Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΝΔ: Το ΔΝΤ κατέστη μονόδρομος από τον πρωθυπουργό

nooz.gr
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τοποθετηθεί με υπεύθυνο τρόπο, αφού πρώτα δημοσιοποιήσει τις θέσεις της η κυβέρνηση, δήλωσε για το ζήτημα των μέτρων που θα απαιτηθούν για το μηχανισμό στήριξης της χώρας.

"Όποιος σπεύδει να προκαταλάβει τη θέση της ΝΔ διακινδυνεύει προβλέψεις",ανέφερε, ενώ σε άλλο σημείο της ενημέρωσης, επεσήμανε πως δεν υπάρχει ούτε ως επιλογή η αναδιάρθρωση του χρέους και δεν δικαιολογείται η καλλιέργεια σύγχυσης, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει ανησυχία στον κόσμο.

Σε ερώτηση ποιες είναι η κόκκινες γραμμές για τη ΝΔ, απάντησε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως κριτήριο και πυξίδα το πραγματικό συμφέρον του τόπου και σε άλλο σημείο της ενημέρωσης σημείωσε πως πρέπει να αποφύγουμε να βυθιστεί η χώρα σε ύφεση ή σε στασιμοπληθωρισμό "με καταστρεπτικές επιπτώσεις στην οικονομίας μας".

Ο Π. Παναγιωτόπουλος δήλωσε επίσης πως δεν ήταν μονόδρομος το ΔΝΤ για την Ελλάδα, αλλά το κατέστησε μονόδρομο ο πρωθυπουργός "εξαιτίας των λαθών και παραλείψεών του" ενώ απάντησε πως δεν έχει κάτι να πει για το ενδεχόμενο να ενημέρωσης του κ. Α, Σαμαρά από τον κ. Γ. Α. Παπανδρέου πριν την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις απάντησε οτι η ΝΔ πρώτη καταδίκασε ορισμένες διαμαρτυρίες, όπως εκείνες που συνδικαλιστές κατέβασαν ρολά σε κεντρικά ξενοδοχεία και καταστήματα. "Δεν μπορούμε να τινάζουμε την οικονομία και τον τουρισμό στον αέρα, παρά τα όποια δίκαια αιτήματα. Όλα αυτά είναι απαράδεκτα και ζημιώνουν τον τόπο",τόνισε.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε επίσης ότι το κόμμα θεωρεί επιτακτική την ανάγκη να συζητηθεί το θέμα των διεθνών οίκων αξιολόγησης σε όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΕ.

"Δεν μπορεί η ΕΕ να εμφανίζεται ανοχύρωτη θεσμικά απέναντι στην αξιολόγηση τέτοιων οίκων, που ουδείς γνωρίζει πότε αξιολογούν με βάση αντικειμενικά και σωστά κριτήρια και πότε υπεισέρχονται στις αξιολογήσεις τους και άλλου είδους σκοπιμότητες",τόνισε, αναφέροντας πως πρέπει να υπάρξει εποπτικό όργανο της ΕΕ για τους οίκους αυτούς.

Για διαγραφή Παυλίδη

"Δεν έχω να σας πω τίποτα. Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο", απάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος κληθείς να απαντήσει σε όσα είπε σε δημόσιες δηλώσεις του ο διαγραφείς από το κόμμα, πρώην υπουργός, Α. Παυλίδης. "Για το θέμα Παυλίδη δεν έχω να πω τίποτα",είπε.

"Τι είναι αυτά που λέτε; Ήταν αρχηγός 13 χρόνια και πρωθυπουργός 5,5. Ούτε ως ερώτηση δεν μπορεί να γίνει δεκτός τέτοιος υπαινιγμός", απάντησε σε ερώτηση αν πρόκειται να διαγραφεί ο Κώστας Καραμανλής.

Σε άλλη ερώτηση αν θα δοθεί χρίσμα στον Νικήτα Κακλαμάνη για την Αθήνα, απάντησε πως "όταν θα έχω κάτι για τα αυτοδιοικητικά θα σας το πω".

Δεν υπάρχουν σχόλια: