Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Αν χρειαστεί θα φύγουμε και από την Ευρωζώνη συντεταγμένα...



Ο Λαφαζάνης κάλεσε το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε ένα μεγαλο αντιμνημονιακό μέτωπο. 
-Θα αναλάβουμε την τρίτη διερευνητική εντολή...
 Η «Λαϊκή Ενότητα» έχει «εναλλακτικό, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο», που θα βάλει «τέλος στα μνημόνια και τους εκβιασμούς» της ΕΕ, για να επιβιώσει η χώρα, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης. 
Ο...
ίδιος επισήμανε ότι η έξοδος από την ευρωζώνη είναι μια επιλογή που θα υλοποιήσει η Λαϊκή Ενότητα εφόσον χρειαστεί, προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, μίλησε για εθνικοποίηση των Τραπεζών προκειμένου «να παίξουν ένα αναπτυξιακό ρόλο» και κάλεσε το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ένα μεγαλο αντιμνημονιακό μέτωπο.
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας»:

«Γιατί σπεύδει με πρωτοφανή σε ταχύτητα τρόπο να κάνει τις εκλογές η κυβέρνηση; Γιατί βιάζεται; Δεν βιάζεται για καλό σκοπό. Θέλει να αποφύγει να αισθανθεί ο λαός τις βαρύτατες συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών. Η κυβέρνηση θέλει να υφαρπάξει τις ψήφους του ελληνικού λαού. Παλιά τακτική και γνώριμη» σημείωσε ο Π. Λαφαζάνης κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου.


Να εθνικοποιήσουμε τις Τράπεζες

Δεν μας αιφνιδιάζουν, πηγαίνουμε στις εκλογές αποφασισμένοι. 25 βουλευτές που μένουν συνεπείς στις προεκλογικές δεσμευσεις του ΣΥΡΙΖΑ πήραμε την πρωτοβουλία και καταθέσαμε τη συγκρότηση της «Λαϊκής Ενότητας». Δεν θα είναι άλλο ένα κόμμα, φιλοδοξεί να γίνει ένα μεγάλο μέτωπο λαϊκής βάσης και μεγάλων ενωτικών αγώνων. Ένα μέτωπο που θα σαρώσει τα μνημόνια, ένα μέτωπο προοδευτικό, μέτωπο απέναντι στη μνημονιακή συννένεση, έναντια στην εθνική υποτέλεια, ένα μέτωπο δημοκρατίας και ανασυγκρότησης της χώρας. Θέλουμε διαγραφή του χρέους, ακύρωση των μνημονίων. Να στηρίξουμε μισθούς και συντάξεις, να καταργησουμε τον ΕΝΦΙΑ, να εθνικοποιήσουμε τις Τράπεζες για να παιξουν ένα αναπτυξιακό ρόλο στη χώρα. Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος δεν θα μείνει ορφανό στις εκλογές. Την ελπίδα και την προοπτική θα τη συνεχίσουμε

Το ΟΧΙ θα το συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Σημαία μας το ΟΧΙ του 62%. Μέτωπο ενάντια στη νέα μνημονιακή συναίνεση. Μέτωπο ενάντια στις μνημονιακές δυνάμεις, δηλαδή στον λοβοτομημένο ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Η χώρα δεν αντέχει άλλα μνημόνια. Θα αντισταθούμε και θα νικήσουμε

Η κυβέρνηση παραιτήθηκε, φοβήθηκε, δεν ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης. Το να αναζητά ανατροπείς δείχνει φόβο και πανικό. Μια νέα δύναμη αναδύεται στο προσκήνιο. Στοχεύουμε στην κυβέρνηση για να εφαρμόσουμε μια νέα πολιτική χωρίς μνημόνια και λιτότητα.


Να φύγουμε από την Ευρωζώνη

Λαφαζάνης: Έχουμε πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ένα προοδευτικό και δημοκρατικό πρόγραμμα. Να ακυρώσουμε τα μνημόνια. Δεν μπορούμε να είμαστε θύματα εκβιασμών των κυρίαρχων κύκων της ΕΕ. Δεν μπορεί η Μέρκελ και ο Σόιμπλε να καθορίζει τις τύχες της χώρας μας. Αν χρειαστεί να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, θα φύγουμε από την ευρωζώνη για να εφαρμόσουμε ένα προοδευτικό πρόγραμμα και να δώσουμε ελπίδα στη χώρα μας.


Έγκυρη και θεσμική η γνώμη της Προέδρου της Βουλής

Η Πρόεδρος της Βουλής εκφράζεται θεσμικά και βασίζεται στο Σύνταγμα και στον κανονισμό της Βουλής. Οι εκλογές εξπρές εκφράζουν μια αντιδημοκρατική νοοτροπία που δείχνει φόβο απέναντι στο λαό να ενημερωθεί. Η κυβέρνηση θέλει εκλογές αρον-άρον για να αποπροσανατολίσει και να υφαρπάξει την ψήφο του Ελληνικού λαού.


Καλούμε το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αντιμνημονιακό μέτωπο

Λαφαζάνης: Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με κανένα μνημονιακό κόμμα. Προϋπόθεση για να συνεργαστούμε είναι να ακυρωθούν τα μνημόνια και να ακολουθηθεί μια άλλη προοδευτική πορεία. Είμαστε ανοιχτοι σε συνεργασίες με αριστερές δυνάμεις και τις καλούμε σε συνδιαμόρφωση μιας κοινής πορείας. Καλούμε το ΚΚΕ για ένα μεγαλο αντιμνημονιακό μέτωπο και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με διάθεση να συνεισφέρουμε χωρίς ηγεμονισμούς και πρωτοκαθεδρίες. Δεν συνεργαζόμαστε με μνημονιακές δυνάμεις.


Θα αναλάβουμε την τρίτη διερευνητική εντολή

Η κυβέρνηση δεν έπεσε, παραιτήθηκε. Πήρε πρωτοβουλία παραίτησης με μια τακτική που θυμίζει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δεν γίνεται να επιβραβεύεται η κωλοτούμπα. Ακολουθούμε ένα δρόμο με σταθερότητα και συνέπεια. Ο τόπος δεν μπορεί να προχωρήσει με μνημόνια. Δεν αντέχει ο κόσμος. Πρέπει να τελειώνουμε με τα μνημόνια πριν τα μνημόνια τελειώσουν τον ελληνικό λαό. Ακολουθούμε ένα δύσκολο δρόμο απέναντι σε μια μνημονιακή συναίνεση.

Ο λαός θα πει πάλι ένα μεγάλο ΟΧΙ και ένα μεγάλο ΝΑΙ σε ένα μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο ενάντια στην εξάρτηση, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Το ΟΧΙ θα νικήσει ξανά.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: