Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ανεξαρτητοποιήθηκαν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «Λαϊκή ενότητα» ο σχηματισμός υπό τον Λαφαζάνη


«Λαϊκή ενότητα» ο σχηματισμός υπό τον Λαφαζάνη
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ανεξάρτητο πολιτικό σχηματισμό, με την ονομασία «Λαϊκή Ενότητα», συγκροτούν σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr 25 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, και οι οποίοι πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα. Σχετική επιστολή έχει ήδη σταλεί στο προεδρείο της Βουλής.


«Είναι αυτονόητο ότι θα πάρουμε την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να καταδείξουμε όλα τα περιθώρια για κατάργηση των μνημονίων» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής στο Mega ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ήσυχος.

Εάν δεν συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα, τότε η τρίτη εντολή θα δοθεί διαδοχικά στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκο και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, αφού τα δύο κόμματα έχουν τον ίδιο αριθμό βουλευτών.

Ένα βήμα πριν το νέο κόμμα

Η ανεξαρτητοποίηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και η συγκρότηση ΚΟ, εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, αποτελούν το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση νέου κομματικού σχηματισμού.

Λίγη ώρα μετά την εξαγγελία των πρόωρων εκλογών, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι «η Αριστερή Πλατφόρμα θα συμβάλλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: