Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Για πάνω από μισή ώρα Συνομιλία Ομπάμα - Πούτιν στο περιθώριο της Συνόδου της G20


Συνομιλία Ομπάμα - Πούτιν στο περιθώριο της Συνόδου της G20
Στιγμιότυπο της ανεπίσημης συνάντησης δημοσιοποιήθηκε από εκπρόσωπο του Κρεμλίνου  

Αττάλεια
Οι πρόεδροι των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν την Κυριακή ανεπίσημη συνομιλία στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που πραγματοποιείται στην Τουρκία.

Eικόνες που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση, και οι οποίες τραβήχτηκαν σε διάλειμμα της συνόδου, δείχνουν τους δύο άνδρες λίγο μακρύτερα από τους άλλους αρχηγούς κρατών. Οι Ομπάμα και Πούτιν, καθισμένοι ο ένας απέναντι στον άλλο σε δερμάτινες πολυθρόνες, συζητούν σκυμμένοι ο ένας προς τον άλλο και έχοντας δίπλα τους δύο συνεργάτες.

Το Κρεμλίνο ανέφερε αργότερα ότι η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από 30 λεπτά και δημοσιοποίησε σχετικό στιγμιότυπο. Δεν διευκρίνισε ποιο ήταν το θέμα της συνομιλίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Read more...

Bρέθηκαν Καλάσνικοφ στο αμάξι των καμικάζι...


ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Συνεχίζονται οι έρευνες...
Πολλά τουφέκια Καλάσνικοφ του ίδιου τύπου με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις στο Παρίσι, το βράδυ της Παρασκευής, ανακαλύφθηκαν στο μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Seat που βρέθηκε στο...
Μοντρέιγ, ανατολικό προάστιο της πρωτεύουσας, έγινε σήμερα γνωστό από δικαστική πηγή.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν την παρουσία ενός μαύρου Seat το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες των επιθέσεων εναντίον μπαρ και εστιατορίων σε τρεις τοποθεσίες του ανατολικού Παρισιού.

Επτά πρόσωπα, μέλη της οικογένειας ενός από τους καμικάζι, του Ομάρ Ισμαήλ Μοστεφαΐ, ο οποίος είχε πάντως διακόψει τις σχέσεις με την οικογένειά του, βρίσκονται  υπό κράτηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή...

Read more...

Από τη Σερβία πέρασε ο ύποπτος...


Από τη Σερβία πέρασε ο ύποπτος που είχε ταυτοποιηθεί στη Λέρο
... που είχε ταυτοποιηθεί στη Λέρο...
Ο ύποπτος για συμμετοχή στην επίθεση στο Παρίσι, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, εισήλθε στη Σερβία στις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών, ενώ στις 8 Οκτωβρίου ταυτοποιήθηκε από τις κροατικές αρχές, σύμφωνα με...
δημοσιεύματα του κροατικού Τύπου.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών, "ένας από τους υπόπτους για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τα αρχικά Α.Α. καταγράφηκε στην συνοριακή διάβαση στο Πρέσεβο, στις 7 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, όπου και τυπικά κατέθεσε αίτηση χορήγησης ασύλου".
Το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει επίσης ότι τα στοιχεία του Α.Α. συμπίπτουν με τα στοιχεία του ατόμου που ταυτοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου στην Ελλάδα, ενώ για το εν λόγω άτομο αυτό δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ.
Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα του κροατικού Τύπου σημειώνουν ότι ο ίδιος ύποπτος και κάτοχος του συριακού διαβατηρίου, το οποίο βρέθηκε πάνω σε έναν από τους νεκρούς τρομοκράτες στην Γαλλία, ταυτοποιήθηκε από τις κροατικές αρχές στις 8 Οκτωβρίου στη συνοριακή διάβαση στο Οπάτοβατς.

Read more...

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας Γάλλος γνωστός στις Αρχές ένας από τους δράστες στο Παρίσι, «νήμα» στο Βέλγιο


Γάλλος γνωστός στις Αρχές ένας από τους δράστες στο Παρίσι, «νήμα» στο Βέλγιο
«Δακρύζουμε, αλλά δεν φοβόμαστε ποτέ»: Πένθος, οργή και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Παρίσι
Έναν από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι έχουν ταυτοποιήσει οι γαλλικές Αρχές: Πρόκειται για έναν γάλλο υπήκοο γνωστό στις αρχές για διασυνδέσεις με ισλαμιστικά δίκτυα. Δευτερος δράστης φαίνεται πως είχε περάσει από τη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου.

Οι νεκροί έχουν ανέλθει συνολικά σε 129, και από τους 352 τραυματίες οι 99 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις το βράδυ του Σαββάτου. Από τους νεκρούς, οι 89 σκοτώθηκαν μόνο στο θέατρο Μπατακλάν. Οι δράστες έδρασαν σε τρεις ομάδες, σύμφωνα με τη γαλλική εισαγγελία.

Συλλήψεις στο Βέλγιο στο πλαίσιο της έρευνας. Παράλληλα, η Γερμανία μιλά για σύλληψη Μαυροβούνιου την περασμένη εβδομάδα που ενδεχομένως να σχετίζεται με τις επιθέσεις.

Επιγραμματικά οι κυριότερες νεότερες εξελίξεις έχουν ως εξής:

  • Ταυτοποιήθηκε γάλλος γνωστός στις αρχές ως δράστης στο θέατρο
  • Διαβατήριο που βρέθηκε κοντά σε δεύτερο δράστη είχε καταγραφεί  στη Λέρο
  • Συλλήψεις στο Βέλγιο που αφορούν την έρευνα
  • Γάλλος «με όπλο» συνελήφθη στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου
  • Από τις 5 Νοεμβρίου έχει συλληφθεί στη Γερμανία άνδρας που ίσως σχετίζεται με το σχεδιασμό των επιθέσεων
Σε ολόκληρη τη Γαλλία βρίσκονται σε ισχύ δρακόντεια μέτρα ασφαλείας,  με απαγόρευση συγκεντρώσεων εώς την Πέμπτη και δυνατότητα στις τοπικές αρχές να κηρύξουν άμεσα απαγόρευση κυκλοφορίας αν χρειαστεί.

Οι δρόμοι του Παρισιού θύμιζαν το πρωί έρημη πόλη, με εντονότατη την παρουσία αστυνομίας και στρατιωτικών δυνάμεων -μέχρι την Τρίτη, θα έχουν αναπτυχθεί επιπλέον 3.000 ένστολοι. Αυτό όμως δεν έχει αποτρέψει τους Παριζιάνους από τους φόρους τιμής στα θύματα των επιθέσεων: Έξω από το θέατρο Bataclan συρρέει από το πρωί κόσμος που αφήνει κεριά και λουλούδια.
14 φωτογραφίες
Η Αθήνα ανακοίνωσε πως είχε περάσει από τη Λέρο ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου το οποίο βρέθηκε κοντά στη σορό ενός από τους καμικάζι στο Stade de France. Πρόκειται για διαφορετικό δράστη από εκείνον που έχουν ταυτοποιήσει οι γαλλικές Αρχές. Σύμφωνα με την γαλλική εισαγγελία, πρόκειται για έναν 25χρονο που δεν είχε «παρελθόν» στα γαλλικά αρχεία.

Παράλληλα, έγινε «αριθμός συλλήψεων» στο Βέλγιο, οι οποίες σύμφωνα με τα όσα είπε ο βέλγος υπουργός Εσωτερικών σχετίζονται με τις έρευνες για το Παρίσι. Τις συλλήψεις επιβεβαίωσε και η γαλλική εισαγγελία, επιβεβαίωνοντας επίσης πως ένα από τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις είχε βελγικές πινακίδες.

Το αυτοκίνητο ήταν νοικιασμένο από γάλλο υπήκοο, κάτοικο Βελγίου, ο οποίος και εντοπίστηκε στα σύνορα και συνελήφθη.

Οι συλλήψεις από τη βελγική αστυνομία έγιναν στο Μόλενμπεκ, στην περιοχή των Βρυξελλών. Το όχημα με τις βελγικές πινακίδες είχε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο συνήθως καλά πληροφορημένος Monde, μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν και κλήσεις από το Μόλενμπεκ.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως αεροπλάνο της Air France καθηλώθηκε στο Άμστερνταμ λόγω απειλητικού μηνύματος το απόγευμα του Σαββάτου.

Το απόγευμα, έγινε γνωστό πως συνελήφθη ένας γάλλος υπήκοος με «ενδεχόμενο όπλο» στο Γκάτγουικ του Λονδίνου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το αεροδρόμιο, πρόκειται για έναν 41χρονο που προέρχεται από τη Βεντόμ και το εύρημα ήταν ο λόγος προληπτικής εκκένωσης του βόρειου τέρμιναλ.

Σύμφωνα με την γαλλική εισαγγελία, έχει ταυτοποιηθεί ένας από τους δράστες της στο θέατρο Bataclan

Πρόκεται για έναν 30χρονο γάλλο υπήκοο, ο οποίος είχε γεννηθεί στη Γαλλία, στην Κουρκουρόν. Είχε ήδη μπει στο στόχαστρο των υπηρεσιών ασφαλείας ως «ύποπτος ριζοσπαστικοποίησης», όπως επιβεβαίωσε η εισαγγελία, και διασυνδέσεις του με ισλαμιστικές ομάδες. Είχε επίσης απασχολήσει το νόμο για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά δεν είχε ποτέ φυλακιστεί.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες που επικαλείται η αμερικανική Wall Street Journal, ο ένας από τους καμικάζι φέρεται να προσπάθησε να μπει με εισιτήριο στον στάδιο, αλλά δεν τα κατάφερε και ανατίναξε στο εξωτερικό τα εκρητικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Η εφημερίδα επικαλείται υπάλληλο του στραδίου και η πληροφορία μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πλευρά. 

Από τη γερμανική πλευρά, η αστυνομία επιβεβαίωσε πως στις 5 Νοεμβρίου είχε συλληφθεί ένας Μαυροβούνιος στη Βαυαρία ο οποίος ενδεχομένως να σχετίζεται με τις επιθέσεις.

Ο συλληφθείς, για τον οποίο ανακοινώθηκε μόνο πως επρόκειτο για έναν 51χρονο, είχε στο αυτοκίνητό του οπλισμό -οκτώ καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, ένα ρεβόλερ, δύο χειροβομβίδες και 200 γραμμάρια ΤΝΤ- που «είχε κρύψει με επαγγελματικό τρόπο».

Ο άνδρας φαίνεται πως βρισκόταν καθ' οδόν για τη Γαλλία, για αυτό και ενημερώθηκαν και οι γαλλικές αρχές σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ. Ο γερμανός υπουργός υπογράμμισε πως «δεν είναι βέβαιο ότι υπάρχει διασύνδεση με τις επιθέσεις, έστω κι αν και υπάρχει σχέση με τη Γαλλία».

Στο Παρίσι, εξαιτίας των έκτακτων μέτρων ασφαλείας παραμένουν κλειστά σημεία που θα μπορούσαν να γίνουν στόχοι επιθέσεων -μουσεία, πανεπιστήμια και χώροι που προσελκύουν τουρίστες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάν Καζνέβ εξέδωσε διαταγή που επιτρέπει σε τοπικές αρχές σε όλη τη γαλλική επικράτεια να επιβάλουν ανά πάσα στιγμή απαγόρευση κυκλοφορίας εάν το κρίνουν απαραίτητο.

Απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις κάθε είδους μέχρι την Πέμπτη, ενώ η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαίωσε πως η επικείμενη Σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα θα πραγματοποιηθεί μεν, αλλά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Τρεις ομάδες δραστών - Το χρονικό των επιθέσεων


Οι επιθέσεις ήταν συντονισμένες και διενεργήθηκαν από τουλάχιστον επτά δράστες. Οι τρομοκράτες έδρασαν σε τρεις ομάδες.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εισαγγελίας, η πρώτη επίθεση ήταν η έκρηξη καμικάζι που σημειώθηκε στις 21:20 της Παρασκευής στο Stade de France, κοντά στην πύλη D.

Σχεδόν ταυτόχρονα, στις 21:25 οι θαμώνες στο μπαρ Le Carillon και στο εστιατόριο Petit Campodge δέχθηκαν πυρά από καλάσνικοφ. Οι δράστες πυροβόλησαν μέσα από το πρώτο όχημα που χρησιμοποιήθηκε, ένα Seat. Επί τόπου σκοτώθηκαν αυτοστιγμεί 15 άτομα.

Στις 21:30 σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη καμικάζι στο Stade de France, στην περιοχή της πύλης H. Οι μηχανισμοί με τους οποίους είχαν ζωστεί οι δύο δράστες ήταν παρόμοιοι.

Στη συνέχεια, στις 21:32, νέοι πυροβολισμοί σημειώθηκαν μπροστά στο Café Bonne. Επί τόπου σκοτώθηκαν πέντε άτομα και φαίνεται, βάσει των μαρτυριών, πως επρόκειτο για την ομάδα με το Seat.

Στις 21:36, πυροβολισμοί έπεσαν στην οδό Charonne, στοιχίζοντας τη ζωή σε 19 άτομα.

Στις 21:40, στο εστιατόριο Comptoir Voltaire στη λεωφόρο Βολτέρ ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, τραυματίζοντας σοβαρά ένα άτομο και ελαφρά αριθμό άλλων.

Στις 21:40 επίσης, το δεύτερο όχημο (εκείνο με τις βελγικές πινακίδες, ένα Polo) στάθμευσε μπροστά στο θέατρο Bataclan. Τρεις ένοπλοι εισήλθαν και ακολούθησε, σε διάρκεια ωρών, το πολύνεκρο μακελειό, με τους τουλάχιστον 89 νεκρούς.

Στις 21:53, στο Σαν Ντενί σημειώθηκε τρίτη έκρηξη καμικάζι, στην οδό de la Cockerie.

Επιμέλεια: Βασίλης Ψυχογιός
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας Η τρομοκρατία στο επίκεντρο της σύνοδου της G20 στην Αττάλεια


Η τρομοκρατία στο επίκεντρο της σύνοδου της G20 στην Αττάλεια
Κατά την άφιξη του Μπαράκ Ομπάμα στην Τουρκία για τη σύνοδο της G20   (Φωτογραφία:  Reuters )

Άγκυρα, Τουρκία
Στη σκιά των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι ξεκινά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Αττάλεια της Τουρκίας η διήμερη σύνοδος της G20.

Παρά το γεγονός ότι η G20 συνήθως εστιάζει σε οικονομικά ζητήματα, θεωρείται δεδομένο ότι ψηλά στην ατζέντα θα βρεθεί ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφτασε το πρωί στην Τουρκία για να μετάσχει στη σύνοδο. Το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αττάλειας λίγο πριν από τις 07:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

Ο Ομπάμα, ο οποίος συγκάλεσε το Σάββατο στην Ουάσινγκτον το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για να συζητήσει το θέμα των επιθέσεων στην γαλλική πρωτεύουσα αναμένεται να συναντηθεί το πρωί με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι προχθεσινές επιθέσεις ενόπλων και καμικάζι στο Παρίσι μπορεί να αλλάξουν τις προτεραιότητες στην Ουάσινγκτον και άλλες πρωτεύουσες χωρών μελών του ΝΑΤΟ» δήλωσε από την Τουρκία ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Ο κόσμος αλλάζει και αυτό το σοκ, το συγκλονιστικό αυτό (γεγονός) που συνέβη στο Παρίσι μάλλον θα (...) αλλάξει λίγο την κλίμακα των προτεραιοτήτων των συναδέλφων μας στην Ουάσινγκτον και σε άλλες πρωτεύουσες (χωρών μελών) του ΝΑΤΟ» σημείωσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σημείωσε εξάλλου ότι οι συνομιλίες στη Βιέννη για την επίλυση της κρίσης στη Συρία και οι ενδείξεις που υπάρχουν από τις πρωτεύουσες στον κόσμο αφήνουν να διαφανεί μια μεγαλύτερη κατανόηση στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Οι ηγέτες των 20 κρατών συναντώνται δύο ημέρες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, 15 ημέρες μετά τη συντριβή ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά -που εκτιμάται πως προκλήθηκε από βομβιστική επίθεση- και έναν μήνα μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας στην πορεία ειρήνης στην Άγκυρα.

Πέραν των συνομιλιών που θα αφορούν τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έπληξαν τη Γαλλία, οι οποίες αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της διήμερης αυτής συνάντησης, στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκονται επίσης ο πόλεμος στη Συρία και η κρίση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Το παρών στη συνάντηση θα δώσουν, μεταξύ άλλων, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Γαλλία θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι αυξάνεται η ομοφωνία των παγκόσμιων δυνάμεων στο ότι πρέπει να εργαστούν μαζί για να αντιμετωπίσουν του ISIS.

Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα πιέσει στις διμερείες συναντήσεις του με ηγέτες -και με τον Ομπάμα- για πιο αποφασιστική και συντονισμένη δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο θα τονίσει την αντίθεση της Τουρκίας στην αμερικανική στήριξη των Κούρδων ανταρτών που πολεμούν του Σουνίτες αντάρτες. Η Άγκυρα θεωρεί ότι αυτοί οι αντάρτες έχουν στενούς δεσμούς με το ΡΚΚ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Read more...

Όταν το Μπατακλάν, ήταν… Σαρλί...


 Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, χθες, στην επίθεση στο θέατρο Μπατακλάν. 
Μόλις....
  δέκα μήνες πριν, η πινακίδα του καλλιτεχνικού χώρου, μετέδιδε μήνυμα συμπαράστασης στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό "Charlie Hebdo", του οποίου 12 εργαζόμενοι έπεσαν νεκροί στην επίθεση της 7ης Ιανουαρίου 2015...

Read more...

Όλος ο κόσμος "βάφτηκε"... τρικολόρ...



Δείτε τις φωτογραφίες...
Πρωτοφανείς ήταν σε όλο τον κόσμο οι εκδηλώσεις για να τιμήσουν τα θύματα του μακελειού στο Παρίσι, που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 129 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

Μερικά από τα...
πιο διάσημα μνημεία, αλλά και κτίρια του κόσμου φωταγωγήθηκαν στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.



Χιλιάδες Γερμανοί συγκεντρώθηκαν στη γαλλική πρεσβεία στο Βερολίνο, κοντά στην πύλη του Βρεδεμβούργου, η οποία ήταν φωταγωγημένη με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας.



Και η πυραμίδα στην Plaza de Mayo στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινή είναι αναμμένη στα εθνικά χρώματα της Γαλλίας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι.



Και το Expo Axis στην Σαγκάη της Κίνας φωταγωγήθηκε στα με το κόκκινο, το λευκό και το μπλε της γαλλικής σημαίας.



Ακόμα και το τείχος στην Παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ «βάφτηκε» στα γαλλικά χρώματα, ως ελάχιστος φόρος τιμής στους ανθρώπους που έχασαν άδικα τη ζωή τους στην γαλλική πρωτεύουσα.



Η Βραζιλία, τώρα, για να τιμήσει τους νεκρούς της γαλλικής τραγωδίας φωταγώγησε το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο Ντε Τζανέιρο με τα χρώματα της Γαλλίας.



Εκατοντάδες Βρετανοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ για να τιμήσουν τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, με το Βρετανικό Μουσείο να είναι «βάφεται» κι αυτό «τρικολόρ».



Βέβαια, δεν θα μπορούσε να λείψει και η χώρα μας, με το δημαρχείο της Αθήνας να είναι και αυτό φωταγωγημένο κόκκινο, λευκό και μπλε.



Και το Telenor Arena στο Όσλο της Νορβηγίας φωτίστηκε στα γαλλικά εθνικά χρώματα σε φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων του Παρισιού.



Εκατοντάδες Ισπανοί συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Σαλαμάνκα, δείχνοντας κι αυτοί την συμπαράστασή τους στον γαλλικό λαό.



Και στα Σκόπια, με τα χρώματα της Γαλλίας «βάφτηκε» το Αρχαιολογικό Μουσείο και Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.



Στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, ο πύργος Μπελέμ φωτίστηκε στα γαλλικά εθνικά χρώματα.

Read more...

Oλες oι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας...


Áõôïêßíçôá óôáèìåõìÝíá óå ðÜñêéíãê ôçò ÁèÞíáò ôçí Ôñßôç 26 ÌáÀïõ 2015. Ôï õðïõñãåßï Ïéêïíïìéêþí ðñïùèåß ôçí ñéæéêÞ áíáðñïóáñìïãÞ ôïõ óõóôÞìáôïò öïñïëüãçóçò êáé ôáîéíüìçóçò ôùí É.×. áõôïêéíÞôùí. 
(EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ)
Ακριβότερα μέχρι και κατά 89 ευρώ θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν 1,8 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων σε σύνολο 5,2 εκατομμυρίων οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Ένας στους τρεις δηλαδή θα κληθεί να...
καταβάλει μεγαλύτερο αντίτιμο σε σχέση με το 2014.

Σημειώνεται ότι από αυτούς οι 1,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα δουν αύξηση εισφορών έως και 60 ευρώ, ενώ 500.000 αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, που μέχρι σήμερα δεν κατέβαλαν τέλη, θα κληθούν να πληρώσουν 89 ευρώ.

Αντίθετα, λιγότερα τέλη από 19 μέχρι και 90 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν όσοι έχουν αυτοκίνητο το οποίο έχει ταξινομηθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2005.

Όπως αναφέρει η Realnews, η λίστα των αυτοκινήτων που θα επιβαρυνθούν περιλαμβάνει τα ΙΧ, τα οποία ταξινομήθηκαν από τον Ιανουάριο του 2006 έως και την 1η Νοεμβρίου 2010, αλλά και τα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που ταξινομήθηκαν από την 1η Νοεμβρίου του 2010 έως και σήμερα.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίαςpinakas

Read more...