Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Παραιτήθηκε ο Αχμέτ Κουρτ μετά τις φωτογραφίες με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων. Στην εκδήλωση ήταν και βουλευτές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λέει ο ΣΥΡΙΖΑ


Τέλος από το ευρωψηφοδέλτιο ο Αχμέτ Κουρτ, μετά το μείζον θέμα που δημιουργήθηκε.
Το News 247 από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως επικοινώνησε και αργότερα, για να γίνουν γνωστές οι επίσημες αντιδράσεις του κόμματος.
Από το γραφείο Τύπου λοιπόν ενημερωθήκαμε πως επικοινώνησε με τον κ. Κουρτ η τοπική οργάνωση Ξάνθης και ερωτήθηκε ο υποψήφιος εάν όντως ισχύουν όσα βλέπουν τη δημοσιότητα.
Πράγματι, το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο οποίος εξήγησε ότι αυτό έγινε πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του.
Τότε εξηγήθηκε στον κ. Κουρτ πως αυτή του η κίνηση δεν συνάδει, δεν είναι συμβατή με τις αρχές του κόμματος.
Να επισημανθεί πως δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται ο κ. Κουρτ, με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, αλλά και το γεγονός πως έδωσε στήριξη σε έναν τέτοιο πολιτικό και ακραίο χώρο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εναντιώνεται σε ακραίες εθνικιστικές επιδιώξεις, λέει Non Paper της Κουμουνδούρου
Επαναλαμβάνουμε ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες. Είναι μια στάση ευθύνης, που απορρέει από την αξιακή αρχή του σεβασμού όλων των πολιτών της περιοχής, και της θέσης ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ίσοι και να απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων και εναντιώνεται σε ακραίες εθνικιστικές επιδιώξεις, που υπονομεύουν την αρμονική συνύπαρξη της μειονότητας με την πλειονότητα, και σε σχεδιασμούς κύκλων του τουρκικού προξενείου όπως εκδηλώνονται με την προσπάθεια διαμόρφωσης μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές.
Υπό αυτό το πρίσμα, η οργάνωση Ξάνθης είχε βγάλει ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη Ντεβλέτ Μπαχτσελί και έκανε λόγο για προσπάθεια πυροδότησης κλίματος δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην ειρηνική συμβίωση των κατοίκων της Θράκης.
Υπό αυτή την έννοια και μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεων του Αχμέτ Κουρτ ζητήθηκε η παραίτηση το,υ κάτι που ο ίδιος έπραξε και παραιτήθηκε από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο.
Δεν μπορεί να αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ ότι σε αυτή την παρουσία του Μπαχτσελί παρέστησαν βουλευτές, πολιτευτές και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όπως οι Φαίκογλου Αχμέτ και Μάντατζη Τσετίν του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτευτές, της ΝΔ, Αδνάν Πετσενίκ και Μεχμέτ Εμίνογλου και του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: