Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Τι κρύβει το καταστατικό της Χ.Α. ...


maiandros2609


Στρατιωτική ιεραρχία και μυστική ξεχωριστή δομή για τα Τάγματα Εφόδου, που παραπέμπει στα αντίστοιχα του NSDAP («Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα») του Αδόλφου Χίτλερ, υιοθετεί το καταστατικό της Χρυσής Αυγής.

Από... το καταστατικό, που αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών», προκύπτουν τόσο η στρατιωτική ιεραρχία της οργάνωσης όσο και το γεγονός ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από ένα αυστηρά συγκεντρωτικό σχήμα, με κορυφή τον ίδιο τον Αρχηγό.

Αδιαπραγμάτευτη ιδεολογία είναι ο εθνικοσοσιαλισμός και τα ιστορικά οικοδομήματά του, με «λαμπρότερο παράδειγμα» τη Γερμανία του Χίτλερ!

Αδιαμφισβήτητος ηγέτης, ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός, που είναι «η Γονιμοποιός Αρχή», «ο διερμηνευτής της μυστικής φωνής του Αίματός μας».



Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών για τη Χρυσή Αυγή
Η «Βίβλος» της Χρυσής Αυγής έχει συνταχθεί το 1987, έχει μικρό σχήμα και είναι σφραγισμένη με το έμβλημα της οργάνωσης, σε κόκκινο χρώμα.

Ανάλογες με τις ιδεολογικές αρχές του NSDAP, είναι και οι αντίστοιχες της Χρυσής Αυγής, δηλ. ο εθνικοσοσιαλισμός και η καθαρότητα της φυλής:

- «Λαμπρότερο παράδειγμα» η Γερμανία του Χίτλερ!

- Αδιαμφισβήτητος ηγέτης, ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός, που είναι «η Γονιμοποιός Αρχή», «ο διερμηνευτής της μυστικής φωνής του Αίματός μας».

Για την επικράτησή τους μεριμνά η «πολιτική έκφραση» της οργάνωσης - ο Λαϊκός Σύνδεσμος.

Η δομή της Χρυσής Αυγής είναι εξαιρετικά πολύπλοκη, με έξι διευθύνσεις, που και αυτές υποδιαιρούνται σε τμήματα, ανάλογα με τις θεσπισμένες κομματικές δραστηριότητες :

- Τμήμα Φυλετικών Ερευνών
- Τμήμα Εκπαιδεύσεως Μελών
- Τμήμα Οργανώσεως Πυρήνων Αμύνης

Οι βαθμίδες διοικητικής ιεραρχίας από κάτω προς τα πάνω είναι :

- Φαλαγγίτης
- Λοχίτης
- Πυρηνάρχης
- Ομαδάρχης
- Τομεάρχης
- Φαλαγγάρχης

Είναι σαφές ότι η παραπάνω «διοικητική» ιεραρχία συμπίπτει με τη στρατιωτική δομή που απαιτεί η δράση του Λαϊκού Συνδέσμου, ενώ η «οργανωτική» περιορίζεται στις απλές προπαγανδιστικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: