Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κροκοδείλια δάκρυα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την ΕΡΤ...


Όταν και οι δύο πρωτοστατούσαν για να βολέψουν τα «δικά» τους παιδιά...
Κροκοδείλια δάκρυα χύνουν οι δυο εταίροι της Κυβέρνησης Σαμαρά και συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με τις δηλώσεις τους για την απόφαση να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία της ΕΡΤ. Ειδικά όταν στο...
«πάρτι» – όπως χαρακτηριστικά κατήγγειλε ο υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, που εξελισσόταν τα τελευταία χρόνια στην ΕΡΤ, πρωτοστατούσαν, κυρίως επιβάλλοντας ή πιέζοντας για την τοποθέτηση ημετέρων στην πυραμίδα της διοίκησης.

Η στάση των βουλευτών και των δυο μικρότερων κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση κρίνεται τουλάχιστον προκλητική που στο όνομα του πολιτικού κόστους προσπαθούν τεχνηέντως να διαχωρίσουν την θέση τους για τα κακώς κείμενα στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και σε πολλές φορές εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας που πληρώνει για σκάνδαλα και ανομίες!

Τα δυο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, βλέποντας τα ποσοστά τους στο ναδίρ και δεδομένου ότι δεν θα τολμήσουν να ρίξουν την κυβέρνηση και να οδηγήσουν τη χώρα στην περιπέτεια των εκλογών, περιορίζονται σε καταγγελτικές – εκ του ασφαλούς δηλώσεις, που δεν κοστίζουν, ενώ ταυτόχρονα συσκοτίζουν την κατάσταση στα μάτια της κοινής γνώμης που αγνοεί το «πάρτι» στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα!...
http://www.enimerosi24.gr

Read more...

Λίστα Λαγκάρντ: Οι εξαδέλφες Παπακωνσταντίνου αρνούνται να καταθέσουν στην Προανακριτική



Οι δύο εξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών αρνήθηκαν να καταθέσουν στην Προανακριτική, επικαλούμενες ότι κατέθεσαν ως ύποπτες στους οικονομικούς εισαγγελείς
Την άρνησή τους να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της ''λίστας Λαγκάρντ'' γνωστοποίησαν, με γραπτές δηλώσεις τους, οι δύο ξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, καθώς όπως υποστηρίζουν, η εκ νέου κλήτευσή τους ''στηρίζεται σε εσφαλμένη προϋπόθεση''.
Στις δηλώσεις τους, τις οποίες υπογράφει ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους Γιώργος Στεφανάκης, οι δύο εξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών, επικαλούμενες και τον σχετικό νόμο, αιτιολογούν την απόφασή τους να μην προσέλθουν στην Προανακριτική, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά:
''Η νόμιμη άρνησή μου να καταθέσω δεν απορρέει από τον συγγενικό μου δεσμό με τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Απορρέει από το γεγονός ότι έχω κληθεί και καταθέσει κι εγώ ως ύποπτη από τους Οικονομικούς εισαγγελείς''.
Η Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, σε δύο πανομοιότυπες δηλώσεις, αφού εκφράζουν τον απόλυτο σεβασμό τους προς το Εθνικό Κοινοβούλιο και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες σημειώνουν ότι και ο πατέρας τους Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου ''διάνυσε ουσιαστικά τη ζωή του ως κοινοβουλευτικός άνδρας, υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές του κοινοβουλευτισμού, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές''.
''Εν τούτοις, από σειρά ατυχών συμπτώσεων, εμφανίζομαι ως ύποπτη τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι υποψίες είναι αβάσιμες. Για τις πράξεις αυτές έχω ήδη κληθεί και εξεταστεί ως ύποπτη, από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς.
Οι πράξεις επί των οποίων με καλείτε να εξετασθώ ως μάρτυρας εμπεριέχονται στις πράξεις για τις οποίες εξετάσθηκα. Η ελεύθερη εκτίμηση κάθε απάντησής μου δυνατόν, θεωρητικώς, να δώσει λαβή κατηγορίας εναντίον μου. Έτσι δικαιούμαι να μην απαντήσω στις ερωτήσεις σας'' καταλήγουν.
Στην Προανακριτική έχουν κληθεί να καταθέσουν, αύριο, οι σύζυγοι της Μαρίνας και Ελένης Παπακωνσταντίνου, Ανδρέας Ρωσσώνης και Συμεών Συκιαρίδης οι οποίοι αναμένεται να τηρήσουν την ίδια στάση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ανακοινώθηκαν οι εισακτέοι για το ακαδημαϊκό έτος 2013 - 2014


Μειωμένος κατά περίπου 10% ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2013 - 2014. Διαβάστε αναλυτικά πόσοι θα περάσουν το κατώφλι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανάλογα με τη σχολή προτίμησής τους



Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και  Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης τον αριθμό των εισακτέων στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και στις ΑΣΤΕ για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελικός αριθμός εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρ' ότι τα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ μειώθηκαν κατά 25%, μειώνεται μόλις κατά 8,94%.
Ειδικότερα, στα Πανεπιστήμια αυξάνεται σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 4,76%, ενώ στα ΤΕΙ μειώνεται κατά 28,1%.
Παράλληλα στην ειδική σειρά δηλαδή στις κατηγορίες των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των ειδικών περιπτώσεων με κοινωνικά κριτήρια οι εισακτέοι ανέρχονται σε ποσοστό 20%.
Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των εισακτέων στην Τριτοβάθμια  Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 ανέρχεται στις 69.288 άτομα.
Δείτε τον πίνακα με τον αριθμό των εισακτέων τα προηγούμενα έτη.
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2012-2013 / 2013-2014
ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ
Ακ. Έτος
Συνολικός
αριθμός
εισακτέων
Πανεπιστήμια
ΤΕΙ/ΑΣΠΑΙΤΕ
Σύνολο
Γενική
Σειρά
Ειδική
Σειρά
Σύνολο
Γενική
Σειρά
Ειδική
Σειρά
























2013-2014
69.288
46.494
38.790
7.704
22.794
18.995
3.799








2012-2013
76.094
44.381
37.500
6.881
31.713
26.470
5.243
Μεταβολή %
-8,94%
4,76%
3,44%
11,96%
-28,1%
-28,2%
-27,5%


Read more...

Πάγκαλος: Να φύγουν τεμπέληδες και αργόμισθοι από την ΕΡΤ




Υπέρ μιας ευρύτατης αναδιάρθρωσης τάχθηκε ο Θ. Πάγκαλο αναφερόμενος στην ΕΡΤ
"Θεωρώ ότι η ΕΡΤ, ως μονοπώλιο του κράτους, είναι απαράδεκτο. Να βρει τα λεφτά της από εκεί που τα βρίσκουν και οι υπόλοιποι σταθμοί, δηλαδή από την ελεύθερη αγορά και να αποκτήσει ένα ικανοποιητικό κοινό. Θέλω να μην υπάρχουν αργόμισθοι και τεμπέληδες που προσλαμβάνονται με βάση την εκάστοτε κομματική αποτίμηση – γιατί ξέρετε ότι είναι χαμαιλέοντες όλοι αυτοί και αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την κυβέρνηση, γίνονται από πράσινοι μπλε, από μπλε πράσινοι και κάποιοι κόκκινοι τώρα. Αυτό πρέπει να σταματήσει", είπε αναφερόμενος στην ΕΡΤ, ο Θόδωρος Πάγκαλος.
Μιλώντας, στο ραδιόφωνο του Βήματος, τόνισε: "Να προσλαμβάνονται δημοσιογράφοι με βάση τις πραγματικές δυνατότητες των καναλιών, να έχουν ικανοποιητικό πρόγραμμα με βάση επίσης τις ανάγκες και υπάρχει αυτή η δυνατότητα".

Read more...

Τι αναφέρει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου...





Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου:

Έχοντας υπόψη:

1. Την παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος.

2. Την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για...
την αντιμετώπιση του κατεπείγοντος θέματος της εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 που αφορά την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4046/2012 και του ν. 4093/2012, που αποτελούν προαπαιτούμενες ενέργειες στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016.

3. Τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου,

αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 (Α΄ 314) αντικαθίσταται με δύο νέα

εδάφια ως εξής:

«2. Με την απόφαση της προηγούμενης παραγράφου α) σε περίπτωση κατάργησης του φορέα, όπως και τυχόν θυγατρικών του, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας του καθώς και των τυχόν θυγατρικών του, ως και ο χρόνος αυτής, η τύχη της περιουσίας του καταργούμενου νομικού προσώπου, όπως και των τυχόν θυγατρικών του, ρυθμίζονται όλα τα θέματα της διαδοχής των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών τους, όπως και η τύχη των εκκρεμών δικών, της αυτοδίκαιης λύσης των πάσης φύσεως εργασιακών σχέσεων και των συμβάσεων έργου, της αυτοδίκαιης λήξης όλων των αποσπάσεων προσωπικού καθώς και κάθε σχετικό με αυτά θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων που απαιτούνται για τη διαδοχή καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια,

β) σε περίπτωση συγχώνευσης του φορέα, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας και η τύχη της περιουσίας του συγχωνευόμενου προσώπου, ρυθμίζονται τα θέματα των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του, της ρύθμιση των θεμάτων των εργασιακών σχέσεων και κάθε σχετικό με αυτήν θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων για τη συγχώνευση, το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος τον καταργούμενο ή συγχωνευόμενο φορέα, καθορίζονται τα θέματα που αφορούν την διαφύλαξη της περιουσίας των καταργούμενων ή συγχωνευόμενων φορέων, οι σχετικές διαδικασίες και όργανα και κάθε άλλο σχετικό θέμα.»



Άρθρο 2

Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος,

αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ


πηγη ΒΗΜΑ

Read more...

Αναστολή λειτουργίας άλλων 20 εφοριών...


Γ' φάση του σχεδίου ενοποίησης - αναδιοργάνωσης ΔΟΥ...Από 17/6/2013 αναστέλλεται η λειτουργία 6 πρόσθετων ΔΟΥ σε νησιωτικές περιοχές της χώρας. Στην αναστολή λειτουργίας άλλων 20 εφοριών και 45 σημείων ελέγχουν προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, ολοκληρώντας τη Γ' φάση του σχεδίου για την ενοποίηση και ... αναδιοργάνωση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ). Ειδικότερα, από 17/6/2013 αναστέλλεται η λειτουργία 6 πρόσθετων ΔΟΥ σε νησιωτικές περιοχές της χώρας, ενώ οι υπόλοιπες 14 ΔΟΥ θα ενοποιηθούν στις 1/9/2013. Με τον τρόπο αυτό θα εκπληρωθεί η μνημονιακή υποχρέωση για λειτουργία 120 ΔΟΥ σε επίπεδο χώρας εντός του 2013, έναντι των 290 ΔΟΥ που λειτουργούσαν το 2011, αφού ήδη: κατά την Α’ φάση του σχεδίου ενοποίησης (Οκτώβριος 2012) είχε ανασταλεί η λειτουργία 47 ΔΟΥ και κατά τη Β’ φάση του σχεδίου ενοποίησης (Ιανουάριος 2013) είχε ανασταλεί η λειτουργία 51 ΔΟΥ. Οι 6 πρόσθετες ΔΟΥ που αναστέλλεται η λειτουργία τους στις 17/6/2013 και η αντίστοιχη ΔΟΥ στην οποία αυτές εντάσσονται είναι: ΔΟΥ Σαλαμίνας –> ΔΟΥ Ε’ Πειραιά ΔΟΥ Κυθήρων –> ΔΟΥ Α’ Πειραιά ΔΟΥ Θάσου –> ΔΟΥ Καβάλας ΔΟΥ Παξών –> ΔΟΥ Κέρκυρας ΔΟΥ Ιθάκης –> ΔΟΥ Αργοστολίου ΔΟΥ Λέρου –> ΔΟΥ Κώ Η επιλογή των ΔΟΥ έγινε με κριτήριο τη μικρή απόσταση από τη στεριά (Σαλαμίνα και Θάσος) ή το μικρό αριθμό συναλλαγών που διενεργούν με πολίτες. Συγκεκριμένα, οι 4 ΔΟΥ που διαθέτουν τις λιγότερες ενεργές ρυθμίσεις (κάτω των 60) κατά την ημερομηνία 31/5/2013 παρουσιάζονται στον ακόλουθο πίνακα: Δ.Ο.Υ. Αριθμός ενεργών ρυθμίσεων την 31/5/13 ΣΑΛΑΜΙΝΑ 1.096 ΑΙΓΙΝΑ 250 ΘΑΣΟΣ 250 ΛΗΜΝΟΣ 248 ΠΟΡΟΣ 207 ΑΓ IOY ΚΗΡΥΚΟΥ 150 ΣΚΟΠΕΛΟΣ 126 ΥΔΡΑ 110 ΣΚΙΑΘΟΣ 107 ΣΠΕΤΣΕΣ 104 ΚΕΑ 103 ΑΝΔΡΟΣ 102 ΤΗΝΟΣ 93 ΚΑΡΠΑΘΟΣ 92 ΚΑΛΥΜΜΟΣ 89 ΜΗΛΟΣ 82 ΛΕΡΟΣ 58 ΚΥΘΗΡΑ 52 ΠΑΞΟΙ 29 ΙΘΑΚΗ 23 Σε κάθε μια από αυτές τις ΔΟΥ που αναστέλλεται η λειτουργία τους, ιδρύεται ένα Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), το οποίο λειτουργεί ως ένα Φορολογικό ΚΕΠ. Τα ΓΕΦ στεγάζονται σε κτήρια των ΟΤΑ, ώστε να επιτευχθούν συνέργειες και να ελαχιστοποιηθεί το κόστος λειτουργίας τους. Στα ΓΕΦ οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώνουν κάθε εργασία, για την οποία προσέρχονταν μέχρι σήμερα στις ΔΟΥ. Το υπουργείο επισημαίνει ακόμη πως παράλληλα ολοκληρώνονται οι διοικητικές ρυθμίσεις έτσι ώστε οι πολίτες να μην υποχρεώνονται πλέον να προσέρχονται στις Εφορίες. Όπως αναφέρει, ηδη έχει προβεί σε ηλεκτρονικοποίηση διαδικασιών στο πλαίσιο του TAXISnet, παρέχοντας ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες μέσω διαδικτύου (www.taxisnet.gr). Επιπρόσθετα συνεχίζονται οι εργασίες με στόχο εντός των επόμενων μηνών να είναι εφικτή η διεκπεραίωση των πληρωμών που διενεργούνταν στις ΔΟΥ αποκλειστικά στις Τράπεζες, έτσι ώστε να καταργηθούν τα ταμεία από τις ΔΟΥ. Ταυτόχρονα στο αμέσως προσεχές διάστημα το ΥΠΟΙΚ προχωρά στην ενοποίηση των σημείων ελέγχου των ΔΟΥ ολόκληρης της χώρας. Έτσι στις 1/6/2013 υπήρχαν 103 σημεία ελέγχου, ενώ από 1/7/2013 θα προκύψουν 65 σημεία ελέγχου σε επίπεδο χώρας. Η ενοποίηση αυτή υλοποιείται ως συνένωση των Γραφείων – Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού των ΔΟΥ σε μεγαλύτερες και πιο παραγωγικές μονάδες. Διευκρινίζεται ότι η συνένωση των σημείων ελέγχου δεν σημαίνει ότι αναστέλλεται και η λειτουργία της εκάστοτε ΔΟΥ, η οποία συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της με τα υπόλοιπα Τμήματα. Όπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών, οι ενοποιημένες ΔΟΥ με τη συγκέντρωση του κατακερματισμένου προσωπικού μπορούν πλέον να εστιάσουν στο ουσιαστικό τους έργο, που είναι η διενέργεια φορολογικών ελέγχων, με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη συλλογή εσόδων για το Κράτος. Το υπουργείο διευκρινίζει πως η επιλογή των σημείων ελέγχου που ενοποιούνται έγινε βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων: Παραμένουν σημεία ελέγχου στις πόλεις όπου λειτουργούν διοικητικά δικαστήρια (π.χ. πρωτοδικεία), έτσι ώστε να εκδικάζονται εκεί οι σχετικές υποθέσεις από το Τμήμα Δικαστικού των ΔΟΥ. Μεταξύ 2 υποψήφιων σημείων ελέγχου επιλέγεται αυτό που έχει το μεγαλύτερο αριθμό βιβλίων Β’ κατηγορίας, που αποτελεί και το βασικό αντικείμενο ελέγχου των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού των ΔΟΥ. Αναλυτικότερα η διαδικασία επιλογής των σημείων ελέγχου που θα παραμείνουν εν λειτουργία υλοποιήθηκε ως εξής: Α. Στην επαρχία: Τα κριτήρια είναι: Επιλέχθηκε να παραμείνει ένα σημείο ελέγχου ανά Νομό, για τους Νομούς που διατηρούσαν εν λειτουργία άνω της 1 ΔΟΥ. Στην περίπτωση αυτή επιλέγεται η πόλη που έχει πρωτοδικείο. Αν 2 υποψήφιες πόλεις έχουν και οι 2 πρωτοδικείο ή καμιά τους δεν έχει πρωτοδικείο, τότε επιλέγεται η πόλη που έχει τα περισσότερα βιβλία Β’ κατηγορίας. Με το κριτήριο αυτό αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων σημείων ελέγχου, τα οποία εντάσσονται στην αντίστοιχη ΔΟΥ: ΔΟΥ Κω -> ΔΟΥ Ρόδου ΔΟΥ Θήβας -> ΔΟΥ Λειβαδιάς ΔΟΥ Γιαννιτσών -> ΔΟΥ Έδεσσας ΔΟΥ Μεσολογγίου -> ΔΟΥ Αγρινίου ΔΟΥ Άργους -> ΔΟΥ Ναυπλίου ΔΟΥ Β’ Λάρισας -> ΔΟΥ Α’ Λάρισας ΔΟΥ Α’ Ηρακλείου -> ΔΟΥ Β’ Ηρακλείου Επιλέχθηκαν προς αναστολή λειτουργίας τα σημεία ελέγχου σε μικρές ΔΟΥ σε νησιά τα οποία δεν έχουν πρωτοδικείο. Με το κριτήριο αυτό αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων σημείων ελέγχου, τα οποία εντάσσονται στην αντίστοιχη ΔΟΥ: ΔΟΥ Σάμου -> ΔΟΥ Α’ Πειραιά ΔΟΥ Λευκάδας -> ΔΟΥ Πρέβεζας ΔΟΥ Αργοστολίου -> ΔΟΥ Α’ Πατρών ΔΟΥ Ζακύνθου -> ΔΟΥ Πύργου ΔΟΥ Χίου -> ΔΟΥ Μυτιλήνης ΔΟΥ Καρπενησίου -> ΔΟΥ Λαμίας ΔΟΥ Άμφισας -> ΔΟΥ Λειβαδιάς ΔΟΥ Γρεβενών-> ΔΟΥ Κοζάνης ΔΟΥ Φλώρινας -> ΔΟΥ Καστοριάς ΔΟΥ Ηγουμενίτσας -> ΔΟΥ Ιωαννίνων ΔΟΥ Άρτας -> ΔΟΥ Πρέβεζας ΔΟΥ Κιλκίς -> ΔΟΥ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης Επιλέχθηκαν προς αναστολή λειτουργίας τα σημεία ελέγχου στις 7 ΔΟΥ της χώρας που έχουν το μικρότερο αριθμό βιβλίων Β’ κατηγορίας και δεν έχουν ήδη ενοποιηθεί από τα παραπάνω κριτήρια. Με το κριτήριο αυτό αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων σημείων ελέγχου, τα οποία εντάσσονται στην αντίστοιχη ΔΟΥ: Β. Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη: Τα κριτήρια είναι: Παραμένουν σημεία ελέγχου στις ΔΟΥ οι οποίες στεγάζονται σε κτίριο του Δημοσίου ή του ευρύτερου δημοσίου. Γίνεται κατανομή των σημείων ελέγχου σε περιοχές (κέντρο, βόρεια, νότια, δυτικά, ανατολικά). Επιλέγεται να παραμείνει το σημείο ελέγχου, που εντός της παραπάνω περιοχής, έχει τα περισσότερα βιβλία Β’ κατηγορίας. Εφόσον σε μια περιοχή θα δημιουργούταν ένα Τμήμα Ελέγχου που θα ξεπερνούσε σημαντικά το μέσο όρο του αριθμού των βιβλίων Β’ κατηγορίας ανά σημείο ελέγχου (ήτοι ~30.000), τότε εξετάζεται η παραμονή και 2ου σημείου ελέγχου εντός της ίδιας περιοχής. Με τα ανωτέρω κριτήρια αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων σημείων ελέγχου, τα οποία εντάσσονται στην αντίστοιχη ΔΟΥ: Αττική: ΔΟΥ ΣΤ Αθηνών -> ΔΟΥ Α Αθηνών ΔΟΥ IB Αθηνών -> ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών ΔΟΥ ΙΔ Αθηνών -> ΔΟΥ ΙΓ Αθηνών ΔΟΥ Αγίου Δημητρίου -> ΔΟΥ Ηλιούπολης ΔΟΥ Νέα Σμύρνη -> ΔΟΥ Α Καλλιθέας ΔΟΥ Αιγάλεω -> ΔΟΥ Ελευσίνας ΔΟΥ Μαρούσι -> ΔΟΥ Νέα Ιωνίας ΔΟΥ A και Β Περιστερίου -> ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων ΔΟΥ Χαλανδρίου και Ψυχικού -> ΔΟΥ Χολαργού - Αγίας Παρασκευής ΔΟΥ Άνδρου και Κεας -> ΔΟΥ Παλλήνης ΔΟΥ Αχαρνών -> ΔΟΥ Κηφισιάς ΔΟΥ Παλαιού Φαλήρου -> ΔΟΥ Γλυφάδας ΔΟΥ Νίκαιας και Δ Πειραιά -> ΔΟΥ Ε Πειραιά ΔΟΥ Γ Πειραιά και Μήλου και Σάμου -> ΔΟΥ Α Πειραιά Θεσσαλονίκη: ΔΟΥ Ιωνίας και Κιλκίς -> ΔΟΥ Αμπελοκήπων ΔΟΥ ΣΤ Θεσσαλονίκης -> ΔΟΥ Δθεσσαλονίκης ΔΟΥ Καλαμαριάς -> ΔΟΥ Ζ Θεσσαλονίκης ΔΟΥ Α Θεσσαλονίκης -> ΔΟΥ Ε Θεσσαλονίκης Ακολούθως παρουσιάζεται πίνακας με τον αριθμό βιβλίων Β’ κατηγορίας όλων των ΔΟΥ που διαθέτουν Γραφείο – Τμήμα Ελέγχου και Δικαστικού, σε σειρά από τη μεγαλύτερη στη μικρότερη: Ελεγκτική Υπηρεσία ΔΟΥ Αριθμός βιβλίων Β’ Κατηγορίας ΠΑΤΡΩΝ Α' 28.268 ΠΑΛΛΗΝΗΣ 22.631 ΧΑΛΚΙΔΑΣ 21.836 ΣΥΡΟΥ 20.857 ΒΟΛΟΥ Α' 19.958 ΑΘΗΝΩΝ Δ' 19.019 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Β' 18.743 ΑΘΗΝΩΝ Α' 18.688 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ε' 18.395 ΛΑΡΙΣΑΣ Α' 18.084 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 17.164 ΚΕΡΚΥΡΑΣ Α' 16.409 ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α' 16.036 ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ 16.024 ΧΑΝΙΩΝ Α' 16.006 ΡΟΔΟΥ 15.769 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α' 15.753 ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 15.699 ΣΕΡΡΩΝ Α' 15.625 ΑΘΗΝΩΝ ΙΒ' 15.346 ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 14.872 ΚΑΒΑΛΑΣ Α' 14.385 ΚΟΡΙΝΘΟΥ 14.324 ΑΘΗΝΩΝ ΙΓ' 14.205 ΑΘΗΝΩΝ ΙΔ' 14.112 ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Α' 14.099 ΛΑΜΙΑΣ 14.036 ΝΙΚΑΙΑΣ 13.794 ΚΟΖΑΝΗ 13.748 ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 13.432 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Α' 12.953 ΑΘΗΝΩΝ ΣΤ' 12.840 ΠΥΡΓΟΥ 12.793 ΚΗΦΙΣΙΑΣ 12.532 ΤΡΙΚΑΛΩΝ 12.442 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Α' 12.152 ΒΕΡΟΙΑΣ 12.086 ΑΘΗΝΩΝ ΙΖ' 11.340 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 11.331 ΑΓΡΙΝΙΟΥ 11.285 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 11.278 ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 11.023 ΓΛΥΦΑΔΑΣ 10.965 ΠΕΙΡΑΙΑ Ε' 10.879 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 10.781 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ζ' 10.662 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δ' 10.404 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 10.382 ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 10.258 ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 10.206 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Β' 10.014 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤ' 9.998 ΠΕΙΡΑΙΑ Α' 9.911 ΨΥΧΙΚΟΥ 9.907 ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 9.848 ΙΩΝΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 9.802 ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 9.743 ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 9.454 ΑΙΓΑΛΕΩ 9.383 ΔΡΑΜΑΣ 8.944 ΡΕΘΥΜΝΟΥ 8.646 ΣΠΑΡΤΗΣ 8.550 ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ 8.525 ΑΧΑΡΝΩΝ 8.245 ΚΩ 8.222 ΤΡΙΠΟΛΗΣ 8.179 ΕΔΕΣΣΑΣ 8.136 ΞΑΝΘΗΣ Α' 7.792 ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 7.635 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Α' 7.417 ΠΕΙΡΑΙΑ Δ' 7.346 ΚΙΛΚΙΣ 7.280 ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 7.054 ΝΑΥΠΛΙΟΥ 6.714 ΖΑΚΥΝΘΟΥ 6.684 ΠΡΕΒΕΖΑΣ 6.474 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 6.455 ΛΑΡΙΣΑΣ Β' 6.429 ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 6.296 ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 5.800 ΘΗΒΑΣ 5.624 ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 5.584 ΑΡΤΑΣ 5.564 ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ 5.486 ΣΑΜΟΥ 5.340 ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 5.072 ΧΙΟΥ 4.927 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 4.841 ΠΕΙΡΑΙΑ Γ' 4.733 ΦΛΩΡΙΝΑΣ 4.726 ΑΡΓΟΥΣ 4.494 ΛΕΥΚΑΔΑΣ 4.202 ΓΡΕΒΕΝΩΝ 3.090 ΑΜΦΙΣΣΑΣ 2.729 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 1.417 Naftemporiki.gr Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Εconomist: Οι ζητιάνοι δεν μπορούν να έχουν επιλογές !...


ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ...ΧΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !...
Ρεσιτάλ κακεντρεχειών από τον Economist εναντίον της Ελλάδας, με αφορμή το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Είναι σκληρό το δημοσίευμα.
«Στην πραγματικότητα, οι ζητιάνοι δεν...
μπορούν να έχουν επιλογές» γράφει και αμείλικτα συνεχίζει: «Θα χρειαστεί να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια η κυβέρνηση για να διασφαλίσει ότι το Ελευθέριος Βενιζέλος δεν θα έχει την ίδια τύχη με το Ολυμπιακό Πάρκο, που ολοκληρώθηκε το 2004, αλλά τώρα φαίνεται τόσο κατεστραμμένο όσο ο Παρθενώνας».
Το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας άνοιξε «με πολλές φανφάρες» πριν από 12 χρόνια, «αλλά φαίνεται πως έχει δει καλύτερες μέρες», γράφει το άρθρο.
Δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί 21 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, ωστόσο έχει υποστεί μια απότομη καθίζηση στην κυκλοφορία του μετά την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Πλέον εξυπηρετεί ετησίως 12 εκατ. επιβάτες, 25% λιγότερους από ό,τι το 2007 κι ο αριθμός ενδέχεται να μειωθεί περαιτέρω μέσα στο 2013.
Οι ξένες εταιρείες
«Οι ξένες αεροπορικές εταιρείες εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Η Delta δεν συνδέει άμεσα πια τη Νέα Υόρκη με την Ελλάδα, για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια. Η United Airlines, η Thai Airways, η Gulf Air και η Czech Airlines, επίσης έφυγαν. Πέρυσι η Singapore Airlines μετακινήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.
Η κατάρρευση των Ολυμπιακών Αερογραμμών στέρησε από την Ελλάδα τη σύνδεση με το Ντουμπάι, τη Νέα Υόρκη και το Γιοχάνεσμπουργκ.
Παρά το μέγεθος των αεροδιαδρόμων του Ελευθέριος Βενιζέλος, που μπορούν να φιλοξενούν Airbus A380, το 59% της κίνησης του αεροδρομίου αφορά μικρά αεροσκάφη για εγχώριους προορισμούς.
Η ανεπάρκεια των ταμειακών διαθεσίμων της Ελλάδας ενδέχεται να μετατρέψει ένα τεράστιο αεροδρόμιο σε λευκό ελέφαντα».
Το κινεζικό χρήμα
«Ο Αντώνης Σαμαράς ευελπιστεί στο κινέζικο χρήμα», γράφει ο Economist «και μετά το ταξίδι του στο Πεκίνο προσδοκά να ανακατασκευάσουν οι Κινέζοι ένα μεγάλο, εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο στο κέντρο της Αθήνας.
Οι Κινέζοι τουρίστες, άλλωστε, είναι πολύ εξοικειωμένοι με την Σαντορίνη και τη Μύκονο. Ο αριθμός τους έχει διπλασιαστεί μέσα σε τρία χρόνια και μια νέα διαφημιστική καμπάνια για την κινεζική τηλεόραση έχει ως στόχο να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες.
Εξ ου και η ελληνική κυβέρνηση θέλει απευθείας πτήσεις με το Πεκίνο. Αν και η κυβέρνηση έχει υποβάλει προτάσεις για την ανάπτυξη διαδρομών σε αρκετές κινεζικές αεροπορικές εταιρείες, η εφημερίδα Καθημερινή γράφει ότι μέχρι στιγμής η Air China και η Hainan Airlines είναι αδιάφορες»...

Read more...

''ΗΤΑΝ Ο ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΚΗ''...


«Ήταν τόσο σκοτεινός άνθρωπος που πραγματικά τρομάζω όταν γυρίζω προς τα πίσω...» με αυτά τα λόγια περιέγραψε η κυρία Σόνα Λεοντοπούλου τον Νίκο Ζήγρα -κεντρικό πρόσωπο στη δίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που βρίσκεται ...
σε εξέλιξη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Πρόκειται για την μάρτυρα, πρώην σύζυγο του Νίκου Ζήγρα, οδοντίατρο στο επάγγελμα, η οποία ξεκίνησε την κατάθεσή της στο δικαστήριο στο οποίο επέστρεψε σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά από την απουσία του από έξι συνεδριάσεις. 

Η παρουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου στο δικαστήριο «συνοδεύτηκε» και από την επαναφορά του αιτήματος του δικηγόρου του Λεωνίδα Κοτσαλή για την κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ στο δικαστήριο προκειμένου, όπως είπε, να ερευνηθεί το θέμα των δωροδοκιών, ζήτημα που σύμφωνα με το συνήγορο βρίσκεται ακόμα στο απυρόβλητο λες και είναι «ιερή αγελάδα». Ο κ Κοτσαλής επανέλαβε ότι η συμμετοχή του πρώην υπουργού στη δίκη θα είναι ενεργή 

Ο τσιγκούνης Ζήγρας  

Στην κατάθεσή της στο δικαστήριο η κυρία Λεοντοπούλου αναφέρθηκε στο χρονικό της γνωριμίας της με τον κ Ζήγρα και τον γάμο της μαζί του « Η  οικονομική κατάσταση του κ Ζήγρα ήταν περίεργη. Κάναμε κάποια ταξίδια στο εξωτερικό για διακοπές και εκεί φαίνονταν ότι είχε μια οικονομική επιφάνεια» είπε η μάρτυρας και συνέχισε « Στην καθημερινότητά του όμως ήταν τσιγκούνης αφού για έξι μήνες στο σπίτι μας δεν είχαμε αγοράσει κουρτίνες και μαχαιροπίρουνα» 

Η μάρτυρας τόνισε ότι πήρε διαζύγιο από τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου διότι δεν  ήθελε το παιδί της, κάτι το οποίο την ανάγκασε να λύσει το γάμο και να επιτρέψει στη Θεσσαλονίκη. Η κυρία Λεοντοπούλου χαρακτήρισε τον Νίκο Ζήγρα ως τον «εξ απορρήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου», ως τον άνθρωπο που προστάτευε τον πρώην υπουργό και δεν «σήκωνε» κουβέντα για το πρόσωπό του. 

Τα Spa στην Αυστρία 
Αναφερόμενη στα ταξίδια που έκανε με τον πρώην σύζυγό της στο εξωτερικό – μεταξύ άλλων σε Αγία Πετρούπολη και Αυστρία- η κυρία Λεοντοπούλου μίλησε για πολυτελή διαμονή σε ξενοδοχεία κάτι που την είχε εντυπωσιάσει και ήταν -όπως είπε- πέρα από τα δικά της δεδομένα. 

«Τα καλοκαίρια κάναμε spa για λόγους υγείας στην Αυστρία» είπε η μάρτυρας, για να αναφερθεί στη συνέχεια στο Μάαστριχ με τον πρώην σύζυγό της και τον Άκη Τσοχατζόπουλο «Είχαν μια δουλειά μαζί και εγώ πήγα στην αγορά μόνη μου» είπε η μάρτυρας χωρίς να παραλείψει να αναφέρει στο δικαστήριο ότι είχε ακούσει τον κ Ζήγρα να μιλάει στο τηλέφωνο για ένα ταξίδι στη Σικελία με ιδιωτικό αεροπλάνο 


«Θυμάσαι που κουβαλούσαμε τα χρήματα»
Η μάρτυρας αναφέρθηκε ακόμη στη συζήτηση που είχε αστυνομικός από τη φρουρά του Άκη Τσοχατζόπουλου  με τον Νίκο Ζήγρα. Όπως είπε ο αστυνομικός ρώτησε τον πρώην σύζυγό της, αν θυμόνταν που κουβαλούσαν χρήματα. 

Η κυρία Λεοντοπούλου μίλησε ακόμα για το ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη όπου είχε ακούσει τον πρώην σύζυγό της να λέει ότι έχει ραντεβού με τον συγκατηγορούμενό του πλέον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη. 

Ο Ζήγρας πλήρωνε τις εκδηλώσεις του Άκη 
Ακόμη η ίδια ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο πρώην σύζυγός της πλήρωνε τις πολιτικές εκδηλώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Θεσσαλονίκη, στις οποίες ωστόσο εκείνη δεν παρευρέθηκε ποτέ γιατί - όπως είπε- δεν ψήφισε το κόμμα που εκπροσωπούσε « Δεν είχε φίλους, ήταν σκοτεινή προσωπικότητα, δεν έλεγε καλή κουβέντα για κανέναν. Δεν μου επέτρεπε να έχω επαφή ούτε με την πρώην μου εξαδέλφη» είπε η κυρία Λεοντοπούλου για να τονίσει ότι η οικονομική ευμάρεια του πρώην συζύγου της ήταν τέτοια που του επέτρεπε να αγοράσει ένα διαμέρισμα 50 εκατομμυρίων δραχμών στις κόρες του, αλλά και να πληρώσει άλλα 50 εκατομμύρια δραχμές στην πρώην σύζυγό του μετά το διαζύγιό τους. 


Ο χωρισμός 

Η κ. Λεοντοπούλου ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν παραβρέθηκε ποτέ σε συναντήσεις του πρώην συζύγου της με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ενώ περιέγραψε στο δικαστήριο πως ανακάλυψε ξαφνικά ότι η ίδια έχει ένα εισόδημα από ακίνητο, χωρίς ποτέ η ίδια να έχει υπογράψει κανένα σχετικό έγγραφο. 

Όπως ανέφερε μια φίλη της εφοριακός που την επισκέφτηκε στο οδοντιατρείο της, έψαξε τη φορολογική της δήλωση όπου και εντόπισε το εισόδημα «Τηλεφώνησα στην κυρία Λαμπροπούλου και τη ρώτησε από που προκύπτει αυτό. Εκείνη μου απάντησε πως αν το καταχωρούσε στη φορολογική δήλωση του Νίκου Ζήγρα, εκείνος θα αναγκάζονταν να πληρώσει επιπλέον φόρο. Τη ρώτησα γιατί εμένα δε με ενημερώσατε και μου απάντησε πως αυτό δεν ήταν δικό της θέμα. Το βράδυ ο κ. Ζήγρας ήρθε σπίτι μου και μου ζήτησε να χωρίσουμε».
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9075.html

Read more...

ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ Ο ΚΙΛΙΓΚΑΡΙΔΗΣ



Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης. Ο 37χρονος πρωταθλητής του κανόε-καγιάκ νοσηλευόταν με λευχαιμία σε νοσοκομείο της Πολωνίας και σήμερα κρίθηκε κλινικά νεκρός.  Η νομοθεσία της χώρας υπαγορεύει την αποσύνδεση από τη... 
μηχανική υποστήριξη σε αυτές τις περιπτώσεις και παρά τις προσπάθειες από την ομοσπονδία του αθλήματός του, την κυβέρνηση και την πρεσβεία, δεν κατέστη εφικτό να παραμείνει σε μηχανική υποστήριξη ή να μεταφερθεί σε άλλη χώρα. 

Ο εκλιπών βρισκόταν στην Πολωνία για συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες, όταν παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο. Αρχικά γινόταν λόγος για ένα αιμάτωμα στο κεφάλι, αλλά στη συνέχεια οι εξετάσεις έδειξαν πως έχει λευχαιμία. 

Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1976 στη Ρωσία από Ρωσοπόντιους γονείς. Η ενασχόλησή του με το κανόε-καγιάκ άρχισε στα 11 και στα 17 του εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα. 
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_7810.html

Read more...

ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ...


...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Απόψε μετά το τέλος του προγράμματος πέφτει το σήμα - Θα επαναλειτουργήσει το συντομότερο στα πρότυπα των ξένων δημοσίων τηλεοράσεων - Ολοι οι εργαζόμενοι απολύονται και θα αποζημιωθούν - Μέχρι να επαναλειτουργήσει...
οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το ειδικό τέλος.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ:
«Σε μια περίοδο που ο Ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις ή για δισταγμούς. Όπως δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για «ιερές αγελάδες» που παραμένουν άθικτες, όταν επιβάλλονται περικοπές παντού.
Όταν πρέπει να τελειώνουμε με τα ελλείμματα και να βγούμε από την κρίση, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης.
Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η ΕΡΤ, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης.
Κι αυτό τελειώνει σήμερα…
Την ΕΡΤ την πληρώνει ο Ελληνικός λαός με το χαράτσι στους λογαριασμούς ηλεκτρικού: γύρω στα 300 εκατομμύρια το χρόνο! Έχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό για πολύ μικρή τηλεθέαση: τη μισή σχεδόν και για τα τρία δημόσια κανάλια μαζί, απ’ όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι.
Έχει τεράστια περιουσία, η οποία παραμένει αδρανής, αν δεν λεηλατείται υπέρ του ανταγωνισμού.
Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της: Μιλάμε για μια εταιρία με έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους!
Καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων, καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης αδιαφάνειας στη διαχείριση του υλικού, το οποίο δεν έχει απογραφεί εδώ και… οκτώ χρόνια!
Καθεστώς προνομίων για τους εργαζομένους, που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών.
Για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά τα οποία μοιράζει σε ιδιωτικές παραγωγές που θα μπορούσε να κάνει, με πολύ λιγότερα, χρησιμοποιώντας τα δικά της μέσα. Που τα έχει πληρώσει ακριβά ο Έλληνας φορολογούμενος. 
Για να μην αναφερθούμε στο τεράστιο κόστος εξωτερικών μεταδόσεων που έχουν επιβάλλει απαρχαιωμένα συνδικαλιστικά προνόμια, κι έτσι μετακινούνται δεκάδες τεχνικοί κάθε τόσο, για έργο που μπορεί να γίνει από δύο-τρία άτομα.
Για να μην πούμε ότι συντηρεί περιοδικό χωρίς αναγνώστες, ενώ διαθέτει δεκάδες σταθμούς τοπικούς σταθμούς που ουσιαστικά αναμεταδίδουν, τις περισσότερες ώρες της μέρας, το κεντρικό πρόγραμμα.
Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι, αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς.
Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα. Και τελειώνουν οριστικά!
Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο και με κοινή υπουργική απόφαση σταματούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ. Και στη θέση της ΕΡΤ θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, δημόσιος - αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος - Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης.
Κατά τα πρότυπα των πιο επιτυχημένων δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρώπης. Το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται αμέσως, ώστε να λειτουργήσει το ταχύτερο ο νέος φορέας. 
Το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά. Και όσοι από τους τωρινούς εργαζόμενους το επιθυμούν, θα μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης.
Υπάρχουν πολλοί άξιοι και ικανοί εργαζόμενοι, η πείρα και η προϋπηρεσία των οποίων είναι απαραίτητη για να σταθεί ο νέος Οργανισμός. Και θα συνεκτιμηθεί κατά τη διαδικασία προσλήψεων, με διαφανείς διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ.
Ο νέος Οργανισμός θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό. Με σαφές οργανόγραμμα, όπως προβλέπουν τα σύγχρονα δεδομένα για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση παντού στον κόσμο. Το αρχείο της ΕΡΤ – που αποτελεί αληθινό Εθνικό θησαυρό – θα περιφρουρηθεί και θα αξιοποιηθεί πλήρως.
Επίσης θα αξιοποιηθούν οι δορυφορικές υπηρεσίες και οι σύγχρονες τεχνολογίες. Ώστε να υπάρξει - επιτέλους - δυναμικός μοχλός προβολής της Ελλάδας, της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας, αλλά και πολύτιμος καθημερινός δεσμός με την Ελληνική Διασπορά σε όλο τον κόσμο.
Ο νέος Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης θα ξεκινήσει να λειτουργεί το συντομότερο. Μέχρι τότε οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το χαράτσι που πληρώνουν ως σήμερα.
Κι από τη λειτουργία του και μετά θα πληρώνουν πολύ λιγότερα. Υπολογίζεται ότι θα απαλλαγούν από ένα ποσό που φτάνει τα 100 εκατομμύρια ετησίως.
Ενώ για όσες θέσεις της σημερινής ΕΡΤ κρίνονται υπεράριθμες, θα προσληφθούν με ΑΣΕΠ νέοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα ΚΕΠ και όπου αλλού το δημόσιο έχει ανάγκη.
Μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται χωρίς μεγάλες τομές. Τολμηρές και ριζοσπαστικές!
Μέχρι τώρα πολλοί έλεγαν ότι «δεν υπάρχει πολιτική βούληση» για τέτοιες τομές…
Η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει ότι διαθέτει την πολιτική βούληση!
Αυτό άλλωστε, ζητάει κι αυτό περιμένει να δει ο Ελληνικός λαός».

Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_6288.html

Read more...

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ''ΛΟΥΚΕΤΟ'' ΣΤΗΝ ΕΡΤ...


...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Η είδηση της διακοπής της λειτουργίας της ΕΡΤ ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο. Λίγα λεπτά μετά τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, το αμερικανικό πρακτορείο Associated Press...
ανήρτησε σχετικό κείμενο με τίτλο «Η Ελλάδα διακόπτει τη λειτουργία του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού για να γλιτώσει χρήματα».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα: «Η συντηρητική ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα διακόψει προσωρινά τη λειτουργία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, παρά τις έντονες αντιδράσεις από τα σωματεία».

Στη συνέχεια το αμερικανικό δίκτυο κάνει λόγο για την αναφορά του κ. Κεδίκογλου σχετικά με τους «θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης», ενώ επισημαίνει και τα όσα δήλωσε σχετικά με την επαναπρόσληψη εργαζομένων στον νέο Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης. Ωστόσο, όπως τονίζει το δημοσίευμα δεν έγινε λόγος για τον αριθμό των υπαλλήλων που θα επαναπροσληφθούν.

Την είδηση αναπαρήγαγε και το αμερικανικό δίκτυο ABC News, το Foxnews, το Boston.com, το usnews.us, αλλά και μικρότερα μέσα όπως το anchoragedailynews.com και το alabamas13.com.

«Λόγω κρίσης η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
Πηγή : protothema.gr 
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_7609.html

Read more...

''ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ''...


...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Για διαδικασία που οδηγεί  στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για το κλείσιμο της ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι «για την πορεία της ΕΡΤ πρέπει να σημάνει συναγερμός»..:
Η ανακοίνωση του κ. Κουτσούμπα έχει ως εξής:

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι για την πορεία της ΕΡΤ πρέπει να σημάνει συναγερμός! Αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται μαζική συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2518.html

Read more...

Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Τον συνέλαβαν επειδή έκανε τα «στραβά μάτια» στον έλεγχο αλλοδαπών...



Υπάλληλος εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης του αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, συνελήφθη, κατηγορούμενος ότι διευκόλυνε την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από τη χώρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο ...
35χρονος βρισκόταν στην πύλη εξόδου, πραγματοποιώντας έλεγχο στις κάρτες επιβίβασης και στα ταξιδιωτικά έγγραφα των επιβατών. Ο υπάλληλος φέρεται να έκανε… τα στραβά μάτια κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων δύο υπηκόων Συρίας, ηλικίας 28 και 21 ετών, πριν αυτοί επιβιβαστούν σε αεροσκάφος για να «πετάξουν» για το εξωτερικό.

Από την έρευνα των αστυνομικών της διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε ότι οι δύο αλλοδαποί δεν κατείχαν κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο. Μαζί με τους δύο Σύριους συνελήφθη και μία 44χρονη συμπατριώτισσά τους, η οποία περίμενε στη σειρά, προκειμένου να περάσει από τον ίδιο έλεγχο και να επιβιβαστεί στην ίδια πτήση...
trelokouneli.gr

Read more...

Είμαστε ξάγρυπνοι! Θα κρατήσουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή...


Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ που βρίσκονται σε διαρκή Γενική Συνέλευση μετά τις μεθοδεύσεις για «ξαφνικό θάνατο» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καλούν για συμπαράσταση πολίτες, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και...
των τεχνών στις 7 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Σε ψήφισμα τους αναφέρουν ότι θα κρατήσουν με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή. Αναλυτικά: «Αγ.Παρασκευή 11/06/2013
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις δράσεις. Ανοιχτή στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσεις και δυναμικές του. Ανοιχτή σε κάθε πολίτη του κόσμου, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία.
Το δυναμικό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έχει τη δύναμη και τη θέληση να κρατήσει ψηλά το..
κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού. Έχει την τόλμη και τη βούληση να παλέψει για να πάψει η ΕΡΤ να χειραγωγείται από κάθε μονοκομματική ή πολυκομματική εξουσία. Εμείς οι εργαζόμενοι, είμαστε ακόμη ζωντανοί και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Θα αγωνιστούμε για ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ που θα κατοχυρώνει και θα περιφρουρεί την ανεξαρτησία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, θα κόψει, επιτέλους, τον ομφάλιο λώρο με την εκάστοτε κυβέρνηση και κάθε κέντρο ή παράκεντρο πολιτικών και πελατειακών παρεμβάσεων.
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών.
Όσοι επεξεργάζονται σχέδια για λουκέτο στην ΕΡΤ δεν μπορεί παρά να αποσκοπούν σε εξυπηρέτηση άλλου τύπου συμφερόντων. Είναι επικίνδυνοι.
Οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα κρατήσουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή. Καλούμε κάθε πολίτη από τη Γαύδο μέχρι τον Έβρο για να αποτρέψουμε τον εφιάλτη. Να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα φίμωσης του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα της χώρας. Όσοι ονειρεύονται εφιάλτες ας μείνουν στη μακαριότητα του παραμυθιού της κακιάς μάγισσας ή ας ξυπνήσουν πριν είναι αργά. Εμείς είμαστε ξάγρυπνοι. Βρισκόμαστε σε διαρκή Γενική Συνέλευση και καλούμε πολίτες, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στις 7 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω.
Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.
zoornalistas.blogspot.gr

Read more...

Νέα διαδήλωση το απόγευμα Θέσεις μάχης παίρνουν αστυνομία και διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ


  (Φωτογραφία:  EPA pictures )

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη γύρω και μέσα στην πλατεία Ταξίμ, όπου διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις έχουν πάρει θέσεις μάχης.

«Δεν μπορεί να γίνεται λόγος για δημοκρατία σε έναν χώρο που τελεί υπό αστυνομική πολιορκία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο φορέας 'Αλληλεγγύης Ταξίμ' που συστάθηκε προκειμένου να αποτελέσει τον βασικό εκφραστή των διαμαρτυριών στο πάρκο της πλατείας.

Ο φορέας έκανε έκκληση για συγκέντρωση στην πλατεία απόψε, Τρίτη, στις 19:00.

Αναφερόμενος στην πρωινή επέμβαση της αστυνομίας, ο φορέας αναφέρει ότι «στηρίζουν ελπίδες στη δημιουργία της εντύπωσης ότι επέρχεται διαφοροποίηση μεταξύ διαδηλωτών και περιθωριακών».
10 φωτογραφίες

Ως προς τη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη αντιπροσωπεία με τον Ταγίπ Ερντογάν, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η συνάντηση με αντιπροσωπεία, ο τρόπος σύστασης της οποίας παραμένει άγνωστος, τη στιγμή που δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση σχετικά με τα αιτήματά μας, δεν είναι ειλικρινής προσπάθεια διαλόγου, αλλά αποσκοπεί στην εξαπάτηση της κοινής γνώμης και στον αποπροσανατολισμό από τα δημοκρατικά αιτήματα που φωνάζουν εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρη τη χώρα».

Τέλος στην ανακοίνωση εκφράζεται «ανησυχία» για «την προσπάθεια της κυβέρνησης να κλιμακώσει την πόλωση».

Η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση πάνω από 70 δικηγόρους που διαμαρτύρονταν κατά της επέμβασης της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών στην πλατεία.

Οι δικηγόροι αυτοί, οι οποίοι απεργούν από την αρχή του κινήματος αμφισβήτησης του Ερντογάν, πριν από δώδεκα ημέρες, συγκεντρώθηκαν μέσα στον περίβολο του δικαστικού μεγάρου της Κωνσταντινούπολης για να καταγγείλουν την αστυνομία, η οποία ανακατέλαβε διά της βίας την πλατεία Ταξίμ.

Φώναζαν «το Ταξίμ είναι παντού» και «η αντίσταση είναι παντού», σύμφωνα με ένα δικηγόρο που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η αστυνομία επενέβη τότε στο δικαστικό μέγαρο για να τους απομακρύνει. Έπειτα από σύντομες συμπλοκές, περίπου 50 από τους διαδηλωτές συνελήφθησαν, ανακοίνωσε η Ένωση Σύγχρονων Δικηγόρων.

Σε σχόλιο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του στο Facebook, ο πρόεδρος των δικηγορικών συλλόγων της Τουρκίας, ο Μετίν Φεϊζίογλου, εξέφρασε την αντίθεσή του στις συλλήψεις.
«Θα μεταβούμε από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη για να συναντήσουμε τις αρχές επιτόπου» δήλωσε ο Φεϊζίογλου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Read more...