Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Άντε τώρα να τους πείσεις πώς δε μας ψεκάζουν... ΕΛΛΑΔΑ...


Άντε τώρα να τους πείσεις πώς δε μας ψεκάζουν... 

 

Σημερινές φωτογραφίες που τρέφουν τις θεωρίες συνωμοσίας

Οι αεροψεκασμοί και η εμφάνιση άσπρων γραμμών στον αέρα, έχει υπάρξει αγαπημένο θέμα των συνωμοσιολογών και όχι μόνο.

Τα τελευταία χρόνια, το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, φτάνοντας σε..
τηλεοπτικά πάνελ, αλλά ακόμη και μέσα στη Βουλή, έπειτα από σχετικές ερωτήσεις βουλευτών.

Έτσι, και με τη διάσταση που έχει δοθεί, όταν μια τέτοια γραμμή εμφανιστεί στον ουρανό, μπορεί να προκαλέσει την απορία ακόμη και λιγότερων εύπιστων πολιτών.

Η επιστημονική εξήγηση ότι πρόκειται για «παγωμένους υδρατμούς» στις ουρές αεροσκαφών, δεν πείθει όσους υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ψεκασμούς με τοξικές ουσίες για διάφορους λιγότερο αθώους σκοπούς.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν έχουν ληφθεί σήμερα και απεικονίζουν τις περίφημες «άσπρες ουρές»…

















Read more...

Πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ηλικιωμένοι Μειωμένα τιμολόγια από την ΕΥΔΑΠ για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες


Μειωμένα τιμολόγια από την ΕΥΔΑΠ για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες

Αθήνα
Λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που έχει επηρεάσει τα ελληνικά νοικοκυριά, η ΕΥΔΑΠ έπειτα από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Εταιρείας, στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας και της διαχρονικής κοινωνικής της προσφοράς, αναλαμβάνει μία ακόμη πρωτοβουλία για την ανακούφιση των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων που αφορά σε:

  • Τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες με τρία παιδιά,
  • Υπερήλικες άνω των 75 ετών με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα,
Συγκεκριμένα, όσον αφορά την πρώτη ομάδα:

- Για 4μελείς (μονογονεϊκή με τρία παιδιά) έως 6μελείς οικογένειες, έκπτωση 10% στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης.

- Για 7μελείς και 8μελείς οικογένειες, έκπτωση 35% στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης.

- Για 9μελείς έως 13μελείς οικογένειες, έκπτωση 60% στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης.

Στους δικαιούχους της πρώτης ομάδας η έκπτωση χορηγείται αυτόματα, χωρίς να απαιτείται προσέλευση του ενδιαφερόμενου σε Περιφερειακό Κέντρο.

Όσον αφορά τη δεύτερη ομάδα:

Έκπτωση 30% ετησίως στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης εφόσον:

α) είναι άνω των 75 ετών και ζουν μόνοι (δεν φιλοξενούνται)

β) έχουν εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 8.000 € ετησίως και

γ) ο ετήσιος λογαριασμός ύδρευσης – αποχέτευσης δεν υπερβαίνει τα 150 €.

Για την χορήγηση της έκπτωσης, οι ενδιαφερόμενοι (ή οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους) απαιτείται να υποβάλουν σχετικό αίτημα στο αρμόδιο Περιφερειακό Κέντρο της ΕΥΔΑΠ με τα εξής δικαιολογητικά:

- Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή διαβατήριο εν ισχύ),

- Πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα.

Σημειώνεται ότι το κοινωνικό πρόγραμμα είναι σε ισχύ από τις 23 Σεπτεμβρίου και η διάρκειά του είναι ένα έτος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ...


Στη Βουλή στέλνει το υπουργείο Υγείας τα ονοματεπώνυμα ψυχιάτρων και νευρολόγων δημόσιων νοσοκομείων της χώρας που έχουν υπογράψει πιστοποιητικά...
για την έκδοση αδειών οπλοφορίας, σύμφωνα με απάντηση της υφυπουργού Υγείας Ζ. Μακρή σε ερώτηση 26 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο ως τις 21 Αυγούστου είχαν σταλεί μόνο τα πιστοποιητικά που έχουν δοθεί από δημόσια νοσοκομεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Η υφυπουργός Υγείας διαβεβαιώνει πως όταν συγκεντρωθούν τα στοιχεία και από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας, θα διαβιβαστούν στη Βουλή.
Τα έγγραφα περιλαμβάνουν τα ονοματεπώνυμα των γιατρών, το νοσοκομείο και τον αριθμό πιστοποιητικών που έχει υπογράψει κάθε ένας από αυτούς.
Δεν έχει διεξαχθεί καμία ΕΔΕ εναντίον γιατρού, αν και υπάρχουν γιατροί που έχουν υπογράψει δεκάδες πιστοποιητικά.
Πηγή : naftemporiki.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/09/blog-post_8425.html

Read more...

Τι κρύβει το καταστατικό της Χ.Α. ...


maiandros2609


Στρατιωτική ιεραρχία και μυστική ξεχωριστή δομή για τα Τάγματα Εφόδου, που παραπέμπει στα αντίστοιχα του NSDAP («Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα») του Αδόλφου Χίτλερ, υιοθετεί το καταστατικό της Χρυσής Αυγής.

Από... το καταστατικό, που αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών», προκύπτουν τόσο η στρατιωτική ιεραρχία της οργάνωσης όσο και το γεγονός ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από ένα αυστηρά συγκεντρωτικό σχήμα, με κορυφή τον ίδιο τον Αρχηγό.

Αδιαπραγμάτευτη ιδεολογία είναι ο εθνικοσοσιαλισμός και τα ιστορικά οικοδομήματά του, με «λαμπρότερο παράδειγμα» τη Γερμανία του Χίτλερ!

Αδιαμφισβήτητος ηγέτης, ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός, που είναι «η Γονιμοποιός Αρχή», «ο διερμηνευτής της μυστικής φωνής του Αίματός μας».



Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών για τη Χρυσή Αυγή
Η «Βίβλος» της Χρυσής Αυγής έχει συνταχθεί το 1987, έχει μικρό σχήμα και είναι σφραγισμένη με το έμβλημα της οργάνωσης, σε κόκκινο χρώμα.

Ανάλογες με τις ιδεολογικές αρχές του NSDAP, είναι και οι αντίστοιχες της Χρυσής Αυγής, δηλ. ο εθνικοσοσιαλισμός και η καθαρότητα της φυλής:

- «Λαμπρότερο παράδειγμα» η Γερμανία του Χίτλερ!

- Αδιαμφισβήτητος ηγέτης, ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός, που είναι «η Γονιμοποιός Αρχή», «ο διερμηνευτής της μυστικής φωνής του Αίματός μας».

Για την επικράτησή τους μεριμνά η «πολιτική έκφραση» της οργάνωσης - ο Λαϊκός Σύνδεσμος.

Η δομή της Χρυσής Αυγής είναι εξαιρετικά πολύπλοκη, με έξι διευθύνσεις, που και αυτές υποδιαιρούνται σε τμήματα, ανάλογα με τις θεσπισμένες κομματικές δραστηριότητες :

- Τμήμα Φυλετικών Ερευνών
- Τμήμα Εκπαιδεύσεως Μελών
- Τμήμα Οργανώσεως Πυρήνων Αμύνης

Οι βαθμίδες διοικητικής ιεραρχίας από κάτω προς τα πάνω είναι :

- Φαλαγγίτης
- Λοχίτης
- Πυρηνάρχης
- Ομαδάρχης
- Τομεάρχης
- Φαλαγγάρχης

Είναι σαφές ότι η παραπάνω «διοικητική» ιεραρχία συμπίπτει με τη στρατιωτική δομή που απαιτεί η δράση του Λαϊκού Συνδέσμου, ενώ η «οργανωτική» περιορίζεται στις απλές προπαγανδιστικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.



Read more...

Τι απαντούν οι απόστρατοι...


Με νέα ανάρτησή τους οι έφεδροι ειδικών δυνάμεων απαντούν στα σενάρια περί... πραξικοπήματος που τους χρέωσαν, όπως λένε: «συστημικά τηλεοπτικά/ραδιοφωνικά δίκτυα και ορισμένα διαδικτυακά Blogs.»

Χθες το βράδυ προκλήθηκε αναστάτωση από ένα…
περίεργο δημοσίευμα της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ.), σύμφωνα με το οποίο ζητούσε την «άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης λόγω αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε εργασία (άρθρο 22), υγεία, παιδεία, Δικαιοσύνη, ασφάλεια» και την «συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών».

Σήμερα επανέρχονται με νέα ανάρτηση και απαντούν στα σενάρια που δημιουργήθηκαν. Όπως χαρακτηριστικά λένε στην ανακοίνωσή τους: «Δεν περιμέναμε καλύτερη αντιμετώπιση από τα συστημικά τηλεοπτικά/ραδιοφωνικά δίκτυα και ορισμένα διαδικτυακά Blogs. Με την αποσπασματική ή συνθετική επιλογή φράσεων από την διακήρυξη και την αυθαίρετη ερμηνεία της προσπάθησαν να μας χαρακτηρίσουν, ως εν δυνάμει πραξικοπηματίες. Δεν γνωρίζουμε διεθνώς να προαναγγέλονται πραξικοπήματα, νομικά δε ο αντίστοιχος χαρακτηρισμός στερείται σοβαρότητας.

Η αναφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας προφανώς δεν σχετίζεται με πραξικοπηματικές ή άλλες αντισυνταγματικές ενέργειες καμίας πλευράς. Μένουμε με την αποδοχή των προτάσεών μας από τον ελληνικό λαό που εκδηλώνεται με συρροή μηνυμάτων.

Η (Κ.Ε.Ε.Δ.) Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων δεν εμφανίστηκε χθές. Από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι σήμερα ενδεικτικά αναφέρονται:

Αντιμνημονιακή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση επιστολής στη Γερμανική πρεσβεία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση επιστολής στη Ανωτάτη Αρχή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση επιστολής στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα κατά της Α. Μέρκελ.

Τα συνθήματά μας είναι “Δεν υπάρχει δεξιά – δεν υπάρχει αριστερά, μόνο κόκκαλα Ελλήνων Ιερά” και “Μαζί – μαζί να φύγουν οι Ναζί”.

Τυχόν διασυνδέσεις της (Κ.Ε.Ε.Δ.) Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων με οποιονδήποτε πολιτικό χώρο, κινούνται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Μας ενώνει η ελληνική Σημαία και η αγάπη μας για τη Πατρίδα. Η πρόσκληση και η διακήρυξή μας, έχουν σταλεί σε όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα καθώς και στους μεγαλύτερους συνδικαλιστικούς φορείς».

matrix24.gr

Read more...

Εντός του επόμενου εξαμήνου Εμπορευματικό κόμβο δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Εμπορευματικό κόμβο δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Εικόνα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης  

Θεσσαλονίκη
Τις βάσεις για τη λειτουργία ενός εμπορευματικού κόμβου (hub) στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα αξιοποιείται για τη σιδηροδρομική μεταφορά φορτίων στη βόρεια Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Τουρκία, θέτει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εντός του επόμενου εξαμήνου.

Η λειτουργία του hub -το οποίο ουσιαστικά θα αξιοποιεί, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, ήδη υφιστάμενες υποδομές- συνδέεται, κατά τα φαινόμενα, με τις συμφωνίες συντονισμένης μεταφοράς «ομαδοποιημένων» φορτίων βιομηχανιών με τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες και με τη διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ώστε και δικά του μέλη να «προσχωρήσουν» στη συμφωνία συνεργασίας για τη δρομολόγηση καθημερινής εμπορευματικής αμαξοστοιχίας από Ικόνιο (Πειραιά)- Θριάσιο -Σίνδο- Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης και λιμάνι.

Στην εν λόγω συνεργασία, η οποία προβλέπει «ομαδοποιημένες» μεταφορές προϊόντων των συμμετεχουσών εταιρειών, συμμετέχουν ήδη περίπου 25 μεγάλες επιχειρήσεις-μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων (ΣΕΒ).

«Εμείς δημιουργούμε το hub για εμπορεύματα στη Θεσσαλονίκη και ο επενδυτής, αφού ο διαγωνισμός πώλησης [της ΤΡΑΙΝΟΣΕ] βρίσκεται σε εξέλιξη, θεωρώ ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί τις μεγάλες ευκαιρίες, που υπάρχουν για να δημιουργήσει ένα ακόμη hub στην Κεντρική Ευρώπη, ενώ ακόμη ένα κέντρο θα μπορούσε να δημιουργηθεί στα Βαλκάνια» σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος.

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος μίλησε στο 39ο IATTO FORUM - EXPORT SUMMIT II, το οποίο διοργανώνει ο ΣΕΒΕ υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Μακεδονίας Θράκης, με μέγα χορηγό την Εθνική Τράπεζα.

Νέα τακτικά δρομολόγια προς Βαλκάνια και Τουρκία
Στο πλαίσιο της έμφασης που η εταιρεία δίνει στις κερδοφόρες εμπορευματικές μεταφορές, εντός του επόμενου εξαμήνου σχεδιάζεται να δρομολογηθεί τακτική εμπορική αμαξοστοιχία (cargo train) από Θεσσαλονίκη σε Αλεξανδρούπολη, σε εβδομαδιαία βάση.

To δρομολόγιο, που θα γίνεται σε συνεννόηση με τους τουρκικούς σιδηρόδρομους θα φτάνει στο Πύθιο και από εκεί μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Επιπρόσθετα, θα δρομολογηθούν block train από Θεσσαλονίκη προς Σόφια, δύο φορές εβδομαδιαίως, αλλά και καθημερινή αμαξοστοιχία από Θεσσαλονίκη, προς Σκόπια και Βελιγράδι.

Στόχος τιμές χαμηλότερες κατά 50% σε σχέση με τις οδικές μεταφορές
Όπως είπε ο κ. Ζηλιασκόπουλος, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ανταγωνιστική, καθώς αρχικά προσφέρει κόστη χαμηλότερα κατά 20%, σε σχέση με τις εταιρείες οδικών μεταφορών.

«Στόχος μας είναι οι τιμές να φτάσουν να είναι χαμηλότερες κατά 50%, κάτι που θα επιτευχθεί με την προσέλκυση μεγαλυτέρων φορτίων και την ολοκλήρωση, μέχρι το τέλος του 2014, της ηλεκτροκίνησης του τμήματος Αθήνα- Τιθορέα και , όλου του άξονα μέχρι και το 2017».

Για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλει τη συνεργασία με εταιρείες οδικών μεταφορών και ήδη έχει ζητήσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος για το κομμάτι της υπηρεσίας που αφορά τη μεταφορά φορτίων από το σταθμό ως το πελάτη και το αντίστροφο.

«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντιμετωπίζει προβλήματα ως ΔΕΚΟ»

Κατά τον ίδιο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει τις δυνατότητες να «στέλνει» καθημερινά 20-30 τρένα στην Ευρώπη, υπό την προϋπόθεση ότι θα πάψει να είναι ΔΕΚΟ και θα περάσει στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου, ως ΔΕΚΟ, η εταιρεία «είναι μπλεγμένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, στο πάγωμα των προσλήψεων, στις άπειρες άδειες που πρέπει να εξασφαλίσει για να βγει στο εξωτερικό».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι σήμερα είναι αναγκασμένος να δαπανά το 90% του χρόνου του δίνοντας απαντήσεις σε πολιτικούς, συνδικαλιστές, δημάρχους και δημοσιογράφους για θέματα που ουδεμία σχέση έχουν με τη δουλειά του καθεαυτήν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μετά από καταγγελία συναδέλφου του Κατεπείγουσα έρευνα σε βάρος αστυνομικού για σχέσεις με την ΧΑ


Κατεπείγουσα έρευνα σε βάρος αστυνομικού για σχέσεις με την ΧΑ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Θεσσαλονίκη
Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος αστυνομικού, τον οποίο κατήγγειλε συνάδελφός του ότι εκπαιδεύει σε γυμναστήρια μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς και ότι εγκωμιάζει τη δράση του κόμματος, ακόμη κι από ραδιοφωνικές συχνότητες.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στην υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛΑΣ, η οποία θα διερευνήσει εάν στοιχειοθετούνται οι πράξεις του «εγκωμιασμού αδικήματος» και της «συμμορίας».

Ο καταγγέλλων αστυνομικός απέστειλε τις τελευταίες ημέρες ανώνυμη επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, η οποία κοινοποιήθηκε ταυτόχρονα στον αρχηγό της ΕΛΑ., την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Στην επιστολή κατονομάζει συνάδελφό του, ζητώντας από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας να παρέμβει.

Όπως εξήγησε ο καταγγέλλων, αφορμή για την επιστολή αποτέλεσε παρέμβαση του καταγγελλόμενου αστυνομικού σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού «Ράδιο Θεσσαλονίκη», στην οποία εκθείαζε τη δράση της Χρυσής Αυγής λίγα μόλις 24ωρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στην ίδια επιστολή ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι αναγνώρισε τον συνάδελφό του από τη χαρακτηριστική του φωνή, τονίζοντας ότι είναι αθλητής του body building και εκπαιδευτής μελών της Χρυσής Αυγής σε γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να διαβιβαστεί το επίμαχο ηχητικό υλικό του ραδιοφωνικού σταθμού για να διαπιστωθεί εάν ταυτοποιείται με τον καταγγελλόμενο αστυνομικό.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...


«Μίζα» ύψους 95.000 δολαρίων, την οποία φέρεται να πήρε εφοριακός από εκπροσώπους αμερικανικής εταιρείας προϊόντων καπνού, βρίσκεται στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας στη Θεσσαλονίκη...
Η υπόθεση επισημάνθηκε από την αμερικανική υπηρεσία για την πάταξη της διαφθοράς. Όπως καταγγέλθηκε από εκπροσώπους της εμπλεκόμενης εταιρείας, τον Μάρτιο του 2003 η εφοριακός χρηματίστηκε για να εμφανίσει η εταιρεία μεγάλες ζημιές και να απαλλαγεί από φόρους ύψους 2,35 εκατ. ευρώ για το διάστημα 1995-2001, καταβάλλοντας μόνο 650.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, προέβησαν στην εν λόγω ενέργεια επειδή θεώρησαν ότι η πρακτική του χρηματισμού είναι συνηθισμένη στην Ελλάδα.
Η έρευνα έχει δείξει ότι η «μίζα» οδηγήθηκε στις τσέπες τριμελούς κλιμακίου ελεγκτών, το οποίο απαρτιζόταν από την εν ενεργεία εφοριακό και δύο ,συνταξιούχους πλέον, συναδέλφους της.
Για την υπόθεση διέταξε εισαγγελική έρευνα ο αντιεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος, ο οποίος έδωσε και εντολή ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

«Πολιτική αυτοκτονία για την Χρυσή Αυγή» Ευκαιρία και όχι απειλή η παραίτηση βουλευτών της ΧΑ λέει ο Ευ.Βενιζέλος


Ευκαιρία και όχι απειλή η παραίτηση βουλευτών της ΧΑ λέει ο Ευ.Βενιζέλος
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Πολιτική αυτοκτονία» για την Χρυσή Αυγή και «πρώτης τάξεως ευκαιρία για την οργάνωση του λεγόμενου συνταγματικού τόξου εναντίον της» χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος τις φημολογίες περί μαζικής παραίτησης των βουλευτών της ΧΑ, που διακινούνται τις τελευταίες ώρες.
«Δεν είναι απειλή» για το δημοκρατικό μέτωπο, «αλλά ίσως μια μεγάλη ευκαιρία» τονίζει.
Ειδικότερα, ερωτηθείς από δημοσιογράφο του Reuters τι θα συμβεί εάν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παραιτηθούν μαζικά από το αξίωμά τους στο Κοινοβούλιο, όπως φημολογείται, ο Ευ.Βενιζέλος απαντά:
«Τότε έχουμε εκλογές, τοπικές εκλογές για τις συγκεκριμένες βουλευτικές έδρες, όχι γενικές εκλογές. Δηλαδή, εκλογές σε 15 εκλογικές περιφέρειες. Όμως, σύμφωνα με το νόμο, το πρώτο κόμμα, το κόμμα που έχει τη σχετική πλειοψηφία κερδίζει την έδρα. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, να πάρει την έδρα αυτή η ΧΑ.
»Για την ΧΑ κάτι τέτοιο μια τέτοια μεθόδευση θα ήταν ένα είδος πολιτικής αυτοκτονίας. Ίσως η ιδέα είναι ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ένα είδος δημοψηφίσματος σε 15 εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Ναι, αλλά από την άλλη πλευρά, θα αποτελούσε μια σπουδαία ευκαιρία ώστε το λεγόμενο συνταγματικό τόξο να οργανώσει ένα κοινό μέτωπο αντίδρασης εναντίον της ΧΑ».
Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου του Reuters, ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα και εκλογές, αλλά θα ξεκαθάριζε και την ατμόσφαιρα, ο κ. Βενιζέλος τονίζει:
«Ίσως και να ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να οργανωθεί το λεγόμενο συνταγματικό τόξο εναντίον της ΧΑ. Είναι εξαιρετική η ιδέα λοιπόν του ηγέτη της ΧΑ, διότι βοηθά να γίνει μια ξεκάθαρη διάκριση ανάμεσα στη ΧΑ και στο δημοκρατικό μέτωπο του πολιτικού μας συστήματος. Άρα, δεν είναι απειλή για εμάς, αλλά ίσως είναι μια μεγάλη ευκαιρία».

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Παπαδημούλης: Υποκατάστατο της Χ.A η ανακοίνωση των απόστρατων ΛΟΚατζήδων...


Σάλος από την ανακοίνωση της Κοινότητας των Εφέδρων που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης...

Παρέμβαση στην ανακοίνωση που εξέδωσε η "Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων", σύμφωνα με την οποία ζητείται η...
παραίτηση της ελληνικής κυβέρνησης και η σύμπραξη λαού-στρατού, έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης.
Σε σχόλιο του στο twitter ο κ.Παπαδημούλης αναφέρει ότι "η ανακοίνωση της Κίνησης Εφέδρων, που προτείνει χουντική «κυβέρνηση» τύπου Κόλλια, αποτελεί ανοιχτή «εφεδρεία», αλλά και υποκατάστατο της ΧΑ".

Σημειώνεται πως οι εισαγγελικές αρχές της χώρας βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνηση και ετοιμότητα, ενώ θα συνεχιστεί και σήμερα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου το όλο θέμα προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο διαδίκτυο η Κ.Ε.Ε.Δ. ζητά την "άμεση παραίτηση της κυβέρνησης λόγω αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε εργασία (άρθρο 22), υγεία, παιδεία, Δικαιοσύνη, ασφάλεια" και τη "συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών"...
protothema.gr

Read more...

Επιστροφή στις τάξεις...



Μετά από οκτώ ημέρες απεργίας, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Προηγήθηκε...
μαραθώνια συνεδρίασση των προέδρων των ΕΛΜΕ κατά την οποία 30 ψήφισαν λευκό, 17 τάχθηκαν υπέρ της αναστολής, 12 ΕΛΜΕ τάχθηκαν υπέρ της προκήρυξης νέας πενθήμερης απεργίας και 5 υπέρ μιας νέας 48ωρης.

Η ΟΛΜΕ είχε κηρύξει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα περίπου 100 σχολεία σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη και το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος βάσει του οποίου θα παρατείνεται το σχολικό έτος για τους μαθητές των σχολείων που καταλαμβάνονται για περισσότερες από τρεις ημέρες...
enet.gr

Read more...

Ανατριχιαστικές καταγγελίες: Πώς η Χρυσή Αυγή στρατολογεί μαθητές



Το δηλητήριο της Χρυσής Αυγής έχει μπει και στα ελληνικά σχολεία. Τι καταγγέλλουν δάσκαλοι και καθηγητές. Απειλές και ξυλοδαρμοί στην ημερήσια διάταξη
Συγκλονιστικές καταγγελίες για τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία, από τα οποία η οργάνωση επιχειρεί μεθοδικά να στρατολογεί νέα μέλη, δηλητηριάζοντας το μυαλό των παιδιών.
Όπως αποκαλύπτει το "Έθνος", στα περισσότερα σχολεία της χώρες, έχουν δημιουργηθεί "πυρήνες" της Χρυσής Αυγής, πολλές φορές και με την ανοχή δασκάλων και καθηγητών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί δασκάλα στην περιοχή των Γλυκών Νερών, όπου το πρωί δίδασκε στο δημοτικό σχολείο και τα απογεύματα παρέδιδε μαθήματα ρατσισμού σε μαθητές τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε από εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα η εν λόγω δασκάλα να πάρει "μετεγγραφή" σε γραφείο βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Αίσθηση προκαλεί η περιγραφή προέδρου τοπικής ΕΛΜΕ, για τα όσα συμβαίνουν στα σχολεία μετά την άνοδο της Χρυσής Αυγής στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.
"Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, , όταν άνοιξε πάλι το σχολείο ,ρώτησα τα παιδιά του γυμνασίου ποια βιβλία διάβασαν στις διακοπές τους. Τέσσερα παιδιά σήκωσαν το χέρι και ένα από αυτά μου είπε ότι διάβασε το "Αγών μου" του Χίτλερ. Αιφνιδιάστηκα, ένιωσα αμήχανος και τον ρώτησα ποιος του έδωσε το βιβλίο. Μου απάντησε ότι του το έδωσε ο αδελφός του, ο οποίος το προμηθεύτηκε από τη Χρυσή Αυγή".
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η προσέγγιση της Χρυσής Αυγής προς τους μαθητές γίνεται ως εξής: Επιλέγουν παιδιά από χαμηλά οικονομικά και κοινωνικά στρώματα, τα οποία δείχνουν σημάδια επιθετικής συμπεριφοράς, τους κάνουν "πλύση εγκεφάλου" ότι μπορούν να γίνουν οι κυρίαρχοι του σχολείου δίνοντας τους μάλιστα παραδείγματα προβεβλημένων μεγαλοστελεχών της Χρυσής Αυγής που έχουν πρωταγωνιστήσει σε περιστατικά βίας.
Η στρατολόγηση γίνεται μέσω φυλλαδίων που μοιράζουν έξω από τα σχολεία χρυσαυγίτες καθώς και μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
"θα τους κόψουμε τα αυτιά"
Η δράση της Χρυσής Αυγής δεν σταματά ούτε στα νηπιαγωγεία. Τον περασμένο Ιούνιο εκπαιδευτικοί από δύο νηπιαγωγεία της Ραφήνας δέχθηκαν τηλεφώνημα από αγνώστους, οι οποίοι απαίτησαν να διώξουν παιδιά μεταναστών και να πάρουν τα παιδιά τους, αλλιώς, όπως είπαν "θα τους κόψουμε τα αυτιά".
Παράλληλα, σύμφωνα με καταγγελίες καθηγητών, αυξάνονται και τα περιστατικά βίας εις βάρος αλλοδαπών μαθητών.
Οι ξυλοδαρμοί και οι απειλές κατά όσων αντιστέκονται είναι συχνό φαινόμενο. Στο Πολυκλαδικό Λύκειο Ρεθύμνου, μαθητές υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, έδειραν συμμαθητή τους, επειδή πήρε μέρος σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Read more...

Η νύχτα των δικαστών...




Tο «κίνημα» των απόστρατων...

Περίεργη νυχτερινή σύσκεψη εισαγγελέων στον Άρειο Πάγο υπό την προεδρία της εισαγγελέως Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Στη σύσκεψη...
λαβαίνουν μέρος και οι προϊστάμενοι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου και της Εισαγγελίας Εφετών Ιωάννης Σακελλάκος και όχι μόνον.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι τους απασχολεί η ανάρτηση στο διαδίκτυο πρώην απόστρατων στρατιωτικών ότι «αυτοί θα σώσουν την Ελλάδα από τους πολιτικούς και θα αποκαταστήσουν την νομιμότητα» και άλλα παρόμοια.

Οι εισαγγελείς δείχνουν αποφασισμένοι να διατάξουν ταχύτατη προκαταρκτική με όλα τα επάκόλουθα...

crimenet.gr

Read more...

Ανατροπή στα δεδομένα της δολοφονία του Παύλου Φύσσα...



Υπήρχε και άλλο άτομο στο αυτοκίνητο του δολοφόνου Γ. Ρουπακιά...

Είδηση - βόμβα περιέχει η δικογραφία της δολοφονίας του 35χρονου Παύλου Φύσσα, στην ανακρίτρια του Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο...
γυναίκες, αυτόπτες μάρτυρες, καταθέτουν ότι ο δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς έφτασε στον τόπο του εγκλήματος όχι μόνος αλλά με παρέα. Μέσα στο αυτοκίνητό του συνοδευόταν από άλλον άνδρα που είχε ξυρισμένο κεφάλι.

Οι μαρτυρίες αυτές, οι οποίες έχουν γίνει από δύο νεαρά άτομα, τα οποία δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, έχουν θορυβήσει όλες τις πλευρές της ανάκρισης, αφού φαίνεται ότι είναι δυνατόν να έχει διαφύγει από τις αρχές και άλλο πρόσωπο που έχει κομβικό ρόλο στη μοιραία πράξη.

Στην ίδια δικογραφία εμπεριέχονται και οι περίφημες τελευταίες κλήσεις, προς και από τον κατηγορούμενο. Μεταξύ τους υπάρχει ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκαιας Γιώργος Πατέλης. Με βούλευμα που εκδόθηκε μόλις χθες, επιβάλλεται σε δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό παρακολούθησης των τηλεφωνημάτων του συγκεκριμένου ατόμου.

Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί και στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος εξετάζει τώρα και τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες στελεχών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

Το πρωί κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο, επικεφαλείς ενώσεων μεταναστών οι οποίοι έκαναν σημαντικές καταγγελίες για τις βιαιοπραγίες, που είχαν υποστεί από μέλη της Χρυσής Αυγής...
tovima.gr

Read more...

Έρευνα για την ανάρτηση εφέδρων που ζητούσαν παραίτηση της κυβέρνησης



Οι κινήσεις εφέδρων και η σχέση τους με τη Χρυσή Αυγή στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Έκτακτη σύσκεψη στον Άρειο Πάγο
Έκτακτη σύσκεψη  πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης υπό την προεδρία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Στην σύσκεψη αυτή συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Εμ. Ρασιδάκης, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου, ο εισαγγελέας Εφετών Ι. Σακελλάκος και εποπτεύων εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Κ. Τζαβέλλας.
Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε μια ανάρτηση σε ιστολόγιο στο διαδίκτυο ενός κειμένου που φέρεται να το υπογράφει η «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ.)» και με το οποίο ζητούν «την άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης και την σύμπραξη λαού – στρατού». Από τους εισαγγελικούς λειτουργούς θα συνεχιστεί αύριο η εξέταση του όλου θέματος και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο διαδίκτυο η Κ.Ε.Ε.Δ. ζητά την «άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης λόγω αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε εργασία (άρθρο 22), υγεία, παιδεία, Δικαιοσύνη, ασφάλεια» και την «συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών».
Επίσης, καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί «σε κατάλληλο χρόνο για την διευκόλυνση των εξελίξεων που επιθυμεί ο Ελληνικός λαός».
Ακόμη, οι εισαγγελείς εξέτασαν και δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian στο οποίο γινόταν αναφορά για «στοιχεία» του Ελληνικού Στρατού που εκπαιδεύουν ομάδες κρούσης της Χρυσής Αυγής, ενώ 3.000 μέλη της, παραστρατιωτικού σχεδιασμού, φέρονται να δέχονται εκπαίδευση για μάχη από στρατιωτικούς

Read more...

Ογκώδης αντιφασιστική πορεία. Μικροεπεισόδια στη Μεσογείων



Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης κόμματα και συνδικάτα, ενάντια στο φασισμό και τη ναζιστική βία. Επεισόδια με πέτρες και μολότοφ στη Μεσογείων, όπου κατευθύνθηκε η πορεία (Vids+Pics)
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά της φασιστικής βίας, με συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Το απόγευμα της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε  στο Σύνταγμα μεγάλο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με συμμετοχή 18.000 πολιτών.
Λίγο αργότερα επικράτησε ένταση στη Μεσογείων, καθώς διαδηλωτές επιχείρησαν να κάνουν πορεία μέχρι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Η πορεία έφτασε στο φραγμό των ΜΑΤ, όπου εκτοξεύθηκαν πέτρες και δυο μολότοφ. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών.

Αντεξουσιαστές έβαλαν φωτιές σε κάδους, την ώρα που τα ΜΑΤ, προσπαθούσαν να τους απωθήσουν προς την Αλεξάνδρας.
 
Τα επεισόδια δεν πήραν μεγάλη έκταση και οι χιλιάδες πολίτες, συνέχισαν να διαδηλώνουν ειρηνικά κατά της ναζιστικής βίας. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 62 προσαγωγές, εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Στην κυκλοφορία δόθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ, η Μεσογείων και οι υπόλοιποι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.
Διαδηλωτές σταμάτησαν λεωφορείο και έγραψαν συνθήματα
 

Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που διοργανώνεται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, χαιρετίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και καλεί "όλους τους πολίτες να δώσουν με την συμμετοχή τους το «παρών» στον αγώνα ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας και να εκφράσουν έμπρακτα τον αποτροπιασμό τους για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα".
Το μεσημέρι της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο του ΜΑΣ (Μέτωπο Σπουδαστών), το οποίο κατέληξε στο Σύνταγμα, όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία.
"Αυτή η κινητοποίηση πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού. Η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα" σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
"Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλους του θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν από κοινού στον εκφασισμό της κοινωνίας", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.
"Πρέπει να πούμε ένα ηχηρό όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας και στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής" υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.
Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ιωάννινα, Βόλο, Ηράκλειο, Κατερίνη και Χανιά.
Τη συμμετοχή τους στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανακοίνωσαν και οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

Read more...