Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

«Πολιτική αυτοκτονία για την Χρυσή Αυγή» Ευκαιρία και όχι απειλή η παραίτηση βουλευτών της ΧΑ λέει ο Ευ.Βενιζέλος


Ευκαιρία και όχι απειλή η παραίτηση βουλευτών της ΧΑ λέει ο Ευ.Βενιζέλος
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Πολιτική αυτοκτονία» για την Χρυσή Αυγή και «πρώτης τάξεως ευκαιρία για την οργάνωση του λεγόμενου συνταγματικού τόξου εναντίον της» χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος τις φημολογίες περί μαζικής παραίτησης των βουλευτών της ΧΑ, που διακινούνται τις τελευταίες ώρες.
«Δεν είναι απειλή» για το δημοκρατικό μέτωπο, «αλλά ίσως μια μεγάλη ευκαιρία» τονίζει.
Ειδικότερα, ερωτηθείς από δημοσιογράφο του Reuters τι θα συμβεί εάν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παραιτηθούν μαζικά από το αξίωμά τους στο Κοινοβούλιο, όπως φημολογείται, ο Ευ.Βενιζέλος απαντά:
«Τότε έχουμε εκλογές, τοπικές εκλογές για τις συγκεκριμένες βουλευτικές έδρες, όχι γενικές εκλογές. Δηλαδή, εκλογές σε 15 εκλογικές περιφέρειες. Όμως, σύμφωνα με το νόμο, το πρώτο κόμμα, το κόμμα που έχει τη σχετική πλειοψηφία κερδίζει την έδρα. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, να πάρει την έδρα αυτή η ΧΑ.
»Για την ΧΑ κάτι τέτοιο μια τέτοια μεθόδευση θα ήταν ένα είδος πολιτικής αυτοκτονίας. Ίσως η ιδέα είναι ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ένα είδος δημοψηφίσματος σε 15 εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Ναι, αλλά από την άλλη πλευρά, θα αποτελούσε μια σπουδαία ευκαιρία ώστε το λεγόμενο συνταγματικό τόξο να οργανώσει ένα κοινό μέτωπο αντίδρασης εναντίον της ΧΑ».
Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου του Reuters, ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα και εκλογές, αλλά θα ξεκαθάριζε και την ατμόσφαιρα, ο κ. Βενιζέλος τονίζει:
«Ίσως και να ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να οργανωθεί το λεγόμενο συνταγματικό τόξο εναντίον της ΧΑ. Είναι εξαιρετική η ιδέα λοιπόν του ηγέτη της ΧΑ, διότι βοηθά να γίνει μια ξεκάθαρη διάκριση ανάμεσα στη ΧΑ και στο δημοκρατικό μέτωπο του πολιτικού μας συστήματος. Άρα, δεν είναι απειλή για εμάς, αλλά ίσως είναι μια μεγάλη ευκαιρία».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: