Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Μορατίνος: Δεν υπάρχει εναλλακτική στη βοήθεια προς την Ελλάδα

nooz.gr
Ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος εκτιμά ότι δεν υπάρχει "εναλλακτική λύση" στη χορήγηση βοήθειας προς την Ελλάδα γιατί μια εξάπλωση της ελληνικής χρηματοπιστωτικής κρίσης θα ήταν "επικίνδυνη για όλους μας".

"Είναι η στιγμή για όλους μας να αξιολογήσουμε τις εσωτερικές απαιτήσεις και τις ευρωπαϊκές ευκαιρίες, να κάνουμε μια ανάλυση σκεπτόμενοι το μέλλον. Θα καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για να βγει η Αθήνα από την κατάσταση αυτή γιατί είναι σαφές ότι αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο για όλους μας", τονίζει ο Μορατίνος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's υποβάθμισε χθες τη δανειοληπτική ικανότητα της Ισπανίας, βάζοντας μια τρίτη χώρα της ευρωζώνης στο κέντρο της αναταραχής που πλήττει τις αγορές, μια ημέρα μετά τις ανάλογες αποφάσεις που ελήφθησαν για την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Ο ισπανός υπουργός, η χώρα του οποίου ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ ως το τέλος Ιουνίου, διαβεβαιώνει ότι ο μηχανισμός στήριξης προς την Ελλάδα "θα λειτουργήσει" και εκφράζει την εμπιστοσύνη του για την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Μορατίνος παραδέχεται ωστόσο ότι η αύξηση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων, παρά την ύπαρξη του μηχανισμού στήριξης "δεν αποτελεί, δυστυχώς, επιτυχία για την Ελλάδα". "Κάναμε ό,τι μπορούσε να γίνει. Το παράδοξο των αγορών είναι ότι τιμωρούν ακόμα κι αυτόν που παίρνει βοήθεια. Είναι η αντίφαση του νεοφιλελεύθερου συστήματος", εκτιμά.

Ερωτηθείς για τη στάση του Βερολίνου, ο Μορατίνος υπογραμμίζει ότι είναι "φυσικό" ν΄αναρωτιέται η Γερμανία για "τη φύση της νέας αυτής προσπάθειας" γιατί "εδώ και πολλά χρόνια ήταν η χώρα που υποστήριζε περισσότερο την Ευρώπη". "Οι Γερμανοί είναι πλέον σύμφωνοι και θα υποστηρίξουν την ευρωπαϊκή προσπάθεια" με "απαιτήσεις και αυστηρότητα", τόνισε.
Read more...

Φωτογραφίες απο το ξύλο έξω απο το ΥΠ. Οικονομικών




Μερικές φωτογραφίες απο το ξύλο που έπεσε έξω απο το Υπουργείο Οικονομικών μεταξύ αστυνομικών και δασκάλων.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




Read more...

Συνάντηση Παπανδρέου με το σέρβο ομόλογό του


“Η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, την οποία η Ελλάδα στηρίζει από την πρώτη στιγμή και σταθερά”, ήταν ένα από τα κύρια θέματα που συζήτησαν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον σέρβο ομόλογό του Μ. Τσβέτκοβιτς.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν και θέματα οικονομικής συνεργασίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση, λόγω της έλευσης της καλοκαιρινής περιόδου,στην ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας.
"Η μακραίωνη φιλία των δύο λαών αποτυπώνεται στις συχνές επισκέψεις υψηλού επιπέδου, αλλά και στον μεγάλο αριθμό σέρβων πολιτών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας για τις διακοπές τους", είπε ο κ. Παπανδρέου, ο δε σέρβος ομόλογός του είπε ότι παραθερίζει επί 15 χρόνια στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, ο έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι “η Σερβία πρέπει να καταστεί το ταχύτερο δυνατόν μέλος της ευρωπαικής οικογένειας , θέση που δικαιωματικά της ανήκει”, χαρακτήρισε “σημαντική πρόοδο” προς αυτή την κατεύθυνση την απελευθέρωση της βίζας, την οποία η Ελλάδα υποστήριξε σθεναρά, καθώς και την απόφαση του σερβικού κοινοβουλίου για τη Σρεμπρένιτσα, ένα “θέμα που αντιμετωπίσατε με τόλμη”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οι δύο πρωθυπουργοί υπογράμμισαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας εντός της ΕΕ με την πρωτοβουλία “Ατζέντα 2014”, που προνοεί για την ένταξη των χωρών των Δ. Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή οικογένεια, με την προϋπόθεση τήρησης των όρων της ΕΕ, περιλαμβανομένης της καλής γειτονίας.

“Η Σερβία αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας, προνομιακό συνομιλητή με σημαντικό ρόλο για την ειρήνη και την ευημερία της περιοχής”, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν επίσης στις εξελίξεις στο Κόσοβο, τις οποίες η Ελλάδα παρακολουθεί με ενδιαφέρον, με κύριες προτεραιότητες τη σταθερότητα, την ανάπτυξη, τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης του πληθυσμού, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του σεβασμού των μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η συμμετοχή μας στη Eulex, την KFOR καθώς και ο διορισμός του επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου στην Πρίστινα, ο οποίος είναι και μεσολαβητής για την προστασία της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της σερβικής ορθόδοξης εκκλησίας στο Κόσοβο, αποδεικνύει την έμπρακτη αφοσίωσή μας, είπε ο έλληνας πρωθυπουργός..

Ο κ. Τσβέτκοβιτς αναφέρθηκε στις έντονες διαβουλεύσεις που έχει η Σερβία με τις άλλες βαλκανικές χώρες, προκειμένου να αναπτυχθεί η περιφερειακή συνεργασία με σκοπό την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση.

Ο σέρβος πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξη της στο θέμα του Κοσόβου.Αναφερόμενος στα οικονομικά θέματα είπε ότι εξέθεσε κατά τη συζήτηση την οικονομική κατάσταση στη Σερβία και πρόσθεσε ότι “εδώ κάνετε πολλά για να ξεπεράσετε να προβλήματα”. nooz.gr

Read more...

Κουκουλοφόροι πετούν αντικείμενα έξω από τη Βουλή!



ΟΜΑΔΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ένταση επικρατεί έξω από τη Βουλή αυτή την ώρα, από ομάδα κουκουλοφόρων, που κατάφεραν να εισχωρήσουν στην πορεία των εκπαιδευτικών και του Σύριζα. Κλούβες των ΜΑΤ έχουν κλείσει την πρόσβαση στη Βουλή, όμως...



...οι διαδηλωτές , ζητούν να ανοίξει ο δρόμος, για να πάνε στα γραφεία της Ε.Ε.


Read more...

Με το νέο νόμο ο ορισμός δικαστικών στα ανώτατα δικαστήρια


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, κίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να εφαρμοστεί για πρώτη φορά ο νέος νόμος 3841/2010 για την πλήρωση των θέσεων προέδρων και αντιπροέδρων στα τρία Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας, του Γενικού Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Γενικού Επιτρόπου των Διοικητικών Δικαστηρίων.Πρόκειται για την εφαρμογή του νέου νόμου που αλλάζει τον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, προσδίδοντας με τη συμμετοχή της Βουλής των Ελλήνων -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση- «ισχυρή δημοκρατική νομιμοποίηση στις διαδικασίες και ώθηση στην Αρχή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».

Συγκεκριμένα, ο Χ. Καστανίδης εισηγήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο την πλήρωση μίας θέσης αντιπροέδρου στο Συμβούλιο Επικρατείας, που έχει ήδη κενωθεί, και μίας ακόμη στο ίδιο Δικαστήριο που πρόκειται να εκκενωθεί στις 30 Ιουνίου του 2010.

Επίσης, εισηγήθηκε την πλήρωση τεσσάρων θέσεων αντιπροέδρων στον Άρειο Πάγο, μίας θέσης αντιπροέδρου στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως και της θέσης του Γενικού Επιτρόπου στο ίδιο δικαστήριο.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε, ομόφωνα, να προεπιλεγούν, κατά περίπτωση, οι παρακάτω δικαστικοί λειτουργοί κατ’ αλφαβητική σειρά:

1. Για τις δύο θέσεις αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι σύμβουλοι:

α) Βηλαράς Μιχαήλ,

β) Γκότσης Αναστάσιος,

γ) Θεοφιλοπούλου Αγγελική,

δ) Μαρκουλάκης Νικόλαος,

ε) Σακελλαροπούλου Αικατερίνη,

στ) Σαρπ Αϊρίν-Έβελυν-Μικέλα-Μαίρη,

ζ) Σκαλτσούνης Δημήτριος και

η) Συγγούνα Αικατερίνη

2. Για τις τέσσερις θέσεις αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, οι αρεοπαγίτες:

α) Ασημακοπούλου Ρένα,

β) Γιαννούλης Γεώργιος,

γ) Δημάδης Χαράλαμπος,

δ) Ζερβομπεάκος Λεωνίδας,

ε) Ζιάκας Σπυρίδων,

στ) Ζώης Χαράλαμπος,

ζ) Θεοχαρίδης Μιχαήλ,

η) Ιωαννίδης Ιωαννίδης,

θ) Κουτρουμάνος Αθανάσιος,

ι) Λίτινα Αιμιλία

ια) Λυκούδης Βασίλειος και

ιβ) Μουγάκου - Μπρίλλη Ελισάβετ

3. Για τη θέση αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι σύμβουλοι:

α) Ζυμής Μιχαήλ,

β) Κωστόπουλος Κωνσταντίνος,

γ) Μαραγκού Γεωργία,

δ) Μηλιώνης Νικόλαος,

ε) Ντούνη Σωτηρία και

στ) Σαρμάς Ιωάννης

4. Για τη θέση του Γενικού Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου:

ο αντιπρόεδρος Λασκαράτος Διονύσιος και οι σύμβουλοι:

α) Αλεξανδρόπουλος Ηλίας,

β) Θεοτοκάτου Ανδρονίκη,

γ) Καλαμπαλίκη Γαρυφαλλιά,

δ) Κραμποβίτη Ευφροσύνη και

ε) Νταής Ευάγγελος

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέστειλε το σχετικό έγγραφο στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, αφού σύμφωνα με το νέο νόμο προβλέπεται ότι η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ακροάται τους προεπιλεγόμενους από το Υπουργικό Συμβούλιο δικαστικούς λειτουργούς προκειμένου να εκφράσει γνώμη για τέσσερις συμβούλους του ΣτΕ, έξι αρεοπαγίτες, τρεις συμβούλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τρεις εκ των προτεινόμενων για τη θέση του Γενικού Επιτρόπου. nooz.gr

Read more...

Δήλωση 15 μελών του Εθνικού Συμβουλίου του Πασοκ

Δεκαπέντε μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του Πασοκ κατέθεσαν κείμενο-δήλωση όπου επισημαίνουν την ανάγκη να αναλάβει ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση τις κρίσιμες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.
ΔΗΛΩΣΗ

μελών του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του ΠΑΣΟΚ



ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ ΖΩΗ
ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΓΡΑΨΑ ΕΛΣΑ
ΖΑΡΜΠΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΤΣΙΚΑΡΕΛΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΜΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΝΙΑΒΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΟΦΙΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΜΗΝΑΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΑΛΕΚΟΣ
ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Read more: http://yperpasok.blogspot.com/#ixzz0mVoM4muQ


Η προσφυγή της Κυβέρνησης στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και το Δ.Ν.Τ. θέτει την χώρα υπo οικονομική και κοινωνική κηδεμονία. Μια επώδυνη περίοδος αρχίζει.

Η αβεβαιότητα, ο φόβος και η ανασφάλεια είναι τα συναισθήματα του ελληνικού λαού. Όλοι αισθάνονται ότι η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. δεν είναι μια συνήθης πρόταση οικονομικής διαχείρισης. Kατέστη αναγκαία.

Υποβιβάζει τη διεθνή θέση της χώρας, πλήττει το κύρος και την ισχύ της. Όλοι αισθάνονται ότι τίποτα δεν θα είναι ίδιο με το χθες.

Η καταστροφική διακυβέρνηση του κ. Καραμανλή και της Ν.Δ. φέρει το κύριο βάρος της αρνητικής πορείας της οικονομίας. Τα αντιπολιτευτικά ψελλίσματα του κ. Σαμαρά δηλώνουν την άρνηση της συντηρητικής παράταξης να κατανοήσει τις επιπτώσεις της επιζήμιας πολιτικής της.

Αναμφίβολα όσοι κυβέρνησαν έχουν το μερίδιο ευθύνης τους.
Αναμφίβολα όμως κάποιοι έχουν στο ενεργητικό τους εθνικές, κοινωνικές και οικονομικές επιτυχίες με στρατηγική διάσταση. Η χώρα διασώζει το όποιο απόθεμα αξιοπιστίας της επειδή ανήκει στην ΟΝΕ.

Οι αφοριστικές καταγγελίες και η καθολική κατακραυγή κατά του πολιτικού κόσμου συνιστούν ιστορική αφέλεια. Ενέχουν δόλιες σκοπιμότητες.

Ιδιαίτερα από εκείνους που επί δεκαετίες αντιτάχθηκαν και πολέμησαν με όλους τους τρόπους κάθε προσπάθεια για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.
Σε κάθε περίπτωση, είτε από άγνοια, είτε συνειδητά εκτρέφεται το «αυγό του φιδιού» και ωθείται η εκτροπή του πολιτικού εκκρεμούς προς την Ακροδεξιά η μπερλουσκόνιες λύσεις.

Η άλλη αριστερά πλανάται όταν ελπίζει ότι θα αποκομίσει πολιτικά κέρδη με την αναγόρευση του ΠΑΣΟΚ σε κύριο αντίπαλο.

Γνωρίζουμε ότι ήρθε η ώρα του τέλους για τις Εθνικές αυταπάτες.

Γνωρίζουμε ότι τις διαρθρωτικές αλλαγές και το αναγκαίο εκσυγχρονιστικό πλαίσιο εμείς πρέπει να το αποφασίσουμε

Γνωρίζουμε ότι η πραγματικότητα επιβάλλει μέτρα και επιλογές που ανατρέπουν ισορροπίες, νοοτροπίες, συμπεριφορές που μας διαμόρφωσε ο δανειοτροφοδοτούμενος ευδαιμονισμός μας.

Τα χρονικά περιθώρια για να αποτραπούν δυσμενέστερες εξελίξεις εξανεμίζονται.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε χωρίς σαφή προσανατολισμό, καθυστέρησε, ταλαντεύτηκε, δεν είχε ολοκληρωμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση της μεταπολίτευσης.
Η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. δεν ήταν αναπόφευκτη

Είναι επείγον και κρίσιμο η κυβέρνηση:
Να απαγκιστρωθεί από επικοινωνιακά τεχνάσματα, λεονταρισμούς και την εκπομπή αντιφατικών και διφορούμενων μηνυμάτων.

Να αποφασίζει έγκαιρα για να διαθέτει ευχέρεια χειρισμών ώστε να αποφεύγει τον εγκλωβισμό σε μονόδρομους όπως αυτός του Δ.Ν.Τ.

Η δυσκολία των αποφάσεων δεν δικαιολογεί καθυστερήσεις στην λήψη τους. Οι καιροί και οι συνθήκες μόνον δύσκολες αποφάσεις επιβάλλουν.

Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει την απόλυτη αποτροπή εξελίξεων που αναθεωρούν και μετακινούν τους βασικούς άξονες των στρατηγικών προσανατολισμών της Ελλάδας.
Αυτό πρέπει να καταστεί σαφές προς οιονδήποτε διαχειρίζεται το απόθεμα εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού.
Η Κυβέρνηση διαθέτει νωπή λαϊκή εντολή, ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και μηδενική πίστωση χρόνου.

Η κοινωνική συνοχή θα δοκιμασθεί. Οι μεγάλες αποφάσεις πραγματώνονται στο έδαφος της ευρείας κοινωνικής αποδοχής.
Ας θυμηθούμε ότι πριν μια δεκαετία περίπου, η μεταρρύθμιση για την διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού συστήματος ακυρώθηκε από την λαϊκίστικη αντίδραση συντεχνιακών, συνδικαλιστικών και πολιτικών δυνάμεων που χάιδεψαν την αμεριμνησία των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση οφείλει να μιλήσει με καθαρό πολιτικό λόγο.
Οι πολιτικές ηγεσίες δεν υπεκφεύγουν, αίρουν τα βάρη, δίνουν λύσεις.
Το μέγεθος των προβλημάτων υπερβαίνει επικοινωνιακές αλχημείες, προσωπικές ματαιοδοξίες και επίκληση του πολιτικού κόστους.

Το Εθνικό κόστος υπερτερεί και κατισχύει έναντι οποιουδήποτε άλλου.
Η κυβέρνηση οφείλει να απαλλαγεί από το σύνδρομο της συνεχούς «δικαίωσης».
Η αντιστροφή της πορεία της χώρας από την χρεοκοπία σε μια σύγχρονη αναπτυγμένη ευρωπαϊκή οικονομία συνιστά την ελαχίστη ευθύνη έναντι της πατρίδας και της νέας γενιάς. Και αυτό μας αφορά όλους.

Read more: http://yperpasok.blogspot.com/#ixzz0mVoGwetg

Read more...

Στο γραφείο της κας Μέρκελ το συμβόλαιο δανείου στην Ελλάδα


Η απειλή διασποράς της κρίσης του χρέους στην ευρωζώνη δίνει τα επόμενα 24ωρα «πράσινο φως» στη διαδικασία οριστικοποίησης και εκταμίευσης του «πακέτου στήριξης Ε.Ε./ΔΝΤ». Το ύψος του που θα αφορά πλέον την επόμενη τριετία και όχι μόνο το 2010 θα κινηθεί μεταξύ 120 και 135 δισ. ευρώ και θα... συνοδεύεται ως προϋπόθεση από το νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας που δρομολογεί μείωση του ελλείμματος κατά 10 μονάδες του ΑΕΠ...

Με δηλώσεις τους οι αξιωματούχοι τόσο της ΕΚΤ όσο και της Κομισιόν υποστηρίζουν ότι δεν έχει μπει στην ατζέντα των μέχρι σήμερα συζητήσεων το ενδεχόμενο οιασδήποτε μορφής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσα από τον μηχανισμό στήριξης.

Η χθεσινή «στροφή» στη στάση της κας Μέρκελ μετά την έκτακτη συνάντησή τους με τους κ.κ. Στρος Καν και Τρισέ έλυσε τους κόμπους της συμφωνίας και την Δευτέρα θα κατατεθεί στη γερμανική Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που θα δρομολογήσει την έγκριση του διμερούς δανείου.

Το συμβόλαιο για το διμερές δάνειο της Γερμανίας προς την Ελλάδα όπως και τα αντίστοιχα των άλλων χωρών της ευρωζώνης έχει σταλεί από την Κομισιόν και είναι ήδη στα χέρια των υπουργών οικονομικών.

Τα δάνεια αυτά δεν θα συνοδεύονται από εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου με την μορφή ομολογιακών δανείων, όπως διευκρίνισε στο Capital.gr αρμόδιο στέλεχος της Επιτροπής, διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες τραπεζικών αναλυτών.

Τα διμερή δάνεια θα είναι στηριγμένα στη νομοθεσία της χώρας που θα δώσει το δάνειο και στην βάση αυτής της νομοθεσίας θα λειτουργήσουν και οι εγγυήσεις της αποπληρωμής τους. Αυτό σημαίνει όπως εξήγησε στο Capital.gr αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ότι η χώρα που δέχεται το δάνειο το εγγυάται με τις κινητές και ακίνητες αξίες που διαθέτει εντός και εκτός της επικράτειάς της...

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των Γερμανών αξιωματούχων η έγκριση από το γερμανικό κοινοβούλιο θα είναι έτοιμη μέχρι τις 7/5 και την ίδια περίπου ημέρα αναμένεται ότι θα είναι έτοιμος και ο μηχανισμός εκταμίευσης από το ΔΝΤ.

Θα προηγηθούν στα μέσα της εβδομάδας συναντήσεις του Εurogroup που θα εγκρίνουν την τελική φάση της διαδικασίας εκταμίευσης.

Αξιοπρόσεκτο πάντως είναι ότι τα τελευταία 24ωρα πληθαίνουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τόσο από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και από πλευράς ΕΚΤ ετοιμάζονται κάποιες «κινήσεις» οι οποίες θα είναι περιοριστικές για τον ρόλο που παίζουν οι οίκοι αξιολόγησης. Οι κινήσεις αυτές συνδέονται με το γεγονός ότι η επιδείνωση της κρίσης στην Ελλάδα αλλά και η διαφαινόμενη διασπορά της σε άλλες χώρες της ευρωζώνης συνδέονται με υποβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης οι οποίες σύμφωνα με αξιωματούχους της κομισιόν «δεν στηρίζονται σε σημαντικές στα δημοσιονομικά στοιχεία των αναφερόμενων χωρών...».


Read more...

Κάντε, λοιπόν, Εξεταστική Επιτροπή και για το υπουργείο Πολιτισμού...

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη διαφάνεια ύστερα από τις καταγγελίες Γερουλάνου και την απάντηση Βουλγαράκη που εμπλέκει τον Σαμαρά...

.
Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη

Μερικές υποσημειώσεις έχω να κάνω στην απάντηση του κ. Βουλγαράκη (εδώ).
Δεν παρασύρομαι εύκολα, ακόμα κι αν χθες στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA η φερόμενη έγκυρη κ. Σπυράκη ονομάτιζε τον κ. Βουλγαράκη μετά του κ. Πρετεντέρη (ο οποίος έκανε και το γνωστό ειρωνικό και συμπαθές σε με χιουμοράκι) με την ενορχήστρωση της κ. Τρέμη. Η υπερβολική βιασύνη, επιπρόσθετα, δεν νομίζω ότι με χαρακτηρίζει, αντίθετα έχω ιώβειο υπομονή, γεγονός που καταδεικνύεται και τώρα από το χρόνο απάντησης. (Δεν σας κρύβω ότι...

περίμενα κάποια επίσημη απάντηση από την Ρηγίλλης, καθώς ο κ. Βουλγαράκης "καδράρει" τον κ. Σαμαρά στην απάντησή του). Μια υπομονή που μάλλον δεν επέδειξε -αν και ως πολιτικός εκείνος θα έπρεπε να έχει ασκηθεί ιδιαίτερα σε αυτήν) ο κ. Βουλγαράκης τα τελευταία χρόνια και προφανώς πλήρωσε και εξ αυτού του λόγου το τίμημα...
Εν πάση περιπτώσει, η απάντηση του κ. Βουλγαράκη έχει ενδιαφέρον καθότι επιχειρηματολογεί με χρονικά επιχειρήματα, μεταφέροντας και χρεώνοντας έτσι την ευθύνη της καταγγελλόμενης κακοδιαχείρισης στους μετέπειτα αρμόδιους υπουργούς, περιπλέκοντας τα πράγματα.
Σκεπτόμενος πονηρά, ίσως όντως ο κ. Γερουλάνος δεν εννοούσε τον κ. Βουλγαράκη, αλλά τον νυν Πρόεδρο της ΝΔούλας και αυτή η κίνηση -Γερουλάνου- έχει εξήγηση. Το... κόντεμα Σαμαρά και την πρόταξη του φόβου, καθώς ο υπουργός δείχνει να τον "κρατά στο χέρι". Επειδή, όμως, πια όλα πρέπει να βγουν στο φως, καθώς δεν υπάρχει το περιθώριο αλληλοκατηγοριών ή αλληλοσυγχωρέσεων, νομίζω ο κ. Γερουλάνος για να μάθει ο ελληνικός λαός τί πραγματικά συνέβη σ' αυτό το απολίτιστο υπουργείο, οφείλει να προχωρήσει στη σύσταση επί ων πραγμάτων εξεταστικής επιτροπής.
Έτσι, θα σταματήσουν κάποιοι να λένε ότι θέλουν, άλλοι να φοβούνται, μερικοί να προτρέχουν και γω να γράφω γι' αυτό το θέμα..

Read more...

Άμεση δράση για την Ελλάδα ζητά ο Γκι Βερχόφστατ

nooz.gr
«Η Ευρώπη πρέπει να δράσει άμεσα για να εμποδίσει την εξάπλωση της κρίσης σε όλη τη ζώνη του ευρώ», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, Γκι Βερχόφστατ, ζητώντας παράλληλα την τάχιστη ενεργοποίηση του μηχανισμού αρωγής για την Ελλάδα.

«Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο, η ζώνη του ευρώ απειλείται, η ελληνική κρίση εξαπλώνεται και οι πολιτικοί υπεύθυνοι της Ευρώπης πρέπει να πάψουν να διστάζουν να χορηγήσουν χρήματα προς την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Βερχόφστατ, επισημαίνοντας ότι υπό τον φόβο της μη εκπλήρωσης, στο μέλλον, των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας, καθυστερεί η διάσωσή της, η οποία στο μέλλον, ενδέχεται να έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος.

«Έχουμε χάσει πολλές εβδομάδες για να μην πω, μήνες», δήλωσε ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων και υπογράμμισε πως όσο ζητά κανείς επιμόνως από την Ελλάδα να λάβει τα αναγκαία μακροπρόθεσμα περιοριστικά μέτρα, τόσο αυτό τείνει να εξελιχθεί σε πρόσχημα για την καθυστέρηση της εφαρμογής του σχεδίου διάσωσης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων σημείωσε ότι «οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν θα χάσουν τα χρήματά τους, αφού τα δάνεια προς την Ελλάδα, θα εξοφληθούν εντόκως» και καταλήγοντας, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εφαρμόσει τάχιστα τις προτάσεις του Όλι Ρεν για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης στη ζώνη του ευρώ, ούτως ώστε «να αποφευχθεί, στο μέλλον, η επανάληψη μιας οικονομικής κρίσης, όπως η σημερινή».
Read more...

Κλειστά τα καταστήματα στις 5 Μαΐου

.nooz.gr
Το κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων την Τετάρτη, 5 Μαΐου από τις 12:30 μ.μ. αποφάσισαν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Οι δύο οργανώσεις θα συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισε για την ημέρα αυτή η ΓΣΕΕ.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: "Τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ ζει με συντάξεις πείνας και ο Οργανισμός τους κινδυνεύει με κατάρρευση, τη στιγμή που η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών δίνει μάχη, μάλλον άνιση, να διατηρήσει τις επιχειρήσεις της και τις θέσεις εργασίας σε αυτές, τη στιγμή που αυξάνει διαρκώς ο αριθμός εκείνων που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους, μόνο αγανάκτηση προκαλούν οι "συστάσεις και επιταγές" των παρατηρητών για περαιτέρω μέτρα λιτότητας".

Τα αιτήματα των μικρομεσαίων είναι ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους και του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, και όχι υποβάθμιση του, σχέδιο ανάπτυξης στο οποίο οι ΜΜΕ θα έχουν ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο, νέο πρότυπο ανάπτυξης που θα παράγει οικονομική σταθερότητα, πλούτο και προοπτική για όλους και θα αναδιανέμει δίκαια βάρη και οφέλη.

Τονίζουν ακόμη ότι οι μικρομεσαίοι όταν χάνουν την δουλειά τους δεν έχουν κανένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και ο Ασφαλιστικός τους οργανισμός (ΟΑΕΕ) είναι ο πλέον "ριγμένος" στην χώρα.

Read more...

Σφοδρή αντιπαράθεση Λοβέρδου - Παφίλη στη Βουλή

nooz.gr
Με αντιπαράθεση ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και του ΚΚΕ, και τον Ανδρέα Λοβέρδο να απευθύνει «έκκληση», «αφήστε μας να κάνουμε αυτό που πρέπει για τη σωτηρία της χώρας, γιατί δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία», ολοκληρώθηκε η συζήτηση πρότασης νόμου του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.

Η πρόταση, η οποία απορρίφθηκε, αφορά «Ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στη βάση της αρχής της πλήρους και σταθερής δουλειάς για όλους με δικαιώματα (Μονιμοποίηση των συμβασιούχων ορισμένου και αορίστου χρόνου και των συνδεόμενων με συμβάσεις έργου που υποκρύπτουν σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και των απασχολουμένων μέσω προγραμμάτων stage στο δημόσιο τομέα - Κατάργηση των προγραμμάτων stage στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Ρυθμίσεις για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στον ιδιωτικό τομέα - Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα)».

«Έχουμε, ως Υπουργείο Εργασίας μια αντιπολίτευση από το ΚΚΕ πάρα πολύ σκληρής μορφής. Δικαίωμα κάθε κόμματος είναι να χαράσσει την πολιτική του. Όμως, υπάρχουν ορισμένα όρια και θέλω να επαναλάβω τη χθεσινή μου έκκληση. Είναι δικαίωμά σας να καταψηφίζετε. Δε μπορείτε όμως να βάζετε τρικλοποδιές στις καθημερινές προσπάθειες, που κάνει κυβέρνηση να σώσει τη χώρα. Δεν μπορεί να προσπαθούμε να βρούμε χώρο για να δεχθεί τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ το υπουργείο Εργασίας, επειδή έχουμε προβλήματα ή ακούμε απειλές ότι δεν θα επιτραπεί να γίνει η συνάντηση και θα δώσει το δείνα μήνυμα για τη χώρα», είπε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε «επειδή πλήθυναν τα γεγονότα» την παράκληση «σε αυτές τις κρίσιμες περιστάσεις, που δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, πέραν αυτών που προσπαθεί η κυβέρνηση για να διασώσει τη χώρα, εναλλακτικές προτάσεις υπέρβασης της κρίσης δεν ακούγονται, να μας αφήσουν να κάνουμε αυτό που πρέπει. Δε θα υπάρξει άλλη ευκαιρία».

«Το ΚΚΕ δεν παλεύει με τρικλοποδιές, παλεύει στα ίσια και αναλαμβάνει τις πολιτικές ευθύνες. Τις τρικλοποδιές να τις αναζητήσετε στην πολιτική σας. Αν μας ζητάτε να παραιτηθούμε, να ζητάμε στον κόσμο να βγει πανστρατιά στο δρόμο, λάθος πόρτα χτυπάτε. Θα κάνουμε ακόμα περισσότερα. (...) Τα λεφτά να τα πάρετε από εκεί που τα έδωσε η πολιτική σας. Είκοσι οκτώ φορές αυξήθηκε η κερδοφορία από το 1997 έως σήμερα. Μια φορά το μεροκάματο. Να πού πήγαν τα λεφτά», απάντησε στον υπουργό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

«Κάποιοι έχουν σηκώσει παντιέρα αλλοφροσύνης, όταν λένε ότι θα κάνουμε τα ίδια και χειρότερα. Η κυρία Παπαρήγα έδωσε το σήμα ότι νιώθει υπερηφάνια που τα διεθνή ΜΜΕ δείχνουν τους αγώνες του ΠΑΜΕ. Να πέσουν οι μάσκες. Αν υπάρχουν κόμματα που σέβονται ή όχι κοινοβουλευτική τάξη και δημοκρατία να το πουν. Αν σέβονται ή όχι το αποτέλεσμα των εκλογών», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης.

Λίγο πριν, κατά την ομιλία του επί της πρότασης νόμου του ΚΚΕ, ο υφυπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης είπε προς τους βουλευτές του Κόμματος «ζείτε στον κόσμο του ιδεατού, αγνοείτε την πραγματικότητα, αλλά αν δεν αντιμετωπιστεί η κρίση, οι εργασιακές σχέσεις θα πάνε από το κακό στο χειρότερο».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε από την κυβέρνηση να λειτουργήσει οργανωμένα στο εσωτερικό της, να έχει ευήκοα ώτα στις προτάσεις και να ξέρει ότι η καλύτερη συναίνεση που μπορεί να της χαρίσει το πολιτικό σύστημα είναι ο ανοιχτός διάλογος. Απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα είπε: «Μην ψάχνετε τον παραγόμενο πλούτο στους δημόσιους υπάλληλους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά στην ανάπτυξη».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις, είπε πως «οι τουρίστες επιλέγουν να επενδύσουν ό,τι έχουν πολύτιμο, τον ελεύθερο χρόνο τους, στην χώρα μας, η κ. Παπαρήγα θεωρεί ότι πρέπει να καυχηθούμε για να δώσουμε το παράδειγμα πως πρέπει να γίνουν οι αγώνες».

«Αυτό είναι μια επιλογή του ΚΚΕ. Ότι ένας παραγωγικός τομέας μπορεί να υποστεί τέτοιο πλήγμα στον πυρήνα του. Σέβομαι τους κοινωνικούς αγώνες, αλλά στη νέα αυτή περίοδο χρειάζεται εθνική και κοινωνική συνεννόηση για τα θεμελιώδη για να ξανακερδίσουμε την περηφάνεια μας», κατέληξε ο κ. Ευθυμίου.

Read more...

Ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών κατά Μέρκελ

nooz.gr
Η κρίση της Ελλάδας και της ευρωζώνης συνολικά ήταν μια σειρά κακών χειρισμών και ένα χρονικό χαμένων ευκαιριών και τώρα έφτασε απολύτως η ώρα για πραγματική δράση, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πολ Νίρουπ Ρασμούσεν.

Εξάλλου, ο κ. Ρασμούσεν κατηγορεί την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ για έλλειψη ξεκάθαρης δέσμευσης η οποία, όπως υποστηρίζει, είχε ως αποτέλεσμα τη δοκιμασία του ελληνικού λαού, καθώς οι θυσίες του καταλήγουν στις τσέπες των κερδοσκόπων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, έπειτα από αυτό το έλλειμμα ηγεσίας που επέδειξε η κυρία Μέρκελ, η Γερμανίδα καγκελάριος είναι μια ελάσσων ευρωπαϊκή προσωπικότητα.
Read more...

Είπε το "ναι" και η γερμανική αντιπολίτευση στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας



Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΑΣΕ ΆΛΛΟ ΕΝΑ ΕΜΠΟΔΙΟ


troktiko

Άλλο ένα εμπόδιο για την Ελλάδα, είναι πια παρελθόν. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στη Γερμανία αποδέχτηκαν τελικά να εγκρίνουν την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα με το σκεφτικό ότι...



...μία απόφαση που ευνοεί τη σταθερότητα του ευρώ και εν τέλει είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας.

Πιθανά το θέμα θα πάει στο γερμανικό κοινοβούλιο, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.


Read more...

Σαρκοζί: Η Γαλλία θα στηρίξει το ευρώ και την Ελλάδα

nooz.gr
Η Γαλλία "είναι απολύτως αποφασισμένη να στηρίξει το ευρώ και να στηρίξει την Ελλάδα", δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στο Πεκίνο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

"Το σχέδιο που αποφασίστηκε από την Ελλάδα είναι απολύτως αξιόπιστο, εμπιστευόμαστε την ελληνική κυβέρνηση και εργαζόμαστε εντατικά ώστε όλο αυτό να τεθεί σε εφαρμογή χωρίς καθυστέρηση", τόνισε ο Σαρκοζί μιλώντας σε δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και της εφημερίδας Le Parisien.

Ο γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε εξάλλου ότι υπάρχει "τέλεια συνεννόηση ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία" όσον αφορά τους τρόπους επίλυσης της κρίσης του ελληνικού χρέους.

"Η Γαλλία είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για να πατάξει την κερδοσκοπία. Το σχέδιο που καθορίστηκε από την Ευρώπη θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, δεν πρόκειται να αφήσουμε την κερδοσκοπία να δρα για να αποσταθεροποιεί την τάδε ή τη δείνα χώρα", κατέληξε.
Read more...

ΤτΕ: Αρνητική η ροή χρηματοδότησης από τις τράπεζες


Αρνητική ήταν η καθαρή ροή χρηματοδότησης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος τον Μάρτιο η καθαρή ροή χρηματοδότησης, δηλαδή οι εκταμιεύσεις νέων δανείων μείον τις διαγραφές ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκε στα -565 εκατ ευρώ. Αποτέλεσμα ήταν το συνολικό υπόλοιπο χρηματοδότησης επιχειρήσεων και νοικοκυριών να διαμορφωθεί στα 254, 8 δισ. ευρώ και ο ετήσιος ρυθμός ανόδου της χρηματοδότησης να επιβραδυνθεί σε 3,5% από 3,9% τον Φεβρουάριο.

Αναλυτικότερα, η χρηματοδότηση προς τις εγχώριες επιχειρήσεις παρουσίασε το Μάρτιο του 2010 αρνητική καθαρή ροή 639 εκατ. ευρώ και ο ετήσιος ρυθμός της πιστωτικής επέκτασης παρουσίασε επιβράδυνση και διαμορφώθηκε σε 4,3% από 4,9% τον προηγούμενο μήνα.

Το συνολικό χρέος επιχειρήσεων στις τράπεζες διαμορφώθηκε στο τέλος του πρώτου τριμήνου στα 135,1 δισ. ευρώ. Από την ανάλυση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων κατά κλάδο οικονομικής δραστηριότητας προκύπτει ότι τον επισκοπούμενο μήνα επιταχύνθηκε ο ετήσιος ρυθμός ανόδου της χρηματοδότησης προς τη "Γεωργία", και τον "Τουρισμό", ενώ επιβραδύνθηκε ή παρέμεινε περίπου σταθερός προς όλους τους υπόλοιπους κλάδους.

Ειδικότερα, με αρνητικό ετήσιο ρυθμό μεταβολής κινείται η πιστωτική επέκταση προς τη βιομηχανία για έβδομο συνεχόμενο μήνα (Μάρτιος 2010: -1,3%, Φεβρουάριος 2010: -3,0%, ενώ με θετικό αλλά χαμηλό δωδεκάμηνο ρυθμό κινείται αυτή προς το εμπόριο (Μάρτιος 2010: 0,5%, Φεβρουάριος 2010: 1,6%.

Αμετάβλητοι στο επίπεδο του προηγούμενου μήνα παρέμειναν οι ρυθμοί ανόδου της χρηματοδότησης του κλάδου των κατασκευών (Μάρτιος, Φεβρουάριος 2010: 3,4%, Δεκέμβριος 2009: 2,7%) και της ναυτιλίας (Μάρτιος, Φεβρουάριος 2010: 2,3%, Δεκέμβριος 2009: 4,0%).

Αντίθετα, με σχετικά υψηλούς ετήσιους ρυθμούς, πολύ πάνω από τον αντίστοιχο ρυθμό του συνόλου των επιχειρήσεων, αυξήθηκε και αυτό το μήνα η χρηματοδότηση των κλάδων "Λοιπών Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων" (8,5%), "Τουρισμού" (8,2%),

Το χρέος των νοικοκυριών προς τις τράπεζες διαμορφώθηκε το τέλος Μαΐου στα 119,6 δισ. ευρώ. Η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τα νοικοκυριά το Μάρτιο του 2010 ήταν θετική 74 εκατ. ευρώ (Μάρτιος 2009: θετική ροή 122 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός της πιστωτικής επέκτασης παρέμεινε αμετάβλητος στο επίπεδο του προηγούμενου μήνα (Μάρτιος, Φεβρουάριος 2010: 2,7%, Δεκέμβριος 2009: 3,1%).

Αναλυτικότερα, η καθαρή ροή των στεγαστικών δανείων ανήλθε σε 155 εκατ. ευρώ το Μάρτιο του 2010 (Μάρτιος 2009: 199 εκατ. ευρώ), ενώ o δωδεκάμηνος ρυθμός ανόδου τους παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στο επίπεδο του προηγούμενου μήνα (Μάρτιος 2010: 3,5%, Φεβρουάριος 2010: 3,6%, Δεκέμβριος 2009: 3,7%).

Τα καταναλωτικά δάνεια σημείωσαν καθαρή αρνητική ροή 105 εκατ. ευρώ (Μάρτιος 2009: αρνητική ροή 56 εκατ. ευρώ), ενώ ο δωδεκάμηνος ρυθμός ανόδου τους παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στο επίπεδο του προηγούμενου μήνα (Μάρτιος 2010: 1,0%, Φεβρουάριος 2010: 1,1%, Δεκέμβριος 2009: 2,0%).nooz.gr

Read more...

Μέρκελ: Αναγκαία η δέσμευση για σκληρή λιτότητα

nooz.gr
"Δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική. Η Ελλάδα έπρεπε να δεσμευτεί σε αξιόπιστα και σκληρά μέτρα λιτότητας δήλωσε από το Βερολίνο η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησής της να συνεισφέρει στο πακέτο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας "μόλις πληρούνται οι όροι" και σημείωσε ότι η νομοθετική διαδικασία για την έγκριση της βοήθειας προς την Ελλάδα στη χώρα της, θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΔΝΤ της Ε.Ε. και της Ελλάδας.

Παράλληλα, βουλευτές των μεγαλύτερων αντιπολιτευόμενων κομμάτων της δηλαδή των Σοσιαλιστών και των "Πρασίνων", δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν θετικά για την βοήθεια προς την Ελλάδα. "Είμαστε έτοιμοι να καταστήσουμε δυνατή τη λήψη απόφασης από την Μπούντεσταγκ ως τις 7 Μαΐου και δεν θα αντιταχθούμε σε συντόμευση της διαδικασίας", δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων, Γίργκεν Τριτίν.

Από την πλευρά του ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ότι υποστηρίζει "μία απόφαση που ευνοεί τη σταθερότητα του ευρώ και εν τέλει είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας".

Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να υιοθετήσει τη Δευτέρα το νομοσχέδιο που προβλέπει την αποδέσμευση της βοήθειας προς την Ελλάδα και στη συνέχεια θα το υποβάλει προς ψήφιση στα δύο σώματα του γερμανικού κοινοβουλίου, πριν από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Δηλώσεις για το ποσό της ενίσχυσης

Το πακέτο στήριξης της Ελλάδας από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ θα φτάσει τα 100 με 120 δισεκατομμύρια ευρώ για περίοδο τριών ετών, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν, δήλωσε βουλευτής των αντιπολιτευόμενων Πρασίνων στη Γερμανία.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Ράινερ Μπρίντερλε μίλησε από την πλευρά του για 135 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που σημαίνει ότι η ανάγκη θα παραμείνει η ίδια στα τρία χρόνια.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως η Ελλάδα θα έχει ανάγκη λιγότερης βοήθειας το 2011 και το 2012 απ' ό,τι φέτος, ενώ δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί το ακριβές ποσό που θα χορηγηθεί στην Αθήνα μέσα στα επόμενα χρόνια. "Οι ειδικοί πιστεύουν πως τα ποσά θα είναι λίγο λιγότερο σημαντικά το 2011 και το 2012", δήλωσε ο υπουργός στην εφημερίδα Westfalen Blatt. "Θα είναι ακόμη ωστόσο σημαντικά", πρόσθεσε πάντως.
Read more...

Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία

i-reportergr

Την αντίθεσή τους στις περικοπές των αποδοχών τους, των κονδυλίων των εφημεριών, αλλά και των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων εκφράζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, με ομόφωνη απόφαση της ΕΙΝΑΠ. Επίσης εκφράζουν την αντίθεσή τους και στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, που θα οδηγήσουν σε μείωση των διαθέσιμων κλινών.


Read more...

Αιωνία η μνήμη, αιωνία η μνήμη, αιωνίαααα αυτού, η μνήμη!!!!!! Κύριε ελέησον, κύριε ελέησον!



Εύστοχες και επίκαιρες φράσεις απο την εκκλησιαστική φρασεολογία.


Σατυρίζοντας την επικαιρότητα!!

Μέγας είσαι υπουργέ και θαυμαστά τα έργα σου!!

Ο θάνατός σας, η ζωή μου!!

Τα καλά και τα συμφέροντα!!

Αιωνία του η μνήμη!!

Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις!!

Έσκαψε το λάκκο του!!

Read more...

ΝΔ: Το ΔΝΤ κατέστη μονόδρομος από τον πρωθυπουργό

nooz.gr
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τοποθετηθεί με υπεύθυνο τρόπο, αφού πρώτα δημοσιοποιήσει τις θέσεις της η κυβέρνηση, δήλωσε για το ζήτημα των μέτρων που θα απαιτηθούν για το μηχανισμό στήριξης της χώρας.

"Όποιος σπεύδει να προκαταλάβει τη θέση της ΝΔ διακινδυνεύει προβλέψεις",ανέφερε, ενώ σε άλλο σημείο της ενημέρωσης, επεσήμανε πως δεν υπάρχει ούτε ως επιλογή η αναδιάρθρωση του χρέους και δεν δικαιολογείται η καλλιέργεια σύγχυσης, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει ανησυχία στον κόσμο.

Σε ερώτηση ποιες είναι η κόκκινες γραμμές για τη ΝΔ, απάντησε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως κριτήριο και πυξίδα το πραγματικό συμφέρον του τόπου και σε άλλο σημείο της ενημέρωσης σημείωσε πως πρέπει να αποφύγουμε να βυθιστεί η χώρα σε ύφεση ή σε στασιμοπληθωρισμό "με καταστρεπτικές επιπτώσεις στην οικονομίας μας".

Ο Π. Παναγιωτόπουλος δήλωσε επίσης πως δεν ήταν μονόδρομος το ΔΝΤ για την Ελλάδα, αλλά το κατέστησε μονόδρομο ο πρωθυπουργός "εξαιτίας των λαθών και παραλείψεών του" ενώ απάντησε πως δεν έχει κάτι να πει για το ενδεχόμενο να ενημέρωσης του κ. Α, Σαμαρά από τον κ. Γ. Α. Παπανδρέου πριν την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις απάντησε οτι η ΝΔ πρώτη καταδίκασε ορισμένες διαμαρτυρίες, όπως εκείνες που συνδικαλιστές κατέβασαν ρολά σε κεντρικά ξενοδοχεία και καταστήματα. "Δεν μπορούμε να τινάζουμε την οικονομία και τον τουρισμό στον αέρα, παρά τα όποια δίκαια αιτήματα. Όλα αυτά είναι απαράδεκτα και ζημιώνουν τον τόπο",τόνισε.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε επίσης ότι το κόμμα θεωρεί επιτακτική την ανάγκη να συζητηθεί το θέμα των διεθνών οίκων αξιολόγησης σε όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΕ.

"Δεν μπορεί η ΕΕ να εμφανίζεται ανοχύρωτη θεσμικά απέναντι στην αξιολόγηση τέτοιων οίκων, που ουδείς γνωρίζει πότε αξιολογούν με βάση αντικειμενικά και σωστά κριτήρια και πότε υπεισέρχονται στις αξιολογήσεις τους και άλλου είδους σκοπιμότητες",τόνισε, αναφέροντας πως πρέπει να υπάρξει εποπτικό όργανο της ΕΕ για τους οίκους αυτούς.

Για διαγραφή Παυλίδη

"Δεν έχω να σας πω τίποτα. Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο", απάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος κληθείς να απαντήσει σε όσα είπε σε δημόσιες δηλώσεις του ο διαγραφείς από το κόμμα, πρώην υπουργός, Α. Παυλίδης. "Για το θέμα Παυλίδη δεν έχω να πω τίποτα",είπε.

"Τι είναι αυτά που λέτε; Ήταν αρχηγός 13 χρόνια και πρωθυπουργός 5,5. Ούτε ως ερώτηση δεν μπορεί να γίνει δεκτός τέτοιος υπαινιγμός", απάντησε σε ερώτηση αν πρόκειται να διαγραφεί ο Κώστας Καραμανλής.

Σε άλλη ερώτηση αν θα δοθεί χρίσμα στον Νικήτα Κακλαμάνη για την Αθήνα, απάντησε πως "όταν θα έχω κάτι για τα αυτοδιοικητικά θα σας το πω".
Read more...

ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΝΑΥΑΡΧΟΥ


fimotro
Η οικονομική κρίση και οι περικοπές στο δημόσιο προκαλούν εκτός από αναταράξεις και φουρτούνες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μετά την λήξη της λευκής...

απεργίας των ιπταμένων και την διαβεβαίωση του υπουργού Ε. Βενιζέλου στη Βουλή ότι δεν θα περικοπούν οι οικονομικές απολαβές των ιπταμένων αξιωματικών σημειώθηκε αναταραχή στο Ναυτικό. Πριν από λίγο παραιτήθηκε ο υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος, διευθυντής Πόρων του ΓΕΕΘΑ. Είχε προηγηθεί ενημέρωση του υπουργού Άμυνας από τον συγκεκριμένο υποναύαρχο για την περικοπή των λειτουργικών εξόδων και την ενοποίηση (διακλαδικότητα) των παραγωγικών σχολών και των τριών κλάδων με στόχο την περικοπή λειτουργικών εξόδων. Ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την ενημέρωση που του έγινε, χαρακτηρίζοντάς "παιδική", "ερασιτεχνική" και "άκρως γραφειοκρατική" που δεν έχει καμία σχέση με την σύγχρονη ακαδημαϊκή νοοτροπία. Ο υποναύαρχος Στ. Φενέκος μετά την ψυχρολουσία από τον Βενιζέλο υπέβαλλε την παραίτησή του.
Read more...

“Αφήστε τους να χρεοκοπήσουν”, μέρος 2ο

stogyinΟι “γκουρού” Μόμπιους και Ρουμπινί επιμένουν!

protothema.gr
«Η Ελλάδα έχει σχεδόν χρεοκοπήσει. Το πακέτο βοηθείας δεν πρόκειται να αντιστρέψει την κατάσταση, η καλύτερη λύση θα ήταν να προχωρήσει μια ελεγχόμενη πτώχευση, μια αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας».
Στην άποψη αυτή επιμένουν δύο εκ των κορυφαίων οικονομολόγων – επενδυτών, ο Νομπελίστας Νουριέλ Ρουμπινί και ο διαχειριστής – «μύθος» και πρόεδρος της Templeton Asset Management Μαρκ Μόμπιους.

Και οι δύο θεωρούν πως η χώρα μας απειλεί την ευρωπαϊκή συνοχή, κυρίως απειλεί το ευρώ και όσο «διατηρείται τεχνητά στη ζωή» απειλεί και με μετάσταση της κρίσης στις υπόλοιπες «αδύναμες» οικονομίες της Ευρωζώνης.

Ως λύση προτείνουν την ελεγχόμενη χρεοκοπία, τη συμφωνία με τους πιστωτές της Ελλάδας σε αποπληρωμή περίπου του μισού χρέους της χώρας και κατόπιν την αναπροσαρμογή των δανειακών της υποχρεώσεων σε νέα βάση.

Χαρακτηριστική η δήλωση του κυρίου Μόμπιους ότι η «Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα, απλώς οι κάτοικοί της δεν πληρώνουν φόρους, οι κυβερνήσεις είναι διεφθαρμένες και οι δημόσιοι υπάλληλοι ... κοιμούνται στις δουλειές τους»!
Ανάλογη η θέση και του Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος μάλιστα εκτιμά πως ενδεχόμενη παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα θα παρασύρει συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς «και άλλα υπερχρεωμένα κράτη θα ζητήσουν διάσωση»!

Εάν αφεθεί η χώρα να χρεοκοπήσει «άτακτα», τότε οι πιστωτές της (πρωτίστως οι ευρωπαϊκές τράπεζες) «θα καταγράψουν τεράστιες ζημιές και το ευρώ θα κλονισθεί ανεπανόρθωτα».
Αντίθετη άποψη έχει ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας! Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild ο πρόεδρος της Bundesbank, Άξελ Βέμπερ, τονίζει ότι μια «χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες».
Και εκτιμά πως «η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιστρέψει την κατάσταση αν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της με αποφασιστικό και αξιόπιστο τρόπο». Ξεκαθαρίζει τέλος ότι μια «αποβολή» της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα πυροδοτούσε τεράστια χρηματοοικονομική αναταραχή, ενώ δεν υπάρχει και τρόπος, νομική βάση για κάτι τέτοιο!

Read more...

H μεγάλη πρόκληση του "Καλλικράτη"...


Toυ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ*

Το σχέδιο Καλλικράτης, που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο της 28ης Απριλίου αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση στον χώρο της Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης και μεγάλη πρόκληση για όλους τους πολίτες.
Η μεταρρύθμιση αυτή θα σημάνει πολύ μεγάλες αλλαγές στην λειτουργία τόσο της κεντρικής Διοίκησης, όσο και της Αυτοδιοίκησης. Αλλαγές που θα επηρεάσουν προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Σήμερα, ξεπερνάμε παραδοσιακά σχήματα και συντηρητικούς τρόπους λειτουργίας της διοίκησης και δημιουργούμε τα νέα αναπτυξιακά κύτταρα της Αυτοδιοίκησης.
Σε αυτήν την ιστορική στιγμή για το Μοσχάτο και για τον Ταύρο, πιστεύω ότι οι μεγάλες αυτές αλλαγές πρέπει να ταυτιστούν με την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Πιστεύω ότι η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη δεν πρέπει να περιοριστεί στην απλή γεωγραφική συνένωση των δύο παραδοσιακών Δήμων. Οφείλει να μετατραπεί στο νέο γεωγραφικό κύτταρο, σε εργαλείο ευημερίας, προόδου, αξιοκρατίας και...

διαφάνειας που θα βελτιώνει καθημερινά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες του νέου, ενιαίου Δήμου.
Παράλληλα, είναι καθήκον μας να σεβαστούμε την ιστορία, την παράδοση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, ώστε να γίνουν τα συστατικά ενός ισχυρού, σύγχρονου Δήμου, με προοπτικές ανάπτυξης, που σε αυτήν την δύσκολη οικονομική περίοδο θα απλώνει ένα δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας στους πολίτες του.
Για όλους αυτούς τους λόγους, ανοίγεται ένας νέος δρόμος για μας και τα παιδιά μας. Ένας δρόμος ελπίδας για καλύτερη ζωή.
Με την δυναμική της μεταρρύθμισης και με την συμμετοχή όλων μας, θα κληθούμε να επιλέξουμε σε λίγους μήνες την νέα δημοτική αρχή.
Το λόγο από εδώ κι εμπρός τον έχουν οι πολίτες. Η συμμετοχή τους αποτελεί την αναγκαία και ικανή συνθήκη για να εμπεδωθεί στην συνείδηση τους η νέα μεταρρύθμιση.
Όσο με αφορά, θα είμαι παρών για να εξασφαλίσω την συμμετοχή όλων μας στην νέα πορεία.
Μοσχάτο – Ταύρος
29/04/2010
*ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Read more...

Συντελεστής ΦΠΑ 21% στη χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων

nooz.gr
Σε συντελεστή ΦΠΑ 21% υπάγεται από τις 23 Απριλίου φέτος η χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων για την προπόνηση ή τη διεξαγωγή οποιουδήποτε αθλήματος (κολύμβηση, στίβος, τένις, μπόουλινγκ, καλαθοσφαίριση κλπ.) ή αθλητικού γεγονότος (ποδοσφαιρική, κολυμβητικοί αγώνες κλπ.).

Αυτό διευκρινίστηκε με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα επίσης με την οποία από τις 23 Απριλίου και η θέρμανση μέσω δικτύου (τηλεθέρμανση) υπάγεται στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 10%.

Read more...

Χ.Αλμούνια: Δεν υπήρξαμε επαρκώς προετοιμασμένοι για μια τέτοια κρίση

nooz.gr
Ο επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίμ Αλμούνια έκανε σήμερα λόγο για έλλειψη προετοιμασίας και για βραδύτητα αντίδρασης των ευρωπαϊκών θεσμών απέναντι στην κρίση που δημιουργήθηκε με αφορμή τα χρηματοπιστωτικά προβλήματα της Ελλάδας.

"Δεν υπήρξαμε επαρκώς προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μία τέτοια κρίση", είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, μιλώντας στον ιδιωτικό ραδιοσταθμό της Ισπανίας Cadena Ser.

Από την αρχή του έτους η Ευρωπαϊκή Ενωση αντέδρασε "παίρνοντας την μπάλα και αλλάζοντας πάσες, αλλά χωρίς να βάλει γκολ", τόνισε.

"Από τις 11 Φεβρουαρίου, ημέρα που διακηρύχθηκε η στήριξη της Ελλάδας, μέχρι τις τελευταίες ημέρες που γίνεται πραγματική διαπραγμάτευση ενός προγράμματος προσαρμογής με χρηματοδότηση, πέρασαν δυόμισυ μήνες, δηλαδή μία αιωνιότητα για μία κατάσταση σαν κι' αυτήν", παρατήρησε ο ισπανός επίτροπος και συνέχισε:

"Πρόκειται για μία κατάσταση που θα μπορούσε να προκύψει θεωρητικά, κανείς όμως δεν είχε προβλέψει ότι θα μπορούσε να προσλάβει τέτοια ένταση ξεκινώντας από την κρίση μιας χώρας (της Ελλάδας), η οποία δεν αντιπροσωπεύει παρά το 2% της οικονομίας της ζώνης του ευρώ".

Ο Χοακίν Αλμούνια είπε ακόμα ότι οι δισταγμοί της Γερμανίας θα μπορούσαν να είναι κατανοητοί: "Υπάρχουν γερμανικά επιχειρήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψιν, δηλαδή ότι στο πλαίσιο μιας νομισματικής ένωσης (...) δεν μπορούμε να βοηθήσουμε μια χώρα που δεν είναι σε θέση να καταδείξει πως αίρεται στο ύψος των ευθυνών της και πως παίρνει στα σοβαρά το πρόβλημά της", επισήμανε.

Τέλος παρατήρησε ότι σε μία τέτοια κρίση σαν τη σημερινή, οι αγορές γίνονται "πιο μυωπικές" και "δεν διακρίνουν τις λεπτομέρειες", με αποτέλεσμα να κάνουν πιο δύσκολη τη διάκριση ανάμεσα στην Ελλάδα η οποία "έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα" και χώρες όπως η Πορτογαλία ή η Ισπανία.

Read more...

Όλι Ρεν: " Σύντομα η ενεργοποίηση του μηχανισμού αρωγής προς την Ελλάδα"

nooz.gr
Θέμα λίγου χρόνου είναι η ενεργοποίηση του μηχανισμού αρωγής προς την Ελλάδα δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα οικονομίας, Όλι Ρεν, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι συνομιλίες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην Αθήνα θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ο Επίτροπος Ρεν τόνισε ότι οι συνομιλίες που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα ανάμεσα στις ελληνικές αρχές, την ΕΕ και το ΔΝΤ, σχετικά με τους όρους με τους οποίους θα εφαρμοστεί το κοινό πρόγραμμα αρωγής προς την Ελλάδα, προβλέπουν μία μείζονος σημασίας δημοσιονομική προσαρμογή και διαρθρωτικές αλλαγές. “ Η χρηματοδότηση της Ελλάδας από τις χώρες της ευρωζώνης θα έχει ως προϋπόθεση τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις”, δήλωσε ο Όλι Ρεν και συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκαταστήσει τη βιοσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της και να βάλει την οικονομία της σε τροχιά ανάπτυξης.

Συνεχίζοντας, ο Όλι Ρεν τόνισε ότι αυτή η προσπάθεια γίνεται όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλες τις χώρες της ευρωζώνης και τους πολίτες τους, σημειώνοντας ότι η οικονομική βοήθεια που θα δοθεί στην Ελλάδα θα είναι μία σημαντική ανάσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Καταλήγοντας, ο Όλι Ρεν ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να δώσει λεπτομέρειες για την έκβαση των συνομιλιών στην Αθήνα, εξέφρασε, ωστόσο, την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα μπορεί να το κάνει.

Read more...

Πεταλωτής: Επώδυνες αποφάσεις αλλά θα εγγυηθούμε ότι θα είναι κοινωνικά δίκαιες

nooz.gr
"Όλα τα μέτρα και οι αποφάσεις αυτές ειναι επώδυνες, όμως η κυβέρνηση εγγυάται ότι θα είναι οι πιο κοινωνικά δίκαιες, με μοναδικό γνώμονα το εθνικό δημόσιο συμφέρον", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

Πρόσθεσε δε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι να υπάρχει προστασία του αδύναμου πολίτη και οποιεσδήποτε αποφάσεις υπάρξουν να έχουν ένα δίχτυ ασφάλειας και προστασίας.

"Οι αποφάσεις μας, όσο δύσκολες κι αν είναι, οδηγούν την Ελλάδα στην ασφάλεια κι αυτό γιατί φροντίσαμε να δημιουργήσουμε έγκαιρα τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης από το μηδέν. Προχωράμε αποφασιστικά, σταθερά, σίγουρα, με σχέδιο", δήλωσε ο κ. Πεταλωτής.

Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός συναινεί σε όλες τις ενέργειες, «ώστε να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την πολύ μεγάλη κρίση και να δούμε το φως στο τούνελ».

Ερωτηθείς σχετικά με τα μέτρα που αναφέρονται σε δημοσιεύματα και αφορούν στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν τελειώσει, ότι δεν έχει κλείσει καμία συμφωνία και πως «όσο διαρκούν δεν μπορούμε να αναφερθούμε με λεπτομέρειες για το τι υπάρχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Με βάση το ίδιο σκεπτικό, ο κ. Πεταλωτής δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήματα για το εάν εξετάζει η κυβέρνηση πράξη νομοθετικού περιεχόμενου για πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα, καθώς επίσης και για ενδεχόμενη περικοπή του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι και η κυβέρνηση θέλει να τελειώσουν όσο πιο σύντομα γίνεται οι διαπραγματεύσεις, ώστε να υπάρξει συμφωνία και να ολοκληρωθεί το σχέδιο δανεισμού που καταρτίζουμε.

Είπε ακόμη ότι "γνωρίζουμε σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκεται η χώρα και γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις, με προβολή λογικών επιχειρημάτων από την κυβέρνηση, ώστε όποια απόφαση χρειαστεί να πάρουμε, να είναι η πιο επιεικής".

"Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς και για τίποτα", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς εάν μπορεί η κυβέρνηση να εγγυηθεί ότι τα όποια νέα μέτρα ληφθούν δεν θα ισχύσουν το 2010.

"Βεβαίως, εμάς μας ενδιαφέρει και τυπικά να είμαστε εντάξει, αλλά και ουσιαστικά η Βουλή να μπορεί να εκφράσει την άποψή της, που πρέπει να την εκφράσει μέσα από την υπευθυνότητα που της αναθέτει το Σύνταγμα", επισήμανε ο κ. Πεταλωτής ερωτηθείς για το εάν προτίθεται η κυβέρνηση να φέρει τη συμφωνία για το μηχανισμό προς ψήφιση στη Βουλή.

Σχετικά με το εάν η κυβέρνηση προσδίδει σημασία ψήφου εμπιστοσύνης στην ψήφιση των μέτρων, ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα και πως αυτή τη στιγμή όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η ενέργεια της κυβέρνησης είναι ενέργεια σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας.
Read more...

Ερχεται η βοήθεια αλλά με σκληρά μέτρα

.nooz.grΝέο πακέτο σκληρών μέτρων συνοδεύει την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης για την Ελλάδα. Το ΔΝΤ και οι εταίροι μας είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν άμεσα, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, την δανειοδότηση της χώρας υπό την προϋπόθεση λήψης νέων μέτρων. Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο Μαξίμου και συνάντηση Παπανδρέου με εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων.

Το πρωϊ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Γ. Παπανδρέου με στενούς του συνεργάτες και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες «κλείδωσε» το πακέτο μέτρων. Ωστόσο ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό κ. Σαχινίδη να ετοιμάσουν όλα τα εναλλακτικά σενάρια, καθώς δεν έχει κλείσει η διαπραγμάτευση με τους «δανειστές» μας παρά το γεγονός ότι οι ελεγκτές της τρόικας ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους στην Ελλάδα.
Τα οριστικά μέτρα δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν εντός του Σαββατοκύριακου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων και στον ιδωτικό τομέα, δήλώσε: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς και για τίποτα. Γνωρίζουμε σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκεται η χώρα. Όποια απόφαση κι αν πάρουμε θα είναι η πιο επιεικής.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο περικοπής του13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων, δήλωσε: «μεσούσης της διαδικασίας δεν μπορώ να πω τίποτα επ’ αυτού».

Ο Γ. Πεταλωτής ερωτηθείς για σενάρια που αφορούν σε τράπεζες και καταθέσεις, δήλωσε: «Ο μηχανισμός στήριξης, στη δημιουργία του οποίου πρωτοστάτησε και πέτυχε η κυβέρνηση, εγγυάται τη βιωσιμότητα και την επάρκεια ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και συνεπώς και των καταθέσεων των πολιτών. Κάθε άλλη φήμη ή σενάριο για τις καταθέσεις είναι εκ του πονηρού».

Την ίδια ώρα ο επίτροπος Ολι Ρεν ενημέρωνε τους δημοσιογράφους ότι η ενεργοποίηση του μηχανισμού είναι θέμα ημερών, σημειώνοντας ωστόσο, ότι « πρέπει να υπάρξουν προϋποθέσεις για να δοθούν τα χρήματα»

Συνάντηση Παπανδρέου με κοινωνικούς εταίρους

Στο Μαξίμου υπήρξε συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων. «Οι κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας δεν έχουν παρά να αθροίσουν τις προσπάθειές τους για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας. Πρέπει να εργαστούμε έτσι, ώστε η παραγωγική και κοινωνική δραστηριότητα να συγκλίνουν στο στόχο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΚΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την σύσκεψη

Ερωτηθείς για τον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Πολυζωγόπουλος είπε ότι αυτός έχει τους δικούς του κανόνες, όμως πρέπει να υπάρχει, να υποστηρίζεται και να αυξάνεται για να απορροφά και την ανεργία.

Ενώ σε ό,τι αφορά τις "κόκκινες γραμμές", ο πρόεδρος της ΟΚΕ είπε ότι πρέπει να υπάρχει ένας ελάχιστος κοινωνικός παρονομαστής, ώστε να μην αυξάνεται η φτώχεια.

Τα μέτρα που ζητούν οι «δανειστές»: -Περικοπή 13ου και 14ου μισθού τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα

-Περαιτέρω περικοπή επιδομάτων στο δημόσιο

-Αύξηση του ΦΠΑ κατά 2 ή και 4 μονάδες

-Νέα αύξηση φόρων σε καυσιμα, ποτά, τσιγάρα

-Κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων

-Τριετές πάγωμα συλλογικών συμβάσεων

-Κατάργηση διαιτησίας

-Απελευθέρωση του ορίου απολύσεων

-Αμεση εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο δημόσιο

-Κατάργηση των θέσεων στους οργανισμούς που θα συγχωνευθούν ή καταργηθούν, που σημαίνει απολύσεις και μονίμων.


Read more...

Ο Γ. Βουλγαράκης απαντά, μέσω του Press-gr, στον Π. Γερουλάνο...


-Το Κέντρο Χορού συνεστήθη λίγο πριν μετακινηθώ από το υπουργείο Πολιτισμού...
-Λιάπης και Σαμαράς γνωρίζουν καλύτερα τι συνέβη στην πορεία...

Aπό τον Γιώργο Α. Βουλγαράκη

Προς το Press-Gr
Ο κ. Παπαγιώτης παρασυρόμενος προφανώς απ το κλίμα των ήμερων και υπερβολική βιασύνη, αναφέρεται σε "Σπάταλες και κακοδιαχείριση στο Υπ. Πολιτισμού" επί των ημερών της δικής Υπουργίας στηριζόμενος προφανώς στο κλείσιμο του ΕΚΕΘΕΧ (Εθνικό Κέντρο Χορού και Θεάτρου) που εξήγγειλε ο κ. Γερουλανος και το οποίο είχε συσταθεί από μένα.
Η αλήθεια είναι ότι το κέντρο αυτό συνεστήθη για να αποφευχθεί η αυθαιρεσία του εκάστοτε Υπουργού -όπου ως τότε μόνος αυτός, χωρίς κανένα έλεγχο, αποφάσιζε τι θα επιχορηγηθεί και πόσο θα επιχορηγηθεί.
Το καθήκον αυτό αναλάμβαναν πλέον με τον ιδρυτικό νόμο του ΕΚΕΘΕΧ οι ίδιοι οι άνθρωποι του Θεάτρου- γι αυτό και έγινε θερμά αποδεκτό από το χώρο, ενώ για πρώτη φορά έδινε στέγη και στο Χορό που ως τότε ήταν εκτός κάθε προγραμματισμού.
Το Κέντρο συνεστήθη το 2007 ενώ μετά από λίγους μήνες έγιναν εθνικές εκλογές και ορίστηκα Υπουργός Ναυτιλίας.
Ενώ λοιπόν το ίδρυσα, δεν είχα καμία γνώση και προφανώς ευθύνη για την μετέπειτα πορεία του .
Μετά από μένα υπήρξαν άλλοι δυο Υπουργοί απ τη ΝΔ ( Μ. Λιαπης και Α. Σαμαρας) οι οποίοι και προφανώς...

γνωρίζουν καλύτερα ο καθένας για την περίοδο της Υπουργίας του.
Να σημειώσω με την ευκαιρία, ότι την περίοδο που ήμουν Υπουργός, έγινε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια να μπει μια τάξη στα Οικονομικά του Υπουργείου αφού ψηφίστηκε ο νομός για της πολιτιστικές χορηγίες, ενεργοποιήθηκε το Κεντρικό Συμβούλιο Μουσείων που κατέγραψε για πρώτη φορά τα το σύνολο των μουσείων της χωράς και τις συλλογές και αξιοποιήθηκαν τα εκθετήρια.
Πέραν αυτού, θυμίζω ότι με αφορμή το ατυχές περιστατικό του κ. Ζαχόπουλου, έγινε πλήρης έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης της περιόδου εκείνης τα αποτελέσματα της οποίας είναι γνωστό ότι υπήρξαν αψογα.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, ειμαι βεβαιος οτι θα δημοσιοποιηθεί η απαντηση μου.


Read more...

Επιτέλους! Ο χαφιές, που για χρόνια εμφανιζόταν ως ΠΑΣΟΚος, πήρε την οδό της δικαιοσύνης!


Παρέμβαση εισαγγελέα
Δικαστική έρευνα εις βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΥΠ
Εισαγγελική έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑ FM 99,5, βρίσκεται σε εξέλιξη εις βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΥΠ, ο οποίος φέρεται να ελέγχεται για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε ο ΒΗΜΑ FM, η έρευνα άρχισε το απόγευμα της Δευτέρας, όταν εισαγγελείς εισέβαλαν στο γραφείο του υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΥΠ.
Το εν λόγω στέλεχος δήλωσε ασθένεια και νοσηλεύεται, ενώ το γραφείο του έχει σφραγιστεί και φρουρείται σε 24ωρη βάση. (in-gr)

* Πάρτι στους δημοκρατικούς υπαλλήλους της ΕΥΠ!
Τα γράφαμε και προσπαθούσαν να μας περιγράψουν ως "γραφικούς"...
Σε λίγο... περισσότερα...
Ο ρουφιάνος, Λουδίας

Read more...

Σηφουνάκης κατά Βγενόπουλου στη Δικαιοσύνη



troktiko
Ο υφυπουργός Μεταφορών, αναφερόμενος στη Βουλή στις αιτιάσεις του επιχειρηματία για την υπόθεση του δάσους της Σάμου σε τηλεοπτικές εκπομπές, προανήγγειλε την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, προκειμένου, όπως είπε, να προστατεύσει το πρόσωπο και την τιμή του...


"Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία έγινε αποδέκτης σχεδιασμένων παρεμβάσεων του κ. Βγενόπουλου, μέσω της εκπομπής «Νέοι Φάκελοι» του κ. Παπαχελά που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ την 19.04.2010, αλλά και μέσω των τηλεοπτικών εκπομπών «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος» του κ. Τριανταφυλλόπουλου, που προβλήθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER την 22.04.2010 και 26.04.2010 αντίστοιχα" τόνισε ο κ. Σηφουνάκης και πρόσθεσε: "Η πολιτική παρέμβαση του κ. Βγενόπουλου, ως τοποθέτηση ενός ενεργού κατά τη δήλωσή του πολίτη, που θεωρεί ότι ο μη ασχολούμενος με τα κοινά είναι αχρείος, προφανώς είναι δικαίωμά του, αλλά υποχρέωσή του είναι να τηρεί τους ηθικούς και νομικούς κανόνες της Δημοκρατίας μας".

Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι ο κ. Βγενόπουλος αποσιώπησε σκοπίμως τη γνωστή σε αυτόν αλήθεια για το θέμα της δωρεάς από την εταιρία του προς τον Δήμο Πυθαγόρειου Σάμου, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του έτους 2000. την οποία εμφάνισε ως δωρεά στον ίδιο ή στο Υπουργείο Αιγαίου και ότι διερωτήθηκε «πού πήγε το δάσος», «πού πήγαν τα λεφτά», λέγοντας ότι ο υφυπουργός "κάτι του χρωστάει".

"Ο κ. Βγενόπουλος δεν ενεχείρησε ποτέ στο τ. Υπουργείο Αιγαίου και σε εμένα 50 εκ. δραχμές (146.000 ευρώ). Ο κ. Βγενόπουλος γνωρίζει ότι τα χρήματα κατατέθηκαν από την εταιρία του στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με αποκλειστικό αποδέκτη το Δήμο Πυθαγόρειου Σάμου, ο οποίος και τα διαχειρίστηκε αρμοδίως. Εκείνος που χρωστάει εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία είναι ο κ. Βγενόπουλος, που για πολλοστή φορά προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια, όπως επιχειρεί να το πράξει και με άλλες υποθέσεις συμφερόντων του, εξαπολύοντας κατά βούληση σχεδιασμένες με όλες τις επικοινωνιακές τεχνικές επιθέσεις κατά πάντων" υπογράμμισε ο κ. Σηφουνάκης.

Read more...

«Αγαπάμε τους πιλότους, αλλά...»

Μαστίγιο και καρότο από τον υπουργό

.protothema.gr
«Όλες οι πτέρυγες της Βουλής συμφώνησαν στην αρμόδια Επιτροπή, να αποκατασταθεί η εισοδηματική απώλεια των ιπτάμενων της Πολεμικής Αεροπορίας και των άλλων ειδικών δυνάμεων, που προέκυψε από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του επιδόματος πτητικότητας. Αδίκησαν όμως, τον εαυτό τους και τη λαμπρή παράδοση του όπλου τους και έστειλαν λάθος μήνυμα στην κοινωνία και στην απέναντι πλευρά. Γιατί στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν νοείται ούτε λευκή απεργία, ούτε απεργία, ούτε στάση εργασίας. Και δεν επιτρέπεται να συνεννοούνται μεταξύ τους και 700 πιλότοι να δηλώνουν αδυναμία για ψυχολογικούς λόγους. Κάποιοι ελάχιστοι - φοβάμαι - παρέσυραν τους πολλούς. Βεβαίως, έγιναν αναγνωρίσεις και αναχαιτίσεις, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να συμβεί σε μια μέρα», είπε από του βήματος της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που έθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Ιω. Κοραντής - στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του - ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διερωτήθηκε «πώς θα κάνουμε την πανεθνική προσπάθεια για την σωτηρία της χώρας; Ποιος είναι ο ιστός της κοινωνίας μας; Δεν αρκούσε η διαβεβαίωση όλων των πτερύγων της Βουλής ότι θα αποκατασταθεί το εισόδημά τους; Τι ήταν η βιασύνη και τι βλάβη υπέστησαν, αφού η ρύθμιση θα ίσχυε για το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και η Βουλή έχει χρόνο 12 μήνες να ψηφίσει;» και διαβεβαίωσε: «Ήδη είχαν πάρει το επίδομα και το ίδιο θα συμβεί και το επόμενο χρονικό διάστημα. Αφού το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, η αποκατάσταση του εισοδήματός τους θα γίνει εγκαίρως με άλλο τρόπο».

Ακόμη, ο υπουργός χαρακτήρισε «ατυχές» το περιστατικό και εξέφρασε την πίστη του ότι δεν θα επαναληφθεί και αφού ανέφερε ότι η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ενώ τον κατακρίνει, στη διπλανή στήλη κάνει αναφορά στα ειρωνικά σχόλια του τουρκικού Τύπου για αυτά που έγιναν. Είπε επίσης: «Αγαπάμε τους πιλότους και τους τιμούμε. Έχουμε λάβει μέτρα που στηρίζουν μια επιλογή ζωής. Έστειλαν όμως λάθος μήνυμα στην κοινωνία και στην απέναντι πλευρά».


Read more...

Δηλώσεις του προέδρου της Bundesbank

nooz.gr
Πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε "ανυπολόγιστες" συνέπειες τόσο στις χρηματοπιστωτικές αγορές όσο και στα υπόλοιπα κράτη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της γερμανικής Bundesbank και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Άξελ Βέμπερ, σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα.

"Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, η επίδραση στις χρηματοοικονομικές αγορές θα ήταν ανυπολόγιστη", δήλωσε ο Βέμπερ στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας Bild. "Η οικονομική βοήθεια που θα συνοδεύεται από σκληρούς όρους είναι για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη η καλύτερη λύση".

Ο Βέμπερ δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα μπορεί "να ξεπεράσει τον σκόπελο" εάν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της με αποφασιστικό και αξιόπιστο τρόπο. Δήλωσε επίσης ότι η αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα πυροδοτούσε τεράστιες οικονομικές και χρηματοπιστωτικές αλυσιδωτές αντιδράσεις και ότι δεν υπάρχει νομική βάση για μία τέτοια κίνηση.

Ο κ. Βέμπερ τάχθηκε επίσης κατά της πιθανής συμμετοχής των τραπεζών στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, πιθανότητα την οποία επικαλέσθηκε η γερμανική κυβέρνηση.

"Σίγουρα θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για μία συμμετοχή του χρηματοπιστωτικού τομέα στο κόστος της οικονομικής κρίσης στο σύνολό της. Αλλά με τρόπο σχολαστικό και όχι βιαστικό, στο πλαίσιο μιας συζήτησης που θα φορά περισσότερο τη φορολόγηση των τραπεζών", σχολίασε ο κ. Βέμπερ.
Read more...

Επίθεση αναρχικών στην ελληνική πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες

nooz.gr

Επίθεση με κοκτέιλ μολότοφ δέχθηκε από ολιγομελή ομάδα το κτίριο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Μπουένος Άϊρες, χωρίς να προκληθούν ζημιές.

Τα πέντε μέλη της ομάδας συνελήφθησαν από την αστυνομία μετά από σύντομη συμπλοκή και οδηγήθηκαν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Με συνθήματα που έγραψαν στους τοίχους, ζήτησαν την αποφυλάκιση του Γιάννη Δημητράκη, ενός αναρχικού ακτιβιστή που καταδικάστηκε σε 35ετή φυλάκιση για επίθεση εναντίον ενός τραπεζικού υποκαταστήματος στην Αθήνα το 2006.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "El Clarin", με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο την Τετάρτη, οργανώσεις αναρχικών είχαν κινητοποιήσει ανάλογες οργανώσεις του εξωτερικου, ώστε να διοργανωθούν εκδηλώσεις μπροστά από Πρεσβείες και Προξενεία της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο απαιτώντας την απελευθέρωση του Δημητράκη."-
Read more...

ΕΤΣΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΥΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!!!!!



Αντρικές και γυναικείες ορμόνες !!!
Από μακροχρόνιες έρευνες των Ελλήνων ενδοκρινολόγων ανακαλύφθηκε ότι

πέρα από τις γνωστές ορμόνες, όπως είναι η οιστραδιόλη, η προγεστερόνη,
τεστοστερόνη κ.λ.π, υπάρχουν ακόμη κάποιες ορμόνες, που ανακαλύπτουμε δυστυχώς σταδιακά
στις γυναίκες και τους άνδρες.

Έχουμε λοιπόν:

Α . Γυναικείες Ορμόνες

Χοντοσεντερόνη
Βασική γυναικεία ορμόνη, χάρη στην οποία μια γυναίκα, που μπορεί να μην
ξέρει να πάει ούτε από την Ομόνοια στο Σύνταγμα, εντοπίζει με κλειστά μάτια
όλα τα υποκαταστήματα της αλυσίδας Hondos Center σε ακτίνα 150 ναυτικών
μιλίων.

Φερτηκαρταρεκαργιόλη
Ορμόνη, που εκκρίνεται ιδιαίτερα κάθε Σάββατο πρωί, και διεγείρει την
γυναίκα έτσι ώστε να αποσπάσει την πιστωτική κάρτα του άντρα, αφού η δική
της έχει καταστραφεί από την χοντοσεντερόνη.

Ευρωχλωρίνη
Με την έκκριση αυτής της ορμόνης η γυναίκα αφήνει την πιστωτική κάρτα και
στρέφεται στα μετρητά του άντρα, τα οποία και "καθαρίζει" σε χρόνο ρεκόρ.
Εφόσον συνδυαστεί με τις δύο προηγούμενες, ασ'τα να πάνε.

Τηλεφωνίνη
Ορμόνη, που δίνει στη γυναίκα την ικανότητα να μπορεί να μιλά στο τηλέφωνο
για πολλές ώρες χωρίς να χρειάζεται τροφή και νερό.
Εκκρίνεται καθημερινά σε σταθερή ποσότητα, αλλά παρατηρείται υπερέκκριση
όταν η φερτηκάρταρεκαριόλη και η ευρωχλωρίνη δεν έχουν αποτέλεσμα.

Νυφουλίνη
Πρόκειται για ορμόνη της οποίας η έκκριση αυξάνεται γεωμετρικά με τα χρόνια
και η οποία δημιουργεί στη γυναίκα την ακατανίκητη ανάγκη να ντυθεί
νυφούλα.
Εξαιρετικά επικίνδυνη για τους άντρες, αφού μπορεί να τους οδηγήσει ακόμη
και στον αιφνίδιο γάμο.

Πονοκεφαλίνη
Πρόκειται για ορμόνη που εκκρίνεται κυρίως όταν η γυναίκα βρίσκεται σε
ύπτια θέση (=ξαπλωμένη). Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτή η ορμόνη δεν
προκαλεί πονοκέφαλο στην γυναίκα αλλά οίδημα (=πρήξιμο) στα γεννητικά όργανα των
ανδρών. Η γυναίκα επικαλείται δήθεν πονοκέφαλο για να αποφύγει άλλες
δραστηριότητες. Πιστεύεται ότι συσχετίζεται με τη νυφουλίνη στις μικρές και
την φερτηκάρταρεκαργιόλη στις μεγαλύτερες ηλικίες. Πάντοτε όμως συνδυάζεται με την μουρμουρόνη.

Μουρμουρόνη
Βασική γυναικεία ορμόνη, αφού εκκρίνεται από όλες τις γυναίκες και σε όλες
τις ηλικίες. Διακρίνεται στη γενικομουρμουρόνη (η γυναίκα μουρμουρίζει
γενικά οποιαδήποτε ώρα της ημέρας) και στη κρεβατομουρμουρόνη (εκκρίνεται
πριν τον ύπνο και προκαλεί βασανιστική κρεβατομουρμούρα). Σε συνδυασμό με
την τηλεφωνίνη προκαλεί μουρμούρα από τηλεφώνου (γνωστή και ως
τηλεγκρίνια).
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αν βρεθεί τρόπος περιορισμού της μουρμουρόνης,
ο μέσος όρος ζωής των ανδρών θα αυξηθεί άμεσα κατά 15-20 χρόνια.


Β. Ανδρικές Ορμόνες

Βοδινόλη
Τυπική αντρική ορμόνη. Εκκρίνεται μονίμως και έχει ως αποτέλεσμα ο άντρας
να τρώει σαν βόδι ανεξάρτητα αν βρίσκεται σπίτι του, σε ταβέρνα ή στο Vardis
και με γυναικεία συντροφιά. Παρότι τα βόδια είναι χορτοφάγα, η βοδινόλη
ανοίγει την όρεξη για κάθε είδους ψητά, για ψαρομεζέδες, για σάλτσες και
λαδομπούκια. Δεν έχει επιπτώσεις στις πράσινες σαλάτες και στα ραδίκια.

Μπεκρουλίνη (ή κουνουπιδόλη ή χωματόλη ή αυγουλίνη ή λιωματίνη ή κοκκαλίνη)
Ορμόνη που εκκρίνεται οποαδήποτε ώρα του 24ώρου, αρκεί να υπάρχει η σωστή
παρέα. Δημιουργεί τάση προς το μπεκρούλιασμα και συνήθως ακολουθεί χρονικά
την βοδινόλη. Συχνές επιπτώσεις είναι ο ύπνος με ρούχα, παπούτσια και
ανοιχτά τα φώτα, σπάσιμο καθρέφτη με το κεφάλι κλπ. Αν συνδυαστεί με
ατυχία, μπορεί να οδηγήσει σε ξύπνημα δίπλα σε γκόμενα-κουασιμόδο. Η ακατάσχετη
έκκριση της μπεκρουλίνης οδηγεί τον άντρα σε σίγουρη καραγκιοζοποίηση.

Ποδοσφαιρίνη
Πανίσχυρη αντρική ορμόνη. Εκκρίνεται τα βράδια του Champions League,
Mundial καθώς και τις Κυριακές. Συνηθισμένο αποτέλεσμα είναι η απώλεια συνείδησης
και η πλήρης αδιαφορία για οτιδήποτε συμβαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου.
Συνοδεύεται από εκφράσεις όπως "γκ.... οοόχι ρε πο*στη", "πουτ*να μπάλα",
"πουλημένο κοράκι", "πάρτε το γκολάκι και μόκο", "γαμώ τον άξονα της Γης"
κ.ά. Στις γυναίκες προκαλεί αντίστοιχη αύξηση της μουρμουρόνης.

Διπλανόλη
Αυτή η ορμόνη εκκρίνεται σε όλους τους άντρες και πιο πολύ σε αυτούς με
μόνιμη σχέση. Έχει ως αποτέλεσμα να γουστάρει περισσότερο κάποια άλλη
γυναίκα από αυτή που έχει, όπως εκείνη στο διπλανό γραφείο, στο διπλανό
διαμέρισμα, στην διπλανή ομπρέλα της παραλίας, στο διπλανό αμάξι στο δρόμο,
την κολλητή της φίλης του ή την αδελφή της κλπ. Αυτό συμβαίνει ακόμη και αν
η δική του είναι αντικειμενικά πιο ωραία από τις άλλες. Δεν υπάρχει τρόπος
καταστολής αυτής της ορμόνης.

Μο*νοδουλίνη
Πρόκειται για ορμόνη που υπάρχει σε πολλούς άντρες και επιφέρει την πλήρη
και άνευ όρων υποδούλωσή του σε κάποια γυναίκα. Η δράση της είναι ύπουλη
γιατί ποτέ ο ασθενής δεν έχει επίγνωση της καταστάσεώς του αντίθετα
πιστεύει ότι ελέγχει πλήρως τη γυναίκα. Τυπικές ενδείξεις είναι η
απομάκρυνση από παλιούς φίλους, η αποχή από αγαπημένες συνήθειες και
δραστηριότητες, καθώς και άλλες πιο περίπλοκες. Η ύπαρξη της μο*νοδουλίνης
μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνο με την βοήθεια τρίτων, κυρίως φίλων αλλά
σπάνια αντιμετωπίζεται.

Καληνυχτίνη
Πρόκειται για ειδική περίπτωση ορμόνης που συναντάται σε ορισμένους άντρες.
Συνέπεια αυτής είναι ο άντρας να γυροφέρνει κάποια γυναίκα αλλά ποτέ να μην
προχωράει παραπάνω. Αρκείται στο να τη συνοδεύει έξω και να την γυρνάει το
βράδυ σπίτι, γι'αυτό και λέγεται "καληνύχτας".
Κάποια στιγμή η καληνυχτίνη αντικαθίσταται από τη μουνοδουλίνη.

Μπακουρόλη
Άλλη εξειδικευμένη ορμόνη. Χτυπά ορισμένους άντρες και έχει ως αποτέλεσμα
να βλέπουν "πεϊνιρλί" μόνο στα everest , στο filmnet και στο sirocco. Συνήθως
οι ασθενείς αυτοί πάνε πολλοί μαζί, τουλάχιστον τρεις, και το καλό τους χέρι
είναι πολύ πιο δυνατό από το άλλο. Το τέλος της μπακουρόλης έρχεται χάρη
στη νυμφουλίνη.

Φιγουρατζίνη
Πρόκειται για συνηθισμένη ορμόνη, η επίδραση της οποίας εχει ως αποτέλεσμα
ο άντρας θύμα να επιδεικνύει ό,τι νομίζει πως ζηλεύουν οι άλλοι σε αυτόν.
Συγκεκριμένα: Αν πρόκειται για την ωραία φίλη του:
Πάει στο κλαμπ, γυρνάει το κεφάλι του σαν περισκόπιο και κοιτάζει να δει αν
την κοιτάζουν. Τότε καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι, κάνει high five με τον
"κολλητό" μπάρμαν με την αλογοουρά και παραγγέλνει.
Αν πρόκειται για αυτοκίνητο: Του βάζει φιμέ ζελατίνα στα τζάμια, μαύρα πίσω
φώτα, ψεύτικη extra εξάτμιση, τιμόνι momo, δικτυωτά προσκέφαλα, stereo με
subwoofer, πετσετάκι Dewars στο ταμπλό κλπ. Μετά παίρνει σβάρνα τις
καφετέριες από το Μικρολίμανο μέχρι τη Νέα Ερυθραία παίζοντας με 120db
σκυλοπόπ, κλαψομούνικα ζεϊμπέκικα και όλα τα σουξέ του Village 88.
Εδώ πρέπει να τονίσουμε το παράδοξο ότι η φιγουρατζίνη ενισχύει και
αποδυναμώνει συγχρόνως την θεωρία του Δαρβίνου. Την ενισχύει γιατί οι
φιγουρατζήδες αποτελούν τον χαμένο εξελικτικό κρίκο ανάμεσα στον πίθηκο και
τον άνθρωπο. Την αποδυναμώνει γιατί αποδεικνύει ότι διαδικασία της Φυσικής
Επιλογής δεν είναι αρκετή για να απαλλάξει την Φύση από εντελώς άχρηστα και
χωρίς λόγο υπαρξης όντα, όπως οι φιγουρατζήδες.

Read more...