενάντια στην εξάρτηση, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Το ΟΧΙ θα νικήσει ξανά.

thepressproject.gr

Read more...

Μαξίμου για Μεϊμαράκη: «Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει»....



Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την πρόθεση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο που του δίνει η διερευνητική εντολή, μιλούν για ροκάνισμα του χρόνου κρίνοντάς το ανακόλουθο από τη στιγμή που δηλώνει πως...
«δεν φοβάται τις εκλογές».

Από το Μαξίμου σημειώνουν: «Μόλις χθες, ο κ. Μεϊμεράκης δήλωνε ότι δεν φοβάται τις εκλογές και είναι έτοιμος για αυτές. Σήμερα, υποτίθεται ότι επιχειρεί τη δημιουργία κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Φτιάχνει φανταστικά κυβερνητικά σενάρια όπου εμπλέκει και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδέχεται ακόμα και να συναντηθεί με προέδρους κομμάτων που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως «δραχμιστές» και τη Χρυσή Αυγή».

Και προσθέτουν οι ίδιες πηγές: «Τελικά, επιχειρεί να ροκανίσει τον χρόνο, την ώρα που ισχυρίζεται ότι είναι πολύτιμος για το μέλλον της χώρας».

Και καταλήγουν: «Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει».

Read more...