Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Όλος ο κόσμος "βάφτηκε"... τρικολόρ...



Δείτε τις φωτογραφίες...
Πρωτοφανείς ήταν σε όλο τον κόσμο οι εκδηλώσεις για να τιμήσουν τα θύματα του μακελειού στο Παρίσι, που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 129 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

Μερικά από τα...
πιο διάσημα μνημεία, αλλά και κτίρια του κόσμου φωταγωγήθηκαν στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.



Χιλιάδες Γερμανοί συγκεντρώθηκαν στη γαλλική πρεσβεία στο Βερολίνο, κοντά στην πύλη του Βρεδεμβούργου, η οποία ήταν φωταγωγημένη με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας.



Και η πυραμίδα στην Plaza de Mayo στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινή είναι αναμμένη στα εθνικά χρώματα της Γαλλίας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι.



Και το Expo Axis στην Σαγκάη της Κίνας φωταγωγήθηκε στα με το κόκκινο, το λευκό και το μπλε της γαλλικής σημαίας.



Ακόμα και το τείχος στην Παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ «βάφτηκε» στα γαλλικά χρώματα, ως ελάχιστος φόρος τιμής στους ανθρώπους που έχασαν άδικα τη ζωή τους στην γαλλική πρωτεύουσα.



Η Βραζιλία, τώρα, για να τιμήσει τους νεκρούς της γαλλικής τραγωδίας φωταγώγησε το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο Ντε Τζανέιρο με τα χρώματα της Γαλλίας.



Εκατοντάδες Βρετανοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ για να τιμήσουν τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, με το Βρετανικό Μουσείο να είναι «βάφεται» κι αυτό «τρικολόρ».



Βέβαια, δεν θα μπορούσε να λείψει και η χώρα μας, με το δημαρχείο της Αθήνας να είναι και αυτό φωταγωγημένο κόκκινο, λευκό και μπλε.



Και το Telenor Arena στο Όσλο της Νορβηγίας φωτίστηκε στα γαλλικά εθνικά χρώματα σε φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων του Παρισιού.



Εκατοντάδες Ισπανοί συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Σαλαμάνκα, δείχνοντας κι αυτοί την συμπαράστασή τους στον γαλλικό λαό.



Και στα Σκόπια, με τα χρώματα της Γαλλίας «βάφτηκε» το Αρχαιολογικό Μουσείο και Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.



Στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, ο πύργος Μπελέμ φωτίστηκε στα γαλλικά εθνικά χρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: