Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

«Ξέρει σε ποια χώρα βρίσκεται;» Παραληρηματική η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ


Παραληρηματική η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ το απόγευμα   (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό για την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά «παραληρηματική» και «άνευ προηγουμένου» ενώ διερωτάται εάν ξέρει ο πρωθυπουργός σε ποια χώρα βρίσκεται.

«Ο κ. Σαμαράς βλέπει φρένο στην ανεργία τη στιγμή που 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν έχουν δουλειά, 'τάξη' στην παιδεία και την υγεία, όταν κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, βιωσιμότητα στο δημόσιο χρέος όταν αυτό αυξάνεται, νοικοκύρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία, όταν αυτά βρίσκονται υπό κατάρρευση, πρωτογενή πλεονάσματα και ανάπτυξη στα ερείπια της ύφεσης και της ισοπέδωσης.

» Δεν γνωρίζουμε ούτε σε ποια ακριβώς χώρα νομίζει ότι μιλά ο πρωθυπουργός, ούτε από πού ακριβώς αντλεί το θράσος, για να καταφεύγει σε τόσα γελοία ψέματα, για να δικαιολογήσει την εθελούσια υποτέλειά του στους δανειστές» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αναφορά στην αποστροφή του πρωθυπουργού για τα «δύο άκρα» (ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή) λέγοντας ότι έτσι θέλει να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι κ. Σαμαράς είναι επικίνδυνος για τη χώρα και τους πολίτες της. Πλασάρει τη 'θεωρία των δύο άκρων' για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη πλήττοντας έτσι τη δημοκρατία τη στιγμή που συνεργάτες του προτείνουν συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, σερβίρει ένα πρωτογενές πλεόνασμα και στοιχεία που τού κάνει δώρο η αμαρτωλή ΕΛΣΤΑΤ, για να εξωραΐσει την καταστροφή και τον πόνο που έχει προκαλέσει στον ελληνικό λαό.

» Είναι καιρός να σταματήσει να κρύβεται και να απολογηθεί για την πολιτική του. Έστω για μια φορά πριν αποχωρήσει οριστικά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Απάντηση Κεδίκογλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει τα πάντα στην καταστροφή της χώρας, απαντά η κυβέρνηση στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Η πραγματικότητα θα τους διαψεύσει και πάλι» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Είναι εξαιρετικά θλιβερό να διαπιστώνει κανείς ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να αρθρώσει σοβαρό και στοιχειοθετημένο λόγο, ακόμα κι όταν πρέπει να απαντήσει σε συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη τοποθέτηση του πρωθυπουργού, όπως αυτή στα εγκαίνια της ΔΕΘ» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΚΚΕ: «Σφαγή διαρκείας»
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει ότι ο δρόμος προς την «'Ελλάδα του πρωτογενούς πλεονάσματος' ανοίγει με τη σφαγή διαρκείας των δικαιωμάτων και του εισοδήματος του λαού και συνεχίζει με νέες φοροελαφρύνσεις και κρατικές ενισχύσεις για τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες».
«Το 'κοινωνικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής συμπυκνώνεται στα νέα σκλαβοπάζαρα κοινωφελούς εργασίας των ανέργων με μισθό 400 ευρώ. Η Ελλάδα, ως 'νησίδα σταθερότητας στη περιοχή', κατά τον πρωθυπουργό, εμπλέκεται στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία στο πλευρό των ΗΠΑ, Γαλλίας, Ισραήλ.
» Απαιτείται ριζική αλλαγή πορείας και όχι κυβερνητική εναλλαγή εντός των αντιλαϊκών τειχών του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της ΕΕ και των στόχων που θέτει το κεφάλαιο. Οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης και συμμαχίας και συμπόρευση με το ΚΚΕ, για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση απ’ την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες» καταλήγει η ανακοίνωση.
Απάντηση της ΧΑ

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή σημειώνει: «Ο Σαμαράς συνεχίζει τα ψεύδη και τις κενές υποσχέσεις και ταυτόχρονα καταστρέφει την οικονομία μας, ξεπουλά τον εθνικό μας πλούτο στους ξένους και βυθίζει την χώρα στην ύφεση και την ανεργία. Η Χρυσή Αυγή έχει σαφείς προτάσεις για το αύριο της Ελλάδος: σκληρή τιμωρία των διεφθαρμένων πολιτικών, αντίσταση στους τοκογλύφους, διαγραφή του παράνομου χρέους, στροφή στην πρωτογενή παραγωγή, τσάκισμα των εμπορικών καρτέλ, απέλαση των λαθρομεταναστών, εξόρυξη των ενεργειακών μας κοιτασμάτων.

» Όλα αυτά θα γίνουν πράξη από μία εθνική ηγεσία και όχι από τους υπαλλήλους της Μέρκελ. Ο Σαμαράς μας υβρίζει γιατί απειλούμε τα συμφέροντα των αφεντικών του και γιατί έχουμε αφυπνίσει τον Έλληνα, που γυρνά την πλάτη σε όλα τα κόμματα του σάπιου πολιτικού κατεστημένου».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: