Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ REUTERS Οι Βόρειοι δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα σεντ για τους Νότιους - Έχουν κερδίσει!



oi-voreioi-den-exoyn-plirosei-oute-ena-sent-gia-toys-notioys-exoyn-kerdisei 
Οι φορολογούμενοι των βορείων χωρών της ευρωζώνης όχι μόνο δεν χρηματοδοτούν τις διασώσεις των χωρών και των τραπεζικών αναταραχών, αντιθέτως οι κυβερνήσεις στη Γερμανία, τη Φινλανδία, την Αυστρία, την Ολλανδία και τη Γαλλία, έχουν εξοικονομήσει δισ. ευρώ εξαιτίας της κατακόρυφης μείωσης του κόστους δανεισμού τους στις αγορές.

Αυτό αποκαλύπτει σε ανάλυσή του το Reuters καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει τους φορολογούμενους του Βορρά να πληρώνουν τις διασώσεις του Νότου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανάλυση, μετά από τρία και πλέον χρόνια διασώσεων στην ευρωζώνη και τραπεζικών αναταραχών, με τις διασώσεις να διαμορφώνονται σε περισσότερα από 400 δισ. ευρώ, οι φορολογούμενοι των βορείων χωρών της ευρωζώνης δεν έχουν χάσει ούτε σεντ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, όχι μόνο οι φορολογούμενοι δεν έχουν χάσει ούτε σεντ, αλλά πολύ περισσότερο, οι κυβερνήσεις στη Γερμανία, τη Φινλανδία, την Αυστρία, την Ολλανδία και τη Γαλλία, έχουν εξοικονομήσει δισ. ευρώ εξαιτίας της κατακόρυφης μείωσης του κόστους δανεισμού τους στις αγορές. Αλλά αυτό δεν έχει αποτρέψει το να ριζώσει η εικόνα των σκληρά εργαζόμενων βορειοευρωπαίων που βάζουν λεφτά για να σώσουν τους σπάταλους και όχι και τόσο εργατικούς νότιους, τροφοδοτώντας τη δυσαρέσκεια και υπονομεύοντας την ενότητα της Ευρώπης.

Όσο πλησιάζουμε στις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, αυτό το αίσθημα αναμένεται να δυναμώσει, και η Καγκελάριος Angela Merkel, υποψήφια για τρίτη θητεία, θα πρέπει να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή της για την προστασία των ψηφοφόρων από ενδεχόμενες απώλειες.

«Αλλά η αλήθεια παραμένει ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι, όπως και αυτοί στη Φινλανδία, την Ολλανδία και αλλού, δεν είναι καθόλου χειρότερα, και τα υπουργεία Οικονομικών τους έχουν αυξήσει τις αποταμιεύσεις τους», τονίζει το Reuters.

«Ως μια ακούσια συνέπεια της κρίσης, η Φινλανδία έχει επωφεληθεί αρκετά», δήλωσε ο επικεφαλής των διεθνών και ευρωπαϊκών υποθέσεων στο υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας. «Δεν έχουμε χάσει ούτε ένα σεντ μέχρι τώρα. το ίδιο ισχύει και για τη Γερμανία», πρόσθεσε.

Στην πραγματικότητα, οι Γερμανοί αξιωματούχοι γνωρίζουν καλά την ισχυρότερη θέση από την οποία χρηματοδοτούνται, το αποτέλεσμα δύο ή και περισσότερων μονάδων πτώσης στο κόστος δανεισμού, παρά το ότι οι Γερμανοί πολιτικοί συνεχίζουν να θρηνούν για τους κινδύνους που συσσωρεύονται στους Γερμανούς φορολογούμενους.

Στο δημοσίευμα του Reuters επισημαίνει ακόμη ότι μια έρευνα της γερμανικής ασφαλιστικής Allianz, έχει υπολογίσει ότι το Βερολίνο έχει εξοικονομήσει 10,2 δισ. ευρώ στην περίοδο 2010-2012 εξαιτίας του χαμηλότερου κόστους δανεισμού, καθώς οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου υποχώρησαν από το 3,39% στο 1,18% τώρα. Μια άλλη έρευνα, του Jens-Hogrefe στο οικονομικό ινστιτούτο IfW, υποδηλώνει ότι ο γερμανικός ομοσπονδιακός προϋπολογισμός εξοικονόμησε 8,6 δισ. ευρώ το 2011 εξαιτίας των χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ και της επίδρασης από το safe-haven με τους επενδυτές να τοποθετούνται στη Γερμανία. Αυτά τα ποσά αυξήθηκαν στα 9,6 δισ. ευρώ το 2012 και μόνο η επίδραση του safe-haven ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ το 2013, αναφέρει το IfW.

«Οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης βγάζουν σημαντικό κέρδος από αυτές τις λειτουργίες και ούτε καν ανακατανέμουν αυτά τα έμμεσα και άμεσα οφέλη», δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Βρυξελλών. Στο επίκεντρο της παρανόησης σχετικά με τις ζημιές των φορολογούμενων, είναι το γεγονός ότι στο δημόσιο λόγο, η διαφορά μεταξύ lending και giving έχει πάψει να ισχύει. Και καθώς το αίσθημα κατά των διασώσεων ήταν τόσο διαδεδομένο στο μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ευρώπης, δεν υπήρξε προθυμία από την πλευρά των πολιτικών να διορθωθεί αυτή η λανθασμένη αντίληψη.

Το κόμμα True Finns στη Φινλανδία για παράδειγμα, αντλεί στήριξη από την πεποίθηση ότι οι Φιλανδοί ξοδεύουν χρήματα για τους Νοτιοευρωπαίους. Η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Ενώ η Φινλανδία ίσως παρέχει πολλές εγγυήσεις στα ταμεία διάσωσης της ευρωζώνης και έχει δανείσει λεφτά στις χώρες που διασώζονται, το φινλανδικό υπουργείο Οικονομικών έχει κερδίσει επιπλέον χρήματα από την κρίση. Πέρυσι, η κεντρική τράπεζα της Φινλανδίας συνέβαλε στον εθνικό προϋπολογισμό της χώρας με 227 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα των κερδών που κατέγραψε από τα ελληνικά, ισπανικά και πορτογαλικά ομόλογα που διαθέτει, 40 εκατ. ευρώ περισσότερα από το 2011. Φέτος, τα κέρδη θα πρέπει να αυξηθούν στα 360 εκατ. ευρώ. Για να χάσει τα λεφτά της οποιαδήποτε χώρα που έχει παράσχει βοήθεια διάσωσης, θα πρέπει η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία ή η Κύπρος να κηρύξει στάση-πληρωμών στα δάνεια που έχει λάβει.

Αλλά αντί οι χώρες αυτές να είναι κοντά στην χρεοκοπία, οι Πορτογαλία και Ιρλανδία είναι κοντά στο να βγουν από τα προγράμματα διάσωσης και αποτελούν μικρό ρίσκο, ενώ ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ισπανίας ήταν πάντοτε μικρός και είναι διαχειρίσιμος στην Κύπρο. Η Ελλάδα, η οποία έχει λάβει 166 δισ. ευρώ σε δάνεια διάσωσης, αποτελεί το μεγαλύτερο ρίσκο, αλλά ακόμη και αυτό αλλάζει.

«Κάθε ημέρα που περνάει, το ρίσκο η Ελλάδα να κοστίσει οτιδήποτε στους φορολογούμενους υποχωρεί. Δεν τα πάει άσχημα για την ώρα και υπάρχει μια πιθανότητα ότι μπορεί να τα πάει καλύτερα από ό,τι πιστεύεται», δηλώνει άλλος αξιωματούχος της ΕΕ. Εκτός από τα αρχικά διμερή δάνεια στην Ελλάδα το 2010 τα οποία ανήλθαν σε 52,9 δισ. ευρώ, δεν εστάλησαν καθόλου χρήματα φορολογούμενων στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Όλες οι επόμενες διασώσεις χρηματοδοτήθηκαν από τις αγορές μέσω του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ακόμη και εάν οποιαδήποτε από τις διασωθείσες χώρες δεν πλήρωνε τα λεφτά που έχει λάβει από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης, η εναλλακτική –μια διάσπαση της ευρωζώνης- θα είχε πολύ μεγαλύτερο κόστος από τυχόν απώλειες από τη διάσωση.

Μελέτη του γερμανικού ιδρύματος Bertelsmann αυτή την εβδομάδα, εμφάνισε ότι εάν η Γερμανία επέστρεφε στο μάρκο, το ετήσιο ΑΕΠ της θα ήταν 0,5% χαμηλότερα μεταξύ 2013-2025, χάνοντας μέσα σε 13 χρόνια 1,2 τρις. ευρώ, περίπου το ήμισυ της οικονομίας της Γερμανίας για το 2012. «Είναι πιθανό ότι θα καταφέρουμε να βγούμε από αυτό χωρίς να βρέξουμε τα πόδια μας ή χωρίς να τα βρέξουμε έστω και λίγο», δηλώνει ο Salmi, σχετικά με την πιθανότητα μιας χρεοκοπίας οποιασδήποτε διασωθείσας χώρας. «Αλλά εάν καταλήξουμε να χαρίσουμε ένα δάνειο ύψους 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα κάποια στιγμή στα επόμενα 10 χρόνια, δεν συγκρίνεται με τίποτα με αυτό που θα αντιμετωπίζαμε εάν είχαμε μια κατάρρευση της ευρωζώνης. Θα ήταν εντελώς ασήμαντο σε σχέση με αυτό», δήλωσε.
http://newpost.gr

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: Χόρτασαν ψέματα οι αστυνομικοί από την κυβέρνηση



Ως ειρωνική χαρακτηρίζει την επίσκεψη Σαμαρά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τις δηλώσεις του το τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ

Την επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τις δηλώσεις του, σχολιάζει με ανακοίνωσή του, το τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.    
"Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η τοποθέτησή του για την αναγνώριση της προσφοράς των αστυνομικών, μόνο σαν ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί.
Τα ίδια έλεγε προεκλογικά το 2012 και άλλα έκανε μετεκλογικά. Υποσχόταν αποκατάσταση μισθών και συντάξεων στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων και μετά τις εκλογές τους επέβαλε δραματικές περικοπές στα ήδη πετσοκομμένα εισοδήματά τους.
Η απαξίωση απέναντι στους αστυνομικούς και στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας είναι τόσο μεγάλη, που η κυβέρνηση την 18/2/2013 βιάστηκε να ψηφίσει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που θα εφαρμοστούν από 1/1/2014.
Την τελευταία τριετία μειώθηκαν οι μισθοί τους κατά 45%, οι συντάξεις τους μέχρι 61%, λήστεψαν τα ταμεία τους και μείωσαν στο ελάχιστο τις δαπάνες για τη λειτουργία των υπηρεσιών.
Χρησιμοποίησαν την αστυνομία για την επιβολή των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και κύριο αστυνομικό έργο ανέδειξαν τις στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις και την καταστολή.
Η μόνη ασφάλεια για την οποία νοιάζεται η κυβέρνηση είναι η ασφάλεια των τοκογλύφων και αυτών που θα εκμεταλλευτούν τον ελληνικό λαό.
Οι αστυνομικοί προέρχονται από τα χαμηλότερα και μεσαία κοινωνικά στρώματα. Τους έχουν χορτάσει ψέματα και δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η λύση απέναντι στην εξαθλίωση του λαού και το ξεπούλημα της χώρας είναι η κοινή δράση με την υπόλοιπη κοινωνία για τη δημοκρατική ανατροπή", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Read more...

Νέο δελτίο με διορθωμένες τιμές σε χιλιάδες φάρμακα



Καινούργιο δελτίο τιμών φαρμάκων από τις οκτώ Μαίου με διορθωμένες τιμές σε 12.428 φάρμακα
Νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, θα ισχύσει από τις 8 Μαΐου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας.
Στο δελτίο, περιλαμβάνονται οι διορθώσεις στις τιμές 12.428 φαρμάκων, που είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας και 570 κωδικοί για γενόσημα σκευάσματα, που θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά στην αγορά, με μειωμένες τιμές.
Από αυτά τα 570 σκευάσματα, τα 20 περίπου είναι off patent, δηλαδή έχει λήξει η πατέντα τους. Στη νέα λίστα, δεν περιλαμβάνονται, καινοτόμα φάρμακα, καθώς υπάρχουν ανησυχίες στην κυβέρνηση, ότι αυτό θα οδηγούσε σε αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Σημειώνεται, ότι η εκκρεμότητα με τα καινοτόμα φάρμακα παραμένει επί δύο και πλέον χρόνια και οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι δεν επιτρέπει την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε νέες θεραπείες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία για να ξεπερασθεί το πρόβλημα, προσανατολίζεται στη δημιουργία Επιτροπής Αξιολόγησης, ενώ θα ζητήσει τη γνώμη και του θεσμικού οργάνου της φαρμακοβιομηχανίας, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).
Ο αρμόδιος υπουργός, Μάριος Σαλμάς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει καταλήξει στα πρόσωπα που θα απαρτίσουν την επιτροπή, αλλά σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι το σχήμα θα είναι μικρό και ευέλικτο. Στην απόφαση για το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, αναφέρεται ότι στις χονδρικές και νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται Φόρος Προστιθέμενης Αξίας.
Στις λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογούν ΦΠΑ 6,5% και ότι στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,41%. 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σόιμπλε: Το ευρώ θα επιβίωνε και χωρίς την Ελλάδα



Τι σχολιάζει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τα σενάρια για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος από τον Γ. Παπανδρέου. Η θωράκιση της ευρωζώνης απέναντι σε αρνητικές ανατροπές
"Η προσπάθεια διάσωσης του ευρώ δεν θα αποτύγχανε εάν μια χώρα αποχωρούσε", εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ειδικά για την Ελλάδα σημειώνει ότι οι συνέπειες από μία ενδεχόμενη έξοδο είχαν συζητηθεί όταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε εκφράσει την πρόθεσή του για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
"Το δημοψήφισμα βέβαια δεν έγινε. Αλλά ακόμη και αν ο ελληνικός λαός είχε τότε αποφασίσει κατά της παραμονής της χώρας στο ευρώ, κάτι που δεν πιστεύω ότι θα συνέβαινε, βάσει των τελευταίων εκλογικών αποτελεσμάτων, το ευρώ θα είχε επιβιώσει" υποστηρίζει ο Β.Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit.
Στο ερώτημα υπό ποιες συνθήκες θα διαλυόταν η Ευρωζώνη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απαντά πως δεν μπορεί καν να διανοηθεί ότι το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει.
Αναφερόμενος τέλος, στο νεοσύστατο κόμμα "Εναλλακτική για την Γερμανία", ( AfD) το οποίο προπαγανδίζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ο κ. Σόιμπλε προέβλεψε ότι δεν θα έχει τύχη, καθώς θεωρεί ότι οι Γερμανοί στηρίζουν πλήρως το κοινό νόμισμα.

Read more...

Η Κομισιόν ζητά από την Ελλάδα την επιστροφή 123,3 εκατ. ευρώ



Συνολικά, η Επιτροπή πρόκειται να ανακτήσει 230 εκατ. ευρώ από 14 κράτη μέλη στο πλαίσιο του ελέγχου των δαπανών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

Την ανάκτηση ποσού 123, 3 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης των λογαριασμών για τις γεωργικές δαπάνες.
Συνολικά, η Επιτροπή πρόκειται να ανακτήσει 230 εκατ. ευρώ από 14 κράτη μέλη στο πλαίσιο του ελέγχου των δαπανών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Τα ποσά αυτά θα επιστραφούν στον προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω μη συμμόρφωσης με τους κοινοτικούς κανόνες ή λόγω πλημμελών διαδικασιών ελέγχου των γεωργικών δαπανών.
Τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την εκταμίευση και τον έλεγχο των δαπανών στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και η Επιτροπή οφείλει να διασφαλίζει τη σωστή χρησιμοποίηση των κονδυλίων από τα κράτη μέλη.
Ειδικότερα για την Ελλάδα θα ανακτηθούν 83,6 εκατ.ευρώ, λόγω μη σύννομης μείωσης της ελάχιστης απόδοσης για τις σταφίδες, ενώ 8,9 εκατ. ευρώ θα ανακτηθούν στις πριμοδοτήσεις ζώων λόγω αδυναμιών όσον αφορά τους επιτόπιους ελέγχους και λόγω καθυστερήσεων στις επικαιροποιήσεις των στοιχείων της βάσης δεδομένων (αναγνώρισης και καταγραφής) βοοειδών.
Παράλληλα, θα υπάρξει διόρθωση 23,8 εκατ. ευρώ στις πριμοδοτήσεις ζώων λόγω αδυναμιών στα μητρώα κοπαδιού και στους επιτόπιους ελέγχους αιγοπροβάτων. Επίσης, στην αγροτική ανάπτυξη προβλέπεται η ανάκτηση 6,1 εκατ. ευρώ λόγω αδυναμιών στους επιτόπιους ελέγχους και 0,8 εκατ. ευρώ ως επακόλουθο προηγούμενης απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Read more...

Δικογραφία για τις απειλές του οπλοφόρου Καιάδα...


Δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή σχηματίζει η αστυνομία, με βάση τις καταγγελίες ότι ο Καιάδας κινήθηκε απειλητικά εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, αλλά και ότι οπλοφορούσε.

Το...
επίμαχο βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο Γερμενής στριμωγμένος σε μια γωνία του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου από δύο άνδρες της ασφάλειας του Γ. Καμίνη, αποδεικνύει κατά πολλούς τα όσα δήλωσαν νωρίτερα αυτόπτες μάρτυρες, ότι δηλαδή ο «καιάδας» επιχείρησε να βγάλει το πιστόλι του, μετά την επίθεση προς τον δήμαρχο Αθηναίων.
Στο εν λόγω βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ακούγονται οι δύο άνδρες να ζητούν από τον Γ. Γερμενή να βάλει το πιστόλι του στη θέση του.
protothema.gr

Read more...

Ξύπνησε» και πάλι η Αίτνα...


ksipnistere.blogspot.gr
Το μεγαλύτερο και πιο ενεργό ηφαίστειο...
Έντονη δραστηριότητα παρουσίασε για ακόμη μια φορά το περασμένο Σαββατοκύριακο το ηφαίστειο της Αίτνας, που είναι η 13η για φέτος.
Οι εκρήξεις της Κυριακής προξένησαν...
«συντριβάνια» λάβας ύψους έως και 500 μέτρων, ενώ η στάχτη που εκλύθηκε έφθασε μέχρι και 600 χιλιόμετρα μακριά στις πόλεις Ταορμίνα και Μεσίνα.

Ένας νέος κρατήρας σχηματίστηκε στη νοτιοανατολική πλαγιά του ηφαιστείου.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για την επικείμενη έκρηξη καθώς ένας γκρι καπνός έβγαινε για μέρες από το ηφαίστειο.

To 2008 μια έκρηξη κράτησε για 417 ημέρες ενώ προκάλεσε περισσότερους από 200 σεισμούς. Είναι το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη...

Read more...

Καρέ - Καρέ η επίθεση του Γερμενή (ΒΙΝΤΕΟ)...



germenis4545 
 Πολιτικός και κοινωνικός σάλος έχει προκληθεί από το πρωτοφανές επεισόδιο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή ο οποίος αποπειράθηκε να...
επιτεθεί στον δήμαρχο της Αθήνας, Γιώργο Καμίνη, λίγη ώρα μετά την ματαίωση της διανομής τροφίμων από το κόμμα του, στην πλατεία Συντάγματος.
O δήμαρχος μετακινήθηκε για να αποφύγει τη γροθιά του Χρυσαυγίτη και η γροθιά κατέληξε σε 12χρονο κορίτσι που κρατούσε τη λαμπάδα και τα δώρα που μόλις είχε παραλάβει.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, εμφανίστηκε εκεί κάποια στιγμή ο δήμαρχος Γ. Καμίνης, ο οποίος πήγε να επισκεφθεί την κοινωνική υπηρεσία του δήμου. Τον είδαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής και κινήθηκαν εναντίον του, αλλά τους εμπόδισαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο με αποτέλεσμα να γίνουν συγκρούσεις.
 
Σημειώνεται ότι σε σε μικρή απόσταση βρίσκονται τα παλαιά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δηλιγιάννη όπου και είχε μεταφερθεί η διανομή τροφίμων.
 
Μαρτυρίες αναφέρουν, τέλος, ότι ο Γ. Γερμενής έφερε όπλο και προσπάθησε μάλιστα να το βγάλει, ενώ τον κρατούσε η ασφάλεια του δημάρχου.
Δείτε το βίντεο από τον ALPHA:


Read more...

Στο σφυρί...


 

 

Διαμερίσματα στο Κολωνάκι «βγάζει στο σφυρί» ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου (ιδιοκτήτης και βίλας στη Σύρο) μετά «τα...μπερδέματα» που είχε με οικονομικούς εισαγγελείς, όπως είπαν στενοί του συνεργάτες. 

Από τα πρώτα διαμερίσματα -περίπου τέσσερα- συγκέντρωσε το ποσόν των περίπου 800.000 ευρώ και -όπως μάθαμε από έγκυρες πηγές- «σκοπεύει να κάνει και άλλες πωλήσεις ακινήτων», μέσα στο καλοκαίρι, «για να ελαφρύνει λίγο το πόθεν έσχες του». Τόσο βαρύ είναι;


Read more...

Σύλληψη δύο γονέων Υπόθεση ασέλγειας με θύματα ανήλικα παιδιά σοκάρει την κοινωνία της Πάτρας


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Πάτρα
Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Πάτρας η σύλληψη δύο γονέων, οι οποίοι κατηγορούνται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας των τριών ανήλικων παιδιών τους, δύο κοριτσιών και ενός αγοριού.

Ο πατέρας, 40 ετών και η μητέρα, 41 ετών, κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών και ανακρίνονται, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα, εν αναμονή του πορίσματος της ιατροδικαστικής εξέτασης, στην οποία θα υποβληθούν τα τρία παιδιά.

Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται όταν το ένα από τα δύο κορίτσια μίλησε σε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο στη συνέχεια ενημέρωσε την αστυνομία.

Οι λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστές, αλλά οι πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης προκαλούν φρίκη. 

Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι ο 40χρονος πατέρας υποχρέωνε το γιο να βιάζει τη μητέρα του, ενώ φέρεται να έχει προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος των κοριτσιών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Για την αύξηση ωραρίου Συνάντηση Αρβανιτόπουλου με την ΟΛΜΕ την Τετάρτη του Πάσχα


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Για την εφαρμογή του μέτρου των δυο επιπλέον διδακτικών ωρών στο πρόγραμμα των καθηγητών των σχολείων, οι οποίοι έχουν σηκώσει τα «όπλα του πολέμου» και απειλούν με απεργίες μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα ενημερώσει την ηγεσία της ΟΛΜΕ ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ο υπουργός Παιδείας αποφάσισε να καλέσει τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ στο γραφείο του το απόγευμα της Τετάρτης του Πάσχα προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να τους ενημερώσει για τις λεπτομέρειες της εφαρμογής του.

Η έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ για το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων διακόπηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης και πρόκειται να επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα, πιθανώς την Πέμπτη.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ Συμψηφισμός για όσους τακτοποίησαν αυθαίρετα με βάση τον νόμο του 2011


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Οι πολίτες που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων του νόμου 4014/2011 για την νομιμοποίηση αυθαιρέτων θα μπορούν να ενταχθούν στις διατάξεις του νέου νόμου με συμψηφισμό των προστίμων που έχουν καταβάλλει, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους πολίτες που προχώρησαν σε τακτοποίηση αυθαιρέτων με βάση τον νόμο του 2011, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματικός από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε χθεσινή συνεδρίαση.

Η απόφαση του ΣτΕ είναι υπό δημοσίευση.

Σημειώνει, ακόμη, ότι το νομοσχέδιο που παρουσίασε το ΥΠΕΚΑ, η δημόσια διαβούλευση του οποίου ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, κινείται στο πλαίσιο της νομολογίας του ΣτΕ, ενώ προσθέτει ότι οι δικαστικές αποφάσεις είναι απολύτως σεβαστές, γι' αυτό «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μελετήσουμε τις παραδοχές της υπό δημοσίευση απόφασης του ΣτΕ σε ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή του νόμου 4014 του 2011».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ «είχε από νωρίς διαγνώσει τα προβλήματα του Νόμου 4014/2011. Για αυτό το λόγο επέλεξε, αντί άλλων διαθέσιμων λύσεων, να καταρτίσει εξαρχής ένα νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, με διαφορετική φιλοσοφία και σφαιρική αντιμετώπιση των ζητημάτων».

Σημειώνει ότι για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης απαιτείται ολιστική προσέγγιση και γι' αυτό το ΥΠΕΚΑ επεξεργάζεται σειρά συναφών νομοσχεδίων: περί κτηματολογίου και δασικών χαρτών, περί αυθαίρετης δόμησης και περιβαλλοντικού ισοζυγίου, περί χωροταξικής και πολεοδομικής μεταρρύθμισης.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο διαχωρίζει τα προ του 1983 ακίνητα σε σχέση με τα αυθαίρετα που κατασκευάστηκαν μετά το 1983 ως τον Ιούλιο του 2011 και δίνει έμφαση στην απόδειξη του χρόνου κατασκευής, αποκλειστικά με χρήση δημοσίου εγγράφου και σχετικής αεροφωτογραφίας.

Παράλληλα, προχωρά για πρώτη φορά με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο σε κατηγοριοποίηση των αυθαιρέτων με βάση το βαθμό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, καθώς απαιτείται διαφορετική αντιμετώπιση στις μικροαυθαιρεσίες, στις υπερβάσεις και στις παντελώς αυθαίρετες κατασκευές.

Επιπλέον, αποτρέπει τη δημιουργία νέας γενιάς αυθαιρέτων μέσω της παροχής σε όλους αεροφωτογραφιών του Ιουλίου 2011 για όλη τη χώρα, με αυστηροποίηση των ποινών σε όσους δηλώσουν ψευδή στοιχεία και με την ενίσχυση του επιτελικού ρόλου της Ειδικής Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων. 

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Οριστική απόλυση εκπαιδευτικού με τη «βούλα» του ΣτΕ...



Σε οριστική απόλυση μετέτρεψε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) την πειθαρχική ποινή της εξάμηνης προσωρινής παύσης που είχε επιβληθεί σε εκπαιδευτικό λόγω μακροχρόνιας και αδικαιολόγητης αποχής από τα καθήκοντά του. Το ΣτΕ με...
την απόφασή του έκανε δεκτή την σχετική αίτηση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή και παράλληλα απέρριψε την αίτηση του εκπαιδευτικού που ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου, με την οποία του επιβλήθηκε η πειθαρχική της εξάμηνης προσωρινής παύσης.

Με απόφασή του, το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ (1670/2013) απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς που προέβαλε ο εκπαιδευτικός και δέχτηκαν ότι υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα που του αποδίδονται, για τα οποία πρέπει να του επιβληθεί η ποινή της οριστικής παύσης. Τα πειθαρχικά παραπτώματα που αποδίδονται στον εκπαιδευτικό είναι αυτά: 1) της αδικαιολόγητης αποχής από τα καθήκοντά του πάνω από 22 συνεχόμενες ημέρες και 2) της άρνησης εκτέλεσης υπηρεσίας.

Το 2007 το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, έκρινε ότι ο εκπαιδευτικός υπέπεσε στα αποδιδόμενα σ’ αυτόν πειθαρχικά παραπτώματα και του επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης. Στη συνέχεια, όμως ο εκπαιδευτικός άσκησε ένσταση στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο το Νοέμβριο του 2008 την έκανε δεκτή και μετέτρεψε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης σε προσωρινή παύση έξι μηνών.

Ο εκπαιδευτικός προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας να ακυρωθεί η δευτεροβάθμια απόφαση, ενώ παράλληλα ο κ. Ρακιντζής ζήτησε από το ΣτΕ να μεταρρυθμιστεί η πειθαρχική απόφαση του επίμαχου εκπαιδευτικού και να του επιβληθεί η ποινή της οριστικής απόλυσης. Οι δυο αυτές αιτήσεις συνδικάστηκαν, με το ΣτΕ να κάνει δεκτή την αίτηση του κ. Ρακιντζή και τον εκπαιδευτικό να χάνει τη δικαστική μάχη.

Όπως προέκυψε από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε ο εκπαιδευτικός που υπηρετούσε στην Θεσσαλονίκη, μετά την μη επανεκλογή του ως σχολικού συμβούλου (28.3.2003) και μέχρι την ημέρα που ανέλαβε υπηρεσία σε Γυμνάσιο των Αθηνών (13.6.2005), δηλαδή συνολικά δυο χρόνια, δυο μήνες και 16 ημέρες, απείχε παράνομα από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντά του και με δική του υπαιτιότητα, ενώ αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις εντολές του υπουργείου Παιδείας. Να σημειωθεί ότι όλο αυτό το επίμαχο διάστημα ο εκπαιδευτικός ελάμβανε κανονικά το μισθό του...
 trelokouneli.gr

Read more...

Η Μπάγερν 3-0 στο Καμπ Νου! Διέσυρε ξανά τη «Μπάρτσα» και πάει στον τελικό με Ντόρτμουντ


  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Βαρκελώνη, Ισπανία
Η Μπάγερν ήταν το απόλυτο «αφεντικό» στη ρεβάνς των ημιτελικών του Champions League, υποβάλλοντας σε δεύτερη βαριά ήττα τη Μπαρτσελόνα με 3-0 μέσα στο Καμπ Νου! Έτσι, οι Βαυαροί ρίχνοντας νέο «χαστούκι» στους Καταλανούς προκρίθηκαν με συνολικό σκορ 7-0 (!) στον τελικό της 25ης Μαΐου στο Γουέμπλεϊ και παράλληλα έστειλαν μήνυμα στους συμπατριώτες τους που την Μ.Τρίτη απέκλεισαν τη Ρεάλ Μαδρίτης, παρά την ήττα τους με 2-0 στο «Μπερναμπέου». Ταυτόχρονα, η Μπάγερν έσπασε και το αήττητο του θρυλικού γηπέδου των Μπλαουγκράνα που είχε γνωρίσει την προηγούμενη εντός έδρας ήττα το 2009 από τη Ρούμπιν Καζάν.

Έκτοτε η Μπάρτσα μετρούσε 10 σερί νίκες επί γερμανικών ομάδων, αλλά χωρίς τον ανέτοιμο Λιονέλ Μέσι, που είδε το ματς από τον πάγκο, ήταν αδύνατο, να... ονειρευτεί την ανατροπή. Πλέον, κανείς δεν θα θυμάται αυτά τα ρεκόρ με την επόμενη μέρα να μοιάζει θολή για τους Ισπανούς.

Η Μπάγερν ήταν το μεγάλο φαβορί σε αυτό το ζευγάρι, μετά την ευρεία νίκη της στη Γερμανία στον πρώτο ημιτελικό, και παρατάχθηκε στο «Καμπ Νου» με σκοπό να δώσει χώρο στην Μπαρτσελόνα, προκειμένου να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.

Η ισπανική ομάδα προσπάθησε να πιέσει, χωρίς, ωστόσο, να απειλήσει ιδιαίτερα, την ώρα που οι Βαυαροί έφταναν χωρίς πρόβλημα στην περιοχή των Καταλανών, με τον Πικέ να εξελίσσεται στον μεγάλο πρωταγωνιστή της ισπανικής άμυνας στο πρώτο ημίχρονο.

Τελικά η Μπάγερν κατάφερε να πετύχει ένα γκολ στο 49', όταν ο Ρόμπεν έγινε αποδέκτης της μακρινής μπαλιάς από τον Αλάμπα και, αφού απέφυγε τον Αντριάνο, έστειλε την μπάλα με το αριστερό στη δεξιά γωνία του Βαλντές, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο του αγώνα. Το 0-2 «έγραψε» στο 72' με αυτογκόλ ο Πικέ, ο οποίος, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα από το γύρισμα του Ριμπερί, την έστειλε στα δίχτυα του Βαλντές.

Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Μίλερ στο 76΄, παίρνοντας την κεφαλιά από τη σέντρα του Ριμπερί στο δεύτερο δοκάρι και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Μπάγερν.

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης που δύο ομάδες από την ίδια χώρα θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο! Η πρώτη έγινε στις 24 Μαΐου του 2000, όταν Ρεάλ και Βαλένθια αναμετρήθηκαν στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού με τη «βασίλισσα» να κερδίζει 3-0.

Το 2003, στις 28 Μαΐου, ήταν η σειρά Μίλαν και Γιουβέντους διεκδίκησαν το τρόπαιο στο «Ολντ Τράφορντ» και μετά το 0-0 για 120 λεπτά, οι «ροσονέρι» αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης με 3-2 στα πέναλτι. Ο τρίτος «εμφύλιος» ήρθε το 2008, στις 21 Μαΐου, όταν στο «Λουζνίκι» της Μόσχας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι έπειτα από το 1-1 στα 90 λεπτά και την «άσφαιρη» παράταση, οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέκτησαν το τρόπαιο με 6-5 στα πέναλτι...

Διαιτητής:
 Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Κίτρινες: Άλβες, Πικέ - Ρόμπεν

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τίτο Βιλανόβα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μπάρτρα (87΄ Μοντόγια), Αντριάνο, Φάμπρεγας, Τσάβι (55΄ Σάντσες), Ινιέστα (64΄ Τιάγκο Αλκαντάρα), Σονγκ, Πέδρο, Βίγια.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γιούπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ (77΄ Ραφίνια), Μπόατενγκ, Βαν Μπούιτεν, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ (66΄ Λουίζ Γκουστάβο), Χάβι Μαρτίνεθ (74΄ Τίμοσουκ), Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί, Μάντζουκιτς.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ...


ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Έχετε καμία αμφιβολία ότι λίγο πριν τις επόμενες εκλογές ο Καρατζαφέρης θα επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία; Εμείς δεν έχουμε καμία. Από τον Φεβρουάριο γράφουμε ότι το έχει πάρει απόφαση και συμφώνησε με την επιστροφή στο...
γαλάζιο μαντρί. Η ευκαιρία που του δόθηκε λίγο πριν τις προηγούμενες εκλογές χάθηκε, κυρίως λόγω της εμμονής του να αξιοποιηθούν οι δικοί του. Τώρα δεν θέτει τέτοια ζητήματα. Μιλάει μόνο για τον εαυτόν του. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω δηλαδή...
http://fimotro.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1877.html

Read more...

ANTIΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ...


Αντισυνταγματικές έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), το σύνολο των διατάξεων του Ν. 4014/2011, που προβλέπει την τακτοποίηση των αυθαιρέτων νέας γενιάς, αλλά και την περιβαλλοντική ...
αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων και την «εφεύρεση» του «Πράσινου Ταμείου».

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ελήφθη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά πλειοψηφία, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών.

Τα μέλη της Ολομέλειας έκριναν ότι οι διατάξεις του νόμου είναι αντίθετες στο άρθρο 24 παράγραφος 2 του Συντάγματος, που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και τον ορθολογικό πολεοδομικό σχεδιασμό.

Τα μέλη της Ολομέλειας έκαναν δεκτές τις προσφυγές που είχαν καταθέσει κάτοικοι του Αμαρουσίου Αττικής, της Φθιώτιδος, Θεσπρωτίας κ.ά, υποστηρίζοντας, μεταξύ των άλλων, ότι θίγονται από τις διατάξεις του Ν. 4014/2011 που προβλέπει τη διαδικασία νομιμοποίησης των αυθαιρέτων.

Οι προσφεύγοντες στρέφονταν κατά των υπουργικών αποφάσεων που καθορίζουν τις διαδικασίες είσπραξης και απόδοσης του ειδικού προστίμου στο «Πράσινο Ταμείο» και ζητούσαν την ακύρωσή τους.

Οι προσφεύγοντες μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι ο επίμαχος νόμος παραβιάζει το άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος, τις συνταγματικές αρχές της ανάπτυξης του οικιστικού περιβάλλοντος βάσει επιστημονικού σχεδιασμού, τη συνταγματική αρχή της ισότητας, την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, όπως επίσης παραβιάζει και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Οι προσφυγές τους είχαν συζητηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στην Ολομέλεια του ΣτΕ και η εισηγήτρια σύμβουλος Αγγελική Σακελλαροπούλου, στη σχετική τοποθέτησή της, είχε αναφερθεί στη νομολογία του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το θέμα των αυθαιρέτων.

Σύμφωνα με αυτή, η συνταγματική ανοχή απέναντι στα αυθαίρετα εξαντλήθηκε με το Ν. 1337/1983 και δεν είναι δυνατή η αποφυγή κατεδάφισης για τα αυθαίρετα «νέας γενιάς», δηλαδή όσα κτίστηκαν μετά τις 31.1.1983.

Ακόμη στην τοποθέτησή της η σύμβουλος Επικρατείας στην τοποθέτησή της είχε θέσει το ερώτημα «εάν η αντιμετώπιση της οξύτατης δημοσιονομικής κρίσης την οποία διέρχεται η χώρα, σε συνδυασμό με τη γενικευμένη και διαχρονική μορφή που έχει λάβει η αυθαίρετη δόμηση, μετά την πάροδο 30 περίπου ετών από τη θέσπιση του Ν. 1337/1983 και την πρόβλεψη παρεμβάσεων πολεοδομικής εξισορρόπησης με διάθεση τμήματος των εσόδων, συνιστούν ή όχι εξαιρετικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν αφενός την απόκλιση από τις συνταγματικές αρχές του κράτους δικαίου και της ισότητας των πολιτών έναντι του νόμου και αφετέρου αν θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την επιβάρυνση του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος, αλλά και τη διαφοροποίηση της πάγιας νομολογίας του ΣτΕ ως προς την αυθαίρετη δόμηση».

Εξάλλου, στις αρχές του περασμένου Απριλίου, το ΣτΕ είχε «παγώσει» την νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων νέας γενιάς, που η ανέγερσή τους βεβαιώνεται με «ελαστικούς» τρόπους απόδειξης του χρόνου κατασκευής τους (ιδιωτικά έγγραφα, υπεύθυνες δηλώσεις και βεβαιώσεις μηχανικών, κ.λπ.).

Τότε, το ΣτΕ είχε αποφανθεί ότι με τη διαδικασία που ακολουθείται για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων νέας γενιάς «υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω βλάβης του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος και δημιουργίας τετελεσμένων καταστάσεων με την πραγματοποίηση και νέας αυθαίρετης δόμησης».

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/05/anti.html

Read more...

TO ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΒΡΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...

Από το : alexpolisonline Με αφορμή την παράγραφο 4, της τροπολογίας 478/19.04.2013 στο νομοσχέδιο "Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων", που ψηφίσθηκε... Κυριακή των Βαΐων στη Βουλή αιφνιδιαστικά, σχεδόν μουλωχτά, και στρώθηκε το χαλί για την οριστική εξαφάνιση των επιχειρήσεων 24 νομών της χώρας και ενός πλήθους επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων, και είχαμε δημοσιεύσει εδώ, το Επιμελητήριο Έβρου εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση και τα λέει έξω από τα δόντια στους βουλευτές... Στην ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Έβρου αφήνει αιχμές για την σχετική αναφορά, στην ομιλία του στη Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο, του βουλευτή Έβρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ντόλιου ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Συγκεκριμένα για την ανάκτηση των παράνομων κρατικών ενισχύσεων. Θέλω να πω ότι ένας επιχειρηματίας που πήρε δάνειο για να ολοκληρώσει την επένδυσή του και είχε επιδότηση του επιτοκίου ενώ δεν ολοκλήρωσε ποτέ την επένδυσή του, δεν καταλαβαίνω γιατί δε θα πρέπει το δημόσιο να φροντίσει την ανάκτηση αυτής της κρατικής ενίσχυσης. Ή ένας επιχειρηματίας ο οποίος χρησιμοποιεί την επιδότηση του 12% σε κάποιες προβληματικές περιοχές –κατάγομαι από μία- ο οποίος χρησιμοποίησε πλαστά στοιχεία και δεν απασχολεί τον αριθμό των εργαζομένων που δήλωσε δεν αντιλαμβάνομαι αυτές τις κρατικές ενισχύσεις γιατί δεν θα πρέπει να τις αναζητήσουμε και γιατί δε θα πρέπει να τις ανακτήσει το ελληνικό δημόσιο. Βεβαίως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να ζητηθεί συλλήβδην ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων όλων των επιχειρήσεων που δανείστηκαν με επιδοτούμενο επιτόκιο, γιατί τότε δε φτάνει ούτε η επιχείρηση αν πουληθεί ολόκληρη, ούτε το σπίτι, ούτε και η οικογένεια του επιχειρηματία». Η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Έβρου: Κύριοι Βουλευτές μας. Χωρίς να υπάρχει η πρόθεση να μειώσουμε έστω και στο ελάχιστο τις καλές σας προθέσεις, ώστε, να αποτραπεί η ολοσχερής καταστροφή που με απόλυτη βεβαιότητα και ακρίβεια επέρχεται σε βάρος του συνόλου (και όχι μόνο των «παράνομων») επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που την τελευταία εικοσαετία εξαπατήθηκαν και παγιδεύτηκαν (κατ’ αρχήν με σκοπό την διάσωση της ΕΤΒΑ και στη συνέχεια και άλλων ευαγών τραπεζικών ιδρυμάτων) στον μηχανισμό των «δήθεν κρατικών ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις» δηλαδή την παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου στα παλιά και νέα δάνεια τους από τις τράπεζες και την μερική εξόφληση των αναλογούντων τόκων από το λογαριασμό του Ν.128/1975, παρακαλούμε να μας επιτρέψετε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής: Το πρόβλημα που προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε προβάλλοντας το «πλεονέκτημα» του παραμεθόριου, δεν αγγίζει πλέον καμία ευαίσθητη χορδή ΚΑΝΕΝΟΣ και κυρίως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σας θυμίζουμε, ότι, το ίδιο πρόβλημα, με ίδια ή και μεγαλύτερη ένταση, απασχολεί άλλους δέκα εννέα ακόμα νομούς (πέραν των νομών Έβρου, Ροδόπης Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας) της χώρας και πολλούς κλάδους παραγωγής. Όμως: Όλοι αυτοί οι νομοί και κλάδοι, ομαδοποιούνται, κακώς κατά την άποψή μας, επιλέγοντας και αυτοί ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό ομαδοποίησης (αντίστοιχο του «παραμεθόριοι») για να προβάλουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το πρόβλημα των επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως «πυρόπληκτοι», «σεισμόπληκτοι», «παραγωγοί της πρωτογενούς παραγωγής με πρόθεμα την ιδιαίτερη δραστηριότητα πρωτογενούς παραγωγής που ασκούν» (π.χ.: «αγρότες», «ροδακινοπαραγωγοί», «τοματοπαραγωγοί», «οινοποηοί», «κιτροκαλιεργητές», «ιχθυοκαλιεργητές», «πτηνοτρόφοι», «κτηνοτρόφοι», «ελαιοπαραγωγοί», «αυγοπαραγωγοί») κλπ. Όλες οι ομάδες νομίζουν, ότι, διαπραγματεύονται μέσω της συγκεκριμένης ομαδοποίησης, με συγκριτικό πλεονέκτημα με την κυβέρνηση. Όλες οι ομάδες αντιμετωπίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από την «απέναντι» πλευρά, δηλαδή αγνοούνται παντελώς, εμπαίζονται, θεωρούνται διαχειρίσιμοι, χειραγωγημένοι και κατά συνέπεια παντελώς ακίνδυνοι. Αυτό συμβαίνει, διότι όλες οι ομάδες: Είναι παντελώς ανενημέρωτες για το ουσιαστικό διακύβευμα της διαπραγμάτευσής τους. Η «απέναντι» πλευρά γνωρίζοντας το παιχνίδι πολύ καλύτερα και τους κανόνες του ολοκληρωμένα, κλείνει πονηρά το μάτι στην κάθε ομάδα ξεχωριστά, και την αφήνει να βαυκαλίζεται αιώνια, πως είναι η «εκλεκτή της εξουσίας» κατά το «διαίρει και βασίλευε», πως ότι, και να γίνει με τους «άλλους τους παρακατιανούς και τους δευτεροκλασάτους» το δικό της πρόβλημα θα λυθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της ασυγχώρητης ενέργειας και της αποδεχόμενης – υποδεχόμενης αυτής ανοχής, αποτελεί η τροπολογία που ψηφίσθηκε την Κυριακή των Βαΐων στη Βουλή για την ανάκτηση των παράνομων κρατικών ενισχύσεων, η οποία δήθεν προβλέπει ευμενέστερη μεταχείριση των επιχειρήσεων των παραμεθορίων νομών, έναντι των επιχειρήσεων της υπόλοιπης χώρας. Το μόνο καλό που έκανε στην αντιμετώπιση του όλου θέματος – προβλήματος η τροπολογία αυτή, ήταν ότι αποκάλυψε - έβγαλε από την «ποντικότρυπά» του τον κ. Στουρνάρα, ο οποίος από εκεί που «αγνοούσε» το όλο θέμα και έδειχνε πάντα όταν ερωτάτο γι αυτό, τον κ. Σταϊκούρα, «πήρε» την ευθύνη επάνω του, δηλώνοντας αποκλειστικός και μόνος εμπνευστής και εκτελεστής προγράμματος εξαφάνισης της μισής και πλέον επιχειρηματικότητας της χώρας. Κύριοι Βουλευτές μας. Ενημερωθείτε άπαξ και οριστικά, ότι: Όλες ή τέλος πάντων σχεδόν όλες, οι κρατικές ενισχύσεις (εγγυήσεις δανείων και πληρωμή μέρους του χρηματοοικονομικού κόστους από τον λογαριασμό του Ν. 128/1975) προς τις επιχειρήσεις των παραμεθόριων νομών και της υπόλοιπης χώρας είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ παράνομες κατά το κοινοτικό δίκαιο και στρέβλωσαν την εσωτερική αγορά. Αυτό, όμως, συμβαίνει γιατί οι ενισχύσεις αυτές ΣΧΕΔΙΑΣΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ (της κάθε περιόδου), ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΒΙΑΙΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, (ομάδων επιχειρήσεων και της κάθε επιχείρησης χωριστά) ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΠΡΟΣ ΟΙΟΔΗΠΟΤΕ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΙΣΤΟ ΤΡΙΤΟ, ΣΕ ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΑΝ (στη σύννομη κατά το Κοινοτικό Δίκαιο στήριξη των επιχειρήσεων), ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ – ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΜΕΝΟ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Δυστυχώς ή και υπό προϋποθέσεις και ευτυχώς, το ΜΟΝΟ που απομένει είναι να ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, (πράγμα ΑΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΠΟΝΟ, εξαιρετικά εύκολο από την άποψη της τεκμηρίωσης) Η ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΣΙΦΑΝΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ, ΟΤΙ, ΑΠΟ ΤΙΣ «ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ ΔΟΘΕΙΣΕΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΝΑ ΕΝΤΑΦΙΑΣΘΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΤΩΝ «ΤΙΜΩΡΟΥΜΕΝΩΝ», ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ. Αναφορικά τώρα με τους έντονους «προβληματισμούς» που αναπτύσσονται σε συγκεντρώσεις ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, σχετικά με το αν μέσω της ανάκτησης, βεβαιώνονται στο ΑΦΜ της κάθε εταιρίας, μόνο τα ανακτώμενα ποσά από την επιδότηση επιτοκίου ή και οι ανακτώμενες ενισχύσεις του Ελληνικού Δημοσίου, η απάντηση είναι, ότι, βεβαιώνονται ΟΛΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ (καταβολές εξοφλήσεις κλπ, κλπ) όπως, όταν σε πιάνουν στο μετρό χωρίς εισιτήριο, πληρώνεις 40 φορές το αντίτιμο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, ο έλεγχος οφείλει να γνωρίζει, εάν έχεις επαναλάβει άλλες 39 φορές την ίδια παράβαση. Για όσους ΑΚΟΜΑ αμφιβάλλουν, επισημαίνουμε, ότι, η περίοδος των εορτών του Πάσχα, εκτός από νηστεία, προσευχή, μαγειρίτσα και αρνί στη σούβλα, προσφέρεται και για διάβασμα και έρευνα σχετικά με το Κοινοτικό Δίκαιο, διότι, όπως φαίνεται, θα μας χρειασθεί. Εξάλλου νομίζουμε, ότι, πριν ξεκινήσει ο οποιοσδήποτε διάλογος, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΩΦΕΛΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ. Επίσης ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, πριν την οποιαδήποτε νέα επαφή – διαπραγμάτευση, με το «οικονομικό επιτελείο «της κυβέρνησης» να καταλάβουμε – ενημερωθούμε ΕΑΝ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ 'Η ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΥΣΜΟΙΡΗΣ ΜΑΣ ΧΩΡΑΣ. Ειλικρινά ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, σε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας .http://fimotro.blogspot.gr/2013/05/to.html

Read more...

ΠΑΕΙ ΑΛΑΒΑΝΟ...


ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ...
Ο Τσίπρας δεν τον διαγράφει γιατί φοβάται τη δύναμη του εσωκομματικά, οι σκληροί όμως του ΣΥΡΙΖΑ τον πιέζουν αφόρητα να πετάξει τον Λαφαζάνη εκτός κόμματος. Δεν θα είναι εύκολη απόφαση. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εμφάνιζε...
δυναμική ανόδου, θα ήταν λυμένα τα χέρια του Τσίπρα. Τώρα, μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και ειδικά μετά τις σημερινές απογοητευτικές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Μα πάρα πολύ δύσκολα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ...
http://fimotro.blogspot.gr/2013/05/blog-post_6788.html

Read more...