Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ο Πούτιν στέλνει τους "Λυκάνθρωπους" στην Κριμαία...





ΦΩΤΟ... 
Ένα κλαμπ μηχανόβιων  των περίφημων Λυκανθρώπων της Μόσχας, που αποκαλούνται και οι «Αγγελοι του Πούτιν» κατέφθασε στην Κριμαία, με προσωπική εντολή του ρώσου προέδρου.

Επικεφαλής των εγκληματικών αυτών φυσιογνωμιών, είναι ο Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοβ, γνωστός και ως...
"Χειρούργος" και καταφθάνει εκεί για να δώσει το μήνυμα στην  κυβέρνηση του Κιέβου ότι οι ρώσοι της Κριμαίας δεν είναι μόνοι.
Ο Ζαλντοστάνοβ, ο οποίος συνδέεται εδώ και πολλά χρόνια με στενή φιλία με το Ρώσο ηγέτη, είναι ο αρχηγός των... "Λυκάνθρωπων", των Night Wolves. Ήτοι του μεγαλύτερου κλαμπ μηχανόβιων της Ρωσίας, με πάνω από 5.000 μέλη.
Οι "Λυκάνθρωποι" αυτοαποκαλούνται παθιασμένοι πατριωτικοί και πιστεύουν πως "όπου βρίσκονται οι ίδιοι πρέπει να θεωρείται ρωσικό έδαφος". Ιδρύθηκαν την δεκαετία του '80 κατά την διάρκεια της Περεστρόικα με αντι-σοβιετικά φρονήματα κι ακόμα και σήμερα ισχυρίζονται πως απορρίπτουν όλους τους νόμους, γραπτούς και άγραφους, και όλα τα πολιτικά ή θρησκευτικά κινήματα.














Οι Λυκάνθρωποι, μαζί με την οργάνωση-συμμορία Σπάρτακος, χτυπούν, συνήθως, διαδηλωτές:


 

Read more...

Το Κρεμλίνο παρουσιάζει το σχέδιο γέφυρας που θα συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία εν μέσω πολεμικού κλίματος



Μεσούσης της κρίσης με την Ουκρανία, το Κρεμλίνο παρουσιάζει σχέδιο μιας γέφυρας που θα συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία
Το Κρεμλίνο παρουσίασε την Δευτέρα ένα σχέδιο για την κατασκευή μιας γέφυρας που θα συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο όπου οι ρωσόφωνοι αποτελούν την πλειονότητα και όπου ένοπλοι υποστηρικτές της Ρωσίας έχουν πάρει τον έλεγχο, ενώ η σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε ένα διάταγμα με το οποίο εξουσιοδοτεί την κρατική εταιρεία Rossavtotor για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού, για το οποίο οι τεχνικές μελέτες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως το Νοέμβριο του 2014.
"Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την εξέλιξη της κατάστασης (στην Ουκρανία), όμως υπάρχουν αποφάσεις που έχουν έναν χαρακτήρα δεσμευτικό", δήλωσε ο Μεντβέντεφ και πρόσθεσε ότι η υλοποίηση του σχεδίου αυτού θα προχωρήσει "ανεξάρτητα από την πολιτική κατάσταση".
Η Ρωσία και η Ουκρανία είχαν υπογράψει το 2010 ένα πρωτόκολλο συνεργασίας για αυτό το σχέδιο της γέφυρας που θα ενώσει τα στενά του Κερτς, συνδέοντας τη ρωσική περιοχή του Κρασνοντάρ με την Κριμαία.
Η πρόσβαση στην χερσόνησο της Κριμαίας προς το παρόν είναι δυνατή μόνο με πορθμεία.
Η γέφυρα που θα κατασκευαστεί, μήκους 4,2 χλμ. και πλάτους 22 μέτρων θα διαθέτει διαβάσεις πεζών, έναν αυτοκινητόδρομο και μία ή δύο σιδηροδρομικές γραμμές. Θα προσφέρει τη δυνατότητα διέλευσης σε περίπου 20 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο.
Το κόστος του σχεδίου εκτιμάται στα 24 δισεκατομμύρια ρούβλια (480 εκατομμύρια ευρώ).
ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news247.gr/

Read more...

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ «κλείνουν το μάτι» στους νεοναζί της Ουκρανίας...



Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, τις απειλές που εκστόμισε κατά της Ρωσίας ο αμερικανός ομόλογός του, Τζον Κέρι, για τον οποιό υποστήριξε, σε δηλώσεις του την Κυριακή, ότι...
χρησιμοποιεί κλισέ της εποχής του ψυχρού πολέμου.

Παράλληλα επιτέθηκε κατά των ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι με την τακτική που εφαρμόζουν ουσιαστικά «κλείνουν το μάτι» στις δυνάμεις των νεοναζί στην Ουκρανία.

Αναφερόμενος, δε, στην απόφαση των G7 να αναστείλουν τις προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής της ομάδας των G-8, όπου μετέχει και η Ρωσία, ο κ. Λαβρόφ υποστήριξε ότι είναι «πολιτικά επιζήμια» και «αβάσιμη». Υποστήριξε, δε, ότι η Ρωσία είνα προετοιμασμένη να συνεχίσει τη συνεργασία της με τους υπουργούς Εξωτερικών των μελών της G8...
protothema.gr

Read more...

Τελεσίγραφο πολέμου της Ρωσίας στις ουκρανικές δυνάμεις...


Ο στόλος στη Μαύρη Θάλασσα καλεί σε παράδοση μέχρι τις 5 το πρωί...

Τελεσίγραφο στις ουκρανικές δυνάμεις στη Κριμαία να παραδοθούν μέχρι τις πρωινές ώρες απηύθυνε ο στόλος της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Συγκεκριμένα, ο στόλος καλεί ...
τις ουκρανικές δυνάμεις να παραδοθούν μέχρι τις 5 το πρωί, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν στρατιωτική επίθεση, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο το Interfax.

Το τελεσίγραφο, εκδόθηκε από τον Α. Vitko, διοικητή του στόλου.

«Αν δεν παραδοθούν πριν από τις 5 αύριο το πρωί, μια πραγματική επίθεση θα ξεκινήσει εναντίον των μονάδων και των μεραρχιών των ενόπλων δυνάμεων σε ολόκληρη την Κριμαία», ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο την πηγή του υπουργείου.

Το ουκρανικό υπουργείο δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις πληροφορίες αυτές, ενώ δεν έχει υπάρξει σχόλιο προς το παρόν από το ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας ο οποίος ελλιμενίζεται στην Κριμαία...
newsbeast.gr

Read more...

Επεσήμανε ότι στην πράξη στα νοσοκομεία σε ποσοστό 50% το εισιτήριο δεν καταβάλλεται Άδωνις: «Με το νέο νόμο δεν ισχύουν τα 5 ευρώ για συνταγογράφηση»


Άδωνις: «Με το νέο νόμο δεν ισχύουν τα 5 ευρώ για συνταγογράφηση»

Σημαντική ανακοίνωση από τον υπουργό Υγείας - Αντίδραση για την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ περί βεβιασμένης κίνησης: «Το μέτρο θεσμοθετήθηκε επί Παπανδρέου»

Σε μια σημαντική ανακοίνωση σε σχέση με το εισιτήριο των 5 ευρώ στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ, προέβη ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, με τον νέο νόμο δεν ισχύει η συγκεκριμένη χρέωση για την συνταγογράφηση, με αποτέλεσμα να μην πληρώνει κανείς το 5ευρω στο ΠΕΔΥ.

Νωρίτερα, την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, προκάλεσε η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που χαρακτήρισε το εισιτήριο των 5 ευρώ στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ, κίνηση βεβιασμένη και αιφνιδιαστική.

«ΠΑΣΟΚ καταπράσινο, μόνο του, σκέτη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ», ήταν η απάντηση του σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο Mega. Όπως διευκρίνισε, το εισιτήριο των 5 ευρώ πράγματι ισχύει στα κέντρα υγείας του ΕΣΥ και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, όμως το μέτρο θεσμοθετήθηκε επί κυβέρνησης Παπανδρέου, τονίζοντας με έμφαση ότι η σχετική απόφαση δεν ελήφθη ούτε επί Παπαδήμου ούτε επί Σαμαρά.

«Μπαίνοντας τα πολυιατρεία στο υπόλοιπο σύστημα υγείας υιοθετούν και τους υπόλοιπους νόμους του ΕΣΥ, που είναι το 5ευρω», εξήγησε ο υπουργός Υγείας και επέμεινε: «Δεν έχω θεσμοθετήσει κανένα 5ευρω. Διάβασα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για νόμο του ΠΑΣΟΚ».

Εξάλλου, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι στην πράξη στα νοσοκομεία σε ποσοστό 50% το εισιτήριο δεν καταβάλλεται (λόγω οικονομικής αδυναμίας των ασθενών) για να συμπληρώσει: «Κάνουμε μία τόσο μεγάλη φασαρία για ένα μέτρο που καλά καλά δεν λειτουργεί. Προτιμούμε στην Ελλάδα να γκρινιάζουμε παρά να συνεννοούμαστε», κατέληξε.
.protothema.gr

Read more...

Στην Ουκρανία Κέρι – ΔΝΤ...


Στο Κίεβο θα μεταβεί την Τρίτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, προκειμένου να εκφράσει έμπρακτα την υποστήριξη των...
ΗΠΑ στις νέες αρχές της χώρας, ενώ η Κριμαία οδεύει προς απόσχιση από την Ουκρανία.
Παράλληλα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει τρόπους να επιταχύνει τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία στο άμεσο μέλλον, όπως δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.
Άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφεραν ότι η Ουάσινγκτον ακυρώνει όλες τις προγραμματισμένες προσεχείς αμερικανορωσικές συναντήσεις για διάφορα οικονομικά θέματα.
Οικονομική στήριξη στην Ουκρανία υπόσχεται το G7
Οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του πλανήτη (G7) ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι είναι διατεθειμένοι να παράσχουν «ισχυρή οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία».
Ανακοίνωσαν επίσης ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στέλνει αυτή την εβδομάδα μια ομάδα εμπειρογνωμόνων στο Κίεβο για την παροχή χρηματοοικονομικών και πολιτικών συμβουλών ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις με πιο πιεστικό τρόπο.
«Η στήριξη του ΔΝΤ θα είναι κρίσιμη για το ξεκλείδωμα επιπλέον βοήθειας από την Παγκόσμια Τράπεζα, άλλους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, την Ε.Ε. καθώς επίσης και από διμερείς πηγές», ανέφεραν οι υπουργοί Οικονομικών σε κοινή τους δήλωση.
«Έχουμε επίσης δεσμευτεί να κινητοποιήσουμε μια ταχεία τεχνική βοήθεια για να στηριχθεί η Ουκρανία στην αντιμετώπιση των μακροοικονομικών, των κανονιστικών ρυθμίσεων όσο και στην καταπολέμηση της διαφθοράς», προστίθεται στην ανακοίνωση του G7.
«Παγώνουν» οι προετοιμασίες για τη σύνοδο του G8 στο Σότσι
Επιπλέον, πάγωσαν επί του παρόντος τις προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής του G8 που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Σότσι τον προσεχή Ιούνιο, στην οποία μετέχει και η Ρωσία.
«Οι ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώνονται και καταδικάζουν τη σαφή παραβίαση από τη Ρωσική Ομοσπονδία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του G7.
«Έχουμε αποφασίσει προς το παρόν να αναστείλουμε τη συμμετοχή μας σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την προετοιμασία για την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής της G8 στο Σότσι τον Ιούνιο», συμπληρώνεται.
Όπως διευκρινίζεται, η απόφαση για το πάγωμα των προετοιμασιών της συνόδου στο Σότσι θα παραμείνει σε ισχύ «έως ότου το περιβάλλον γίνει και πάλι θετικό σε σημαντικές συζητήσεις της ομάδας των G-8»...
tribune.gr

Read more...

Μπάχαλο με τα email από την Εφορία...


Το υπουργείο Οικονομικών δεν θα ζητά υποχρεωτικά δήλωση διεύθυνσης e-mail των φορολογουμένων για να τους στέλνει ηλεκτρονικά ραβασάκια, καθώς θεωρείται πλέον πως ...
όλοι όλοι έχουν e-mail. Tο ΥΠΟΙΚ έχει δημιουργήσει το ίδιο, ήδη, ένα λογαριασμό e-mail σε κάθε φορολογούμενο όταν πήραν κλειδάριθμο, αν δεν είχαν δηλώσει προσωπικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Στη διακριτική ευχέρεια των φορολογουμένων, θα επιτρέψει το υπουργείο Οικονομικών, να παραμείνει η δήλωση του προσωπικού e-mail τους στην εφορία, προκειμένου να τους ειδοποιεί για πράξεις επιβολής προστίμων, κατασχέσεων κλπ.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών δεν θα θεωρεί το e-mail «κοινοποίηση» απόφασης, από την οποία θα τρέχουν οι διορίες (10ήμερο), αλλά μόνο την ανάρτησή της στο taxisnet.

Ετσι όπως αναφέρει και το protothema, θα αναρτά την απόφασή του κατευθείαν στον λογαριασμό του πολίτη στο taxisnet, τον οποίο πρέπει να επισκέπεται τακτικά για να ελέγχει αν τυχόν του έχει γίνει ηλεκτρονική κοινοποίηση.

Αν επικαλεστούν οι πολίτες, στην εφορία ή σε δικαστήριο, ότι κανείς δεν τους ειδοποίησε και δεν βρήκαν το e-mail γιατί άλλη διευθυνση ταχυδρομείου χρησιμοποιούν και άλλη είχαν δηλώσει όταν πήραν κλειδάριθμο, ο ισχυρισμός τους θα θεωρείται άκυρος ή, εφόσον επιμείνουν ότι έπρεπε να είχαν ενημερωθεί σε άλλο email από αυτό που τους έδωσε το ΥΠΟΙΚ, απειλούνται και με πρόστιμο 100 ευρώ για παράλειψη διορθωτικής δήλωσης...
iefimerida.gr

Read more...

Στη Σούδα σήκωσε την σημαία η ουκρανική ναυαρχίδα που αυτομόλησε....




Ολο το παρασκήνιο...

NEA ANAΡΤΗΣΗ

Σε μια πρωτοφανή διπλωματική κρίση με συνέπειες ακόμα και στον οικονομικό τομέα εξελίσσεται για την Ελλάδα η υπόθεση της...
ουκρανικής κατάρρευσης καθώς η πρώην ναυαρχίδα του ουκρανικού Στόλου, η φρεγάτα Hetman Sahaidachny που αυτομόλησε και τάχθηκε με δήλωση του πλοιάρχου των αξιωματικών του και του πληρώματος υπέρ της ανεξάρτητης δημοκρατίας της Κριμαίας, δεν βρίσκεται ούτε στην Σεβαστούπολη, ούτε στην Οδησσό, αλλά στην ... Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο ναύσταθμο της Σούδας!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του defencenet.gr, η φρεγάτα προερχόμενη από την επιχείρηση θαλάσσιας επιτήρησης "Αταλάντα" του ΝΑΤΟ στον κόλπο του Άντεν, πέρασε το Σουέζ και από τις 28 Φερβουαρίου, δηλαδή την ημέρα που εκδηλώθηκε το κίνημα ανεξαρτησίας της Κριμαίας, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες ρωσικές πηγές στο defencenet.gr,βρίσκεται στην Σούδα, όπου βάσει προγράμματος θα παραμείνει μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη!
Το πλήρωμα όμως, από χθες το βράδυ ανακοίνωσε ότι "Παύει να υπακούει στην πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου και εφ'εξής τίθεται υπό τις εντολές της ανεξάρτητης δημοκρατίας της Κριμαίας"!
Έτσι όταν όλοι έψαχναν την ουκρανική ναυαρχίδα στην Κριμαία, αυτή "αναβαπτιζόταν" στην Σούδα!
Πάντως το σκάφος δεν σήκωσε ρωσική σημαία, όπως μεταδόθηκε (και πώς θα μπορούσαν να το ξέρουν αυτοί που βρισκονται στην Κριμαία,αφού το σκάφος βρισκόταν στην Κρήτη...) αλλά το βέβαιο είναι ότι έπαψε να είναι ουκρανικό και μπορεί αύριο ή τις επόμενες ημέρες να το πράξει.
«Η ναυαρχίδα της Ουκρανίας το Hetman Sahaidachny έχει έρθει με το μέρος μας σήμερα", δήλωσε ο γερουσιαστής Igor Morozov, ένα μέλος της επιτροπής για τις διεθνείς υποθέσεις, στην Izvestia, αλλά δεν διευκρίνησε που βρίσκεται το πλοίο.
Από εκεί και πέρα ο νεοναζιστής πρoσωρινός «πρωθυπουργός» της Ουκρανίας Arseniy Yatsenyuk (ο καραφλός με τα γυαλιά που χαιρετούσε ναζιστικά την περασμένη Πέμπτη), ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να μην επιτρέψει τον απόπλου του σκάφους και σε δεύτερη φάση από την τουρκική κυβέρνηση  να μην αφήσει την τη φρεγάτα να περάσει μέσω του στενού του Βοσπόρου, σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ.
Πάντως με ανακοίνωση του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (ναι υπάρχει ακόμα τέτοιος...) υποστηρίζεται ότι η φρεγάτα «Hetman Sahaidachny» δεν σταμάτησε να παίρνει εντολές από την ουκρανική κυβέρνηση. Όπως αναφέρει έχουν έρθει σε επικοινωνία με τους επικεφαλής και δηλώνουν πιστοί στην κυβέρνηση του Κιέβου.
Από ρωσικής πλευράς όταν τους τέθηκε το ζήτημα από το defencenet.gr η αντίδραση ήταν ακαριαία (είχαν προηγηθεί και οι δηλώσεις Βενιζέλου από την Μόσχα που επιβάρυναν το όλο κλόμα πολύ): "Δε νομίζουμε ότι μπορεί κανείς να απαγορεύσει στο πλοίο, αν όντως έχει αποφασίσει το πλήρωμα να ενταχθεί υπό τις εντολές της κριμαϊκής δημοκρατίας να αποπλεύσει από την Σούδα. Υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες. Σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν σα να ήθελε η Ελλάδα να θέσει υπό αμφισβήτηση την μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο χωρών"...
Ποιος είπε ότι στην Μόσχα "μασάνε" τα λόγια τους;
Ας δούμε περί τίνος πλοίου πρόκειται:
Κλάση και τύπος:Nerei/Menzhinskiy φρεγάτα
Eκτόπισμα:3.100 τ. (3.150  ) κενό
3.510 τ. (3.566 t) με πλήρες φορτίο
Μήκος:123 m (404 ft)
Πλάτος:14,2 m (46 ft 7 in)
Βύθισμα:4.7 μ (15 πόδια, 5 μέσα)
Ταχύτητα:32 κόμβοι (59 χλμ/ώρα, 37 μίλια/ώρα)
Ακτίνα δράσης:3.500 ναυτικά μίλια (6.500 χιλιόμετρα 4.000 n.m.) με 14 kn (26 χλμ/ώρα 16 μίλια/ώρα)
900 ναυτικά μίλια (1.700 χιλιόμετρα 1.000 n.m.) με 30 kn (56 χλμ/ώρα 35 μίλι/ώρα)
Πλήρωμα:180
Οπλισμός:
  • 1 × δίδυμος OSA εκτοξευτής πυραύλων SAM (20 × 9μηνο-33 πυραύλους)
  • 1 × μονό πυροβόλο των 100 mm (3,9 in) AK-100 όπλο
  • 2 × Εξάκαννα πυροβόλα των 30 χλστ AK-630 CIWS
  • 2 × τετραπλοί 533 χιλιοστά (21 in) σωλήνες τορπιλών
  • 2 × RBU-6000 ανθυποβρυχιακοί εκτοξευτές πυραύλων
Αεροσκάφη που φέρονται:1 × Κa-27 ελικόπτερο (2 max)

defencenet.gr

πηγη flashnews.gr

Read more...

Αντιδράσεις για το εισιτήριο πέντε ευρώ...



... στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ...
 Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) εκφράζει οργή «για το χαράτσι των πέντε ευρώ» στα νέα πολυιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ). Για ανθρωποκτόνες πολιτικές στο χώρο της Υγείας, κάνει λόγο ο ...
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).
Ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης απάντησε στις επικρίσεις, υποστηρίζοντας ότι το εισιτήριο των πέντε ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία και τα κέντρα υγείας ισχύει εδώ και πολλά χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. 
Ο ΠΙΣ καλεί τον πρωθυπουργό «να λάβει θέση» και να «πάρει τα απαραίτητα μέτρα, για την ανάκληση τέτοιου είδους πρακτικών που συνιστούν πολιτικές ευτελισμού, έλλειψης ηθικής και ανεντιμότητας».
Παράλληλα, κατηγορεί τον υπουργό Υγείας «για πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος, θέτοντας και άλλα εμπόδια με το νέο μέτρο στην πρόσβαση των ασθενών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», «υπακούοντας», όπως αναφέρει στους «Τροϊκανούς εντολοδόχους με μόνο στόχο την ικανοποίηση των αριθμών εν όψει και των εξετάσεών του την Τρίτη», καθώς όπως έχει ανακοινωθεί ο υπουργός θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας .
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του να εμποδίσουν «τις ανθρωποκτόνες τακτικές, στην κατεύθυνση μίας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσφορά σε όλους τους».
«Ανθρωποκτόνες», χαρακτηρίζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), τις πολιτικές που εφαρμόζονται στο χώρο της Υγείας, «οι οποίες», όπως αναφέρει, «ασκούμενες μέσα από έναν ανεπίτρεπτο ερασιτεχνισμό, έχουν οδηγήσει την υγεία του λαού μας σε αδιέξοδο». «Υγεία με λογιστικά κριτήρια, δεν είναι υγεία - είναι ολιγωρία που θα κοστίσει ολοένα και περισσότερες ανθρώπινες ζωές», αναφέρει ο ΙΣΑ.
Η προαναγγελία του Άδωνι Γεωργιάδη
«Εισιτήριο πέντε ευρώ θα καταβάλλουν όλοι όσοι προσέρχονται για επίσκεψη στα πολυιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) τα οποία αντικαθιστούν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ»,ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA.
 Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης από τη στιγμή που τα πολυιατρεία εντάσσονται στο ΕΣΥ, θα ισχύσει και σε αυτά ό,τι ισχύει ήδη στο ΕΣΥ.
 Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε ευτελές το πόσο των πέντε ευρώ, ενώ διευκρίνισε ότι το εισητήριο θα αποτελέσει οικονομικό πόρο για την εξέταση των ανασφάλιστων.


Read more...

Independent: «Να ξεγράψουν την Κριμαία οι δυτικοί...




Χωρίς άμεσο σχέδιο επενδύσεων και με τον κίνδυνο να αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου, σε περίπτωση που οι Ρώσοι «παύσουν» τη ροή, οι Ουκρανοί οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια προς...
τη χρεοκοπία, σημειώνει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Independent.

Η εφημερίδα σημειώνει πως η μόνη ελπίδα είναι οι διαπραγματεύσεις της Δύσης με τη Μόσχα και το Κίεβο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, επισημαίνοντας ότι μια λανθασμένη κίνηση ή μια λανθασμένη δήλωση αρκούν για να αποβούν μοιραίες στην εξέλιξη των πραγμάτων.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η γαλλική εφημερίδα Le Figaro παρατηρεί ότι το τι μέλλει γενέσθαι στην Ουκρανία από την πλευρά της Ρωσίας έχει προδιαγραφεί ήδη από το 1979 με την εισβολή στο Αφγανιστάν, όσο και το 2008 με τη Γεωργία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας: «Είναι καθ' όλα ενυπόστατη η εικασία ότι η "ρωσική ειρήνη" δεν θα τελειώσει στην Κριμαία, αλλά θα καταλάβει και το 1/3 της Ουκρανίας. Μέχρι τότε οι Δυτικοί μάλλον θα παραμείνουν με δεμένα τα χέρια κι αυτό ο Πούτιν το γνωρίζει, όπως και οι Ουκρανοί, που προετοιμάζονται για έναν πόλεμο στην Κριμαία».

Το ζήτημα πλέον για τον ευρωπαϊκό Τύπο είναι το αν οι μεγάλες δυνάμεις της Δύσης θα καταφέρουν να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι στον ρωσικό κίνδυνο.

Read more...

Η απόβαση στην Κριμαία...


ΦΩΤΟ-Η απόβαση των Ρώσων στην ΚριμαίαΦΩΤΟ...
 Δέκα ρωσικά πολεμικά ελικόπτερα και οκτώ μεταγωγικά αεροσκάφη έχουν ήδη προσγειωθεί στην Κριμαία, χωρίς να έχουν...
ενημερωθεί  οι ουκρανικές αρχές, σε παραβίαση των συμφωνιών μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας για το καθεστώς του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που προβλέπουν ότι το Κίεβο θα πρέπει να ενημερώνεται 72 ώρες πριν οποιαδήποτε μετακίνηση στρατευμάτων.
 Δείτε τις φωτογραφίες:



Πηγή φωτογραφίων ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δίωξη για υποκίνηση σε τρομοκρατία Η Ρωσία κινείται κατά του ηγέτη του ουκρανικού ακροδεξιού Δεξιού Τομέα


Η Ρωσία κινείται κατά του ηγέτη του ουκρανικού ακροδεξιού Δεξιού Τομέα
Στην εμπροσθοφυλακή των διαδηλώσεων στην Ουκρανία βρέθηκε ο Ντμίτρο Γιάρος και ο ακροδεξιός Δεξιός Τομέας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Μόσχα, Ρωσία
Έχοντας καταλάβει ντε φάκτο την κριμαϊκή χερσόνησο προτάσσοντας την προστασία των ρωσικών συμφερόντων και πολιτών έναντι υπερεθνιστικών απειλών, οι ρωσικές Αρχές ασκούν δίωξη σε βάρος του αρχηγού του ουκρανικού νεοναζιστικού κινήματος Δεξιός Τομέας, Ντμίτρο Γιάρος.

Η ρωσική Επιτροπή Έρευνας, το κύριο όργανο που είναι αρμόδιο για τη διεξαγωγή ποινικών ερευνών στη Ρωσία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι έχει ασκήσει διώξη εναντίον του Ντμίτρο Γιάρος για δημόσια υποκίνηση «σε τρομοκρατία και εξτρεμισμό» στο ρωσικό έδαφος.

«Σύμφωνα με την έρευνα, ο επικεφαλής της υπερεθνικιστικής οργάνωσης Δεξιός Τομέας Ντμίτρο Γιάρος κάλεσε σε ομιλίες του τις αντιρωσικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε εξτρεμιστικές πράξεις και να σπείρουν τον τρόμο στο ρωσικό έδαφος» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Και επισημαίνει η πρόθεση της επιτροπής είναι να ζητηθεί η έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης εναντίον του Γιάρος.

Προηγήθηκαν εντός του Σαββατοκύριακου πληροφορίες στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης που θέλουν τον Ντμίτρο Γιάρος να στράφηκε για συμμαχία στονΤσετσένο πολέμαρχο Ντόκου Ουμάροφ, καλώντας τον στα όπλα κατά των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο Γιάρος φέρεται να έγραψε επιστολή στον αρχηγό των Τσετσένων Ντόκου Ουμάροφ, ζητώντας του να προσφέρει όπλα στους αντιρώσους διαδηλωτές.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ρωσικής διπλωματίας και του Τσετσένου προέδρου Ραμζάν Καντίροφ.

«Οι Ουκρανοί ανέκαθεν υποστήριζαν τον απελευθερωτικό αγώνα του τσετσενικού και καυκάσιου λαού. Τώρα είναι η ώρα για εσάς να στηρίξετε την Ουκρανία» φέρεται να έγραψε ο Γιάρος στο μήνυμα προς τον Ουμάροφ που αναρτήθηκε στη σελίδα του Δεξιού Τομέα στο πιο δημοφιλές ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte.

«Ως αρχηγός του Δεξιού Τομέα σας καλώ να εντείνετε τη μάχη. Η Ρωσία δεν είναι τόσο ισχυρή όσο φαίνεται» καταλήγει το μήνυμα-έκκληση προς τον υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενο της Ρωσίας.

Ο Δεξιός Τομέας ισχυρίστηκε ότι η σελίδα στο Vkontakte είχε πέσει θύμα πειρατείας. Είναι πάντως γνωστό πως κατά τη διάρκεια του πρώτου πολέμου στην Τσετσενία, ο Γιάρος μαχόταν κατά των ρωσικών στρατευμάτων στην Τσετσενία με την πλευρά των αυτονομιστών.

Ο Δεξιός Τομέας είναι ένα παραστρατιωτικό κίνημα, το οποίο ο Γιάρος χαρακτηρίζει «εθνικιστικό όμως, όχι φασιστικό», και το οποίο αύξησε τη δημοτικότητά του μεταξύ των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στο Κίεβο εμφανιζόμενο στην πρώτη γραμμή στη διάρκεια των βίαιων συγκρούσεων μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι υποστηρικτές του αντλούν την κληρονομία τους από τους ουκρανούς εθνικιστές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ζητώντας μία Ουκρανία απαλλαγμένη από οποιαδήποτε ξένη επιρροή, τόσο ρωσική, όσο και ευρωπαϊκή.

Εν τω μεταξύ, η ρωσική υπηρεσία παρακολούθησης των επικοινωνιών Roskomnadzor ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει εμποδίσει την πρόσβαση σε 13 εθνικιστικές ουκρανικές σελίδες στο Vkontakte. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η σελίδα του Γιάρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Για αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές Ώς τις 14/3 η προθεσμία για να μπορέσουν να ψηφίσουν οι ετεροδημότες


Ώς τις 14/3 η προθεσμία για να μπορέσουν να ψηφίσουν οι ετεροδημότες
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στις 14 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για τους ετεροδημότες, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση και να διαγραφούν από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών.
Εάν δεν το πράξουν, τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, οπότε ψηφίζουμε για δήμαρχο - περιφερειάρχη (όπου υπάρχει β' γύρος) και για το Ευρωκοινοβούλιο, οι ετεροδημότες θα έρθουν αντιμέτωποι με το παράδοξο να πρέπει ψηφίσουν σε δύο διαφορετικά μέρη της χώρας.
Για παράδειγμα, εάν ένας ετεροδημότης που μένει στην Αθήνα είναι εγγεγραμμένος στον Δήμο Θεσσαλονίκης, πρέπει να ψηφίσει για τις ευρωεκλογές στο ειδικό εκλογικό τμήμα της Αθήνας και την ίδια ημέρα να βρεθεί και στην Θεσσαλονίκη για να ψηφίσει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Κι αυτό γιατί οι ετεροδημότες ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές στον τόπο διαμονής τους, αλλά στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να μεταβούν στον τόπο, όπου είναι δηλωμένοι ως δημότες.
Έτσι, αν ο ετεροδημότης δεν κάνει την αίτηση ώς τις 14 Μαρτίου, στις 18 Μαΐου θα ψηφίσει στον τόπο καταγωγής, ενώ στις 25 Μαΐου θα πρέπει να ψηφίσει στον τόπο διαμονής του για τις ευρωεκλογές και στο δήμο του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εφόσον βέβαια υπάρξει δεύτερος γύρος.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, που παρουσιάζει το aftodioikisi.gr, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013, 104.247 άτομα είχαν τον τίτλο του ετεροδημότη, ωστόσο κατατίθενται συνέχεια νέες αιτήσεις.

Ν.Σ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνεχής ανάπτυξη στρατευμάτων Υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο η Κριμαία


Υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο η Κριμαία
Στρατιώτες χωρίς διακριτικά έχουν ανατπυχθεί στη χερσόνησο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Κίεβο, Ουκρανία
Ρώσοι στρατιώτες συνεχίζουν να αποβιβάζονται μαζικά στην Κριμαία, αναφέρουν ουκρανοί συνοριοφύλακες, ενώ το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν δύο φορές τον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στη διάρκεια της νύχτας.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ επανέλαβε τη Δευτέρα ότι «η Κριμαία δεν παραδίδεται», σημειώνοντας πάντως ότι «για σήμερα δεν υπάρχει στο 'τραπέζι' σχέδιο στρατιωτικής δράσης».

Εκπρόσωπος των ουκρανών συνοριοφρουρών δήλωσε ότι ρωσικά πλοία κινούνται εντός και γύρω από το λιμάνι της Σεβαστούπολης, ενώ υπάρχουν αναφορές και για ανάπτυξη ρωσικών τεθωρακισμένων κοντά σε λιμάνι της ρωσικής πλευράς του πορθμού του Κερτς.

13 φωτογραφίες


Στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών δέκα ρωσικά πολεμικά ελικόπτερα και οκτώ μεταγωγικά αεροσκάφη έχουν προσγειωθεί στην Κριμαία, χωρίς να έχουν ενημερωθεί σχετικά οι ουκρανικές αρχές, σε παραβίαση των συμφωνιών μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας για το καθεστώς του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που προβλέπουν ότι το Κίεβο θα πρέπει να ενημερώνεται 72 ώρες πριν οποιαδήποτε μετακίνηση στρατευμάτων.

Από την 1η Μαρτίου τέσσερα ρωσικά πολεμικά πλοία του Στόλου της Βαλτικής έχουν επίσης αφιχθεί στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, σύμφωνα πάντα με τους ουκρανούς συνοριοφύλακες.

Στρατιώτες χωρίς διακριτικά που φέρονται να ενεργούν για λογαριασμό των φιλορωσικών τοπικών αρχών της Κριμαίας έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους μέρος της χερσονήσου αυτής, περιορίζοντας τους ουκρανούς στρατιώτες στα στρατόπεδά τους.

Εξάλλου το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της νύχτας απογειώθηκε ένα αεροσκάφος αναχαίτισης SU-27, το οποίο απέτρεψε την «προκλητική δράση» από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη που παραβίασαν τον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Στην πόλη Ντόνετσι, στην ανατολική Ουκρανία, φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν τον πρώτο όροφο του κτιρίου της περιφερειακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters, οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει τον πρώτο όροφο, όμως δεν κατάφεραν να προχωρήσουν σε άλλους ορόφους καθώς έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας οι ανελκυστήρες και έχουν κλείσει οι πόρτες που οδηγούν στο κλιμακοστάσιο. Στο 11ώροφο κτίριο κυματίζει η ρωσική σημαία, και όχι η ουκρανική, εδώ και τρεις ημέρες, ενώ διαδηλωτές που κρατούν ρωσικές σημαίες να πραγματοποιούν κινητοποιήσεις έξω από αυτό.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Read more...