Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Η Μπάγερν 3-0 στο Καμπ Νου! Διέσυρε ξανά τη «Μπάρτσα» και πάει στον τελικό με Ντόρτμουντ


  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Βαρκελώνη, Ισπανία
Η Μπάγερν ήταν το απόλυτο «αφεντικό» στη ρεβάνς των ημιτελικών του Champions League, υποβάλλοντας σε δεύτερη βαριά ήττα τη Μπαρτσελόνα με 3-0 μέσα στο Καμπ Νου! Έτσι, οι Βαυαροί ρίχνοντας νέο «χαστούκι» στους Καταλανούς προκρίθηκαν με συνολικό σκορ 7-0 (!) στον τελικό της 25ης Μαΐου στο Γουέμπλεϊ και παράλληλα έστειλαν μήνυμα στους συμπατριώτες τους που την Μ.Τρίτη απέκλεισαν τη Ρεάλ Μαδρίτης, παρά την ήττα τους με 2-0 στο «Μπερναμπέου». Ταυτόχρονα, η Μπάγερν έσπασε και το αήττητο του θρυλικού γηπέδου των Μπλαουγκράνα που είχε γνωρίσει την προηγούμενη εντός έδρας ήττα το 2009 από τη Ρούμπιν Καζάν.

Έκτοτε η Μπάρτσα μετρούσε 10 σερί νίκες επί γερμανικών ομάδων, αλλά χωρίς τον ανέτοιμο Λιονέλ Μέσι, που είδε το ματς από τον πάγκο, ήταν αδύνατο, να... ονειρευτεί την ανατροπή. Πλέον, κανείς δεν θα θυμάται αυτά τα ρεκόρ με την επόμενη μέρα να μοιάζει θολή για τους Ισπανούς.

Η Μπάγερν ήταν το μεγάλο φαβορί σε αυτό το ζευγάρι, μετά την ευρεία νίκη της στη Γερμανία στον πρώτο ημιτελικό, και παρατάχθηκε στο «Καμπ Νου» με σκοπό να δώσει χώρο στην Μπαρτσελόνα, προκειμένου να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.

Η ισπανική ομάδα προσπάθησε να πιέσει, χωρίς, ωστόσο, να απειλήσει ιδιαίτερα, την ώρα που οι Βαυαροί έφταναν χωρίς πρόβλημα στην περιοχή των Καταλανών, με τον Πικέ να εξελίσσεται στον μεγάλο πρωταγωνιστή της ισπανικής άμυνας στο πρώτο ημίχρονο.

Τελικά η Μπάγερν κατάφερε να πετύχει ένα γκολ στο 49', όταν ο Ρόμπεν έγινε αποδέκτης της μακρινής μπαλιάς από τον Αλάμπα και, αφού απέφυγε τον Αντριάνο, έστειλε την μπάλα με το αριστερό στη δεξιά γωνία του Βαλντές, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο του αγώνα. Το 0-2 «έγραψε» στο 72' με αυτογκόλ ο Πικέ, ο οποίος, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα από το γύρισμα του Ριμπερί, την έστειλε στα δίχτυα του Βαλντές.

Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Μίλερ στο 76΄, παίρνοντας την κεφαλιά από τη σέντρα του Ριμπερί στο δεύτερο δοκάρι και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Μπάγερν.

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης που δύο ομάδες από την ίδια χώρα θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο! Η πρώτη έγινε στις 24 Μαΐου του 2000, όταν Ρεάλ και Βαλένθια αναμετρήθηκαν στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού με τη «βασίλισσα» να κερδίζει 3-0.

Το 2003, στις 28 Μαΐου, ήταν η σειρά Μίλαν και Γιουβέντους διεκδίκησαν το τρόπαιο στο «Ολντ Τράφορντ» και μετά το 0-0 για 120 λεπτά, οι «ροσονέρι» αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης με 3-2 στα πέναλτι. Ο τρίτος «εμφύλιος» ήρθε το 2008, στις 21 Μαΐου, όταν στο «Λουζνίκι» της Μόσχας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι έπειτα από το 1-1 στα 90 λεπτά και την «άσφαιρη» παράταση, οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέκτησαν το τρόπαιο με 6-5 στα πέναλτι...

Διαιτητής:
 Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Κίτρινες: Άλβες, Πικέ - Ρόμπεν

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τίτο Βιλανόβα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μπάρτρα (87΄ Μοντόγια), Αντριάνο, Φάμπρεγας, Τσάβι (55΄ Σάντσες), Ινιέστα (64΄ Τιάγκο Αλκαντάρα), Σονγκ, Πέδρο, Βίγια.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γιούπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ (77΄ Ραφίνια), Μπόατενγκ, Βαν Μπούιτεν, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ (66΄ Λουίζ Γκουστάβο), Χάβι Μαρτίνεθ (74΄ Τίμοσουκ), Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί, Μάντζουκιτς.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: