Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Σηφουνάκης κατά Βγενόπουλου στη Δικαιοσύνη



troktiko
Ο υφυπουργός Μεταφορών, αναφερόμενος στη Βουλή στις αιτιάσεις του επιχειρηματία για την υπόθεση του δάσους της Σάμου σε τηλεοπτικές εκπομπές, προανήγγειλε την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, προκειμένου, όπως είπε, να προστατεύσει το πρόσωπο και την τιμή του...


"Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία έγινε αποδέκτης σχεδιασμένων παρεμβάσεων του κ. Βγενόπουλου, μέσω της εκπομπής «Νέοι Φάκελοι» του κ. Παπαχελά που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ την 19.04.2010, αλλά και μέσω των τηλεοπτικών εκπομπών «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος» του κ. Τριανταφυλλόπουλου, που προβλήθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER την 22.04.2010 και 26.04.2010 αντίστοιχα" τόνισε ο κ. Σηφουνάκης και πρόσθεσε: "Η πολιτική παρέμβαση του κ. Βγενόπουλου, ως τοποθέτηση ενός ενεργού κατά τη δήλωσή του πολίτη, που θεωρεί ότι ο μη ασχολούμενος με τα κοινά είναι αχρείος, προφανώς είναι δικαίωμά του, αλλά υποχρέωσή του είναι να τηρεί τους ηθικούς και νομικούς κανόνες της Δημοκρατίας μας".

Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι ο κ. Βγενόπουλος αποσιώπησε σκοπίμως τη γνωστή σε αυτόν αλήθεια για το θέμα της δωρεάς από την εταιρία του προς τον Δήμο Πυθαγόρειου Σάμου, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του έτους 2000. την οποία εμφάνισε ως δωρεά στον ίδιο ή στο Υπουργείο Αιγαίου και ότι διερωτήθηκε «πού πήγε το δάσος», «πού πήγαν τα λεφτά», λέγοντας ότι ο υφυπουργός "κάτι του χρωστάει".

"Ο κ. Βγενόπουλος δεν ενεχείρησε ποτέ στο τ. Υπουργείο Αιγαίου και σε εμένα 50 εκ. δραχμές (146.000 ευρώ). Ο κ. Βγενόπουλος γνωρίζει ότι τα χρήματα κατατέθηκαν από την εταιρία του στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με αποκλειστικό αποδέκτη το Δήμο Πυθαγόρειου Σάμου, ο οποίος και τα διαχειρίστηκε αρμοδίως. Εκείνος που χρωστάει εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία είναι ο κ. Βγενόπουλος, που για πολλοστή φορά προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια, όπως επιχειρεί να το πράξει και με άλλες υποθέσεις συμφερόντων του, εξαπολύοντας κατά βούληση σχεδιασμένες με όλες τις επικοινωνιακές τεχνικές επιθέσεις κατά πάντων" υπογράμμισε ο κ. Σηφουνάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: