Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Συνάντηση Παναγόπουλου με την "τρόικα"

nooz.g
Συνάντηση με τους εκπροσώπους της "τρόικας" είχε την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος. Ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι ΔΝΤ - Κομισιόν - Επιτροπής δεν αποκάλυψαν τις προθέσεις τους, ωστόσο όπως είπε, ο ίδιος υπογράμμισε την ευθύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας, καθώς "γνώριζε εδώ και 2-3 χρόνια τα πάντα. Γνώριζε την παραποίηση των στοιχείων και δεν έκανε τίποτα".

"Δήλωσα την πλήρη αντίθεση μου στα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα που φορτώνουν το βάρος της δημοσιονομικής εξυγίανσης στους ανθρώπους του μόχθου και την κατηγορηματική αντίθεση μου σε προτάσεις και μέτρα που θα πλήξουν τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, δηλαδή τους πλέον ανασφαλείς και κακοπληρωμένους εργαζόμενους" είπε ο κ. Παναγόπουλος.

"Ανέπτυξα αδιάσειστα και επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το κόστος εργασίας ( το οποίο μονίμως βρίσκεται στο στόχαστρο των νεοφιλελεύθερων κύκλων και πολιτικών ) δεν επηρεάζει την επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας. Κάθε ενέργεια περικοπών των μισθών ( 13ου και 14ου ) πέραν του ότι δε βοηθά στην ανταγωνιστικότητα, οδηγεί σε δραματική υστέρηση των δημοσίων εσόδων ( και άρα μη δημοσιονομική εξυγίανση ) καθώς και σε πλήρη αποδόμηση της κοινωνικής ασφάλισης καθώς και της στερεί έσοδα 4 δισ. ευρώ" πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: