Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ογκώδης αντιφασιστική πορεία. Μικροεπεισόδια στη Μεσογείων



Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης κόμματα και συνδικάτα, ενάντια στο φασισμό και τη ναζιστική βία. Επεισόδια με πέτρες και μολότοφ στη Μεσογείων, όπου κατευθύνθηκε η πορεία (Vids+Pics)
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά της φασιστικής βίας, με συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Το απόγευμα της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε  στο Σύνταγμα μεγάλο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με συμμετοχή 18.000 πολιτών.
Λίγο αργότερα επικράτησε ένταση στη Μεσογείων, καθώς διαδηλωτές επιχείρησαν να κάνουν πορεία μέχρι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Η πορεία έφτασε στο φραγμό των ΜΑΤ, όπου εκτοξεύθηκαν πέτρες και δυο μολότοφ. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών.

Αντεξουσιαστές έβαλαν φωτιές σε κάδους, την ώρα που τα ΜΑΤ, προσπαθούσαν να τους απωθήσουν προς την Αλεξάνδρας.
 
Τα επεισόδια δεν πήραν μεγάλη έκταση και οι χιλιάδες πολίτες, συνέχισαν να διαδηλώνουν ειρηνικά κατά της ναζιστικής βίας. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 62 προσαγωγές, εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Στην κυκλοφορία δόθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ, η Μεσογείων και οι υπόλοιποι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.
Διαδηλωτές σταμάτησαν λεωφορείο και έγραψαν συνθήματα
 

Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που διοργανώνεται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, χαιρετίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και καλεί "όλους τους πολίτες να δώσουν με την συμμετοχή τους το «παρών» στον αγώνα ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας και να εκφράσουν έμπρακτα τον αποτροπιασμό τους για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα".
Το μεσημέρι της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο του ΜΑΣ (Μέτωπο Σπουδαστών), το οποίο κατέληξε στο Σύνταγμα, όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία.
"Αυτή η κινητοποίηση πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού. Η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα" σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
"Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλους του θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν από κοινού στον εκφασισμό της κοινωνίας", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.
"Πρέπει να πούμε ένα ηχηρό όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας και στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής" υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.
Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ιωάννινα, Βόλο, Ηράκλειο, Κατερίνη και Χανιά.
Τη συμμετοχή τους στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανακοίνωσαν και οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: