Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Άρον – άρον τα νομοσχέδια στη Βουλή...


vouli-protasi-momfisΤέσσερα νομοσχέδια αναμένεται να ψηφιστούν πριν τη διακοπή των εργασιών του Κοινοβουλίου, ενόψει των εκλογών του Μαΐου – Ανάμεσα σ' αυτά και το...
νομοσχέδιο για τις τράπεζες.

Με δύο συνεδριάσεις πρωί – απόγευμα ολοκληρώνεται την Πέμπτη σε Α' ανάγνωση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις τράπεζες και αφού προηγηθεί η συζήτησή του σε Β' ανάγνωση την Παρασκευή, αναμένεται να έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Την Πέμπτη, επίσης, αρχίζει η συζήτηση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο, ενώ μέχρι το κλείσιμο της Βουλής, περίπου στις 9 Μαΐου, ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών και των Ευρωεκλογών, αναμένεται να κατατεθούν και να ψηφιστούν δύο ακόμα νομοσχέδια που θα αφορούν το υπουργείο Ανάπτυξης αλλά και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Σε εκκρεμότητα οι άρσεις ασυλίας των χρυσαυγιτών

Εν τω μεταξύ, σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι άρσεις ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τις οποίες κοινοβουλευτικοί κύκλοι τόνισαν ότι «η Βουλή ούτε ιδιαίτερο ζήλο επιδεικνύει, ούτε αδιαφορία» και απέρριψαν κατηγορηματικά «εκλογική σκοπιμότητα σε ότι αφορά τον προγραμματισμό για τη συζήτησή τους».

Σε ότι αφορά στην παρουσία ή μη των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση της άρσης ασυλίας τους, υποστήριξαν ότι αρμόδια να αποφασίσει είναι η εισαγγελία των φυλακών και πρόσθεσαν ότι σε περίπτωση που δεν τους εγκριθεί η άδεια, που οι ίδιοι έχουν ζητήσει για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από το βήμα της Βουλής, τότε θα ληφθούν υπόψη οι καταθέσεις που έχουν ήδη δώσει...
efsyn.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: