Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

MRB νέα Δημοσκόπηση δειτε τα ποσοστά των κομματων

MRB νέα Δημοσκόπηση δειτε τα ποσοστά των κομματων
Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που καταγράφονται στις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB και στην έρευνα που έγινε από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου και τα οποία δημοσιεύει η ιστοσελίδα real.gr
Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 21,5%, ενώ η Ν.Δ. 19,8%, δηλαδή η διαφορά των δύο κομμάτων είναι 1,7%. Ακολουθούν, Χρυσή Αυγή με 8,5% , «Το Ποτάμι» με 6,7% , Ελιά με 6,3%, ΚΚΕ με 5,1% , Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και ΔΗΜΑΡ με 1,3%. «Αλλο Κόμμα» επέλεξε το 7,1% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 19,9%.
Στην εκτίμηση ψήφου εκλογών τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα εξής: ΣΥΡΙΖΑ 26,8%, Ν.Δ. 24,7%, Χρυσή Αυγή 10,6%, «Το Ποτάμι» 8,4%, Ελιά 7,9%, ΚΚΕ 6,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,7%, Δημοκρατική Αριστερά 1,6% και "Άλλο Κόμμα" 8,9%.
Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με 44%, έναντι 32,5% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθεί το "Κανένα Κόμμα" με 17,5%, "Άλλο Κόμμα" με 4,5% και "Δεν Ξέρω – Δεν απαντώ" με ποσοστό 1,4%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 38,7% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 33,9%. Το 22% των ερωτηθέντων επιλέγει «κανέναν».
Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος μιλώντας στον Real FM τόνισε:
«Πρόκειται για μία από τις λίγες, έως ελάχιστες, έρευνες που έχουν μείνει να γίνονται με προσωπικές συνεντεύξεις σε όλη τη χώρα. Το δείγμα είναι πάρα πολύ μεγάλο, 2000 άτομα, καλύπτει μέχρι και τις αγροτικές, ημιαστικές περιοχές».
Πηγη ysterografa.gr
egiakoumis.gr

Read more...

Το απολογητικό υπόμνημα του Κασιδιάρη...


"Φαιδρή "χαρακτηρίζει στο απολογητικό του υπόμνημα την συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον...
εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος προφυλακίστηκε.

Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής αναφέρει μεταξύ άλλων :

"Κατηγορούμαι ότι με τα δύο όπλα του κατηγορητηρίου, τα οποία είχα «μετασκευάσει» και «τροποποιήσει», είχα σκοπό να εφοδιάσω «εγκληματική οργάνωση», προκειμένου να εξοντωθούν (με  τα όπλα αυτά) οι «πολιτικοί και φυλετικοί της εχθροί».



"Είναι πραγματικά παράδοξο να πρέπει να δώσω εξηγήσεις για το με αριθμό σειράς «L1576245» λειόκανο επαναληπτικό όπλο (καραμπίνα-Pump action), δεδομένου ότι αυτό ανήκει στον πατέρα

μου, Παναγιώτη Κασιδιάρη, στο όνομα του οποίου είχε εκδοθεί και η σχετική άδεια, και το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε στην οικία επί της οδού Θρακών αρ. 13 στο Πικέρμι Αττικής, στην οποία διαμένω και εγώ, ουσιαστικά φιλοξενούμενος από τους γονείς μου. Το γεγονός της απόκτησης του εν λόγω όπλου από τον πατέρα μου, της έκδοσης της σχετικής αδείας κυνηγετικού όπλου στο όνομά του και της κατοχής του από αυτόν, ΟΥΔΕΠΟΤΕ αμφισβητήθηκε, από την ημέρα της έρευνας στην ανωτέρω οικία (28.9.2013) έως το αίτημα για άρση της ασυλίας μου και τη σημερινή απολογία μου ενώπιόν σας. Παρά ταύτα, κατηγορούμαι και για αυτό το όπλο" σημειώνει.

Σε κάθε, όμως, περίπτωση, συνεχίζει ο Ηλίας Κασιδιάρης, "επειδή «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», θα σας απαντήσω και για αυτό, αφού η Γνωμοδοτική Έκθεση που συνετάγη  από τον κ. Γεώργιο Β. Ραυτογιάννη [Δικαστικό Πραγματογνώμονα / Βαλλιστικό, Ειδικό σε θέματα Εξέτασης Πυροβόλων Όπλων  ΕΛ.ΑΣ. ε.α.) αφορά και στο όπλο του πατέρα μου. Κατηγορούμαι, λοιπόν, ότι με τα ... δύο (2) αυτά όπλα  «προμήθευα» την εγκληματική οργάνωση με σκοπό την ... «εξόντωση των πολιτικών και φυλετικών εχθρών» της:  Η φαιδρότητα της κατηγορίας είναι, πιστεύω, αυταπόδεικτη. Εάν στο ποσοτικό στοιχείο προσθέσει κανείς και την ασύλληπτου παραλογισμού παραδοχή ότι εγώ διευθύνω μία εγκληματική οργάνωση και την προμηθεύω με όπλα, πλην όμως τα όπλα αυτά είναι ... καταχωρημένα με νόμιμες άδειες, που σημαίνει ότι κάθε  πυροβολισμός έχει ... ταυτότητα «Κασιδιάρης», αντιλαμβάνεται  κανείς το μέγεθος της φαιδρότητας της κατηγορίας. Κάθε φυσίγγι έχει  την ταυτότητα τη δική μου (ή του πατέρα μου): Είναι σαν να μοίραζα κάρτες με τα στοιχεία μου και τα τηλέφωνά μου και να έγραφα πάνω «διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης»...

Το δικό μου κυνηγετικό όπλο, για το οποίο είχα λάβει νόμιμη  άδεια, το χρησιμοποιούσα αποκλειστικά για σκοποβολή: Είμαι αθλητής της σκοποβολής από 1.1.2000 μέχρι σήμερα (14

συναπτά έτη). Έχω μετάσχει σε εκατοντάδες αγώνες και ασκούμαι συστηματικά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στο άθλημα της σκοποβολής μέχρι και σήμερα'" .



"Η καραμπίνα Mossberg που κατείχα με τη σχετική άδεια χρησιμοποιείται από εμένα αποκλειστικά για σκοποβολή, και για το λόγο αυτό και φέρει το ειδικό αντικραδασμικό κοντάκιο που χρησιμοποιούν όλοι οι αθλητές σκοποβολής (και το οποίο εισάγεται νόμιμα στη χώρα και πωλείται στην ελεύθερη αγορά χωρίς να ζητείται  καμία σχετική άδεια από τον αγοραστή:  Το όπλο βρέθηκε αποθηκευμένο και κλεισμένο σε θήκη εντός της  οικίας μου. Ο μειωτήρας βρισκόταν εντός της θήκης των καθαριστικών  του όπλου, καθώς είχε προηγηθεί λύση, αρμολόγηση και καθαρισμός του, αλλά δεν κατασχέθηκε. Άλλωστε: ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΥΤΕ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ, γεγονός που αποδεικνύει άνευ άλλου ότι το όπλο χρησιμοποιείται μόνο για σκοποβολή, καθώς προμηθεύομαι από το  σκοπευτήριο όσα πυρομαχικά καταναλώνω στις προπονήσεις μου" τονίζει.



"Περαιτέρω, παραπέμπω στο από 30.9.2013 ενημερωτικό  σημείωμα της Δ.Ε.Ε., στο οποίο βεβαιώνεται ότι τα επίδικα όπλα ΔΕΝ  ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ  ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. Είναι, δε, απολύτως βέβαιον  ότι στα πλαίσια της εξαντλητικής έρευνας που έχει διενεργηθεί από την ημέρα της έρευνας στην οικία μας έως σήμερα, θα είχε υπάρξει

κάποιο στοιχείο, κάποια μαρτυρία, ότι έστω ένα από τα δύο επίδικα όπλα, είτε είχε χρησιμοποιηθεί κάποια στιιγμή, κάπου, κάποτε, είτε είχε βρεθεί στα χέρια τρίτου προσώπου, κάποια στιγμή, κάπου,

κάποτε, ώστε να «δικαιολογηθεί» η κατηγορία της «προμήθειας»  της «εγκληματικής οργάνωσης»" υπογραμμίζει στο υπόμνημα...
πηγή enikos.gr

Read more...

Μαρινάκης: "Στη ναυτιλία πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη της Ελλάδας"...



Τι είπε ο Έλληνας εφοπλιστής σήμερα το μεσημέρι στο συνέδριο του Economist...
"Η ελληνική ναυτιλία αποτελεί ένα μοναδικό οικονομικό φαινόμενο και είναι ένας κλάδος που μπορεί να στηριχθεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα". Αυτό τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος της Capital Product Partners, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στο συνέδριο του Economist.

Όπως τόνισε, ο ελληνόκτητος εμπορικός στόλος κατέχει...
ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά και ανέφερε τους εξής αριθμούς: Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι Έλληνες πλοιοκτήτες ελέγχουν πάνω από 3.900 ποντοπόρα πλοία "αν τα δούμε σε όρους χωρητικότητας ο στόλος ηγείται της παγκόσμιας ναυτικής αγοράς με 291 εκατ. τόνους, έχοντας ουσιαστικά διπλασιαστεί σε χωρητικότητα τα τελευταία 15 χρόνια"

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι το 52% των εισηγμένων ναυτιλιακών στα δύο μεγαλύτερα χρηματιστήρια στον κόσμο NYSE και NASDAQ έχει Έλληνες ιδιοκτήτες. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 20 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων διαπραγματεύονται στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και Λονδίνου.

Επίσης, τόνισε ότι είναι μεγάλη η συνεισφορά της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία και στη συνοχή της κοινωνίας μας. Σύμφωνα με τον κύριο Μαρινάκη, ο οποίος επικαλέστηκε τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, η ναυτιλία προσεγγίζει το 7% το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ελλάδος και απασχολεί άμεσα ή έμμεσα πάνω από 350.000 εργαζομένους, ενώ το ναυτιλιακό συνάλλαγμα καλύπτει το 50% του πλεονάσματος. Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από το Boston Consulting Group και του ΙΟΒΕ επισημαίνουν ότι η δυνητική συνεισφορά της ναυτιλίας στην επιπλέον προστιθέμενη αξία της χώρας μπορεί να είναι 12,7 δισ. Κάθε έτος και να προσθέσει μισό εκατομμύριο. Νέες θέσεις εργασίας.

"Η ελληνική ναυτιλία είναι δύναμη ισχύος για την Ελλάδα και είναι χρέος μας να χτίσουμε περαιτέρω πάνω στο μεγάλο κεφάλαιο", δήλωσε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε ότι «πιστεύω ακράδαντα ότι ο άλλος σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία είναι ο τουρισμός».

parapolitika.gr

Read more...

Λυκούδης κατά Κουβέλη ...


 Λυκούδης κατά Κουβέλη για τη διαγραφή Ψαριανού
...για τη διαγραφή Ψαριανού...
Διαφωνεί με την αποφαση του Φωτη Κουβέλη να διαγραψει από την Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ τον  Γρηγόρη Ψαριανο,  ο Σπύρος Λυκούδης.
«Η...
απόφαση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό αποτελεί ιδιαιτέρως δυσάρεστη εξέλιξη στα ζητήματα της ΔΗΜΑΡ και βαραίνει καταφανώς το εσωκομματικό κλίμα» ανέφερε στη δήλωσή του ο βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ και τονίζει ότι όποιες ενστάσεις κι αν υπάρχουν για τον τρόπο που χειρίστηκε τελευταία την σχέση του με τη ΔΗΜΑΡ, δεν είναι δυνατόν να αγνοείται η μακρά σχέση ζωής του Γρηγόρη Ψαριανού με την ιστορία της ανανεωτικής αριστεράς, η ιδρυτική σχέση του με το κόμμα και η επί τετραετία συνεχής συμβολή και παρουσία του στους αγώνες της ΔΗΜΑΡ.
Ο κ. Λυκούδης επιπλέον, υπερασπίζεται το δικαίωμα του κ. Ψαριανού να μην υπογράψει την αμφισβητούμενη επιλογή της ΔΗΜΑΡ για δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ».
«Είναι δε εκπληκτικό ότι θεωρείται ως ενοχοποιητικό στοιχείο το γεγονός ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός δεν υπέγραψε μία αμφισβητούμενη για την ορθότητά της επιλογή του κόμματος (αυτή για το δημοψήφισμα), λες και δεν ήταν απολύτως δικαίωμά του. Φαίνεται ότι μετά την εκλογική συντριβή, η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα έχουν εξαφανιστεί στα ηγετικά κλιμάκια της ΔΗΜΑΡ».
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στη φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης...



NEA ANAΡΤΗΣΗ

Προφυλακιστέος κρίθηκε από τις ανακρίτριες  Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου,  ο Ηλίας Κασιδιάρης, για...
την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης...


Ξεσπασαν οι οπαδοί της Χ.Α.

Συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χ.Α., εξω από το Εφετείο, μόλις ενημερώθηκαν για την αποφαση των ανακριτριών ξέσπασαν, φωνάζοντας,  «αλήτες, ρουφιάνοι, παραδικαστικοί».

Τι προηγήθηκε

Την πόρτα του εφετείου πέρασε λίγο πριν τις 9 το πρωί ο Ηλίας Κασιδιάρης προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά στις ανακρίτριες κ.κ. Κλάπα και Δημητροπούλου για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Θα σας κάνω τώρα δήλωση, γιατί ίσως να μην μπορώ μετά».

Ο Η. Κασιδιάρης επέδειξε άδειες κυνηγετικών όπλων για τα οποία, όπως είπε, κατηγορείται και έκανε λόγο για πολιτική δίωξη.
Δειτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ...

Read more...

Η ανεργία καλά κρατεί: Στο 27,3% το ποσοστό τον Απρίλιο ...



Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Απρίλιο του 2014 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.471.930 άτομα, οι άνεργοι ανήλθαν σε ...
1.303.454 άτομα, και ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.370.392 άτομα.
 Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 36.860 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2013 (μείωση 1,1%) και κατά 3.623 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2014 (μείωση 0,1%).

Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 26.944 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2013 (μείωση 2,0%) και κατά 1.266 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2014 (μείωση 0,1%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 17.095 άτομα σε σχέση με το Απρίλιο του 2013 (αύξηση 0,5%) και κατά 268 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2014 (μηδενική μεταβολή).

Στο 27,3% ανήλθε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο του 2014, έναντι 27,5% τον Απρίλιο του 2013 και 27,3% τον Μάρτιο του 2014. 

Read more...

Ο Κουβέλης "έκοψε" τον Ψαριανό...




Ο  Φώτης Κουβέλης γνωστοποίησε πριν από λίγο στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, την απόφασή του να "κόψει" τον  Γρηγόρη Ψαριανό από την  Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ.


«Ο ...
συγκεκριμένος βουλευτής με τη συστηματική διαφοροποίηση και αντίθεσή του προς τις πρωτοβουλίες και επιλογές του κόμματος, αλλά και με τη σημερινή άρνησή του να προσυπογράψει την πρόταση δημοψηφίσματος για τη "μικρή ΔΕΗ", έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η ΔΗΜΑΡ, «κόμμα που αποδεδειγμένα σέβεται τη διαφορετική άποψη, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή του στην κοινοβουλευτική ομάδα, παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επί μεγάλο χρονικό διάστημα επιδεικνύει ο ίδιος για τις συλλογικές μας αποφάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Read more...

Αποχώρησε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος από την ΔΗΜΑΡ...


Παραιτηθηκε από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Αφορμή, η...
διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού από την Κ.Ο. του κόμματος ...

Read more...

Ένας στην «κόλαση», ένας στον «παράδεισο»...




Καθόλου ευνοϊκή δεν ήταν η κλήρωση της Ευρωλίγκας για τον Παναθηναϊκό, αφού οι «πράσινοι» έτυχαν τον πιο δύσκολο όμιλο της ιστορίας τους, στο θεσμό.
Κόντρα στην πρωταθλήτρια Ισπανίας Μπαρτσελόνα, τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την ...
πρωταθλήτρια Ιταλίας Αρμάνι Μιλάνο, την πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου αλλά και την πρωταθλήτρια Πολωνίας Τούροβ, οι «πράσινοι» θα παλέψουν για μία θέση στην επόμενη φάση του τουρνουά.
Από την άλλη, η «θεά τύχη» ήταν πιο καλή με τον Ολυμπιακό αφού οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν την νικήτρια του EurocupΒαλένθια, τη Λαμποράλ Κούτσα, τη Γαλατασαράι, τον Ερυθρό Αστέρα και τη Νεπτούνας από τη Λιθουανία.
Αξίζει να σημειωθεί πως λήφθηκαν υπόψιν οι εμφανίσεις των ομάδων στην Ευρωλίγκα την τελευταία τριετία, γι' αυτό και ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που εν μέρει είχε δυσκολότερη κλήρωση, λόγω της ένταξής του στο δεύτερο γκρουπ.

Αναλυτικά οι όμιλοι:
Α’ Όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Αναντολού Εφές (Τουρκία), Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία), Νίζνι (Ρωσία), Σάσαρι (Ιταλία), Ομάδα από προκριματικά.
Β’ Όμιλος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία), Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία), Τσεντεβίτα (Κροατία), Λιμόζ (Γαλλία).
Γ’ Όμιλος: Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία), Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Τούροβ (Πολωνία).
Δ’ Όμιλος: Ολυμπιακός (Ελλάδα), Βαλένθια (Ισπανία), Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Νεπτούνας (Λιθουανία)

Η 24η ομάδα που θα αγωνιστεί στους ομίλους της Ευρωλίγκας, θα προκύψει από τα προκριματικά, που θα γίνουν σαν... Final 8 στο γήπεδο της Οστάνδης στις 23 με 26 Σεπτεμβρίου.
Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:
1. Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία)
2. Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Νίμπουρκ (Τσεχία)
3. Βιλερμπάν (Γαλλία)-Οστάνδη (Βέλγιο)
4. Ρίγα (Λετονία)-Στρασμπούρ (Γαλλία)
Τα «σταυρώματα» των τελικών:
Νικητής 1-Νικητής 2
Νικητής 3-Νικητής 4

woop.gr

Read more...

Κείμενο κατά Βενιζέλου από στελέχη του ΠΑΣΟΚ...


Κείμενο με υπογραφές από τη βάση του κόμματος , που στρέφεται ευθέως εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου κυκλοφορεί στο παρασκήνιο από συνδικαλιστικά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Το κείμενο παρότι...
κυκλοφορεί πριν από την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου για πραγματοποίηση συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης καταδεικνύει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί στη Χαριλάου Τρικούπη μεταξύ… «πασοκολατρών» και «πασοκοπλαστών»! Μεταξύ των προσώπων που συγκεντρώνουν τις υπογραφές είναι ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καβαθάς και η οργανωτική γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Τάνια Καραγιάννη.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε και να αναμένουμε άπραγοι τις εξελίξεις» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα στελέχη που το υπογράφουν, ενώ εκτιμούν ότι στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στάλθηκαν με σαφήνεια τα κοινωνικά μηνύματα:

• «Η απόρριψη της νεοφιλελεύθερης στροφής και της μετατροπής του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ σε συμπλήρωμα της ΝΔ και μάλιστα στην πιο ακραία εκδοχή της.

• Η απόρριψη της εικονικής «Κεντροαριστεράς» που κατασκευάζεται από την κορυφή, με την εύνοια της διαπλοκής και η μη ανταπόκριση των κοινωνικών προοδευτικών δυνάμεων, όπως εκφράζονται στους Φορείς της κοινωνίας, πολιτικά και εκλογικά.

• Η απόρριψη των πολιτικών της οικονομικής, κοινωνικής και δημοκρατικής εξαθλίωσης, των πολιτικών της απαξίας της εθνικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας, στο όνομα της δήθεν πολιτικής σταθερότητας και των δήθεν μεταρρυθμίσεων».

«Η λύση της ανάταξης της παράταξης δεν μπορεί να δοθεί στο πλαίσιο της υπάρχουσας συμβιβασμένης πολιτικής στρατηγικής, από τους εκφραστές ενός αποστεωμένου, παραδομένου και ηττημένου εικονικού πολιτικού μορφώματος της Ελιάς» αναφέρεται στο κείμενο και τονίζεται μεταξύ άλλων:

«Είναι αναγκαία μια νέα, από μηδενική βάση, άμεση, καθαρή και ανοιχτή διαδικασία ανάταξης του σοσιαλιστικού χώρου, με ισότιμη συμμετοχή κάθε δημοκράτη σοσιαλιστή που πιστεύει στις διαχρονικές αρχές και αξίες μας. Μια διαδικασία ανάταξης του σοσιαλιστικού χώρου που θα εγγυηθούμε εμείς, η βάση και τα κοινωνικά στελέχη της παράταξης:

-Με άλλη πολιτική,
-με άλλους πρωταγωνιστές,
-με προοδευτικές συγκλίσεις.
-Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για ένα δημοκρατικό, πατριωτικό, μαζικό και συλλογικό Κίνημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr οι υπογράφοντες στο κείμενο τονίζουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στο συνέδριο αν αυτό δεν διεξαχθεί με πλήρη διαφάνεια.

Παντελής Οικονόμου κατά Βενιζέλου

Οξύτατη επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει ο πρώην υπουργός Παντελής Οικονόμου. Υπό τον τίτλο «Βενιζέλος τέλος!» στην ανακοίνωσή του ο Π. Οικονόμου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι χθεσινές (σ.σ. προχθεσινές) ανακοινώσεις Βενιζέλου είναι αποκαλυπτικές. Μετά την αποχή του ΠΑΣΟΚ από τις ευρωεκλογές, καταργήθηκε και το ανώτατο όργανο του Κινήματος, το Συνέδριο του. Οι αντιδημοκρατικές αυτές μεθοδεύσεις επιβάλλουν σε κάθε δημοκράτη να αντισταθεί ώστε να τις ακυρώσει. Χωρίς περιστροφές και δεύτερες σκέψεις.

Ιδιαιτέρως όσοι και όσες ανάμεσά μας, ζήσαμε πριν 40 χρόνια την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και συμπράξαμε, χωρίς ταλαντεύσεις, στη πορεία του που άλλαξε τη ζωή στη πατρίδα μας προς το καλύτερο, έχουμε μπροστά μας συγκεκριμένες ευθύνες τις οποίες και αναλαμβάνουμε. Η σημερινή κατάσταση της περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, της δημοκρατίας υπό απειλή, της πολιτικής σε ομηρεία κύκλων συμφερόντων δεν πάει άλλο.

Είναι η ώρα της εκκίνησης ώστε η παράταξη να αποκτήσει ξανά αξιόπιστη κομματική έκφραση. Να αποτελέσει τον καταλύτη στη λύση του ελληνικού ζητήματος. Από τη κεντρική της θέση, να ξαναγίνει για τον πολίτη πρώτη επιλογή. Θα προχωρήσουμε και θα πετύχουμε».

Διαβάστε το κείμενο βάσης του ΠΑΣΟΚ εδώ ...
real.gr

Read more...

Με αντίπαλο τη Γερμανία... Η Αργεντινή στον τελικό, απέκλεισε στα πέναλτι την Ολλανδία με ήρωα τον Ρομέρο


Η Αργεντινή στον τελικό, απέκλεισε στα πέναλτι την Ολλανδία με ήρωα τον Ρομέρο
Aθήνα
Η Αργεντινή επικράτησε στα πέναλτι με 4-2 της Ολλανδίας και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Μουντιάλ, την ερχόμενη Κυριακή στις 22:00 στο Μαρακανά, απέναντι στην Γερμανία, όπου θα διεκδικήσει το τρίτο τρόπαιο της ιστορίας της.
Οι Οράνιε και η Αλμπισελέστε δεν κατάφεραν να λύσουν τις διαφορές τους ούτε στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ούτε στην παράταση με το σκορ να μένει στο 0-0.
Έτσι, η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι με τον Ρομέρο να αποκρούει τις εκτελέσεις των Φλαρ και Σνάιντερ, στέλνοντας την ομάδα του στον τελικό έπειτα από 24 χρόνια.
Οι δύο φιναλίστ του τελικού συναντήθηκαν ξανά σε τελικό το 1990 στην Ιταλία, όταν η τότε Δυτική Γερμανία με το αμφισβητούμενο πέναλτι του Αντρέας Μπρέμε πήρε τη νίκη με 1-0 και κατάκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο, αλλά και το 1986 στο Μεξικό όπου ο Μαραντόνα είχε οδηγήσει την Αλμπισελέστε στην κορυφή με νίκη 3-2 επί τη τότε Δυτικής Γερμανίας.

Η Ολλανδία έχασε την ευκαιρία να παίξει σε τέταρτο τελικό και δεύτερο διαδοχικό, οπότε το Σάββατο (12/07, 23:00) θα διεκδικήσει την τρίτη θέση της διοργάνωσης απέναντι στη Βραζιλία στο «μικρό τελικό».

Η Αργενινή απείλησε πρώτη στο 15΄ με το απευθείας φάουλ του Μέσι, που μπλόκαρε ο Σίλεσεν. Με καλό passing game και πιέζοντας στην πρώτη πάσα, η «αλμπισελέστε» είχε την κατοχή της μπάλας και τον απόλυτο έλεγχο του ημιτελικού, αλλά δε μπορούσε να βρει τους διαδρόμους για να ανοίξει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των «οράνιε».

Οι δύο ομάδες «φόρτωσαν» με πολλούς παίκτες τη μεσαία γραμμή και ήταν πολύ δύσκολο να περάσει η μπάλα προς τους επιθετικούς. Κάποιες φορές που ο Λαβέτσι προσπάθησε να απειλήσει από τα πλάγια, οι σέντρες που έβγαλε δεν έφεραν αποτέλεσμα, ενώ ο Μέσι καλά κλεισμένος δεν φάνηκε καθόλου στο παιχνίδι, πέρα από το φάουλ που εκτέλεσε στο ξεκίνημα και μία-δύο σέντρες που έβγαλε στα 120 λεπτά.

Η Ολλανδία του πρώτου 45λεπτου έδειξε μόνο αμυντικές αρετές. Από κει και πέρα η ομάδα το Φαν Χάαλ δεν έφτιαξε ούτε...υποψία ευκαιρίας, επιτρέποντας στο Ρομέρο να περάσει ένα άκρως ξεκούραστο 45λεπτο.

Το παιχνίδι ήταν πιο ανοικτό στο δεύτερο μέρος και σ΄ αυτό συνέβαλλε και η Ολλανδία που με την είσοδο του Γιάνμαατ στο ματς άλλαξε το σύστημά της σε 4-4-2. Στο 58΄ ο Ιγκουαΐν δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Λαβέτσι, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 75΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, όταν με προβολή αστόχησε μπροστά από τον Σίλεσεν.

Η μεγαλύτερη φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 90΄ με το Ρόμπεν να βγαίνει τετ-α-τετ με το Ρομέρο, από την ασίστ του Σνάιντερ, αλλά με προβολή αυτοθυσίας ο Μασεράνο ανέκοψε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα και την έστειλε κόρνερ. Η ευκαιρία του άσσου της Μπάγερν ήταν η τελευταία στο ματς και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Ο ρυθμός στο έξτρα ημίωρο ήταν αρκετά γρήγορος, παρά την κούραση των παικτών, αλλά και πάλι δεν χάθηκαν ευκαιρίες. Η πιο κλασική σημειώθηκε στο 115΄, όταν ο Παλάσιο βρέθηκε μόνος του απέναντι στο Σίλεσεν, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε ήταν κακή και ο Ολλανδός γκολκίπερ μπλόκαρε εύκολα. Δύο λεπτά μετά και πάλι ο Σίλεσεν απόκρουσε χωρίς δυσκολία το σουτ του Μάξι Ροντρίγκες μετά τη σέντρα του Μέσι.

Η σειρά των πέναλτι:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Φλάαρ - απόκρουση Ρομέρο
0-1 Μέσι
Ρόμπεν 1-1
1-2 Γκαράι
Σνάιντερ - απόκρουση Ρομέρο
1-3 Αγουέρο
Κάουτ 2-3
2-4 Μάξι Ροντρίγκες

Διαιτητής: Τσουνεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)
Κίτρινες: Ίντι, Χούντελααρ - Ντεμικέλις

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Λουίς Φαν Χάαλ): 1. Γιάσπερ Σίλεσεν, 3. Στέφαν ντε Φράι, 2. Ρον Φλάαρ, 4. Μπρούνο Μάρτενς Ιντι (46΄ 7. Ντάριλ Γιάνμαατ), 15. Ντιρκ Κάουτ, 5. Ντάλι Μπιλντ, 6. Νάιτζελ ντε Γιονγκ (62΄ 16. Τζόρντι Κλάζι), 11. Αριεν Ρόμπεν, 20. Τζεορτζίνιο Γουϊνάλντουμ, 10. Γουέσλι Σνάιντερ, 9. Ρόμπιν φαν Πέρσι (96΄ 19. Γιαν-Κλάας Χούντελααρ).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Αλεχάντρο Σαμπέγια): 1. Σέρχιο Ρομέρο, 4. Πάμπλο Ζαμπαλέτα, 15. Μάρτιν Ντεμικέλις, 2. Εζέκιελ Γκαράι, 16. Μάρκος Ρόχο, 14. Χαβιέρ Μασεράνο, 6. Λούκας Μπίλια, 8. Έντσο Πέρες (81΄ 18. Ροντρίγκο Παλάσιο), 10. Λιονέλ Μέσι, 22. Εζέκιελ Λαβέτσι (100΄ 11. Μάξι Ροντρίγκες), 9.Γκονσάλο Ιγκουαΐν (82΄ 20. Κουν Αγουέρο).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πιάστηκε με το «φακελάκι» Διευθυντής κλινικής νοσοκομείου της Αθήνας συνελήφθη για χρηματισμό


Διευθυντής κλινικής νοσοκομείου της Αθήνας συνελήφθη για χρηματισμό
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ένας 59χρονος ιατρός χειρουργός, διευθυντής τμήματος κλινικής νοσοκομείου της Αθήνας, συνελήφθη από την Αστυνομία για κακουργηματική δωροληψία και απόπειρα εκβίασης. Ο γιατρός συνελήφθη έπειτα από καταγγελία ότι απαίτησε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ από ασθενή προκειμένου να τον χειρουργήσει. Από την προανάκριση προέκυψε ότι τον περασμένο Μάιο απαιτούσε εκβιαστικά από άλλο νοσηλευόμενο ασθενή χρηματικό ποσό 1.500-2.000 ευρώ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, με τις κατηγορίες της δωροληψίας υπαλλήλου και της απόπειρας εκβίασης, κατ’ επάγγελμα, εξακολούθηση και συνήθεια, σε βαθμό κακουργήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ασθενούς, ο οποίος εισήχθη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, συνεπεία εμφράγματος, νοσηλεύτηκε στην Εντατική Μονάδα και στη συνέχεια στην Καρδιολογική Κλινική, όπου διαγνώστηκε από τους θεράποντες ιατρούς η ανάγκη να χειρουργηθεί άμεσα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ιατρός απαίτησε παράνομα και εκβιαστικά, αρχικά το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο διαμορφώθηκε τελικά στο ποσό των 500 ευρώ.

Μάλιστα προκειμένου να πείσει τον ασθενή να ενδώσει στην παράνομη απαίτησή του, επικαλέστηκε προσχηματικά ότι επρόκειτο να του δώσει εξιτήριο από το νοσοκομείο και μετέθεσε σε μελλοντικό χρόνο τη χειρουργική επέμβαση, παρόλο που σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις, ήταν επιβεβλημένη η συνέχιση της νοσηλείας και η υποβολή του σε χειρουργική επέμβαση.
Στις 8 Ιουλίου ο ιατρός, σε νεότερη συνάντησή του με τον νοσηλευόμενο ασθενή, επανέλαβε την παράνομη απαίτησή του για την καταβολή των 500 ευρώ, ζητώντας το ποσό προκαταβολικά, πριν την πραγματοποίηση της εγχείρησης, η οποία ορίστηκε για τις επόμενες ημέρες.
Σε προγραμματισμένη συνάντηση, το πρωί της 9ης Ιουλίου στο γραφείο του ιατρού στο νοσοκομείο, συγγενής του ασθενούς του παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.
Στη συνέχεια ο ιατρός συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, ενώ σε σωματική του έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • το προσημειωθέν χρηματικό ποσό των 500 ευρώ
  • το χρηματικό ποσό των 355 ευρώ, ως προερχόμενο από παρόμοια παράνομη δραστηριότητα
  • χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα ιατρών, υπαλλήλου του νοσοκομείου και διάφορα χρηματικά ποσά, που αποτελούν αντικείμενο περαιτέρω συναφούς έρευνας.
Οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για να διερευνηθεί η τυχόν ύπαρξη και άλλων ανάλογων περιστατικών αλλά και η ενδεχόμενη συμμετοχή στην εν λόγω εγκληματική δραστηριότητα και άλλων ατόμων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Ντροπή για το Ιατρικό Σώμα τα φαινόμενα χρηματισμού
Με αφορμή το περιστατικό, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Καταδικάζουμε τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα χρηματισμού ιατρών, τα οποία ντροπιάζουν το Ιατρικό Σώμα και διασύρουν το Σύστημα Υγείας της χώρας μας. H Δικαιοσύνη έχει τώρα το λόγο. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν κάθε τέτοιo φαινόμενο διαφθοράς το οποίο υποπίπτει στην αντίληψη τους και δηλώνει ότι ο Σύλλογος θα σταθεί αρωγός για την απομάκρυνση των επίορκων ιατρών από το Σύστημα Υγείας της χώρας μας».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κατατίθενται οι προτάσεις των κομμάτων Εκ προοιμίου «όχι» της κυβέρνησης στη συζήτηση για δημοψήφισμα


Εκ προοιμίου «όχι» της κυβέρνησης στη συζήτηση για δημοψήφισμα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την ώρα που κατατίθενται οι προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αίτημα τη συζήτηση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ», η κυβέρνηση προεξοφλεί ότι τα κείμενα δεν είναι ομοειδή και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συγκληθεί η Ολομέλεια.

Βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι οι υπογραφές του ΚΚΕ δεν μπορούν να αθροιστούν με τις υπόλοιπες. Αντιθέτως, η κυβέρνηση τονίζει ότι μπορούν να προσμετρηθούν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής, ρίχνοντας με αυτόν τον τρόπο το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ, που αρνείται κατηγορηματικά μια τέτοια άθροιση.

Ωστόσο, η πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναιρεί το γεγονός ότι τεχνικά οι υπογραφές όλων των βουλευτών θα πρέπει να αθροιστούν εφόσον οι προτάσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων είναι ομοειδείς. Επί του ζητήματος αυτού είναι αρμόδιο να κρίνει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλης, που θα εισηγηθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι υπογραφές των βουλευτών των κομμάτων, χωρίς να υπολογίζονται εκείνες της Χρυσής Αυγής, είναι 120 και ζητά σύγκληση της Ολομέλειας. Απαντά, δε, στην κυβέρνηση ότι φοβάται τη σύγκληση της Ολομέλειας καθώς δεν είναι βέβαιη για το τι θα πράξουν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης. Τονίζει, ακόμη, ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να πείσει ούτε τον πρόεδρο της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκη.

«Τον τελικό λόγο έχει η κυβέρνηση» ξεκαθάρισε η κυβερνητική εκπρόσωποςΣοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Πέμπτης και συμπλήρωσε: «Δεν έχει συζητηθεί αρκετά το θέμα της ΔΕΗ;»

Η ίδια εξέφρασε την άποψη ότι οι προτάσεις δεν είναι ομοειδείς, όπως ήταν εκείνες για τη Συνθήκη της Λισαβόνας.

Την ίδια εκτίμηση εξέφρασε και ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, χαρακτηρίζοντας επικοινωνιακή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι δεν υπάρχουν 120 υπογραφές κάτω από ένα κείμενο.

Χαρακτήρισε, δε, αντισυνταγματική την πρόταση του ΚΚΕ [δεν έχει κατατεθεί ακόμη], επειδή θέτει θέμα για όλους τους νόμους που αφορούν τη ΔΕΗ κι όχι μόνο για τον προσφάτως ψηφισμένο, όπως ορίζει το άρθρο 44 του Συντάγματος.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρ.Μαρκογιαννάκης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν δέχεται να αθροιστούν οι υπογραφές του με εκείνες της Χρυσής Αυγής. Ερωτηθείς σχετικά, ξεκαθάρισε πάντως πως «σε κάθε περίπτωση η διαδικασία δεν θα προχωρήσει».

Μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ (51 υπέρ 46 κατά και ένα παρών -του Ν.Κακλαμάνη) κατατέθηκαν οι πρώτες προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν 71 βουλευτές, την προτάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων 14, την πρόταση των Ανεξάρτητων Βουλευτών επίσης 14 και την πρόταση της ΧΑ 16 βουλευτές. Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ.

Θ.Παφίλης: Μπορούν να αθροιστούν οι υπογραφές μας


Το ΚΚΕ επιμένει στην άποψή του, ότι το θέμα σχετικά με την ΔΕΗ πρέπει να τεθεί στο πλαίσιο της κατάργησης όλων των νόμων για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας κι αυτό ήταν το πλαίσιο της ομιλίας της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Αλέκας Παπαρήγα, που επισήμανε ότι το ερώτημα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για το δημοψήφισμα είναι νόθο.

Πάντως, προς αποφυγήν «παρεξηγήσεων» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ.Παφίλης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα θέλει να αθροιστούν οι υπογραφές των βουλευτών του με των υπολοίπων.

Ο Θ.Παφίλης δήλωσε ότι, παρά τις υπαρκτές διαφορές στις προτάσεις των κομμάτων, η άποψη της κυβέρνησης ότι δεν αθροίζονται οι προτάσεις για δημοψήφισμα «δεν έχει καμία βάση».
«Κάθε κόμμα έχει δικαίωμα να καταθέσει τη δική του πρόταση. Το ΚΚΕ καταθέτει την δική του για ακύρωση του συνολικού πλαισίου απελευθέρωσης της ενέργειας και ακύρωση του νόμου για τη μικρή ΔΕΗ», είπε ο κ. Παφίλης, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια και υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός» ώστε «να έρθει ο καθένας με την πρότασή του για να ενημερωθεί συνολικά ο ελληνικός λαός και να πάρει και τις ευθύνες που του ανήκουν».
Ενέταξε, δε, την στάση του κόμματός του στην προσπάθεια «να βοηθηθεί η λαϊκή αφύπνιση». «Τα άλλα είναι υπεκφυγές», είπε, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει σοβαρό πολιτικό θέμα». «Μπορεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια. Δεν υπάρχει απαγορευτικό» κατέληξε.
Η.Κ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τέλος ο δακτύλιος...


Τέλος ο δακτύλιος – Δείτε τι θα ισχύει από εδώ και πέραΔείτε τι θα ισχύει από εδώ και πέρα...


Από το βράδυ της 11ης Ιουλίου (Παρασκευή) θα σταματήσει να ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος και θα επιστρέψει δριμύτερος τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τα...
περιοριστικά μέτρα που καθιερώθηκαν με το μέτρο του Πράσινου Δακτυλίου και αφορούν φορτηγά με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και λεωφορεία, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα προ 1.1.1991, τα οποία κυκλοφορούν στη ζώνη του Μεγάλου Δακτυλίου [Παραλιακή - Αλίμου - Βουλιαγμένης - Ελ. Βενιζέλου - Περιμετρική Υμηττού - Κατεχάκη - Μεσογείων - Αγ. Παρασκευής - Χαλανδρίου - Παπανικολή (Κ. Παλαιολόγου) - Καποδιστρίου - Κύμης - Κασταμονής - Χαλανδρίου - Αναγεννήσεως - εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας - Αθηνών - Θηβών - Γρ. Λαμπράκη ως Κερατσίνι], εξακολουθούν να ισχύουν.

Έτσι όλα τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους μπορούν να κινούνται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης, που θα ρυθμίζει τα περιοριστικά μέτρα για την περίοδο 2014-2015.

Υπενθυμίζεται ότι:

Τα όρια εφαρμογής του μικρού δακτυλίου είναι οι εξής λεωφόροι και οδοί:

Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) .

Τα όρια του μικρού δακτυλίου σημειώνονται με ειδικές πινακίδες με την ένδειξη «Δ» σε κίτρινο φόντο, οι οποίες βρίσκονται σε κάθε εισερχόμενο δρόμο στο δακτύλιο.

Εκτός από τον μικρό δακτύλιο υπάρχει και ο μεγάλος δακτύλιος, εντός του οποίου περιλαμβάνεται μεγάλο μέρος του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας.

Όρια εφαρμογής του μεγάλου δακτυλίου είναι οι εξής λεωφόροι και οδοί:

Παραλιακή Λεωφόρος – Αλίμου – Βουλιαγμένης – Ελ. Βενιζέλου – Περιμετρική Υμηττού – Κατεχάκη – Μεσογείων – Αγ. Παρασκευής – Χαλανδρίου – Παπανικολή – (Κ. Παλαιολόγου) – Καποδιστρίου – Κύμης – Κασταμονής – Χαλανδρίου – Αναγεννήσεως – Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας – Αθηνών – Θηβών – Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι...
tribune.gr

Read more...

Εξήντα υποθέσεις "καίνε" τη Χρυσή Αυγή...


xrisiavgiΗ "Εφημερίδα των Συντακτών" συγκέντρωσε και παρουσιάζει εξήντα "ανοιχτές" δικαστικές υποθέσεις από τις 100 και πλέον που σχετίζονται με τη δράση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για...
εγκληματικές πράξεις διαφόρων ειδών, που διαπράχθηκαν από το 2008 μέχρι το 2014 .
         
Κάθε λίγο και λιγάκι επανέρχεται στη δημόσια συζήτηση για τη Χρυσή Αυγή το ερώτημα αν είναι "δεμένη" η υπόθεση. Η προσχηματική επιχειρηματολογία των υποστηρικτών της θεωρίας Μπαλτάκου έχει δηλητηριάσει ακόμα και καλόπιστους πολίτες, οι οποίοι απλώς έχουν συνηθίσει να είναι δύσπιστοι απέναντι στους κατασταλτικούς και τους δικαστικούς μηχανισμούς.

Η "Εφημερίδα των Συντακτών" δημοσιεύει σήμερα τη συντριπτική απάντηση: εξήντα από τις πολύ περισσότερες (πάνω από εκατό) υποθέσεις που εξετάζει αυτή τη στιγμή η Δικαιοσύνη και σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή.

Ο κατάλογος αυτός είναι πράγματι εντυπωσιακός. Οχι μόνο επειδή αφορά κάθε πτυχή της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, αλλά και επειδή καταγράφει υποθέσεις από όλη την Ελλάδα και αναφέρεται σε πολλών ειδών αδικήματα. Πολλές απ' αυτές τις υποθέσεις συσχετίστηκαν τώρα τελευταία με τη Χρυσή Αυγή, εφόσον όταν διαπράχθηκαν τα συγκεκριμένα αδικήματα δεν είχε ξεκινήσει η έρευνα για την εγκληματική οργάνωση...


πηγή efsyn.gr

Read more...

"Απογειώνονται" οι τιμές βασικών αγαθών...


Την ανηφόρα συνεχίζουν να τραβούν οι τιμές πολλών προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης, «κόντρα» στον αποπληθωρισμό που εμφανίζει η χώρα μας από το περασμένο έτος.

Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι η ...
διατήρηση του αρνητικού πρόσημου στον πληθωρισμό τον Ιούνιο 2014, με επιβράδυνση όμως του ρυθμού αποκλιμάκωσής του σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Τον περασμένο μήνα ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο -1,1%, από -2% τον Μάιο και έναντι -0,4% τον Ιούνιο πέρυσι.

Σε ετήσια βάση, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) κατέγραψε ανατιμήσεις σε: αεροπορικά εισιτήρια (29,9%), φάρμακα- λόγω αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων (21,6%), τιμολόγια ΔΕΗ (11,7%), έξοδα ξενοδοχείων (7,5%), γαλακτοκομικά και αυγά (2,6%), τσιγάρα και προϊόντα καπνού (1,4%) και βενζίνη (0,8%).

Στον αντίποδα, μειώσεις τιμών υπήρξαν σε βασικά αγαθά που συνθέτουν το «καλάθι της νοικοκυράς», όπως σε νωπές πατάτες (30,9%), νωπά λαχανικά (17,5%), ζάχαρη (11,6%), νωπά φρούτα (10,2%), νωπά ψάρια (2,4%), δημητριακά και παρασκευάσματα (1,4%) και κρέατα γενικά (0,9%).

Μεταξύ Ιουνίου και Μαΐου εφέτος, καταγράφηκαν ανατιμήσεις σε: αεροπορικά εισιτήρια (13,4%), νωπά φρούτα (7,8%), έξοδα ξενοδοχείων (4,7%), νωπά ψάρια (2,1%), ελαιόλαδο (1,4%) και βενζίνη (0,8%).

Εν τω μεταξύ, μεγάλη αύξηση 46,3% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα τον Ιούνιο εφέτος.

Κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 10.475 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 7.160 αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα το 2013 (στα επιβατηγά, η αύξηση ήταν 47,7%). Αύξηση 3,3% είχε παρουσιαστεί τον Ιούνιο 2013 σε σχέση ?ε τον αντίστοιχο μήνα του 2012 (στα επιβατηγά, η αύξηση ήταν 3,3%).

Την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2014, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 52.282 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 40.682 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 28,5%...
euro2day.gr

Read more...

Ανεξαρτοποιήθηκε απ' την ΔΗΜΑΡ, η Κ. Μάρκου...





Παρελθόν από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, αποτελεί πλεον  η Κατερινα Μάρκου.
Η βουλευτής κατεθεσε ...
σήμερα το πρωί στον Πρόεδρο της Βουλής  δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ.

Διαβάστε το κείμενο:

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας γνωστοποιήσω την πρόθεσή μου να αποχωρήσω από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ.
Η απόφασή μου αυτή δεν ήταν εύκολη και οπωσδήποτε με λυπεί, όπως είναι φυσιολογικό. Για πάνω από 2 έτη προσπάθησα, με τις όποιες δυνάμεις μου να συμβάλω κι εγώ ώστε το κόμμα να σταθεί, να καθιερωθεί, να μετεξελιχθεί αλλά και να συμβάλει ουσιαστικά στην προσπάθεια που κάνει η χώρα να ορθοποδήσει. Στο διάστημα αυτό, έκανα πάντα το καθήκον μου πιστεύω με τον καλύτερο τρόπο και βοήθησα ώστε το κόμμα να έχει μια ευπρόσωπη παρουσία στη Βουλή με τεκμηριωμένες ερωτήσεις και παρεμβάσεις, χωρίς ποτέ να προκαλέσω ή να δημιουργήσω κάποιο ζήτημα. Πιστεύω πως συνέβαλλα και στο μέτρο του δυνατού στον εσωτερικό κομματικό διάλογο, καταθέτοντας προτάσεις για μια νέα οριζόντια δομή ενός μοντέρνου προοδευτικού κόμματος.
Υποστήριξα επίσης μια γενναία, αλλά έγκαιρη και θεσμική προσέγγιση με υγιείς δυνάμεις του συναφούς πολιτικά χώρου, όχι όμως με πρόσωπα, αριθμητικές ομάδες και «συντρόφους» από το παρελθόν που δεν προσθέτουν και δεν πολλαπλασιάζουν, όπως απέδειξαν άλλωστε και οι τελευταίες εκλογές.
Η δυσάρεστη κατάσταση στην οποία περιήλθε σταδιακά το κόμμα μέχρι σήμερα επιβαρυνόταν καθημερινώς σχεδόν από τη λειτουργία ενός παλαιοκομματικού, κλειστού, αυτιστικού μηχανισμού. Ο μηχανισμός αυτός, ό,τι απέμεινε πια από τη ΔΗΜ.ΑΡ., λυπάμαι να το πω, ήταν πάντα εναντίον μου, με τρόπο προκλητικό και αυθάδη για μία, στο κάτω-κάτω, εκπρόσωπο του ελληνικού λαού.
Την κατάσταση χειροτέρευαν οι στερεότυπες και βαρετές αντικληρικαλιστικές, ψευτοδιεθνιστικές εμμονές που δυστυχώς πάντα χαρακτήριζαν τον χώρο αυτό και που στοιχίζουν, απομακρύνοντας δημοκρατικούς πολίτες του κέντρου, οι οποίοι ναι μεν ζητούν αλλαγές σε προοδευτική κατεύθυνση, αλλά δεν επιθυμούν ούτε την απόρριψη της δημιουργικής παράδοσης, ούτε την εγκατάλειψη των γειτονιών των πόλεων στην αναρχία και το έγκλημα.
Ο «διάλογος κωφών» της ήττας, τον οποίο προσπάθησα να παρακολουθήσω μετά την εκλογική συντριβή, αναπαρήγαγε δυστυχώς ένα κλίμα χωρίς προοπτική, χωρίς καθαρό λόγο, χωρίς γενναία αυτοκριτική και κυρίως χωρίς την αυτονόητη αφετηριακή διαπίστωση ότι ο λαός έδωσε εντολή ξεκάθαρης αποδοκιμασίας με το αποτέλεσμα των εκλογών προς αυτό που έχει μετασχηματιστεί η ΔΗΜΑΡ, έναν χώρο ο οποίος φυσικά δεν εκφράζει ούτε εμένα ούτε πολύ περισσότερο τους ψηφοφόρους της περιοχής μου.
Συνολικά, η ΔΗΜΑΡ απομακρύνθηκε τελικά από τον αρχικό αξιακό και πολιτικό της προορισμό και την ιδεολογική της ταυτότητα με αποτέλεσμα τουλάχιστον εγώ προσωπικά, να νιώθω ξένη και απομακρυσμένη.
Κ. Πρόεδρε,
ως ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, εύχομαι στη Δημοκρατική Αριστερά να ορθοποδήσει συμβάλλοντας δημιουργικά οπωσδήποτε στη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου, στη βάση, όμως, του ρεαλισμού, του προγραμματικού διαλόγου, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της υπεύθυνης και τεκμηριωμένης άσκησης πολιτικής, μακριά από τις ακραίες δημαγωγίες, ένθεν κακείθεν, που προσβάλλουν το λαό χάριν της κατάκτησης της εξουσίας, Στον αγώνα αυτό θα συνεχίσω κι εγώ να συμβάλω θετικά με όλες μου τις δυνάμεις.
Με εκτίμηση,
Κατερίνα Μάρκου».
..

Read more...