Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ο Γ. Βουλγαράκης απαντά, μέσω του Press-gr, στον Π. Γερουλάνο...


-Το Κέντρο Χορού συνεστήθη λίγο πριν μετακινηθώ από το υπουργείο Πολιτισμού...
-Λιάπης και Σαμαράς γνωρίζουν καλύτερα τι συνέβη στην πορεία...

Aπό τον Γιώργο Α. Βουλγαράκη

Προς το Press-Gr
Ο κ. Παπαγιώτης παρασυρόμενος προφανώς απ το κλίμα των ήμερων και υπερβολική βιασύνη, αναφέρεται σε "Σπάταλες και κακοδιαχείριση στο Υπ. Πολιτισμού" επί των ημερών της δικής Υπουργίας στηριζόμενος προφανώς στο κλείσιμο του ΕΚΕΘΕΧ (Εθνικό Κέντρο Χορού και Θεάτρου) που εξήγγειλε ο κ. Γερουλανος και το οποίο είχε συσταθεί από μένα.
Η αλήθεια είναι ότι το κέντρο αυτό συνεστήθη για να αποφευχθεί η αυθαιρεσία του εκάστοτε Υπουργού -όπου ως τότε μόνος αυτός, χωρίς κανένα έλεγχο, αποφάσιζε τι θα επιχορηγηθεί και πόσο θα επιχορηγηθεί.
Το καθήκον αυτό αναλάμβαναν πλέον με τον ιδρυτικό νόμο του ΕΚΕΘΕΧ οι ίδιοι οι άνθρωποι του Θεάτρου- γι αυτό και έγινε θερμά αποδεκτό από το χώρο, ενώ για πρώτη φορά έδινε στέγη και στο Χορό που ως τότε ήταν εκτός κάθε προγραμματισμού.
Το Κέντρο συνεστήθη το 2007 ενώ μετά από λίγους μήνες έγιναν εθνικές εκλογές και ορίστηκα Υπουργός Ναυτιλίας.
Ενώ λοιπόν το ίδρυσα, δεν είχα καμία γνώση και προφανώς ευθύνη για την μετέπειτα πορεία του .
Μετά από μένα υπήρξαν άλλοι δυο Υπουργοί απ τη ΝΔ ( Μ. Λιαπης και Α. Σαμαρας) οι οποίοι και προφανώς...

γνωρίζουν καλύτερα ο καθένας για την περίοδο της Υπουργίας του.
Να σημειώσω με την ευκαιρία, ότι την περίοδο που ήμουν Υπουργός, έγινε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια να μπει μια τάξη στα Οικονομικά του Υπουργείου αφού ψηφίστηκε ο νομός για της πολιτιστικές χορηγίες, ενεργοποιήθηκε το Κεντρικό Συμβούλιο Μουσείων που κατέγραψε για πρώτη φορά τα το σύνολο των μουσείων της χωράς και τις συλλογές και αξιοποιήθηκαν τα εκθετήρια.
Πέραν αυτού, θυμίζω ότι με αφορμή το ατυχές περιστατικό του κ. Ζαχόπουλου, έγινε πλήρης έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης της περιόδου εκείνης τα αποτελέσματα της οποίας είναι γνωστό ότι υπήρξαν αψογα.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, ειμαι βεβαιος οτι θα δημοσιοποιηθεί η απαντηση μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: