Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Παραιτήθηκε ο Αχμέτ Κουρτ μετά τις φωτογραφίες με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων. Στην εκδήλωση ήταν και βουλευτές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λέει ο ΣΥΡΙΖΑ


Τέλος από το ευρωψηφοδέλτιο ο Αχμέτ Κουρτ, μετά το μείζον θέμα που δημιουργήθηκε.
Το News 247 από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως επικοινώνησε και αργότερα, για να γίνουν γνωστές οι επίσημες αντιδράσεις του κόμματος.
Από το γραφείο Τύπου λοιπόν ενημερωθήκαμε πως επικοινώνησε με τον κ. Κουρτ η τοπική οργάνωση Ξάνθης και ερωτήθηκε ο υποψήφιος εάν όντως ισχύουν όσα βλέπουν τη δημοσιότητα.
Πράγματι, το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο οποίος εξήγησε ότι αυτό έγινε πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του.
Τότε εξηγήθηκε στον κ. Κουρτ πως αυτή του η κίνηση δεν συνάδει, δεν είναι συμβατή με τις αρχές του κόμματος.
Να επισημανθεί πως δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται ο κ. Κουρτ, με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, αλλά και το γεγονός πως έδωσε στήριξη σε έναν τέτοιο πολιτικό και ακραίο χώρο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εναντιώνεται σε ακραίες εθνικιστικές επιδιώξεις, λέει Non Paper της Κουμουνδούρου
Επαναλαμβάνουμε ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες. Είναι μια στάση ευθύνης, που απορρέει από την αξιακή αρχή του σεβασμού όλων των πολιτών της περιοχής, και της θέσης ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ίσοι και να απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων και εναντιώνεται σε ακραίες εθνικιστικές επιδιώξεις, που υπονομεύουν την αρμονική συνύπαρξη της μειονότητας με την πλειονότητα, και σε σχεδιασμούς κύκλων του τουρκικού προξενείου όπως εκδηλώνονται με την προσπάθεια διαμόρφωσης μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές.
Υπό αυτό το πρίσμα, η οργάνωση Ξάνθης είχε βγάλει ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη Ντεβλέτ Μπαχτσελί και έκανε λόγο για προσπάθεια πυροδότησης κλίματος δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην ειρηνική συμβίωση των κατοίκων της Θράκης.
Υπό αυτή την έννοια και μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεων του Αχμέτ Κουρτ ζητήθηκε η παραίτηση το,υ κάτι που ο ίδιος έπραξε και παραιτήθηκε από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο.
Δεν μπορεί να αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ ότι σε αυτή την παρουσία του Μπαχτσελί παρέστησαν βουλευτές, πολιτευτές και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όπως οι Φαίκογλου Αχμέτ και Μάντατζη Τσετίν του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτευτές, της ΝΔ, Αδνάν Πετσενίκ και Μεχμέτ Εμίνογλου και του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν.

Read more...

Άρον – άρον τα νομοσχέδια στη Βουλή...


vouli-protasi-momfisΤέσσερα νομοσχέδια αναμένεται να ψηφιστούν πριν τη διακοπή των εργασιών του Κοινοβουλίου, ενόψει των εκλογών του Μαΐου – Ανάμεσα σ' αυτά και το...
νομοσχέδιο για τις τράπεζες.

Με δύο συνεδριάσεις πρωί – απόγευμα ολοκληρώνεται την Πέμπτη σε Α' ανάγνωση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις τράπεζες και αφού προηγηθεί η συζήτησή του σε Β' ανάγνωση την Παρασκευή, αναμένεται να έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Την Πέμπτη, επίσης, αρχίζει η συζήτηση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο, ενώ μέχρι το κλείσιμο της Βουλής, περίπου στις 9 Μαΐου, ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών και των Ευρωεκλογών, αναμένεται να κατατεθούν και να ψηφιστούν δύο ακόμα νομοσχέδια που θα αφορούν το υπουργείο Ανάπτυξης αλλά και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Σε εκκρεμότητα οι άρσεις ασυλίας των χρυσαυγιτών

Εν τω μεταξύ, σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι άρσεις ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τις οποίες κοινοβουλευτικοί κύκλοι τόνισαν ότι «η Βουλή ούτε ιδιαίτερο ζήλο επιδεικνύει, ούτε αδιαφορία» και απέρριψαν κατηγορηματικά «εκλογική σκοπιμότητα σε ότι αφορά τον προγραμματισμό για τη συζήτησή τους».

Σε ότι αφορά στην παρουσία ή μη των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση της άρσης ασυλίας τους, υποστήριξαν ότι αρμόδια να αποφασίσει είναι η εισαγγελία των φυλακών και πρόσθεσαν ότι σε περίπτωση που δεν τους εγκριθεί η άδεια, που οι ίδιοι έχουν ζητήσει για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από το βήμα της Βουλής, τότε θα ληφθούν υπόψη οι καταθέσεις που έχουν ήδη δώσει...
efsyn.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Φυλακή έως 1 έτος σε όσους δεν ψηφίσουν στις ευρωεκλογές...


Φυλακή έως 1 έτος σε όσους δεν ψηφίσουν στις ευρωεκλογές"Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 και των επαναληπτικών τους της 25ης Μαΐου 2014, σας υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι ...
υποχρεωτική" αναφέρει σε εγκύκλιό του προς τις περιφέρειες της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών.

Μάλιστα, επισημαίνεται αφενός ότι το ίδιο ισχύει και για τις ευρωεκλογές και αφετέρου πως όσους δεν ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα τους αδικαιολόγητα τους περιμένουν οι οριζόμενες κυρώσεις της παρ. 1 του άρθρου 117 της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών (π.δ. 26/2012), δηλαδή φυλάκιση από 1 μήνα έως 1 έτος!

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν υποχρεούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και εξαιρούνται:

- όσοι θα βρίσκονται στο εξωτερικό,
- όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους
- όσοι θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο υποχρεούνται να ψηφίσουν...
tribune.gr

Read more...

Από σήμερα τα τηλεφωνικά ραντεβού στα ΠΕΔΥ...


Από σήμερα τα τηλεφωνικά ραντεβού στα ΠΕΔΥΟι γραμμές θα λειτουργούν 7:00-19:00...

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα το σύστημα τηλεφωνικών ραντεβού για 73 μονάδες του πρώην ΕΟΠΥΥ.

Οι πολίτες θα μπορούν να καλούν για να...
κλείσουν ραντεβού με τους γιατρούς του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) στα πενταψήφια τηλεφωνικά νούμερα 14554, 14784, 14884 και 14900. Οι γραμμές θα λειτουργούν από τις εφτά το πρωί έως και τις εφτά το απόγευμα, εξυπηρετώντας τόσο τους ασφαλισμένους όσο και τους ανασφάλιστους πολίτες.

Η επίσκεψη στις πρώην μονάδες του ΕΟΠΥΥ είναι δωρεάν, δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο και για τα Κέντρα Υγείας, τα οποία ναι μεν εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ, ωστόσο δεν καταργήθηκε το «εξέταστρο» των 5 ευρώ.

Οι μονάδες που μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες

1η ΥΠΕ Αττικής
Πνευμονολογικό Αθηνών και Ενδοκρινολογικό Αθηνών (Δεληγιώργη 6), Ιατρεία Λένορμαν, Νέας Φιλαδέλφειας (Μεταμόρφωσης), Γαλατσίου, Ζωγράφου, Βύρωνα, Νέας Ελβετίας, Ηλιούπολης, Δάφνης, Ιατρεία Υμηττού, Αλεξάνδρας, Νέου Ψυχικού, Κεραμεικού (Νέων Σφαγείων Ταύρου), Παγκρατίου, Ιατρεία Καισαριανής, Πατησίων, Πλατεία Αττικής, Νέος Κόσμος, Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Ιατρεία Κερατέας, Ιατρεία Ραφήνας, Ιατρεία Λαυρίου, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού, Ιατρεία Γέρακα, Ιατρεία Σπάτων, Ιατρεία Παλλήνης, Αμαρουσίου, Ιατρεία Κ. Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Νέας Ιωνίας, Περισσού, Νέου Ηρακλείου, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Ιατρείο Κ. Χαλανδρίου, Αγίου Στεφάνου, Ιατρεία Χαλκούτσι, Ιατρεία Ωρωπού Σκάλας Ωρωπού, Αχαρνών.

2η ΥΠΕ Πειραιά – Νήσων
Αιγάλεω, Σταθμός Προστασίας Μάνας και Παιδιού (Λιούμη), Περιστερίου, Νέας Ζωής, Κολοκυνθούς, Αγίου Ιεροθέου, Αγίων Αναργύρων, Άνω Λιοσίων, Χαϊδαρίου, Ιλίου, Πειραιάς, Μεγαλόχαρη, Καλλίπολη, Νέο Φάληρο, Πόρος, Αγίας Σοφίας, Ταμπουρίων, Κερατσινίου, Αμφιάλης, Δραπετσώνας, Ευγενείας Χαραυγής, Καμινίων (Μουτσόπουλου και Σταθμός Προστασίας Μάνας – Παιδιού), Παλαιάς Κοκκινιάς (Θηβών), Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Νίκαιας, Αγίας Βαρβάρας, Νεάπολης, Σχιστού Κορυδαλλού, Κορυδαλλού, Περάματος, Σαλαμίνας, Μυτιλήνης, Μύρινας Λήμνου, Ιατρεία Μηθυμναίας, Ιατρεία Παππάδου, Χίου, Ρόδου, Ερμούπολης, Ιατρεία Μυκόνου, Ιατρεία Νάξου, Ιατρεία Θήρας, Ιατρεία Τήνου.

3η ΥΠΕ Μακεδονίας
Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, Βέροιας, Νεάπολης, Πολίχνης, Σταυρούπολης, Πύλης Αξιού, Ιατρεία Αγίου Αθανασίου, Σίνδου, Ελευθερίου, Αμπελοκήπων, Ηλιούπολης, Κουφαλίων, Ιατρεία Ωραιοκάστρου, Ευόσμου, Μενεμένης, Έδεσσας, Γιαννιτσών, Κατερίνης, Ιατρεία Αιγινίου.

4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης
25ης Μαρτίου, Φοίνικα, Καλαμαριάς, Νέας Μηχανιώνας, Βότση, Ιατρεία Περαίας, Τούμπας, Τριανδρίας, Πυλαίας, Ιατρεία Πανοράματος, Κιλκίς, Ιατρεία Νέας Σάντας, Ιατρεία Αξιούπολης, Ιατρεία Γουμένισας, Ιατρεία Πολυκάστρου, Σερρών, Ηράκλειας, Σιδηροκάστρου, Νιγρήτας, Ιατρεία Νέας Ζίχνης, Δράμας, Αλεξανδρούπολης, Ιατρεία Φερρών, Ιατρεία Διδυμοτείχου, Ιατρεία Σουφλίου, Καβάλας, Λιμεναρίων, Ελευθερούπολης, Χρυσούπολης, Ιατρεία Λιμένα, Ξάνθης, Κομοτηνής, Ιατρεία Σαππών.

5η ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας
Θήβας, Οινοφύτων, Ιατρεία Καρπενησίου, Λαμίας, Ιατρεία Αταλάντης, Καρδίτσας, Λάρισας, Βόλου, Νέας Ιωνίας, Ιατρεία Αλμυρού, Τρικάλων, Ιατρεία Καλαμπάκας, Ιατρεία Φαρκαδώνας.

6η ΥΠΕ Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων
Κιάτου, Καλαμάτας, Ιατρεία Ανατολικής Καλαμάτας, Ιατρεία Δυτικής Καλαμάτας, Ιατρεία Κυπαρισσίας, Ιατρεία Πύλου, Ιατρεία Γαργαλιάνων, Ιατρεία Φιλιατρών, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Άρτας, Ιωαννίνων.

7η ΥΠΕ Κρήτης
Ηρακλείου, Μοιρών, Αλικαρνασσού, Ρεθύμνου, Χανίων...
newsbeast.gr

Read more...

Η "γέρικη" Ελιά επιχειρεί άνοιγμα στη νεολαία...


venizeloselia2Το πλάνο της προεκλογικής εκστρατείας της Ελιάς καταστρώνει η Χαριλάου Τρικούπη. Καπετάνιος βυθιζόμενου πλοίου ο Βενιζέλος, προσπαθεί να κρυφτεί μέσω...
Ελιάς, γράφει η αυστριακή «Ντι Πρέσε».

Στον σχεδιασμό του κόμματος εν όψει ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών, οι οποίες κρίνονται ως κομβικής σημασίας τόσο για την υπόσταση του Κινήματος όσο και για την ομαλή και αδιατάρακτη πορεία της κυβέρνησης, επικεντρώνεται η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος πραγματοποιεί από χθες τις πρώτες μεταπασχαλινές συσκέψεις εργασίας με το στενό επιτελείο συνεργατών του, προκειμένου να κατασταλάξει στο τελικό πλάνο των προεκλογικών επισκέψεων και ομιλιών σε πόλεις της Ελλάδας.

Έμφαση στα νεανικά κοινά

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές, στον περίπου ένα μήνα που απομένει έως το άνοιγμα της κάλπης η βαρύτητα θα δοθεί στη συσπείρωση του αποστασιοποιημένου μέχρι σήμερα κομματικού ακροατηρίου και κατά βάση των ψηφοφόρων των νεαρότερων ηλικιών, καθώς εκεί εντοπίζεται το αδύναμο σημείο του ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με το κοινό μεγαλύτερων ηλικιακών στρωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο (Πέμπτη) στις 7 το απόγευμα στο Γκάζι με τη συνδρομή της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στους νέους όπου θα μιλήσουν υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ελιάς κάτω των 40 ετών και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Ανδρέα Λοβέρδου καθώς και των επικεφαλής των πολιτικών κινήσεων που συγκροτούν την Ελιά.

Στη Χαριλάου Τρικούπη προσπαθούν να δομήσουν την προεκλογική στρατηγική τους με ισορροπημένο τρόπο μεταξύ Ελιάς και ΠΑΣΟΚ, καταρτίζοντας ανάλογο πρόγραμμα εκδηλώσεων όπου θα κληθούν να μιλήσουν στελέχη πρώτης γραμμής, μεταξύ των οποίων οι Κώστας Σκανδαλίδης, Φώφη Γεννηματά, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Μιχάλης Καρχιμάκης κ.ά., ενώ στη μάχη της προσέλκυσης ψήφων υπέρ του κοινού εγχειρήματος αλλά και της προσωπικής τους εκλογής ελέω σταυρού αυτονόητα ρίχνονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Το οριστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και περιοδειών στελεχών και υποψηφίων αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα εντός της ημέρας και σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει θεματικές εκδηλώσεις (για την Ευρώπη, την ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος, το πολιτικό σύστημα κ.τ.λ.), δύο εκ των οποίων θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και οι υπόλοιπες στην περιφέρεια. Επίσης, πρόκειται να διεξαχθούν επαφές και συγκεντρώσεις με στοχευμένες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες όπως με συνδικαλιστές, εκπροσώπους από τον χώρο της υγείας, τον αθλητισμό και τις οργανώσεις γυναικών.

«Καπετάνιος πλοίου που βυθίζεται»

Στο μεταξύ, τα αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ και του Ευάγγελου Βενιζέλου και τη μάχη επιβίωσης που διεξάγει αναδεικνύει ο διεθνής Τύπος. Με εκτενές δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Τελευταία ευκαιρία για τους Έλληνες σοσιαλιστές», η αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» παρομοιάζει τον κ. Βενιζέλο με «καπετάνιο ενός βυθιζόμενου πλοίου» και του καταλογίζει προσπάθεια «να κρύψει το όνομα ΠΑΣΟΚ πίσω από τον εκλογικό συνασπισμό 'Ελιά'. Αν αυτό θα σώσει το κόμμα, θα το δείξουν οι εκλογές», σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου, ο οποίος αναφέρεται στις συχνές διαφοροποιήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και παρατηρεί ότι πολλοί από τους υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ κατευθύνθηκαν στη «ριζοσπαστική Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ...

Δημήτρης Κουκλουμπέρης
efsyn.gr

Read more...

Πυρκαγιά - "φάντασμα" στα ΕΛΠΕ Ελευσίνας που δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ!


Τι καταγγέλλουν κάτοικοι της Ελευσίνας για πυρκαγιά στα διυλιστήρια που "αποσιωπήθηκε". Τι αναφέρει η Πυροσβεστική στο NEWS 247
Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Μεγάλης Πέμπτης σε δεξαμενή των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα.
Καπνός, καυσαέριο και δυσοσμία έπνιξαν την Ελευσίνα όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής. Στις 10 το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, υπό συνθήκες παρατεταμένης βροχόπτωσης, χιλιάδες κυβικά μέτρα καπνού και καυσαερίων απελευθερώθηκαν, όπως καταγγέλλουν- στην ατμόσφαιρα, γεγονός που επέφερε εντονότατη δυσοσμία πετρελαίου και αερίου που σκέπασε όλη την Ελευσίνα και εισήλθε, παραμένοντας επί ώρες, μέσα στα σπίτια.
Κατόπιν επικοινωνίας μας με την Πυροσβεστική, οι υπεύθυνοι δήλωσαν στο NEWS 247 ότι όντως κλήθηκαν στο σημείο το βράδυ της Μ. Πέμπτης, χωρίς όμως να χρειαστεί επέμβαση τους μιας και η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε από την ίδια την εταιρεία.
Παρόλα αυτά, όπως ανέφεραν κάτοικοι στην Εφημερίδα των Συντακτών, Τα ξημερώματα της Μ. Παρασκευής,  σημειώθηκε νέο ατύχημα από πυρκαγιά σε δεξαμενή των ΕΛΠΕ.
Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για το πιο σοβαρό και ακραίο επεισόδιο, κατά το τελευταίο δίμηνο, ενώ ισχυρίζονται ότι ήταν το αποκορύφωμα των συνεχών, σχεδόν καθημερινών, ρυπαντικών επεισοδίων του διυλιστηρίου από τις αρχές Μαρτίου έως σήμερα.
Το τοπικό site της κίνησης πολιτών ECOELEUSIS δημοσιεύει σχετικά με το περιστατικό της Μ. Πέμπτης:
"Υπό συνθήκες παρατεταμένης βροχόπτωσης χιλιάδες τόνοι μαύρου καπνού και καυσαερίων από τις καμινάδες του διυλιστηρίου διοχετεύτηκαν στην ατμόσφαιρα ενώ η πόλη «λαμπάδιασε» από το ... ανέσπερο φως του πυρσού του διυλιστηρίου. Στις 10 το βράδυ μια εντονότατη δυσοσμία πετρελαίου και αερίου σκέπασε όλη την πόλη. Παρόμοια δυσοσμία έχει να καταγραφεί από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Η δυσοσμία εισήλθε και παρέμεινε για ώρες μέσα στα σπίτια! Την Μεγάλη Παρασκευή κατά διαστήματα εμφανίστηκαν νέα κύματα λιγότερο έντονης δυσοσμίας.
Επιπλέον, λάσπες με πετρελαιοειδή κατάλοιπα του διυλιστηρίου εισήλθαν στο ρέμα που διασχίζει τις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ. Πλέον, από πολλούς κατοίκους εκφράζεται οργή και αγανάκτηση ενώ επισημαίνεται ιδιαίτερα η εφιαλτική ήχηση των σειρήνων του διυλιστηρίου.
Το επεισόδιο ήταν αποκορύφωμα των συνεχών, σχεδόν καθημερινών, ρυπαντικών επεισοδίων του διυλιστηρίου από τις αρχές Μαρτίου έως σήμερα και παρά το γεγονός ότι η εγκατάσταση βρισκόταν σε κατάσταση shutdown. Τις τελευταίες ημέρες το διυλιστήριο βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης και τα ρυπαντικά επεισόδια συμβαίνουν κατά την διάρκεια όλης της ημέρας.
Για άλλη μια φορά ο πληθυσμός εκτέθηκε στο ρυπαντικό φορτίο του διυλιστηρίου χωρίς καμία αρχή να δείχνει ικανή να επιβάλλει στα ΕΛΠΕ μέτρα σεβασμού της δημόσιας υγείας. Για όλα τα ρυπαντικά επεισόδια του τελευταίου διμήνου καμία ελεγκτική αρχή αλλά ούτε και η εταιρεία εξέδωσαν ανακοίνωση.
Μάλιστα η εταιρεία δεν αισθάνεται ότι χρωστάει καμιά δημόσια συγνώμη στον πληθυσμό. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι κατά τα άλλα λαλίστατες και ευρισκόμενες σε επικοινωνιακό stress Δημοτικές Αρχές Ελευσίνας και Μάνδρας τηρούν σιγή ασυρμάτου για το θέμα".
Η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει από τη δική της μεριά, ότι η διοίκηση των ΕΛΠΕ δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό παρά το γεγονός ότι οι πολίτες της περιοχής προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί τους.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, υπήρξε παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών, Παναγιώτας Φάκου, προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για το εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις που οδήγησαν στην παραμόρφωση του αεριοποιητή στη μονάδα 32 των ΕΛΠΕ.
Τότε, η διοίκηση των ΕΛΠΕ είχε αναγκαστεί να προχωρήσει σε κλείσιμο της μονάδας, προκειμένου να επισκευασθεί το κέλυφος με την πυρίμαχη επένδυση του αεριοποιητή, παρόλο που λίγες μέρες πριν, είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία διαβεβαίωνε ότι "δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας και ότι το εν λόγω τεχνικό πρόβλημα δεν αποτελεί εξαιρετικό γεγονός".
Η ECOELEUSIS έχει καταθέσει στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές λίστα με 25 καταγεγραμμένα επεισόδια ρύπανσης προερχόμενα από τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Τα περιστατικά έχουν βιντεοσκοπηθεί.
(Πηγή βίντεο: ECOELEUSIS)
http://news247.gr/

Read more...

Μείζον ζήτημα με περιφερειακό υποψήφιο σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ. Φωτογραφίες του με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων στη δημοσιότητα




Από τη Σαμπιχά στον Αχμέτ Κουρτ. Νέο πρόβλημα για το ΣΥΡΙΖΑ με υποψήφιο του να ποζάρει σε φωτογραφίες με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων
View image on Twitter
Ο Ντεβλέτ Μπεχτσελί είναι γνωστός ως ο ηγέτης της ακραίας εθνικιστικής τουρκικής οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι.  
Είναι λοιπόν λογικό τα ελληνικά πολιτικά κόμματα και δη της Αριστεράς να απέχουν από κάθε επαφή με το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
Να όμως που ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του κόμματος στην Ξάνθη, Αχμέτ Κουρτ, έχει αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφίες με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων.
View image on Twitter
Βέβαια, οι φωτογραφίες είναι από τις 26 Δεκεμβρίου, αυτό όμως δεν αναιρεί το σάλο που δημιουργείται.
Παράλληλα, ο Αχμέτ Κουρτ είναι και πρόεδρος της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης" και εκφράζει το θαυμασμό του για την απόφαση του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (DEB – με ιδρυτή τον Αχμέτ Σαδίκ) να μετάσχει στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.
Ο Κουρτ ανακοίνωσε δε πως στις ευρωεκλογές θα στηρίξει με "όλη του την δύναμη" το κόμμα DEB.
View image on Twitter
Ahmet Kurt @AvAhmetKurt
"Επιθυμώ να αναφέρω πως αντιμετωπίζω με μεγάλο θαυμασμό την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές. Σε αυτές στις εκλογές που πιστεύω πως ως μειονότητα μας αναλογούν στον καθένα μια μεγάλη ευθύνη και καθήκον και επειδή πιστεύω πως η φωνή μας θα υψωθεί έτι περισσότερο σε διάφορα ευρωπαϊκά φόρα, δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια πως στήριξα και θα στηρίζω αυτή την απόφαση και εύχομαι σε όλους τους αδερφούς μου επιτυχία σε αυτές τις εκλογές. Είναι απόλυτη η πίστη μου πως η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις. Ας είναι ανοιχτός ο δρόμος μας" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κουρτ.
Να σημειώσουμε πως το θέμα έφερε στη δημοσιότητα το komotinipress.gr και το αναπαράγουν όλα τα ΜΜΕ.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται επίσημη αντίδραση εντός της ημέρας (Τετάρτη).
http://news247.gr/

Read more...

Συνελήφθη αστυνομικός διευθυντής που εργαζόταν ως σεκιούριτι σε ιδιωτικό κανάλι ...


  
H επισυναπτόμενη είδηση κάνει το γύρο των ΜΜΕ, από τηλεγράφημα του ΑΠΕ. Εμείς την παρουσιάζουμε ασχολίαστη, τα λέει όλα μόνη της:
  
Αστυνομικός διευθυντής, ο οποίος υπηρετεί στη...
Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, συνελήφθη τις πρωινές ώρες σήμερα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ εκτελούσε καθήκοντα προσωπικού ασφαλείας (security) σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι.

Ο αστυνομικός διευθυντής εργαζόταν μόνος του την νύχτα ως υπάλληλος σεκιούριτι στο κανάλι, όπου επέβλεπε τις κάμερες ασφαλείας και τυχόν επισκέπτες.
Την ώρα που του έκαναν έλεγχο οι συνάδελφοι του, ο αξιωματικόςαρχικά δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.
Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν την υπηρεσία του για σοβαρά παραπτώματα.
Ο συλληφθείς προσάγεται σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Financial Crimes

Read more...

Έφτασαν τους 138 οι νεκροί από τη γρίπη...


Έφτασαν τους 138 οι νεκροί από τη γρίπη
Τους 138 έφτασαν οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης στην χώρα μας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, συνολικά σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν νοσηλευτεί 324 άτομα, ενώ...
αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 12 άτομα.

Read more...


Έπεσαν οι υπογραφές με την γερμανική KfW για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης (Κ) με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της γερμανικής KFW και τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα στην υπογραφή της συμφωνίας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη 23 Απριλίου, η συμφωνία με τη γερμανική KfW για τη συμμετοχή της στη χρηματοδότηση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (Institution for Growth in Greece, IFG) με 100 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτο, μαζί με 100 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο, θα χρησιμοποιηθεί άμεσα για τη λειτουργία του Ταμείου Χρηματοδότησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, -ενός από τα τρία επιμέρους υποταμεία που θα βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Επενδυτικού Ταμείου-, η σύσταση του οποίου ως νομικού προσώπου, θα έχει υλοποιηθεί το επόμενο 20ήμερο.

Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο θα παρέχει κεφάλαια στις ελληνικές τράπεζες για χρηματοδότηση ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) με ευνοϊκούς όρους. Επίσης, θα παρέχει κεφαλαιακή στήριξη σε ΜΜΕ συμμετέχοντας στο μετοχικό τους κεφάλαιο. Τρίτον, θα χρηματοδοτεί έργα υποδομής που δεν καλύπτονται απευθείας από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τη συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο ενώ, υπενθυμίζεται, έχει ήδη υπογραφεί αντίστοιχη συμφωνία με το Ίδρυμα Ωνάση που προβλέπει τη συμμετοχή του με κεφάλαια έως 30 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας που παρέστη στην υπογραφή, σημείωσε ότι μετά από 4 πολύ δύσκολα χρόνια για την κοινωνία και την οικονομία «μπορέσαμε όμως και πετύχαμε τους στόχους μας και μάλιστα συντομότερα ίσως από ό,τι περίμενε κάποιος. Η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί, βλέπουμε τα πρώτα ψήγματα ανάπτυξης και τώρα αναζητούμε περισσότερη ρευστότητα. Ακριβώς αυτή η συμφωνία συμβάλλει στη μεγαλύτερη ρευστότητα στην ελληνική οικονομία.»

» Το ποσό μπορεί να μην ακούγεται πολύ μεγάλο, θα είναι όμως καταλύτης. Είναι μια ένδειξη εμπιστοσύνης από τη γερμανική κυβέρνηση και θα είναι καταλύτης για προσέλκυση και άλλων κεφαλαίων και από ιδιώτες επενδυτές. Διότι το ζητούμενο σήμερα δεν είναι μόνο δημόσια χρήματα μέσω του ΕΣΠΑ, τα οποία έχουμε εξασφαλίσει σε σημαντικό βαθμό, αλλά πώς να προσελκύσουμε κεφάλαια για άμεσες επενδύσεις στη χώρα μας από τον ιδιωτικό τομέα».

Τα πρώτα 200 εκατ. για χρηματοδότηση ΜμΕ

Όπως εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της υπογραφής της τελικής σύμβασης με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της γερμανικής KfW Dr Lutz-Christian Funke: «ξεκινά με 200 εκατ. ευρώ το πρώτο από τα τρία ταμεία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου».

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο υπουργός «χάρη στη σημερινή συμφωνία με την KfW το πρώτο από τα συνολικά τρία υποταμεία, δηλαδή εκείνο που θα διευκολύνει τη χρηματοδότηση στις ΜμΕ με δάνεια για κεφάλαια κίνησης με αποπληρωμή του κεφαλαίου στη λήξη (δηλ. στη διάρκεια της σύμβασης η επιχείρηση θα πληρώνει μόνο τόκους) πρόκειται να συσταθεί νομικά εντός των επόμενων 20 ημερών.

Το εν λόγω ταμείο, «παράλληλα θα στηρίζει και την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων των βιώσιμων επιχειρήσεων. Με νέα προϊόντα δηλαδή, που καλύπτουν τα συγκεκριμένα κενά χρηματοδότησης της ελληνικής αγοράς».

Σε ότι αφορά το κεφάλαιο, «για το πρώτο υποταμείο θα διαμορφωθεί συνολικά στα 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100 εκατ. ευρώ θα είναι η συνεισφορά του Ελληνικού Δημοσίου και τα υπόλοιπα 100 εκατ. ευρώ από την Γερμανική Επενδυτική Τράπεζα.»

» Εκτός από το πρώτο υποταμείο το οποίο θα είναι ταμείο χρηματοδότησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το δεύτερο θα αφορά τη συμμετοχή σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με προοπτικές ανάπτυξης και το τρίτο θα χρηματοδοτεί έργα υποδομών, ενώ το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο θα αποτελεί την ομπρέλα και των τριών».

Ο υπουργός σημείωσε ότι η δημιουργία του ταμείου στέλνει μήνυμα στους διεθνείς επενδυτές και αποτελεί ένα διαβατήριο και ένα πιστοποιητικό αξιοπιστίας ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση ώστε και άλλοι επενδυτές να συμμετέχουν στο Ταμείο.

Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, «η σημερινή συμφωνία είναι τριπλά σημαντική: πρώτον, διότι στέλνει ένα μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα –στην προσπάθεια να ξεπεράσει οριστικά την κρίση. Δεύτερον, διότι στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις και κυρίως τις ΜμΕ που σήμερα βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή ώστε να σταθούν στα πόδια τους και να προχωρήσουν. Τρίτον, διότι ενισχύει τις προσπάθειες μας για να δημιουργήσουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τη χώρα, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια και τη στήριξη της απασχόλησης».

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, την ερχόμενη Τρίτη θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας για τη συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Εκτός από την συμμετοχή της KfW στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, και την ΕΤΕπ, ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους σε αυτό έχουν εκδηλώσει, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, το Γαλλικό Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, η Γαλλική Επενδυτική Τράπεζα, η Κινεζική Επενδυτική Τράπεζα αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ.

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της KfW κ. Funkeευχαρίστησε τους υπουργούς Κ.Χατζηδάκη και Ι.Στουρνάρα για την υπομονή τους, ενώ σημείωσε: «η εικόνα της Ελλάδας έχει σταθεροποιηθεί. Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να προσφέρουμε είναι επενδυτικό κλίμα για να έρθει και η ανάπτυξη».

Ο ίδιος έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της Ισπανίας, αναφέροντας ότι εκεί η αγορά ανέκαμψε εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι το ίδιο θα συμβεί και στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι το Επενδυτικό Ταμείο μπορεί να ξεκινήσει στα μέσα του έτους.

Θα λειτουργεί με νομοθεσία ΕΕ


Το Ταμείο θα λειτουργεί σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ένας από τους βασικούς του σκοπούς, σύμφωνα και με τον ιδρυτικό του νόμο, είναι η κερδοφορία και η παραγωγή αποδόσεων για τους μετόχους του.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό, θα παράσχει κεφάλαια αλλά και υποστήριξη - εμπειρογνωμοσύνη που θα βελτιώσει τις διαδικασίες επιλογής και την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων.

Το Ταμείο θα χρηματοδοτηθεί από τρεις τύπους κεφαλαίων, χωρίς να απαιτούνται πρόσθετα κονδύλια από τα ευρωπαϊκά κράτη:

• Kεφάλαια από το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ και τα Διαρθρωτικά ταμεία

• Αμεσες χρηματοδοτήσεις ή εγγυήσεις από αναπτυξιακές τράπεζες (π.χ. KfW) και διεθνείς επενδυτικούς οργανισμούς (π.χ. ΕΤΕπ).

•Kεφάλαια από ιδιώτες επενδυτές και τοπικά/διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Οι ομάδες διαχείρισης των εργασιών του Ταμείου θα επιλεγούν με διαφανή ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια από το Διοικητικό Συμβούλιο που θα αποτελείται από εκπροσώπους των συνιδρυτών (Ελληνική Κυβέρνηση, KFW, EIB Group, CDC/BPI, Ίδρυμα Ωνάση) και στο οποίο η Ελληνική πλευρά δεν θα έχει τον έλεγχο της πλειοψηφίας.

Γιατί Ταμείο και όχι τράπεζα;


Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, προτιμήθηκε η λύση του Ταμείου αντί της ίδρυσης Τράπεζας, γιατί στο υπάρχον τραπεζικό περιβάλλον της Ελλάδας, που έχει οδηγηθεί σε μεγάλη συγκέντρωση για λόγους ασφάλειας, θα ήταν πολύ δύσκολο να ιδρυθεί νέα τράπεζα, η οποία θα απαιτούσε έτσι κι αλλιώς περισσότερα κεφάλαια και θα λειτουργούσε σε πολύ αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Επιπλέον το ταμείο μπορεί να λειτουργήσει πολύ πιο ευέλικτα σε σχέση με μια Τράπεζα, ενώ σε αντίθεση με τις τράπεζες μπορεί να αποκτά μετοχική συμμετοχή σε επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι έχει γίνει μελέτη από τη διεθνή εταιρία Oliver Wyman για τη σκοπιμότητα ίδρυσης του ταμείου, από την οποία προέκυψε ότι υπάρχει σημαντικό κενό χρηματοδότησης στην ελληνική αγορά, ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ύψους 15 - 18 δισ. ευρώ. Αυτό καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας του Ταμείου.

Έχουν γίνει επίσης εξειδικευμένες μελέτες από τις εταιρίες Finance in Motion (για τον τομέα της χρηματοδότησης ΜμΕ), Ernst & Young (για τον τομέα της χρηματοδότησης έργων υποδομής) και άλλη μία από την OliverWyman (για τον τομέα των κεφαλαιουχικών συμμετοχών σε ΜΜΕ).
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ανοίγει ο δρόμος για διευθέτηση του χρέους Στα 3,4 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013


Στα 3,4 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Το πρωτογενές πλεόνασμα 2013, χωρίς τη στήριξη των τραπεζών, ανήλθε στα 3,4 δισ. ευρώ (σύμφωνα με τον τρόπο υπολογισμού της τρόικας στα 1,5 δισ. ευρώ) ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας την Τετάρτη και επανάλαβε πως το 2014 δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό κενό.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της Eurostat, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας τόνισε πως έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε που η Ελλάδα μπήκε σε μηχανισμό στήριξης και ότι η χώρα σήμερα είναι σε καλύτερη θέση και υπερκαλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους.

«Η Ελλάδα πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια. Το 2013 πέτυχε πλεόνασμα νωρίτερα από το αναμενόμενο» τόνισε, προσθέτοντας πως ανοίγει ο δρόμος για την οριστική τακτοποίηση του ζητήματος τους χρέους. «Είναι εθνική ανάγκη να διαφυλαχθούν όλα όσα έχουν επιτευχθεί» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης χωρίς την στήριξη των τραπεζών (19,72 δισ. ευρώ επίπτωση τραπεζών) διαμορφώθηκε στα 3,8 δισ. ευρώ το 2013 ή στο 2,1% του ΑΕΠ, κάτω από τον μέσο κοινοτικό όρο.

Όπως είπε το πρωτογενές πλεόνασμα 2013 χωρίς τη στήριξη των τραπεζών ανήλθε στα 3,4 δισ. ευρώ (σύμφωνα με τον τρόπο υπολογισμού της τρόικας στα 1,5 δισ. ευρώ) και επανάλαβε πως το 2014 δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό κενό.

Επιπλέον, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015 -2018 και ότι στα πλαίσια αυτά θα ενημερωθεί η Βουλή αναλυτικά και για τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2013 και του 2014.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Προβληματίζει πάρα πολύ» Μπακογιάννη: Άγνοια και επιπολαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Θράκης


Μπακογιάννη: Άγνοια και επιπολαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Θράκης
Η Ντόρα Μπακογιάννη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Για άγνοια και επιπολαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της απόσυρσης της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον Βήμα 99,5. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι επέδειξε «μια εθνικά επιζήμια επιπολαιότητα», ενώ για τις δηλώσεις Χριστόπουλου σημείωσε: «Δεν έχει πει κανείς άνθρωπος τόσα χρόνια μια φράση τέτοια [σ.σ. ότι η μειονότητα της Θράκης είναι ένα τούρκικο πράγμα], η οποία όσα χρόνια ασχολούμαι με τη Θράκη και τις μειονότητες, δεν είναι τόσο ακραία. Ούτε ένας Τούρκος εθνικιστής! [...] Χρειάζεται μια σοβαρότητα το θέμα της Θράκης...».

Και συνέχισε: «Η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο τουρκικό μείγμα, παρά τις προσπάθειες που διάφορες ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν επίσης λόγω άγνοιας ή μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε το ζήτημα είναι… τι να σας πω; Αυτά τα πράγματα δηλώνουν τόσο πολύ μεγάλη άγνοια του θέματος, που με προβληματίζει πάρα πολύ. Δεν είναι οι δύο γραμμές που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επί της ουσίας.

» Δεν είναι εκ προθέσεως. Είναι χειρότερο από αυτό. Είναι από άγνοια, είναι λάθος και επιπολαιότητα. Δεν το κάνουν επίτηδες. Απλώς δεν ξέρουν! Δεν έχουν τη γνώση και δεν έχουν ασχοληθεί, δεν έχουν καθίσει να ασχοληθούν με το πραγματικό πρόβλημα της Θράκης και όσοι έχουν ασχοληθεί, ξέρουν ότι δεν μπορούν να κάνουν δηλώσεις με τέτοια επιπολαιότητα. Ξέρουν ότι της χρωστάμε της Θράκης ως χώρα».

Και συμπλήρωσε: «Η κ. Σουλεϊμάν είναι μια προσωπικότητα που θα μπορούσε να βάλει υποψηφιότητα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ως κανονική επιλογή και όχι ως αντιδραστική, επειδή προέκυψε αυτό το θέμα».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...