Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Επεσήμανε ότι στην πράξη στα νοσοκομεία σε ποσοστό 50% το εισιτήριο δεν καταβάλλεται Άδωνις: «Με το νέο νόμο δεν ισχύουν τα 5 ευρώ για συνταγογράφηση»


Άδωνις: «Με το νέο νόμο δεν ισχύουν τα 5 ευρώ για συνταγογράφηση»

Σημαντική ανακοίνωση από τον υπουργό Υγείας - Αντίδραση για την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ περί βεβιασμένης κίνησης: «Το μέτρο θεσμοθετήθηκε επί Παπανδρέου»

Σε μια σημαντική ανακοίνωση σε σχέση με το εισιτήριο των 5 ευρώ στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ, προέβη ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, με τον νέο νόμο δεν ισχύει η συγκεκριμένη χρέωση για την συνταγογράφηση, με αποτέλεσμα να μην πληρώνει κανείς το 5ευρω στο ΠΕΔΥ.

Νωρίτερα, την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, προκάλεσε η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που χαρακτήρισε το εισιτήριο των 5 ευρώ στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ, κίνηση βεβιασμένη και αιφνιδιαστική.

«ΠΑΣΟΚ καταπράσινο, μόνο του, σκέτη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ», ήταν η απάντηση του σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο Mega. Όπως διευκρίνισε, το εισιτήριο των 5 ευρώ πράγματι ισχύει στα κέντρα υγείας του ΕΣΥ και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, όμως το μέτρο θεσμοθετήθηκε επί κυβέρνησης Παπανδρέου, τονίζοντας με έμφαση ότι η σχετική απόφαση δεν ελήφθη ούτε επί Παπαδήμου ούτε επί Σαμαρά.

«Μπαίνοντας τα πολυιατρεία στο υπόλοιπο σύστημα υγείας υιοθετούν και τους υπόλοιπους νόμους του ΕΣΥ, που είναι το 5ευρω», εξήγησε ο υπουργός Υγείας και επέμεινε: «Δεν έχω θεσμοθετήσει κανένα 5ευρω. Διάβασα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για νόμο του ΠΑΣΟΚ».

Εξάλλου, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι στην πράξη στα νοσοκομεία σε ποσοστό 50% το εισιτήριο δεν καταβάλλεται (λόγω οικονομικής αδυναμίας των ασθενών) για να συμπληρώσει: «Κάνουμε μία τόσο μεγάλη φασαρία για ένα μέτρο που καλά καλά δεν λειτουργεί. Προτιμούμε στην Ελλάδα να γκρινιάζουμε παρά να συνεννοούμαστε», κατέληξε.
.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: