Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Η Ελλάδα κοντράρεται με τη Κόστα Ρίκα με το όνειρο των «8» να πλησιάζει


Η Ελλάδα κοντράρεται με τη Κόστα Ρίκα με το όνειρο των «8» να πλησιάζει
  (Φωτογραφία:  EPA pictures )

Με στόχο να γράψει ακόμα μία χρυσή σελίδα στην ιστορία της, η Εθνική ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη της Κόστα Ρίκα την Κυριακή (23:00) στην «Αρένα Περναμπούκο» του Ρεσίφε. Η «γαλανόλευκη» θα επιδιώξει μετά το θρίαμβο επί της Ακτής Ελεφαντοστού να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα και να ανέβει ακόμα ψηλότερα φτάνοντας ως τους «8» της διοργάνωσης.
Αθήνα

Το έργο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, πάντως, μόνο εύκολο δεν θα είναι. Μετέχοντας στον επονομαζόμενο και «όμιλο» της φωτιάς (4ος), η Κόστα Ρίκα κατόρθωσε να τερματίσει πρώτη και αήττητη νικώντας τα «μεγαθήρια» Ιταλία, Ουρουγουάη και αποσπώντας ισοπαλία από την Αγγλία, ενώ έστειλε στο ταμείο ανεργίας τον εκλέκτορα της «σκουάντρα ατζούρα», Τσέζαρε Πραντέλι, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του.

Να σημειωθεί ότι η Κόστα Ρίκα, όπως και το Βέλγιο, ήταν οι ομάδες που προκρίθηκαν ως πρώτες από τους ομίλους τους έχοντας σημειώσει τα λιγότερα γκολ (τέσσερα), ενώ η Ελλάδα είχε με τη σειρά της τη χαμηλότερη επιθετική συγκομιδή (δύο γκολ) από όλες τις ομάδες της φάσης των «16». Επίσης, η Εθνική είναι το μοναδικό από τα 16 συγκροτήματα της φάσης των νοκ άουτ αγώνων που προκρίθηκε με αρνητική διαφορά (-2) τερμάτων.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Χόρχε Λουίς Πίντο): 1. Κέιλορ Νάβας, 16. Κριστιάν Γκαμπόα, 3. Τζιανκάρλο Γκονζάλες, 4. Μάικλ Ουμάνα, 7. Κρίστιαν Μπολάνιος, 6. Όσκαρ Ντουάρτε, 17. Γέλτσιν Τεχέδα, 15. Τζούνιορ Ντίας, 5. Σέλσο Μπόρχες, 10. Μπράιαν Ρουίς, 9. Τζόελ Κάμπελ

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): 1. Ορέστης Καρνέζης, 15. Βασίλης Τοροσίδης, 19. Σωκράτης Παπασταθόπουλος, 4. Κώστας Μανωλάς, 20. Χοσέ Χολέβας, 10. Γιώργος Καραγκούνης, 2. Γιάννης Μανιάτης, 16. Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, 22. Ανδρέας Σάμαρης, 14. Δημήτρης Σαλπιγγίδης, 7. Γιώργος Σαμαράς.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: