Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Κέρδισε 3-0 σετ τον ΠΑΟ Κυπελλούχος στο βόλεϊ για 5η συνεχόμενη φορά ο Ολυμπιακός


Κυπελλούχος στο βόλεϊ για 5η συνεχόμενη φορά ο Ολυμπιακός
  (Φωτογραφία:  Intime )

Για 5η σερί χρονιά η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν στον τελικό του φάιναλ φορ του Αγρινίου με 3-0 σετ του Παναθηναϊκού και με το τρόπαιο αυτό ισοφάρισαν τις «πράσινες» στην κατακτήσεις (από 5 η καθεμία ομάδα).
Αγρίνιο

Το «τριφύλλι» έμεινε χωρίς τίτλο από το 2010, καθώς και το 2012, όταν ο τελικός ήταν υπόθεση των δύο «αιωνίων» αντιπάλων, ο Ολυμπιακός είχε πάρει το Κύπελλο.

Παράλληλα, η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη, απέδειξε ότι στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο και δικαιολογημένα θεωρείται το μεγάλο φαβορί και για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι «πράσινες» ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 5-1, αλλά με «όπλο» το μπλοκ οι «ερυθρόλευκες» πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 10-9. Από κει και πέρα δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα κι έφτασαν στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-21 και προηγήθηκαν με 1-0.

Η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο σετ, προηγήθηκε 3-0 και 6-2, αλλά ο Παναθηναϊκός με καλό σερβίς ισοφάρισε 6-6.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, όμως, ήταν εμφανής όσο προχωρούσε το ματς κι όπως συνέβη στο πρώτο σετ, έτσι και στο δεύτερο το πειραϊκό συγκρότημα άρχισε να παίρνει διαφορά στα μέσα του σετ κι έφτασε άνετα στο 2-0 (25-19).

Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός σε ρυθμό... ρελαντί έφτασε στο στόχο του. Οι παίκτριες του Ρούση με κακή ψυχολογία στο ξεκίνημα έδωσαν την ευκαιρία στις «ερυθρόλευκες» να πάρουν μεγάλη διαφορά (10-3) και 16-9 και παρά την προσπάθεια που κατέβαλλαν (μείωσαν σε 14-17) δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ολική ανατροπή.

Η ομάδα του Πειραιά έκανε το 20-15 και παρά τη μείωση του σκορ από τις «πράσινες» (20-21, 21-22 και 22-23) ήταν αυτή που πανηγύρισε με το 3-0.

Τα σετ: 
21-25, 19-25, 22-25

Ολυμπιακός (Νικολάκης):
 Γιώτα 10 (4/7 επ., 1 άσο, 5 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 3 (2/9 επ., 1 μπλοκ), Βέσοβιτς 8 (8/25 επ., 50% υπ. – 25% άριστες), Μπραμπόροβα 13 (9/19 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ, 57% υπ.-35% άριστες), Χριστοδούλου 7 (3/6 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Νέσοβιτς 11 (8/23 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Κονόμι –λ (60% υπ. -40% άριστες) / Λαμπρούση, Κοκκινάκη

Παναθηναϊκός (Ρούσης):
 Γκούζου 3 (1/2 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Καββαδία 8 (7/17 επ., 1 μπλοκ), Μερτέκη 8 (7/22 επ., 1 μπλοκ, 40% υπ. – 20% άριστες), Βίλκου 7 (4/15 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Τσίμα 17 (14/36 επ, 3 μπλοκ, 50% υπ. -33% άριστες), Πατσέκο 4 (3 ασοι, 1 μπλοκ), Ρόγκα –λ (39% υπ. – 30% άριστες), Χρήστου 1 (1/8 επ., 55% υπ.-45% άριστες), Παπαδοπούλου, Μεταξά 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ), Τσατσούρι




Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ανακοίνωση για την κατάργηση των πρότυπων σχολείων Κίνημα: Πρώτα να αξιολογήσει τις υπάρχουσες δομές και μετά να τις καταργήσει


Ανακοίνωση για την κατάργηση των Πρότυπων Σχολείων εξέδωσε ο Τομέας Παιδείας και Πολιτισμού του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Με κείμενό τους καλούν το υπουργείο Παιδείας πρώτα να εξετάσει τις υπάρχουσες δομές και κατόπιν να τις καταργήσει.
kinima-dimokraton-sosialiston
Από τον Τομέα Παιδείας - Πολιτισμού του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, σχετικά με την κατάργηση των Πρότυπων Σχολείων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και δηλώσεις του αρμοδίου Υπουργού αναφέρονται στην αλλαγή του παρόντος νομοθετικού πλαισίου (ν. 3966/2011) στην Παιδεία και σε αλλαγές του θεσμού των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων, τα οποία πρόκειται να καταργηθούν, χωρίς να έχουν αξιολογηθεί, ενώ το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει τη δυνατότητα αυτόνομης απόφασης από τα ίδια τα σχολεία.
Μολονότι ο Υπουργός επισημαίνει, ότι θα αξιολογηθεί η ως τώρα λειτουργία των σχολείων αυτών, το πολυνομοσχέδιο για την Εκπαίδευση που πρόκειται να κατατεθεί εντός των ημερών, προφανώς καθιστά αδύνατη την αξιολόγηση που επικαλείται ο κ. Υπουργός.
Επομένως, ή το Υπουργείο έχει προαποφασίσει ότι η αξιολόγηση θα είναι αρνητική ή σκοπεύει να αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο κάθε λίγους μήνες, εφόσον κριθούν θετικά.
Παράλληλα, προαναγγέλλεται ότι, πέντε «ιστορικά» Πρότυπα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για το ποια, τελικώς, σχολεία θα επιλεγούν, αλλά κυρίως, ποια είναι τα κριτήρια της «ιστορικότητας».
Το υπουργείο Παιδείας οφείλει πρώτα να αξιολογήσει τις υπάρχουσες δομές και μετά να τις καταργήσει, πολλώ δε μάλλον όταν στα σχολεία αυτά έχουν εφαρμοσθεί νέες καινοτόμες παιδαγωγικές αρχές και εκπαιδευτικές προτάσεις.
Συγκυριακές και αποσπασματικές επιλογές δεν μπορούν να έχουν θέση στον χώρο της παιδείας, ο οποίος δεν μπορεί να μετατρέπεται σε πεδίο εφαρμογής ιδεοληψιών και προκαταλήψεων.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Οι φούρνοι της ντροπής: Γνωστή αλυσίδα λειτουργούσε ως βιτρίνα κυκλώματος σωματεμπορίας


traff
Βούλευμα καταπέλτης του Συμβουλίου Εφετών “καίει” τους ιδιοκτήτες γνωστής αλυσίδας φούρνων που εκμεταλλεύονταν κορίτσια από την Ανατολική Ευρώπη. Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του τρόπου λειτουργίας του κυκλώματος.
Μετά από 7 χρόνια και πολλές αναβολές ξεκινά την Τρίτη η δίκη των ιδιοκτητών γνωστής αλυσίδας φούρνων, που λειτουργούσε ως βιτρίνα μεγάλου κυκλώματος σωματεμπορίας με θύματα γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη που εκδίδονταν χωρίς τη θέλησή τους στα νυχτερινά μαγαζιά που διατηρούσαν οι κατηγορούμενοι, προκειμένου να “ξεχρεώσουν” τη βίζα τους στην Ελλάδα.
Οι λεπτομέρειες της δράσης του κυκλώματος που φέρνει στο φως το Έθνος της Κυριακής είναι σοκαριστικές. Οι γυναίκες συντηρούνταν με κοκαΐνη για να μην αντιδρούν και κρατούνταν φυλακισμένες ως θύματα trafficking από τα μέλη της σπείρας των διακινητών τους.
Όπως αναφέρει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, τo Νοέμβριο του 2008, αστυνομικοί του τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με την Ιντερπόλ, πραγματοποίησαν την επιχείρηση με κωδική ονομασία “Λευκός Αρτος”, συλλαμβάνοντας 23 άτομα ως μέλη της σπείρας.
Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει σε πρώτο βαθμό την Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Παρόντες θα είναι ως μάρτυρες οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, όχι όμως και οι κοπέλες-θύματα του κυκλώματος, οι οποίες έχουν “εξαφανιστεί”.
Στο βούλευμα-καταπέλτη του Συμβουλίου Εφετών που δημοσιεύει η εφημερίδα περιγράφεται λεπτομερώς ο τρόπος λειτουργίας των στριπ σόου, της σωματεμπορίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που γινόταν από τους ιδιοκτήτες της αλυσίδας αρτοποιίας και τους συνεργάτες τους. Στους 23 κατηγορουμένους αποδίδονται οι κατηγορίες της συγκρότησης δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, “με σκοπό τη διάπραξη πλείστων κακουργημάτων και συγκεκριμένα την οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων”.
Η εισαγγελική εντολή
Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών είχε δώσει τότε εντολή να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων και των κατηγορουμένων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σε μια προσπάθεια προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Σήμερα, το περιθώριο δημοσιοποίησης των στοιχείων έχει λήξει και, ενώ έχουν περάσει επτά χρόνια, τίποτα δεν έχει τελεσιδικήσει. Ολοι -ακόμη και οι φερόμενοι ως εγκέφαλοι- κυκλοφορούν ελεύθεροι, συνεχίζοντας (και επεκτείνοντας) τις επιχειρήσεις άρτου, διατηρώντας ταυτόχρονα και τα στριπ σόου στην Αττική.
Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, οι εμπλεκόμενοι “συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση, με αδιαμφισβήτητο αρχηγό τον… (σ.σ.: αναφέρεται το όνομα του ιδιοκτήτη αλυσίδας φούρνων) και δεύτερο τη τάξει τον αδερφό του… με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση και με σκοπό τη διάπραξη πλείστων κακουργημάτων”.
Τις γυναίκες εντόπιζαν μέλη της οργάνωσης στις χώρες προέλευσής τους και η διακίνησή τους προς την Ελλάδα γινόταν μέσω “γραφείου ευρέσεως εργασίας” που συνεργαζόταν άμεσα με το κύκλωμα. Εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική και κοινωνική θέση των όμορφων κοριτσιών, τις ξεγελούσαν ότι θα έρθουν στην Ελλάδα για δουλειά. Αφού εξασφάλιζαν τη συναίνεσή τους, τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και τα εισιτήρια και οι γυναίκες έφταναν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
Εκεί, τις παραλάμβανε Μολδαβός υπήκοος και τις εγκαθιστούσε σε διαμερίσματα του κυκλώματος. Τις καλλονές νομιμοποιούσαν με την έκδοση πλαστών λιθουανικών διαβατηρίων, ενώ τις έβαζαν να καταθέσουν και αίτημα ασύλου. Την ίδια στιγμή, τα πραγματικά τους ταξιδιωτικά έγγραφα τα κρατούσαν οι ίδιοι, λέγοντας ότι για τις “εξυπηρετήσεις” αυτές οι κοπέλες τούς χρωστούσαν 30.000 ευρώ, τα οποία έπρεπε να ξεπληρώσουν.
Με χρήση βίας και απειλές σε βάρος τους, τα μέλη του κυκλώματος ωθούσαν τα θύματά τους στη χρήση κοκαΐνης, «τις εξανάγκαζαν να προβαίνουν σε ερωτικά ραντεβού και ασελγείς πράξεις με πελάτες των νυχτερινών τους κέντρων που διατηρούσε η οργάνωση στην περιοχή της Αττικής, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη, τα οποία στη συνέχεια νομιμοποιούσαν μέσω της αλυσίδας φούρνων. Προκειμένου να αποφεύγουν τους ελέγχους των διωκτικών αρχών, είχαν συστήσει την κυπριακών συμφερόντων offshore εταιρεία με έδρα τη Μ. Βόδα”, σημειώνεται στο βούλευμα.
Η περίπτωση της Μαρίας: Πώς κατάφερε να δραπετεύσει παρά τον εγκλεισμό, το ξύλο και τις απειλές και να πάει στην Αστυνομία
Οι γυναίκες-θύματα trafficking δεν επιτρεπόταν να συνάπτουν φιλίες και να κάνουν γνωριμίες με θαμώνες των δύο στριπ σόου μαγαζιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μίας κοπέλας από τη Ρωσία, της Μαρίας, η οποία περιέγραψε στις καταθέσεις της τη διαδικασία με την οποία έφτασε στην Ελλάδα και εξαναγκάστηκε σε πορνεία. Η κατάσταση χειροτέρευσε όμως όταν αποφάσισε να βγει για καφέ, χωρίς να έχει ενημερώσει τα “αφεντικά” της, με έναν υπάλληλο σε ένα από τα δύο νυχτερινά κέντρα.
Οταν το έμαθαν οι “επιστάτες” της, τη χτύπησαν και την απείλησαν ώστε να μη συμβεί ξανά, ενώ τον υπάλληλο τον ξυλοκόπησαν βάναυσα και στη συνέχεια τον απέλυσαν. Μετά το περιστατικό, τη Μαρία τη μετέφεραν σε διαμέρισμα της οδού Ηρακλείου, που ανήκε στην αρτοποιία, όπου την κρατούσαν κλειδωμένη, χωρίς κινητό και την άφηναν να βγει μόνο για να πάει στο στριπ σόου. Τελικά, η κοπέλα κατάφερε να αποδράσει και ζήτησε βοήθεια από τις Αρχές.
“Η μάρτυρας ανέφερε τα ονόματα των νεαρών γυναικών που είχαν αναγκαστεί με απειλές να εργάζονται στα καταστήματα έναντι αμοιβής, διευκρινίζοντας ότι το ποσό της ήταν ημερησίως 40 ευρώ, και ότι, ανάλογα με τα ποτά και τους ατομικούς χορούς, έπαιρνε επιπλέον χρήματα, αφού συμπλήρωνε τουλάχιστον 15 κάρτες (ποτού). Το ωράριο εργασίας της ήταν 11-6 τις καθημερινές και ως τις 8 τα Σαββατοκύριακα, έξι μέρες την εβδομάδα…
Για όλα έδινε εντολή ο ιδιοκτήτης της αρτοποιίας”, τονίζεται στο νομικό κείμενο.
Στο βούλευμα παρατίθενται και άλλες μαρτυρίες γυναικών που είχαν την ίδια μοίρα.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Εκτακτη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το νέο Μνημόνιο


voyli
Τη Βουλή θα ενημερώσει αύριο, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την διαπραγμάτευση που διεξάγεται με τους «Θεσμούς», όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε σήμερα από την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να διεξαχθεί αύριο στις 8 το βράδυ συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με βάση το άρθρο 142Α.
Επιθυμία του πρωθυπουργού είναι η ενημέρωση του σώματος για όσα θέματα έχει ανοίξει η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές, αλλά και η πραγματοποίηση σχετικής συζήτησης με την αντιπολίτευση.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Πρωτομαγιά εκπέμπει η ΕΡΤ – Θα πληρώνουμε όλοι (υποχρεωτικά) 3 ευρώ τον μήνα


ert_2
Την πρωτομαγιά θα εκπέμψει τελικά η ΕΡΤ στην κατεύθυνση αυτή κινούνται οι οδηγίες που έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
Κάποια κυβερνητικά στελέχη επέμειναν να εκπέμψει η ΕΡΤ τον Ιούνιο και μάλιστα την ίδια μέρα που έπεσε το μαύρο.
Ο Νίκος Παππάς απέρριψε αυτή την πρόταση γιατί δεν επιθυμεί να υπάρξουν συνειρμοί που θα δίνουν λάθος μήνυμα στην κοινωνία.
 Και για να μην το ξεχάσω. Το “άνοιγμα” της ΕΡΤ θα το πληρώσουμε όλοι εμείς οι καταναλωτές ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, ο οποίος θα χρεώνεται με 3 ευρώ επιπλέον τον μήνα.
http://lykavitos.gr/

Read more...

WS Journal: Η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε τους δανειστές για πώληση του ΟΛΠ


olp-dragasakis-dritsas-735x400
Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει να αυξήσει τα έσοδά της κατά 500 εκατομμύρια ευρώ και ο κύριος πόρος των χρημάτων θα προέλθουν από την πώληση του ΟΛΠ.
Αυτό σημειώνει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες αξιωματούχοι στην ενημέρωση που παρέχουν στα τεχνικά κλιμάκια των «θεσμών», τους τονίζουν πως τα έσοδα της χώρας θα αυξηθούν κατά 500 εκατομμύρια ευρώ, καθώς έχει αποφασιστεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Το σχέδιο της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού υπήρξε αμφιλεγόμενο, καθώς οι πολιτικοί της νέας κυβέρνησης είχαν εκφραστεί δημοσίως με αντιφατικά μηνύματα σχετικά με το αν θα προχωρήσει η υπόθεση ή όχι. Ιδιωτικά, όμως, ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε πως τελικά προκρίθηκε η λύση να προχωρήσει».
Παράλληλα, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για την πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που εκτός του ΟΛΠ, βρίσκονται και αυτά στη λίστα μεταρρυθμίσεων που έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση προς το Brussels Group.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Δημιουργία κοινής στρατιωτικής δύναμης κατά της τρομοκρατίας αποφάσισε ο Αραβικός Σύνδεσμος


araves
Στη συγκρότηση κοινής στρατιωτικής δύναμης συμφώνησαν οι ηγέτες των κρατών μελών του Αραβικού Συνδέσμου, κατά τη διάρκεια της ετήσιας Συνόδου που πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο.
Σκοπός της να πολεμήσει «τις τρομοκρατικές οργανώσεις» όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι. Οι ίδιοι έδωσαν διορία ενός μήνα προκειμένου να οριστεί η σύνθεση της δύναμης αυτής, οι τρόποι και τα μέσα δράσης της και να διευκρινιστούν οι στόχοι της.
Οι 21 αρχηγοί κρατών και μοναρχιών που ήταν παρόντες ή εκπροσωπούνταν εκ των 22 κρατών μελών του Αραβικού Συνδέσμου (περιλαμβανομένου του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς) συμφώνησαν επί μιας πρότασης ψηφίσματος που είχε παρουσιάσει η Αίγυπτος, εδώ και πολλούς μήνες, με την οποία προτεινόταν η συγκρότηση μιας τέτοιας κοινής δύναμης. Η έδρα της Συρίας παραμένει κενή.
Ο Αραβικός Σύνδεσμος επισήμανε επανειλημμένα την «επιτακτική ανάγκη» της συγκρότησης μιας τέτοιας δύναμης προκειμένου «να πολεμήσει εναντίον των τρομοκρατών» στην πρώτη γραμμή των οποίων βρίσκεται η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Η ανακοίνωση αυτή για τη συγκρότηση της ενιαίας στρατιωτικής δύναμης πραγματοποιείται σε μια χρονική στιγμή όπου δεκάδες αραβικές χώρες των οποίων ηγείται η Σαουδική Αραβία συμμετέχουν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην Υεμένη από την Πέμπτη στοχοθετώντας θέσεις των σιιτών ανταρτών Χούτι, συμμάχων του Ιράν, που έχουν καταλάβει ένα μεγάλο τμήμα της χώρας και έχουν εκδιώξει τις εκλεγμένες αρχές.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Der Spiegel: Η Ελλάδα ζητάει βοήθεια από τη Ρωσία...

«Η Ελλάδα θα ζητήσει από τη Ρωσία να βοηθήσει την πάσχουσα οικονομία της», αναφέρει δημοσίευμα που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική σελίδα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

Tο...
δημοσίευμα επικαλείται πληροφορίες βάσει των οποίων «η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προτίθεται να ζητήσει τη μείωση των τιμών φυσικού αερίου για τα ελληνικά νοικοκυριά. 

Επιπλέον, θα επιδιώξει να εξαιρεθούν ελληνικά προϊόντα, όπως τα φρέσκα φρούτα, από την απαγόρευση που ισχύει από το καλοκαίρι στις εισαγωγές αγαθών από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ο Έλληνας Υπουργός Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, θα υποβάλουν το σχετικό αίτημα τη Δευτέρα στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής τους στη Μόσχα»...

Read more...

Τι φοβάται ο Σαμαράς;..


Ανέβαλε το ταξίδι στις Σκουριές και ετοιμάζεται… 

Έντονος είναι ο προβληματισμός του Αντώνη Σαμαρά για τις εξελίξεις τόσο στα εσωκομματικά, όσο και στο κομμάτι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Μετά την...
ανακοίνωση της κυβέρνησης για την έκτακτη συνεδρίαση στη Βουλή, ανέβαλε μάλιστα και την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα επίσκεψή του στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ωστόσο τα μαύρα σύννεφα – για τον ίδιο - πάνω από την Συγγρού έχουν από καιρό πυκνώσει και η ανησυχία του είναι έκδηλη.

Γνωρίζει εξάλλου, πως η πλειοψηφία των βουλευτών δεν είναι ικανοποιημένη από τις κινήσεις του και η φήμη περί 27 υπογραφών για την αποπομπή του, τον έχουν φέρει σε σημείο άμυνας…

Read more...

H νέα λίστα...


H νέα λίστα
-Πάνω ΦΠΑ στα κοσμικά νησιά και προϊόντα πολυτελείας
- Αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές έως 50%
- Νέος ΕΝΦΙΑ με τα ίδια έσοδα και μικρές εξαιρέσεις στα χαμηλά εισοδήματα...
FAT TAX δηλαδή «φόρος λίπους» στα λιπαρά προϊόντα αλλά και στα τρόφιμα με ζάχαρη («όπως...
Αμερική»), διατήρηση ουσιαστικά του εισπρακτικού στόχου του ΕΝΦΙΑ με άλλο όνομα, αυξήσεις σε ΦΠΑ και φόρους κατανάλωσης, περαίωση για τις λίστες εμβασμάτων, Λαγκάρντ, αλλά και έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και άδειες ηλεκτρονικού τζόγου περιλαμβάνονται στη λίστα των μέτρων Βαρουφάκη που στάλθηκε στο Brussels Group, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μία συμφωνία στο Eurogroup που θα δίνει ανάσα στη χώρα.



Οι προτάσεις δεν είναι βέβαιο ότι καλύπτουν τις απαιτήσεις των δανειστών, οι οποίοι θα ζητήσουν προφανώς και πρόσθετα μέτρα άμεσης είσπραξης. Έτσι, εκτός της λίστας, θεωρείται ότι στο τραπέζι θα μπει και η έκτακτη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου, αλλά και επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται μεγάλα έργα με υπερ-εισπράξεις σε καθημερινή βάση ή και κάποιο άλλο οριζόντιο μέτρο που θα στοχεύει τους έχοντες και κατέχοντες.
Από την Παρασκευή η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα έχει ριχτεί στη μάχη της διαπραγμάτευσης μεταβαίνοντας στις Βρυξέλλες με μία λίστα 18 μέτρων. Η κυβέρνηση θέλει να πείσει τους δανειστές ότι με τα μέτρα αυτά μπορεί να εξασφαλίσει επιπλέον έσοδα 3,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα καλύψουν τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ για το 2015. 

Για να το επιτύχει επιστρατεύει ρηξικέλευθα αλλά και «παραδοσιακά» δοκιμασμένα μέτρα. Ποντάρει πολλά όμως και στην υπερ-είσπραξη εσόδων που υπολογίζει ότι είχε τον Μάρτιο -με τη ρύθμιση-εξπρές που τελείωσε την Παρασκευή- για να δείξει στους δανειστές ότι, παρόλο που εκείνοι έχουν κλείσει τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης, η κυβέρνηση έχει πετύχει να διατηρήσει σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα και άρα δεν μπορεί να ζητούν κάτι παραπάνω από την ίδια και τους Έλληνες πολίτες. Αντιθέτως, πρέπει και αυτοί να δώσουν κάτι προκειμένου η Ελλάδα να συνεχίζει να καλύπτει τις δανειακές υποχρεώσεις της.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται χρήματα για τις εσωτερικές της ανάγκες παρά μόνο για να αποπληρώνει τις δόσεις από τα δάνεια, λένε χαρακτηριστικά στο κυβερνητικό επιτελείο.
Από τα εισπρακτικά μέτρα που σβήνονται και γράφονται τις τελευταίες ώρες, στην τελική λίστα που συζητείται πλέον με τους «θεσμούς» στις Βρυξέλλες φαίνεται να παραμένουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Ένα λεπτό φόρος λίπους

1 Ένα λεπτό του ευρώ -τουλάχιστον- πρόσθετος φόρος στα προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη και λίπος (ή ακόμα και αλάτι). Θα υπολογίζεται μία μικρή επιβάρυνση σε προϊόντα όπως τα αναψυκτικά (που ήδη φορολογούνται με ΦΠΑ 23%) ή διάφορα ζωικά προϊόντα. Πρόκειται ουσιαστικά για τον «φόρο λίπους» στα ανθυγιεινά τρόφιμα που έχει εφαρμοστεί στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, αλλά αφορούν κυρίως υπερκαταναλωτικές κοινωνίες που επιλέγουν για λόγους υγείας να στρέψουν τους πολίτες σε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Το πρόβλημα όμως είναι ότι σε χώρες που βρίσκονται υπό καθεστώς κρίσης ο φτωχός πληθυσμός προτιμά τροφές με αυξημένη θερμιδική απόδοση για να καταπολεμήσει το αίσθημα της πείνας, ενώ δεν έχει εύκολα και την επιλογή ως καταναλωτής να αγοράζει light προϊόντα.

«Πρόστιμο» 10%-15% σε 50.000

2 Σημειώματα για όσους φιγουράρουν στις λίστες με εμβάσματα, Λαγκάρντ κ.λπ. να αποδεχθούν να πληρώσουν «πρόστιμο» 10%-15% επί των καταθέσεών τους για να μην ελεγχθούν από την Εφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο κλείδωσε μετά από συνάντηση που είχαν την Πέμπτη οι κύριοι Γιάνης Βαρουφάκης, Παναγιώτης Νικολούδης και Νάντια Βαλαβάνη. Εκεί συμφωνήθηκε ότι θα ενωθούν όλες οι λίστες με «ύποπτες» καταθέσεις και περίπου 50.000 ελεγχόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά έως 1 δισ. ευρώ φέτος, για να μην ελεγχθούν εξονυχιστικά για όλα τα φορολογικά αντικείμενα έως 15 χρόνια πίσω (ΦΜΑΠ, φόροι εισοδήματος, ΦΑΠ, ΚΒΣ κ.λπ.).

ΕΝΦΙΑ και το 2015

3 Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και το 2015, έστω και με άλλο όνομα. Στόχος είναι να εισπραχθούν και φέτος περίπου 2,5 δισ. ευρώ. Βέβαιες θεωρούνται πάντως κάποιες στοχευμένες αλλαγές για να πάρουν ανάσα οι πολύ μικροί ιδιοκτήτες. Για να μην ανοίξει τρύπα στα έσοδα, όμως, θα απαιτηθεί να αλλάξει το μείγμα των συντελεστών, με επιβάρυνση των μεγαλοϊδιοκτητών. Έτσι ο ανώτατος συντελεστής μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει το 2% τον χρόνο, ειδικά αν η είσπραξή του συνδυαστεί με τη μείωση των αντικειμενικών τιμών της Εφορίας τον Ιούνιο, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Νέες κλίμακες και 15.000 αφορολόγητο

4 Νέα κλίμακα φόρου εισοδήματος, μετά από εισήγηση της γενικής γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία φαίνεται πως παραμένει αμετακίνητη μετά και τη συνάντηση που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Προβλέπεται αύξηση του ανώτατου συντελεστή από 42% σε τουλάχιστον 45%- 50% (ή και παραπάνω αν προκύψει ανάγκη στη διαπραγμάτευση) και εισαγωγή νέων κλιμακίων. Το μάρμαρο θα πληρώσουν όμως και τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα, που θα ανεβαίνουν ευκολότερα από το ένα κλιμάκιο στο άλλο λόγω των μικρών διαφορών που αναμένεται να έχουν μεταξύ τους. Στον αντίποδα σχεδιάζεται γενναία αύξηση αφορολογήτου έως τα 15.000 ευρώ, που όμως δεν θα μειώσει την παρακράτηση φόρου που γίνεται ήδη σε μισθούς και συντάξεις, ενώ μπορεί να επεκταθεί σταδιακά σε βάθος διετίας.

ΦΠΑ 23% σε προϊόντα πολυτελείας

5 Αυξήσεις ΦΠΑ σε κάποια προϊόντα πολυτελείας, με μετάταξή τους από τον συντελεστή 13% στο 23%. Τα περιθώρια εισπράξεων είναι μικρά, αλλά η μεταρρύθμιση αυτή θεωρείται ότι μπορεί να αρέσει στους δανειστές.

Αύξηση ΦΠΑ στα νησιά

6 Αύξηση ΦΠΑ με κατάργηση των εκπτώσεων 30% που ισχύουν σε τουριστικά νησιά του Αιγαίου. Στόχοι είναι και πάλι η Μύκονος και η Σαντορίνη. Παρότι στην κυβέρνηση είχαν ανακαλύψει ότι υπάρχουν ακόμα και συνταγματικά κωλύματα, φαίνεται πως επικράτησε τελικώς η άποψη ότι το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει έως 300 εκατ. ευρώ επιπλέον τον χρόνο, χωρίς να θιχτούν ο τουρισμός ή οι πληθυσμοί ακριτικών νησιών της άγονης γραμμής. 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Read more...

Χρυσόγονος: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε διαπραγμάτευση και όχι ρήξη...


Χρυσόγονος: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε διαπραγμάτευση και όχι ρήξη
«Σκληρή διαπραγμάτευση υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν τις εκλογές. Δεν υποσχέθηκε ρήξη και έξοδο. Σκληρή διαπραγμάτευση γίνεται και...
τα πρώτα αποτελέσματα είναι απτά», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον "Real Fm 97.8".

Και πρόσθεσε, πως, στη παρούσα φάση θεωρεί ότι θα βρεθεί λύση, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν θα είναι η οριστική λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας...

Read more...

Βαλαβάνη: Ηλεκτρονικό "καταθεσιολόγιο"...



...για χτύπημα της φοροδιαφυγής...
Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με τη δημιουργία ηλεκτρονικού "καταθεσιολογίου" σε βάθος 15ετίας προαναγγέλλει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη με συνέντευξή της στην "Αυγή".

Η υπουργός τονίζει ότι...

με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα ελέγχου της φοροδοτικής ικανότητας όλων και σε συνδυασμό με τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα, την επέκταση των πληρωμών με κάρτες και τους ελέγχους των φοροεισπρακτικών μηχανισμών θα αντιμετωπιστεί αποφασιστικά το μεγάλο πρόβλημα της φοροδιαφυγής.

Διαβάστε το κείμενο της συνέντευξης:



Από τα λεγόμενα τεχνικά κλιμάκια εκφράστηκαν διαφωνίες για την ρύθμιση των 100 δόσεων παρότι βρισκόταν στην λίστα των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η κυβέρνηση στο Γιούρογκρουπ. Υπάρχει κάποιο θέμα με την εφαρμογή των ρυθμίσεων;


Η ρύθμιση «έως 100 δόσεις» έχει ψηφιστεί από την Βουλή και είναι πλέον νόμος του κράτους. Οι αντιδράσεις που εκφράστηκαν από τους θεσμούς, αφορούσαν ουσιαστικά στην απόρριψη της ιδέας φορολογικών ρυθμίσεων, αντιτάσσοντας ως νομοθετική αξία τη δημιουργία φορολογικής συνείδησης – κάτι απολύτως θεμιτό επίσης στον παρόντα χρόνο και προφανώς κατεύθυνση πρώτης ανάγκης π.χ. το 2000, όταν τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο ήταν 4,9% του ΑΕΠ. Όταν όμως τέλος 2014, μετά από πέντε χρόνια μνημονιακής λαίλαπας, τα χρέη προς το Δημόσιο – χωρίς τις οφειλές προς Ασφαλιστικά Ταμεία και τα «κόκκινα δάνεια» – φτάνουν περίπου το 40% του ΑΕΠ, είναι φανερό ότι μέτρα καλλιέργειας φορολογικής συνείδησης πρέπει να συνδυαστούν με ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, με ανάπτυξη και θέσεις δουλειάς. Και με ρυθμίσεις ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, όπως η παραπάνω, που έχει στόχο κατά προτεραιότητα την απελευθέρωση από τη «φυλακή» του χρέους όσο γίνεται περισσότερων από τα 3,5 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, «αιχμάλωτους» ενός χρέους μέχρι 3.000 ευρώ… Αλλά και οι «μεγάλοι» για πρώτη φορά να πληρώσουν. Διαφορετικά δεν έχουμε λόγο ύπαρξης ως Κυβέρνηση.


Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για έσοδα από την ρύθμιση των 100 δόσεων για φέτος και σε βάθος χρόνου; Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία  για την ρύθμιση εξπρές;


Δεν έχουμε ακόμη στα χέρια μας ασφαλή αποτελέσματα είσπραξης. Τα τελικά θα είναι διαθέσιμα Δευτέρα βράδυ. Περιορίζομαι να σας πω ότι τις πρώτες μέρες, για τις οποίες έχουμε εικόνα, σημειώθηκαν αποπληρωμές χρεών από τις δεκαετίες '80 και '90 – δηλ. από τα θεωρούμενα ως μη εισπράξιμα -, αλλά και «μερικές» πληρωμές οφειλών ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα είδος «εισαγωγής» στη ρύθμιση «έως 100 δόσεις», για την οποία επίσης δεν υπάρχουν ουσιαστικά προαπαιτούμενα για συμμετοχή. Ως προς τις Εφορίες - για όσους παραιτούνται από ένδικα μέσα ή έχουν πολύ παλιούς συμβεβαιωμένους πρόσθετους φόρους, που πρέπει να προσδιοριστούν -, η ρύθμιση βρίσκεται ήδη σε ισχύ. Ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα της, μέσω της οποίας προσδοκούμε ότι θα μπει η μεγάλη πλειοψηφία όσων συμμετάσχουν χωρίς οποιαδήποτε επαφή με ΔΟΥ, χρειάζεται τουλάχιστον 20 μέρες από την ψήφιση του νόμου για να κατασκευαστεί, άρα θ’ ανοίξει γύρω στο Πάσχα.


Διαβάστε ολόκληρη την συνεντευξη της κυρίας Βαλαβάνη, ΕΔΩ...


Read more...

Μαζεύουν υπογραφές, για να διώξουν Σαμαρά...



Μεγάλη κινητικότητα εντοπίζεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα μεταξύ των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ, τα οποία έχουν θέσει μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θέμα εκτάκτου συνεδρίου, αλλά και αλλαγής ηγεσίας. 
Η...
ένταση στις επαφές και στις κινήσεις των στελεχών αυτών προκλήθηκε, όπως λένε, λόγω της αδυναμίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή, να ακουστεί η φωνή της ΝΔ στην κοινωνία.

Επoμένως, σημείωνε στο newpost.gr, ένα από τα στελέχη με σημαίνοντα ρόλο στα εσωκομματικά της ΝΔ, η κατάσταση δεν μπορεί να παραμείνει έτσι. Δεν μπορεί να μην υπάρχει πολιτικός αντίλογος από την αξιωματική αντιπολίτευση που λειτουργεί φοβικά, πρόσθετε το ίδιο στέλεχος και αυτή τη στιγμή στο πολιτικό σύστημα να κυριαρχεί μόνο η πλευρά Τσίπρα.

Σε ανοικτή γραμμή βρίσκονται Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Δένδιας, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Γιώργος Βλάχος, Κώστας Τζαβάρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Κώστας Γκιουλέκας και άλλοι γαλάζιοι βουλευτές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ κάποιων κοινοβουλευτικών στελεχών της ΝΔ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Η συζήτηση που υπάρχει μεταξύ των στελεχών αυτών είναι με ποιον τρόπο θα εκφραστεί η αγωνία τους για την ενότητα και το μέλλον της παράταξης, καθώς εκτιμούν ότι είτε πετύχει το ελάχιστο της συμφωνίας η κυβέρνηση, είτε όχι, η ΝΔ έχει πρόβλημα σε κάθε περίπτωση, αφού μια στοιχειωδώς διαχειρίσιμη συμφωνία θα αχρηστεύσει το ρόλο της, ενώ σε περίπτωση αποτυχίας, οι πολίτες δεν τη θεωρούν ως την εναλλακτική λύση αυτή τη στιγμή, όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο στη συζήτηση αυτή δεν υπάρχει ακόμη κατάληξη, για το αν η έντονη κινητικότητα μεταφραστεί σε μια πολιτική πλατφόρμα που θα περιλαμβάνει τις θέσεις των στελεχών αυτών για το μέλλον της παράταξης, ή στη συλλογή των 27 υπογραφών που απατούνται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για την αμφισβήτηση της σημερινής ηγεσίας, αν και εκτιμούν ότι αν προχωρήσει μια τέτοια κίνηση οι υπογραφές θα είναι περισσότερες.

Την ίδια ώρα ο Αντώνης Σαμαράς που γνωρίζει τις προθέσεις αυτές,προγραμματίζει δικές του πρωτοβουλίες για να ακυρώσει τις κινήσεις αμφισβήτησής του. Η επικοινωνιακή αποτύπωση στο μυαλό των πολιτών, ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δικαιώθηκαν, καθώς θα έβγαζε τη χώρα από το μνημόνιο αν δεν γίνονταν εκλογές, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που την οδηγεί στη χρεοκοπία, είναι ο πρωταρχικός στόχος του.

Παράλληλα με άλλες κινήσεις, όπως με τον ορισμό περίπου 40 από τους 76 γαλάζιους βουλευτές σε κομματικές θέσεις, προσπαθεί αν διεμβολίσει τις ομάδες των κορυφαίων στελεχών που τον αμφισβητούν. Και από ότι φαίνεται πετυχαίνει το στόχο του καθώς δεν διαφαίνεται διάθεση αμφισβήτησης και μάλιστα σε αυτήν την κρίσιμη φάση όπου η κυβέρνηση ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί.

newpost.gr

Read more...

"Air Canada": 23 επιβάτες στο νοσοκομείο...


Παραλίγο νέα αεροπορική τραγωδία – 23 επιβάτες στο νοσοκομείο – ΦΩΤΟ
ΦΩΤΟ...
Η έντονη κακοκαιρία και η χιονόπτωση ανάγκασε τοαεροσκάφος της "Air Canada" να βγει εκτός διαδρόμου -κατά την διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Χάλιφαξ- και να συρθεί με το κάτω μέρος μέχρι...
που το σταμάτησε η τριβή.

Από την ανώμαλη προσγείωση, τα φτερά του αεροσκάφους καταστράφηκαν, ενώ οι επιβάτες, βίωσαν έναν εφιάλτη, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

23 από αυτούς, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφριά τραύματα.
Δείτε τις φωτογραφιες:

πηγη enikos.gr

Read more...

Εξω και ο Χρήστος Παππάς...


ΦΩΤΟ...
Μετά τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Γιάννη Λαγό, ο «υπαρχηγός της οργάνωσης», Χρήστος Παππάς, πέρασε σήμερα το πρωί το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού.
Εξερχόμενος των φυλακών, ανέφερε πως...
«η αλήθεια θα λάμψει, η Χρυσή Αυγή θα δικαιωθεί» .
Σημειώνεται πως στις 20 Μαρτίου είχαν αποφυλακιστεί, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, λόγω παρέλευσης 18μήνου τόσο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος όσο και ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός, που ήταν προφυλακισμένοι από τα τέλη του Σεπτεμβρίου 2013 κατηγορούμενοι για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Η δίκη για την υπόθεση του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής έχει προγραμματιστεί για τις 20 Απριλίου.



Read more...

Πέταξαν μολότοφ σε περιπολικά Επίθεση κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης


Επίθεση κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης
(Φωτό αρχείου)  

Αθήνα
Ομάδα περίπου 15 ατόμων έκανε το βράδυ του Σαββάτου (22:40) επίθεση με μολότοφ εξωτερικά του Αστυνομικού Τμήματος Δάφνης με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε τρία υπηρεσιακά οχήματα.

Κατά την επίθεση δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ από την ευρύτερη περιοχή προσήχθησαν 12 άτομα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ζητούν την αποφυλάκιση της μητέρας Τσάκαλου Στάση στις φυλακές Κορυδαλλού, κρατούμενοι αρνούνται να μπουν στα κελιά τους


Στάση στις φυλακές Κορυδαλλού, κρατούμενοι αρνούνται να μπουν στα κελιά τους
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Αγνωστος αριθμός κρατουμένων και από τις πέντε πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού αρνούνται να μπουν στα κελιά τους το βράδυ του Σαββάτου ζητώντας, με μηνυμά τους στο Indymedia, την αποφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου, Αθηνάς, και της συντρόφου τους ενός εκ των δύο.
Η Αθηνά Τσάκαλου είχε συλληφθεί πριν από 20 ημέρες και ήδη ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας έχει προτείνει την αποφυλάκισή της.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάσταση στις φυλακές είναι ελεγχόμενη και μέχρι στιγμής δεν έχει ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας.

Στην ανακοίνωσή τους οι κρατούμενοι που αρνούνται να μπουν στα κελιά τους αναφέρουν:

«Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, στο πρόσωπο της συγκεκριμένης μάνας βλέπουμε τη δίκη μας μάνα και στο πρόσωπο της συζύγου βλέπουμε τη δική μας σύζυγο. Από σήμερα Σάββατο 28/03 αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά μας το βράδυ και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Όσοι παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά θα τα βρουν μπροστά τους και το δίκιο θα είναι με το μέρος μας. Αν πάθει κάτι κάποιος απεργός πείνας, οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

» Εμείς οι κρατούμενοι των φυλακών Κορύδαλλου αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας μπροστά στον παραλογισμό και την αδικία που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας.
» Εδώ και σχεδόν ένα μήνα το δικαστικό συμβούλιο που εξετάζει την αποφυλάκιση μιας 60χρονης μάνας και της γυναίκας του συγκρατούμενού μας Γ. Τσάκαλου επιδεικτικά κωφεύει παίζοντας με τη ζωή και την υγεία των απεργών πείνας και την ίδια τακτική ακολουθεί και το Υπ. Δικαιοσύνης που παρατείνει την ψήφιση του νομοσχεδίου εξαντλώντας τους συγκρατούμενους απεργούς πείνας, τα αιτήματα των οποίων αφορούν όλους τους κρατούμενους και πρέπει να δικαιωθούν.
» Εδώ δεν τίθεται θέμα συμπαράστασης, εδώ το πρόβλημα είναι όλων των κρατουμένων που έχουν μια γυναίκα και μια μάνα να τους επισκέπτεται στη φυλακή.
» Είναι φασιστικό και ανέντιμο η αστυνομία και οι δικαστές να εκδικούνται τους συγγενείς των κρατουμένων επειδή έχουν πρόβλημα μαζί τους.
» Δε θα ανεχτούμε να πληρώνουν οι οικογένειες μας για τις δικές μας επιλογές. Αρκετά ταλαιπωρούνται με το πόνο τους.
» Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, στο πρόσωπο της συγκεκριμένης μάνας βλέπουμε τη δίκη μας μάνα και στο πρόσωπο της συζύγου βλέπουμε τη δική μας σύζυγο.
» Από σήμερα Σάββατο 28/03 αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά μας το βράδυ και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.
» Όσοι παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά θα τα βρουν μπροστά τους και το δίκιο θα είναι με το μέρος μας.
» Αν πάθει κάτι κάποιος απεργός πείνας οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.
» Ό,τι είναι να γίνει ας γίνει!
» Νίκη στον αγώνα όλων των παεργών πείνας. Αμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
» Οι κρατούμενοι από τη φυλακή Κορυδαλλού.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...