Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Αθάνατο ελληνικό Δημόσιο πληρώνουμε φόρους για Καβοδέτη

Αθάνατο ελληνικό Δημόσιο πληρώνουμε φόρους για Καβοδέτη
Από τις 24 Ιουνίου οι πολίτες έχουν στα χέρια τους ένα εργαλείο για να εκφράσουν το θυμό τους για τα όσα καλούνται να πληρώσουν. Είναι η ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης για τους φόρους υπέρ τρίτων, όπου καλούνται οι φορολογούμενοι να γράψουν τα όσα σχετικά διαπιστώνουν από την καθημερινότητά τους προκειμένου να καταργηθούν κάποιες από αυτές τις χρεώσεις.
Εισφορές στο ταμείο δικηγόρων χωρίς τη χρήση νομικού στη σύσταση εταιρείας, ποσοστό για τις υπηρεσίες καβοδέτη στα εισιτήρια και άλλα που στέλνουν στα... κάγκελα τους πολίτες έχουν καταγγελθεί τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της ιστοσελίδας. Το «Εθνος» συγκέντρωσε μερικές από αυτές τις μαρτυρίες.
-Σε όλες τις επαγγελματικές μισθώσεις μπαίνει χαρτόσημο 3,6% (0,6 υπέρ του ΟΓΑ). Αυτό ουσιαστικά ακριβαίνει τα ενοίκια όλων των καταστημάτων αλλά και των γαίων, οπότε οι επιχειρηματίες θα μετακυλήσουν το κόστος στα προϊόντα τους.
Posted on 26 Ιουνίου 2014 by haris2121
- Στα συμβόλαια η αμοιβή των συμβολαιογράφων περιέχει δικαιώματα (φόρους) για το Ταμείο νομικών και συμβολαιογράφων (ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, ΤΑΣ), ένσημα για ΕΤΑΑ, ΤΑΝ, ΤΑΣ και μεγαρόσημα που αυξάνουν τα τιμολόγια των συμβολοιογράφων και τελικά βαρύνουν τους συναλασσόμενους.
Posted on 25 Ιουνίου 2014 by kostas
- Στο εκκαθαριστικό υπάρχει 2% χρέωση υπέρ ΕΛΓΑ για εισοδήματα που δηλώνονται στο Ε1 και φορολογούνται από γεωργικές επιχειρήσεις. Για ποιο λόγο εισόδημα το οποίο δηλώνεται και φορολογείται και για το οποίο καταβάλλονται οι ασφαλιστικές και όποιες άλλες εισφορές επιβάλλονται να επιβαρύνεται με επιπλέον 2%;
posted on 26 Ιουνίου 2014 by ip
- Για να γίνει η ηλεκτροδότηση του σπιτιού μου υποβλήθηκε στη ΔΕΗ ένα σχέδιο από τον ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη για το οποίο πληρώθηκε κανονικά. Για να το δεχθεί η ΔΕΗ όμως έπρεπε να έχει σφραγίδα από τον σύλλογο ηλεκτρολόγων. Πηγαίνοντας στο σύλλογο διαπίστωσα ότι η σφραγίδα κόστιζε 50 ευρώ... Για ποιο λόγο να πληρώνω εγώ το σύλλογο ηλεκτρολόγων;
posted on 25 Ιουνίου 2014 by zafeiros
- Στα παράβολα χαρτοσήμου για αναθεώρηση διπλώματος, ενώ έπρεπε να πληρώσω συνολικά 15 ευρώ, πλήρωσα συν 3,3 ευρώ υπέρ ΟΓΑ. Αυτό πού κολλάει;
posted on 26 Ιουνίου by chris
- Σύνταξη Δ.Υ. με την ονομασία ποπς γίνεται κράτηση 0,30 ευρώ κάθε μήνα για κάποιο έντυπο που δεν λαμβάνω ποτέ και ούτε θέλω να μου αποστέλλεται, χωρίς να ερωτηθώ ούτε εγώ, ούτε οι υπόλοιποι χιλιάδες συνταξιούχοι.
Posted on 26 Ιουνίου 2014 by nikaraw
- Σε κάθε εισιτήριο πλοίου ακτοπλοΐας εκτός των άλλων κρατήσεων υπάρχει και 5% προς το λιμενικό ταμείο. Ισως θα είχε πολύ ενδιαφέρον μία απολογιστική έρευνα στο πού καταλήγουν αυτά τα χρήματα
posted on 25 Ιουνίου 2014 by kakaboss
- Στα εισιτήρια των πλοίων (γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη) χρεώνουν 0,5 ευρώ ανά εισιτήριο για τα έξοδα καβοδέτη.
Posted on 25 Ιουνίου 2014 by kchristof
- Οι εργασίες μηχανικών είναι από τα μεγαλύτερα πεδία είσπραξης εισφορών μέσω τρίτων. Για κάθε ρύθμιση αυθαιρεσιών υπάρχει εισφορά υπέρ ΤΕΕ από 15-100 ευρώ, σε κάθε μελέτη μηχανικού 2% υπέρ ΤΣΜΕΔΕ και 1% υπέρ ΕΜΠ, ποσοστά όχι επί πραγματικής αμοιβής μηχανικού, αλλά επί μίας φανταστικής «νόμιμης» που καθορίζει το ΤΕΕ!
Posted on 26 Ιουνίου 2014 by giannakidis
- Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να πληρώνει ένας πολίτης κατά τη μεταβίβαση ενός ακινήτου τις ασφαλιστικές εισφορές ενός δικηγλόρου (τέλος 7,75% υπέρ ταμείου νομικών κατά τη σύνταξη συμβολαίων και τη μεταγραφή) και μάλιστα σε ποσοστό επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου (πολλώ δε μάλλον που αυτές σήμερα είναι εκτός πραγματικότητας και αμφιβόλου νομιμότητας).
Posted on 25 Ιουνίου 2014 by angelos
-Είναι δυνατόν μέσα σε αυτή την ανεργία να κάνουμε αίτηση για μία θέση εργασίας στο δημόσιο και να μας βάζετε παράβολο 15 ευρώ; Δηλαδή αν κάνουμε 10 αιτήσεις το μήνα για εργασία στο δημόσιο θα πρέπει να πληρώσουμε 150 ευρώ σε ένα μήνα για μία θέση που δεν ηέρουμε και αν θα την πάρουμε;
posted on 26 Ιουνίου 2014 by mike
-Προ έτους συμμετείχα στην ίδρυση ομορρύθμου εταιρείας, μέσω της υπηρεσίας μίας στάσης του ΕΒΕΑ, με κεφάλαιο 8.500 ευρώ. Τα έξοδα σύστασης ανήλθαν σε 286 ευρώ. Από το ποσό αυτό των εξόδων, για ταμείο νομικών και ταμείο πρόνοιας δικηγόρων καταβάλαμε 130,56 ή αλλιώς το 1,55% του κεφαλαίου. Σε κανένα στάδιο της διαδικασίας σύστασης και αρχικής λειτουργίας δεν χρησιμοποιήθηκε δικηγόρος. Κανείς από τους υπαλλήλους του ΕΒΕΑ δεν μπόρεσε να μου εξηγήσει γιατί πληρώθηκαν αυτά τα χρήματυα στα ταμεία των δικηγόρων
egiakoumis.gr

Read more...

Φορείς και δήμοι ετοιμάζουν «οδοφράγματα» στο ξεπούλημα...


 
Ο κοινόχρηστος χαρακτήρας και η ελεύθερη πρόσβαση σε παραλίες, οικοσυστήματα, αρχαιολογικούς χώρους θα είναι παρελθόν εάν επιτευχθεί η διαδικασία πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ συνολικής έκτασης 181 χιλιάδων στρεμμάτων! 
Την ώρα που το ΤΑΙΠΕΔ απεργάζεται το σχέδιο πώλησης 90 παραλιών σε ...
όλη την Ελλάδα, οι δήμοι και οι τοπικοί φορείς, ανά τη χώρα, στήνουν το δικό τους πλάνο, με στόχο την ακύρωση οποιασδήποτε αγοραπωλησίας. Από την άλλη πλευρά, αν το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ολοκληρώσει τη διαδικασία της πώλησης των δημόσιων παραλιών, «ο πυρήνας του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας, υγρότοποι, ευπαθή οικοσυστήματα, ενάλιες και παράκτιες αρχαιότητες, τοπία και φυσικοί σχηματισμοί, για πρώτη φορά στην ιστορία χάνουν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους και οι πολίτες την ελεύθερη πρόσβαση σ' αυτά», λέει χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, η οποία έχει ασχοληθεί εντατικά με το συγκεκριμένο θέμα.
Ο χάρτης με τις προς πώληση παραλίες αριθμεί 90 «ακίνητα», τα οποία είναι διάσπαρτα από τη μία ώς την άλλη άκρη της ελληνικής ακτογραμμής: Από τη Χαλκιδική και την Πιερία, μέχρι τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Επτάνησα και τα Δωδεκάνησα. «Μέσα σ' αυτά τα χιλιάδες τετραγωνικά που έχουν περάσει στο Ταμείο συγκαταλέγονται οι ομορφότερες παραλίες του τόπου μας, έκτασης 31 εκατ. τ.μ.
Το ΤΑΙΠΕΔ λες και είναι λονδρέζικο property & real estate διαφημίζει από τις σελίδες του «το περίφημο "Castello Bibelli" στη Ρόδο για το οποίο ο ενδιαφερόμενος αγοραστής ενημερώνεται πως πρόκειται για ακίνητο με ιδιαίτερη πολιτιστική αξία».
Την ίδια γνώμη, ωστόσο, δεν έχει ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς. «Υπάρχει απόφαση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Ν. Αιγαίου, η οποία είναι αντίθετη με την πώληση των παραλιών, με την οποία ο Δήμος Ρόδου συντάσσεται απόλυτα, καθώς πιστεύουμε στο δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα των παραλιών. Ενδεχομένως θα συμφωνούσαμε στη βελτίωση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, που θα βοηθούσε στην καλύτερη συντήρηση των παραλιών, όσον αφορά στην καθαριότητα και διατήρηρη του φυσικού τους κάλλους, αλλά όχι στο ξεπούλημά τους, για να εξυπηρετηθεί η μαύρη τρύπα του χρέους», λέει στην «Κ.Ε.».
Και περιοχές Natura
Ανάμεσα στις παραλίες που βγαίνουν στο σφυρί είναι κι αυτές που ανήκουν στις λεγόμενες προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA. Μία εξ αυτών βρίσκεται και στην Κέρκυρα, στην κοινωνία της οποίας ήδη έχουν ενεργοποιηθεί ισχυρά αντανακλαστικά αντίδρασης όσον αφορά στις επικείμενες αγοραπωλησίες του ΤΑΙΠΕΔ. «Δεν αντιδρούμε απλώς σε μία τέτοια προοπτική, είμαστε κάθετα αντίθετοι.
»Το ΤΑΙΠΕΔ βάλθηκε να ξεπουλήσει ό,τι ομορφότερο έχει η Κέρκυρα. Ο Ισσός, για παράδειγμα, είναι ένας μοναδικός βιότοπος, στον οποίο υπάρχει λιμνοθάλασσα και μία λωρίδα γης όπου φύεται ένα μοναδικής ομορφιάς κεδρόδασος, το οποίο προσελκύει, εκτός των άλλων, έναν απίστευτο όγκο φυσιολατρικού τουρισμού από όλο τον κόσμο.
Εχουν ήδη κινητοποιηθεί οι πάντες, θα υπάρξουν ισχυρές αντιδράσεις από όλους τους τοπικούς φορείς του νησιού, κι αν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κίνηση θα βρουν μπροστά τους σύσσωμο τον κερκυραϊκό λαό. Αλλωστε, στις τελευταίες εκλογές πήραμε το τιμόνι του δήμου με ποσοστό 58%, ακριβώς γιατί εκφράσαμε τη θέση ότι θα αγωνιστούμε για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας», λέει ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος.
«Με τις τελευταίες αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων (ΦΕΚ τ. Β 1387/30.5.14) ολοκληρώθηκε το "πέρασμα" στο ΤΑΙΠΕΔ περίπου 1.000 ακινήτων, σύμφωνα με αντίστοιχη μνημονιακή υποχρέωση. Συγκεκριμένα με το ΦΕΚ 1020 πέρασαν 97.280 στρ., με το ΦΕΚ 2883 33.600 στρ., με το ΦΕΚ 3025 8.464 στρ., με το ΦΕΚ 571 3.588 στρ. και τέλος με το ΦΕΚ 1387 38.350 στρ. Σύνολο στρεμμάτων 181.282 ή 181,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα ή το 0,14% της ελληνικής γης (συνολική έκταση της Ελλάδας 132 εκατ. στρ.).
»Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος, η έκταση της Σαμοθράκης είναι 178 τετρ. χλμ. ή της Τήνου 195 τετρ. χλμ., δηλαδή, με απλά λόγια, χάνουμε έκταση σχεδόν ίση με της Σαμοθράκης ή της Τήνου».
«Κι όλα αυτά συμβαίνουν με απίστευτη προχειρότητα», όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει στην «Κ.Ε.» ο αντιδήμαρχος Νάξου, Δημήτριος Λιανός. «Οι εκτάσεις που πωλούνται στο νησί μας δεν είναι δημόσιες αλλά κοινόχρηστες. Γιατί πρόκειται για αλυκές. Πέραν τούτου, υπάρχει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που εκφράζει την αντίθεσή της στις επικείμενες πωλήσεις, ενώ έχουν ήδη προβεί και σε έγγραφη διαμαρτυρία προς το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και σε διά ζώσης συνάντηση για αυτό το θέμα».
Ελλάδα, όπως Μο ζαμβίκη...
Ο,τι δεν κατάφερε να κάνει στη αφρικανική νήσο ο Ολλανδός πρίγκιπας, θα το πραγματοποιήσει στη χώρα μας, με την αμέριστη υποστήριξη βεβαίως της ελληνικής κυβέρνησης. Πρόσφατα 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με την παράνομη εκχώρηση δημόσιας παραλίας στο Δορούφι με κοινή υπουργική απόφαση προς όφελος ιδιωτικής βίλας του Ολλανδού βασιλιά, όπως αναφέρουν στο περιέχομενο της ερώτησής τους.
Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος, Δημόσιας Τάξης, Ναυτιλίας, τον περασμένο Μάρτιο, εγκρίθηκε η αδειοδότηση, «κατά παρέκκλιση από κάθε γενική ή ειδική διάταξη» και επικαλούμενοι το «δημόσιο συμφέρον», εγκατάστασης συστήματος ασφαλείας και λιμενικών εγκαταστάσεων σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Βίλεμ-Αλεξάντερ Κλάους, πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου της Ολλανδίας και νυν βασιλιά της Ολλανδίας, στο Δορούφι του Δήμου Ερμιονίδος.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση: «Εγκρίνεται για λόγους εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας ασφάλειας η εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας σε εκτός σχεδίου ακίνητο στην περιοχή Δορούφι της δημοτικής ενότητας Κρανιδίου Δήμου Ερμιονίδας, περιγραφόμενο στην από 8/1/14 αίτηση (σχετ. Νο 13) και σε τμήμα ομόρου ακινήτου οικίας αποκλειστικής χρήσης του ολλανδικού κράτους, καθώς και η λήψη μέτρων προστασίας θαλάσσιας πρόσβασης, κατά παρέκκλιση από κάθε γενική ή ειδική διάταξη, σύμφωνα με τη μελέτη που συνοδεύει την παρούσα. Η παρούσα επέχει και θέση άδειας δόμησης για την κατασκευή της περίφραξης και των συναφών λιμενικών έργων στα εν λόγω ακίνητα».
Οι βουλευτές επικαλούνται σχετικά δημοσιεύματα κι όπως αναφέρουν, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των οργανώσεων της τοπικής κοινωνίας, οι εργασίες στον αιγιαλό κάτω ακριβώς από το ακίνητο του Ολλανδού βασιλιά συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ περιμετρικά του ακινήτου, όπως και στο μικρό λιμένα, έχουν τοποθετηθεί κάμερες παρακολούθησης και φυλάκια για τους άνδρες της ασφάλειας, καθώς και πινακίδες, οι οποίες απαγορεύουν την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα στους πολίτες.
Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, «περίπου έναν χρόνο πριν η ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα αιτήθηκε την εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας και τη λήψη μέτρων προστασίας της θαλάσσιας πρόσβασης στην εν λόγω βίλα στην Ερμιόνη, καταθέτοντας σχετική μελέτη στην αρμόδια αρχή».
Σημειώνουν, επίσης, μαρτυρία από την τοπική «Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας», όπως καταγράφεται στα ΜΜΕ: «Είναι χαρακτηριστικό ότι μέλος μας με τα μικρά παιδιά του που προσέγγισε το χώρο του αιγιαλού (δημόσιος χώρος) δέχτηκε ερωτήσεις από άτομο χωρίς διακριτό δημόσιο ρόλο και όση ώρα παρέμεινε στην παραλία ήταν υπό τη συνεχή εποπτεία. Είναι σαφές ότι σκοπός είναι η ολική απαγόρευση πολιτών στο δημόσιο χώρο της παραλίας και τελικά η μετατροπή της σε αμιγώς ιδιωτική». Και εξηγούν, ακόμη, ότι σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα αυτό που στήθηκε κυριολεκτικά μέσα σε μια νύχτα ήταν ένα ιδιωτικό λιμάνι με «κατάληψη» και αποκλεισμό της δημόσιας παραλίας κάτω από την, έκτασης 5 στρεμμάτων, ιδιωτική έκταση που περιβάλλει τη βίλα της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ολλανδός γαλαζοαίματος έδρασε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στη νήσο Μοζαμβίκη, όπου και είχε αγοράσει ένα ακίνητο. Εκεί όμως δεν ολοκλήρωσε τα σχέδιά του, λόγω ισχυρών αντιδράσεων...
enet.gr


Read more...

Η Ελλάδα κοντράρεται με τη Κόστα Ρίκα με το όνειρο των «8» να πλησιάζει


Η Ελλάδα κοντράρεται με τη Κόστα Ρίκα με το όνειρο των «8» να πλησιάζει
  (Φωτογραφία:  EPA pictures )

Με στόχο να γράψει ακόμα μία χρυσή σελίδα στην ιστορία της, η Εθνική ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη της Κόστα Ρίκα την Κυριακή (23:00) στην «Αρένα Περναμπούκο» του Ρεσίφε. Η «γαλανόλευκη» θα επιδιώξει μετά το θρίαμβο επί της Ακτής Ελεφαντοστού να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα και να ανέβει ακόμα ψηλότερα φτάνοντας ως τους «8» της διοργάνωσης.
Αθήνα

Το έργο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, πάντως, μόνο εύκολο δεν θα είναι. Μετέχοντας στον επονομαζόμενο και «όμιλο» της φωτιάς (4ος), η Κόστα Ρίκα κατόρθωσε να τερματίσει πρώτη και αήττητη νικώντας τα «μεγαθήρια» Ιταλία, Ουρουγουάη και αποσπώντας ισοπαλία από την Αγγλία, ενώ έστειλε στο ταμείο ανεργίας τον εκλέκτορα της «σκουάντρα ατζούρα», Τσέζαρε Πραντέλι, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του.

Να σημειωθεί ότι η Κόστα Ρίκα, όπως και το Βέλγιο, ήταν οι ομάδες που προκρίθηκαν ως πρώτες από τους ομίλους τους έχοντας σημειώσει τα λιγότερα γκολ (τέσσερα), ενώ η Ελλάδα είχε με τη σειρά της τη χαμηλότερη επιθετική συγκομιδή (δύο γκολ) από όλες τις ομάδες της φάσης των «16». Επίσης, η Εθνική είναι το μοναδικό από τα 16 συγκροτήματα της φάσης των νοκ άουτ αγώνων που προκρίθηκε με αρνητική διαφορά (-2) τερμάτων.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Χόρχε Λουίς Πίντο): 1. Κέιλορ Νάβας, 16. Κριστιάν Γκαμπόα, 3. Τζιανκάρλο Γκονζάλες, 4. Μάικλ Ουμάνα, 7. Κρίστιαν Μπολάνιος, 6. Όσκαρ Ντουάρτε, 17. Γέλτσιν Τεχέδα, 15. Τζούνιορ Ντίας, 5. Σέλσο Μπόρχες, 10. Μπράιαν Ρουίς, 9. Τζόελ Κάμπελ

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): 1. Ορέστης Καρνέζης, 15. Βασίλης Τοροσίδης, 19. Σωκράτης Παπασταθόπουλος, 4. Κώστας Μανωλάς, 20. Χοσέ Χολέβας, 10. Γιώργος Καραγκούνης, 2. Γιάννης Μανιάτης, 16. Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, 22. Ανδρέας Σάμαρης, 14. Δημήτρης Σαλπιγγίδης, 7. Γιώργος Σαμαράς.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ακινητοποιήθηκαν από σωφρονιστικούς Απόπειρα απόδρασης τεσσάρων κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού


Απόπειρα απόδρασης τεσσάρων κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού τεσσάρων κρατουμένων σημειώθηκε περίπου στις 3:30 το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας Έλληνας, ένας Ρουμάνος και δύο Ρομά, ενώ βρισκόντουσαν στο Πειθαρχείο των φυλακών, επιχείρησαν να δραπετεύσουν μέσω της Δ' Πτέρυγας και των μαγειρείων.

Ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από σωφρονιστικούς υπαλλήλους οι οποίοι τους ακινητοποίησαν και απέτρεψαν τα σχέδιά τους.

Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

O Γιουνκερ ήξερε, από την εποχή Καραμανλή...



ΒΙΝΤΕΟ...
Ο «Παθιασμένος Ευρωπαίος» Ζ.Κ Γιουνκερ αδειάζει με παταγο την κυβέρνηση Καραμανλή και παραδέχεται πως ήξερε για...
την Ελλάδα και τα προβλήματα της από το 2006. 
Παραδέχεται ακομη ότι ζητουσε μέτρα από πολύ νωρίς και οι υπουργοί του Καραμανλή τον αγνόησαν. 
Ίσως για αυτές τις παραδοχές...

η ΝΔ του Σαμαρα τον στήριξε παθιασμένα…



Read more...

Τα νέα ντοκουμέντα για τη Χρυσή Αυγή ...



ΦΩΤΟ...
Ο «Ιός» της «Εφημερίδας των Συντακτών» εξηγεί για ποιο λόγο επιμένουν τόσο λυσσαλέα οι χρυσαυγίτες να κρύψουν τον ναζιστικό χαρακτήρα της οργάνωσής τους.
Προκάλεσαν...
αίσθηση οι  αποκαλυπτικές φωτογραφίες που δημοσίευσε την περασμένη Δευτέρα η «Εφ.Συν.» (δείτε σχετικά εδώ και εδώ) με τους ηγέτες της Χρυσής Αυγής να χαιρετούν ναζιστικά και να φέρουν ναζιστικά σύμβολα.
Όπως αναφέρει ο «Ιός» της «Εφ.Συν.»:
Παρά το γεγονός ότι έχουν αποκαλυφθεί πάμπολλα σχετικά τεκμήρια, κάποιοι εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για τον ναζιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που αναρωτιούνται ποια σημασία έχουν όλα αυτά, υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα αξία έχουν μόνο οι παράνομες πράξεις, ενώ τα ιδεολογικά πιστεύω των ανθρώπων, όσο αποτρόπαια και αν είναι, εμπίπτουν στη σφαίρα της ιδιωτικότητας και δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο σχολιασμού και δημοσιογραφικής ενασχόλησης.
Στην ίδια λογική υπάρχουν και ορισμένοι που αισθάνονται υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν το δικαίωμα των ναζιστών να οργανώνουν και να διαδίδουν την προπαγάνδα τους στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου, αποκόπτοντας την προπαγάνδα αυτή από την άσκηση ωμής βίας.
Νέα ντοκουμέντα για Παππά
Σε ακόμη πιο δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον ο Χρήστος Παππάς και η Χρυσή Αυγή μετά τις νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και προστίθενται στα υπάρχοντα ντοκουμέντα για τον ναζιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης.
Τα στοιχεία καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του Χρήστου Παππά για «φωτογραφίες 30 χρόνων», σχετικά με τα πιο παλιά ντοκούμεντα . Οι νέες φωτογραφίες που παρουσιάζονται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» είναι πρόσφατες και απεικονίζουν τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής ντυμένο με την σβάστικα, να φοράει ναζιστικό «φέσι» και να μαθαίνει στα παιδιά του να χαιρετούν ναζιστικά.
pappas-2.jpg pappas-3.jpg  Ακόμα και στις ευχετήριες κάρτες του ζεύγους Παππά, υπάρχει η σβάστικα και κάτω από αυτήν το εξής κείμενο: «Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι, σας ευχόμαστε ένα υγιές και ισχυρό 2007 (118 Α.Χ.), ένα έτος, το οποίο θα μας φέρει πιο κοντά στον Κόσμο των ονείρων και του αγώνα μας. Λευκό 2007! Χάιλ Χίτλερ».
pappas-4.jpgΗ χρονολογία 118 είναι σύμφωνη με το ημερολόγιο που κρατούν οι φανατικοί ναζιστές, δηλαδή από την ημέρα γέννησης του Αδόλφου Χίτλερ (1889). Σε άλλες φωτογραφίες απεικονίζεται η συγκρότηση μιας φάλαγγας της οργάνωσης, υπό τις οδηγίες του Ηλία Κασιδιάρη. Τα μέλη φορούν κράνη και καλύπτουν με κουκούλες τα πρόσωπά τους, ενώ κρατούν κοντάρια και ασπίδες.


left.gr

Read more...

Την ώρα που η Αργεντινή απειλείται με χρεοκοπία...


Την ώρα που η Αργεντινή απειλείται με χρεοκοπία, ο αντιπρόεδρος της χώρας παραπέ
...ο αντιπρόεδρος της χώρας παραπέμπεται για διαφθορά...
Σε μια εποχή όπου η Αργεντινή βρίσκεται στο στόχαστρο των διεθνών κερδοσκόπων και απειλείται με μια νέα χρεοκοπία, έρχεται κι ένα σοβαρό εσωτερικό πολιτικό σκάνδαλο να κλονίσει τις ήδη έυθραυστες ισορροπίες. Για πρώτη φορά στα 30 χρόνια δημοκρατίας, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για...
διαφθορά απαγγέλθηκαν στον αντιπροέδρο της Αργεντινής, Αμάδο Μπουδού, κάτι πρωτοφανές για ένα εν ενεργεία αντιπρόεδρο.
Το δικαστήριο ήδη πάγωσε περιουσιακά στοιχεία του Μπουδού, ο οποίος και βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης μέχρι και έξι χρόνια και ισόβια στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι. Τον Μπουδού βαρύνει η λεγόμενη «υπόθεση Ciccone», που αφορά έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς-εκτυπωτικούς οίκους της Αργεντινής, ο οποίος -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- γλίτωσε τη χρεοκοπία το 2010, χάρη στην παρέμβαση του Μπουδού.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αντιπρόεδρος μεσολάβησε ώστε η επιχείρηση να περάσει στα χέρια ενός προσώπου, που ουσιαστικά λειτουργούσε ως «αχυράνθρωπος» για τον ίδιο.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει αναλάβει -μεταξύ άλλων- την εκτύπωση των χαρτονομισμάτων της χώρας.
Μετά την πρώτη κλήση του Μπουδού από τη Δικαιοσύνη, αρκετοί στη χώρα διατύπωναν την εκτίμηση ότι αν τελικά η δικαιοσύνη ασκούσε δίωξη εις βάρος του αντιπροέδρου, ο ίδιος θα μιλήσει και για άλλα πρόσωπα της κυβέρνησης, που ενδεχομένως να είχαν ανάμειξη στην υπόθεση.
Ο ίδιος, ωστόσο, ο Μπουδού, ξεκαθάρισε πρόσφατα ότι το θέμα αφορά μόνο τον ίδιο: «Η επίθεση που δέχομαι είναι προσωπική, το θέμα πρέπει να το λύσω εγώ, γιατί μόνο εγώ ξέρω την αλήθεια» δήλωσε.
Ο 51χρονος Μπουδού ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου το 2011, όταν εξελέγη για δεύτερη φορά στην προεδρία της χώρας η Κριστίνα Φερνάντες. Ο Τύπος της χώρας επισημαίνει ότι «η τύχη του Μπουδού βρίσκεται στα χέρια της προέδρου», δεδομένου ότι η πρόεδρος -η οποία είχε αποφύγει οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση- καλείται τώρα να αποφασίσει για το αν ο αντιπρόεδρος θα παραμείνει στη θέση του.

 

Read more...

Σε ένα 24ωρο 34 φωτιές Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Κάρυστο και Μαλεσίνα


Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Κάρυστο και Μαλεσίνα
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Υπό έλεγχο έχει τεθεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κάρυστο της Εύβοιας, ενώ έχει οριοθετηθεί και ελέγχεται πλήρως η πυρκαγιά που έκαιγε επί τρεις ημέρες στη Μαλεσίνα της Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τον LamiaFm1-96,2 ανεπίσημα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί 2.000 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης καθώς και δυο -τρία μικρά οικήματα, πιθανόν αγροτικές αποθήκες.

Το σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά είχε καεί και το 1983, τότε ήταν διαπιστωμένος εμπρησμός, αλλά αναδασώθηκε ένα μέρος του.

Σε Μάζι και Μαλεσίνα χτυπήσαν πολλές φορές οι καμπάνες και οι κάτοικοι κλήθηκαν να προστατέψουν τις περιουσίες τους και τα σπίτια τους.

Μέσα σε ένα 24ωρο (από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως και τις 6 το πρωί της Κυριακής) εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 34 δασικές πυρκαγιές.

Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς


Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για σήμερα, Κυριακή, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιφέρειες της Κρήτης, της Αττικής, στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του βορείου Αιγαίου στην Κεντρική και νότια Εύβοια και στις νότιες περιοχές της περιφέρειας Βοιωτίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο Φωτιές στα κόμματα από τις ρυθμίσεις για το πολιτικό χρήμα


Φωτιές στα κόμματα από τις ρυθμίσεις για το πολιτικό χρήμα
Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται τον Ιούλιο   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Φωτιές αναμένεται να ανάψει στα κομματικά επιτελεία η κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, βάσει του νέου νόμου, τα οικονομικά κομμάτων και βουλευτών δεν θα τα ελέγχει η Βουλή, αλλά μια ειδική μονάδα της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Το θέμα προκαλεί ήδη γκρίνιες μεταξύ των βουλευτών, δεδομένου ότι το πολιτικό σύστημα εμφανίζεται να εκχωρεί όλες τις εξουσίες στους δικαστικούς.

Παράλληλα, θα προβλέπεται διακοπή χρηματοδότησης στα κόμματα που έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη, όπως συμβαίνει με την Χρυσή Αυγή, ή αρνούνται τον οικονομικό έλεγχο.

Στη δεύτερη διάταξη αναμένεται να αντιδράσει το ΚΚΕ, το οποίο -όπως σημειώνει η εφημερίδα- αρνείται τον έλεγχο των εσόδων του.

Το ΚΚΕ θα εκφράσει επίσης τη διαφωνία του στη διάταξη με την οποία στο εξής θα απαγορεύεται η πώληση κουπονιών αν δεν έχουν θεωρηθεί από την αρμόδια αρχή και αν δεν αναγράφουν υποχρεωτικά το ονοματεπώνυμο και τον ΑΦΜ ή τον αριθμό δελτίου ταυτότητας του κάθε αγοραστή ή χρηματοδότη.

Η δέσμη των ρυθμίσεων για την οποία έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Ευ.Βενιζέλο, είναι ένα από τα έξι προαπαιτούμενα της τρόικας για την επόμενη δόση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...