Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Έρευνα για την ανάρτηση εφέδρων που ζητούσαν παραίτηση της κυβέρνησης



Οι κινήσεις εφέδρων και η σχέση τους με τη Χρυσή Αυγή στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Έκτακτη σύσκεψη στον Άρειο Πάγο
Έκτακτη σύσκεψη  πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης υπό την προεδρία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Στην σύσκεψη αυτή συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Εμ. Ρασιδάκης, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου, ο εισαγγελέας Εφετών Ι. Σακελλάκος και εποπτεύων εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Κ. Τζαβέλλας.
Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε μια ανάρτηση σε ιστολόγιο στο διαδίκτυο ενός κειμένου που φέρεται να το υπογράφει η «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ.)» και με το οποίο ζητούν «την άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης και την σύμπραξη λαού – στρατού». Από τους εισαγγελικούς λειτουργούς θα συνεχιστεί αύριο η εξέταση του όλου θέματος και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο διαδίκτυο η Κ.Ε.Ε.Δ. ζητά την «άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης λόγω αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε εργασία (άρθρο 22), υγεία, παιδεία, Δικαιοσύνη, ασφάλεια» και την «συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών».
Επίσης, καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί «σε κατάλληλο χρόνο για την διευκόλυνση των εξελίξεων που επιθυμεί ο Ελληνικός λαός».
Ακόμη, οι εισαγγελείς εξέτασαν και δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian στο οποίο γινόταν αναφορά για «στοιχεία» του Ελληνικού Στρατού που εκπαιδεύουν ομάδες κρούσης της Χρυσής Αυγής, ενώ 3.000 μέλη της, παραστρατιωτικού σχεδιασμού, φέρονται να δέχονται εκπαίδευση για μάχη από στρατιωτικούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: