Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ιπτάμενη κάμερα της ΕΛ.ΑΣ, κατέγραφε τους διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη? (ΒΙΝΤΕΟ)





Το ιπτάμενο "αντικείμενο" (στο κάτω μέρος του οποίου, φαίνεται να είναι τοποθετημένη μια συσκευή που μοιάζει με κάμερα) εμφανίστηκε από την μεριά της αστυνομίας, όταν η...
πορεία  των διαδηλωτών, έφτασε έξω από το Βελλίδειο.
Δείτε το βίντεο:



Πηγη seleo.gr

Read more...

Και πάλι μείωση των παροχών Νέες περικοπές φέρνουν οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό


Νέες περικοπές φέρνουν οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό
Ώρα για νέες περικοπές στο Ασφαλιστικό. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Νέες περικοπές στις παροχές του ασφαλιστικού συστήματος φέρνει το άνοιγμα του φακέλου από την κυβέρνηση το φθινόπωρο, κατόπιν συστάσεων της τρόικας.

Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, οι κύριες συντάξεις, τα εφάπαξ, οι επικουρικές και γενικότερα οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων τίθενται και πάλι στην «προκρούστεια κλίνη», καθώς τα ελλείμματα του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος είναι εκτός ελέγχου λόγω της παρατεταμένης ύφεσης και της πρωτοφανούς ανεργίας.

Η κυβέρνηση, έπειτα από τις πιέσεις της τρόικας, ανοίγει εκ νέου τον φάκελο του ασφαλιστικού από το φθινοπωρο και θα υποχρεωθεί να λάβει νέα επώδυνα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού για την κάλυψη των συντάξεων, κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο συνολικά το πρόγραμμα της δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Απρόσμενη βοήθεια στην Ελλάδα από τα "χαμένα κοινοτικά κονδύλια"



Τι επισήμανε ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν για την Ελλάδα και τα χαμένα ευρωπαϊκά κονδύλια της περιόδου 2000 - 2006. Που θα διοχετευθούν τα χρήματα
Βοήθεια ύψους 1,14 δισ. ευρώ από τα κοινοτικά διαρθρωτικά κονδύλια της περιόδου 2000 - 2006 που δεν αξιοποιήθηκε, μπορεί να ανακτήσει η Ελλάδα, επισημαίνει ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν.
Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στη γερμανική οικονομική επιθεώρηση "Wirtschaftswoche" που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, ο κ. Χαν επισημαίνει ότι καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει επιμήκυνση της σχετικής προθεσμίας η οποία εκπνέει στο τέλος του έτους.
Ξεκαθαρίζει πάντως ότι τα χρήματα δεν θα πρέπει να διοχετευθούν στην εξυγίανση των δημοσιονομικών, αλλά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.
Η Γερμανία προσπαθεί να κλείσει τη συζήτηση για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, τους πρώτους μήνες μετά τις γερμανικές εκλογές και διαμηνύει ότι η διαπραγμάτευση δεν θα ξεκινήσει πριν τον Απρίλιο του 2014.

Read more...

Εμφανίστηκαν...επενδυτές για το Λιμάνι του Ηρακλείου...


Αποκρατικοποιήσεις ώρα μηδέν -Τρέχει η κυβέρνηση να προλάβει την άφιξη της Τρόικα
Μέσα στις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση σχεδιάζει να μπουν οι αποκρατικοποιήσεις στην τελική ευθεία αφού πλέον βρισκόμαστε λίγο πριν...
από την άφιξη της Τρόικα και όλα έχουν μείνει πίσω. Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις των μεγάλων λιμανιών της χώρας, αλλά και της Εγνατίας Οδού.

Ειδικά όπως αναφέρει και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης λιμανιών της χώρας θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλιο, ενώ της Εγνατίας Οδού από τον περασμένο Ιούνιο, ωστόσο για ακόμα μία φορά τα χρονοδιαγράμματα έμειναν πίσω.

Εντονο ενδιαφέρον για τα λιμάνια -Εμφανίστηκαν επενδυτές και για Ηγουμενίτσα και Ηράκλειο

Σε ό,τι αφορά τα λιμάνια, σύμφωνα με στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εκτός του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και για τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Στους ενδιαφερόμενους συγκαταλέγονται επενδυτές που μπορούν να αξιοποιήσουν τις λιμενικές υποδομές κυρίως για εμπορευματικές περιοχές. Το Ταμείο, μάλιστα, φαίνεται να βιάζεται για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ, καθώς θέλει να τη συνδυάσει μ' εκείνη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ρωσικά συμφέροντα εκφράζουν έντονο ενδιαφέρον τόσο για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης όσο και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στοχεύοντας να δημιουργήσουν μια «πύλη» εισόδου αγαθών στη Βαλκανική, μέσω της οποίας θα καλυφθούν ανάγκες όχι μόνον των βαλκανικών αγορών, αλλά και της Ανατολικής Ευρώπης.

Read more...

«Economist»: Νικητής στις εκλογές ο Τσίπρας...




Εκλογές τον Μάιο με νικητή τον Αλέξη Τσίπρα προβλέπει ο «Economist». Ωστόσο, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να κυβερνήσει, αφού αδυνατεί να δημιουργήσει πολιτικές συμμαχίες με ...
κόμματα αντίθετης ιδεολογικής κατεύθυνσης και ως εκ τούτου ρυθμιστής για το σχηματισμό κυβέρνησης θα είναι η Νέα Δημοκρατία.
Στο δημοσίευμά του ο «Economist» αναφέρει επίσης ότι στην Ελλάδα οι αριθμοί ευημερούν, αλλά οι άνθρωποι δυστυχούν, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την πολιτική σταθερότητα της χώρας. Μάλιστα, αν και βλέπει ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η ακολουθούμενη πολιτική έχει προκαλέσει βαθύτερη ύφεση, με άνοδο της ανεργίας, αύξηση των χρεοκοπιών, αύξηση του αριθμού των αστέγων.

Το ελληνικό ΑΕΠ έχει βρεθεί 25% χαμηλότερα από το γ' τρίμηνο του 2007, ενώ η οικονομία αναμένεται να σημειώσει ύφεση 4,5% το 2013, ποσοστό αναθεωρημένο από το αρχικό 5,5% και να ανακάμψει το 2014 με 1%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ύφεση 2%.

Ωστόσο ο «Economist» αναφέρει πως χρειάζεται προσοχή αφού μια άτακτη χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ παραμένουν βασικοί παράγοντες ρίσκου για το μέλλον.

enet.gr

Read more...

Στην επαναφορά του κατώτατου μισθού επιμένει ο Τσίπρας...




Tι θα πει στη ΔΕΘ...
Την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, εξαγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της ΔΕΘ στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει...
και -σε μεγάλο βαθμό- έχει λάβει από τις αρμόδιες επιτροπές του κόμματος, εισηγήσεις για τα μείζονα θέματα, με τα οποία θα καταπιαστεί από το βήμα της ΔΕΘ, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του κόμματος και τις προτάσεις του για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Στη βάση, πάντως, των αποφάσεων του κόμματος, αλλά και των σημειωμάτων που ήδη έχουν φτάσει στα χέρια του, το Real.gr επιχειρεί σήμερα μία κωδικοποίηση των όσων θα εξαγγείλει ανά τομέα, στο πλαίσιο μίας «κυβέρνησης της Αριστεράς για την εθνική ανόρθωση και σωτηρία», όπως την ευαγγελίζεται η Κουμουνδούρου.

• Οικονομική πολιτική

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν στην κατάργηση των μνημονίων και την αντικατάστασή τους με ένα νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Η διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης θα έχει στόχο την διαγραφή σημαντικού μέρους του χρέους, μορατόριουμ αποπληρωμής των τόκων για 3-5 χρόνια τουλάχιστον και σύνδεση της αποπληρωμής του υπόλοιπου χρέους με την πορεία αύξησης του ΑΕΠ της χώρας, αυτό που ονομάζουν «ρήτρα ανάπτυξης». Στο πλαίσιο αυτό, επιμένουν πως οι εταίροι μας θα το δεχθούν γιατί «δεν έχουν αποφασίσει να διαλύσουν την ευρωζώνη».

Ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, θα εξαγγείλει εκ νέου την επαναφορά του κατώτατου μισθού και της κατώτατης σύνταξης στα επίπεδα του 2009, με στόχο την κινητικότητα στην αγορά και ως εκ τούτου την αύξηση των εσόδων του κράτους και των ταμείων.

Θα μιλήσει για τη δημιουργία περιουσιολογίου άμεσα, όχι με στόχο την παραπάνω φορολόγηση, αλλά την παρακολούθηση της κίνησης στην περιουσία κάθε πολίτη και άρα τη «δίκαιη φορολόγηση», όπως εξηγούν συνεργάτες του.

Όσο για το σχέδιο ανόρθωσης, συνεργάτες του υποστηρίζουν πως είναι έτοιμο και περιλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην πρωτογενή παραγωγή (αγροτοδιατροφικό τομέα), τη βιομηχανία, τον τουρισμό, τις κατασκευές, τον ορυκτό πλούτο, την ενέργεια, τις νέες τεχνολογίες, την έρευνα στον χώρο της υγείας κ.ο.κ. Μεταξύ αυτών:

-η στήριξη των ινστιτούτων ερευνών (π.χ. ΙΓΜΕ) και της εφαρμοσμένης έρευνας

-η μείωση του κόστους στο παραγόμενο υλικό όχι με την μείωση του προσωπικού, αλλά αντίθετα με την αξιοποίησή του υπάρχοντος και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

-η εισαγωγή νέων μορφών συλλογικών δραστηριοτήτων, με την ενίσχυση πρωτοβουλιών για τη δημιουργία συλλογικών οντοτήτων από επιχειρήσεις που μόνες τελούν τώρα υπό κατάρρευση ή την παραχώρηση γης μέσα από το κτηματολόγιο για το στήσιμο τέτοιων οντοτήτων.

• Εργατική πολιτική

Ιδιαίτερη σημασία στο σχετικό σημείωμα που έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας από την αρμόδια επιτροπή της Κουμουνδούρου, δίνεται στα θέματα κοινωνικής προστασίας, με έμφαση σε:

-Ανεργία: Υποστηρίζοντας οι συντάκτες του πως από τους 1,6 εκατομμύρια ανέργους σήμερα, επίδομα ανεργίας δεν παίρνουν ούτε οι 170.000, επιμένουν στην επέκταση της υποστήριξης ανέργων στους υπόλοιπους αλλά και πέραν του 12μήνου

-Πρόσβαση στο σύστημα Υγείας για όλους τους εργαζομένους

-Επαναθεσμοποίηση του εργατικού δικαίου - Επαναφορά των ισοδύναμων μέσων για διαπραγμάτευση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων (διαιτησία-ΟΜΕΔ-δικαίωμα σύμβασης και με οικονομικούς όρους) με στόχο την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

-Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ μηνιαίως

-Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δεδομένου ότι και με βάση την τελευταία οικονομετρική μελέτη του ΙΝΕ, αυτή θα οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ μέσα από την αύξηση της ζήτησης από τον πρώτο κιόλας χρόνο

-Απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, παράλληλα με την ανακατανομή πόρων (νέα σεισάχθεια)

-Άμεση κατάργηση φόρων όπως το «χαράτσι», που δημιουργούν ιδιωτικό χρέος προς το κράτος, καθώς ανακοινώνονται διαδοχικά και αφορούν σε πολίτες που αδυνατούν να τους καταβάλουν.

• Δημόσια Διοίκηση

Εδώ, οι προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής, εστιάζονται κυρίως στην αποκατάσταση αδικιών, με την εγγύηση των θέσεων εργασίας και την επαναπρόσληψη ή αποκατάσταση αυτών που θα εκδιωχθούν από το δημόσιο, χωρίς πάντως να είναι ακόμα σαφές αν κάτι τέτοιο αφορά σε όλους όσοι θα έχουν χάσει τη δουλειά τους.

Στο σημείωμα περιγράφεται ένα κράτος που θα κινείται σε δύο κατευθύνσεις: «Κράτος – Μοχλός Ανάπτυξης» και «Κράτος-Μοχλός δημιουργίας απασχόλησης». Περιγράφεται ένα Δημόσιο που θα παράγει, θα δημιουργεί απασχόληση, θα καταναλώνει και θα στηρίζει έτσι και τον ιδιωτικό τομέα.

Τίθεται ακόμα θέμα καταγγελίας της πρωτοβουλίας απομάκρυνσης υπαλλήλων από τη θέση τους «χωρίς έρμα και με υποτακτικό τρόπο», όπως επιχειρεί -κατά τους συντάκτες του σημειώματος- σήμερα η κυβέρνηση.

Μιλούν ακόμα για «κοινωνικό κράτος», με περισσότερο Δημόσιο, πλήρεις και κοινωνικές υπηρεσίες, που θα λειτουργούν με διαφάνεια και αξιοπιστία.

• Αμυντική βιομηχανία

Σε ένα θέμα που έχει προκαλέσει νέα σφοδρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, με αφορμή το e-mail της τρόικα και ζητεί το κλείσιμο των σχετικών επιχειρήσεων, στις προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής προς τον Αλέξη Τσίπρα περιγράφονται:

-Δημιουργία ενιαίου φορέα αμυντικής βιομηχανίας υπό δημόσιο έλεγχο

-Άμεση εκπόνηση ενιαίας αμυντικής εθνικής στρατηγικής για τον παραγωγικό προσανατολισμό της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας σε συγκεκριμένους τομείς

-Ριζική αναθεώρηση του νόμου για τις προμήθειες αμυντικού υλικού

-Αξιοποίηση των μη παραγωγικών στοιχείων των εταιριών προς όφελος της παραγωγικής τους ανασυγκρότησης

-Άμεση χρηματοδότηση της αμυντικής βιομηχανίας προκειμένου να επαναλειτουργήσει, να γίνει παραγωγική, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι (διεκδικούν διατήρηση των θέσεων εργασίας και δυνατότητα διεκδίκησης νέων συμβάσεων), μέσω επανασχεδιασμού και ενεργοποίησης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που εκκρεμούν.

-Εκπόνηση σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης των εταιριών, με ενοποίηση γραμμών παραγωγής και κατάργηση αλληλεπικαλυπτόμενων δραστηριοτήτων, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και κάλυψη κενών σε προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης.

-Διερεύνηση των δυνατοτήτων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για σύναψη διακρατικών συμφωνιών για προϊόντα και υπηρεσίες στον αμυντικό τομέα

-Υπαγωγή των ερευνητικών κέντρων των Ενόπλων Δυνάμεων σε ενιαίο εθνικό φορέα, που θα δικτυώνεται με την αμυντική βιομηχανία, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα κτλ.

πηγη real.gr

Read more...

Ο Σαμαράς και η κατσαρόλα! (ΒΙΝΤΕΟ)...





Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιούσε τις συναντήσεις του στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, μία γυναίκα,από το...
απέναντι μπαλκόνι, αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί με ένα ξεχωριστό τρόπο, χτυπώντας δυνατά μια κατσαρόλα!
Δειτε τα βίντεο:


Read more...

Live από το sports.in.gr Χωρίς Σπανούλη για το 3Χ3 κόντρα στην Τουρκία η Εθνική (22:00)


Χωρίς Σπανούλη για το 3Χ3 κόντρα στην Τουρκία η Εθνική (22:00)
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Η Εθνική, μετά το ρεπό, επιστρέφει απόψε (22:00, ANT1, OTE Sports) στις υποχρεώσεις της για το Ευρωμπάσκετ με σκοπό να κάνει το 3Χ3 απέναντι στην Τουρκία.

Οι Τούρκοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να κερδίσουν και θα τα δώσουν όλα για να νικήσουν και να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για πρόκριση. Ο Αντρέα Τρινκιέρι δεν θα υπολογίζει στην βοήθεια του Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο αναμένεται να προφυλάξει για να τον έχει «ετοιμοπόλεμο» στα επόμενα παιχνίδια της διοργάνωσης.

Η παράδοση τα τελευταία χρόνια είναι με το μέρος μας, αφού η Εθνική σε 51 αγώνες μετράει 30 νίκες. Την Τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν πέρσι σε ένα φιλικό όπου η Ελλάδα κέρδισε εύκολα με 62-38 τους Τούρκους. Όμως στην τελευταία επίσημη αναμέτρηση στο Μουντομπάσκετ του 2010 οι, «οικοδεσπότες», Τούρκοι είχαν κερδίσει την Εθνική με 76-65

25/06/1936 Τουρκία-Ελλάδα 49-12 Φιλικός Αγώνας
06/11/1946 Ελλάδα-Τουρκία 30-34 Φιλικός Αγώνας
19/03/1947 Τουρκία-Ελλάδα 25-35 Φιλικός Αγώνας
17/05/1949 Ελλάδα-Τουρκία 54-41 Ευρωμπάσκετ ΄49
11/05/1951 Τουρκία-Ελλάδα 42-36 Ευρωμπάσκετ ΄51
10/10/1951 Ελλάδα-Τουρκία 43-37 Μεσογειακοί Αγώνες
27/04/1952 Ελλάδα-Τουρκία 40-36 Τουρνουά Μιλάνο
17/11/1962 Τουρκία-Ελλάδα 72-55 Βαλκανικό Πρωτάθλημα
11/09/1963 Ελλάδα-Τουρκία 73-62 Βαλκανικό Πρωτάθλημα
18/09/1964 Ελλάδα-Τουρκία 80-69 Βαλκανικό Πρωτάθλημα
17/09/1966 Ελλάδα-Τουρκία 64-70 Φιλικός Αγώνας
21/12/1966 Ελλάδα-Τουρκία 76-62 Βαλκανικό Πρωτάθλημα
11/05/1967 Ελλάδα-Τουρκία 81-63 Βαλκανικό Πρωτάθλημα
16/09/1967 Ελλάδα-Τουρκία 84-87 Μεσογειακοί Αγώνες
25/12/1968 Τουρκία-Ελλάδα 99-74 Βαλκανικό Πρωτάθλημα
01/09/1969 Ελλάδα-Τουρκία 75-65 Βαλκανικό Πρωτάθλημα
22/09/1971 Ελλάδα-Τουρκία 80-89 Βαλκανικό Πρωτάθλημα
10/10/1971 Τουρκία-Ελλάδα 80-66 Μεσογειακοί Αγώνες
26/07/1972 Ελλάδα-Τουρκία 87-60 Μεσογειακοί Αγώνες
14/05/1973 Ελλάδα-Τουρκία 84-81 Ευρωμπάσκετ ΄73
12/09/1973 Τουρκία-Ελλάδα 64-60 Βαλκανικό Πρωτάθλημα
24/05/1974 Τουρκία-Ελλάδα 70-68 Kύπελλο Εθνών Ευρώπης
05/06/1974 Ελλάδα-Τουρκία 71-55 Kύπελλο Εθνών Ευρώπης
15/06/1975 Ελλάδα-Τουρκία 64-74 Ευρωμπάσκετ ΄75
16/05/1977 Ελλάδα-Τουρκία 87-90 Ευρωμπάσκετ ΄77
18/12/1977 Ελλάδα-Τουρκία 72-63 Βαλκανικό Πρωτάθλημα
07/05/1978 Τουρκία-Ελλάδα 80-81 Βαλκανικό Πρωτάθλημα
19/05/1979 Ελλάδα-Τουρκία 87-77 Ευρωμπάσκετ ΄79
14/09/1979 Ελλάδα-Τουρκία 92-71 Βαλκανικό Πρωτάθλημα
27/09/1979 Ελλάδα-Τουρκία 86-73 Μεσογειακοί Αγώνες
12/09/1980 Ελλάδα-Τουρκία 62-56 Βαλκανικό Πρωτάθλημα
07/05/1981 Τουρκία-Ελλάδα 84-85 Ευρωμπάσκετ ΄81
03/06/1981 Ελλάδα-Τουρκία 72-64 Ευρωμπάσκετ ΄81
05/12/1981 Ελλάδα-Τουρκία 80-93 Bαλκανικό Πρωτάθλημα
05/05/1982 Τουρκία-Ελλάδα 82-77 Bαλκανικό Πρωτάθλημα
25/05/1982 Ελλάδα-Τουρκία 75-57 Ευρωμπάσκετ ΄83
02/09/1983 Ελλάδα-Τουρκία 74-66 Βαλκανικό Πρωτάθλημα
16/09/1983 Ελλάδα-Τουρκία 73-77 Μεσογειακοί Αγώνες
16/05/1984 Ελλάδα-Τουρκία 83-73 Προολυμπιακό Τουρνουά
16/05/1985 Ελλάδα-Τουρκία 52-70 Βαλκανικό Πρωτάθλημα
15/09/1987 Ελλάδα-Τουρκία 66-77 Μεσογειακοί Αγώνες
24/12/1988 Τουρκία-Ελλάδα 114-105 Βαλκανικό Πρωτάθλημα
22/11/1990 Ελλάδα-Τουρκία 78-77 Βαλκανικό Πρωτάθλημα
29/12/1993 Ελλάδα-Τουρκία 84-79 Φιλικός Αγώνας
25/06/1997 Ελλάδα-Τουρκία 74-52 Ευρωμπάσκετ ΄97
26/08/2000 Τουρκία-Ελλάδα 71-61 Φιλικός-Τουρνουά Βαγιαδολίδ
06/09/2003 Τουρκία-Ελλάδα 70-75 Ευρωμπάσκετ ΄03
24/08/2006 Ελλάδα-Τουρκία 76-69 Μουντομπάσκετ ΄06
18/09/2009 Τουρκία-Ελλάδα 74-76 Ευρωμπάσκετ ΄09
31/08/2010 Ελλάδα-Τουρκία 65-76 Μουντομπάσκετ `10
19/08/2011 Ελλάδα-Τουρκία 62-38 Φιλικός-Τουρνουά Μπάμπεργκ
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Όχι» σε κάλπες μέσα στο 2013 Σενάρια για εκλογές την άνοιξη ή το φθινόπωρο του 2014


Σενάρια για εκλογές την άνοιξη ή το φθινόπωρο του 2014
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Σε συμφωνία για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εντός του 2014 φαίνεται ότι ήρθαν στην τελευταία τους συνάντηση ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρωθυπουργός απορρίπτει οριστικά εισηγήσεις ορισμένων συνεργατών του για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο του 2013.

Οι ημερομηνίες στις οποίες φαίνεται να κατέληξαν είναι ή τον Μάιο του 2014 μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές ή το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου.

Ωστόσο, στελέχη του Μαξίμου επιμένουν για πρόωρες εκλογές μέσα στο φθινόπωρο του 2013, προβάλλοντας ως βασικό επιχείρημα να ελέγξουν τις εξελίξεις, να μη χάσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και μια κυβέρνηση με νωπή εντολή να διαπραγματευτεί το τρίτο μνημόνιο, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Εξαιρετικά κρίσιμες παράμετροι θεωρούνται το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα μετά τις γερμανικές εκλογές και η συζήτηση για το τρίτο μνημόνιο που θα ξεκινήσει μέσα στο Νοέμβριο και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης άνοιξης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Ξέρει σε ποια χώρα βρίσκεται;» Παραληρηματική η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ


Παραληρηματική η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ το απόγευμα   (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό για την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά «παραληρηματική» και «άνευ προηγουμένου» ενώ διερωτάται εάν ξέρει ο πρωθυπουργός σε ποια χώρα βρίσκεται.

«Ο κ. Σαμαράς βλέπει φρένο στην ανεργία τη στιγμή που 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν έχουν δουλειά, 'τάξη' στην παιδεία και την υγεία, όταν κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, βιωσιμότητα στο δημόσιο χρέος όταν αυτό αυξάνεται, νοικοκύρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία, όταν αυτά βρίσκονται υπό κατάρρευση, πρωτογενή πλεονάσματα και ανάπτυξη στα ερείπια της ύφεσης και της ισοπέδωσης.

» Δεν γνωρίζουμε ούτε σε ποια ακριβώς χώρα νομίζει ότι μιλά ο πρωθυπουργός, ούτε από πού ακριβώς αντλεί το θράσος, για να καταφεύγει σε τόσα γελοία ψέματα, για να δικαιολογήσει την εθελούσια υποτέλειά του στους δανειστές» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αναφορά στην αποστροφή του πρωθυπουργού για τα «δύο άκρα» (ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή) λέγοντας ότι έτσι θέλει να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι κ. Σαμαράς είναι επικίνδυνος για τη χώρα και τους πολίτες της. Πλασάρει τη 'θεωρία των δύο άκρων' για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη πλήττοντας έτσι τη δημοκρατία τη στιγμή που συνεργάτες του προτείνουν συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, σερβίρει ένα πρωτογενές πλεόνασμα και στοιχεία που τού κάνει δώρο η αμαρτωλή ΕΛΣΤΑΤ, για να εξωραΐσει την καταστροφή και τον πόνο που έχει προκαλέσει στον ελληνικό λαό.

» Είναι καιρός να σταματήσει να κρύβεται και να απολογηθεί για την πολιτική του. Έστω για μια φορά πριν αποχωρήσει οριστικά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Απάντηση Κεδίκογλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει τα πάντα στην καταστροφή της χώρας, απαντά η κυβέρνηση στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Η πραγματικότητα θα τους διαψεύσει και πάλι» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Είναι εξαιρετικά θλιβερό να διαπιστώνει κανείς ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να αρθρώσει σοβαρό και στοιχειοθετημένο λόγο, ακόμα κι όταν πρέπει να απαντήσει σε συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη τοποθέτηση του πρωθυπουργού, όπως αυτή στα εγκαίνια της ΔΕΘ» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΚΚΕ: «Σφαγή διαρκείας»
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει ότι ο δρόμος προς την «'Ελλάδα του πρωτογενούς πλεονάσματος' ανοίγει με τη σφαγή διαρκείας των δικαιωμάτων και του εισοδήματος του λαού και συνεχίζει με νέες φοροελαφρύνσεις και κρατικές ενισχύσεις για τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες».
«Το 'κοινωνικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής συμπυκνώνεται στα νέα σκλαβοπάζαρα κοινωφελούς εργασίας των ανέργων με μισθό 400 ευρώ. Η Ελλάδα, ως 'νησίδα σταθερότητας στη περιοχή', κατά τον πρωθυπουργό, εμπλέκεται στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία στο πλευρό των ΗΠΑ, Γαλλίας, Ισραήλ.
» Απαιτείται ριζική αλλαγή πορείας και όχι κυβερνητική εναλλαγή εντός των αντιλαϊκών τειχών του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της ΕΕ και των στόχων που θέτει το κεφάλαιο. Οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης και συμμαχίας και συμπόρευση με το ΚΚΕ, για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση απ’ την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες» καταλήγει η ανακοίνωση.
Απάντηση της ΧΑ

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή σημειώνει: «Ο Σαμαράς συνεχίζει τα ψεύδη και τις κενές υποσχέσεις και ταυτόχρονα καταστρέφει την οικονομία μας, ξεπουλά τον εθνικό μας πλούτο στους ξένους και βυθίζει την χώρα στην ύφεση και την ανεργία. Η Χρυσή Αυγή έχει σαφείς προτάσεις για το αύριο της Ελλάδος: σκληρή τιμωρία των διεφθαρμένων πολιτικών, αντίσταση στους τοκογλύφους, διαγραφή του παράνομου χρέους, στροφή στην πρωτογενή παραγωγή, τσάκισμα των εμπορικών καρτέλ, απέλαση των λαθρομεταναστών, εξόρυξη των ενεργειακών μας κοιτασμάτων.

» Όλα αυτά θα γίνουν πράξη από μία εθνική ηγεσία και όχι από τους υπαλλήλους της Μέρκελ. Ο Σαμαράς μας υβρίζει γιατί απειλούμε τα συμφέροντα των αφεντικών του και γιατί έχουμε αφυπνίσει τον Έλληνα, που γυρνά την πλάτη σε όλα τα κόμματα του σάπιου πολιτικού κατεστημένου».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Η οικονομία ξαναγίνεται ανταγωνιστική» Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, είπε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ


Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, είπε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι στόχος είναι ενιαίος φόρος 15% για όλες τις επιχειρήσεις   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Θεσσαλονίκη
Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, η οικονομία ξαναγίνεται ανταγωνιστική, ανέφερε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης. Αναφέρθηκε εκτενώς στην σημασία του πρωτογενούς πλεονάσματος, για το οποίο επανέλαβε ότι -εφόσον επιτευχθεί φέτος- σε ποσοστό 70% θα πάει για την ελάφρυνση των χαμηλοσυνταξιούχων, των ενστόλων ή και για τα επιδόματα πετρελαίου θέρμανσης. Εάν πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, σημείωσε, βγαίνουμε από την μνημονιακή εποχή.

Αναλόγως του ύψους του πρωτογενούς πλεονάσματος, θα δούμε ποιος θα ελαφρυνθεί, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός προσθέτοντας με έμφαση ότι δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα.

Επίσης, τρεις φορές στη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε ότι εφόσον η Ελλάδα φανεί συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις της και πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2013, τότε και οι δανειστές της θα πρέπει να φανούν συνεπείς απέναντι στις δικές τους δεσμεύσεις, λαμβάνοντας αποφάσεις που θα ελαφρύνουν το ελληνικό χρέος.

Εάν πετύχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα, σημείωσε, βγαίνουμε από την μνημονιακή εποχή.

«Μικρότερη ύφεση, επιβράδυνση ανεργίας»
Αφού επανέλαβε πως στόχος του είναι να υπάρξει ενιαίος φόρος στις επιχειρήσεις 15%, ο κ. Σαμαράς ανέλυσε τους λόγους, για τους οποίους υπάρχει αισιοδοξία για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος:

Ανέφερε ότι ήδη η ύφεση είναι μικρότερη από όσο υπολογιζόταν, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στο β’ τρίμηνο έφτασε το 3,8% κι όχι το 4,6%, όπως υπολογιζόταν.

Επίσης, σημείωσε ότι υπάρχουν στοιχεία για επιβράδυνση της ανεργίας, καθώς και για άμεσα έσοδα ύψους 11 δισ. ευρώ και έμμεσα ύψους 30 δισ. ευρώ από το τουριστικό κύμα της περιόδου.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στην πτώση των επιτοκίων καταθέσεων, γεγονός που εκτιμάται ότι θα φέρει επιπλέον ρευστότητα.
Αναλύοντας τους λόγους, για τους οποίους η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας, εκτίμησε ότι:

1. με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μπαίνει τέλος στην έλλειψη ρευστότητας. Μετά την αξιολόγηση των τραπεζών από την Blackrock, συνέχισε, θα εκταμιευτούν προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις 1,5 δισ, ευρώ. Επίσης, αναφέρθηκε στην αλλαγή κριτηρίων του «Τειρεσία».

2. η ρευστότητα ενισχύεται από την επιστροφή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, μετά από χρέη τεσσάρων ετών. «Τώρα ξεπληρώνονται 8 δισ. ευρώ δίνοντας ανάσες ρευστότητας» είπε ο πρωθυπουργός.

3. εφαρμόζονται σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, σπάνε καρτέλ, ανοίγουν κλειστά επαγγέλματα, η χώρα γίνεται ελκυστική με τον νέο επενδυτικό νόμο, αντιμετωπίζεται η γραφειοκρατία, μπαίνει τάξη στα δημόσια νοσοκομεία, στο σύστημα προμηθειών του δημοσίου, στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Δεν θα είμαστε αγνώμονες προς τους ένστολους»
Σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στους ένστολους, στους οποίους έδωσε συγχαρητήρια για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν για την ασφάλεια των πολιτών, παρ’ όλο που οι απολαβές τους έχουν μειωθεί.
«Η Πολιτεία δεν θα είναι αγνώμων απέναντί τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα στηριχθούν με ποσοστό από το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Από του χρόνου φοροελάφρυνση
Στην συνέχεια, ο κ. Σαμαράς παραδέχτηκε ότι η φετινή χρονιά είναι η πιο δυσβάστακτη για τους πολίτες, αφού καλούνται να πληρώσουν υπόλοιπα φόρων 3 ετών. Είναι η τελευταία χρονιά, από του χρόνου όλοι θα πληρώνουν λιγότερα, όσο καλύτερα πηγαίνουν τα έσοδα, τόσο θα μειώνονται και οι φόροι για να ελαφρύνουμε τη μεσαία τάξη, την ατμομηχανή της οικονομίας, είπε.  
Για την εκτίναξη του χρέους -έφτασε τα 321 δισ. ευρώ χωρίς να αφαιρούνται τα υπόλοιπα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών- ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι παρ' ότι είχαμε φτάσει στο χείλος της χρεοκοπίας, καταφέραμε και το συγκρατήσαμε, παρά τον υπέρογκο δανεισμό των τελευταίων ετών.
«Το καθαρό χρέος αυξήθηκε ελάχιστα, έχουμε ελέγξει την διόγκωσή του» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι η συζήτηση για τη βιωσιμότητά του αφορά κυρίως τους δανειστές, για τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσουν για την ελάφρυνσή του.
Επίθεση στα «δύο άκρα» 
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για την Χρυσή Αυγή τοποθετώντας τα δύο κόμματα στα «δύο άκρα», όπως είπε.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Οι φωνές της μιζέριας δεν προβλέπουν τα χειρότερα, θέλουν τα χειρότερα, μόνο και μόνο για να κερδοσκοπήσουν μικροκομματικά. Θα χάσουν σε όλα».
Για τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής ανέφερε: «Μιλάνε για πατρίδα και θαυμάζουν προκλητικά τους χειρότερους τυράννους που γνώρισε ποτέ η πατρίδα. Μιλάνε για 'εθνικό συμφέρον' και αποδυναμώνουν τη χώρα όσο κανείς [...]. Η παρουσία τους και μόνο αποδυναμώνει την Ελλάδα. Την ώρα που η χώρα μας χρειάζεται διεθνή στηρίγματα»
«Το μόνο που νοιάζει τα δύο άκρα είναι να διχάσουν την Ελλάδα. Δεν θα τους περάσει. Όσο η Ελλάδα αποκτά δύναμη και σταθερότητα, θα μπαίνουν στο περιθώριο τα άκρα, όσο η Ελλάδα θα αναδεικνύεται ως δύναμη σταθερότητας σε μια όλο και πιο ασταθή περιοχή, τόσο ο ελληνικός λαός θα αφήνει στο περιθώριο δυνάμεις αποσταθεροποίησης και εξτρεμισμού» τόνισε.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ψέματα» όσα λέγονται ότι θα χρειαστούν 20 ή περισσότερα χρόνια για να επανέλθει η Ελλάδα στα προ της κρίσης επίπεδα και σημείωσε πως υπάρχουν συντηρητικοί υπολογισμοί, σύμφωνα με τους οποίους αυτό θα γίνει γύρω στο 2020, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη και μια σειρά θετικοί παράγοντες που μπορεί να επισπεύσουν αυτή την εξέλιξη.
Για τις δηλώσεις Ρεπούση
Αναφερόμενος και στον δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει, με αφορμή την τοποθέτηση της Μαρίας Ρεπούση για τη διδασκαλία των θρησκευτικών στο σχολείο, ο πρωθυπουργός, στρεφόμενος και προς τον μητροπολίτη Άνθιμο, σημείωσε: «Τέλος η εποχή που κάποιοι προσπαθούσαν να απαλλαγούν από την εθνική μας παράδοση κι από την πολιτιστική μας ταυτότητα, για να γίνουν τάχα 'ψευτο-Ευρωπαίοι'. Άλλους τους ενοχλούσε η σχολική ιστορία μας και προσπαθούσαν να την ξαναγράψουν με απίστευτες στρεβλώσεις. Άλλους του ενοχλεί η θρησκευτική παράδοση της Ορθοδοξίας. Τέλος όλα αυτά».
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους τον στήριξαν και τον στηρίζουν: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη δική μου παράταξη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα άλλα κόμματα που συγκυβερνήσαμε τον τελευταίο χρόνο» είπε. «Η επιτυχία μας θα είναι όλων των Ελλήνων, ακόμη και εκείνων που έχουν αγχωθεί γιατί πόνταραν στην καταστροφή και σήμερα βλέπουν να έρχεται η ανάπτυξη» τόνισε. «Η Ελλάδα θα στέκεται με αξιοπιστία στα πόδια της […]. Είμαστε περήφανοι για αυτό που κάνουμε. Τολμάμε για μια νέα Ελλάδα, πιστεύουμε στον Έλληνα και ενώνουμε τους Έλληνες» είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός.
Νένα Σώκου - Κική Μαργαρίτη
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι «γλιτώνουν» την κινητικότητα...



Τρεις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων εξαιρούνται από την κινητικότητα, σύμφωνα με τροπολογία, την οποία κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ...
νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις».

Εξαιρούνται οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το Νοέμβριο του 2012 βάσει του ν. 4093/2012 και τοποθετήθηκαν στις νέες τους θέσεις. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «πλεονάζον» το προσωπικό εκείνο που μόλις πρόσφατα ζητήθηκε από φορείς ως αναγκαίο για την κάλυψη κενών στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του προγράμματος κινητικότητας, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αφορούσε 1.862 υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΙΔΑΧ (κινητικότητα Μανιτάκη).

Επίσης, εξαιρούνται οι συγγενείς αποβιώσαντος κατά την εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος, καθώς και υπάλληλοι των οποίων η μισθοδοσία καλύπτεται από Διεθνείς Οργανισμούς (ΝΑΤΟ κ.λπ.). Με την περίπτωση αυτή εξαιρείται εύλογα από τη διαδικασία της κινητικότητας αυστηρά και εξαντλητικά προσδιορισμένος αριθμός εργαζομένων, συγκεκριμένων ειδικοτήτων που έχουν προσληφθεί αποκλειστικά για την κάλυψη και εξυπηρέτηση συμμαχικών υποχρεώσεων της χώρας μας σε διεθνείς Οργανισμούς...
koolnews.gr

Read more...

Υπ. Εσωτερικών: Ο διεφθαρμένος διευθυντής και ο υπάλληλος που συνελήφθη στις ΗΠΑ



Στο πειθαρχικό συμβούλιο δύο δημόσιοι υπάλληλοι του υπ. Εσωτερικών. Ο ένας εκμεταλλεύθηκε τη θέση του και ο δεύτερος δεν είχε πατήσει στο υπουργείο για τρεις μήνες, λόγω σύλληψης στις... ΗΠΑ
Στο πειθαρχικό συμβούλιο παρέπεμψε δύο υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός Γιάννης Μιχελάκης λόγω πειθαρχικών παραβάσεων. Πρόκειται για έναν προϊστάμενο διεύθυνσης και για έναν υπάλληλο.
Ο προϊστάμενος προέβη σε ενέργειες προκειμένου αναπτυξιακό έργο δήμου να ανατεθεί σε αναπτυξιακή εταιρία, στην οποία μετέχει ως μέλος η σύζυγος του. Για να το πετύχει ανέλαβε χωρίς άδεια και ενημέρωση της υπηρεσίας την προετοιμασία του φακέλου, χρησιμοποιώντας μέσα της υπηρεσίας και τη θέση του.
Στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε, ο προϊστάμενος άσκησε κριτική κατά των πράξεων προϊσταμένης αρχής με απρεπείς χαρακτηρισμούς.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία του δημάρχου, σύμφωνα με την οποία ο εν λόγω υπάλληλος πλαστογράφησε την υπογραφή του προκειμένου το έργο να τύχει χρηματοδότησης από ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Ο φάκελος έχει ήδη σταλθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Υπάλληλος προφυλακισμένος στις ΗΠΑ
Η δεύτερη περίπτωση αφορά υπάλληλο, ο οποίος απείχε αδικαιολόγητα από τα καθήκοντα του για τρεις μήνες, από την 1η Μαΐου έως την 1η Αυγούστου του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών και του Προξενείου της Ελλάδας στην Ατλάντα των ΗΠΑ, ο εν λόγω υπάλληλος συνελήφθη στις 30 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ατλάντα, προσπαθώντας να περάσει παράνομα στο αμερικανικό έδαφος δύο Αλβανούς, που έφεραν ελληνικά διαβατήρια.
Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από το αρμόδιο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ, έχει προφυλακιστεί και πρόκειται να δικαστεί στις 7 Οκτωβρίου.

Read more...

«Διπλό» της Σλοβενίας στη Βοσνία! Η Ελλάδα πήρε το «δώρο» με αγχωτική νίκη στο Λιχτενστάιν

Η Ελλάδα πήρε το «δώρο» με αγχωτική νίκη στο Λιχτενστάιν
  (Φωτογραφία:  Intime )

Βαντούζ, Λιχτενστάιν
Η Εθνική μπορεί να έπαιξε με τη «φωτιά» στο Λιχτενστάιν, όμως, τελικά όχι μόνο δεν κάηκε, αλλά πήρε και τη νίκη με 1-0 που σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα (πραγματικό δώρο) της Βοσνίας από την Σλοβακία, την φέρνει στην πρώτη θέση του 7ου ομίλου των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει το 2014 στη Βραζιλία. Η Ελλάδα πέταξε στα «σκουπίδια» το πρώτο ημίχρονο έχοντας κάκιστη απόδοση και μπήκε πολύ πιο επιθετικά στο δεύτερο. Η ανόητη αποβολή του Χολέβα στο 59' παραλίγο να κοστίσει πανάκριβα, όμως, στο 66' με 10 έμεινε και το Λιχτενστάιν. Αφού στο 67' είχαμε δοκάρι με τον Κατσουράνη, στο 72' ήρθε το γκολ του Μήτρογλου και στο 74' άλλο ένα δοκάρι με τον Νίνη.

Η Εθνική μπήκε... υπνωτισμένη στο γήπεδο και δε «ξύπνησε» καθόλου στα πρώτα 45 λεπτά. Ομάδα χωρίς καθαρό μυαλό, χωρίς κίνηση και ουσία στο παιχνίδι, χωρίς ούτε μία αξιόλογη φάση στην αντίπαλη περιοχή, απογοήτευσε τους πάντες με την απόδοσή της. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν αξιοπρεπέστατα, δεν πιέστηκαν και στο διάστημα του πρώτου μέρους πέτυχαν απόλυτα το στόχο τους. Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι ανήκε στους γηπεδούχους, με το Νταβίντ Χάσλερ στο 18΄ να πιάνει το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η εθνική «ισοφάρισε»...τα σουτ στο 25', όταν ο Ταχτσίδης έπιασε το αριστερό κι έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο δεύτερο μέρος. Στο δίλεπτο 49' - 50' ο Μήτρογλου έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να βάλει μπροστά την Ελλάδα, ενώ στο 54' ο φορ του Ολυμπιακού απέτυχε να σκοράρει με κεφαλιά εντελώς αμαρκάριστος. Σε χρονικό σημείο που η Ελλάδα πίεζε για να σκοράρει ο Χολέμπας είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή, επειδή αντέδρασε στο φάουλ που ο ίδιος κέρδισε από το Μ.Κρίστεν.

Έξι λεπτά μετά η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, καθώς ο Ντέιβιντ Χάσλερ είδε το δρόμο προς τα αποδυτήρια. Νέα τεράστια ευκαιρία για τη «γαλανόλευκη» στο 67' με την κεφαλιά του Κατσουράνη, που απέκρουσε ο Γέλε και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε το δοκάρι. Η ανωτερότητα της Ελλάδας επιβραβεύτηκε στο 72' με τον-παρά λίγο-μοιραίο παίκτη της ομάδας, Κώστα Μήτρογλου, που από κοντά εκμεταλεύτηκε την ασίστ του Τοροσίδη.

Νέο δοκάρι για την Ελλάδα με το Νίνη στο 74', ενώ αμέσως μετά ο Γέλε απεσόβησε το δεύτερο προσωπικό γκολ του Μήτρογλου.

Διαιτητής: Στάνισλαβ Τοντόροφ (Βουλγαρία)

Κίτρινες: Μπουργκμάιερ, Φρικ, Ντ.Χάσλερ, Μ.Κρίστεν, Ν.Χάσλερ, Πολβερίνο - Κονέ, Τοροσίδης, Χολέβας.

Κόκκινες: Ντ.Χάσλερ 66΄ (δεύτερη κίτρινη) - Χολέβας 60΄ (δεύτερη κίτρινη)

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ (Ρένε Πάουριτς): 
Γέλε, Οέρι, Κιντάνς, Στόκλασα, Ντ. Χάσλερ, Φρικ (28΄ Αντρέας Κρίστεν), Μπουργκμάιερ, Ν.Χάσλερ, Μ.Κρίστεν (+90΄ Γκούμπσε), Βάιζερ, Πολβερίνο.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας, Τοροσίδης, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Ταχτσίδης (67΄ Καραγκούνης), Κονέ (46΄ Νίνης), Χριστοδουλόπουλος (84΄ Παπαδόπουλος), Μήτρογλου.

Η βαθμολογία (σε 7 αγώνες)

1. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 16 (23-4)
2. Ελλάδα 16 (8-4)
3. Σλοβακία 12 (8-5)
4. Λετονία 7 (8-15)
5. Λιθουανία 5 (5-10)
6. Λίχτενσταϊν 2 (3-17)

Τα ματς που απομένουν

10 Σεπτεμβρίου
Λιθουανία - Λίχτενσταϊν
Σλοβακία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Ελλάδα - Λετονία

11 ΟκτωβρίουΒοσνία/Ερζεγοβίνη - Λίχτενσταϊν
Λιθουανία - Λετονία
Ελλάδα - Σλοβακία

15 ΟκτωβρίουΛιθουανία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Ελλάδα - Λίχτενσταϊν
Λετονία - Σλοβακία
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συγκέντρωση έξω από τον Λευκό Πύργο Πορεία ενστόλων λίγο πριν ανοίξει η 78η ΔΕΘ


Πορεία ενστόλων λίγο πριν ανοίξει η 78η ΔΕΘ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Θεσσαλονίκη
Ένστολοι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανοίγοντας τον χορό των κινητοποιήσεων που κορυφώνονται το Σάββατο με τις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ.

Ένστολοι, άνδρες και γυναίκες, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Λευκό Πύργο και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις περικοπές μισθών και συντάξεων. Οι διαδηλωτές πέρασαν έξω από τα γραφεία πολιτικών κομμάτων, όπου φώναξαν συνθήματα και επέδωσαν ψηφίσματα με τα αιτήματά τους, ενώ η πορεία των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, κατέληξε έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.

Στους συγκεντρωθέντες, στο Λευκό Πύργο, μίλησαν επικεφαλής των πανελλήνιων ομοσπονδιών, βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Οδυσσέας Ντριβαλάς, καθώς επίσης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ο κ. Μπουτάρης είπε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία «διέλυσε την πόλη» και τόνισε ότι ολόκληρο το βάρος της αστυνόμευσης έπεσε πλέον στα σώματα ασφαλείας.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος δήλωσε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αντίθετη με τις περικοπές σε ενστόλους, αλλά «και με την φύλαξη των πόλεων και των χωριών μας από παρακρατικές ομάδες».

«Εμείς δεν λησμονούμε ούτε τα 'ισοδύναμα μέτρα', ούτε τη 'λάθος συνταγή', ούτε την αναγκαιότητα της αναγνώρισης της εργασίας μας ως επικίνδυνης και ανθυγιεινής» αναφέρεται, μεταξύ άλλων στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που εξέδωσαν οι πανελλήνιες ενώσεις ένστολων. Ζητούν άρση των προγραμματισμένων περικοπών των λειτουργικών και μισθολογικών δαπανών, «με παράλληλη έναρξη αποκατάστασης των αδικιών», αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας τους και θεσμικές αλλαγές, που, όπως εκτιμούν, θα αναβαθμίσουν την επιχειρησιακή δράση των σωμάτων ασφαλείας.

Την πορεία των ένστολων ακολουθούσε μια διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ λίγο μετά τις 8 το βράδυ έφθασαν έξω από το κτίριο του υπουργείου, επέδωσαν ψήφισμα και στη συνέχεια διαλύθηκαν.

Με απόφαση των ομοσπονδιών τους αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί θα πάρουν μέρος και στο αυριανό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Πριν ξεκινήσει το συλλαλητήριο των ένστολων τα προεδρεία των ομοσπονδιών τους και των ενώσεων κεντρικής Μακεδονίας, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ (αποτελούμενη από βουλευτές), μετά από πρόσκληση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι συνδικαλιστές των σωμάτων ασφαλείας έθεσαν στους βουλευτές τα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επισήμαναν ότι ο αγώνας που δίνουν είναι πολιτικός και όχι συντεχνιακός.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...