Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

AN ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΑΧΘΟΥΝ ΒΙΑΙΩΣ...


Συνεχίζεται η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματά της, μετά την άρνηση των στενών συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου να προσέλθουν για να καταθέσουν ενώπιόν της...
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής συμφώνησαν ότι θα πρέπει πρώτα να αναμένουν το πόρισμα με όλα τα αναλυτικά στοιχεία από το άνοιγμα των λογαριασμών των τεσσάρων στενών συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών. Αφού το εξετάσουν (το πόρισμα) θα κρίνουν αν πρέπει να τους καλέσουν στην Προανακριτική για να τοποθετηθούν επί του πορίσματος.
Αν ωστόσο αρνηθούν, τότε τα μέλη της Προανακριτικής θα εξετάσουν αν πρέπει να ζητήσουν την έκδοση εισαγγελικού πορίσματος προκειμένου να προσαχθούν οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου ακόμα και βιαίως.
Στα υπομνήματά τους οι συγγενείς του πρώην υπουργού κάνουν λόγο για «ατυχείς συμπτώσεις» σε ότι αφορά την εμπλοκή τους στη λίστα Λαγκάρντ. «Από σειρά ατυχών συμπτώσεων εμφανίζομαι ως ύποπτη-ος τέλεσης αξιόποινων πράξεων», αναφέρουν οι κυρίεςΕλένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, καθώς και οι σύζυγοί τους κκ. Σ. Σικιαρίδης και Ανδ. Ρωσσώνης, δηλώνοντας ότι «οι υποψίες είναι αβάσιμες». Όπως αναφέρουν για τις αποδιδόμενες σε αυτούς πράξεις έχουν κληθεί και εξεταστεί ως ύποπτοι από τους οικονομικούς εισαγγελείς και ως εκ τούτου «η ελεύθερη εκτίμηση κάθε απάντησής τους δυνατόν –θεωρητικώς- να δώσει λαβή κατηγορίας εναντίον τους». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις επικαλούνται στις δηλώσεις τους τον «απόλυτο σεβασμό στο εθνικό κοινοβούλιο και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες». «Αν μη τι άλλο, ο πατέρας μου, Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου, διάνυσε ουσιαστικά τη ζωή του ως κοινοβουλευτικός άνδρας, υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές του κοινοβουλευτισμού, ακόμα και σε δύσκολες εποχές», αναφέρουν οι κόρες του αείμνηστου πολιτικού.
http://fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: