Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Στο Παγκόσμιο της Λιουμπλιάνα Χρυσό μετάλλιο για Κοσμίδη και Πετρούνια (vid)

Πατήστε στην εικόνα να δείτε την προσπάθεια του Λευτέρη Κοσμίδη 

Αθήνα
Το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους κατέκτησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, ο Λευτέρης Κοσμίδης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής με βαθμός δυσκολίας 6,5 συγκέντρωσε 15,125 βαθμούς και κατάφερε να νικήσει τον Αμερικανό Αλεξάντερ Ναντούρ, ο οποίος μάζεψε 15,075 βαθμούς. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Καναδός Σκορ Μόργκαν.

Ο Κοσμίδης συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του, αφού πριν από έναν μήνα είχε καταλάβει την δεύτερη θέση το Challenger του Κότμπους.

«Χρυσός» και ο Πετρούνιας


Λίγα λεπτά αργότερα, η Ελλάδα πανηγύρισε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο αυτή τη φορά από τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους.



Ο Έλληνας πρωταθλητής βαθμολογήθηκε με 15,650 και νίκησε τον Φινλανδό Μάρκου Βαχτίλα (14,725), ενώ τρίτος ήταν ο Ναντούρ με 14,650.

Αυτό ήταν το τρίτο χρυσό του Πετρούνια σε ισάριθμες εφετινές συμμετοχές του σε Παγκόσμια Κύπελλα, αφού είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχες επιτυχίες του στο Λα Ρος Σιρ-Ιόν της Γαλλίας και στο Κότμπους της Γερμανίας.

Αύριο, Κυριακή αγωνίζεται η Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας και θα προσπαθήει να διεκδικήσει το τρίτο ελληνικό μετάλλιο στη διοργάνωση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συμφώνησαν να σχηματίσουν κυβέρνηση στην Ιταλία...



O Ενρίκο Λέτα είναι ο νέος ιταλός Πρωθυπουργός. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κεντροαριστερός πολιτικός επιβεβαίωσε τον σχηματισμό κυβέρνησης, που θα περιλαμβάνει έναν από τους στενότερους συμμάχους του Μπερλουσκόνι στην θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Πρόκειται για...
τον Αντζελίνο Αλφάνο, γραμματέα του κόμματος του Μπερλουσκόνι , ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εσωτερικών.

Ο γενικός διευθυντής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας Φαμπρίτσιο Σακομάνι αναλαμβάνει τα δύσκολα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών, ενώ η πρώην επίτροπος Έμα Μπονίνο γίνεται υπουργός Εξωτερικών.

Οι ανακοινώσεις έγιναν μετά την συνάντηση του Λέτα με τον ιταλό Πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Η ορκωμοσία της κυβέρνησης έχει οριστεί για το πρωί της Κυριακής. Τη Δευτέρα ο Λέτα θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του ιταλικού κοινοβουλίου...
NEA


Read more...

Έθιμα: Λάζαροι - Λαζαρίνες - Βάια...




Tο τριήμερο του Λαζάρου και των Βαΐων, ενταγμένο στον κύκλο των ανοιξιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων, παράλληλα προς τον θρησκευτικό χαρακτήρα του αγγέλματος της Αναστάσεως του Χριστού, περιλαμβάνει...
νεκρολατρικά και γονιμικά έθιμα, αγερμικά τραγούδια παιδιών, κυρίως κοριτσιών αλλά και ενηλίκων γυναικών, που περιέφεραν ομοίωμα νεκρού, χτυπώντας ρυθμικά κουδούνια και τραγουδώντας το τραγούδι του Λαζάρου και συγκέντρωναν κυρίως αβγά για το Πάσχα.

Αλλού κορίτσια με στολισμένα καλαθάκια ή ομοίωμα του Λαζάρου γυρνούν και λένε το Λάζαρο και οι νοικοκυρές τα φιλοδωρούν με αβγά. Στην Κύπρο γίνεται αναπαράσταση της νεκρανάστασης του Λαζάρου, ενώ στην περιοχή της Κοζάνης νέες κοπέλες, στολισμένες με λουλούδια, οι Λαζαρίνες, χορεύουν τελετουργικά και τραγουδούν ανοιξιάτικα τραγούδια. Το τραγούδι του Λαζάρου προετοιμάζει για το Πάθος του Χριστού και την Κάθοδο στον Άδη αλλά και την εκ νεκρών Ανάσταση. Οι Λαζαρίνες, γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι κρατώντας στα χέρια ένα ομοίωμα του Λαζάρου, φτιαγμένο από τον κόπανο, που πλένουν τα ρούχα, ντυμένο με πολύχρωμα πανιά, σα να κρατούν μωρό φασκιωμένο, ή τη ρόκα ή καλάμια ή και μια κούκλα στολισμένη με πολύχρωμα λουλούδια, κορδέλλες και παρδαλά πανιά. Στη Σκύρο αντί για όλα αυτά παίρνουν τη σιδεροχουλιάρα (=κουτάλα τρυπητή) και βάζουν μαργαρίτες σε κάθε τρύπα. Στη μέση βάζουν ένα γαρυφαλλάκι κόκκινο και φτιάχνουν ένα πρόσωπο. Δένουν ένα ξύλο σταυρωτό πάνω στην κουτάλα, σαν χέρια και φορούν ένα πουκαμισάκι. Κάνουν το Λάζαρο. Γυρίζουν τα σπίτια και συγκεντρώνουν λεφτά, αβγά, ό,τι έχουν. Αλλού αντί για κόπανο έχουν ένα καλαθάκι στολισμένο με λουλούδια. Στην Κρήτη κάνουν ένα σταυρό με καλάμια και τον στολίζουν με κολαϊνες από λεμονανθούς και κόκκινα λουλούδια.
Στην Κύπρο αντί για ομοίωμα ένα παιδί παρίστανε τον Λάζαρο, ντυμένο με λουλούδια. Γυρνούσαν από σπίτι σε σπίτι, ο Λάζαρος έπεφτε κάτω και παρίστανε τον νεκρό και κάποιο από τα παιδιά φώναζε: «Λάζαρε, δεύρο έξω!» Τότε πετιόταν επάνω. Ανάλογα έθιμα νεκρανάστασης συνηθίζονταν στον ελληνικό χώρο κατά τη διάρκεια της άνοιξης (Ζαφείρης στην Ήπειρο, Φουσκοδέντρι στην ορεινή Κορινθία, Μάηδες στο Πήλιο κ.ά.).

Στην Ήπειρο (Σούλι, Πωγώνι, Αργυρόκαστρο κ.ά.), όπως περιγράφεται στο περιοδικό Μπουκέτο του 1929, τα τραγούδια του Λαζάρου συνοδεύονται από κυπριά (είδος μεγάλων κουδουνιών), κρεμασμένα σε μια σανίδα, την οποία κινούν τα παιδιά ρυθμικά, σα να κοσκινίζουν αλεύρι. Για κάθε τραγούδι και εγκώμιο για τους ενοίκους του σπιτιού, που θα πουν τα παιδιά, θα πάρουν κι ένα αβγό.

Η καλή υποδοχή των παιδιών για να τραγουδήσουν τον Λάζαρο ήταν περίπου υποχρεωτική και αντίθετη συμπεριφορά είχε ως επακόλουθο το αντίστοιχο δίστιχο:
Στο σπίτι όπου κάθεσαι, κούκκος να μη λαλήσει
Μήτε ποτές αβγό να δεις κι η κότα σ’ να ψοφήσει.
Ή όπως στην Ικαρία:
Λάζαρος στην πόρτα σου / Να ψοφήσει η κότα σου.
Και τ’ αβγά τηγανητά / στην ψυχή σου κολλητά.

Αντί για την ευχή:
Λάζαρος στην πόρτα σου / να γεννάει η κότα σου.

Το Σάββατο του Λαζάρου στολίζουν την εκκλησία με δάφνες, βάγια και κλαδιά ελιάς τα οποία μεταφέρουν τα νεαρά αγόρια. Στο Πήλιο οι νύφες της χρονιάς φτιάχνουν μπουκετάκια με κεντημένα βάγια (δάφνες) και λουλούδια δεμένα με κορδέλες και τα πηγαίνουν σ’ ένα πανέρι στην εκκλησία την Κυριακή των Βαΐων. Μετά τη λειτουργία τα μοιράζουν στους συγγενείς και τους φίλους. Παλιότερα έγραφαν και τα ονόματα κάθε οικογένειας στο μπουκετάκι. Στην Κύπρο πηγαίνουν στην εκκλησία ολόκληρη ελιά. Από αυτή κόβουν και μοιράζουν κλωνάρια, τα οποία τοποθετούν στο εικονοστάσι...


Read more...

Στην Αλβανία στέλνουν τον Ριζάι...





Θετική ήταν η απάντηση του αλβανικού υπουργείου Δικαιοσύνης στο αίτημα της ελληνικής πλευράς για την μεταφορά 500 κρατουμένων, μεταξύ αυτών και του διαβόητου βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι, σε φυλακές της Αλβανίας, σε μια... προσπάθεια αποσυμφόρησης των ελληνικών φυλακών, αλλά και μέσα στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης της εγκληματικότητας στη χώρα μας.

Έτσι, σε λίγα 24ωρα θα αρχίσουν οι συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων των δύο χωρών ώστε να ρυθμιστούν οι τελικές πράξεις της διμερούς συμφωνίας.

Στόχος της κυβέρνησης, είναι να μεταφερθούν οι περισσότεροι από τους 2.300 Αλβανούς κρατούμενους που βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές σε σωφρονιστικά καταστήματα και να σταματήσει η συνεργασία των ελληνικών και αλβανικών εγκληματικών συμμοριών μέσα από τις φυλακές.

Πιθανολογείται ότι το πρόγραμμα κράτησης Αλβανών στη γειτονική χώρα θα επιδοτηθεί από την Ελλάδα με ποσό που θα προσεγγίζει τα 5 ευρώ την ημέρα ανά άτομο.Αντίστοιχο δηλαδή του ημερήσιου κόστους για το φαγητό και την περίθαλψη κάθε κρατούμενου στις ελληνικές φυλακές.

Πρώτη φορά που υπήρχαν τέτοιου είδους σκέψεις για μεταφορά αλβανών κρατουμένων στις φυλακές της Αλβανίας ήταν το 2006. Ομως στο σχετικό πρόγραμμα βασικό προαπαιτούμενο ήταν η συναίνεση των αλλοδαπών κρατουμένων. Η σχετική, προ επταετίας, διαδικασία ωστόσο σταμάτησε. Τώρα το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί την υπογραφή διμερούς συμφωνίας για τη μεταφορά των αλβανών κρατουμένων, χωρίς πάντως να κρίνεται αναγκαία η συγκατάθεσή τους.


Read more...

ΑΠΟ «ΚΟΣΚΙΝΟ» 206.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Έρχεται «λουκέτο» σε 252 φορείς του δημοσίου



erxetai-loyketo-se-252-foreis-toy-dimosioy 
Κατάλογο με τα 252 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που θα καταργηθούν και μέσω αυτών θα απολυθούν 15.000 απολύσεις υπαλλήλων, έχει καταρτήσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», οι 252 αυτοί οργανισμοί περιλαμβάνονται στο Μητρώο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που αριθμεί συνολικά 1.506 οργανισμούς και δημόσιες επιχειρήσεις που εποπτεύονται κυρίως από 10 υπουργεία όπως είναι το Παιδείας, τοΠολιτισμούΠεριβάλλοντος αλλά και Υγείας.

Τα νομικά αυτά πρόσωπα του δημόσιου τομέα διαθέτουν κατά κανόνα υπαλλήλους αορίστου χρόνου, αλλά και σημαντικό αριθμό συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου, οι οποίοι θα αναγκαστούν να οδηγηθούν στην έξοδο από το Δημόσιο με την καταβολή αποζημίωσης και, πιθανότατα, την παροχή πρόσθετων κινήτρων, όπως εξαγορά πλασματικών συντάξιμων χρόνων με ευνοϊκούς όρους.

Από «κόσκινο» θα περάσουν 206.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, από «κόσκινο» θα περάσουν 206.000δημόσιοι υπάλληλοι του στενού δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων ένστολων και εκπαιδευτικών, το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στο έλεγχο θα καταγραφουν αναλυτικά τα προσόντα τους και ταυτόχρονα θα εξακριβωθούν οι περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, κάτι που αυτομάτως θα τους οδηγήσει εκτός δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στα χέρια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισηςβρίσκονται ήδη τρία εναλλακτικά σενάρια σχετικά με τη «βαρύτητα» των προσόντων της αξιολόγησης και πολύ σύντομα θα γίνουν οι ανακοινώσεις.

Σε πρώτο πλάνο θα βρεθούν πτυχία, γνώση ξένων γλωσσών, η παρακολούθηση σεμιναρίων κλπ ενώ η αρχαιότητα περνά σε δεύτερη μοίρα. Ετσι, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο θα υπάρξει μία πλήρης χαρτογράφηση των ικανοτήτων του προσωπικού ενώ το νέο, εμπλουτισμένο μητρώο που θα προκύψει θα χρησιμοποιηθεί ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ανακατατάξεις.

Σε συνδυασμό με τα νέα οργανογράμματα που είναι ήδη έτοιμα αλλα και τα περιγράμματα θέσεων, θα διευκρινιστεί αν και ποιός υπάλληλος μπορεί να υπηρετήσει σε κάποια θέση. 

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα δεν αποκλείεται να υπαρξουν και απομακρύνσεις, με αρμόδιο να κρίνει κάθε φορά το εκάστοτε υπηρεσιακό συμβούλιο.
http://newpost.gr/

Read more...

Σύλληψη υπαλλήλου του ΣΔΟΕ...



...για εκβιασμό επιχειρηματία...
Ένας υπάλληλος του ΣΔΟΕ, ηλικίας 47ετών, και ένας ακόμη 42χρονος συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Λαχαναγοράς, μετά από... καταγγελία επιχειρηματία για εκβιασμό σε βάρος του.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο επιχειρηματίας ανέφερε πως ο 42χρονος, προσποιούμενος ότι είναι υπάλληλος του ΣΔΟΕ, τον απείλησε και ζήτησε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να μην βεβαιώσει φορολογικές παραβάσεις στην επιχείρησή του.

Σε προκαθορισμένο ραντεβού που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην περιοχή της Λαχαναγοράς, προκειμένου να καταβληθεί από τον επιχειρηματία το παραπάνω χρηματικό ποσό, παρουσιάστηκε ο 42χρονος και συνελήφθη. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ίδιος επρόκειτο να μοιραστεί το παραπάνω ποσό με 47χρονο υπάλληλο του ΣΔΟΕ, ο οποίος και συνελήφθη.


Read more...

Σε Λάρισα και Τρίπολη Ένταση στη διάρκεια της αιμοδοσίας μελών της Χρυσής Αυγής


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Τρίπολη
Ένταση σημειώθηκε έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με αφορμή αιμοδοσία μελών της «Χρυσής Αυγής», τα οποία καλούσαν να δώσουν αίμα «Έλληνες για Έλληνες». Το αίμα που συλλέχθηκε θα διατεθεί σε όποιον άνθρωπο το έχει ανάγκη ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας, χρώματος, σεξουαλικού προσανατολισμού ή οποιασδήποτε άλλης διάκρισης, λένε οι γιατροί της Λάρισας. Ένταση επικράτησε και στο Παναρκαδικό Τρίπολης.

Από την δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης, ήδη, είχαν σημειωθεί αντιδράσεις. Το πρωί μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν έξω από το Γενικό Νοσοκομείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Ισχυρή ήταν και η αστυνομική παρουσία που απέτρεψε επεισόδια.

Οι τόνοι, αλλά και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ανέβηκαν, όταν έκανε την εμφάνιση του ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής, Π.Ηλιόπουλος, καθώς από την μεριά των διαμαρτυρομένων εκσφενδονίστηκαν κυπελάκια με καφέ και νερά.

Με την ολοκλήρωση της αιμοδοσίας και υπό αστυνομικό κλοιό αποχώρησαν τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» και εν συνεχεία και οι διαμαρτυρόμενοι.

Από την πλευρά του ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Λάζαρος Μακρής, δήλωσε ότι το αίμα που έδωσαν τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» θα διατεθεί όπου κρίνει απαραίτητο το Νοσοκομείο χωρίς προϋποθέσεις και περιορισμούς.

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας επισημαίνεται ότι «η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής για εκδήλωση αιμοδοσίας με ρατσιστικό περιεχόμενο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας απέτυχε».
«Η αιμοδοσία έγινε, με την περιφρούρηση των σωματείων γιατρών και εργαζομένων του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για την εθελοντική αιμοδοσία, και το αίμα που συλλέχθηκε θα διατεθεί σε όποιον άνθρωπο το έχει ανάγκη ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας, χρώματος, σεξουαλικού προσανατολισμού ή οποιασδήποτε άλλης διάκρισης», τονίζεται.
Ένταση στην Τρίπολη

Ένταση προκλήθηκε και στο Παναρκαδικό Τρίπολης, όταν εικονολήπτης τοπικού μέσου δέχτηκε επίθεση από μέλη της ΧΑ, που του ζήτησαν να διαγράψει από το κινητό του τηλέφωνο το υλικό που είχε καταγράψει, για να μην φαίνονται πρόσωπα.

Έξω από την είσοδο του νοσοκομείου, στελέχη από σωματεία εργαζομένων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

ΟΙ ''ΝΕΕΣ'' ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...



...ΠΟΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ...
Η νέα δομή δυνάμεων «υπηρετεί πριν από όλα μία υψίστη εθνική σκοπιμότητα: να έχουμε ως Ελλάδα Ένοπλες Δυνάμεις του 21ου αιώνα προσανατολισμένες στο εθνικό αμυντικό Δόγμα, στην πολιτική εθνικής Άμυνας και στο υπέρτατο καθήκον ...
θωράκισης της κυριαρχίας, της ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας της χώρας κατά το πλέον αποτελεσματικό τρόπο», δήλωσε αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της νέας δομής δυνάμεων:
Στο Στρατό Ξηράς:
-Καταργούνται τα Στρατηγεία των Α και Β Σωμάτων. Στις έδρες των δύο Σωμάτων εξακολουθούν να παραμένουν άλλες μονάδες.
-Οι δυνάμεις που διατίθενται στην 1η Στρατιά κατηγοριοποιούνται κατά είδος τακτικής αποστολής σε δυνάμεις άμυνας, δυνάμεις αντίδρασης και δυνάμεις ασφαλείας.
-Καταργείται το Διακλαδικό Επιχειρησιακό Στρατηγείο Άμεσης Αντίδρασης.
- Συγκροτείται η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.
-Διαλύεται η Διοίκηση Στρατιωτικών Εργοστασίων η οποία ενσωματώνεται στο Στρατηγείο της ΑΣΔΥΣ ως ειδικό Επιτελείο.
- Καταργείται η 70η Στρατιωτική Διοίκηση που έχει έδρα την Αθήνα και στην έδρα της παραμένει η Σχολή Πυροβολικού.
- Καταργείται η 2η Ταξιαρχία Υποστήριξης, η οποία έχει έδρα την Κοζάνη και στην έδρα της μεταφέρεται η 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία.
- Καταργείται η 97η Στρατιωτική Διοίκηση που έχει έδρα τη Χαλκίδα και στην έδρα της παραμένει η Σχολή Πεζικού.
- Μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη η Μεραρχία Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ) -που σήμερα έχει έδρα τη Λαμία- και στην έδρα της παραμένουν το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου καθώς και μονάδες διοικητικής μέριμνας.
-Μεταπίπτει σε Σύνταγμα η 10η Ταξιαρχία Πεζικού η οποία έχει έδρα τις Σέρρες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο Πολεμικό Ναυτικό οι όποιες καταργήσεις και μετασχηματισμοί πραγματοποιούνται μέσα στους ίδιους κτιριακούς σχηματισμούς-συγκροτήματα στο Ναύσταθμο και στο Κ/Ε Κανελλόπουλος.
Μεταξύ άλλων στο Αρχηγείο Στόλου:
-Καταργείται η Μοίρα Υποστήριξης της Διοίκησης Φρεγατών και τα πλοία της ενσωματώνονται στις δύο Μοίρες Φρεγατών που διατηρούνται.
-Καταργείται η μία εκ των τριών μοιρών της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών.
-Καταργείται η 353η Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας και εντάσσεται ως Μοίρα Αεροσκαφών Ναυτικού στη Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού.
Τέλος, στην Πολεμική Αεροπορία οι όποιοι ανασχηματισμοί και οι όποιες αναδιατάξεις και αλλαγές διοικητικών δομών πραγματοποιούνται μέσα στους ήδη υπάρχοντες σχηματισμούς, δηλαδή στο ΑΤΑ (Λάρισα), στη ΔΑΥ (Ελευσίνα), στη ΔΑΕ (Τατόι).
Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, με τη Νέα Δομή Δυνάμεων θα καταργηθούν τα «περιττά» στρατόπεδα, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται εξοικονόμηση δαπανών, η οποία είναι μεγαλύτερη στο Στρατό Ξηράς και μικρότερη στους δύο άλλους Κλάδους.
Η ηγεσία του υπουργείου δήλωσε την ετοιμότητα της να επανέλθει στην επιτροπή της Βουλής για το θέμα μετά τις γιορτές.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8073.html

Read more...

Στη ρεβάνς του 2-1 στην Τούμπα Αστέρας - ΠΑΟΚ με φόντο τον τελικό του Κυπέλλου


  (Φωτογραφία:  Intime )

Τα εισιτήρια για τον τελικό της 11ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ, κόβονται μέσα στο Σαββατοκύριακο καθώς διεξάγονται οι δύο επαναληπτικοί των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Το Σάββατο στην Τρίπολη διεξάγεται η ρεβάνς μεταξύ του Αστέρα Τρίπολης και του ΠΑΟΚ.
Η αναμέτρηση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η νίκη του «Δικεφάλου» με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι έχει αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στον τελικό.
Στο παιχνίδι της Κυριακής στην Κομοτηνή ο Ολυμπιακός έχει ήδη προκριθεί στον τελικό του θεσμού, μετά τη νίκη με 6-2 επί του Πανθρακικού στο πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκη».

Read more...

Δηλώσεις Στουρνάρα Παράθυρο εξαίρεσης από το χαράτσι για οικογένειες κάτω από το όριο της φτώχειας


Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Να εξετάσει το ενδεχόμενο εξαίρεσης από το χαράτσι των οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως αυτή ορίζεται από την Eurostat, δεσμεύθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας στη Βουλή σε πρόταση της βουλευτή Ασημίνας Ξυροτήρη (ΔΗΜΑΡ).

Η ρύθμιση θα είναι ξεχωριστή απ' αυτή που αφορά τους ανέργους.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την Eurostat, το όριο κάτω από το οποίο υπάρχει κίνδυνος φτώχειας είναι το 60% του εθνικού διαθέσιμου εισοδήματος μετά τις πληρωμές συντάξεω και επιδομάτων.

Επίσης, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την δυνατότητα επέκτασης και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της διάταξης για τις οφειλές προς το Δημόσιο.

Την σχετική πρόταση είχε κάνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος.

«Η υλική υποδομή υπάρχει και γι' αυτό το εξετάζουμε κατά πόσον κάτι τέτοιο είναι εφικτό» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος Εν μέσω αντιπαραθέσεων η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο


Οι Γιάννης Στουρνάρας, Αντώνης Μανιτάκης και Γιάννης Βρούτσης στην επιτροπή
Οι Γιάννης Στουρνάρας, Αντώνης Μανιτάκης και Γιάννης Βρούτσης στην επιτροπή   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Με αντιπαράθεση μεταξύ της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την οποία εισήχθη στη Βουλή, άρχισε το πρωί του Σαββάτου η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταφέρθηκε κατά της ρύθμισης για την επιβολή τέλους ακινήτων στις υπό ανέγερση οικοδομές.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι όπου υπάρχει χρήση ρεύματος, θα υπάρχει και χαράτσι. «Τα τελείως γιαπιά, τα μπετά, δεν έχουν ρεύμα. Πρόκειται για εργοταξιακό ρεύμα και το ειδικό τέλος υπήρχε σε αυτά και πριν το νόμο. Υπάρχουν ακίνητα που το διατηρούν επί 20ετία εργοταξιακό ρεύμα, λόγω ειδικών διατάξεων. Υπάρχουν ακίνητα που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των αυθαιρέτων και αυτόματα ανανέωσαν τα εργοταξιακά ρεύματα. Σημασία έχει η χρήση - και χρήση έχουμε» παρατήρησε ο υπουργός.

Αναλυτικά οι βασικές ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου
Απέναντι στην έντονη αντίδραση που εξέφρασαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ για τον χαρακτηρισμό ως κατεπείγοντος του νομοθετήματος που προσέδωσε η κυβέρνηση ώστε να ψηφιστεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάραςυπεραμύνθηκε της επιλογής αυτής με το αιτιολογικό ότι την Δευτέρα συνεδριάζει το Euroworking Group ώστε να αποδεσμευτεί η δόση των 2,8 δισεκ. ευρώ για την χώρα μας και τον Μάιο άλλα 6 δισεκ.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως καθιστά αναγκαία την υπερψήφιση του νομοσχεδίου αλλά και επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα του έκτακτου της διαδικασίας το γεγονός ότι σ’ αυτό περιλαμβάνεται η διάταξη για την ρύθμιση των οφειλών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. «Σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, δεν νομίζω πως αμφισβητεί κανείς ότι χιλιάδες νοικοκυριά και φυσικά πρόσωπα που χρωστάνε, θα ανακουφιστούν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

«Η διαδικασία προβλέπεται στον Κανονισμό. Η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα, αν διαφωνεί με την κυβέρνηση να το καταψηφίσει. Εκείνο που δεν σέβεται ο κ. Λαφαζάνης, είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, κατά την οποία η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου αποφασίζει και η μειοψηφία σέβεται. Πως δεν παράγονται έννομα αποτελέσματα από την κυριαρχική πράξη του Κοινοβουλίου; Αυτά γίνονταν σε αντιδημοκρατικά καθεστώτα που υπερασπιστήκατε» ανέφερε ο Μάκης Βορίδης από την ΝΔ, απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ίδια η ζωή βάζει τις προθεσμίες και απαιτεί τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος» είπε και η Φεβρωνία Πατριανάκου δηλώνοντας πως η ΝΔ αποδέχεται την διαδικασία. 

Εξάλλου, η εισηγήτρια της ΝΔ υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο «για πρώτη φορά δεν συνοδεύεται από περικοπές μισθών και συντάξεων, νέους φόρους και περικοπές για κάλυψη δημοσιονομικού κενού», συνιστώντας δείγμα μιας επιτυχημένης δημοσιονομικής εξυγίανσης.

«Είναι η πρώτη φορά που το φως που αχνοφέγγει, δεν είναι λόγια του εγχώριου πολιτικού συστήματος, αλλά γενική παραδοχή με απεικόνιση των οικονομικών δεικτών. Το ΔΝΤ προβλέπει πως το 2013, παρά την ύφεση, θα μηδενιστεί το πρωτογενές έλλειμμα, θα υπάρξει 1,5% πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς και 0,4% πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. 'Το μισοσκόταδο γύρω απ' την Ελλάδα εξανεμίζεται' λένε οι New York Times. Παρά ταύτα, δεν πανηγυρίζουμε και δεν τρέφουμε αυταπάτες, γιατί υπάρχουν σύννεφα στην παγκόσμια οικονομία. Ο δρόμος μακρύς και δύσκολος...» ανέφερε η κ. Πατριανάκου παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο.

Μέτρα που εξήρε η κ. Πατριανάκου ήταν η μείωση του ειδικού τέλους στα ακίνητα, οι διευκολύνσεις στις αποπληρωμές οφειλών προς το Δημόσιο, η διάκριση των οφειλών σε εισπράξιμες και ανεπίδεκτες είσπραξης, οι διατάξεις για διοικητική επίλυση των φορολογικών διαφορών προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση στα δικαστήρια, η τροποποίηση των διατάξεων του κώδικα ΦΠΑ, η σύσταση κεντρικής μονάδας για τις κρατικές ενισχύσεις, η κατάργηση των ειδικών φορολογικών προνομίων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, η ευκολότερη πρόσβαση των αγροτών παραγωγών στις άδειες λαϊκών αγορών, η διάταξη για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών κ.ά.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφού χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το νομοσχέδιο, έβαλε κατά της διαδικασίας τονίζοντας πως η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο να το ετοιμάσει έγκαιρα και πρόσθεσε «δεν φταίμε εμείς αν τσακώνεστε μεταξύ σας, αν δεν είστε αποτελεσματικοί, αν δεν σέβεστε τη διαδικασία της Δημοκρατίας».

Απαντώντας στην εισηγήτρια της ΝΔ, η οποία ανέφερε ότι το πολυνομοσχέδιο δεν φέρνει νέα μέτρα, ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Το χαράτσι δεν είναι καινούργιο μέτρο; Κάποιοι άλλοι ήταν εκείνοι που υποσχέθηκαν πως δεν θα υπάρξει χαράτσι; Αν ο στόχος ήταν μια πιο δίκαιη παρέμβαση, μια ανακούφιση, γιατί δεν το φέρνατε μαζί με το περιουσιολόγιο; Στο τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο υποβάλατε έκτακτη εισφορά στους εφοπλιστές. Στο νομοσχέδιο για τα επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, τη μειώσατε στο μισό και σήμερα, έρχεστε να την καταργήσετε. Σας ευχαριστούμε για την ειλικρίνειά σας!» σάρκασε ο κ. Τσακαλώτος.

«Έχουμε μια Βουλή που με ευθύνη της κυβέρνησης λειτουργεί υπό έκτακτες συνθήκες, των επειγόντων, των κατεπειγόντων και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Έχετε επιβάλλει στη χώρα μια μνημονιακή τροϊκανή δικτατορία» είπε ο Π.Λαφαζάνης, ο οποίος μίλησε για «νομοσχέδιο -έκτρωμα» που έρχεται σε ένα άρθρο, για να μην δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές να αποφασίσουν για τις επιμέρους ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να παραβιάζεται το Σύνταγμα.

Ο Νότης Μαριάς (Ανεξάρτητοι Έλληνες) επισήμανε ότι παρατηρείται συνεχής απαξίωση της Βουλής αφού αποδεικνύεται πια πως η λογική αυτή είναι συστηματική και ως εκ τούτου υπάρχει κίνδυνος δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

«Όλες οι ενέργειες και πράξεις δείχνουν πως δεν είμαστε πλέον κυρίαρχη χώρα. Υπακούτε για άλλη μία φορά, στις επιταγές της Τρόικας και του ΔΝΤ» ανέφερε ο Ηλίας Παναγιώταρος από την ΧΑ.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος εξέφρασε την διαφωνία του ΚΚΕ και κατήγγειλε τη διαδικασία επισημαίνοντας ταυτοχρόνως πως «η ουσία πάει χέρι-χέρι με τη διαδικασία».


«Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία αναστολή της προσπάθειάς μας. Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, κάθε φορά που υπάρχουν υποχρεώσεις της χώρας και η αντιπολίτευση βάζει συνέχεια τα ίδια θέματα. Και ένα μήνα να δίναμε στην Αντιπολίτευση, τις ίδιες αντιδράσεις θα είχαμε. Άρα δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο» τόνισε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ.

«Κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με τη διαδικασία, όμως δεν πρέπει να μας διαφύγει το γεγονός, πως οι ρυθμίσεις αυτές αποτελούν εφαρμογή του ν. 4127 που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, αλλά κυρίως εφαρμογή των τελευταίων διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και Τρόικας και αποτυπώνουν τις ρυθμίσεις της δημόσιας διοίκησης, κοινωνικής πολιτικής, ασφάλισης, που πολλές είναι θετικές» είπε η Ασημίνα Ξυροτήρη από την ΔΗΜΑΡ.

Ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος εγκρίθηκε με ψήφους 26 υπέρ και 15 κατά.

K.Mητσοτάκης: Να έρθει σε άλλο ν/σ το θέμα του bake off

Να αποσυρθεί το άρθρο για την απελευθέρωση της αγοράς του προψημένου ψωμιού (bake off) ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είπε ότι αν η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν αποτελεί σκληρότατη μνημονιακή υποχρέωση δεν πρέπει να περιληφθεί στο νομοθέτημα αυτό, αλλά να επανακατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο για να συζητηθεί με άνεση και να κληθούν και οι φορείς.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Αυτοί είναι όλοι ο επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι (ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΛΙΣΤΑ) ...



Προκλητικές περιπτώσεις όπως ασέλγεια σε ανήλικα παιδιά...
Τη λίστα με τα ονόματα των 229 επιόρκων δημοσίων υπαλλήλων δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Η λίστα παραδόθηκε από...
τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή στον Αντώνη Μανιτάκη και περιέρχει τους επίορκους υπαλλήλους οι οποίοι διώκονται ποινικά για βαριά κακουργήματα.


Περιλαμβάνει προκλητικές περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι διώκονται ακόμη και για ασέλγεια σε ανήλικα και αναμένεται να καθίσουν στα εδώλια των Κακουργιοδικείων της χώρας, χωρίς όμως να έχουν υποστεί την παραμικρή πειθαρχική δίωξη και μάλιστα συνεχίζουν ακόμα να πληρώνονται από το ελληνικό Δημόσιο.

Δείτε τη λίστα στο http://www.parapolitika.gr


Read more...

Τι «απειλεί» τους οδηγούς Ι.Χ. εκτός από τον Κ.Ο.Κ...




Αυξημένες αρμοδιότητες έχουν πλέον οι αστυνομικοί οι οποίοι κάνουν περιπολίες. Εκτός από τα συνηθισμένα (αλκοτέστ, άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα κλπ) είναι πλέον επιφορτισμένοι να ελέγχουν αν...
χρωστάμε στο δημόσιο, αν έχουμε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας ή την ασφάλεια του οχήματός μας. Οi

υπηρεσίες του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, έχουν συνδεθεί πλέον με το Taxisκάτι που σημαίνει ότι οι αστυνομικοί που κάνουν τυπικούς ελέγχους στα αυτοκίνητα, έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν αν ο συγκεκριμένος ΑΦΜ (ο οποίος αναγράφεται πλέον και στα διπλώματα οδήγησης τα οποία έχουν σχήμα πιστωτικής κάρτας) είναι φορτωμένος με ληξιπρόθεσμα χρέη. Μάλιστα, σε πολλά περιπολικά έχουν ήδη εγκατασταθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές προκειμένου ο έλεγχος να γίνεται ακόμη γρηγορότερα και όχι μέσω του κέντρου της Αστυνομίας. Ειδικά αν χρωστάει πολλά, ο οδηγός που θα σταματήσει για τον τυπικό έλεγχο μπορεί να καταλήξει στο αυτόφωρο καθώς αυτό προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για τους οφειλέτες του δημοσίου. Προσοχή λοιπόν ειδικά με τις βόλτες του Σαββατοκύριακου καθώς θα περάσετε δύο νύχτες μέσα για να παραστείτε ενώπιον του εισαγγελέα την Δευτέρα το πρωί.

1.Τέλη κυκλοφορίας:

Οι αστυνομικοί έχουν από φέτος αρμοδιότητα να ελέγχουν και αν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας. Καλό είναι λοιπόν να έχετε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου το ένα από τα δύο αντίγραφα πληρωμής που σας έδωσε η τράπεζα για να μην ταλαιπωρηθείτε σε περίπτωση που σας σταματήσει κάποιος. Αν δεν έχετε πληρώσει, κινδυνεύετε με αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων ενώ τα έγγραφα θα σας επιστραφούν μόνο αν πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας και το πρόστιμο που είναι το ισόποσο των τελών.

2.Ασφάλιστρα αυτοκινήτου:

Το υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να περιορίσει το φαινόμενο των εκατοντάδων χιλιάδων ανασφάλιστων αυτοκινήτων, ανέθεσε –δια νόμου- στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών την αρμοδιότητα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με στόχο τον εντοπισμό ανασφάλιστων αυτοκινήτων. Αν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις παραβάτες (και θεωρείται δεδομένο ότι θα εντοπιστούν δεδομένου ότι τα ανασφάλιστα εκτιμώνται σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο), η ΓΓΠΣ, αποστέλλει ειδοποιητήριο στον κάτοχο του αυτοκινήτου με το οποίο τον καλεί εντός οκτώ ημερών να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις. Μετά την παραλαβή της επιστολής, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, εφόσον φυσικά θελήσει να συμμορφωθεί και να ασφαλίσει το όχημά του, θα πρέπει να επιδείξει στην ασφαλιστική εταιρεία το ειδοποιητήριο της ΓΓΣ και να προσκομίσει και ένα παράβολο υπέρ του ελληνικού δημοσίου ύψους 250 ευρώ. Δηλαδή, ούτως ή άλλως θα πρέπει να πληρώσει τα ασφάλιστρα (σ.σ υπολογίστε τουλάχιστον 600 ευρώ τον χρόνο για ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού) αλλά και ένα «καπέλο» 250 ευρώ υπέρ του δημοσίου. Αν ο ιδιοκτήτης δεν ανταποκριθεί εντός των οκτώ ημερών, τότε η ΓΓΠΣ οφείλει να στέλνει στοιχεία και ονοματεπώνυμα στην αστυνομία. Η χρήση ανασφάλιστου αυτοκινήτου (είτε από τον οδηγό, είτε από τον ιδιοκτήτη) συνεπάγεται και ποινές φυλάκισης οι οποίες φτάνουν στους 12 μήνες. Και δεν είναι μόνο της φυλακής τα σίδερα… (σ.σ που δεν καταλήγει βέβαια κανένας εκεί διότι όλες αυτές οι ποινές εξαγοράζονται). Αν οδηγός εντοπιστεί από αστυνομικό να κυκλοφορεί με ανασφάλιστο όχημα, θα τιμωρείται:
-Με αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας για10 ημέρες. Αν το ανασφάλιστο όχημα εντοπιστεί ύστερα από ατύχημα, η άδεια κυκλοφορίας αφαιρείται για δύο χρόνια ενώ σε περίπτωση υποτροπής, για τρία χρόνια
-Με επιπλέον χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ

3. Εγγραφα
Ξέχασες στο σπίτι την απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας; Ας λένε ότι έφτιαξαν ηλεκτρονικό σύστημα και μπορούν να ελέγξουν ποιος πλήρωσε και ποιος όχι. Αν σε σταματήσει για έλεγχο ο τροχονόμος, θα σου επιβάλλει πρόστιμο. Αυτό προβλέπει νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης πρόσφατα. Και δεν είναι μόνο η απόδειξη των τελών κυκλοφορίας. Για κάθε έγγραφο από τα παρακάτω που δεν θα έχουμε μαζί μας όταν οδηγούμε, θα πληρώνουμε 20 ευρώ:
Ο οδηγός οδικού οχήματος υποχρεούται, όταν οδηγεί, να φέρει:
-τη νόμιμη άδεια οδήγησης,
-την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος,
-το αποδεικτικό ασφάλισης,
-την απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας και κατά περίπτωση
-την ειδική άδεια οδήγησης οδηγού Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου,
-το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.),
-το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Κατάρτισης Οδηγού Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ADR) και τα λοιπά έγγραφα που απαιτεί η Συμφωνία ADR του ν.1741/1987 (Α΄225) όπως ισχύει,
-το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου,
-την Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων,
- τη βεβαίωση καλής λειτουργίας ταχογράφου,
-τη βεβαίωση περιοριστή ταχύτητας και το σχετικό αυτοκόλλητο σήμα, καθώς και οποιαδήποτε άλλο έγγραφο, βεβαίωση, ή πιστοποιητικό απαιτείται ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος από τις ειδικές διατάξεις...
www.trelokouneli.gr


Read more...

Ανασχηματισμός εν όψει Αλλαγές στην κυβέρνηση ζητούν Βενιζέλος και Κουβέλης


Ο πρωθυπουργός με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους
Ο πρωθυπουργός με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αλλαγές στη λειτουργία της κυβέρνησης -και στα πρόσωπα- ζητούν με δηλώσεις τους οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης στην εφημερίδα Realnews.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει πως χάρη στις θυσίες των πολιτών, η χώρα είναι σε ελεγχόμενη κατάσταση και προσθέτει: «Τώρα που έχει γίνει διεθνώς δεκτό ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, τώρα που βαδίζουμε σε περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους χάρη στα πρωτογενή πλεονάσματα που πετυχαίνουμε, το ζήτημα είναι να αναδειχθεί το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης ως εθνικός στρατηγικός στόχος. Η κυβέρνηση συνεργασίας των τριών κομμάτων αυτόν τον στόχο πρέπει να υπηρετεί, και προγραμματικά και λειτουργικά. Και ως πολιτικό πλαίσιο και ως σχήμα».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει πως η λειτουργία της κυβέρνησης σχετίζεται με την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου και συμπληρώνει: «Ως εκ τούτου, επιβάλλεται να επιλυθούν άμεσα τα όποια προβλήματα λειτουργίας έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί. Η σύσταση ενός άτυπου συντονιστικού οργάνου θα ήταν χρήσιμη. Στο πλαίσιο αυτό χρειάζεται να δούμε και τις όποιες αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στο κυβερνητικό σχήμα, αποκλειστικά με αξιοκρατικά κριτήρια. Η παρατεταμένη συζήτηση και φιλολογία γύρω από τον ανασχηματισμό βλάπτει την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης».
Βρούτσης: «Επικίνδυνο να κλονιστεί η κυβέρνηση»
«Θα ήταν και άδικο και εθνικά επικίνδυνο να κλονιστεί η κυβέρνηση συνεργασίας» λόγω των κρουσμάτων ασυνενοησίας δηλώνει στην ίδια εφημερίδα ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.
Ουσιαστικά δείχνει πως αποτελεί παρελθόν ο διοικητής του ΟΑΕΔ λέγοντας πως «πρόκειται για μια κυβερνητική απόφαση αντικατάστασης του διοικητή ενός δημόσιου οργανισμού».
Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για τις νέες συντάξεις του ΟΑΕΕ που απέσυρε αναφέρει ότι δεν επρόκειτο για ρύθμιση που θα μείωνε τις υφιστάμενες συντάξεις, αλλά για ρύθμιση μελλοντικού εξορθολογισμού και συμπληρώνει: «Η σχετική ρύθμιση έχει προβλεφθεί στο καταστατικό του ΟΑΕΕ και έχει αναβληθεί νομοθετικά αρκετές φορές».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Ανάμεσα στους κορυφαίους της Ευρώπης»

«Ανάμεσα στους κορυφαίους της Ευρώπης»
Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Βασίλης Σπανούλης μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final-4 του Λονδίνου, δηλώνοντας πως οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν πως είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
«Η κατάκτηση είναι που βρισκόμαστε στις 8 καλύτερες ομάδες. Η χρονιά φέτος ήταν πάρα πολύ δύσκολη γιατί ήταν η πρώτη φορά που έγιναν τόσα πολλά παιχνίδια. Αυτός που ήταν ψυχικά δυνατός πήρε τα παιχνίδια και εμείς είμαστε μια από αυτές. Μας βοήθησε πάρα πολύ ο κόσμος. Καυτό ήταν το γήπεδο, απίστευτη ατμόσφαιρα.»
«Στην αρχή βγήκε η πίεση. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα, χάσαμε πολλά σουτ. Στην επανάληψη παίξαμε με ψυχή δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο. Βάλαμε μεγάλα σουτ και πήραμε το παιχνίδι. Το μπάσκετ είναι το παιχνίδι των λαθών. Δεν είμαστε ρομπότ. Φυσικά και κάναμε λάθη. Βάλαμε πολύ μεγάλα σουτ για να γυρίσουμε το παιχνίδι. Όταν μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα πέρσι είμαστε και πάλι στο Final-4 , αποδείξαμε ότι είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.»
«Τώρα σεμνά και ταπεινά και με το κεφάλι κάτω συνεχίζουμε. Δεν έχουμε πίεση. Τεράστια επιτυχία που βρισκόμαστε στο Final-4. Θα παίξουμε αυτό που ξέρουμε, αυτό που μπορούμε, με πάθος και καρδιά.»
«Σε ένα Final-4 χρειάζεται και τύχη και ελπίζω να την έχουμε. Ομάδες με πενταπλά μπάτζετ είχαν σκαμπανεβάσματα. Έτσι και εμείς είχαμε σκαμπανεβάσματα. Ήταν πολλά τα παιχνίδια. Υπάρχει σωματική και ψυχική κούραση. Δεν πρέπει να σε ρίχνουν τα κακά αποτελέσματα. Πρέπει να κάνεις την αυτοκριτική σου και να συνεχίζεις.»
«Η οικογένεια είναι πάνω από όλα. Το παιδί μου που θα έρθει στην ζωή είναι η απόλυτη ευτυχία μου», ανέφερε ο Βασίλης Σπανούλης.
ΠΗΓΗ:pamesports.gr
.enikos.gr

Read more...

"Δεν αμφισβητείται το καθεστώς των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο"


Δεν αμφισβητείται  το καθεστώς των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο
Την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν τα όσα ανέφερε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών και το καθεστώς συγκεκριμένων νησιών του Αιγαίου. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ξεκαθάρισε ότι «δεν ευσταθεί καμία αμφισβήτηση του καθεστώτος των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο»
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με απάντηση που έδωσε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε κοινοβουλευτική ερώτηση περί κυριαρχικού καθεστώτος νήσων Αιγαίου, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ανέφερε τα εξής:
«Φαίνεται ότι έχουν βάλει κάποιον να κάνει αυτή την ερώτηση μια φορά το χρόνο.
Θα δώσω λοιπόν και εγώ την ίδια ακριβώς απάντηση που έδωσα την τελευταία φορά: Ξεκαθαρίζω ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε αμφισβήτηση και οποιοδήποτε σημείο αμφιβολίας ως προς το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο. Όλα αυτά διέπονται από διεθνείς συμβάσεις, οι οποίες είναι απολύτως σαφείς και γι’ αυτό δεν ευσταθεί καμία αμφισβήτηση του καθεστώτος των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.
Ελπίζω του χρόνου τέτοιο καιρό να μην τα ξαναλέμε».
ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ
enikos.gr

Read more...

''ΞΕΧΑΣΕ'' ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ...

...ΝΕΕΣ ΤΡΙΒΕΣ ...
Νέες τριβές ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και το ΠΑΣΟΚ, εν όψει μάλιστα της κρίσιμης ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, την Κυριακή το βράδυ, προκαλεί το γεγονός ότι, στο τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου,...
που κατατέθηκε στη Βουλή, δεν συμπεριλήφθηκαν οι προτάσεις της Ιπποκράτους για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να είχε υποσχεθεί στο ΠΑΣΟΚ ότι θα συμπεριλάβει στο πολυνομοσχέδιο την πρώτη από τις τρεις διατάξεις που είχε προτείνει. Όταν όμως αντιλήφθηκαν στην Ιπποκράτους ότι αυτό δεν συνέβη, οι κ.κ. Φίλιππος Σαχινίδης και Χρήστος Πρωτόπαπας έσπευσαν να επικοινωνήσουν με τον κ. Στουρνάρα, ζητώντας εξηγήσεις.

«Ο κ. Στουρνάρας μας είχε πει ότι θα περιλαμβάνονταν στο πολυνομοσχέδιο και τώρα μας λέει πως θα έρθουν αργότερα. Δεν είναι κατάσταση αυτή» σχολίαζε χαρακτηριστικά, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι πρόκειται για... τεχνικό θέμα και αιτιολογήθηκε ότι δεν συμπεριελήφθη στο πολυνομοσχέδιο, καθώς δεν πήρε εγκαίρως στα χέρια του την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, διαβεβαιώνουν πως η ρύθμιση για την ανεργία μπορεί να ενταχθεί το Σάββατο ως τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο.
http://fimotro.blogspot.gr/

Read more...

ΔΥΟ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΙΕ ΚΑΙ ΕΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ...


Ισχυρό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από διεθνείς και εγχώριους επενδυτικούς ομίλους για την αξιοποίηση του ακινήτου στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας, με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από επτά επενδυτικά σχήματα...
Επίσης, δύο ισχυροί επενδυτικοί όμιλοι εκδήλωσαν σήμερα το ενδιαφέρον τους για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα, για 20 χρόνια. Το δικαίωμα αυτό κατείχε μέχρι σήμερα ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ).
Οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες προτάσεις στους δύο διαγωνισμούς, για τους οποίους έληξε σήμερα η προθεσμία Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, και θα υποβάλουν τις εισηγήσεις τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση των διαγωνισμών.

Read more...

Σχέδιο για φορολόγηση των ΙΧ, βάσει λιανικής αξίας




Ο νέος τρόπος φορολόγησης των ΙΧ που έθεσε στο τραπέζι το ΥΠΟΙΚ. Τι εκτιμούν οι αρμόδιοι φορείς στο χώρο του αυτοκινήτου. Ποιοι οι νέοι συντελεστές για νέα και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Αναλυτικά παραδείγματα

Η οικονομική κρίση έχει αναμφίβολα οδηγήσει στην κατάρρευση των δημοσιονομικών εσόδων από τον κλάδο του αυτοκινήτου, εξαιτίας της κάθετης πτώσης στις εισαγωγές νέων, αλλά και μεταχειρισμένων ΙΧ, ενώ από την άλλη μεριά τα υπέρογκα Τέλη, Τεκμήρια και Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης οδηγούν ολοένα και περισσότερους ιδιοκτήτες στην κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων τους.
Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με δημοσίευμα της"Ημερησίας", το υπουργείο Οικονομικών έχει καταλήξει στηνφορολόγηση των αυτοκινήτων βάσει της Aξίας της Λιανικής τελικά και όχι βάσει της Eργοστασιακής Aξίας.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως κάποιες εισαγωγικές εταιρείες έχουν την δυνατότητα να διαμορφώνουν ανάλογα με τις φορολογικές περιστάσεις τις εργοστασιακές αξίες των μοντέλων τους με αποτέλεσμα να μην καταβάλλουν τους φόρους που πρέπει και να αυξάνουν περαιτέρω τα ήδη υψηλά περιθώρια κέρδους τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με την εφημερίδα είναι πως υπάρχει υπερπολυτελές μοντέλο με Eργοστασιακή Αξία μόλις 19.800 ευρώ, το οποίο γλιτώνει και το Φόρο Πολυτελείας με τιμή λιανικής κοντά στις 90.000 ευρώ. 
Όπως άλλωστε επισημαίνουν οι έμποροι ΙΧ χαρακτηριστικά:
"Δυστυχώς το περιθώριο κέρδους που έχουν επιβάλλει οι εισαγωγικές στα δίκτυά τους και που κυμαίνεται μεταξύ 3-6% δεν είναι ικανό να καλύψει, ούτε το λειτουργικό κόστος των αντιπροσώπων τους, αν συνυπολογίσουμε ότι παράλληλα ο πήχης των ποιοτικών κριτηρίων είναι πολύ ψηλά (τετραγωνικά, κάθετες μονάδες, πλήρης στελέχωση κ. λ. π. ).
Παράλληλα ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος έχει επισημάνει στην τρόικα πως:
"Οι εργοστασιακές αξίες των αυτοκινήτων αποτελούν κρατικό μυστικό και τις γνωρίζουν μόνο οι Διευθυντές της Υπηρεσίας Αξιών στα Τελωνεία και οι Εισαγωγείς. Με αυτό τον τρόπο, κανείς έμπορος εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ δεν γνωρίζει τους Φόρους που πρέπει να πληρώσει για κάποιο μοντέλο που εισάγεται στην Ελλάδα, ενώ από την άλλη μεριά οι Αξίες συνεχώς αλλάζουν από τις εισαγωγικές εταιρείες φυσικά προς τα κάτω".
Ο νέος τρόπος φορολόγησης
Μέχρι σήμερα τα καινούρια αυτοκίνητα κατά την εισαγωγή τους φορολογούνται όχι βάσει της εργοστασιακής τους αξίας, αλλά και του κυβισμού του κινητήρα με ποσοστό 5% έως 50% με επιπλέον τον ΦΠΑ.
Τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα φορολογούνται βάσει της αξίας του τιμολογίου που προσκομίζει ο έμπορος, αλλά αν εκείνη είναι χαμηλότερη από την εργοστασιακή αξία που δηλώνει ο εκάστοτε εισαγωγέας τότε αυτόματα λαμβάνεται ως φορολογητέα αξία εκείνη του εισαγωγέα. Παράλληλα ανάλογα με τα έτη που έχει κυκλοφορήσει σε κάποιο άλλο κράτος - μέλος απομειώνεται η αξία του.
Όπως αναφέρει η "Ημερησία", η φορολόγηση των καινούριων αλλά και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα απορρέει από την αξία Λιανικής του κάθε μοντέλου που θα δηλώνει ο κάθε εισαγωγέας στην Υπηρεσία Αξιών του Τελωνείου και θα διατηρηθούν οι συντελεστές φόρων που κυμαίνονται από 5% έως 50%.
Στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα το Τέλος Ταξινόμησης θα απορρέει από την αξία λιανικής επίσης του εκάστοτε μοντέλου αφού έχει υπολογιστεί η απομείωση της τιμής του λόγω παλαιότητας σε πραγματικό χρόνο και όχι βάσει των απαρχαιωμένων συντελεστών.
Οι μεγάλες εκπλήξεις αναμένεται να έρθουν στο κόστος χρήσης των αυτοκινήτων, καθώς εκεί οι αλλαγές θα είναι ριζικές και αφορούν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ.
Ειδικότερα τα Τεκμήρια αλλά και ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης δεν θα επιβάλλεται πλέον βάσει των κυβικών του κινητήρα αλλά βάσει της Αξίας Λιανικής κάποιου αυτοκινήτου.
Ετσι αν κάποιος έχει ένα 2λιτρο αυτοκίνητο 5ετίας δεν θα καταβάλλει Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης ενώ το τεκμήριό του θα μειωθεί πάρα πολύ.
Από την άλλη μεριά όμως όσοι έχουν υπερπολυτελή αυτοκίνητα αξίας από 40.000 έως και 80.000 ευρώ ή ακόμη και ακριβότερα χωρίς όμως να κινούνται από μεγάλους κινητήρες θα πέσουν στην τσιμπίδα των φόρων καθώς και το Τεκμήριο θα είναι υψηλότερο ενώ παράλληλα θα πρέπει να καταβάλλουν και τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης που θα τους αναλογεί.
Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει τουλάχιστον κοινωνική δικαιοσύνη και όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς τα αυτοκίνητα με κινητήρες από 2 λίτρα και άνω θα σταματήσουν να αποτελούν είδος υπερπολυτελείας για τους καταναλωτές ενώ παράλληλα θα σταματήσουν οι αθρόες καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας.
Παράλληλα οι έχοντες υπερπολυτελή μοντέλα με κινητήρες χαμηλού κυβισμού είναι βέβαιο πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τις καταθέσουν καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ για κάποιο Φόρο Πολυτελείας ή Πολυτελούς Διαβίωσης.

Read more...