Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΤΟ «ΤΡΑΠΕΖΙ» ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ


Μείωση των συντάξεων από τα 700 ευρώ και αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης


Μείωση των συντάξεων από τα 700 ευρώ και αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης
Το ενδεχόμενο αύξησης του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος από τα 15 στα 20 χρόνια εξετάζει η κυβέρνηση αντί της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για την οποία έχουν εκφράσει αντιρρήσεις οι πολιτικοί αρχηγοί.Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέτρα που προετοιμάζει η κυβέρνηση για την εξοικονόμηση των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνονται μειώσεις από 2% έως και 15% στις συντάξεις από τα 700 ευρώ και πάνω.

Σύμφωνα με τα «Νέα», δύο εναλλακτικά σενάρια για μείωση των συντάξεων από τα 700 ευρώ επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρώτο σενάριο προβλέπει μείωση 3% για συντάξεις από 700 έως 1.000 ευρώ, 5% για συντάξεις από 1.000 έως 1.400 ευρώ και 10% για άνω των 1.400 ευρώ. Το δεύτερο σενάριο προβλέπει μείωση 2% για συντάξεις από 700 έως 1.000 ευρώ, 3% για συντάξεις από 1.000 έως 1.300 ευρώ, 5% για συντάξεις από 1.300 έως 1.600 ευρώ, 10% για συντάξεις από 1.600 έως 2.000 ευρώ και 15% για συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ. 

Σε ό,τι αφορά τον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης, η πρόταση για αύξησή του από τα 15 στα 20 χρόνια εξετάζεται ως εναλλακτική της αύξησης του ορίου ηλικίας στα 66 ή 67 έτη, η οποία αντιμετωπίστηκε αρνητικά από τους πολιτικούς αρχηγούς. 

Προκειμένου να περιοριστούν όσο γίνεται οι επώδυνες περικοπές στις συντάξεις θα επιχειρηθεί για άλλη μια φορά η εξεύρεση πόρων από νέες περικοπές των λειτουργικών δαπανών των υπουργείων. 

Για τον σκοπό αυτόν θα επικοινωνήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με όλους τους υπουργούς.

Read more...

«ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ» ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ... ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ


Νέο μοντέλο εφεδρείας και δίωξη των επίορκων υπαλλήλων στο Δημόσιο


Νέο μοντέλο εφεδρείας και δίωξη των επίορκων υπαλλήλων στο Δημόσιο
Με δίκες - εξπρές για επίορκους υπαλλήλους και μια εναλλακτική πρόταση για εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στους οργανισμούς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν θα επιδιώξει η κυβέρνηση να περικόψει θέσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και να «δελεάσει» την τρόικα, η οποία επιμένει στην άμεση απόλυση υπαλλήλων που θα βρεθούν χωρίς οργανική θέση. Μέχρι αύριο το οικονομικό επιτελείο πρόκειται να στείλει στους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη μια λίστα με μέτρα τα οποία – κατά την κυβέρνηση – θα επιφέρουν περικοπές μεγαλύτερες από τον στόχο των 11,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν και οι ενδεχόμενες ενστάσεις, είτε των κυβερνητικών εταίρων είτε της τρόικας, για κάποια από αυτά. 

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τα «Νέα», η κυβέρνηση εστιάζει στο ζήτημα της άμεσης δίωξης των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων επιχειρώντας να δημιουργήσει, εκτός των άλλων, και ένα «επικοινωνιακό αντίβαρο» στα επώδυνα μέτρα. 

Σήμα για μαζικές απολύσεις τους αμέσως επόμενους μήνες όσων δημοσίων υπαλλήλων πρωταγωνιστούν ή εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς έστειλε χθες ο πρωθυπουργός, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με βασικό αντικείμενο τις προτάσεις για τη συμπλήρωση του «πακέτου» των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, το οποίο θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί έως το τέλος Αυγούστου. 

Μάλιστα σε αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να συσκεφθεί σήμερα, υπό τον Γιάννη Στουρνάρα,μικτό κλιμάκιο των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, παρόντος και του κ. Βρούτση, με σκοπό τη συζήτηση της τροποποίησης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Η βασική γραμμή της κυβέρνησης είναι πως η ταχεία αποπομπή των επίορκων υπαλλήλων θα αποτελέσει δείγμα γραφής τόσο προς την τρόικα όσο και προς την ελληνική κοινωνία και, παράλληλα, θα διασώσει αντίστοιχες θέσεις για έμπειρους και ενσυνείδητους υπαλλήλους που κινδυνεύουν να βρεθούν μετέωροι.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή να ελεγχθούν όλες οι διοικήσεις ΔΕΚΟ τόσο ως προς την αντιμετώπιση των κρουσμάτων διαφθοράς που καταγράφονται στον χώρο τους όσο και για την εφαρμογή των απο- φάσεων που έχουν ήδη ληφθεί για περικοπές δαπανών. 

Ταυτόχρονα με τις κινήσεις αυτές η κυβέρνηση – παρά τις αντιδράσεις των άλλων κυβερνητικών εταίρων – φέρνει οριστικά στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα και το θέμα της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο, ευελπιστώντας ότι το μέτρο μπορεί να εγκριθεί και να αποφευχθεί η άμεση απόλυση 15.000 υπαλλήλων από τους φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται, όπως προβλέπει η δανειακή σύμβαση. 

Ήδη, στο πρώτο πακέτο των 21 φορέων που ανακοινώθηκαν και αναμένεται μέσα στον μήνα να εκδοθούν οι κανονιστικές ρυθμίσεις για την κατάργηση ή συγχώνευσή τους, απασχολούνται περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι. 

Με ορίζοντα το 2015, η εφεδρεία θα ισχύσει και για άλλους 30.000 ώστε να καλυφθεί ο στόχος των 150.000 λιγότερων δημόσιων υπαλλήλων.

Αγνωστο παραμένει αν η τρόικα θα αποδεχθεί το μέτρο της εφεδρείας και δεν θα επιμείνει στις απευθείας απομακρύνσεις υπαλλήλων με στόχο την άμεση μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο. 

Read more...

Επιλογή Σαμαρά ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου για την θέση του υποδιοικητή του ΙΚΑ...



Έναν γνώριμο από τα παλιά, με τον οποίο μάλιστα τον συνδέει και στενή φιλία επέλεξε σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για τη θέση του υποδιοικητή του ΙΚΑ, τον οικονομολόγο, Κωνσταντίνο Παπαθανασίου.

Το... 

όνομα του Κωνσταντίνου Παπαθανασίου, ακούγεται έντονα τον τελευταίο καιρό για τον ΟΑΕΕ καθώς είναι από τα πρόσωπα που ο Σαμαράς εκτιμά και εμπιστεύεται ιδιαίτερα...
parapolitika.gr


Read more...

Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από τις 20 Αυγούστου

Προειδοποιητική κίνηση


Οι γιατροί αναφέρουν ότι θα περιμένουν έως τις 15 Αυγούστου για να δουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους
Οι γιατροί αναφέρουν ότι θα περιμένουν έως τις 15 Αυγούστου για να δουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σε προειδοποιητική επίσχεση εργασίας προχωρούν από τις 20 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, διεκδικώντας τα χρήματα που τους οφείλει ο Οργανισμός.

Η επίσχεση θα έχει ως συνέπεια να εισπράττεται η νόμιμη αμοιβή του κρατικού τιμολογίου απευθείας από τον ασφαλισμένο, αναφέρεται στο εξώδικο που κατέθεσε η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ προς τον Οργανισμό, τον υπουργό Υγείας και το Δημόσιο, για την «παράνομη» -όπως επισημαίνουν- παρακράτηση δεδουλευμένων ποσών για τα έτη 2010- 2012.

Οι γιατροί αναφέρουν ότι θα περιμένουν έως τις 15 Αυγούστου για να δουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα εξετάσουν και άλλες μορφές κινητοποιήσεων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κερδίζουν τη μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Αρκαδία και Κορινθία

Σε ύφεση τα μέτωπα


Στην περιοχή επιχειρούν 153 πυροσβέστες με 65 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 58 ατόμων, 21 στρατιώτες, 25 οχήματα Δήμων, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο
Στην περιοχή επιχειρούν 153 πυροσβέστες με 65 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 58 ατόμων, 21 στρατιώτες, 25 οχήματα Δήμων, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μετά από τρεις μέρες μάχης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κερδίζουν τη μάχη με τη φωτιά στην Αρκαδία, αφού τα περισσότερα μέτωπα είναι σε ύφεση. Η προσοχή εστιάζεται στις περιοχές Μαλωτά, Βίγλες και Παλαιόχουνη, μεταξύ παλαιάς και νέας εθνικής οδού, ενώ σε όλη την έκταση που έχει καεί, σημειώνονται σποραδικές αναζωπυρώσεις.

Από νωρίς το πρωί τέσσερα αεροσκάφη PZL, δύο Canadair και δύο ελικόπτερα Erickson κάνουν στοχευμένες ρίψεις νερού, συνδράμοντας το έργο των χερσαίων πυροσβεστικών δυνάμεων που αριθμούν τους 200 πυροσβέστες.

Επί τόπου βρίσκονται επίσης δυνάμεις του στρατού και της αεροπορίας και εθελοντές.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, με δηλώσεις του σημείωσε ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην περάσει η φωτιά στην παλαιά εθνική οδό και επεκταθεί σε χωριά του δήμου Τρίπολης, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά τα μέτωπα της Φαλαισίας, τα οποία ελέγχονται.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά στην Αρκαδία έχει καταστρέψει περίπου 27.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης, με ελαιόδεντρα, μελίσσια και ζωικό κεφάλαιο.

Σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, όπου δυνάμεις της πυροσβεστικής καταβάλουν προσπάθεια να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια συνελήφθη ένας 45χρονος και οδηγείται την Πέμπτη στον εισαγγελέα. 
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Ο 45χρονος, που έχει εξοχικό στην περιοχή, φέρεται να πέταξε αναμμένο τσιγάρο σε ξερά χόρτα, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί η πυρκαγιά. Ο ίδιος προσπάθησε να τη σκεπάσει με χώμα, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα η φωτιά να πάρει διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Από τη φωτιά τραυματίστηκαν έξι άτομα. Ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο ΚΑΤ, ενώ μία γυναίκα νοσηλεύεται με εγκαύματα στο Παν αρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Με αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Τρίπολης, ο περιφερειάρχης πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Αθανάσιος Ρούμπος και τρεις πυροσβέστες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές και τα χωριά της Αρκαδίας που επλήγησαν από την πυρκαγιά, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Mε απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου αναβάλλονται, λόγω των πυρκαγιών στην Αρκαδία και την Κορινθία, τα εγκαίνια που είχαν προγραμματιστεί για το πρωί της Παρασκευής στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Άλλα μέτωπα

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κατελειός στην Κεφαλλονιά. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 2 οχήματα Δήμων.

Υπό έλεγχο τέθηκαν τα μέτωπα στο Πικέρμι Αττικής και στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στα Καρδάμαινα της Κω.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στο επίπεδο-ρεκόρ του 23,1% εκτοξεύθηκε η ανεργία το Μάιο

Περίπου 1,150 εκατ. άτομα χωρίς δουλειά


Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 311.041 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011 (+37,2%) και κατά 34.141 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (+3,1%)
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 311.041 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011 (+37,2%) και κατά 34.141 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (+3,1%)   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Νέο ρεκόρ σημείωσε η ανεργία το Μάιο και διαμορφώθηκε στο 23,1%, έναντι του αναθεωρημένου 22,6% για τον Απρίλιο και 16,8% το Μάιο του 2011, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή την Πέμπτη.

Το σύνολο των απασχολουμένων του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.816.912 άτομα.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.147.372 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.361.131 άτομα.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 311.041 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011 (+37,2%) και κατά 34.141 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (+3,1%).

Στους νέους ηλικίας έως 25 ετών, το ποσοστό ανήλθε στο 54,9% (από 41,5% το Μάιο του 2011) και στις ηλικίες 25-34 στο 31,6% από 23,3%.

Σε ό,τι αφορά τις περιφέρειες της χώρας (ανά αποκεντρωμένη διοίκηση), ξεχωρίζουν η Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα (25,8%), Ήπειρος-Δυτική Μακεδονία (24,9%) Μακεδονία-Θράκη (24,6%) και Αττική με 22,5%

Κατά φύλο, στους άνδρες η ανεργία ανήλθε στο 20,3% (από 14,2%) και στις γυναίκες σε 26,8% (από 20,4%).

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 320.540 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011 (-7,7%) και κατά 593 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (-0,02%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 11.170 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011 (+0,3%) και μειώθηκαν κατά 306 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (-0,01%).
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τα κέντρα κράτησης ζητούν οι φορείς της Θράκης

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Καβάλα
Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα επιδιώξουν να έχουν οι τοπικοί φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αντιδρούν στην κατάργηση των σχολών αστυφυλάκων στην Ξάνθη και την Κομοτηνή και στην εγκατάσταση σε αυτές παράνομων μεταναστών.

Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Κομοτηνή με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη, Άρη Γιαννακίδη και όλων των εκπροσώπων των θεσμικών φορέων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση των συμμετεχόντων για τη συνάντηση που είχε πρόσφατα στην Αθήνα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και τα όσα συζητήθηκαν μαζί του. Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής εξέφρασαν την εκτίμηση ότι ο υπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος και δεν έδωσε πολλά περιθώρια αλλαγής στην απόφασή του, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα με εθνική σημασία.

Μεταξύ των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ήταν διάχυτη η πεποίθηση ότι από μέρους της Πολιτείας δεν υπήρχε κανένας ουσιαστικός σχεδιασμός για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι τοπικοί φορείς υπογράμμισαν, επίσης, ότι η μεταφορά μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών σε μια ευαίσθητη περιοχή, όπως αυτή της Θράκης, θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. Επίσης, όλοι τάχθηκαν κατά της κατάργησης των δυο σχολών αστυφυλάκων στην Ξάνθη και την Κομοτηνή σημειώνοντας ότι στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό και την τοπική οικονομία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Όλα τα μέτρα στο τραπέζι, αναζητούνται οι «κοινωνικά δικαιότερες λύσεις»

«Το πανόραμα των εναλλακτικών»


Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
«Το πανόραμα των εναλλακτικών», κατά τη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, εξετάστηκε στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ. Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι «τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν τη δουλειά τους» και δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες για τις λύσεις που εξετάστηκαν, παραπέμποντας στις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα κατά την έναρξη της σύσκεψης.

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι αναζητούνται οι «πιο αποτελεσματικές περικοπές στο έλλειμμα, με τους λιγότερο οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία.» Ο πρωθυπουργός όρισε ως «αντίπαλο» την ανεργία και είπε ότι στην κυβέρνηση ψάχνουν «τα πάντα», τόνισε όμως ότι «δεν πρόκειται να επιστρέψουμε σε τέτοιου είδους λύσεις που έχουν αποτύχει στο παρελθόν».

Εκτιμάται ότι ο πρωθυπουργός αναφερόμενος σε «λύσεις που έχουν αποτύχει στο παρελθόν» δεν εννοούσε το ίδιο το μέτρο της εφεδρείας, όσο τον τρόπο που αυτό εφαρμόστηκε στο παρελθόν.

«Όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι» δήλωσε στον Σκάι, μετά τη σύσκεψη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας παράλληλα ότι αναζητούνται εκείνες οι λύσεις που θα είναι κοινωνικά δικαιότερες.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος εξήλθε πρώτος από τη σύσκεψη, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι η συμμετοχή του υπουργείου Εργασίας «παραμένει σταθερά στα 5 δισ. ευρώ». Με άλλα λόγια δεν θα αναζητηθούν επιπλέον περικοπές από επιδόματα και συντάξεις.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης ήταν τα μέτρα των 4 δισ. ευρώ που υπολείπονται για να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων που πρέπει να βρει το οικονομικό επιτελείο ώστε να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις έναντι της τρόικα.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, την Τρίτη, προέκυψε διαφωνία από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ αναφορικά με το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.
Πάντως, το ενδεχόμενο εφαρμογής της άφησε ανοιχτό με σημερινές δηλώσεις του στη ΝΕΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίγκολου.
«Υπήρξε το θέμα, συζητήθηκε το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είναι ένα από τα ενδεχόμενα που μπορεί να εξεταστούν και να συζητηθούν στο πλαίσιο της προσπάθειας για την εξασφάλιση των 11,5 δισ. ευρώ» είπε ο κ. Κεδίκογλου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...