Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Αυτός είναι ο νέος Πάπας

LIVE-Αυτός είναι ο νέος ΠάπαςΟ Αργεντινός Χόρχε Μπεργκόλιο, ο νέος Πάπας Φραγκίσκος A', είναι μια επιλογή έκπληξη για τον θρόνο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, καθώς το όνομά του δεν ήταν ανάμεσα στα περισσότερο αναμενόμενα.

Είναι 76 ετών και πέρασε σχεδόν όλη την ιερατική σταδιοδρομία μέσα στην Αργεντινή.

Πριν εκλεγεί από το κονκλάβιο ήταν αρχιεπίσκοπος Μπουένος Άιρες.

Ήταν υποψήφιος και το 2005 οπότε και φέρεται να τερμάτισε δεύτερος, πίσω από τον Πάπα Βενέδικτο και έκτοτε, σημειώνει το Reuters, επικεντρώθηκε στο ποιμαντικό έργο, κάτι που θεωρείται ότι μεγάλο όπλο για την εκλογή στο ύπατο εκκλησιαστικό αξίωμα.

Read more...

Συμφωνία για μία ρύθμιση σε Ταμεία και εφορίες

Συμφωνία για μία ρύθμιση σε Ταμεία και εφορίες
Συμφωνία αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες φαίνεται ότι επετεύχθη στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε το «πράσινο φως» για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και θα υπάρχει μία ρύθμιση για τις οφειλές στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Αναφορικά με τις δόσεις, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι 48 ωστόσο με αυστηρά κριτήρια, κυρίως για τις επιχειρήσεις που έχουν οφειλές τους έχουν φθάσει τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ.
enikos.gr

Read more...

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διακοπές, εκδρομές, εισιτήρια για θέατρα και βιβλία



poioi-dikaiountai-dorean-diakopes-ekdromes-eisitiria-gia-theatra-kai-vivlia 
Περισσότεροι από 500.000 δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας εντάσσονται στα προγράμματα του 2013, με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Με την ίδια υπουργική απόφαση ρυθμίζονται επίσης οι παροχές, καθώς οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων.

Συγκεκριμένα εντάσσονται: 

-Στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού 6ήμερων διακοπών (5 διανυκτερεύσεις) 120.000 άτομα. 

-Στο πρόγραμμα 3ήμερων εκδρομών 10.000 άτομα. 

-Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων 100.000 άτομα. 

-Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων 300.000 άτομα. 

Προϋποθέσεις συμμετοχής 

Οι δικαιούχοι να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του ν. 1296/1982 (ΦΕΚ 128Α), όπως ισχύει. 

- Να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, ή να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ. 

- Να είναι κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης. 

Στην υπουργική απόφαση διευκρινίζεται ότι δικαιούχοι αυτών των κατηγοριών, που κάνουν χρήση μιας από τις προαναφερόμενες παροχές το έτος 2013, δεν δικαιούνται δεύτερη παροχή μέσα στο ίδιο έτος, εκτός αυτών της δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων. 

Στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού Διακοπών και Εκδρομών θα περιληφθούν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης. 

Σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων πέραν του οριζομένου στο άρθρο 1 της παρούσης, ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση. 

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών έχουν και οι σύζυγοι των δικαιούχων που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στα αντίστοιχα προγράμματα, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής καθώς και τα έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ μέλη των οικογενειών τους.
http://newpost.gr

Read more...

Στις 22 Μαρτίου η συζήτηση Συνταγματικό το «χαράτσι» μέσω ΔΕΗ, εισηγείται ο αρεοπαγίτης στην Ολομέλεια


  (Φωτογραφία:  Icon Photopress )

Αθήνα
Στο πνεύμα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να είναι η εισήγηση του αρεοπαγίτη Γ. Σακκά ενώπιον του Αρείου Πάγου για το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, στις 22 Μαρτίου θα συζητηθεί στο Δ' Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου η αίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την οποία ζητά να αναστείλει την υπ'αριθμ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Με την τελευταία αυτή πρωτόδικη απόφαση κρίθηκε αντισυνταγματική και παράνομη η είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, ο κ. Σακκάς αναμένεται να προτείνει με εισήγησή του την αναίρεση της επίμαχης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Στην εισήγησή του ο αρεοπαγίτης αναμένεται να δεχθεί τις απόψεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας όπως αυτές διατυπώθηκαν υπέρ της συνταγματικότητας του ΕΕΤΗΔΕ και της αντισυνταγματικότητας της διακοπής του ρεύματος.

Επίσης, αναμένεται να αναφέρει ότι η επιβολή του «χαρατσιού» δεν αντίκειται στο άρθρο 78 του Συντάγματος περί επιβολής φόρων, ούτε στο άρθρο 17 του Συντάγματος περί της ιδιοκτησίας, αλλά ούτε και στο άρθρο 25 του συνταγματικού χάρτη για την αρχή της αναλογικότητας.

Aναμένεται να επισημάνει, όπως και το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, ότι αφού το «χαράτσι» επιβλήθηκε εκτάκτως για την αντιμετώπιση ιδιαίτερα δημοσιονομικού προβλήματος, «δεν μπορεί να θεωρηθεί επέμβαση στην περιουσία των φορολογουμένων δυσανάλογη σε σχέση με τον επιδιωκόμενο σκοπό, λαμβανομένου υπόψη του περιορισμένου χρονικού πλαισίου εφαρμογής του κατά τον Ν. 4021/2011 και του ύψους του σε σχέση με την αξία της βαρυνόμενης ακίνητης περιουσίας (έως 8 τοις χιλίοις)».

Όπως είναι γνωστό, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κρίνει ότι το τέλος ακινήτων δεν αντίκειται στο Σύνταγμα και στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έχουν ακυρώσει την υπ' αριθμ. 1211/2011 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (που επιβάλλει το «χαράτσι») κατά το σκέλος εκείνο που προβλέπει τη διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όποιον δεν πληρώνει το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ).
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ο αργεντινός Μπεργκόλιο είναι ο νέος Πάπας, επιλέγει το όνομα Φραγκίσκος Δείτε εικόνα από το Βατικανό «Habemus Papam!», λευκός καπνός από την Καπέλα Σιστίνα

Άσπρος καπνός από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα
Άσπρος καπνός από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα   (Φωτογραφία:  Reuters )

Πόλη του Βατικανού, Βατικανό

Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιστίνα, πανηγυρισμοί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Ο 76χρονος Αργεντινός καρδινάλιος Χόρχε Μπεργκόλιο είναι ο νέος πνευματικός πατέρας των σχεδόν 1,2 δισεκομμυρίων καθολικών ανά τον κόσμο. Ο 266ος Πάπας, που αναλαμβάνει μετά την ιστορική παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣτ', επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος

Πανηγυρισμοί στην κατάμεση πλατεία του Αγίου Πέτρου από τους δεκάδες χιλιάδες πιστούς που περίμεναν επί ώρες υπό βροχή για να γίνουν μάρτυρες της εκλογής του νέου ποντίφικα.

«Ζητώ ο Πάπας!» φωνάζουν αναμένοντας μαζί με τον κόσμο όλο να ακούσουν το όνομα του νέου ποντίφικα.

Και δημοσιογραφικός «πυρετός», καθώς στους δρόμους του παπικού κρατίδιου βρίσκονται περισσότεροι από 5.000 δημοσιογράφοι απ' όλο τον κόσμο.

Σε λίγη ώρα, ο επικεφαλής του Κονκλάβιου θα βγει στο μπαλκόνι του Αγίου Πέτρου να αναγγείλλει το «Habemus Papam» και να ανακοινώσει ποιος είναι ο νέος Πάπας, ο οποίος θα δώσει την πρώτη του ευλογία στους πιστούς και θα διαλέξει και το όνομα με το οποίο θα ηγηθεί της Καθολικής Εκκλησίας.





Σύμφωνα με αναλυτές που μίλησαν στην δημόσια τηλεόραση RAI υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο νέος Πάπας να είναι ο αρχιεπίσκοπος του Μιλάνου, Άντζελο Σκόλα, 72 ετών. Αν η εκτίμηση επιβεβαιωθεί, θα είναι ο πρώτος Ιταλός ποντίφικας μετά από 35 χρόνια.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αλλαγές στο παρά πέντε στο Σχέδιο "ΑΘΗΝΑ"

Αλλαγές στο παρά πέντε στο Σχέδιο ΑΘΗΝΑ
Δεν συγχωνεύονται τελικά οι ξένες φιλολογίες στο πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης. Μετά τις οξείες αντιδράσεις καθηγητών και φοιτητών και στα δυο Ιδρύματα αλλά και τα θέματα επαγγελματικών δικαιωμάτων που έθεσαν οι εκπρόσωποι τους,  ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αποφάσισε ότι δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή του σχετικού αρχικού σχεδιασμού της «Αθηνάς».
Κι αυτό γιατί εφόσον όπως διαπιστώθηκε δεν το ήθελε συνολικά η ακαδημαϊκή κοινότητα, το μέτρο αυτό δεν θα οδηγούσε στην καλύτερη λειτουργία των σχετικών τμημάτων.
Το αρχικό Σχέδιο «Αθηνά» ποέβλεπε συγχώνευση των Τμημάτων Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας σε ένα νέο, Τμήμα «Ξένων Γλωσσών και Φιλολογίας» με πέντε κατευθύνσεις: 1. Αγγλικής Γλώσσας, 2. Γαλλικής Γλώσσας, 3. Γερμανικής Γλώσσας, 4. Ιταλικής Γλώσσας, 5. Ισπανικής Γλώσσας
    
Και η Ψυχολογία αναβαθμίζεται
Το σχέδιο «Αθηνά» όμως προέβλεπε και απορρόφηση του Προγράμματος Ψυχολογίας που έδινε όμως αυτόνομο πτυχίο και είχε χωριστούς εισακτέους απο το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας στο οποίο και ανήκε. Όπως αποφασίστηκε απο το υπουργείο Παιδείας, το Πρόγραμμα Ψυχολογίας τελικά δεν απορροφάται, αλλα αναβαθμίζεται και γίνεται ξεχωριστό Τμήμα Ψυχολογίας το οποίο όπως είναι γνωστό ήδη είχε υψηλή βάση και μεγάλο ποσοστό αποφοιτούντων.
Εργοθεραπείες- Λογοθεραπείες
Τέλος δεν συγχωνεύνονται τα Τμήματα Λογοθεραπείας και Εργοθεραπείας των ΤΕΙ όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο, αλλα διατηρούν την αυτονομία τους.
Τα Προεδρικά Διατάγματα για την υλοποίηση του σχεδίου «Αθηνά» ολοκληρώνονται και προωθούνται για δημοσίευση τις επόμενες ημέρες.
Πηγή:tovima.gr
enikos.gr

Read more...

Ανοίγει ανακαινισμένο το «Μακεδονία Παλάς»



anoigei-anakainismeno-to-makedonia-palas 
Με υψηλή πληρότητα, με αρκετούς Ρώσους και Ισραηλινούς πελάτες και ελαφρώς ανακαινισμένο, ανοίγει αύριο ξανά το ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, «Μακεδονία Παλάς», το οποίο παρέμενε κλειστό από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετά την αποχώρηση της εταιρείας ΑΞΤΕ του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, που το λειτουργούσε τα τελευταία 16 χρόνια.

«'Ήδη, ο νέος μισθωτής του ξενοδοχείου (σ.σ. η εταιρεία «White & Black» του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη), κάλεσε εργαζομένους να επιστρέψουν στα πόστα τους και ξεκίνησαν οι διαδικασίες ετοιμασίας του ξενοδοχείου, χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμη υπογραφεί συμβάσεις. Αναμένεται να επαναπροσληφθεί το 92% των 120 εργαζομένων, όπως προβλέπει η συμφωνία της μίσθωσης. 

Βέβαια, όταν οι συμβάσεις υπογραφούν, θα αφορούν μόνο το επόμενο 12μηνο (σ.σ. η νέα σύμβαση μίσθωσης είναι διάρκειας ενός έτους) και δεν υπάρχει καμία δέσμευση για το τι θα συμβεί από εκεί και μετά. Γι' αυτό και είμαστε σε ετοιμότητα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας (ΣΕΤΕΠΕ), Κυριάκος Τσιαούσης. 

Εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο, το οποίο σημειωτέον ανήκει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πάνω από 250 δωμάτια (σε σύνολο 260 δωματίων και 24 σουιτών) έχουν ετοιμαστεί για να υποδεχτούν τους πρώτους πελάτες του "Μακεδονία Παλάς" για το 2013. "Μας έχουν ενημερώσει ότι θα έρθουν Ρώσοι και Ισραηλινοί, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες", σημείωσε εργαζόμενη, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της. 

Κατά την ίδια, οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί για να 'φρεσκάρουν' το εσωτερικό του ξενοδοχείου είναι μικρής κλίμακας και αφορούν κυρίως τη ρεσεψιόν και το κεντρικό λόμπι. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία «Black & White» του Ρώσου ομογενούς επιχειρηματία είχε καταθέσει προσφορά μηνιαίου μισθώματος 95.000 ευρώ, την ανώτερη μεταξύ τριών υποψηφίων. Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πρόκειται να προκηρύξει νέο διαγωνισμό για τη μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου (πιθανώς για 25 ή και 30 χρόνια), καθώς η τρέχουσα συμφωνία με τη “Black & White” αφορά σε προσωρινή μίσθωση, 12μηνης διάρκειας.
http://newpost.gr

Read more...

Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου Νεκρός πυροτεχνουργός και δύο τραυματίες στα Λάβαρα


(φωτ. αρχείου)
(φωτ. αρχείου)   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Διδυμότειχο
Ένας πυροτεχνουργός του Στρατού έχασε τη ζωή του και δύο άλλοι τραυματίστηκαν το πρωί της Τετάρτης, λόγω έκρηξης που σημειώθηκε σε οπλοβομβίδα στην περιοχή των Λαβάρων Έβρου.

Ο πυροτεχνουργός τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διαδικασία εξουδετέρωσης πυρομαχικών στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» της περιοχής Λαβάρων Έβρου.

Ο πυροτεχνουργός διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και δύο άλλοι πυροτεχνουργοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρύτερα.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές.

Το ΓΕΣ ανακοίνωσε:

«Την 13 Μαρτίου 2013, στις 10:10, στο Πεδίο Βολής – Πεδίο Ασκήσεων "ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ" στα Λάβαρα Διδυμοτείχου, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων εργασιών καταστροφής πυρομαχικών, σημειώθηκε έκρηξη οπλοβομβίδας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός Ανθυπολοχαγού (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός Ταγματάρχη (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) κι ενός ΕΜΘ Επιλοχία (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού), της δυνάμεως της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών.

»Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

»Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Ξάνθης και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

»Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τι λέει ο Μ.Κεφαλογιάννης Πολιτικό θέμα η άρνηση άρσης της ασυλίας Κασιδιάρη από βουλευτές της ΝΔ


Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης
Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Πρόβλημα στους κόλπους της ΝΔ προκαλεί το «όχι» βουλευτών του κόμματος κατά την ψηφοφορία για άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Πρόβλημα στους κόλπους της ΝΔ προκαλεί το «όχι» βουλευτών του κόμματος κατά την ψηφοφορία για άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Οι τρεις ψήφοι «κατά» της άρσης της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη, που καταγράφηκαν στην πρωινή ψηφοφορία, ήταν του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Εμμ.Κεφαλογιάννη, του υφυπουργού Αθλητισμού και βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Ι.Ιωαννίδη καθώς και του βουλευτή Βοιωτίας του κόμματος Ι.Καράμπελα.

Ο κ. Κεφαλογιάννης σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αιτιολόγησε τη στάση του λέγοντας ότι επέλεξε την αρνητική ψήφο ώστε να δώσει στον κ. Κασιδιάρη «την ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη μέσα στη Βουλή κάτι που δεν έκανε εδώ και μήνες», ενώ προσέθεσε ότι «αν η ψήφος του παρεξηγείται ως άφεση αμαρτιών, τότε ασφαλώς και δεν είναι».

Ερωτηθείς αν ήταν συνειδητή η στάση του απάντησε ότι«συνειδητή είναι η πράξη καταδίκης, συνειδητή δεν είναι η πράξη της ψήφου».

Έσπευσε επίσης να δηλώσει ότι «η ΝΔ καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται, από τα άκρα δεξιά και από τα άκρα αριστερά». 

Πάντως, κύκλοι της ΝΔ «άδειαζαν» τον κ. Κεφαλογιάννη υπογραμμίζοντας ότι η στάση του κόμματος ήταν κατηγορηματικά αντίθετη και ξεκάθαρη κατά της πράξης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Από τη Νέα Δημοκρατία επισημάνθηκε ότι η θέση του κόμματος είναι καθαρή και σαφής απέναντι στο θέμα και καταγράφηκε και κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, αλλά και στην ψηφοφορία στην Ολομέλεια, της οποίας το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικά υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κασιδιάρη.

Τέλος, σχολιάστηκε και το «παρών» που επέλεξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ.Κρεμαστινός, ο οποίος ερωτηθείς δήλωσε ότι προσήλθε στο τέλος της ψηφοφορίας για τις άρσεις των ασυλιών του κ. Κασιδιάρη και του βουλευτή της ΝΔ Μ.Ταμήλου και «δεν γνώριζε το θέμα».

Η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας των βουλευτών είναι φανερή, ονομαστική ψηφοφορία, και στο κάθε ψηφοδέλτιο εκείνος που ψηφίζει αναγράφει το όνομά του.

Διαβάστε επίσης:


Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Επικίνδυνο παιχνίδι στο Αιγαίο από την Τουρκία

Πώς απαντά η Ελλάδα στη ρηματική διακοίνωση της Τουρκίας στον ΟΗΕ. Ανοιχτή αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο από τους Τούρκους
Τραβάει το σκοινί η Τουρκία, όσον αφορά στο Αιγαίο, καθώς παρά τα μεγάλα λόγια του Ταγίπ Ερντογάν στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στην Κωνσταντινούπολη, οι γείτονες επιμένουν να προκαλούν ανοιχτά.
Το βράδυ της Τρίτης η Τουρκία προχώρησε σε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ, αμφισβητώντας τα δικαιώματα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.
"H ελληνική κυβέρνηση θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών"
Η τουρκική ρηματική διακοίνωση, που αποτελεί απάντηση της ελληνικής ρηματικής διακοίνωσης της 20ης Φεβρουαρίου 2013, επαναλαμβάνει τις γνωστές απόψεις της, και αντικρούει τις ελληνικές θέσεις, όπως έχουν διατυπωθεί στο κείμενο που εστάλη στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
"Η Τουρκία αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, κατά παράβαση του άρθρου 121 της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία έχει εθιμικό, άρα υποχρεωτικό, χαρακτήρα που δεσμεύει όλες τις χώρες της Διεθνούς Κοινότητας" αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών και υπογραμμίζει πως "η ελληνική κυβέρνηση, σε συνέχεια και των πρόσφατων ενεργειών της, θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο".
http://news247.gr

Read more...

ΟΑΕΔ: Σχέδιο μείωσης ανέργων με 5μηνη απασχόληση και μισθό 490 ευρώ

Πεντάμηνη εργασία για χιλιάδες ανέργους σε δήμους, με αμοιβή 490 ευρώ το μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για όσους είναι κάτω των 25 ετών. Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Τα κριτήρια και πότε μπαίνει σε εφαρμογή
Το δρόμο για την πεντάμηνη απασχόληση στους δήμους ανέργων που ζουν σε νοικοκυριά χωρίς ούτε... ένα εργαζόμενο ανοίγει σχέδιο του ΟΑΕΔ που υπέβαλε ο διοικητής του Οργανισμού Ηλ. Κικίλιας στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.
Το σχέδιο - που δημοσιεύει η Ημερησία - εκπονήθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Απασχόλησης του υπουργείου για την αντιμετώπιση της καλπάζουσας, λόγω της ύφεσης, ανεργίας και προβλέπει τη δημιουργία θέσεων εργασίας γενικών καθηκόντων δήμους για χρονικό διάστημα πέντε μηνών με αμοιβή 490 ευρώ το μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για όσους είναι κάτω των 25 ετών και κάλυψη των εισφορών.
Στόχος του πυροσβεστικού προγράμματος είναι η εισοδηματική στήριξη και η διατήρηση επαφής με την αγορά εργασίας των ανέργων (το 3ο τρίμηνο του 2012 περίπου 1.330.000 άτομα διέμεναν σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ).
Οι επιδοτούμενοι θα μπορούν να απασχοληθούν σε:
Εργα κοινωφελούς χαρακτήρα όπως διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους, καθαριότητα παράλιων περιοχών, καθαρισμοί και μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ρέματα, δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κ.λπ.
Υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών κ.λπ.
Κοινωνικές δράσεις όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού, ξενώνες αστέγων και κοινωνικά ιατρεία.
Οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών.
Πέντε κριτήρια
Η ένταξη των ανέργων (υποχρεωτικά εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ π.χ. ακόμη κι αν είναι σύζυγοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών) θα γίνεται με σύστημα μοριοδότησης με κριτήρια όπως:
1. Το χρονικό διάστημα της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας.
 •Για τους πρώτους 12 μήνες: 1 μονάδα ανά πλήρη μήνα.
 •Για τους επόμενους 12 μήνες: 1,5 μονάδα ανά πλήρη μήνα.
 •Για τους επόμενους 12 μήνες: 2 μονάδες ανά πλήρη μήνα.
2. Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου, για το μέλος της οικογένειας - στόχου που δεν υποβάλλει αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα
 •Για τους πρώτους δώδεκα (12) μήνες: 1 μονάδα ανά πλήρη μήνα.
 •Για τους επόμενους δώδεκα (12) μήνες: 1,5 μονάδα ανά πλήρη μήνα.
 •Για τους επόμενους δώδεκα (12) μήνες: 2 μονάδες ανά πλήρη μήνα
3. Η ύπαρξη ανηλίκου παιδιού (για καθένα από τα ανήλικα τέκνα 10 μονάδες).
4. Η οικογενειακή κατάσταση (διπλάσιες μονάδες για τη μονογονεϊκή).
5. Το οικογενειακό εισόδημα (για το τελευταίο οικονομικό έτος).
 •Από 0,00 ευρώ έως 10.000,00 ευρώ: 30 μονάδες.
 •Από 10.001,00 ευρώ έως 20.000,00 ευρώ: 20 μονάδες.
 •Από 20.001,00 ευρώ έως 30.000,00 ευρώ: 10 μονάδες.
 •Από 30.001,00 και άνω : 0 μονάδες.
http://news247.gr

Read more...

«Καμπάνες» σε επίορκους υπαλλήλους του ΙΚΑ...



Εννέα υπαλλήλους του ΙΚΑ Ηρακλείου τιμώρησε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό συμβούλιο του Ιδρύματος για την εμπλοκή τους σε δύο σκάνδαλα, που απασχόλησαν την κοινή γνώμη.

Οι εννέα υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων και...
ανώτερο στέλεχος του περιφερειακού τμήματος του ΙΚΑ, ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο με τη μεταφορά νεφροπαθών ακόμη και σε «μικρές» ώρες, αλλά και στην υπόθεση με τα ειδικά σκευάσματα διατροφής που συνταγογραφούνταν ακόμη και σε... νεκρούς.

Tο πειθαρχικό συμβούλιο έθεσε σε διαθεσιμότητα και τους εννέα, ενώ μετά από επιμέρους εξέταση των περιπτώσεων, αποφάσισε την απόλυση δύο υπαλλήλων, ενώ παύονται των καθηκόντων τους για ορισμένο χρονικό διάστημα οι υπόλοιποι επτά. Πιο συγκεκριμένα, δύο υπάλληλοι τίθενται σε τρίμηνη παύση και πέντε σε τετράμηνη παύση. Μεταξύ των πέντε και πρώην ανώτερο στέλεχος του περιφερειακού τμήματος του ΙΚΑ Ηρακλείου.

Δικαίωμα προσφυγής στο Πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο έχουν τόσο οι εννέα υπάλληλοι όσο και ο διοικητής του ΙΚΑ...
 www.tokarfi.gr


Read more...

Σοκ: Τινάζεται στον αέρα η Προανακριτική;...



crimenet.gr

Μια είδηση-σοκ επιφύλαξε η επικοινωνία του Προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, με τους αρμόδιους του ΣΔΟΕ.

Όπως τον ενημέρωσαν, το...πόρισμα που αφορά στους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και κατά συνέπεια στον ίδιο τον πρώην υπουργό, αναμένεται να είναι έτοιμο μετά από δύο η τρεις μήνες.

Κάτι που ανατρέπει όλα τα δεδομένα και τινάζει ενδεχομένως στον αέρα την Προανακριτική Επιτροπή.


Read more...

Εμπλοκή στη νέα Κ.Ο. των ανεξάρτητων...




"Σύννεφα" εχουν  δημιουργηθεί σε πολλούς, από το ενδεχόμενο, να μην ολοκληρωθεί η προσπάθεια δημιουργίας νέας Κ.Ο. από τους ανεξάρτητους βουλευτές, καθώς...υπάρχουν δεύτερες σκέψεις σε βουλευτές που αρχικά συμφώνησαν.

Εκτός από τους Μαρκόπουλο, Σολδάτο, που από χθες εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους, σήμερα ακούγεται ότι προβληματισμούς εκφράζουν και οι κ.κ. Κουράκος και Ανδρουλάκης, αλλά και άλλοι δύο από τους ανεξάρτητους βουλευτές, που σε πρωινά πηγαδάκια τους, δεν έκρυψαν ότι κάνουν … δεύτερες σκέψεις, εξαιτίας της αναομοιγένειας που υπάρχει ...

πηγη parapolitika.gr


Read more...

Για τον φορέα που θα μεταταχθούν Έληξε η προθεσμία δηλώσεων για 1.891 υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα


Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι πρέπει να δηλώσουν με αίτηση-υπεύθυνη δήλωση τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν κατά σειρά προτίμησης
Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι πρέπει να δηλώσουν με αίτηση-υπεύθυνη δήλωση τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν κατά σειρά προτίμησης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Έληξε σήμερα, Τετάρτη, η προθεσμία των 20 ημερών, για την υποβολή αιτήσεων από τους 1.891 διοικητικούς υπαλλήλους αορίστου χρόνου, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με οδηγίες για την κινητικότητα των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι πρέπει να δηλώσουν με αίτηση-υπεύθυνη δήλωση τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν κατά σειρά προτίμησης, καθώς σε περίπτωση που ο υπάλληλος δεν δηλώσει προτίμηση θεωρείται ότι έχει δηλώσει το σύνολο των θέσεων κατά σειρά προτεραιότητας αυτών.
Σημειώνεται ότι οι θέσεις είναι κατά 24% περισσότερες από τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (2.423 θέσεις), ενώ, όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο με τις οδηγίες για την κινητικότητα των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα, υπεύθυνη δήλωση πρέπει να υποβάλουν ακόμη και αυτοί που έχουν δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους, σύμφωνα με τις οποίες επανήλθαν στις υπηρεσίες τους.
Όπως είχε γίνει γνωστό, το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα μετακινηθούν σε θέσεις αιχμής και εκεί που υπάρχουν ελλείψεις και αυξημένες ανάγκες, όπως είναι το υπουργεία Δημόσιας Τάξης (670 θέσεις), Δικαιοσύνης (535), Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας (544) και Υγείας (464).
Επίσης, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, ο υπάλληλος που δεν εμφανιστεί στη νέα του θέση, με δική του υπαιτιότητα, κατά την ημερομηνία που ορίστηκε, εκδίδεται πράξη απόλυσής του από το όργανο διοίκησης του φορέα υποδοχής.
Όσον αφορά τη διαδικασία της μετάταξης των υπαλλήλων, εκδίδεται απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μετά τη γνωμοδότηση του Τριμελούς Συμβουλίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΔΕΗ...


Περισσότερες δόσεις για την εξόφληση των οφειλών προς τη ΔΕΗ για κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού πρόκειται να παράσχει η ΔΕΗ.
Όπως ανακοινώθηκε απόψε, η Επιχείρηση...  θα προχωρήσει σε συνολική επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση του πλαισίου παροχής διευκολύνσεων για την εξόφληση των λογαριασμών του ηλεκτρικού.
Το νέο πλαίσιο παροχής διευκολύνσεων πληρωμής, τονίζεται, θα απευθύνεται κυρίως σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και θα κινείται στην κατεύθυνση της παροχής περαιτέρω διευκολύνσεων.
Νωρίτερα, στη Βουλή, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Α.Ζερβός ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για διακανονισμό των οφειλών για εξετάζονται από τοπικές επιτροπές ανά περιφέρεια, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέσχε, το 2012 έγιναν 700.000 διακανονισμοί, έναντι 400.000 το 2011.
Η ΔΕΗ εφαρμόζει ήδη σύστημα διακανονισμών, ανάλογα με το ιστορικό του κάθε πελάτη αλλά και με κοινωνικά κριτήρια.
Οι καταναλωτές που ήταν συνεπείς στην εξόφληση των λογαριασμών ή έκαναν διακανονισμούς τους οποίους τήρησαν, θα έχουν δυνατότητα ρύθμισης του ληξιπρόθεσμου λογαριασμού έως και σε τέσσερις διμηνιαίες δόσεις, ενώ για τις περιπτώσεις που υπάρχουν περισσότεροι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί, αθέτηση διακανονισμών ή ακόμη και παραβιάσεις μετρητών, ρευματοκλοπές, κλπ. η ρύθμιση είναι πιο αυστηρή η απαιτείται η άμεση εξόφληση των χρεών προκειμένου να επανασυνδεθεί ο μετρητής.
http://fimotro.blogspot.gr

Read more...

Έρχονται ''Ράμπο'' και κατεδαφίζουν αυθαίρετα - 70 κραυγαλέες περιπτώσεις...



Με την παρουσία ''ράμπο'' του ΥΠΕΚΑ ξεκινάει αύριο από το Ηράκλειο η κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων, κυρίως επιχειρήσεων που έχουν καταπατήσει αιγιαλό.
Η πρώτη περίπτωση αφορά σε επιχείρηση στην Αμνισό, πρόκειται για...
μια ταβέρνα που είναι παράνομα κτισμένη σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Η δεύτερη περίπτωση που έχει τελεσιδικήσει αφορά σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Χερσόνησο, η οποία έχει κτιστεί στον αιγιαλό και θα κατεδαφιστεί και αυτή αύριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μόνο τοπικά υπάρχουν 70 παρόμοιες περιπτώσεις, για τις οποίες μόλις υπάρχει οριστική απόφαση δικαστικά θα προχωρά η διαδικασία κατεδάφισης....
flashnews.gr 


Read more...

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική - ΒΙΝΤΕΟ...



crimenet.gr
Κλειστοί είναι αυτή την ώρα οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, λόγω της εν εξελίξει πορείας διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική.

Η συγκέντρωση ...
ξεκίνησε στις 18:00 στα Προπύλαια, ενώ μία ώρα περίπου μετά, ξεκίνησε η πορεία προς την Ομόνοια στην οποία συμμετέχουν πάνω από 1500 άτομα...
Klik BINTEO


Read more...

AN ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΑΧΘΟΥΝ ΒΙΑΙΩΣ...


Συνεχίζεται η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματά της, μετά την άρνηση των στενών συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου να προσέλθουν για να καταθέσουν ενώπιόν της...
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής συμφώνησαν ότι θα πρέπει πρώτα να αναμένουν το πόρισμα με όλα τα αναλυτικά στοιχεία από το άνοιγμα των λογαριασμών των τεσσάρων στενών συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών. Αφού το εξετάσουν (το πόρισμα) θα κρίνουν αν πρέπει να τους καλέσουν στην Προανακριτική για να τοποθετηθούν επί του πορίσματος.
Αν ωστόσο αρνηθούν, τότε τα μέλη της Προανακριτικής θα εξετάσουν αν πρέπει να ζητήσουν την έκδοση εισαγγελικού πορίσματος προκειμένου να προσαχθούν οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου ακόμα και βιαίως.
Στα υπομνήματά τους οι συγγενείς του πρώην υπουργού κάνουν λόγο για «ατυχείς συμπτώσεις» σε ότι αφορά την εμπλοκή τους στη λίστα Λαγκάρντ. «Από σειρά ατυχών συμπτώσεων εμφανίζομαι ως ύποπτη-ος τέλεσης αξιόποινων πράξεων», αναφέρουν οι κυρίεςΕλένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, καθώς και οι σύζυγοί τους κκ. Σ. Σικιαρίδης και Ανδ. Ρωσσώνης, δηλώνοντας ότι «οι υποψίες είναι αβάσιμες». Όπως αναφέρουν για τις αποδιδόμενες σε αυτούς πράξεις έχουν κληθεί και εξεταστεί ως ύποπτοι από τους οικονομικούς εισαγγελείς και ως εκ τούτου «η ελεύθερη εκτίμηση κάθε απάντησής τους δυνατόν –θεωρητικώς- να δώσει λαβή κατηγορίας εναντίον τους». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις επικαλούνται στις δηλώσεις τους τον «απόλυτο σεβασμό στο εθνικό κοινοβούλιο και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες». «Αν μη τι άλλο, ο πατέρας μου, Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου, διάνυσε ουσιαστικά τη ζωή του ως κοινοβουλευτικός άνδρας, υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές του κοινοβουλευτισμού, ακόμα και σε δύσκολες εποχές», αναφέρουν οι κόρες του αείμνηστου πολιτικού.
http://fimotro.blogspot.gr

Read more...

Οι Τούρκοι αμφισβητούν το δικαίωμα ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ

Σε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ η Τουρκία αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ
Με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ απάντησε στην ανάλογη ενέργεια του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών η Άγκυρα σχετικά με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ στο Αιγαίο
H ελληνική κυβέρνηση, θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή την τουρκική ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ με την οποία αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.
Η τουρκική ρηματική διακοίνωση, που αποτελεί απάντηση της ελληνικής ρηματικής διακοίνωσης της 20ης Φεβρουαρίου 2013, επαναλαμβάνει τις γνωστές απόψεις της, και αντικρούει τις ελληνικές θέσεις, όπως έχουν διατυπωθεί στο κείμενο που εστάλη στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Η Τουρκία "αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, κατά παράβαση του άρθρου 121 της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία έχει εθιμικό, άρα υποχρεωτικό, χαρακτήρα που δεσμεύει όλες τις χώρες της Διεθνούς Κοινότητας" αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών και υπογραμμίζει πως "η ελληνική κυβέρνηση, σε συνέχεια και των πρόσφατων ενεργειών της, θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο".
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Read more...

Επισπεύδεται η κάλπη Μεταξύ 22-25 Μαΐου 2014 οι επόμενες ευρωεκλογές


  (Φωτογραφία:  EPA pictures )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Οι επόμενες ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στα κράτη-μέλη την περίοδο 22-25 Μαΐου 2014 αντί για τις 5-8 Ιουνίου που ήταν οι αρχικές ημερομηνίες.

Αυτό αποφάσισε η Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων των 27.

Το αίτημα για την επίσπευση της διεξαγωγής των ευρωεκλογών είχε υποβάλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή προετοιμασία της Ευρωβουλής εν όψει της έγκρισης του επόμενου προέδρου της Επιτροπής.

Η απόφαση θα πρέπει να πρέπειτώρα να υιοθετηθεί και τυπικά, με ομοφωνία από το Συμβούλιο μετά από σχετική διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Επιτροπή υιοθέτησε σύσταση με την οποία ζητεί από τα πολιτικά κόμματα να ορίσουν το δικό τους υποψήφιο για τον επόμενο πρόεδρο της Επιτροπής και να καθορίσουν σε ποια ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια ανήκει.

Η πρόταση αποσκοπεί στην καλύτερη ενημέρωση των ευρωπαίων πολιτών για τα κρίσιμα διακυβεύματα στις επόμενες ευρωεκλογές, να ενθαρρύνει πανευρωπαϊκή συζήτηση για αυτά τα θέματα και τελικά να συμβάλει στην αύξηση της συμμετοχής στις ευρωεκλογές.

Παράλληλα, κάλεσε τα κράτη-μέλη να συμφωνήσουν σε μια κοινή ημερομηνία για τη διεξαγωγή των επόμενων ευρωεκλογών, οι οποίες παραδοσιακά πραγματοποιούνται σε μια περίοδο τεσσάρων ημερών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Έρευνες σε διαμερίσματα Όπλα και χειροβομβίδες βρήκε η Αντιτρομοκρατική σε Ι.Χ. στα Εξάρχεια


Οι έρευνες στο διαμέρισμα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης
Οι έρευνες στο διαμέρισμα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Όπλα, χειροβομβίδες και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών εντόπισε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής στη διάρκεια έρευνας σε Ι.Χ. -το οποίο ήταν σταθμευμένο σε ιδιωτικό χώρο, στα Εξάρχεια.

Ανδρες της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν έρευνες σε διαμέρισμα στην οδό Σκυλίτση 4 στα Εξάρχεια. Η ευρύτερη περιοχή αποκλείστηκε, ενώ σε ετοιμότητα ήταν και μια διμοιρία των ΜΑΤ.
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Έρευνες έγιναν και σε ένα ακόμα διαμέρισμα στη Νίκαια.

Στο πορτ μπαγκάζ του Ι.Χ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σακίδια πλάτης που περιείχαν δύο πολεμικά τουφέκια καλάσνικοφ με κομμένα κοντάκια, τέσσερις χειροβομβίδες αμυντικού τύπου F1, τρεις γεμιστήρες, δύο μεγάλα κουτιά σφραγισμένα με 720 φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών το καθένα και ένα ζευγάρι υφασμάτινα γάντια.

Όπως αναφέρει το Βήμα, τα ευρήματα σχετίζονται με έναν 35χρονο που είχε συλληφθεί το Μάιο του 2005 για κλοπή ασπίδων από τα ΜΑΤ.

Ο 35χρονος είχε νοικιάσει στις αρχές Μαρτίου το Ι.Χ. από εταιρεία στο κέντρο της Αθήνας στο όνομά του. Δεν το επέστρεψε περί τις αρχές Μαρτίου, όπως είχε δηλώσει, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η ΕΛ.ΑΣ. και να αναζητά το Ι.Χ. που εντοπίστηκε τελικώς στα Εξάρχεια.

Τα διαμερίσματα και το γκαράζ εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας της Αντιτρομοκρατικής για την ομάδα που διέπραξε τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...