Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Διεθνής διασυρμός από τα media όλης της υφηλίου Σοκ στην Ευρώπη από τον διεφθαρμένο υπουργό!

Ο πολιτικός που διέσυρε όσο κανείς άλλος τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα χαρακτηρίζοντάς την  στα διεθνή μέσα ενημέρωσης «διεφθαρμένη χώρα», προκαλεί έναν ακόμα διασυρμό με τις αποκαλύψεις γύρω από το πρόσωπό του οι οποίες φιλοξενούνται στα πρωτοσέλιδα  των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης.

Τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πολιτικό σεισμό στην Αθήνα αλλά και μεγάλη έκπληξη στις Βρυξέλλες καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θεωρούνταν όπως αναφέρεται έντιμος πολιτικός από ορισμένους Ευρωπαίους συναδέλφους του. Ενδεικτικά, ορισμένα από τα πρωτοσέλιδα:

ΒΒC
To ΒΒC έχοντας φωτογραφία του στην σελίδα γράφει για τον κ. Παπακωνσταντίνου: «Έλληνας πρώην υπουργός αποπέμπεται για σκάνδαλο συγκάλυψης συγγενών του» και αναφέρει στο άρθρο του: «Το σοσιαλιστικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ διέγραψε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου με την κατηγορία ότι διέγραψε ο ίδιος ονόματα συγγενών του με καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα από την λίστα Λαγκάρντ».
Στη συνέχεια του ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η λίστα κρατείται για τη διερεύνηση ενδεχόμενης φοροδιαφυγής και είχε ληφθεί από την τράπεζα HSBC και είχε παραδοθεί στην τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ.

Μάλιστα ο συντάκτης του ρεπορτάζ δείχνει να ειρωνεύεται τον πρώην υπουργό καθώς αναφέρθηκε σε δήλωσή που είχε κάνει λέγοντας πως «χειρίστηκα την κατάσταση με τον χειρότερο δυνατό τρόπο».

Επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η λίστα πέρασε στο ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών από την κ. Λαγκάρτν, το 2010, όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν υπουργός. Αλλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έλαβε κανένα μέτρο και αργότερα ισχυρίστηκε ότι την έχουν χάσει.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Bloomberg
Την απάντηση Παπακωνσταντίνου για την πολύκροτη υπόθεση με τη νέα λίστα  Λαγκάρντ παραθέτει και το ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, μέσω της οποίας ο πρώην υπουργός Οικονομικών αρνείται κάθε κατηγορία. Το πρακτορείο αναφέρει ότι όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά μέσα ασχολούνται από το απόγευμα της Παρασκευής με την είδηση που πυροδότησε τις απρόσμενες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας ωστόσο και τη σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη τον Οκτώβριο, όταν ο ίδιος δημοσιοποίησε μέσα από το περιοδικό του «HotDoc» την περίφημη λίστα. 
Διαβάστε περισσότερα εδώ

New York Times
«Ο πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε να εμπλέκεται στην παραποίηση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ, όπου σύμφωνα με τους εισαγγελείς, είχαν αφαιρεθεί τρεις λογαριασμοί συγγενικών του προσώπων», αναφέρουν σε εκτενές ρεπορτάζ τους οι New York Times. Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρει πως η λίστα του δόθηκε το 2010 από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή. «Η αποπομπή του από το σοσιαλιστικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, ήρθε όταν αποκαλύφθηκε από τις ελληνικές αρχές, πως η λίστα ήταν παραποιημένη από αυτήν που έδωσε η Γαλλία», προστίθεται στο ρεπορτάζ, ενώ αναφέρεται πως ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνείται κατηγορηματικά πως αλλοίωσε τη λίστα.Τέλος στο άρθρο αναφέρεται η σύλληψη του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, η οποία προκάλεσε «πολιτική θύελλα».
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Bild
Νέο σκάνδαλο στην Αθήνα! Διέγραψε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου συγγενείς του από τη φορο-λίστα; Με αυτό τον τίτλο η γερμανική εφημερίδα «Bild» κάνει εκτενέστατη αναφορά στο θέμα που έχει θορυβήσει όλη την Ευρώπη. Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα σχολιάζει ότι ο 51χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στο κέντρο ενός μεγάλου σκανδάλου στην Ελλάδα. Ο λόγος; Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται – όπως αναφέρει το ρεπορτάζ - να έχει διαγράψει τα τρία αρχεία των συγγενών του από τα 2.062 ονόματα της λίστας, ενώ ο ίδιος από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι «εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα». Πρώτη συνέπεια;  Διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια αναλύει την πολιτική δραστηριότητα του κ. Παπακωνσταντίνου μέχρι και τις αρχές του 2012.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Liberation
Το «σκάνδαλο» Παπακωνσταντίνου δεν έλειψε να σχολιαστεί και από τη γαλλική «Liberation» με τίτλο «Η λίστα Λαγκάρντ, ο Έλληνας υπουργός και οι ξαδέρφες». Ο αρχιτέκτονας του πρώτου σχεδίου λιτότητας - όπως χαρακτηρίζεται από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας – που υπαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ φέρεται να έχει διαγράψει συγγενικά του πρόσωπα από τη λίστα Λαγκάρντ. Το θέμα παραπέμφθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στη Βουλή. Η ύπαρξη της λίστας ήρθε στο φως από τον Τύπο τον Οκτώβριο. 
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
protothema.gr

Read more...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ «6 ΜΕΡΕΣ» Ανδρέας Λοβέρδος: Η Γερμανία και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου μας έμπλεξαν με το ΔΝΤ



andreas-loverdos-i-germania-kai-koryfaia-stelexi-tis-kyvernisis-papandreoy-mas-empleksan-me-to-dnt 
Τη Γερμανία και ορισμένα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου «δείχνει» ως υπαιτίους για την εμπλοκή της Ελλάδας με το ΔΝΤ ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «6 Μέρες».

«Η Γερμανία και ορισμένα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου φταίνε που μπλεχτήκαμε με το ΔΝΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «σε ότι με αφορά, μαζί με τρεις-τέσσερις ακόμη υπουργούς είχαμε διαφωνήσει με την επιλογή αυτή και μάλιστα έντονα».

Αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και ερωτώμενος αν μίλησε μαζί του μετά την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι «ζητώ πάντα τη γνώμη του για τα μεγάλα θέματα της χώρας. Ποτέ δεν θα τον έφερνα σε δύσκολη θέση με ερωτήσεις μου που θα αφορούσαν τα κόμματα ή τον εαυτό μου μέσα σε αυτά».

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στην πολιτική του κίνηση, την ΡΙΚΣΣΥ, τονίζοντας ότι «επιχειρούμε τη ρήξη με το κρατικοδίαιτο, καταχρεωμένο και ανίκανο κομματικό σύστημα της χώρας. Θα συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός νέου, ευρωπαϊκού, ριζοσπαστικού μεταρρυθμιστικού κόμματος, που η πλειονότητα των πολιτών διαπιστώνει πως έχουμε ανάγκη».

Επισήμανε επίσης ότι με την πολιτική του κίνηση απευθύνεται κυρίως «σε όλους τους πολίτες που νιώθουν πολιτικά άστεγοι και ψήφισαν κόμματα στα οποία δεν αισθάνονται ότι ανήκουν», υπογραμμίζοντας ότι «δεν αποσκοπούμε στη δημιουργία ενός ΠΑΣΟΚ νούμερο δυο ή ενός ΠΑΣΟΚλόγο παρακάτω». Παράλληλα είπε ότι «με τους πολίτες που ακόμη επιμένουν να στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ θα ξανασυναντηθούμε» ενώ απέκλεισε συνύπαρξη με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν έχω συνηθίσει το γεγονός ότι είμαι εκτός ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι «δεν μετακινήθηκα από τον ιδεολογικό-πολιτικό χώρο. Έτσι, δεν πρόκειται για οβιδιακή αλλαγή».

Σημείωσε ότι τόσο η κυβέρνηση Παπανδρέου όσο και αυτή του Λουκά Παπαδήμου απέτυχαν στην επανεκκίνηση της οικονομίας, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε στη συνέντευξή του ότι έχει θέσει ως θέμα στον Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων το γεγονός ότι εφόσον ο ίδιος και άλλοι βουλευτές, είναι πλέον ανεξάρτητοι, θα πρέπει να ερωτούνται από τον Πρωθυπουργό για τις κινήσεις της κυβέρνησης. «Έχω θέσει το θέμα και περιμένω απαντήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός αποκάλυψε, μάλιστα, ότι η σύζυγός του, τον συμβούλευσε να εγκαταλείψει την πολιτική. «Μου το λέει από το 2007. Ίσως έχει δίκιο, αλλά δεν μπορώ πια να κάνω πίσω», είπε ο Ανδρεας Λοβερδος.
http://newpost.gr

Read more...

Ποιος είναι ο Ρωσσώνης της λίστας Λαγκάρντ;




Ο Αντρέας Ρωσσώνης είναι πασίγνωστος στο χώρο των εξοπλισμών, καθώς εδώ και χρόνια αντιπροσωπεύει διάφορα ιταλικά οπλικά συστήματα, κυρίως στο Πολεμικό Ναυτικό (κανόνια και βλήματα uto Melara). Ο ίδιος λόγω της εμπειρίας του στα εξοπλιστικά του Πολεμικού Ναυτικού δραστηριοποιήθηκε και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά προωθώντας το πρόγραμμα των κορβετών Benuna έναντι των Γαλλικών φρεγατών FREMM.

Πηγή:οnalert.gr
.enikos.gr

Read more...

Προς επαναφορά του πόθεν έσχες για την πρώτη κατοικία...



Η απαλλαγή της αγοράς ή ανέγερσης πρώτης κατοικίας από το πόθεν έσχες βρίσκεται στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται πως ... η εφαρμογή του πόθεν έσχες για αγορά ή ανέγερση ακινήτων έχει ανασταλεί από τις 17 Δεκεμβρίου 2010 με προοπτική να επανέλθει από την 1 Ιανουαρίου 2014. Η απαλλαγή από το πόθεν έσχες σημαίνει στην πράξη ότι δεν απαιτείται από τον φορολογούμενο η δικαιολόγηση των χρημάτων. Για να δικαιούται κάποιος της απαλλαγής όσον αφορά την αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας, θα πρέπει να ισχύουν τα παρακάτω:

-Να αφορά ακίνητο μέχρι 120 τ.μ. και αξίας 200.000 ευρώ. Σε περίπτωση που υπερβαίνει έναν από τους δύο ή και τους δύο όρους, θα εμπίπτει στο πόθεν έσχες για την αναλογία του ποσού που είναι μεγαλύτερης αξίας (είτε όσο υπερβαίνει τις 200.000 ή την αναλογία της αξίας στα 120 τ.μ.)

-Η αγορά να γίνεται από ενήλικο που έχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης φόρου εισοδήματος στην Ελλάδα να περιλαμβάνει δικαίωμα πλήρους κυριότητας και όχι ψιλή κυριότητα ή επικαρπία.

-Συγγενικά του πρόσωπα όπως σύζυγος και παιδιά να μην έχουν δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή ισόβιας επικαρπίας σε άλλες κατοικίες των οποίων το άθροισμα ξεπερνάει τα 70 τ.μ. (προσαυξημένο κατά 20 τ.μ. για κάθε ένα από τα δύο πρώτα παιδιά και 25 τ.μ. για τα υπόλοιπα)

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί πως για να καταστεί δυνατή η ενεργοποίηση των ρυθμίσεων για το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο η εφορία θα πρέπει για κάθε απόκτηση περιουσιακού στοιχείου που πραγματοποιείται από την 1 Ιανουαρίου 2013 να έχει τη δυνατότητα να ελέγξει την προέλευση των κεφαλαίων που διατέθηκαν.

Έτσι, σχεδιάζεται η επαναφορά του πόθεν έσχες για την αγορά ή ανέγερση ακινήτων μέσα στο 2013, προκειμένου να εφαρμοστούν και οι νέες ρυθμίσεις που προβλέπουν την καθιέρωση του περιουσιολογίου και τη διενέργεια ελέγχων στις μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης του έτους 2013, τις οποίες θα δηλώσουν όλοι οι φορολογούμενοι το 2014.


Read more...

Νέο κόμμα με «Παπάγο» τον Φράγκο...




Την πιθανότητα δημιουργίας ενός νέου πολιτικού σχηματισμού, ο οποίος θα κινείται ελαφρώς δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, συζητούν τον τελευταίο καιρό στελέχη που ...κινούνται στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς.
Στη συζήτηση μάλιστα πολλοί εκ των «συνδαιτυμόνων» βλέπουν στο πρόσωπο του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου τον άνθρωπο που θα μπορούσε να ηγηθεί μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. «Ένας Παπάγος χρειάζεται», λέει χαρακτηριστικά πρώην στέλεχος της ΝΔ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Παραπολιτικά", οι επαφές για το εγχείρημα έχουν ήδη προχωρήσει και οι συζητήσεις αρχίζουν να απασχολούν όλο και περισσότερο βουλευτές και στελέχη που κινούνται στο χώρο της λεγόμενης λαϊκής Δεξιάς, προερχόμενα από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, αλλά και τους αποχωρήσαντες από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η κινητικότητα των τελευταίων ημερών αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι υπάρχει, όπως αναφέρει η εφημερίδα, μια μυστική δημοσκόπηση που αφορά στο ενδεχόμενο δημιουργίας ενός κομματικού σχηματισμού υπό τον στρατηγό και σύμφωνα με την οποία τα ποσοστά αποδοχής στο σύνολο των ερωτηθέντων ξεπερνούν το 35%.


Read more...

Ο δολοφόνος επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος (ΒΙΝΤΕΟ)...




Γείτονας Ζωής: Πέρασε από το δρόμο το τσογλάνι μία ώρα μετά μετά τη δολοφονία να δεί τι γίνεται [βίντεο]

Ένας γείτονας της άτυχης Ζωής έδωσε συνταρακτικές λεπτομέρειες για το βράδυ που ο 27χρονος δράστης βίασε και δολοφόνησε βάναυσα την 34χρονη.

Εξοργισμένος από το αποτρόπαιο έγκλημα, την ώρα της απολογίας του δράστη, ο... κ. Πλατής – που ειδοποιήθηκε από την αδερφή του θύματος ότι στην πυλωτή υπάρχει φωτιά στο μηχανάκι του! – ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μιλήσει για όσα έζησε εκείνο το βράδυ όταν, μεταξύ άλλων, είχε την ατυχία να αντικρίσει μαζί με πυροσβέστες, το αποτρόπαιο θέαμα της νεκρής κοπέλας.

Αυτό που έκανε εντύπωση είναι η περιγραφή του για τις πρώτες ώρες μετά το έγκλημα καθώς αναφέρει ότι λίγο μετά τις 6, μια ώρα μετά τη φρικτή δολοφονία, ο δράστης είχε επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος και παρακολουθούσε από το δρόμο, όσα συνέβαιναν, ενώ λίγο αργότερα άνοιξε το μανάβικο στην αρχή της 40 εκκλησιών, μέχρι να συλληφθεί !

Δείτε το βίντεο από το xanthipress.gr:


Read more...

ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ...


ΜΕ ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα χαρακτηρίζει, με δήλωσή του ο πρώην υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης, την αποκάλυψη των ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ και την εμπλοκή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και ζητά να... 
διερευνηθεί όχι μόνο η αλλοίωση αλλά και το σκέλος της μη αξιοποίησης της λίστας. 
Η δήλωση του πρώην υπουργού έχει ως εξής:

Πρώτον. Μετά την χθεσινή γνωστοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν από την εισαγγελική έρευνα, είναι προφανές, ότι πλέον αναδεικνύονται δύο – και όχι ένα - μείζονα θέματα εξίσου σοβαρά, αυτοτελή, που το ένα σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί ή δεν υποσκελίζει το άλλο.

1. Η αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ με την αφαίρεση τεσσάρων ονομάτων συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, γεγονός απολύτως προκλητικό, αδικαιολόγητο και ασυγχώρητο.

2. Ο τερματισμός της αξιοποίησης της λίστας, που αποφασίστηκε τον Αύγουστο του 2011 προσωπικά από τον κ. Βενιζέλο, όπως παραδέχθηκε δημοσίως ο ίδιος πριν από τρεις μήνες περίπου. Μιας λίστας, ο έλεγχος της οποίας είχε ξεκινήσει μερικώς από τον κ. Παπακωνσταντίνου, που είχε και την πρωτοβουλία να αποσταλεί στην Ελλάδα.

Όπως από την πρώτη στιγμή δήλωσα, ανακοινώνοντας την αποχώρηση μου από το ΠΑΣΟΚ, η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είναι μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα. Ιδίως για μια κυβέρνηση που, επιχειρώντας να αντιμετωπίσει τη χρεοκοπία του μεταπολιτευτικού ελληνικού κράτους, αναγκάστηκε να περικόψει οριζόντια μισθούς και συντάξεις.

Όπως έχω ξαναπεί, οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών στο σύνολο τους, τα τρία προηγούμενα χρόνια, ήταν εκ των πραγμάτων μια κυβέρνηση μόνες τους.

Λειτούργησα και λειτουργήσαμε πάντοτε, με καλή πίστη απέναντι τους, θεωρώντας αδιανόητο είτε το ενδεχόμενο της αλλοίωσης, είτε το ενδεχόμενο της μη αξιοποίησης μιας τέτοιας λίστας. Εκ του αποτελέσματος, δυστυχώς προκύπτει ότι κάναμε μεγάλο λάθος που λειτουργήσαμε καλοπροαίρετα και με καλή πίστη.

Σε καμία κυβερνητική - τυπική ή άτυπη- συνεδρίαση που εγώ συμμετείχα δεν έγινε ποτέ αναφορά σε ύπαρξη τέτοιας λίστας, πολλώ μάλλον σε οτιδήποτε σχετικό είτε για αλλοίωση είτε για παύση της αξιοποίησής της. Είναι προφανές ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν θα επιτρέπαμε -προσωπικά ποτέ δεν θα συναινούσα- σε μία τέτοιου τύπου διαχείριση της λίστας.

Προσωπικά έμαθα την ύπαρξη της μόλις τον Οκτώβριο του 2012, μετά τις σχετικές δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου καθώς και την δημόσια παραδοχή από τον κ. Βενιζέλο ότι ήταν στη διάθεση του υπουργείου Οικονομικών η λίστα Λαγκάρντ, αλλά από τον Αύγουστο του 2011 ο ίδιος αποφάσισε , χωρίς ποτέ να μας ενημερώσει, να σταματήσει τον έλεγχο επί αυτής..

Δεύτερον. Για την ελληνική κοινωνία, η αποκατάσταση του ηθικού κύρους της πολιτικής πρέπει να είναι καθολική και πλήρης και όχι αποσπασματική και με αποκλειστικό γνώμονα το τρέχον πολιτικό συμφέρον της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά.

Επομένως, η διερεύνηση της υπόθεσης δεν μπορεί να αφορά μόνο στην αλλοίωση και να μην αφορά ταυτόχρονα και στο σκέλος της μη αξιοποίησης της λίστας. Η τρικομματική κυβέρνηση έχει μια τελευταία ευκαιρία να αποκαταστήσει – εν μέρει – την τρωθείσα ηθική υπόσταση της πολιτικής. Παίρνοντας μια καθαρή απόφαση να διερευνηθεί πλήρως και σε βάθος η υπόθεση. Αν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ απεμπολήσουν αυτή την ευκαιρία, θα έχουν υπογράψει την ληξιαρχική πράξη θανάτου του πολιτικού συστήματος με τα σημερινά του χαρακτηριστικά.

Εάν η τελική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά, είναι να συσκοτιστεί το σκέλος των πολιτικών ευθυνών που αφορά στον τερματισμό του ελέγχου της λίστας Λαγκάρντ, τότε ας μην διερωτώνται κάποιοι γιατί καταρρέει η εμπιστοσύνη των πολιτών στο υπαρκτό πολιτικό προσωπικό και γιατί μέρα με την ημέρα ενισχύεται η εκλογική επιρροή των άκρων.

Read more...

Τελεσίγραφο από το υπουργείο Οικονομικών «Μην περιμένε αμνηστία» λέει ο Στουρνάρας σε όσους έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό


Από το 2013 θα έχουμε περιουσιολόγιο για όλους, λέει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ο κ. Στουρνάρας
Από το 2013 θα έχουμε περιουσιολόγιο για όλους, λέει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ο κ. Στουρνάρας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τελεσίγραφο σε όλους όσοι έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, να τα φέρουν πίσω και να μην περιμένουν «αμνήστευση» των πράξεων τους, απευθύνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Πρωτοχρονιάς».

Ο κ. Στουρνάρας επισημαίνει ότι ήδη ελέγχονται οσοι έβγαλαν χρήματα έξω από το 2009 και μετά, καθώς και τα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη λίστα, σημειώνει ότι «έχω δώσει σαφείς οδηγίες να γίνουν εξαντλητικοί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ για όλους τους φορολογούμενους που φέρονται να είναι καταθέτες μεγάλων ποσών στο εξωτερικό, βάσει των στοιχείων που έχουν περιέλθει στις ελληνικές φορολογικές αρχές από φορολογικές αρχές του εξωτερικού».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Χ.Καστανίδης: Ποινικό αδίκημα η αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ...





Το τότε υπουργικό συμβούλιο δεν γνώριζε την ύπαρξη της λίστας υποστηρίζει ο πρώην υπουργός...
Την άποψη ότι η αλλοίωση των στοιχείων αποτελεί αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου κι όχι υπουργικό, άρα δεν...
τίθεται θέμα παραγραφής, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολιτικές και ηθικές ευθύνες στη διαχείριση και την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο Χάρης Καστανίδης υπογράμμισε ότι την ύπαρξη της λίστας δεν γνώριζε ούτε επισήμως, ούτε ατύπως το τότε υπουργικό συμβούλιο, παρά μόνο όσοι τη διαχειρίστηκαν, δηλαδή οι υπουργοί Οικονομικών και οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ....
voria.gr


Read more...

Απαισιοδοξία για την οικονομία Το 2013 θα είναι χειρότερο από το 2012, εκτιμούν οι πολίτες


Στην πρόθεση ψήφου, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,6% και ακολουθούν η ΝΔ (21,5%), η Χρυσή Αυγή (9,8%), το ΠΑΣΟΚ (6,2%), το ΚΚΕ (5,2%), η ΔΗΜΑΡ (5%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (3,8%)
Στην πρόθεση ψήφου, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,6% και ακολουθούν η ΝΔ (21,5%), η Χρυσή Αυγή (9,8%), το ΠΑΣΟΚ (6,2%), το ΚΚΕ (5,2%), η ΔΗΜΑΡ (5%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (3,8%)   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Το 2013 θα είναι χειρότερο από το 2012, εκτιμούν οι πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εν όψει του νέου έτους που διενεργήθηκε από την Κάπα Research για «Το Βήμα».

Στα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση είναι ακόμα ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,6% και ακολουθούν η ΝΔ με 21,5%, η Χρυσή Αυγή με 9,8%, το ΠΑΣΟΚ με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,2%, η ΔΗΜΑΡ με 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 46,1% και έπεται ο Αλέξης Τσίπρας με 31,4%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 21% (από το 46,1%) προέρχεται από ψηφοφόρους εκτός ΝΔ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στο επίκεντρο το θέμα της παραγραφής Διακομματική συμφωνία υπέρ Προανακριτικής για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ


Ο πρώην υπουργός Γ.Παπακωνσταντίνου αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση της αλλοίωσης των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ
Ο πρώην υπουργός Γ.Παπακωνσταντίνου αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση της αλλοίωσης των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Προς σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το ζήτημα της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ κινείται η Βουλή, δεδομένης της διακομματικής συμφωνίας που υπάρχει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εξελίξεις για την υπόθεση συζητήθηκαν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε από νωρίς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Στο επίκεντρο τίθεται, πάντως, το ζήτημα της παραγραφής ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.
Κατά τις πληροφορίες, η κυβέρνηση αναζητά φόρμουλα ώστε να ξεπεραστεί το ενδεχόμενο ζήτημα παραγραφής, καθώς εμφανίζεται αποφασισμένη να προωθήσει το ζήτημα της Προανακριτικής Επιτροπής.
Αν και σύμφωνα με ορισμένες δικαστικές και κοινοβουλευτικές πηγές δεν τίθεται θέμα παραγραφής λόγω της «Βουλής της μίας ημέρας», την τελική απόφαση θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο που θα αποφανθεί μετά την απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής θα κατατεθεί από τα κόμματα της συγκυβέρνησης τη Δευτέρα.
Αν και όλα τα κόμματα τάσσονται υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής μένει να φανεί εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την κυβερνητική πρόταση ή αν θα καταθέσει δική του -όπως άφησε να διαφανεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δ.Παπαδημούλης με δηλώσεις του στο Mega.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εξελίξεις των επομένων ημερών για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ συζητήθηκαν την Παρασκευή σε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες στη Βουλή.
Πριν η Ιπποκράτους ανακοινώσει επισήμως τη διαγραφή Παπακωνσταντίνου, δε, παράγοντες του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησαν και με το πολιτικό γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου. Αφού παρέθεσαν τα δεδομένα ενημέρωσαν για τους χειρισμούς που θα ακολουθηθούν, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός από την πλευρά του με δήλωσή του ζήτησε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με Τα Νέα, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν πολλές συσκέψεις στο ΠΑΣΟΚ, όπου από νωρίς είχαν εγκατασταθεί οι Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Δημήτρης Καρύδης και Γιώργος Κουτρουμάνης και βρίσκονταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη. Απαντες εισηγήθηκαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει άμεσα σε διαγραφή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Ακολούθησε αιχμηρή ανακοίνωση του πρώην υπουργού Οικονομικών με στόχο τον Ευ.Βενιζέλο, αλλά και ενδείξεις για την τακτική που θα ακολουθήσει ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου.
«Λυπάμαι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να αποδώσει ευθύνες για τυχόν αλλοίωση της 'λίστας Λαγκάρντ' σε εμένα προσωπικά. Αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί, και πολύ περισσότερο με την αφαίρεση συγγενικών μου προσώπων, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίησή μου. Και επιτέλους, πρέπει να απαντηθεί το γιατί σταμάτησε η έρευνα που είχα ζητήσει για τα ονόματα στη 'λίστα Λαγκάρντ' από τη στιγμή που έφυγα από το υπουργείο Οικονομικών» αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Σε ό,τι αφορά τις θέσεις των υπόλοιπων κομμάτων για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι «είναι προφανές ότι πρέπει άμεσα να αναζητηθούν και οι ποινικές ευθύνες για την παραποίηση της λίστας Λαγκάρντ», προσθέτοντας ότι «θεωρώ επιβεβλημένο να κινηθεί η ποινική διαδικασία ενώπιον της Βουλής με την συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην Υπουργό, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και η κατά νόμον απόδοση ευθυνών».

Ακολούθως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε: «Η κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόταση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη για τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης στη Βουλή για τον πρώην Υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου».
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ είναι το λιγότερο που πρέπει να γίνει για την υπόθεση, ενώ εξακολουθεί να βάζει στο κάδρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τάσσονται υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ εμμένουν και στην πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το Μνημόνιο.
Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απέρριψε το θέμα παραγραφής της υπόθεσης και ζήτησε «να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, να υπάρχει τιμωρία μέσα κι έξω από τη Βουλή».

Newsroom ΔΟΛ

Read more...