Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ανατριχιαστικές καταγγελίες: Πώς η Χρυσή Αυγή στρατολογεί μαθητές



Το δηλητήριο της Χρυσής Αυγής έχει μπει και στα ελληνικά σχολεία. Τι καταγγέλλουν δάσκαλοι και καθηγητές. Απειλές και ξυλοδαρμοί στην ημερήσια διάταξη
Συγκλονιστικές καταγγελίες για τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία, από τα οποία η οργάνωση επιχειρεί μεθοδικά να στρατολογεί νέα μέλη, δηλητηριάζοντας το μυαλό των παιδιών.
Όπως αποκαλύπτει το "Έθνος", στα περισσότερα σχολεία της χώρες, έχουν δημιουργηθεί "πυρήνες" της Χρυσής Αυγής, πολλές φορές και με την ανοχή δασκάλων και καθηγητών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί δασκάλα στην περιοχή των Γλυκών Νερών, όπου το πρωί δίδασκε στο δημοτικό σχολείο και τα απογεύματα παρέδιδε μαθήματα ρατσισμού σε μαθητές τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε από εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα η εν λόγω δασκάλα να πάρει "μετεγγραφή" σε γραφείο βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Αίσθηση προκαλεί η περιγραφή προέδρου τοπικής ΕΛΜΕ, για τα όσα συμβαίνουν στα σχολεία μετά την άνοδο της Χρυσής Αυγής στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.
"Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, , όταν άνοιξε πάλι το σχολείο ,ρώτησα τα παιδιά του γυμνασίου ποια βιβλία διάβασαν στις διακοπές τους. Τέσσερα παιδιά σήκωσαν το χέρι και ένα από αυτά μου είπε ότι διάβασε το "Αγών μου" του Χίτλερ. Αιφνιδιάστηκα, ένιωσα αμήχανος και τον ρώτησα ποιος του έδωσε το βιβλίο. Μου απάντησε ότι του το έδωσε ο αδελφός του, ο οποίος το προμηθεύτηκε από τη Χρυσή Αυγή".
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η προσέγγιση της Χρυσής Αυγής προς τους μαθητές γίνεται ως εξής: Επιλέγουν παιδιά από χαμηλά οικονομικά και κοινωνικά στρώματα, τα οποία δείχνουν σημάδια επιθετικής συμπεριφοράς, τους κάνουν "πλύση εγκεφάλου" ότι μπορούν να γίνουν οι κυρίαρχοι του σχολείου δίνοντας τους μάλιστα παραδείγματα προβεβλημένων μεγαλοστελεχών της Χρυσής Αυγής που έχουν πρωταγωνιστήσει σε περιστατικά βίας.
Η στρατολόγηση γίνεται μέσω φυλλαδίων που μοιράζουν έξω από τα σχολεία χρυσαυγίτες καθώς και μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
"θα τους κόψουμε τα αυτιά"
Η δράση της Χρυσής Αυγής δεν σταματά ούτε στα νηπιαγωγεία. Τον περασμένο Ιούνιο εκπαιδευτικοί από δύο νηπιαγωγεία της Ραφήνας δέχθηκαν τηλεφώνημα από αγνώστους, οι οποίοι απαίτησαν να διώξουν παιδιά μεταναστών και να πάρουν τα παιδιά τους, αλλιώς, όπως είπαν "θα τους κόψουμε τα αυτιά".
Παράλληλα, σύμφωνα με καταγγελίες καθηγητών, αυξάνονται και τα περιστατικά βίας εις βάρος αλλοδαπών μαθητών.
Οι ξυλοδαρμοί και οι απειλές κατά όσων αντιστέκονται είναι συχνό φαινόμενο. Στο Πολυκλαδικό Λύκειο Ρεθύμνου, μαθητές υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, έδειραν συμμαθητή τους, επειδή πήρε μέρος σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια: